Shopify vs WooCommerce – Cilin duhet të përdorni për dyqanin tuaj online?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Shopify vs WooCommerce – Cilin duhet të përdorni për dyqanin tuaj online?
0 32 мин.

shopify-vs-WooCommerce


“Unë dua të krijoj dyqanin tim online. Por si duhet ta bëj këtë? A ka mjete për këtë? ” Ndoshta kjo është diçka që ju përshkoi mendjen kur e gjetët këtë artikull në internet. Që kur keni mbërritur këtu, jam i sigurt se jeni i interesuar të dini se si të krijoni një treg në internet.

Shumë njerëz mendojnë se një dyqan në internet është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar të ardhura të përshtatshme. Disa ëndërrojnë për krijimin e Amazonës tjetër. Por për të arritur ndonjë prej kësaj ju duhet mjeti më i mirë në treg për t’ju ndihmuar.

Këtu hyn ky artikull. Do të hedhim një vështrim në 2 prej platformave më të mëdha dhe më të besueshme që njerëzit përdorin për të zhvilluar një dyqan në internet: Shopify dhe WooCommerce.

Do të shohim cilat janë të mirat dhe të mirat e secilit kur krijoni dyqanin tuaj dhe e mirëmbani atë. Lëndët për të cilat do të flitet në detaje janë: çmimi, modelimi, mirëdashësia e përdoruesve dhe veçoritë.

Kur të arrini në fund të këtij postimi, duhet të jeni në gjendje të vendosni nëse Shopify ose WooCommerce është ai për ju. Por duhet të dini që të dyja këto platforma janë metoda të provuara që mund të përdoren në projektin tuaj.

Para së gjithash, le të hedhim një vështrim në disa nga faktet në lidhje me Shopify dhe WooCommerce:

Shopify

Numri i përdoruesve aktivë Shopify është rritur në më shumë se 1 milion në të gjithë botën. Ky është një numër i madh; thjesht mendoni për 1 milion njerëz, të gjithë duke shitur diçka në internet. Ai fuqizon më shumë se 600,000 biznese në botë.

Por sasia e parave që ata fitojnë është edhe më e madhe: 76 + miliardë dollarë të shitura në Shopify. Dhe këta numra janë gjithnjë në rritje çdo ditë.

Epo, çfarë thua? A mund të bëhet Shopify një mjet i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të menaxhoni një treg në internet? E sigurt se mund. Më shumë se 1 milion njerëz i besojnë asaj për t’u kujdesur për biznesin e tyre në internet.

Por, le të shohim se si grumbullohet WooCommerce kundër Shopify.

WooCommerce

Ka qindra mijëra dyqane online të ngritur në internet. Dhe WooCommerce fuqizon më shumë se 28% të tyre. Kjo vetëm i jep WooCommerce një rezultat të madh besimi kur e krahason atë me platforma të tjera, madje edhe Shopify.

Sot ka mbi 29 milion shkarkime të kësaj shtese në WordPress. Ai fuqizon mbi 3 milion dyqane online aktive në të gjithë botën.

Duke marrë parasysh këto shifra të mëdha, mund të themi me siguri se WooCommerce është një nga mjetet më të besuara dhe të provuara kur kërkon të zhvillosh një treg në internet.

Tani që kemi marrë statistikat nga rruga, le të zhyten dhe të shohim se çfarë i bën këto 2 platforma kaq efikase.

Së pari do të flas për çmimet për të dyja këto. Ky mund të jetë një faktor i rëndësishëm kur vendosni se çfarë të futeni.

WooCommerce Çmimeve

WooCommerce në thelb është një shtojcë WordPress në thelb të saj. Shumë shtojca janë të përdorshme nëse paguani për to, por me WooCommerce nuk është kështu.

Për të instaluar WooCommerce në faqen tuaj, nuk do të duhet të paguani një monedhë. Totallyshtë plotësisht falas.

Kjo është mirë të dihet për ata që kanë një buxhet të ngushtë. Por mos u emociononi shumë.

Por pse nuk duhet unë? ’Shtë e mrekullueshme! ‘Dhe po, është e shkëlqyeshme. Por ka disa gjëra për të cilat duhet të paguani, nëse vendosni të përdorni WooCommerce.

Për shembull, përdorimi i WooCommerce do të thotë që ju jeni administratori i dyqanit. Kjo nënkupton që ju duhet të paguani për një emër domain dhe host. Gjëja më e mirë për të bërë do të ishte të kërkoni për një ofrues pritës që i ka kushtuar hostimin WordPress.

Një shërbim i tillë pritës do të sigurojë një performancë më të mirë për dyqan, pasi WooCommerce është një plugin WordPress.

Gjithashtu ka edhe të tjera i mundshëm shpenzimet për të marrë parasysh. Për shembull, shumë prej shtesave (do të shohim se cilat janë këto më vonë) Përdor WooCommerce, nuk janë falas. Ju mund të paguani një tarifë mujore ose vjetore për përdorimin e tyre.

Përveç këtyre shumave që mund të shpenzoni, WooCommerce është i lirë për t’u përdorur.

Por le të vazhdojmë të shohim se sa kushton të përdoret Shopify.

Ifymimi i Shopify

Ndryshe nga WooCommerce, Shopify nuk është një plugin WordPress, por një krijues dhe menaxher i plotë i dyqaneve online. Mund të thoni se është një shërbim i tërë që ju ofron mjetet për të zhvilluar dhe mirëmbajtur një dyqan online.

Duke mbajtur parasysh këtë, nuk duhet të befasosh që Shopify nuk është falas. Për të qenë në gjendje të përdorni këtë shërbim duhet të paguani për të. Por sa duhet të paguani saktësisht? Le të shohim!

Shopify po vë në dispozicion 3 plane që vijnë me çmime dhe karakteristika të ndryshme. Tani do të krahasojmë secilën prej tyre:

 • Shopify themelore: Ky është plani i tyre fillestar. Kushton 29 dollarë në muaj. Ka shumë karakteristika të përfshira në këtë plan. Këto janë disa prej tyre: ju merrni një numër të pakufizuar të produkteve dhe ruajtjen e skedarëve, e cila është e nevojshme në rastin e një dyqani në rritje.

Ju merrni gjithashtu 24/7 mbështetje për paratë që paguani. Kjo vjen në ndihmë nëse sapo filloni me dyqanin tuaj.

Ato gjithashtu përfshijnë një çertifikatë falas SSL, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për sigurinë e pagesave tuaja.

Një blog është përfshirë gjithashtu krahas veçorive të tjera. Kjo është e shkëlqyeshme, sepse të kesh një blog së bashku me dyqanin tuaj do t’ju lejojë të rriteni më shpejt dhe të gjendeni më lehtë në Google. Por ju duhet të krijoni disa përmbajtje të shkëlqyera që kjo të ndodhë. Sidoqoftë, është mirë që ata e përfshinë këtë opsion.

 • Shopify: Duke qenë plani i tyre i mesëm, ju merrni disa shtesa krahasuar me Basic.

Kushton 79 dollarë në muaj për të përdorur këtë plan. Por a ofron ndonjë gjë me vlerë këtë çmim? Po, e bën. Këtu janë disa nga pengesat:

Kartat e dhuratave janë opsione të shkëlqyera që janë në dispozicion me këtë plan. Marketdo treg i mirë në internet i përdor këto, kështu që nëse doni një fushatë marketing më të efektshme, duhet t’i provoni.

Ky plan gjithashtu vjen me raporte profesionale, të cilat mund t’i kontrolloni çdo herë një herë. Nëse jeni duke përdorur këto raporte, mund ta menaxhoni dyqanin tuaj në mënyrë më efikase. Raportet do t’ju tregojnë statistikat e faqes tuaj, në detaje, kështu që ju mund të planifikoni përpara për të ruajtur një produktivitet më të mirë.

Me këtë plan ju gjithashtu merrni mbështetje për periferikët e pajisjeve të tilla si skanuesit e barkodit, kamerat me pakicë, sirtarët e parave, printerët e marrjes dhe printerët e etiketave të transportit. Përdorimi i aplikacioneve POS të palëve të treta lejohet, si dhe me planin Shopify.

 • Shopify i Avancuar: Plani i primit kushton shumë më tepër sesa plani i mesëm: ju paguani 299 $ / muaj duke përdorur këtë mundësi. Por a ja vlen çmimi?

Ato përfshijnë mundësinë për të pasur 15 llogari të stafit, që është një numër i madh në krahasim me planin themelor (me vetëm 2) dhe madje edhe planin e mesëm (me 5).

Nëse jeni duke shitur diçka që duhet të transportohet (jo produkte dixhitale), atëherë do ta gjeni të dobishme që me planin e avancuar të vijë një zbritje deri në 74% për dërgesat. Ata sigurohen që të merrni tarifa konkurruese nga korrierët si USPS, UPS, DHL dhe më shumë.

Një tjetër plus është krijuesi i raporteve të përparuara. Ky është një mjet që do të përdoret për të personalizuar raportet nga opsioni i raporteve profesionale (të cilin e keni përfshirë në planin e Shopify). Ju mund të filtroni, shtoni dhe fshini pjesë të ndryshme të raporteve për t’i përshtatur nevojave tuaja specifike.

Tarifat për të përdorur ofruesit e tjerë të pagesave së bashku me Shopify Pagesat janë shumë më të ulëta se në nivelet e tjera. Për planin themelor keni 2%, planin e mesëm 1%, por këtu, në planin premium ju paguani vetëm 0,5%.

Kjo mund të duket si diçka jo aq e rëndësishme, por mendoni për këtë në këtë mënyrë: nëse bëni 10 shitje në ditë nga diçka që kushton, le të themi 100 dollarë, dhe pagesa është bërë përmes PayPal, kjo do të thotë që ju paguani 5 dollarë në total. Por me planin bazë do të paguanit 20 dollarë.

Por ky është një mundësi që me të vërtetë varet nga madhësia e dyqanit tuaj dhe klientëve që merrni çdo ditë. Nëse keni një dyqan më të vogël, ju mund të bëni mirë duke përdorur vetëm planin e mesëm apo edhe atë themelor.

Nëse vendosni të paguani koston për një vit të tërë përpara, Shopify do t’ju japë një zbritje prej 10%. Për 2 vjet ju keni 20% zbritje.

Farë mund të themi për kostot e tjera që mund të hyjnë në lojë nëse zgjidhni Shopify? Ju nuk keni nevojë të paguani veçmas për një ofrues të pritjes (si përdorimi i WooCommerce), sepse e keni atë të përfshirë në ndonjë nga 3 planet. Përveç tarifave mujore, nuk ka asnjë kosto tjetër për ta mbajtur dyqanin tuaj të funksionojë me Shopify.

Tani që ne e dimë se çfarë çmimi është për secilën platformë, mund të vazhdojmë të flasim për hartimin e këtyre mjeteve. Ka edhe ndryshime dhe ngjashmëri.

Dizajn WooCommerce

WooCommerce është një shtojcë me burim të hapur të krijuar nga zhvilluesit prapa WooThemes. Duke qenë burim i hapur, mund t’ju japë përshtatjen më të detajuar.

Nëse jeni duke kërkuar një mjet për të krijuar një dyqan krejtësisht të personalizuar, atëherë WooCommerce është ai për ju. Ju madje mund të modifikoni burimin-kodin për hartimin, duke e bërë atë të përshtatshme për simpati tuaj specifik. Shopify nuk do ta lejojë këtë.

Po në lidhje me temat që janë në dispozicion? WooCommerce nuk zhgënjehet as këtu. Gjetja e temës për dyqan nuk është e lehtë kur të shihni sasinë e mundësisë.

Për të gjetur atë për ju, mund të shkoni në Themeforest.com. Kjo faqe ju lejon të shfletoni nëpër qindra tema WooCommerce. Anydo prej këtyre mund të jetë i shkëlqyeshëm për ta instaluar në dyqanin tuaj.

Por nëse nuk e gjeni temën e duhur për ju, është një vend tjetër ku mund të shkoni te: Dyqani i vet temave i WooCommerce i quajtur Storefront. Në shumë mënyra është e ngjashme me Themeforest.

Por Storefront është ndërtuar për të qenë në mënyrë të përsosur në sinkron me WordPress. Me më shumë se 2.5 milion shkarkime është një nga dyqanet më të përdorura në internet. Cilat janë disa nga përfitimet e përdorimit të Storefront?

 • Isshtë zhvilluar nga fillimi në fund, duke përmirësuar performancën e sitit tuaj dhe SEO. Kjo është shumë e rëndësishme, sepse ju duhet SEO efikase për t’u siguruar që klientët po ju gjejnë lehtësisht. Financat tuaja janë në diskutim këtu.
 • Një tjetër veçori e shkëlqyeshme e Storefront është fakti që është një plugin plotësisht i përgjegjshëm. Pavarësisht se si e përdorni: në një telefon, tablet apo desktop, ai do të përshtatet me situatën në fjalë. Do të bashkëveproni më lehtë me ekranin, duke ju dhënë kështu një efikasitet më të lartë.
 • Një mundësi e bukur është që ju të shihni ndryshimet tuaja në model, në kohë reale. Kjo mund të shkurtojë kohën e kaluar për zhvillimin e dyqanit.

WooCommerce ka një avantazh të madh në krahasim me Shopify në zonën e projektimit. Shopify ka disa tema të shkëlqyera dhe të bukura në dispozicion (ne do t’i kontrollojmë këto pak më vonë). Por nuk mund t’i personalizoni me të vërtetë aq sa një temë WooCommerce.

Me WooCommerce, edhe nëse nuk ju pëlqen një temë, mund të punësoni një zhvillues për ta zvogëluar atë pak për ju. Ose madje krijoni një temë plotësisht personale vetëm për dyqanin tuaj.

Por le të vazhdojmë dhe të shohim se çfarë sjell Shopify në tryezë.

Dizajni i blerjeve

Ashtu si WooCommerce, Shopify vjen me tema të shkëlqyera jashtë kutisë. Shërbimi i tyre ju lejon të zgjidhni nga 54 temat e gatshme për t’u përdorur në faqen tuaj. 10 nga 54 janë falas për t’u përdorur.

Në krahasim me WooCommerce, ju nuk keni një liri kaq të madhe në hartimin e një dyqani krejtësisht të personalizuar. Kjo për shkak se shumë njerëz të tjerë përdorin Shopify, dhe ju mund ta gjeni temën tuaj në përdorim me një dyqan tjetër. Siç thashë Shopify ju mundëson hyrje në 54 tema nga të cilat 44 janë paguar dizajne. Por të gjitha 54 temat kanë më shumë se një stil në dispozicion.

Çfarë do të thotë kjo? Epo, mendoni. Shumica e temave të Shopify kanë të paktën 2 stile në dispozicion. Ka të tjerë me 3 apo edhe 4 stile. Nëse shumëzoni 53 në 3, ju merrni 159 tema për të zgjedhur. Dhe siç kemi parë ka mjaft me 4 stile, jo vetëm 3.

Në këtë mënyrë, ju mund të ngushtoni shumë stilin tuaj, kështu që ju të merrni një dyqan mjaft të personalizuar.

Fatkeqësisht, shumica e temave të ofruara nga Shopify nuk janë të lira për t’u instaluar. Shumica e tyre janë midis pikave të çmimeve 140 dhe 180 dollarë.

Nëse filloni vetëm me dyqanin, ndoshta është më mirë të zgjidhni një temë falas. Kur dyqani juaj do të themelohet mirë, mund të kërkoni një temë premium dhe të rritni dizajnin tuaj edhe më shumë. Në këtë mënyrë nuk do të hidhni para nga dritarja. Ju nuk mund ta dini me siguri gjithçka do të funksionojë ashtu siç e keni planifikuar.

Dyqani me temë Shopify është krijuar shumë mirë për të bërë më të lehtë për një vizitor që të zgjedh dizajnin më të mirë për pëlqimin e tij. Si e bëjnë ata këtë? Ata e arrijnë këtë duke përdorur një filtër të dobishëm për t’ju ndihmuar.

Në krye të faqes mund të shihni temat e trendeve javore. Kjo është e shkëlqyeshme nëse keni nevojë për diçka shumë të popullarizuar në mesin e të tjerëve.

Por nëse zbres pak, ju mund të shihni temat e renditura në kategori. Nëse doni diçka për një industri specifike mund të kërkoni duke përdorur atë filtër. Por nëse kërkoni një temë që është e thjeshtë dhe ka shumë vende për imazhet, mund të shikoni drejtpërdrejt në atë kategori.

Nëse jeni një zhvillues ose një projektues në internet, madje mund të aplikoni për të krijuar një temë të Shopify për të vendosur në dyqanin e tyre. Ata kanë disa kërkesa të rrepta, por nëse i përmbushni ato, mund të keni temën tuaj të paraqitur në dyqan.

Tani që kemi parë modelin si për WooCommerce ashtu edhe për Shopify, le të vazhdojmë dhe të flasim për mirëdashësinë e përdoruesit ose përvojën e përdoruesit për secilin.

WooCommerce UI

Nëse po flasim për UI për WooCommerce (dhe Shopify), duhet të shohim se çfarë e bën të lehtë (ose të vështirë) lëvizjen në platformë. Kjo pjesë është veçanërisht e rëndësishme. Përse?

Shtë e rëndësishme sepse nëse krijoni një dyqan në internet, ka të ngjarë që ju të filloni me siguri atë që e menaxhoni atë. Pra, është më mirë të kesh një ndërfaqe të lehtë për tu mësuar. Në këtë mënyrë ju mund të përqendroheni më shumë në anën e biznesit të gjërave, jo në drejtimin e dyqanit.

Si qëndron WooCommerce në këtë fushë? Duke marrë parasysh që është falas të përdorësh plugin dhe burim të hapur, nuk është më e lehtë për tu mësuar. Nëse bëni një kërkim të shpejtë në Google, do të shihni se shumica e njerëzve mendojnë se është mjaft e vështirë të dini rrugën tuaj, nëse nuk jeni ashtu me teknologjinë.

Kjo nuk është vetëm në rastin e WooCommerce. Shumë shtesa të tjera WordPress janë të njëjta. Dhe WooCommerce nuk është përjashtim.

Kur dyqani juaj do të funksionojë, i gjithë procesi i menaxhimit varet nga ju për të trajtuar. Gjithçka bie në duart tuaja. Ju nuk duhet të dini kodim, por ka shumë për të mësuar nëse vendosni të shkoni me WooCommerce.

Si e krahason Shopify? Le të shohim!

Bleni UI

Në këtë kategori ka një ndryshim të madh midis këtyre 2 kandidatëve. Cilat janë ndryshimet? Epo unë mendoj se ju e kuptuat tashmë njërën prej tyre. Po, ndërfaqja e përdoruesit për Shopify është mënyra më e lehtë për tu trajtuar.

Ashtu siç e përmenda edhe më parë, Shopify është një platformë me pagesë, një shërbim që mund të përdorni. Kjo është arsyeja pse shumë nga zhargoni i teknologjisë nuk është i nevojshëm këtu. Kur ju zgjidhni një nga planet e tyre, ju gjithashtu zgjidhni që ata të kujdesen për gjërat që trembin shumë pronarë të dyqaneve.

Në fillim, ju duhet të jeni ai që vendos dyqanin. Së pari, ju duhet të zgjidhni një plan, por mos u shqetësoni për këtë tani. Pse? Ju merrni një provë 14-ditore falas për të parë nëse ky shërbim funksionon për ju.

Kur keni përfunduar krijimin dhe verifikimin e llogarisë tuaj të re, ju merrni në ‘detajin’ e faqes. Kjo është ajo ku ju filloni të krijoni gjithçka që dëshironi të shfaqet në dyqan.

Për të krijuar një dyqan në internet, thjesht klikoni në butonin “Shto dyqan online”. Kjo do të thotë që së pari duhet të zgjidhni një temë për dyqanin. Kur e keni, mund ta përshtatni sipas nevojave tuaja ose thjesht ta lini ashtu siç është; varet nga ajo që dëshironi. Përshtatja nuk është e detyrueshme; mund të bëhet më vonë.

Në opsionin ‘Cilësimet’ mund të konfiguroni shumë rregullime për dyqanin. Për shembull, mund të vendosni se si do të trajtohen pagesa dhe çfarë do të kërkohet nga klienti në arka. Ju gjithashtu mund të përcaktoni se si do të bëhet transporti.

Nëse zgjidhni skedën “Dyqani Online”, do t’ju çoni në një faqe tjetër, ku mund të rregulloni dhe personalizoni se si do të duket dhe sillet dyqani juaj.

Do të shihni që një nga opsionet quhet “Postime në blog”. Ne përmendëm tashmë se kjo është një tipar i shkëlqyeshëm. Nëse krijoni një përmbajtje të shkëlqyeshme që u pëlqen njerëzve, do të keni më shumë të ngjarë të mbani klientët tuaj. Pse është e vërtetë?

Njerëzit shpesh kërkojnë produkte ose shërbime në internet që mund të zgjidhin një nga problemet e tyre. Pra, nëse shkruani një artikull në lidhje me një produkt që e keni listuar në dyqanin tuaj, dikush mund ta gjente dyqanin tuaj më lehtë, sepse keni përmbajtje të shkruar për të.

Ndoshta ata do të vijnë vetëm për të lexuar një nga artikujt tuaj të rinj, por për sa kohë që ata qëndrojnë në sit, ata madje mund të blejnë diçka. Sidoqoftë, të keni një blog të rifreskuar periodikisht do t’ju çojë në më shumë vizitorë dhe ndoshta në më shumë klientë gjithashtu.

Një tjetër mundësi përveç butonit posts Postimet në blog ’është seksioni‘ Produkte ’. Shtë e qartë se çfarë është kjo: të shtoni produkte të reja në dyqan. Në fund të fundit, kjo është pjesa kryesore për të zotëruar një treg në internet. Pa produkte, nuk mund të keni një dyqan online.

Diçka tjetër që është e mundur të bëhet në këtë skedë, përveç shtimit të produkteve të reja, është të drejtoni një inventar. Kjo eshte shume e rendesishme. Kjo do t’ju ndihmojë të kontrolloni me lehtësi se si produktet tuaja performojnë në mesin e klientëve tuaj.

Gjithashtu, mund të përdorni seksionin cards Kartat e dhuratave ’, nëse keni një plan që lejon këtë veçori.

Si përfundim i kësaj pjese: nëse vendosni të krijoni tregun tuaj në internet me Shopify, do të mësoheni me ndërfaqen shumë më shpejt dhe më lehtë sesa nëse keni zgjedhur WooCommerce. Por nëse një dyqan i personalizuar është pikërisht ai që synoni, WooCommerce është ai për ju. Ajo vjen me ndonjë tipar që mund të mendonit, duke ju ndihmuar të krijoni markën tuaj personale në mënyrë më profesionale.

Tani le të vazhdojmë dhe të flasim pak rreth veçorive që ju ofrojnë WooCommerce dhe Shopify.

Karakteristikat WooCommerce

Një plus i madh që WooCommerce ka në këtë fushë është larmia e madhe e shtesave. Një zgjatje është në thelb një program që mund ta instaloni në WooCommerce për të zgjidhur një problem të mundshëm. Ato janë shumë si shtojcat për WordPress. Vetëm në këtë rast ato janë “shtojca” për WooCommerce.

Me çfarë mund t’ju ndihmojnë këto shtesa? Ato ndihmojnë me gjithçka që mund të ketë të bëjë një dyqan online. Ka më shumë se 400 shtesa që mund të përdorni me WooCommerce. Ekzistojnë shtesa shtesë për trajtimin e pagesave, listën e produkteve, vlerësimet dhe komentet e produkteve, përpunimin e pagesave (portat e pagesave), transportin, marketingun dhe për detyra të tjera.

Disa prej shtesave janë falas për t’u përdorur dhe disa paguhen duke përdorur një abonim mujor ose vjetor. Më poshtë mund të shihni disa nga shtesat më të njohura për dyqan online:

 • PayPal – për përpunimin e pagesave. Ka shumë përpunues të tjerë pagese për të zgjedhur (Rrip, Shesh, Amazon Pay, etj.)
 • Zgjatje MailChimp – për marketing me email. Ajo lidh dyqanin tuaj WooCommerce me llogarinë tuaj MailChimp.
 • Transporti WooCommerce – për t’u kujdesur për dërgesat
 • Faturat WooCommerce – për gjenerimin dhe bashkëngjitjen e faturave në porositë e përpunuara
 • Abonimet e WooCommerce – kjo do t’i lejojë vizitorët të regjistrohen në shërbimet ose produktet tuaja

Ka shumë karakteristika të tjera të përfshira me WooCommerce. Këtu keni një listë me vetëm disa prej tyre: menaxhimi i inventarit, shabllonet e postës elektronike, rimbursimet me një klikim, llogaritë e klientëve, mjetet SEO, kuponat, personalizoni dyqanin për vendndodhjen tuaj (monedhë / gjuhë / njësi), filtrim të produktit, galeri të pakufizuara për produktet tuaja , sistemi i integruar i blogjeve dhe shumë të tjerë.

Tani ecim përpara dhe shohim se çfarë veçorish posedon Shopify.

Karakteristikat e blerjeve

Kur folëm për çmimet për Shopify, ne renditëm disa nga veçoritë që vijnë me këtë platformë. Tani do të bëjmë një vështrim më të afërt për të parë se çfarë i bën këto tipare të rëndësishme për një dyqan.

Shopify përfshin një pult të përgjithshëm, ku mund të shihni se si po funksionon dyqani juaj. Shumë statistika janë shfaqur këtu që do t’ju lejojnë të planifikoni përpara dhe të jeni më të mirë në biznesin tuaj. Për shembull, ju mund të shihni shitjet për periudha të ndryshme kohore.

Ju gjithashtu mund të shihni sipas rajonit, nga vijnë klientët tuaj. Kjo është e shkëlqyeshme sepse informacioni që merrni këtu do t’ju lejojë të jeni më specifik me ofertat tuaja në faqe. Klientët do të jenë më të kënaqur me dyqanin tuaj.

Në rastin e WooCommerce, mbështetja nuk është më e mira. Nëse keni ndonjë problem me dyqanin, duhet të gjeni një mënyrë për ta zgjidhur atë. Nëse nuk mundeni, mund t’ju duhet të punësoni një zhvillues për ta bërë atë për ju.

Por me Shopify kjo është krejtësisht e ndryshme. Mbështetja e klientit është e shkëlqyeshme. Ju mund të ndiheni të lirë t’i dërgoni me email, t’i telefononi ata ose madje edhe të bisedoni me ta në kohë reale. Nëse ka një problem në lidhje me tregun tuaj, ekipi mbështetës do të bëjë gjithçka në fuqinë e tyre për ta zgjidhur atë.

Në këtë rast, ju mund të përqendroni burimet dhe idetë tuaja në udhëheqjen e biznesit duke mos ruajtur funksionimin e dyqanit.

Unë përmenda tashmë se një certifikatë SSL është përfshirë me ndonjë nga 3 planet që ata ofrojnë. Me WooCommerce do të duhet ta blini vetë, ose të kërkoni një ofrues pritës që e ofron atë në planet e tij. Zgjedhja e Shopify është më e mirë nëse e merrni parasysh këtë.

përfundim

Pra, a është Shopify më i mirë se WooCommerce? Apo është anasjelltas? Duke marrë parasysh gjithçka që është përmendur tashmë në lidhje me të dyja platformën, mund të themi me siguri: IT DEPENDS.

Për çfarë mund të pyesni? Epo, nevojat tuaja personale.

Nga njëra anë, WooCommerce mund të ishte gjëja më e mirë për ju. Nëse jeni duke kërkuar një mjet që ju jep liri në hartimin e dyqanit, WooCommerce është më i miri. Ne kemi parë që ajo ka bibliotekën më të madhe të temave nga të dy. Edhe nëse nuk e gjeni atë që funksionon për ju, mund të hartoni një temë vetëm për dyqanin tuaj. Nëse nuk dini si ta bëni atë, thjesht punësoni një programues.

WooCommerce mund të jetë edhe për ju, nëse doni një shumëllojshmëri të madhe të veçorive dhe opsioneve për t’i futur në dyqan. Zgjatjet janë zgjidhja perfekte për realizimin e kësaj.

Nga ana tjetër, Shopify është kandidati më i mirë nëse nuk jeni një person i tillë teknologjik. Sikurse kemi folur tashmë, Shopify nuk kërkon shumë njohuri. Ju mund të mësoni të menaxhoni dyqanin ‘brenda natës’. Për shkak se WooCommerce u krijua kryesisht për zhvilluesit, nuk është aq e lehtë për tu trajtuar.

Shopify gjithashtu përfshin disa karakteristika të shkëlqyera sigurie (SSL dhe të tjera). Nëse nuk doni të trajtoni problemet e mirëmbajtjes çdo herë një herë, atëherë zgjidhni Shopify.

Themimi nuk është aq shumë problem në vendosjen e një fituesi këtu. Nëse po shkoni në WooCommerce, do të duhet të shpenzoni para për të pritur dyqanin në internet. Pra, me siguri do t’ju kushtojë diçka.

Nëse po zgjidhni Shopify, sigurisht që duhet të paguani një tarifë mujore për përdorimin e shërbimit. Sido që të jetë, do të ketë kosto për krijimin dhe administrimin e dyqanit.

Për të qenë në gjendje të zgjidhni mjetin e përsosur për “Amazon” tuaj të ardhshëm, duhet të peshoni me kujdes të mirat dhe të këqijat. Shikoni cilat janë përparësitë tuaja personale.

Kur e dini saktësisht se si dëshironi të keni sukses, dhe cilat janë qëllimet tuaja për dyqanin, mund të zgjidhni me siguri një fitues për biznesin tuaj.

Shpresojmë që pasi të keni lexuar këtë artikull, të keni një ide më të mirë se çfarë mund të bëjnë këto 2 platforma për ju.

Por zgjidhni me mençuri, kështu që rezultati do të jetë ai që keni planifikuar për të gjithë së bashku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector