Si ta bëni faqen tuaj SEO-Friendly?

bëje miqësore faqen në internet


Vetëm të kesh një faqe në internet në kërkim të mirë nuk është e mjaftueshme për të tërhequr shumë trafik. Që faqja juaj të tregohet në rezultatet e motorëve të kërkimit, do t’ju duhet të respektoni rregullat e SEO. Nëse faqja juaj e internetit është në përputhje me standardet e tyre, ajo do të vendoset më lart në një listë kërkimi. Gjërat si fjalët kyçe, etiketat dhe gjithashtu hartimi i faqes mund të kenë një ndikim të madh në renditjen e SEO të faqes suaj.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë disa hile që do t’ju ndihmojnë të arrini më shumë trafik në faqen tuaj të internetit. Jo se këto pika nuk janë të renditura sipas rëndësisë, pasi të gjitha ato janë pak a shumë të rëndësishme.

Përdorni fjalen SEO dhe përdorimin në imazhe

Fjalët kyçe janë burimi i SEO-it tuaj të internetit. Waysshtë mënyra juaj për të ndihmuar motorin e kërkimit të përcaktojë se cilat janë informacionet kryesore në faqen tuaj të internetit. Një nga fjalët tuaja kryesore duhet të përmendet në fjalinë e parë të faqes në internet për të ndihmuar motorin e kërkimit të përcaktojë se për cilën faqe do të bëhet.

Fjalët kyçe duhet të përdoren shumë në faqen tuaj të internetit. Nga etiketat h1, atributet e titullit, navigimi, imazhet, deri tek përshkrimi i meta, madje edhe në emrat e dosjeve. Të gjitha këto informacione duhet të jenë të rëndësishme për sitin e përgjithshëm. Por mos mbushni shumë fjalë kyçe pasi që mund të kenë një efekt kundër.

Zakonisht, vetëm teksti në një uebfaqe është i optimizuar, por edhe optimizimi i figurës është i rëndësishëm (edhe nëse nuk bëhet aq shpesh). Imazhet në faqen tuaj nuk duhet të jenë shumë të mëdha dhe jashtë vijës së faqes. Duhet të jetë rreth 30 deri 100kb në madhësi dhe me rezolucion 72dpi. Nëse shkoni shumë më të mëdha se kaq, faqja në internet do të ngarkojë ngadalë dhe do të ulë renditjen tuaj të SEO.

Gjithashtu, teksti alt në foto duhet të jetë i rëndësishëm për figurën dhe ato nuk duhet të jenë shumë të gjata. Siç kemi vërejtur, pozicionimi i figurës është gjithashtu shumë i rëndësishëm, si dhe lidhja e figurës me pjesën tjetër të faqes.

Dizajn i arritshëm

Ju faqja e internetit duhet të jetë e arritshme, dhe me këtë nënkuptojmë se mund të shihet në të gjithë shfletuesit dhe pajisjet. Duhet të ketë etiketa speciale për ta ndihmuar atë të punojë në versionet më të reja dhe më të vjetra të shfletuesve, sepse njerëzit i përdorin ato të popullarizuara (Mozzila Firefox, Google Chrome ose Opera), dhe madje edhe ato jo aq të zakonshme, por ende të përdorura (Internet Explorer).

Shpejtësia e faqes në internet është përfshirë gjithashtu në këtë pikë, pasi një uebfaqe më e ngadaltë do të ketë renditje më të ulët të motorëve të kërkimit dhe do të preket nga ajo shumë. Nëse është e vështirë të lundroni në faqen tuaj, do të ketë një ndikim negativ në trafik dhe renditjen e përgjithshme. Imazhet që përmendëm më parë mund të shtojnë edhe në këtë pikë.

Struktura e faqeve të tua të internetit është e rëndësishme, sepse një faqe në internet e strukturuar mirë është shumë më e lehtë të kalosh. Kështu që ju duhet të shmangni të keni faqe jetime (nëse një faqe nuk është bashkangjitur siç duhet në strukturën e faqes në internet) me çdo kusht.

Uebfaqja juaj gjithashtu duhet të jetë e përgjegjshme në mënyrë që të merrni vlerësim më të lartë me motorin e kërkimit. Nëse keni mbaruar mirë, me paraqitjet e përgjegjshme për pajisjet e lëvizshme, nuk do të keni nevojë të kopjoni faqe dhe të keni problem me vlerësimin e ulët të motorit të kërkimit.

URL miqësore të përdoruesit

URL-të tuaja nuk mund të jenë të rastit dhe kaotik, pasi nuk do të ndihmojnë vizitorin ose motorin e kërkimit të dinë se për çfarë faqe bëhet fjalë. Nëse, për shembull, URL-ja juaj po përfundon në tuajin.com/id=243?64943, një motor kërkimi do të ngatërrohet dhe faqja juaj e internetit do të renditet më e ulët se sa duhet.

Duhet të ketë një emër të qartë për qëllimin e faqes aktuale të internetit, për shembull .com / filma / veprim. Në këtë mënyrë motori i kërkimit do të ketë një mënyrë të zbatueshme për të kategorizuar faqen tuaj të internetit dhe ta bëjë më të lehtë gjetjen (cila është pika e SEO gjithsesi). Gjithashtu, të shkosh shumë e egër me kategoritë e shumëfishta gjithashtu mund të ketë një ndikim negativ në vlerësimin e faqeve, kështu që shmangni t’i bëni ato shumë komplekse.

Përdorni një ose dy fjalë kyçe në URL, në mënyrë që faqja të jetë miqësore me motorët e kërkimit. Nëse keni dy fjalë për dosjen në emrin e shtegut, është gjithmonë më mirë të përdorni pikturat (-), sesa nënvizon (_), pasi ato janë standarde për atë lloj emri shtegu.

Gjithashtu, çdo URL e vjetër dhe e keqe duhet të ridrejtohet 301, në mënyrë që ata të mos krijojnë konfuzion dhe të krijojnë ato gabime të bezdisshme 404. Ata gjithashtu do të mbajnë vlerat e fituara para se të zbrisnin.

Integrimi i mediave sociale

Për shkak se media sociale është kudo sot, dhe është jashtëzakonisht e popullarizuar me pothuajse çdo lloj demografik, është e rëndësishme që të integrohen me këto faqe në internet për hir të rezultateve më të mira. Ata do ta bëjnë faqen tuaj të internetit të renditet shumë më mirë, pasi media sociale renditet shumë nga motorët e kërkimit.

Kjo jo vetëm që do të ndihmojë me renditjen e lartë me motorin e kërkimit, por gjithashtu do t’ju ofrojë një trafik më të madh në faqen e internetit. Ndihmon gjithashtu me përvojën e faqes, sepse nëse i mbani të angazhuar vizitorët tuaj, motorët e kërkimit do të rritin trafikun tuaj duke përmirësuar renditjen tuaj në rezultatet e kërkimit.

 Kufizoni përdorimin e JavaScript

Meqenëse disa uebfaqe përdorin pothuajse të gjithë kodin për JavaScript, do ta bëjë punën për motorët e kërkimit shumë më të vështirë, pasi do të ketë problem me leximin e faqes tuaj të internetit. Edhe pse JavaScript mund të jetë vizualisht imponues për vizitorin e faqes në internet, nuk do t’ju ndihmojë motorët e kërkimit të përcaktojnë natyrën e faqes tuaj. Për shkak se kjo e ngadalëson atë, motorët e kërkimit nuk renditin faqet si këto të larta.

Përveç kësaj pike, JavaScript nuk është e integruar mirë në çdo pajisje celulare dhe për shkak të kësaj ju mund të humbni një pjesë të madhe të vizitorëve të mundshëm duke e kufizuar faqen tuaj të internetit në një rrëmujë të ndërlikuar dhe të vështirë për tu lexuar. Ju duhet të ndihmoni motorin e kërkimit, duke kufizuar përdorimin tuaj të JavaScript në disa kufij normal.

Jo shumë elementë Flash

Elementët Flash mund të jenë gjë argëtuese dhe të dobishme për të patur në faqen tuaj në internet, por kini kujdes pasi përdorimi i tepërt mund të shkëpusë vizitorët tuaj dhe gjithashtu të ulë renditjen e faqes suaj të internetit. Flash zakonisht injorohet nga motorët e kërkimit, ose është i inatosur nëse bëhet në sasi të mëdha. Kështu që nëse doni që faqja juaj të jetë SEO miqësore, provoni të përdorni elemente Flash në raste të rralla kur ato vërtet mund të shtojnë diçka të shkëlqyeshme në faqen tuaj të internetit.

Përdorimi i HTML5 dhe CSS i duhur

HTML5 është versioni i fundit i gjuhës dhe është me të vërtetë miqësor ndaj motorëve të kërkimit. Ajo ofron shumë etiketa përshkruese që do të ndihmojnë shumë SEO në gjetjen e asaj faqe. Gjithashtu, elementet e tij janë të lehta për tu lexuar për një motor kërkimi, kështu që do të shkojë shumë më shpejt se normalja. Pra, nëse po përdorni kodin e vjetër HTML, gjëja e duhur për të bërë do të ishte ta azhurnoni atë dhe ta bëni jetën më të lehtë për veten tuaj.

Nëse jeni një zhvillues i shkollës së vjetër, kini kujdes që kornizat HTML nuk janë mënyra për të shkuar dhe do të kenë një ndikim negativ në vlerësimin e faqes. E njëjta gjë vlen edhe me tabela që tani janë vjetëruar në atë mënyrë, pasi CSS tani mund të përdoret për të krijuar paraqitjet e stilit të tryezës.

Kodi i pavlefshëm CSS nuk ndryshon domosdoshmërisht vlerësimin tuaj, por mund të jetë i dëmshëm nëse faqja në internet prishet për vizitorin. Kështu që nuk do të ndikojë drejtpërdrejt në vlerësimin tuaj, por do të ulë trafikun, i cili mund të ulë gradën tuaj.

Gjithashtu, në shënimin e kodit: Një gjë e shkëlqyeshme për të bërë do të ishte krijimi Udhëzuesi XML që do të sigurojë ndihmë të madhe për motorët për t’i ndihmuar ata të kuptojnë strukturën e faqes në internet. Me të ju mund të përcaktoni se cilat faqe të faqes tuaj janë të rëndësishme, dhe cilat nuk janë.

Etiketat unike të titullit dhe përshkrimet meta

Do faqe në faqen tuaj të internetit duhet të ketë etiketën e saj unike të titullit. Do të ndihmojë në dallimin e secilës faqe dhe do të përfaqësojë secilën faqe. Mundohuni ta mbani të shkurtër me rreth 30 deri 50 karaktere.

Përshkrimi meta është i ngjashëm me titullin dhe duhet të shkruhet me fjalët tuaja për efektin më të mirë. Ky tekst do të shfaqet në pamjen e parë në një faqe të kërkimit të Google. Nuk duhet të jetë shumë e gjatë, 160 karaktere maksimale janë më shumë sesa të mjaftueshme për të marrë mesazhin tuaj në lidhje me faqen e internetit.

Duke përdorur Encryption HTTPS

Jo shumë kohë më parë, kriptimi HTTPS u përdor vetëm për dyqanet në internet dhe faqet e internetit, ku ju nevojiten për të mbrojtur të dhëna të ndjeshme (p.sh. numrat e kartave të kreditit). Por aktualisht, pasi kërcënimet në ueb po rriten, kështu është edhe nevoja për mbrojtje të detajeve personale. Kjo është arsyeja pse Google po bën presion që HTTPS të përdoret kudo, si një shtresë shtesë e mbrojtjes. Ai gjithashtu nuk duhet të zvogëlojë shpejtësinë e faqes në internet, duke e shfrytëzuar maksimumin. Pothuajse të gjithë faqet e internetit kryesore kanë zbatuar këtë hap, pasi informacioni po bëhet gjithnjë e më i vlefshëm nga dita në ditë.

Gjithashtu, e ngjashme me këtë, ju duhet të rinovoni certifikatat tuaja të sigurisë, në mënyrë që ata të mos paralajmërojnë vizitorët e faqes tuaj.

Shpallja DOCTYPE

Kjo mund të duket si një gjë e dobët për të paralajmëruar, por nëse është bërë gabim, mund të ulë gradën tuaj pak. Doctype është i dobishëm pasi ndihmon shfletuesin të përkthejë faqe në internet në faqen tuaj. Nëse nuk ka ndonjë deklaratë, shfletuesi duhet ta marrë me mend dhe kjo kërkon kohë dhe ndonjëherë mund të humbasë ose të marrë diçka të gabuar. Shtë një pjesë e vogël e kodit që kursen shumë kohë dhe probleme.

Nuk ka më miqësore me Printerin

Kjo është një nga gjërat e shkollës së vjetër që nuk është më e nevojshme. Ju nuk keni nevojë për një buton “miqësor me printerin” në faqen tuaj të internetit, pasi tani është bërë në CSS si një zgjidhje më e pastër dhe më e shpejtë për këtë problem. Pra, çdo buton i tillë do të shkaktojë flamuj të kuq gjatë kërkimit të motorit.

Lidhja e duhur e faqes

Për shkak se lidhja në faqet është duke u përdorur në pothuajse çdo faqe, ju duhet t’i bëni lidhjet tuaja qartë të dukshme. Përveç nënvizimit të rregullt, lidhjet duhet të jenë të ndryshme në një mënyrë tjetër, pasi krijimi i mureve për të kuptuar nëse teksti është lidhje nuk është i efektshëm.

Këto lidhje gjithmonë duhet të jenë absolute, edhe nëse ato relative janë më të lehta për tu manipuluar. Por lidhjet relative mund të interpretohen gabim apo edhe të fshihen. Lidhjet absolute janë më të mëdha, veçanërisht kur bëni navigimin në sit.

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm që një faqe e vetme nuk supozohet të ketë më shumë se 100 lidhje në të. Kontrolloni përdorimin e lidhjes tuaj dhe krijoni ato vetëm kur është e nevojshme.

Shënoni faqet që nuk duhen kontrolluar

Duke krijuar robots.txt, mund të kontrolloni se cilat pjesë të faqes tuaj nuk duhet të arrihen nga robotët e motorit të kërkimit.

Kjo është e dobishme kur zotëroni një dyqan në internet dhe nuk dëshironi që robotët e Google të shtojnë produkte në karrocën tuaj sepse ata ndoqën një lidhje. Kryesisht këto faqe nuk do të shfaqen në rezultatin e kërkimit, përveç nëse ekzistojnë sinjale diku që u tregojnë atyre për vlerën e faqes.

Rritni shpejtësinë e ngarkesës së faqes

Një gjë logjike është të përmirësoni shpejtësinë e ngarkimit për faqet tuaja. Mundohuni të shkurtoni dhe punoni në kodin tuaj në mënyrë që të jetë praktik për t’u përdorur. Sidoqoftë, qëllimi i çdo zhvilluesi është tashmë ta bëjë faqen e tij më të shpejtë, por me arritjen e kësaj, ju do të merrni një renditje shumë më të lartë me motorët e kërkimit. Pra, janë dy për një lloj marrëveshje.

Përqendrimi në strukturë

Struktura e faqes suaj të internetit duhet të jetë e qartë dhe e kuptueshme, pasi do të lehtësojë punën e motorëve të kërkimit që zvarriten nëpër faqet tuaja. Mundohuni të implementoni të dhëna të strukturuara rreth elementeve kryesore. Kjo gjithashtu do të ndikojë në atë se si faqja juaj duket kur tregohet në një faqe të rezultatit të kërkimit dhe çfarë informacioni është në dispozicion për të parë.

Lexueshmëria e tekstit

Mund të tingëllojë e parëndësishme, por tekstet në faqen tuaj duhet të jenë të lexueshme. Disa gjëra që duhen parë janë: gjatësia e fjalisë, shpeshtësia e zërit pasiv dhe numri i rrokjeve për fjalë.

Përmbajtja që po shtroni duhet të jetë e kuptueshme, pa gabime sintaksore ose gramatikore dhe me një strukturë të duhur të fjalive. Në varësi të demografisë së synuar, këto rregulla duhet të zbatohen në përputhje me rrethanat.

përmbledhje

Siç mund ta keni vërejtur tashmë, SEO do të jetë e mirë me ju ndërsa cilësia e faqes suaj të internetit rritet. Faktorët si dizajni dhe lehtësia e aksesit janë të rëndësishme për motorin e kërkimit dhe vetëm faqet e internetit që janë bërë mirë do të korrin shpërblimet që ka për të ofruar. Prandaj shpresojmë që ky artikull të ishte i dobishëm dhe të sigurojë një pasqyrë të botës së motorëve të kërkimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map