Pse keni nevojë për kopje rezervë automatike të faqes në internet?

rezervë automatik i faqes në internet


Mbrojtja e të dhënave në internet duhet të jetë një përparësi kryesore për çdo pronar të faqes në internet. Përpjekjet e hakerimit, dështimet e serverëve, dëmtimet e harduerit të gjitha mund të ndërhyjnë në funksionimin e duhur të faqes suaj të internetit dhe mund të dëmtojnë dëshirën tuaj për të ruajtur të dhënat tuaja të internetit. Krijimi i rezervave të automatizuara të faqes në internet ose shërbimit rezervë cloud janë të domosdoshëm për këdo që dëshiron që të dhënat e tyre të rikuperohen në rast se diçka shkon keq. Ruajtja e të dhënave përmes teknologjisë së vjetëruar ju lë të prekshëm nga të gjitha llojet e kërcënimeve përfshirë dështimet e harduerit dhe softverit, hakimin, hyrjen e paautorizuar dhe dëmtimet fizike të pakthyeshme.

Shërbimet automatike të kopjes rezervë të faqes në internet ose rezervë cloud kanë provuar të kenë disa avantazhe sesa të mbështeteni vetëm në kopjet manuale. Nëse tashmë përdorni shërbime rezervë në internet, me siguri jeni në dijeni të shumë përparësive që vijnë. Ndërsa këto shërbime janë gjithnjë e më të përhapura, shumë pronarë të faqeve të internetit ende nuk kanë zbuluar përfitimet e saj. Prandaj, pse është i rëndësishëm kopjimi i faqes automatike të internetit dhe pse ju nevojitet?

Përfitimet e kopjeve automatike të faqes në internet

Rikthim automatik, sistemet e ruajtjes dhe rimëkëmbjes së skedarëve eleminojnë rreziqe të rëndësishme që lidhen me zgjidhje manuale, offline rezervë, si kopjet rezervë të bazuara në HDD. Disa nga përfitimet më të habitshme të rezervave të automatizuara të faqeve të internetit që pronarët e faqeve të internetit duhet të marrin parasysh përfshijnë:

komoditet

Nëse vendosni për shërbime rezervë cloud, të dhënat e faqes suaj të internetit dhe të dhënat e kompjuterit ruhen në një vend të largët i cili është i padurueshëm ndaj dobësive që mund të kërcënojnë skedarët tuaj nëse ato janë ruajtur duke përdorur zgjidhje tradicionale rezervë. Fakti që kopjet rezervë ndodhin automatikisht në një frekuencë ditore ose në një frekuencë të zgjedhur nga përdoruesi, eliminon rreziqe të mëtejshme që lidhen me harrimin e kopjimit të të dhënave tuaja, gjë që gjithashtu ndodh mjaft shpesh.

Me shërbimet e rezervimit në cloud, skedarët dhe të dhënat e rëndësishme rezervohen automatikisht dhe mbahen të azhurnuar, në mënyrë që në rast të një dështimi të serverit, qasje të paautorizuar, përpjekjeve të hakerimit ose keqfunksionimeve, skedarët tuaj mund të rikthehen menjëherë..

Siguria e zgjeruar

Rezervat rezervë manuale dhe zgjidhjet e ruajtjes nuk mund të konkurrojnë me shërbimet e përmirësuara të kopjimit në internet sigurojnë të dhënat tuaja. Meqenëse kopjet rezervë të bazuara në HDD mund t’i ekspozojnë skedarët tuaj në humbje të pakthyeshme të të dhënave, korrupsion të skedarëve, paarritshmëri, dëmtim fizik dhe keqfunksionime, shërbimet rezervë në internet janë një alternative më e mirë për të bërë kopje rezervë në mënyrën tradicionale.

Shërbimet rezervë të cloud gjithashtu ofrojnë ruajtje të tepërt si një shtresë shtesë e sigurisë për skedarët tuaj. Duke e ditur që skedarët tuaj janë mbajtur të sigurt në më shumë se një vendndodhje të serverit, do t’ju japë mendje se në rast të një ngjarje që rezulton në humbjen ose komprometimin e të dhënave tuaja, ju lehtë mund të rikuperoni të gjitha të dhënat tuaja të mbështetura.

Rimëkëmbja e menjëhershme

Vetëm kur përballeni me humbjen e pakthyeshme të të dhënave në faqen tuaj të internetit, filloni të njihni vlerën e një shërbimi automatik rezervë. Cilësia e një shërbimi rezervë në internet tregohet gjithashtu nga koha e shpejtë e rimëkëmbjes së të dhënave dhe e restaurimit, kështu që ju mund t’i keni të dhënat tuaja në majë të gishtave, pavarësisht nga rrethanat që shkaktuan kompromentimin e kompjuterit tuaj të ruajtur ose të jashtëm të ruajtur në hard disk..

Kjo është padyshim një nga përfitimet më të rëndësishme që mund të tërheqni duke kaluar nga kopjet rezervë manuale të linjave rezervë të automatizuar në internet.

Kapacitetet e sinkronizimit

Një përfitim tjetër i madh i shërbimeve rezervë në internet është tipari i sinkronizimit i gatshëm që nuk është i disponueshëm me kopje rezervë manuale. Sinkronizimi në të gjithë tabletët, laptopët dhe pajisjet e tjera të mbështetura ju lehtëson qasjen në versionin e fundit të të dhënave tuaja nga çdo pajisje..

Kjo ju lejon të përfundoni projekte ose modifikoni skedarë edhe në lëvizje. Të kesh qasje në skedarët tuaj gjatë gjithë kohës ju kursen kohë dhe drejton detyrat në lidhje me menaxhimin, redaktimin dhe azhurnimin e skedarëve tuaj.

Të përballueshme dhe me kohë të efektshme

Zgjidhjet rezervë të faqes në internet të bazuar në cloud janë një alternativë e përballueshme dhe me kohë efikase për kopjet rezervë manuale. Ju nuk keni më nevojë të shqetësoheni për pajisjet kompjuterike që janë të prirur ndaj dëmtimeve fizike dhe keqfunksionimeve dhe nuk keni nevojë të shqetësoheni me mirëmbajtjen pasi rezervimi ndodh automatikisht.

Pavarësisht nëse jeni një biznes i vogël apo i madh, kopjimi i të dhënave tuaja të internetit në cloud është më i miri që mund të bëni për ruajtjen e skedarëve dhe bazave të të dhënave tuaja të internetit.

Ofruesit e reputacionit të hosteve ofrojnë kopje rezervë falas të automatizuar të përfshirë me disa nga planet e tyre të pritjes. Këto kompani pritëse kryejnë kopje rezervë automatike të faqes suaj të internetit rregullisht për t’u siguruar që në rast të ndërprerjes së serverit ose rrethanave të tjera të paparashikuara, skedarët tuaj janë të sigurt dhe plotësisht të rikuperueshëm.

Rezervimi i lëvizjeve – Rezervim falas i automatizuar i faqes në internet për ruajtjen e sigurt të skedarëve tuaj

thirrje pritje rezervë falas automatizuar në faqen e internetitInMotion Hosting është një ofrues pritës kryesor në industri që ofron një sërë shërbimesh pritëse si për përdoruesit individualë ashtu edhe për bizneset. Kompania ka qenë një shërbim i çertifikuar nga CNET për 13 vjet me radhë, dhe ofron shërbime cilësore të pritjes me tarifa të përballueshme. Përveç infrastrukturës së tyre të nivelit të lartë të serverëve, ruajtjes së SSD, pajisjeve më të fundit të harduerit dhe softuerit dhe arsenalit të veçorive të disponueshme me secilin nga planet e tyre të pritjes, InMotion Hosting gjithashtu siguron një shërbim automatik të kopjimit në distancë me të gjithë hostet e tyre të përbashkët, serverët VPS dhe planet shitëse të shitësit.

Këto kopje rezervë automatike të faqes në internet kryhen çdo 24-36 orë dhe ato rishkruajnë të dhënat e rezervuara më parë me versionin e fundit. Ata që duan të kenë qasje në disa versione të mëparshme të kopjes rezervë të faqes së tyre, u këshillohet të mbajnë kopje rezervë të tyre. Si praktikë më e mirë, klientët këshillohen të krijojnë një kopje rezervë të plotë të faqes në internet përpara se të bëjnë ndonjë ndryshim në faqen e tyre të internetit.

InMotion Hosting gjithashtu lejon përdoruesit të krijojnë kopjet e veta përmes mjetit rezervë të integruar të cPanel. Prandaj, mund të bëni kopje rezervë të bazave të të dhënave MySQL dhe skedarët e faqeve të internetit në cPanel. Përdoruesit mund të gjejnë informacion hap pas hapi në faqen e Qendrës së Mbështetjes së InMotion që detajon se si të kryhen kopje rezervë të plotë të cPanel dhe si të rivendosin skedarët në cPanel nëse ndonjëherë duhen.

Kurseni edhe më shumë me këto kode të kuponave të InMotion Hosting.

përfundim

Nëse dëshironi të bëni kopje rezervë të skedarëve dhe bazave të të dhënave tuaja të internetit, ose doni një kopje rezervë të plotë të skedarëve tuaj të ruajtur në laptop, duke përdorur kompjuterin tuaj ose disqet e jashtme për kopje rezervë, nuk duhet të jetë opsioni juaj i vetëm për rikuperimin e të dhënave. Nuk ka asnjë arsye për të mos përfituar nga avantazhet e një shërbimi rezervë në internet që është në gjendje të sigurojë ruajtje më të mirë për skedarët tuaj në një mënyrë automatike, efikase dhe me kursim të kohës.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map