Si të filloni një Blog të Affiliate Marketingu?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Si të filloni një Blog të Affiliate Marketingu?
0 33 мин.

filloni blogun e marketingut të filialeve


Libri i quajtur “Rruga e punës prej 4 orësh” ka ngjallur shumë ide emocionuese në mendjet e njerëzve qysh nga botimi i tij. Më shumë njerëz po kërkojnë të ndërtojnë vetë një rrjedhë pasive të ardhurash se kurrë dhe kush mund t’i fajësojë ata? Askush nuk mund t’i rezistojë idesë së të kesh mijëra dollarë si të ardhura pasive çdo muaj, por pak në fakt i bëjnë ato atje. Shtë e vërtetë që ju mund të fitoni të gjitha ato para me disa orë punë çdo javë, por ka një punë të jashtëzakonshme për të bërë brenda fazës fillestare të projektit tuaj.

Kështu që ju mund të harroni për të pasuruar plane të shpejta dhe të përqëndroheni në vendosjen në punë që kërkohet të krijoni atë rrjedhë pasive të të ardhurave për veten tuaj. Lajmi i mirë është se nëse jeni të gatshëm të vini në punë dhe përpjekje që ju nevojitet për të filluar sipërmarrjen tuaj të re në internet, patjetër që mund të fitoni para të mira. Sapo të kuptoni ndjenjën e bërjes së shitjes tuaj të parë, nuk ka asnjë ndalesë atë shpërthim të motivimit. Do t’ju motivojë të vazhdoni të bëni më shumë dhe t’i grumbulloni ato para të ëmbla në xhep.

Biznesi i marketingut të filialeve nuk ndryshon shumë me kalimin e viteve dhe formula për sukses është pothuajse e njëjtë siç ishte më parë, pavarësisht nga ngrohtësia juaj. Pasi të keni vendosur se çfarë produkti do të promovoni dhe keni ndërtuar faqen tuaj të internetit, puna juaj e vetme do të jetë marketing i blogut tuaj dhe gjenerimi i trafikut. Shkrimi i reklamave të mira dhe postimet e mira për blogun tuaj është gjithashtu një aftësi e rëndësishme për të zotëruar që kërkon shumë praktikë, por do të arrini mjaft shpejt.

Në këtë artikull, ne do të thyejmë atë që e bën një blog të mirë të marketingut të anëtarëve. Ne do të ndajmë hapat kryesorë të procesit dhe do t’i thyejmë ato detyra individuale që duhet të trajtosh. Një blog i marketingut të anëtarëve është i përbërë nga disa përbërës shumë të thjeshtë, kështu që nëse i kushtoni vëmendje këtu dhe merrni masa, do të jeni mirë në rrugën tuaj për të ndërtuar një të ngurtë. Pra, pa ado më tej, le të merremi me atë se si mund të filloni një blog të marketingut të anëtarëve tani për tani!

Zgjedhja e një Niche

Zgjedhja e një kamare është zgjedhja e biznesit tuaj dhe sillet kryesisht rreth preferencave personale dhe ndoshta diçka për të cilën jeni të vetëdijshëm ose të interesuar. Do të duhet të vendosni se çfarë lloji të uebfaqes do të ndërtoni përpara se të dilni atje dhe të synoni njerëzit me të.

Nëse tashmë e dini se çfarë do të prodhoni përmbajtje përreth dhe çfarë lloj produktesh do të promovoni, ju jeni një hap më afër suksesit. Por nëse akoma nuk e dini, merrni kohën tuaj dhe bëni studimin tuaj, sepse ky është një nga hapat më mbizotërues në këtë proces. Ju lehtë mund të kapeni në paralizën e analizave, prandaj sigurohuni që të mos nxitoni atë.

Ne kemi ardhur me pyetjet e mëposhtme për t’ju ndihmuar në këtë pjesë. Në fund të këtij seksioni, unë jam gjithashtu duke dhënë një listë të 10 kamareve më të mira në internet, kështu që është bërë shumë më e lehtë për ju.

Whatfarë jeni të ditur ose të interesuar në?

Nëse jeni të apasionuar pas diçkaje si modelimi i brendshëm, hidraulik, aktivitete në natyrë ose veshje, zgjedhja është shumë e thjeshtë për tu bërë. Shtë shumë më e lehtë të punosh për diçka për të cilën tashmë ke njohuri dhe pasion. Nëse mund të gjeni të paktën disa nga këto, atëherë do të vazhdoni studimin tuaj.

Whatfarë mendoni se mund të shkruani 50 postime në Blog Rreth?

Për të ndërtuar një faqe interneti autoriteti, ju duhet të jeni në gishtërinjtë tuaj në procesin e krijimit të përmbajtjes. Tema e zgjedhjes suaj duhet të ketë mjaft thellësi në të, në mënyrë që të mund të shkruani mjaft përmbajtje për të. Kjo është e rëndësishme nga një këndvështrim SEO dhe për përdoruesin gjithashtu. Shkrimi i përmbajtjes me cilësi të lartë dhe të dobishme është ajo që i bën njerëzit në faqen tuaj dhe ajo që do të ngjall interes të mjaftueshëm për ta që të klikojnë në lidhjet tuaja të bashkëpunimit. Sa më shumë përmbajtje me cilësi të lartë të keni për një temë, aq më shumë të ngjarë është që lexuesit do t’ju marrin seriozisht sa duhet për të blerë produktet përmes faqes tuaj.

A ka para dhe interes të mjaftueshëm në vendin tuaj të zgjedhur?

Të kesh pasion për diçka është një gjë, por nuk do të shkosh shumë me të në marketing të anëtarëve nëse nuk ka para të mjaftueshme në të. Mjerisht, paratë gjithnjë e trondisin pasionin nëse po kërkoni të bëni një përpjekje fitimprurëse. Nëse për këtë arsye ju mbeteni papritur pa një kamare, atëherë shikoni përsëri përreth. Nëse nuk dini mjaftueshëm për asgjë tjetër, gjithmonë mund të mësoni në lidhje me të nëse ju jep para.

Nuk duhet të theksoj rëndësinë e lexuesve të interesuar, të cilët po vijnë për të lexuar dhe për të marrë njohuri nga faqja juaj. Nëse ata kanë dëshirë për të blerë disa produkte gjithashtu është ajo që do të përfundojë punën, kështu që synoni një kamare që ka njerëz me një qëllim të fortë blerjeje nëse mundeni.

Whatfarë lloj programesh bashkëpunimi mund të përdorni në zgjedhjen tuaj të ngrohtë?

Jo çdo produkt mund të shitet përmes programit të Filialit të Amazon, kështu që ka shumë kërkime për të bërë pasi të keni vendosur vendndodhjen tuaj. Nëse ka mjaft programe bashkëpunimi, ju mund të merrni pjesë dhe të promovoni produktet e tyre, atëherë është e mrekullueshme. Nëse nuk ka ndonjë nga ju do të duhet të kërkoni një kamare tjetër, sepse nuk do të fitoni para me të pa një program bashkëpunimi të duhur.

10 Nicat Top Performuese më të mira

Siç e përmenda, ka disa kamare të shkëlqyera që kryejnë para të mira. Shikoni përmes tyre dhe mbase do të gjeni të vetën gjatë rrugës. Vetëm mbani në mend se këto tashmë kanë ndonjë konkurrencë mjaft të fortë, kështu që ju do të duhet të sjellni lojën tuaj A për të garuar.

 • shëndetësor
 • durim
 • Humbja e peshës dhe stërvitjet
 • Pets
 • Takimet dhe marrëdhëniet
 • Marrja e Parave Online
 • Hobi (Golf, Aktivitete në natyrë, Hiking)
 • Blogging, SEO, Kurse Online
 • Vegël dhe Teknologji

Shikoni Niche juaj nga një perspektivë e SEO

Unë sugjeroj shumë që të shikoni se si të bëni kërkime për fjalen përpara se të vendosni përfundimisht të ndërtoni blogun tuaj në një kamare specifike. Shtë mirë të dini nëse njerëzit po kërkojnë temat tuaja në Google apo jo. Nëse ato janë, ajo vetëm do të sigurojë prova që ngrohtë tuaj e zgjedhur është në kërkesë të lartë dhe do të jetë më e lehtë për të marrë trafik në faqen tuaj. Nëse jo, atëherë ka disa gjëra që duhet të rishikoni, por ngrohtë mund të jetë akoma mirë për të punuar me to.

Programet e bashkëpunimit kërko dhe hulumtues

Kur e dini se me cilën lloj ngrohtë do të punoni me të, është koha për të filluar kërkimin për programet e bashkëpunimit. Nëse i keni ndjekur me pikat e mëparshme të artikullit, me siguri keni kontrolluar disa programe të bashkëpunimit tashmë. Sshtë koha për të parë më shumë dhe për të gërmuar shumë më thellë. Do rrjet i filialeve ka kërkesa të ndryshme për t’u pajtuar dhe operuar brenda një sistemi të ndryshëm, kështu që duhet të bëni shumë lexime para se të zgjidhni një.

Vlen vërtet të investoni shumë kohë për të gjetur programin e duhur të bashkëpunimit, sepse këtu do të merrni të ardhurat tuaja, kështu që do të dëshironi të bëni zgjedhjen më të mirë të mundshme. Këtu janë gjërat kryesore që duhet të shikoni kur zgjidhni një rrjet bashkëpunëtor për të punuar me të.

Whatfarë lloj marketerësh përdorin programin?

Shtë e rëndësishme që ju të shihni popullaritetin e rrjetit tuaj të zgjedhur dhe të lexoni në lidhje me miratimin e të tjerëve që e kanë përdorur atë. Shtë e rëndësishme që të siguroheni që tregtarët e tjerë të kenë punuar dhe të kenë pasur sukses me programin e Filialit të zgjedhjes suaj, në mënyrë që të njihni kapuçin e mundshëm të suksesit për përdorimin e programit tuaj.

Sa ofron komisioni për produktet?

Secili program ka një shumë specifike që do t’ju fitojë pasi të keni shitur një prej produkteve të tij. Komisioni më i lartë që merrni, aq më shumë para do të fitoni. Merrni këto për shembull:

 • Amazon ofron komisione të ndryshme për çdo lloj produkti të ndryshëm, kështu që me të vërtetë varet. Këto komisione variojnë nga 1% në 10%, gjë që nuk është shumë, por ka ende para për të bërë.
 • ClickBank ofron vetëm produkte dixhitale, por komisionet e tyre janë shumë më të larta. Ju mund të merrni komisione 10% -75% për shumicën e produkteve të tyre, të cilat do t’ju bëjnë para me të vërtetë të mirë pasi të merrni fluksin.
 • Për produktet e tjera dixhitale dhe fizike, shkoni për të paktën një komision prej $ 30- $ 50. Merrni për shembull hostimin në internet. Një shumë e ofruesve të pritjes tregtare ju japin më shumë se 50 dollarë për marrjen e tyre një klient të ri.

A keni kujdes për produktet?

Për të qenë të suksesshëm në marketingun e anëtarëve, duhet të keni njohuri për produktet që po shesni. Ata gjithashtu duhet të jenë relevantë brenda kamareve tuaja dhe me cilësi të lartë.

Ju duhet të besoni në produkt për ta shitur atë, sepse do ta keni shumë të vështirë ta lexoni atë tek lexuesit e blogut tuaj. Të qenit i ditur do të krijojë gjithashtu besim tek lexuesit tuaj, gjë që është shumë e rëndësishme për momentin nëse kërkoni t’i shesni ato.

Zgjidhni Produktet e Tuaja Filialare me mençuri

Në një rast ideal, ju keni zgjedhur një vend që ka shumë produkte për të shitur dhe përmes programeve të shumta partnere. Në atë rast, ju keni shumë produkte për t’i ofruar komunitetit tuaj, por mos punoni me shumë produkte menjëherë. Shkoni me dy ose tre për fillimin. Së pari duhet të vendoseni veten si një individ të besueshëm përpara se t’i shtyni produktet tuaja dhe t’i kërkoni prej tyre t’i blejnë.

Hapi i parë i përpjekjeve tuaja për promovimin e produktit është blerja e produktit vetë. Ju nuk jeni patjetër i detyruar të blini secilin produkt që promovoni, por duke e zotëruar dhe duke përdorur produktin mund ta promovoni atë më me besueshmëri, dhe kjo është e rëndësishme kur bëhet fjalë për krijimin e besimit me audiencën tuaj.

Ndërtoni Uebfaqen Tuaj

Pasi të keni vendosur për ngrohtësinë tuaj, të gjeni veten një program Filialin dhe produkte për të promovuar, pjesa teorike dhe kërkimore e procesit është bërë. ’Shtë koha për t’i hequr duart tuaja të ndyra dhe të filloni të ndërtoni blogun tuaj të ri nga e para. Për fat të mirë, është mjaft e lehtë dhe nuk kërkon ndonjë njohuri të gjerë teknike për të bërë. Por aftësitë e kodimit do të vijnë patjetër në qoftë se keni disa ose njihni dikë që ka.

Sa më shumë kohë dhe vëmendje ju kushtoni secilit hap këtu, blog më i mirë që do të ndërtoni. Por ju gjithashtu mund të fluturoni nëpër to dhe të keni blogun tuaj të dalë dhe të funksionojë brenda 24 orëve të ardhshme. Se si vendosni ta bëni, varet nga ju, këtu janë hapat që duhet të bëni në format e tyre më të thjeshta.

Bleni një Emër Domain

Shtë koha për të marrë një krijues dhe një ide ideale për një grup emrash domainash për faqen tuaj të re. Në një skenar ideal duhet të jetë diçka që mund të shoqërohet me ngrohtësinë tuaj, por jo domosdoshmërisht duhet të jetë. Gjëja më e rëndësishme është ta bëjmë atë sa më tërheqës dhe që ai të ketë shtrirjen .com.

Ka shumë shërbime për emrin e domain në internet, përmes të cilave ju mund të shihni nëse emri juaj i zgjedhur i domain është i disponueshëm dhe bleni nëse është. Më të njohurit janë GoDaddy dhe NameCheap. Por ju gjithashtu mund të përdorni shërbimin e emrit të domenit të siguruar nga ofruesi juaj i pritjes.

Reallyshtë vërtet e thjeshtë për tu bërë. Ju thjesht kërkoni emrin e domain tuaj, gjeni atë, blej atë, bërë. Zakonisht një emër domain kushton rreth 10 dollarë, por mund të kushtojë më shumë, deri në 500 deri në 1000 dollarë ose edhe më shumë në disa raste.

Merrni një Shërbim Web Hosting

Hosting është hapësira ku faqja juaj e internetit do të ruhet. Hapësira që merrni me qira atje do të jetë ishulli juaj i vogël në internet. Shërbimet e strehimit janë mjaft të lira këto ditë, me shërbime të mrekullueshme të pritjes që janë në dispozicion nga rreth 3 deri në 5 dollarë në muaj.

Shërbimi HostGator Cloud performon vërtet mirë dhe do të ishte përfundimisht i përsosur për blogun tuaj. Shtë një paketë me shpejtësi të lartë për 5 dollarë në muaj dhe kompania gjithashtu ofron një mbështetje kompliment për klientët që mund t’i besoni.

Instaloni WordPress

Pasi të keni emrin e domain dhe hapësirën tuaj shumë të vogël në internet, është koha që edhe ju të keni një faqe në internet.

WordPress është sistemi më i famshëm i menaxhimit të përmbajtjes në botë, i cili është i përsosur për të drejtuar një blog dhe çdo uebfaqe tjetër për atë çështje. Shtë falas për t’u përdorur dhe është shumë miqësor. Pra, edhe nëse nuk keni shumë njohuri teknike, do të jeni në gjendje ta drejtoni blogun tuaj shumë lehtë.

Instalimi i WordPress nuk kërkon shumë. Shumica e ofruesve të pritjes ofrojnë një instalim me një klik për të, kështu që gjithçka që duhet të bëni është të gjeni ikonën e saj dhe të klikoni. Ju gjithashtu mund të instaloni WordPress me dorë, por ky është një proces më i gjatë dhe kërkon disa aftësi të IT. Pasi të prisni që të instalohet në serverin tuaj, faqja juaj do të funksionojë.

Zgjidhni dhe instaloni një temë

Gjëja interesante për WordPress është fakti që është qesharake e lehtë për t’u përdorur. Ju mund ta bëni faqen tuaj të internetit të duket krejtësisht e ndryshme çdo minutë nëse dëshironi, falë sistemit të thjeshtuar të temave. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkarkoni një temë falas ose të paguar dhe ta aktivizoni atë përmes menusë së temave.

WordPress ka qindra mijëra tema për të zgjedhur, kështu që trokas veten. Ka shumë të lira, por nëse vërtet doni të ndërtoni një faqe në internet me cilësi të lartë, duhet të blini një temë. Ato zakonisht kushtojnë rreth 60 dollarë dhe ata do t’ju shërbejnë shumë më mirë sesa do të ishte një temë falas.

Pasi të keni temën tuaj, ju do të keni një numër opsionesh personalizimi që mund të përdorni për të rregulluar faqen tuaj në internet ashtu siç dëshironi të jetë. Sapo të klikojë gjithçka, do të keni vetë një uebsajt të dizajnuar mirë që njerëzit mund të vizitojnë për të lexuar postimet tuaja dhe për të parë përmbajtjen që bëni.

Prodhoni përmbajtje mbresëlënëse për Blogun tuaj të Ri

Tani që keni një uebfaqe dhe funksionon, është koha të bëni diçka nga ajo. Këtu vjen pjesa e vështirë e punës që kam përmendur që në fillim. Krijimi i përmbajtjes është pjesa që kërkon më shumë kohë në biznesin e marketingut të filialeve. Shkrimi i diçkaje që është me cilësi të lartë dhe e dobishme për lexuesit. Kjo është ajo ku fraza e tepruar “përmbajtja është mbreti” hyn në lojë.

Në këtë pjesë, unë do të flas për lloje të ndryshme të postimeve në blog që mund t’i shkruani dhe t’i përdorni për të promovuar produktet e bashkëpunimit tuaj.

Bëni Shqyrtime të Produkteve

Shkrimi i rishikimeve të produktit është një nga mënyrat më të drejtpërdrejta për të treguar produktet e anëtarëve dhe për sigurimin e audiencës tuaj me diçka të dobishme. Shtë një nga modelet më të zakonshme për tregtarët e filialeve dhe ka bërë miliarda njerëz në të gjithë internetin.

Koncepti është i thjeshtë. Zgjidhni një produkt brenda kamareve tuaj, provojeni, analizojeni dhe shkruajeni përshtypjen tuaj për të. Jini të përparuar dhe të sinqertë për atë që ju pëlqeu dhe nuk ju pëlqeu për produktin dhe ndani sa më shumë mendime personale.

Shumica e njerëzve sot lexojnë të paktën një përmbledhje përpara se të dalin jashtë dhe të blejnë një telefon të ri ose ndonjë lloj produkti tjetër. Ju definitivisht mund të përdorni atë duke prodhuar disa komente të shkëlqyera.

Shkruaj listat më të mira

Njihni produktet më të mira për zgjidhjen e një problemi të veçantë apo keni një listë të librave më të mirë të vitit 2018? Bëni një postim në blog rreth tyre. Lista e lartë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tërhequr vëmendjen e audiencës suaj dhe për të shfaqur shumë produkte në të njëjtën kohë.

Këtu është një shembull i mirë: 25 Arsyet Pse duhet të përdorni WordPress

Përgjigjuni pyetjeve të zakonshme dhe adresoni çështje të përbashkëta

Ju në të vërtetë mund të hulumtoni se çfarë kërkojnë njerëzit shumicën e kohës dhe për çfarë lloj problemesh u nevojiten zgjidhje. Një mjet i shkëlqyeshëm për këtë është MOZ eksplorues i fjalëve. Thjesht duhet të shkruani në një pyetje specifike ose fjalen që dëshironi të synoni dhe do t’ju godasë me rezultatet. Do të shihni vëllimin mujor të kërkimit, çfarë lloj postimesh janë shkruar rreth temës dhe më shumë.

Ka shumë të dhëna që mund të nxirrni nga bërja e kërkimeve për fjalen dhe do t’ju ndihmojnë të shkruani postime që tërheqin mjaft vëmendje nga lexuesit tuaj.

Udhëzime dhe udhëzues

Informacioni i veprueshëm që ndihmon njerëzit të mësojnë aftësi të reja ose të bëjnë diçka më të mirë, gjithmonë vlerësohet shumë nga çdo audiencë. Një shumë e marketingut Filialin ofrojnë një produkt falas, si një libër elektronik për të ngjallur interes në audiencën e tyre dhe t’i bëjnë ata të regjistrohen në listën e tyre të postimeve. Nëse produkti që ju ofroni është me të vërtetë me cilësi të lartë, atëherë do të sjellë shumë trafik në faqen tuaj. Njerëzit gjithmonë kërkojnë të mësojnë gjëra të reja dhe të lexojnë diçka që është në të vërtetë e dobishme, kështu që përfitoni nga kjo!

Përmbajtja me gjelbërim të përhershëm

Afatshkurtër, përmbajtja sezonale është e mirë për të arritur qëllime afatshkurtra. Ju patjetër që duhet të bëni speciale për Krishtlindje dhe të krijoni përmbajtje bazuar në atë sezon që është, nëse ngrohtë juaj e kërkon atë. Por përmbajtja me gjelbërim të përhershëm është shumë e rëndësishme të keni në blogun tuaj. Shtë diçka për të cilën njerëzit do të kthehen dhe një pjesë përmbajtjeje që gjithmonë mund të tregtosh dhe të presësh të fillosh trafikun. Postimet me gjelbërim të përhershëm kanë jetëgjatësinë më të gjatë.

Këto janë zakonisht lista të këshillave të dobishme që ndihmojnë një përdorues të arrijë qëllime specifike. Si një udhëzues për të rregulluar vëmendjen e makinës suaj. Kjo do të ishte një pjesë e mrekullueshme nëse jeni duke punuar në kamare të pjesëve të makinave. Makinat do të kenë gjithmonë drita të vëmendjes dhe dikush gjithmonë do të dëshirojë të rregullojë të tyren. Shihni se çfarë po arrij këtu?

Gjithmonë shkoni për cilësi sipër sasisë

Ky nuk është një lloj postimi, por është e rëndësishme të përmendni të gjitha njësoj. Një postim i shkruar mirë, i cili vlerësohet thellësisht nga audienca juaj dhe ndahet shpesh, ka vlerën më të lartë. Shtë shumë më e vlefshme se 10 postime të tjera të shkruara dobët, që nuk kanë vërtet një qëllim dhe janë aty për të qenë thjesht atje. Kështu që, për të marrë cilësinë optimale nga secili prej postimeve tuaja, ndiqni këto këshilla:

 • Bëhuni bisedor dhe vendosni stilin tuaj unik të shkrimit. Shikoni se çfarë doni të thoni dhe si dëshironi ta thoni atë. Whatfarë lloj përshtypje doni të bëni?
 • Shtoni imazhe dhe infografikë relevante dhe me cilësi të lartë për secilin nga postimet tuaja.
 • Shtoni një video në postimin tuaj nëse ka ndonjë lidhje në lidhje me temën për të cilën po flisni. Pika plus nëse e bëni vetë. Mos harroni se videoja është një nga pjesët më të fuqishme të përmbajtjes që mund të prodhoni dhe shumica e njerëzve preferojnë të shikojnë një sesa të lexojnë postime të gjera.
 • Përdorni një kontrollues të lexueshmërisë në secilin prej postimeve tuaja. Megjithëse SEO Yoast ka kontrolluesin e vet të lexueshmërisë, ka edhe të tjerë që mund t’i përdorni gjithashtu. Kontrolloni testuesin e leximit të lehtësisë Flesch ose i lexueshëm .
 • Shkruaj për gjëra që i di dhe kërkon të shndërrosh gjëra të zakonshme në të jashtëzakonshme. Kjo funksionon shumë më mirë sesa të përpiqesh të thuash diçka që fryn gjithë kohën.
 • Merrni kohën tuaj për të prodhuar cilësi, nuk ka nevojë ta nxitoni atë. Ju mund të arrini shumë më tepër me një postim në të cilin keni punuar për një javë sesa të shkruani një çdo ditë. Epo, varet nga sa i mirë është shkrimi juaj dhe shumë gjëra të tjera. Por kjo zakonisht është një rregull e mirë e gishtit të madh.

Marketingu në Blogun tuaj dhe Ndërtimi i një Auditori

Ata thonë se ju duhet të shpenzoni një kohë të barabartë ose dyfish për të promovuar përmbajtjen tuaj sesa keni bërë në krijimin e saj. Pra, nëse keni kaluar një javë në krijimin e një postimi, duhet të kaloni të paktën një javë ose mbase edhe dy javë në promovimin e tij. Ekzistojnë shumë mënyra se si të marketingut në blogun tuaj dhe kjo është ajo që unë do të flas rreth kësaj pjese.

Përdorni mediat sociale për të promovuar postimet tuaja

Një nga mënyrat më të zakonshme për të ndërtuar një audiencë është përmes mediave sociale. Pothuajse të gjithë përdorin platformën e tyre të preferuar të mediave sociale për zbulimin e përmbajtjes, kjo është arsyeja pse është e shkëlqyeshme për mbledhjen e lexuesve të rinj dhe ndërtimin e marrëdhënieve. Në varësi të ngrohtë, industri dhe audiencë tuaj, mund të përdorni Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Instagram ose Pinterest.

Krijoni një profil të mediave sociale për blogun tuaj, promovoni postimet tuaja në të dhe filloni të mbledhni një audiencë.

Përdorni disa nga këto mjete të mrekullueshme

Tiberr – Ky është një mjet i shkëlqyeshëm që do t’ju ndihmojë të gjeni pjesët e komenteve të blogeve që punojnë me të njëjtat fjalë kyçe si ju. Pastaj mund të shkruani në seksionet e tyre të komenteve, duke shtuar një lidhje në një nga postimet tuaja. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë përmbajtjen tuaj para syve që tashmë janë të interesuar ta shohin atë.

zbutës – Ky është një nga mjetet më të mrekullueshme të marketingut në mediat sociale, pasi ju lejon të planifikoni postimet tuaja dhe t’i mbani gjurmët e tyre. Mund të trajtojë një mori platformash të mediave sociale, duke e bërë më të lehtë për ju ta mbani audiencën tuaj të azhurnuar nga një vend.

Analizuesi i Titullit të Blog Postit – Titulli i postimit tuaj në blog është gjëja e parë që të gjithë lexuesit tuaj do të shohin në mediat sociale dhe në çdo vend tjetër që ata shkojnë të kërkojnë për përmbajtje. Impressionshtë përshtypja juaj e parë, kështu që ta analizoni atë dhe të siguroheni që të jetë sa më i fuqishëm, është e rëndësishme gjatë gjithë rrugës.

Analizuesi i vlerës së marketingut emocional – Analizori i vlerës së marketingut është gjithashtu një mjet për të ekzaminuar dhe vlerësuar titujt tuaj. Do t’ju japë një tabelë transparente se sa e fuqishme është titulli juaj dhe këshilla se ku mund ta përmirësoni.

Grammarly – Grammarly nuk është saktësisht një mjet marketing, por nëse teksti juaj është i mbushur me fjalë të shkruara gabime dhe gabime të tjera drejtshkrimore, kjo përfundimisht nuk do të jetë e mirë për marketingun tuaj. Grammarly është awesome për t’ju ndihmuar të zbuloni dhe korrigjoni çdo të metë që mund të keni bërë në tekstin tuaj. Alsoshtë gjithashtu i lirë për t’u përdorur!

Gjithmonë Bëni Postimet tuaja Qëllimi dhe Audienca e Qartë

Këto dy janë ato që çojnë përpara përmbajtjen dhe kontekstin e shkrimit tuaj. Një kuptim i qartë i audiencës suaj dhe temës në fjalë. Do të duhet të dini se kush është audienca juaj, çfarë lloj pyetjesh kanë ata, çfarë sfidash përballen dhe çfarë duan të arrijnë.

Mënyra më e mirë për ta zbuluar këtë është duke bërë kërkime për fjalen dhe duke parë vëllimet mujore të kërkimit të pyetjeve individuale. Ju mund të përdorni eksploruesin MOZ, Google AdWords ose Google Trends për të mësuar më shumë rreth asaj që njerëzit po kërkojnë.

Praktikoni SEO të mirë për secilën nga postimet tuaja

Praktikat e mira të SEO janë një nga mjetet tuaja kryesore të marketingut kur bëhet fjalë për një blog bashkëpunëtor. Ju mungon shumë shikueshmëria nëse nuk e mbani SEO në perspektivë. Ndiqni këto parime themelore të SEO për t’u siguruar që SEO-ja themelore e postës suaj është gjithmonë në kontroll.

Gjëja e parë dhe më e rëndësishmja, sidoqoftë, është që ju të shkarkoni Plugin SEO Yoast, sepse është thjesht e mrekullueshme. Do t’ju japë një vlerësim të SEO dhe do t’ju kujtojë të gjitha gjërat që po përmend këtu.

 • Shtoni fjalët tuaja në tekstin alt dhe titullin e çdo imazhi që ngarkoni brenda një postimi.
 • Shtoni fjalët tuaja kryesore në titullin e postimit.
 • Shtoni fjalët tuaja kryesore në përshkrimin e meta të postit
 • Shtoni fjalët tuaja kryesore në paragrafin e parë të postimit tuaj.
 • Rreth 80% e postimit tuaj duhet të shkruhet me zë aktiv, sepse zëri pasiv është shumë më pak i fuqishëm.
 • Shumica e fjalive tuaja duhet të jenë më pak se 20 fjalë, kështu që ato janë gjithmonë të lexueshme.

përfundim

Një postim i vetëm nuk është pothuajse i mjaftueshëm për të folur për çdo nyje dhe pengesë për të drejtuar një biznes të marketingut filial, por është një fillim. Nëse nuk e keni filluar ende blogun tuaj, kjo është në rregull, bëni të gjitha hulumtimet që ju nevojiten dhe filloni kur të ndjeheni gati.
Shpresoj se ju kemi ndihmuar të mësoni diçka të re përmes këtij artikulli dhe që ju pëlqeu të lexoni përmes tij. Shpresoj të të shoh në një tjetër!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector