Pse të zgjidhni Drupal për të ndërtuar Uebfaqen tuaj?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Pse të zgjidhni Drupal për të ndërtuar Uebfaqen tuaj?
0 9 мин.

pse zgjidhni drupal për faqen tuaj te internetit


Drupal është një sistem i mirënjohur i menaxhimit të përmbajtjes komplekse që përdoret për të krijuar faqe interneti të mahnitshme që ka më shumë se 200 karakteristika. Në Nëntor, CMS mori përditësimin e saj të 8-të të madh.

Drupal ishte fituesi i aktmimit CMS Publikimi i Hapur CMS në 2007 dhe 2008 duke qenë shumë i popullarizuar atëherë, dhe tani ai banon në top 5 së bashku me WordPress, Joomla dhe Magento.

Ka më shumë se 3200 kontribues dhe 1220 kompani që përdorin Drupal të gjitha duke qenë pjesë e 1 komuniteti të madh që mund t’ju ndihmojnë në lidhje me CMS.

Ekzistojnë disa motive në lidhje me arsyen pse duhet të zgjidhni Drupal për të ndërtuar faqen tuaj të internetit si mjete, fuqi, thjeshtësi, gjuhë, zgjerim, burim të hapur, shpejtësi, pajtueshmëri dhe siguri.

Disa mjete të ndërtuara

Drupal ka mjete të ndryshme të dobishme si integrimi vendor për shërbimet e internetit RESTful, HAL, Autentifikimin e HTPP, Serializimin etj. Ju keni një kontroll të madh mbi burimet dhe mund të përdorni mjetin e botimit të parë API për të krijuar përmbajtje të strukturuar që e nxjerr atë si JSON, XML, HTML etj..

Ekzistojnë mjete të disponueshme për ruajtje dhe bashkimi CSS / JS është aktivizuar si parazgjedhje, Drupal është gjithashtu miqësor me celularin, kështu që tiparet JS mbështeten nga pajisjet mobile.

Mjete të tjera interesante janë ato për Përmbajtjen që ju ndihmojnë të krijoni përmbajtje teksti dhe imazhi, për Strukturën ku vendosni strukturën e faqes në internet, për Paraqitje ku mund të zgjidhni një temë, për Njerëzit ku redaktoni përdoruesit dhe lejet dhe për Raportet ku ju mund të shihni statistikat e faqes suaj të internetit.

I fuqishëm dhe fleksibël

Ju mund të përdorni komponentë të fuqishëm personalizimi, siç janë mjetet e administratorit, listat, blloqet, pamjet në mënyrë që të kontrolloni të dhënat e shfaqura dhe përmbajtjen e strukturës, duke qenë miqësore me SEO me shënimin vendas Schema.org. Ju gjithashtu keni një përdorues UI dhe WYSIWYG në dispozicion, në mënyrë që të krijoni entitete me përmbajtje të ndryshme si e-mail, lidhje, telefon, referenca, data dhe mund të përdorni blloqe me personalizim unik si bukat e bukës.

Një komponent tjetër i fuqishëm është opsioni i instalimit ku ju mund të zgjëroni fjalë për fjalë faqen tuaj të internetit me përmirësime të reja që instalojnë module ose azhurnojnë ato. Dhe nuk mund të harroni për përbërësin Ndihmë i cili ju ofron udhëzues të ndryshëm në rast nevoje.

E thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur

Me Drupal lehtë mund të krijoni përmbajtje që përmban tekst dhe imazhe duke përdorur drag and drop ose redaktorin në kontekst të quajtur CKEditor që është gjithashtu një redaktor WYSIWYG. Mund të publikoni menjëherë përmbajtje të freskëta si lajme, produkte ose artikuj nga kompjuteri, tableti ose celulari juaj dhe madje mund të planifikoni përmbajtjen tuaj.

Ju mund të krijoni ose blog, forume, faqe interneti prezantimi ose çfarëdo lloj faqe në internet duke përdorur vetëm Drupal pa ditur fare gjuhë të programimit në internet.

Duke përdorur Cpanel dhe Softaculous, mund të bëni një instalim të thjeshtë të Drupal direkt nga hosti juaj vetëm me disa klikime pa pasur nevojë për njohuri teknike ose njohuri programuese.

Mbështetje për 100+ gjuhë

Drupal mbështet më shumë se 100 gjuhë dhe ka mbështetje për përkthim në dispozicion për të gjithë ata që duan të përkthenin Drupal në gjuhën e tyre, në mënyrë që të mund ta përdorni atë ku dëshironi. Me lokalizimin Drupal, automatikisht gjen, shkarkon dhe instalon skedarët e përkthimit të gjuhës që keni zgjedhur pa ndryshuar asgjë tjetër në faqen e internetit.

Ju mund të zgjidhni nga Katalonja në Anglisht, Rusisht etj, dhe këto përkthime janë bërë në mënyrë korrekte nga një ekip anëtarësh të specializuar që dinë anglisht dhe nuk keni nevojë të luftoni me përkthime të panjohura ose të pahijshme siç kanë CMS të tjera që ju bëjnë të irritohen.

Zgjeroni thelbin me përdorimin e moduleve

Ju mund ta zgjeroni Drupal edhe më shumë me module të personalizuara, nga të cilat më e njohura është zhvil të cilat mund të gjenerojnë nyje, komente, terma dhe përdorues, Suite mjetesh kaosi të cilat mund të menaxhojnë faqe dhe veçanërisht faqet e panelit, Shtojca e faqosjes i cili lejon modulet dhe temat të regjistrojnë paraqitjet duke përdorur skedarin YAML dhe Menaxher i azhurnimit të konfigurimit që përmirëson thelbin duke dhënë raporte në lidhje me ndryshimet midis artikujve të ofruar nga versione të ndryshme të moduleve ose temave, por edhe me tema si Bootstrap, AdaptiveTheme, Fondacioni Zurb, Mayo ose përkthime.

Duke përdorur udhëzues, këshilla, truket dhe këshilla të tjera nga Komuniteti Drupal, ju mund ta zgjeroni Drupal-in edhe më veçanërisht nëse dini gjuhë programimi PHP, CSS, JS ose HTML.

Drupal është me burim të hapur

Drupal mbështetet dhe krijohet nga një kompani që përdor gjithashtu ndihmën e programuesve të tjerë që punojnë si vullnetarë ose bashkëpunëtorë, duke bërë të mundur që Drupal të zgjasë edhe më shumë dhe të zgjidhë defektet e vjetra.

Duke qenë burim i hapur, kushdo që ka njohuri programimi mund të punojë në CMS Drupal dhe ta personalizojë atë për qëllimin e tij ose për kompaninë themeluese, zakonisht programuesit bëjnë tema ose modul në masën e tipareve Drupal për përdoruesit personal.

Sapo të krijohet një temë ose një modul, programuesit do të paraqesin projektin e tyre në faqen zyrtare të Drupal, ku ata do ta verifikojnë atë dhe më pas caktojnë një faqe vetëm për atë projekt që ofron shkarkim, informacion dhe testim automatik.

Lehtë dhe shpejtësi e madhe

Duke përdorur zhvillimin e shkathët, Drupal ka një nga shpejtësitë më të mira që ka një vendosje të shpejtë, duke punuar në Web 2.0 dhe ka karakteristika thelbësore, tema dhe module të personalizuara dhe të optimizuara për të përmirësuar shpejtësinë e faqeve të internetit të Drupal.

Gjithashtu, komuniteti Drupal ofron shumë këshilla dhe mashtrime të dobishme për faqen në internet për të përmirësuar shpejtësinë e tyre edhe më shumë siç është optimizimi i cache, host specifikimi i Drupal, paaftësimi i moduleve të papërdorura ose atyre që janë duke përdorur shumë CPU si Statistikat, duke mundësuar nxitje, shpejt 404 faqet, paaftësia e filtrit PHP, ndryshimi i madhësisë së imazheve, kufizimi i numrit të rasteve kur një program i shpejtë dhe duke zvogëluar numrin e moduleve.

Përputhshmëri e lartë me softuerin e palës së tretë

Nëse dëshironi të vendosni foto nga Flickr, video nga YouTube ose të keni komente sociale nga Facebook, mund të përdorni Drupal për t’i integruar ato së bashku me mediat e tjera sociale si Twitter për komente ose shërbime të tjera në internet si Dropbox për ndarjen e skedarëve.

Nëse përdorni module specifike si Fusha YouTube madje mund të shfaqni video në YouTube me madhësi të ndryshme dhe tablo të vogla të shfaqura me stilet e figurave. Me module të Facebook ju mund të autorizoni përdoruesit për faqen tuaj të internetit ose mund të shfrytëzoni të gjithë fuqinë e Drupal në Aplikacionin Facebook duke dërguar përmbajtje nga Drupal në faqen tuaj të Facebook.

Drupal ofron siguri të madhe

Drupal ka një ekip të dedikuar që është duke monitoruar dhe zgjidhur çdo çështje në lidhje me sigurinë. Për shkak të komunitetit të saj, Drupal gjithashtu ka shumë karakteristika që sigurojnë kontroll mbi përdoruesit dhe lejet dhe i japin fleksibilitet pronarit të CMS.

Për shkak se secili modul ose zhvillues i temave përdor masat e veta të sigurisë, Drupal ka një nivel të lartë sigurie të fuqizuar nga anëtarë të ndryshëm të Drupal të cilët punojnë vazhdimisht për t’i bërë gjërat më të sigurta.

Duke përfunduar…

Në fund, vetëm ju kujtoj që ka kompani të mëdha ose qeveri që përdorin Drupal si Yahoo, Google, Metallica, FedEx, Novell, Disney, Warner Bros Music, Adobe, Nike, Mbretëria e Belgjikës dhe shumë të tjera.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector