Praktika e distiluar për ndërtimin e një faqe interneti miqësore me celular

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Praktika e distiluar për ndërtimin e një faqe interneti miqësore me celular
0 14 мин.

ndërtimi i një faqe interneti miqësore për celular


Në vitin 2015, Google nxori algoritmin “Mobilegeddon” se cilat lloj uebfaqesh të ndëshkuara nuk ishin miqësore me celularin. Në përputhje me këtë algoritëm, renditja e faqeve në internet që nuk ishin miqësore për celularin do të ulet.

Siç mund ta shihni që celulari ka kapërcyer desktopet dhe laptopët dhe është pajisja më e përdorur gjerësisht për shfletimin e internetit. Google ka inkurajuar bizneset që së pari të mendojnë për celularin.

rritja e trafikut global të të dhënave celulare

Kjo do të thotë që stilistët dhe tregtarët grafikë duhet të zgjerojnë vizionin e tyre në kompjuterët dhe laptopët e kaluar, ndërsa punojnë në një faqe në internet.

Farë është një faqe interneti miqësore për celularin?

çfarë është uebsajti miqësor me celular

Siç sugjeron emri, një faqe interneti miqësore për celularët është një sit i dizajnuar, zhvilluar dhe optimizuar në mënyrë që faqja e internetit të jetë e qetë për celularët – është më e ndërlikuar dhe e domosdoshme nga sa duket. Në nivelin më themelor – përdoruesit duan përmbajtje që është e lehtë për t’u parë në pajisjet celulare.

Nëse teksti juaj është shumë i vogël, ose imazhet nuk janë duke u ngarkuar, përdoruesit do të irritohen dhe do të largohen. Prandaj është e rëndësishme që përmbajtja të ketë madhësinë e duhur. Fatkeqësisht, është e ndërlikuar të zbatohet sepse telefonat inteligjentë, tabletët vijnë në madhësi dhe rezolucione të ndryshme; prandaj nuk ka një format të caktuar për të shfaqur përmbajtjen në mënyrë të përsosur në pajisjen “çdo”.

Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të zgjedhni uebfaqen tuaj për celular.

Shmangni bërjen e një uebsajti të veçantë miqësor për celular:

shmangni bërjen e një faqe interneti miqësore të veçantë

Për ta bërë më të lehtë zbatimin, nganjëherë projektuesit, ndërsa krijojnë një faqe në internet për celular, vendosin të shkurtojnë përmbajtjen në “përshtatje” dhe cilat pjesë të mos shfaqen në celular. Sidoqoftë, ne nuk mund të kontrollojmë se çfarë lloj përmbajtjeje përdoruesit duan të shohin dhe as nuk është e mundur të krijojmë një hapësirë ​​të veçantë për celular përveç një desktopi.

Google do t’ju ​​dënojë nëse zbuloni se keni përmbajtje identike për dy uebfaqe të njëjta – njëra është një version desktopi dhe / ose laptop, ndërsa tjetra është një version celular sepse ekziston vetëm një Google. Prandaj, as nuk mendoni për krijimin e një uebsajti të veçantë për celular.

Bëni përdorimin e modeleve të përgjegjshme:

përdorni shabllone të projektimit të përgjegjshëm

Dizajni i përgjegjshëm lejon zhvilluesit e faqeve të internetit të krijojnë një faqe në internet që mund të shihet lehtësisht në madhësi të ndryshme të pajisjeve. Kjo zvogëlon sasinë e përpjekjeve shtesë që duhet të bëjnë zhvilluesit për të bërë një faqe në internet të pajtueshme me madhësi të ndryshme të pajisjes.

Dizajni i përgjegjshëm përdor imazhe fleksibël, paraqitje fleksibël dhe pyetje të mediave të rritura të fletës së stilit. Kur ky dizajn i përgjegjshëm përdoret në një faqe në internet, faqja në internet do të jetë në gjendje të zbulojë madhësinë dhe pozicionimin e ekranit të përdoruesit dhe pastaj të rregullojë paraqitjen e faqes në internet në përputhje me rrethanat.

Përdorni pyetjet e mediave:

Pyetjet e mediave ju lejojnë të pyesni një pajisje në lidhje me madhësinë e saj dhe pastaj drejtoni shfletuesin për të shfaqur gjërat pas grupit të CSS që keni vendosur në kod:

pyetjet për ekranin e mediave

Kërkesat për media janë pjesa kryesore në faqet e internetit më miqësore për celularin, por para kësaj, duhet të siguroheni që sistemi është i konfiguruar siç duhet për të gjitha pajisjet që janë aktualisht në përdorim – jo vetëm dy ose tre pajisje më të preferuara mobile. Mbani një listë të pajisjeve ose mund të merrni një pajtim për të marrë këtë informacion.

Përdorni kornizat si Bootstrap:

Për pjesën e përparme, ju mund të përdorni kornizat në dispozicion lirshëm si Fondacioni 3, skelet etj. Kuadri më i mirë falas është Bootstrap i Twitter.

përdorni kornizën e bootstrap

Bootstrap është një kornizë e përparme e krijuar për të shkallëzuar me shpejtësi dhe në mënyrë të pashmangshme faqen e internetit të faqes suaj të çdo pajisjeje. Vendosja për të punuar një sistem të paracaktuar është shumë më e lehtë sesa krijimi i një kodi të ri për çdo kombinim të mundshëm në tuaj (dhe madje edhe testimin e tij) – dhe është shumë më pak poshtë dhe jashtë.

Por para se të filloni të përdorni ndonjë kornizë, sigurohuni që të studioni nëse korniza është plotësisht në përputhje me faqen tuaj të internetit dhe qëllimet. Sa më shumë janë kodet dhe funksionet e personalizuara në faqen tuaj të internetit, aq më e vështirë do të jetë të siguroni që gjithçka funksionon mirë në një pajisje celulare; merrni ndihmë nga një ekspert nëse përballeni me ndonjë vështirësi.

Gjithmonë përdorni një etiketë virtuale Meta:

Pamja është një zonë virtuale e përdorur nga motori i interpretimit të shfletuesit për të përcaktuar sesi përmbajtja është shkallëzuar dhe madhësuar. Duke thënë këtë, është një kod kritik ndërsa ndërton një përvojë me shumë pajisje. Pa këtë kod, faqja juaj e internetit nuk do të funksionojë mirë në një pajisje celulare.

Një etiketë shikimi i tregon shfletuesit tuaj që faqja duhet të futet në ekran. Ka shumë konfigurime të tjera që ju mund t’i tregoni shikimit tuaj për të kontrolluar. Më poshtë është rekomandimi që do të përdoret në fillim të dokumentit:

Zero në dizajn më të thjeshtë:

përdorni një model të thjeshtë të përgjegjshëm

Dallimi domethënës midis faqeve të internetit të desktopit dhe celularit është se njerëzit preferojnë një dizajn të thjeshtë në internet ndërsa shikojnë në celular. Kjo është një send i botës reale si çdo gjë tjetër – gjërat që janë të mëdha dhe të ndërlikuara bëhen të ngadalta në një pajisje celulare dhe një nga kërkesat kryesore të përdoruesve është që përmbajtja e internetit të jetë në dispozicion menjëherë..

Mbajtja e modeleve të thjeshtë gjithashtu e bën të thjeshtë për të mbajtur vëmendjen e shikuesve mbi përmbajtjen që dëshironi të shikoni – përdoruesit e lëvizshëm kanë një hapësirë ​​mjaft të shkurtër vëmendjeje dhe është në interesin tuaj më të mirë të mbani dizajnin më të thjeshtë sesa të investoni në një kompleks temë.

Asnjëherë mos e injoroni madhësinë e shkronjave dhe madhësinë e butonit:

Madhësia e fontit dhe madhësia e butonit në faqen tuaj të internetit kanë shumë rëndësi për pajisjet celulare. Madhësia e fontit duhet të jetë së paku 14px. Kjo mund të duket e madhe, por është më mirë sesa ta bëni përdoruesin të zmadhojë për të lexuar përmbajtjen tuaj; bëjeni të thjeshtë për ta duke rregulluar shkronjën në qartësi maksimale. E vetmja kohë kur duhet të përdorni një font më të vogël (në minimum 12px) është në etiketë ose forma.

mos e injoroni madhësinë e fontit

Tani vijnë në butona, sa më i madh të jetë butoni, aq më mirë – kjo do të zvogëlojë mundësinë e përdoruesve që të godasin një buton të gabuar ose të humbasin të godasin butonin. Ashtu si udhëzimet e Apple rekomandojnë që madhësia e butonit të jetë së paku 44px nga 44px. Me ndihmën e këtyre udhëzimeve, ju do të përmirësoni përvojën tuaj të përdoruesit dhe do të rrisni kursin e konvertimit për E-commerce.

Shtoni madhësinë e figurës:

Kur merreni me pajisjet celulare, qëllimi është të keni madhësinë më të vogël të skedarit për imazhe ndërsa ende kërkoni të qenët i freskët dhe i pasur në çfarëdo ekrani që është parë. Arsyeja është se gjerësia e brezit të një pajisjeje celulare është shumë më pak në krahasim me një desktop ose laptop dhe për këtë arsye shkakton kohë më të gjatë ngarkimi.

Prandaj, nëse do t’i bëni shikuesit tuaj të shkarkojnë një skedar 1MB vetëm për të parë një imazh të figurës, ata do të irritohen dhe do të largohen nga faqja e internetit.

Miqësia e lëvizshme nuk ka të bëjë vetëm me një sit të këndshëm – por edhe përmirësimin e përvojës së përdoruesit dhe kohën e ngarkimit. Tkurrja e madhësisë së figurës përdor më pak të dhëna (kurseni të dhëna të planeve të kufizuara të të dhënave), ndihmon për të ngarkuar faqen më shpejt dhe lë përshtypje pozitive në faqen tuaj të internetit.

Heqni qafe zmadhimin e paracaktuar:

Zmadhimi automatik mund të rrëmbejë elementët e faqosjes, posaçërisht për imazhe dhe navigim. Mund të duket i vogël ose shumë i madh në paraqitjen tuaj. Për të zgjidhur këtë problem, përdorni etiketën meta viewport për të vendosur ndryshore të personalizuara brenda përmbajtjes. Sigurohuni që të shtoni etiketën në HTML tuaj:

Mundohuni të përdorni shkronjat standarde:

Shkronjat e personalizuara, krijuese e bëjnë që faqja juaj e internetit të duket e bukur, por në rast të pajisjeve celulare, përdoruesit nuk dëshirojnë të kërkohen të shkarkojnë një font për të parë një faqe në internet. Shanset janë që ata nuk do ta shkarkojnë fontin dhe do të transferohen në ndonjë faqe tjetër në vend.

Edhe pse shumica e shkronjave vijnë të instaluara në pajisjen celulare dhe kështu do të jeni në gjendje t’i përdorni ato në hartimin e faqes tuaj të internetit. Oneshtë edhe një gjë për të kujtuar se, megjithëse – disa shkronja janë më të lehta ose më të vështira për të lexuar madhësi të ndryshme, prandaj sigurohuni që të kontrolloni lexueshmërinë e fontit përpara se ta përdorni në hartimin tuaj.

Mbani në mend, udhëzimet:

Një desktop ose laptop mesatar është horizontale, natyrisht ne lëvizim lart e poshtë por është i gjerë. Smartphones, nga ana tjetër, janë me shkëlqim dhe shpifje kryesisht, kështu që gjerësia e përmbajtjes mund të ndryshojë dhe prandaj ka nevojë për konsideratë. Kur jeni duke krijuar video, imazhe, lëshime, mbani mend drejtimin që njerëzit do të përdorin gjatë shikimit të përmbajtjes.

Mos u trembni të mbështeteni te një profesionist për të rregulluar faqen tuaj te internetit dhe ta bëni atë miqësor nëse ndonjë gjë dështon. Kjo mund të kërkojë disa investime, por me përdoruesit e përditshëm në rritje të celularit dhe algoritmin e azhurnuar të Google, ky investim mund të provojë të jetë një i llogaritur.

Largohu:

Me mobilizimin e botës, është shumë e rëndësishme të mbani faqen tuaj te internetit miqësore dhe në fakt, diçka mbi pritshmërinë, vetëm atëherë mund të tërhiqni përdoruesit në faqen tuaj të internetit. Sigurohuni që të lexoni udhëzimet për mirëdashësi në celular dhe të merrni mendim nga ekspertët përpara se të filloni punën e faqes tuaj. Shpresoj që këto këshilla do t’ju ndihmojnë ta bëni faqen tuaj te internetit miqësore me celularin. Uebfaqja juaj nuk është e vetmja gjë që duhet të jetë miqësore me celularin, siguroni që menaxhimi juaj shoqëror është gjithashtu miqësor me celularin.

Earleen Brown është duke punuar me një kompani me reputacion të Shërbimeve SEO, një kompani udhëheqëse SEO në Indi. Kompania në thelb është një firmë IT Sigurimi Shërbime SEO Indi dhe e ka ndihmuar atë shumë në rritjen e aftësive të saj për të shkruar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector