Pse duhet të merrni një Adresë IP të Dedikuar për Uebfaqen tuaj?

pse përdorni adresën e dedikuar ip për faqen tuaj te internetit


A mund të kesh një adresë të dedikuar IP të të jap përparësi në krahasim me një adresë IP të përbashkët? Cili është ndryshimi midis një adrese IP të dedikuar dhe asaj të përbashkët, dhe cilat janë situatat në të cilat jeni më mirë të merrni një adresë IP të dedikuar? Këto janë disa nga pyetjet që bëhen më shpesh në lidhje me IP të dedikuar.

Në parim, shumica e faqeve të internetit nuk do të përfitonin shumë nga përfitimi i një IP të dedikuar, megjithatë, në raste të caktuara, një IP e dedikuar mund të jetë e nevojshme ose është më e këshillueshme sesa të keni një adresë IP të përbashkët.

IP e përbashkët kundrejt IP e përkushtuar

Adresa juaj e IP është në thelb emri juaj i vërtetë i domain, por duke pasur parasysh që një grup numrash do të kishin qenë të vështirë për tu mbajtur mend, njerëzit dolën me emra për të dyfishuar si emrat e domain. Të kesh një IP të përbashkët është rregulli i përgjithshëm në kuptimin që hostimi i faqes suaj të internetit në një pritje të përbashkët do t’ju japë automatikisht një IP të përbashkët. Kjo do të thotë që IP e serverit ndahet nga shumë faqe të mbajtura në të njëjtin server. Në të kundërt, një IP e dedikuar është unike për faqen tuaj te internetit dhe nuk shpërndahet me faqet e tjera.

Shumë site të hostuara në një server të përbashkët që kanë të njëjtën adresë IP mund të arrijnë në qindra faqe, që do të thotë se ekziston rreziku që faqja juaj të jetë në shoqëri të keqe në kuptimin që veprimet e faqeve të tjera mund të kenë ndikim në reputacionin të faqes tuaj.

Si të merrni një IP të dedikuar?

Ka disa mënyra si mund të merrni një IP të dedikuar – kërkoni një adresë IP të dedikuar nga ofruesi juaj i pritjes, merrni një server të dedikuar që vjen me një IP të dedikuar ose një VPS, e cila gjithashtu sigurohet së bashku me një IP të dedikuar.

Nga metodat e mësipërme që kërkojnë për një IP të dedikuar direkt nga ofruesi juaj i hostit vjen më shumë sherr, sepse ARIN (Regjistri Amerikan për Numrat e Internetit) kërkon që ju të justifikoni nevojën tuaj për një IP të dedikuar. Nëse nuk mund të siguroni një arsyetim të mjaftueshëm, kërkesa juaj do të refuzohet. Arsyetimi për një adresë IP të dedikuar kërkohet për shkak të pamjaftueshmërisë së adresave IPv4, kombinimet e të cilave përfundimisht do të përfundojnë plotësisht. Prandaj, është e rëndësishme të siguroheni që blloqet e mbetura të IPv4 u ndahen atyre që mund të justifikojnë një nevojë të mjaftueshme për to.

Një mënyrë tjetër, më e thjeshtë për të marrë një IP të dedikuar është të merrni një host të dedikuar ose një VPN. Zakonisht, ofruesit e pritjes do të akordojnë një IP të dedikuar për këto shërbime. Kjo nuk do të thotë që disa ofrues nuk do të kërkojnë justifikim edhe në këto raste, megjithatë, arsyetimi nuk kërkohet si rregull si në rastin e kërkimit të një IP të dedikuar drejtpërdrejt.

Kur të merrni një IP të dedikuar?

Edhe pse shumica e faqeve në internet nuk do të përfitonin nga marrja e një IP të dedikuar, ka disa raste në të cilat marrja e një do të kishte kuptim:

 • Sigurimi i një siti të e-commerce përmes SSL
 • Marrja e kapelës së zezë të faqes suaj / provë ndaj spamit
 • Dëshironi të arrini një disponueshmëri më të mirë të postës elektronike

Nëse jeni duke pritur një dyqan në internet ose faqe të tjera të lidhura me tregtinë elektronike dhe trajtimi i pagesave nuk bëhet përmes shërbimeve të palëve të treta, atëherë ju nevojitet një IP e dedikuar dhe një çertifikatë SSL për të siguruar transaksionet e klientëve. Një IP e dedikuar do t’ju japë besueshmëri dhe do t’i bëjë klientët të ndjehen më të qetë kur bëjnë transaksione në faqen tuaj. Edhe pse teknologjia SNI (tregues për emrin e serverit) lejon që shumë certifikata SSL të shërbehen nga e njëjta adresë IP e përbashkët, versionet më të vjetra të disa shfletuesve mund të mos e mbështesin këtë teknologji, prandaj, vizitorët që hyjnë në faqet e internetit nga shfletuesit e tillë do të marrin një mesazh në lidhje me lidhja nuk është e besueshme. Një IP e dedikuar mund të ndihmojë në shmangien e çështjeve si kjo.

Një arsye tjetër pse dëshironi të merrni një IP të dedikuar është të mbroni faqen tuaj të internetit nga spam për sa i përket reputacionit. Nëse faqet e tjera të internetit me të cilat keni një IP po dërgojnë postë elektronike ose po përfshihen në praktika të kapelave të zeza, dhe po renditen në listë të zezë ose ndalohen si rezultat, faqja juaj e internetit mund të ndikohet nga sjellja e këtyre vendeve. Rezultatet e mundshme negative do të ishin rrjedhimi i pavlefshëm i faqes suaj të internetit, nxitja e alarmit antivirus, paralajmërimet “Kjo faqe mund të dëmtojë kompjuterin tuaj” në lidhjet e faqes tuaj, etj. Në këtë kontekst, është një ide e mirë për të monitoruar faqen tuaj në Mjete Google Webmaster për të hedhur një vështrim në atë që mendon Google për faqen tuaj.

Për shkak se nuk do të duhet të ndani një IP të dedikuar me këdo tjetër, mund të keni më shumë kontroll mbi reputacionin tuaj. Sidoqoftë, nëse duket se faqja juaj është në “kompani të keqe” dhe ofruesi juaj i pritjes është i komprometuar, ka më shumë kuptim të migroni në një ofrues të ndryshëm të pritjes dhe të merrni një IP të dedikuar atje. Vetëm për të qenë në anën e sigurt, ju mund të dëshironi të kontrolloni historinë e adresës IP të dedikuar që ju është caktuar për të parë nëse është përdorur apo jo për spam në të kaluarën. Ju mund ta bëni këtë me ndihmën e shërbimeve të kërkimit të reputacionit të IP.

Nëse keni një uebfaqe me trafik të lartë me shumë vizitorë, mund të jetë koha e duhur për të marrë një host të dedikuar që do të rrisë shpejtësinë e faqes tuaj, e cila gjithashtu mund të përmirësojë renditjen e Google-it të faqes suaj. Një host i dedikuar vjen edhe me një IP të dedikuar gjithashtu. Nëse arsyeja e vetme pse kërkoni një IP të dedikuar është të përmirësoni SEO tuaj, ju patjetër që do të refuzohet. Nëse keni shumë pak trafik në faqen tuaj të internetit dhe nuk keni probleme me ngarkesën e serverit ose ndërprerjet e serverit, me siguri nuk do të keni nevojë të merrni një pritje të dedikuar. Duke marrë thjesht një IP të dedikuar, pozicionimi juaj SEO nuk do të përmirësohet domosdoshmërisht, përveç nëse faqja juaj ishte e vendosur në një “lagje të keqe”.

Një avantazh tjetër i të pasurit një IP të dedikuar është se shumica e kompanive pritëse ju lejojnë të vendosni të ashtuquajturin regjistrim PTR ose Reverse DNS, i cili është i dobishëm nëse planifikoni të dërgoni postë elektronike ose buletinet e rëndësishme. Në nivelin DNS, yourdomain.com ka një rekord që tregon në adresën tuaj IP, por nëse adresa juaj IP ka një regjistrim PTR që tregon përsëri në yourdomain.com, atëherë kjo shihet si një shenjë pozitive nga shumica e SPAM dhe sistemeve të tjera të filtrimit.

përfundim

Prandaj duhet të merrni një IP të dedikuar? Ndërsa është e nevojshme për disa, nuk është diçka nga të cilën shumica e njerëzve do të përfitonin nga përfitimet e rëndësishme. Përveç disa rasteve të arsyetuara mirë që u diskutuan më lart (sigurimi i vendeve me çertifikata SSL, uebfaqe me trafik të lartë dhe mbrojtje nga spam), do të jeni mirë të kesh një adresë IP të përbashkët.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map