Ndërtimi i Uebsajtit tuaj me PHP (Avantazhet dhe Disavantazhet)

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Ndërtimi i Uebsajtit tuaj me PHP (Avantazhet dhe Disavantazhet)
0 9 мин.

ndërtimi i faqes suaj të internetit me php


PHP (Hypertext Preprocessor) është një gjuhë skriptimi nga serveri që përdoret nga programuesit e uebit për të krijuar aplikacione në internet dhe uebfaqe me bazat e të dhënave dhe funksionalitetin e përmirësuar që u instalua në më shumë se 240 milion faqe interneti dhe 2.1 milion serverë në internet në 2013.

Shumica e faqeve në internet janë bërë në PHP, por disa prej tyre janë bërë në Flash, ASP, Java, Python, Ruby ose thjesht në HTML, CSS dhe JavaScript, por këto nuk kanë një bazë të dhënash ose veçori komplekse. Në kontrast me HTML, PHP mund të krijojë lidhje me bazat e të dhënave, mund të gjenerojë kod të përgjithshëm HTML dhe madje mund të vendosni serverin tuaj që të përpunojë të gjitha skedarët HTML me PHP, kështu që kodi burim i vërtetë i faqes tuaj nuk mund të kopjohet ose shihet.

Ekzistojnë versione të shumta të PHP dhe ekzistojnë edhe dallime të mëdha midis tyre si midis PHP 4 dhe PHP 5 ku një model i ri OOP u shfaq së bashku me përmirësimin e mbështetjes MySQL dhe SQLite dhe karakteristika të tjera të vogla.

Skedarët PHP kanë disa shtesa si .php, .phtml ose .php5 dhe ato mund të përmbajnë kodin PHP, por gjithashtu, HTML, JavaScript ose CSS.

PHP mund të bëjë shumë gjëra të dobishme, siç janë gjenerimi i përmbajtjes dinamike të faqeve, krijimi, hapja, leximi, shkrimi, fshirja dhe mbyllja e skedarëve në një server, mbledhja e të dhënave të formës, marrja dhe dërgimi i cookies, shtimi i fshirjes, modifikimi i të dhënave në bazën e të dhënave, përdorimi i për të kontrolluar përdorimin e përdoruesit, kodimin e të dhënave dhe daljen e imazheve, skedarë PDF, filma Flash, XHTML dhe skedarë teksti XML.

Edhe nëse PHP është gjuha programuese më e popullarizuar që përdoret për krijimin e faqeve të internetit, ajo ka disa disavantazhe: projekti kompleks kërkon përvojë, kod me burim të hapur, mungesë mjetesh për korrigjim, menaxhim të paketave, produktivitet, ai po ndryshon vazhdimisht, mospërputhje dhe sintaksë.

Projekti kompleks kërkon përvojë

Në projekte të mëdha dhe komplekse, keni nevojë për përvojë ose ndihmë nga programuesit PHP me më shumë përvojë, sepse ka shumë biblioteka dhe shumë mënyra për të bërë një veçori, por nuk do të mund të zgjidhni atë të duhur ose të gjeni saktësisht cfare do.

Kodi me burim të hapur

Zakonisht, gjithçka që është në pamje, mund të vidhet, dhe është e njëjta gjë për kodin burimor PHP që mund të vidhet nga klientët tuaj ose programuesit e tjerë të uebit dhe ta vendosni atë në projekte të tjera edhe nëse keni ardhur me zgjidhjen ose idenë origjinale.

Mungesa e mjeteve për debugugim

Në PHP ju nevojiten mjete për rregullimin e gabimeve për të gjetur gabime dhe paralajmërime, por problemi është se ekzistojnë vetëm disa prej tyre në krahasim me gjuhët e tjera të programimit si Python.

Menaxhimi i paketave

PHP ka menaxhim jo të mirë të paketave në kontrast me Python i cili mund të shkruajë, ndërtojë dhe shkëmbejë paketa me programuesit e tjerë në mënyrë që ata të mund të bëjnë lidhje midis projekteve të shumta përmes të ashtuquajturave shtojca.

prodhimtari

Në përgjithësi, ju nuk keni shpejtësi dhe produktivitet në të njëjtën kohë dhe PHP ofron shpejtësi në këmbim të produktivitetit ndërsa korniza e uebit Ruby on Rails ofron produktivitet në këmbim të shpejtësisë.

Vazhdimisht ndryshon

Versione të reja të PHP shfaqen vazhdimisht me zgjidhje për të meta dhe me karakteristika të reja, por në të njëjtën kohë ato shfaqen me mete të reja të cilat nuk kanë zgjidhje derisa të lëshohet një version i ri dhe kjo mund të jetë me të vërtetë zhgënjyese.

mospërputhje

Në fillim, PHP u krijua posaçërisht si një mjet për amatorët, kështu që ka shumë funksione krejtësisht të rastësishme, renditje të rastësishme të parametrave dhe veçori të tjera të rastit.

Sintaksë

Shumica e gjuhëve të programimit ju lejojnë të organizoni kodin tuaj si dëshironi, duke e bërë atë të lexueshëm edhe për njerëzit që nuk janë programues, por e dinë anglisht, në PHP nuk mund ta bëni këtë, sintaksa është e vështirë të kuptohet nëse nuk e dini PHP.

Sigurisht, edhe gjuha PHP ka avantazhe: komunitet i shpejtë dhe i lehtë, i madh, përputhshmëri e lartë me bazat e të dhënave, grumbullimi i mbeturinave, platforma ndër-mode, mënyra e sigurt, siguria, kthimet e larta, ngulitja dhe kostoja.

E shpejtë dhe e lehtë

Gjuha zbatuese e skriptit PHP është C me disa elementë C ++ dhe pjesë sintaksore nga Java dhe Perl, kështu që është e thjeshtë të mësosh dhe të përdorësh elemente themelore, veçanërisht nëse dëshiron ta përdorësh për qëllime të përgjithshme dhe zhvillim në internet..

Komunitet i madh

Duke qenë kaq popullor, PHP ka një komunitet të madh dhe të madh që përmban uebfaqe, bloge dhe forume me zgjidhje të ndryshme për probleme të ndryshme, ide të reja për shumë projekte, burime të dedikuara, informacione dhe madje edhe punë të PHP.

Përputhshmëri e lartë me bazat e të dhënave

PHP është jashtëzakonisht i përputhshëm me versionet e bazave të të dhënave të shumta dBase, IBM DB2, InterBase, por veçanërisht me MySQL që është i aftë të ruajë një numër të madh të lidhjeve të shumta në të njëjtën kohë. Së bashku me MySQL, PHP mund të përdoret për të krijuar aplikacione dhe uebfaqe të shkallëzueshme dhe të fuqishme.

Grumbullimi i mbeturinave

PHP ka grumbullimin e mbeturinave që funksionon kur ta tregoni, kur skenari po mbaron ose kur ekziston një funksion.

Cross-platform

Të gjitha aplikacionet dhe faqet e internetit PHP funksionojnë në çdo platformë, pavarësisht se bëhet fjalë për një sistem operativ Unix, Windows ose Mac dhe pavarësisht nga lloji i serverit të përdorur.

Modaliteti i sigurt

Në rast të disa problemeve, PHP mund të përdoret për të rregulluar ato duke përdorur modalitetin e sigurt, këto funksione janë shumë të dashura posaçërisht nga ISP (ofruesit e shërbimeve të internetit), dhe në krye të kësaj, PHP lejon ekzekutimin e kodit në një mjedis të kufizuar.

siguri

PHP ka standarde të larta sigurie sepse është i fortë, popullor dhe fleksibël kështu që edhe në rastin e bibliotekave të pjesëve të treta, kjo mbetet e qëndrueshme dhe e sigurt.

kosto

PHP është i lirë për të shkarkuar dhe instaluar në servera dhe për shkak se është kaq popullor, ju lehtë mund të gjeni programues të lirë, në mënyrë që 10 programuesit PHP t’ju kushtojnë si programuesi 1 Ruby on Rails, dhe gjithashtu shumica e bibliotekave janë falas.

Kthime të larta

Programuesit e uebit përdorin PHP për të krijuar faqe interneti dinamike për të siguruar pjesëmarrjen e vizitorëve qoftë me abonime, qoftë nga shitjet e produkteve, qoftë duke komentuar ose nga veprime të tjera, në mënyrë që ata të jenë të predispozuar të kthehen më shpesh sesa vizitorët e faqeve të tjera të internetit të bëra në gjuhët e tjera të programimit..

embedding

Shumë programues të nivelit të ulët nganjëherë ngatërrojnë PHP me HTML sepse i shohin të dy gjuhët në të njëjtin skedar, PHP është i lehtë për tu zbatuar pranë HTML, JAVASCRIPT dhe CSS.

Në fund, mund të shihni që PHP nuk është perfekt, pasi asgjë në këtë botë nuk është, por ka mënyra më shumë avantazhe sesa disavantazhet. Pra, nëse planifikonit të filloni të mësoni këtë gjuhë programimi ose dëshironi të krijoni një faqe në internet me të, nuk duhet të hezitoni.

Nëse jeni duke kërkuar për një ofrues të besueshëm të pritjes PHP, unë rekomandoj InMotion Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector