Si të instaloni Certifikatën SSL në Uebfaqen e WordPress?

si të instaloni uebfaqen e WordPress çertifikatës ssl


Sa i përket Google të ri dhe faktorëve të tjerë të rangimit të motorit të kërkimit, siguria në uebfaqe është bërë një sinjal renditje gjithnjë e më i përparuar. Kjo do të thotë që nëse faqja juaj e internetit nuk fillon me prefiksin “HTTPS:”, ai do të vlerësohet më pak i favorshëm nga motorët e kërkimit sesa faqet e internetit që përmbajnë një kriptim të sigurt të një shtrese foleje (SSL).

Qëllimi i instalimit të një certifikate SSL është mbrojtja e integritetit dhe intimitetit të transmetimit të të dhënave duke krijuar një lidhje të koduar midis një serveri në internet dhe një shfletuesi, duke shmangur kështu përgjimin e mundshëm nga elementët kriminelë. Përtej sigurimit të integritetit të të dhënave dhe privatësisë përmes kriptimit, HTTPS siguron gjithashtu vërtetimin e faqes, d.m.th., ai sinjalizon për vizitorin që faqja që ata po vizitojnë është me të vërtetë faqja që ata synuan të vizitonin.

Nëse zotëroni një uebfaqe WordPress me një element të eCommerce, ose një faqe WordPress që ruan të dhëna konfidenciale, informacione personale të ndjeshme, ose përmban ngarkime ose shkarkime të të dhënave, duke ditur se si të instaloni një certifikatë SSL në faqen tuaj të internetit WordPress do të bëjë të gjithë ndryshimin në forcimin e sigurisë dhe madje edhe konsolidimin e renditjeve të motorëve të kërkimit.

Instaloni një Certifikatë SSL në Uebfaqen e WordPress

Ndërsa për lloje të caktuara të faqeve të internetit një çertifikatë SSL mund të jetë një shtesë opsionale (p.sh. bloget personale), në raste të tjera (psh. Faqet e e-commerce, faqet bankare, përpunuesit e pagesave në internet, etj.) Një certifikatë SSL është një kërkesë e industrisë.

Para se të futemi në detajet se si të shtoni një certifikatë SSL në faqen tuaj të internetit WordPress, së pari, le të shqyrtojmë kostot vjetore të një certifikate SSL.

Blerja e një Certifikate SSL

Si me gjithçka, edhe kostoja e certifikatës SSL gjithashtu do të ndikohet nga disa faktorë si ofruesi i hostit që e ofrojnë atë, numri i vendeve që duhet të sigurohen, dhe natyra e vendeve që duhet të sigurohen (uebfaqja personale ose faqja e internetit e e-commerce ). Për shembull, një SSL themelore për një domen të vetëm kushton 36.75 $ / vit në SSML, ndërsa kostot për paketat SSL me shumë domene ndryshojnë diku midis 140 $ / vit dhe 320 $ / vit.

Disa ofrues të pritjes së pritjes mund të ofrojnë çertifikata SSL falas me disa nga planet e tyre të hostimit (p.sh. InMotion Hosting ofron një certifikatë falas SSL me planet e tyre të mbajtjes së biznesit), kështu që përpara se të nxitoni të blini një certifikatë SSL për faqen tuaj në WordPress, mund të dëshironi të kontrolloni nëse hosti juaj nuk ju ka vendosur tashmë me një.

Nëse një çertifikatë SSL nuk sigurohet falas nga hosti juaj i internetit ose keni nevojë për një lloj tjetër të çertifikatës SSL nga ajo që ofrohet nga hosti juaj (për shembull, hosti juaj mund të ofrojë një SSL të vlefshme të domain-it falas, por mund t’ju duhet një vlefshmëria e zgjatur SSL), mund të blini një nga një ofrues i palës së tretë dhe ta importoni atë.

Ju mund të kërkoni ndihmë me instalimin e certifikatës SSL nga hosti juaj në internet, pasi shumë host do të instalojnë certifikatën SSL në serverin tuaj për ju. Përndryshe, mund të përdorni një plugin WordPress për të ndihmuar në instalimin e një certifikate SSL.

Shtimi i Certifikatës SSL

Nëse keni një paketë pritëse me domene të shumta, duhet të zgjidhni domainin që do të marrë certifikatën SSL. Një nga mënyrat më të lehta për të instaluar një certifikatë SSL në faqen tuaj të WordPress është përdorimi i shtojcave.

Ekzistojnë shtojca të ndryshme SSL që do të bëjnë ndryshimet e nevojshme për ju pa asnjë input nga ana juaj. Thjesht blini SSL dhe aktivizoni plugin.

Këtu janë disa shtesa SSL WordPress që mund të thjeshtojnë shumë instalimin e një certifikate SSL:

WP Force SSL

Nëse nuk doni të prekni ndonjë kod ndërsa instaloni një certifikatë SSL në faqen tuaj të internetit WordPress, WP Force SSL do të ndihmojë të ridrejtoni trafikun HTTP në HTTPS. Kështu, i gjithë trafiku i faqes tuaj do të ridrejtohet automatikisht përmes HTTPS të sigurt.

Vërtetë SSL e thjeshtë

Pasi të instalohet dhe aktivizohet plugini Really Simple SSL, ai automatikisht do të zbulojë SSL-në tuaj në faqen tuaj dhe do të bëjë ndryshimet e nevojshme në skedarin .htaccess automatikisht, dhe do të konfigurojë faqen tuaj të internetit për të ekzekutuar HTTPS.

CTW SSL për Cloudflare

Kjo shtojcë është krijuar për të bërë SSL CloudFlare fleksibile të gatshme për t’u përdorur me faqen tuaj të internetit WordPress dhe për të shmangur sythe të ridrejtuara. Pasi të instalohet dhe aktivizohet, CTW SSL automatikisht do të bëjë ndryshimet e nevojshme për ju.

Ndryshimi i Cilësimeve të WordPress

Pas blerjes së certifikatës SSL dhe instalimit dhe aktivizimit të shtojcës SSL të zgjedhjes suaj, është koha për të përgatitur faqen tuaj të re të WordPress për SSL. Për ta bërë këtë, shkoni te Parametrat -> i përgjithshëm -> Fushat e adresave të WordPress dhe URL të faqes dhe azhurnoni URL-të tuaj për t’u siguruar që tregon parashtesën “HTTPS”.

Nëse jeni duke shtuar një SSL në një sit ekzistues, mund të modifikoni manualisht skedarin .htaccess për të ridrejtuar WordPress SSL nga HTTP në HTTPS. Për ta bërë këtë, mund të shtoni rreshtat e mëposhtëm në skedarin .htaccess:

Rishkruaj Ngjarje Ndezur
RishkruajCond% {SERVER_PORT} 80
Rishkruaj Rregulloren ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Shtimi i një çertifikate SSL në uebfaqen tuaj të WordPress është një investim i vlefshëm që do të forcojë sigurinë dhe besueshmërinë e faqes tuaj si në sytë e klientëve tuaj ashtu edhe në atë të motorëve të kërkimit.

Nëse keni probleme me instalimin e një certifikate SSL në faqen tuaj të internetit WordPress, mund të kërkoni ndihmë nga ofruesi juaj i pritjes. Shumica e ushtrive do të ofrojnë ndihmë për instalimin SSL ose ndihmë për importimin e çertifikatave SSL të palëve të treta si pjesë e veprimtarisë së tyre të shërbimit ndaj klientit.

përfundim

Meqenëse rreziqet e sigurisë së HTTP janë të konsiderueshme, duke u bërë rrugë e duhur për përgjuesit dhe rrëmbyesit për të komprometuar sigurinë e transmetimit të të dhënave, kalimi i faqes suaj të WordPress në HTTPS nuk është vetëm një përmirësim i rëndësishëm në siguri, por gjithashtu mund të nënkuptojë një ngritje në renditjen e SEO.

Një çertifikatë SSL siguron një protokoll të sigurt për shkëmbimin e informacionit në internet, dhe përderisa mund të mos dëshironi të instaloni një të tillë në faqen tuaj të internetit WordPress, akoma, direktiva e “HTTPS kudo” e Google është në punën e bërjes së HTTPS të rëndësishme për çdo faqe interneti jo vetëm për bankat dhe dyqane online.

Instalimi i një certifikate SSL në faqen tuaj mund të bëhet në vetëm disa hapa, dhe mund të bëjë një masë të madhe në forcimin e sigurisë së faqes tuaj dhe vizitorëve, duke ju ndihmuar të krijoni një prani autoritative në internet dhe të shmangni penalizimin nga motorët e kërkimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map