Si të krijoni një faqe interneti të klasifikuar duke përdorur WordPress?

krijoni wordpress të klasifikuar në faqen e internetit


Reklamat ose listat e klasifikuara që kanë ekzistuar vetëm në gazeta tani janë kapërcyer në uebfaqe në mënyrën e tyre. Craigslist është një nga faqet e internetit më të njohura të klasifikuara që lejon postimin e reklamave falas në disa seksione kushtuar punëve, personaliteteve, shërbimeve, etj..

Nëse doni të filloni faqen tuaj të reklamave falas ose të paguar të reklamuar dhe të krijoni një treg të ri emocionues, ku blerësit dhe shitësit mund të takohen, udhëzuesi ynë për krijimin e faqes tuaj të klasifikuar do t’ju marrë nëpër hapat e kërkuar dhe të nënvizoni disa këshilla për fitimin e parave dhe marketingun tuaj faqe interneti për të siguruar suksesin e saj afatgjatë.

Nga të gjitha mënyrat e mundshme për të ndërtuar një faqe në internet, ne kemi zgjedhur WordPress për të shërbyer si platformë për uebfaqen tuaj të postimit të reklamave.

Si një përmbledhje e shpejtë, këtu janë hapat kryesorë që kërkohen për të krijuar një faqe në internet të dedikuar për reklamat e klasifikuara:

 1. Zgjedhja e një Emri Domain
 2. Zgjedhja e një hosti në internet
 3. Zgjedhja e sistemit të duhur të menaxhimit të përmbajtjes
 4. Zgjedhja e modelit të duhur
 5. Strukturimi i faqes suaj të internetit
 6. Shtimi i klasifikuar
 7. Paraja e faqes tuaj të reklamave të klasifikuar
 8. Reklamimi i faqes tuaj të reklamuar të klasifikuar

Në fillim, hapat e përfshirë në krijimin e faqes tuaj të shpalljes së reklamave mund të duken tepër të mëdha, por mbajnë me ne dhe do të bëheni me sitin tuaj të ri për klasifikime brenda nën një ore!

1. Filloni me një Emër Domain

Si hap i parë, mendoni për një emër domain për faqen tuaj të internetit. Ju mund të zgjidhni një emër domaini që mendoni se përshkruan më së miri markën tuaj. Sigurohuni që të zgjidhni diçka që është e shkurtër, e thjeshtë për t’u shqiptuar dhe e lehtë për t’u mbajtur mend.

Tjetra, zgjidhni një zgjatje popullore si “.com” ose një zgjatje specifike për një vend nëse faqet e internetit të klasifikuara do të jenë të kufizuara në një vend të caktuar (psh “.it” për Italinë).

Pasi të keni bërë zgjedhjen e emrit të domain, është koha ta regjistroni atë. Ju mund të përdorni regjistrues të popullarizuar të domeneve si Namecheap ose GoDaddy, por gjithashtu mund të regjistroni domenin tuaj në webhostin tuaj.

Disa hostë të uebit si BlueHost ofrojnë një emër domain falas për një vit me të gjitha planet e tyre të pritjes, kështu që ju mund të zgjidhni si domainin tuaj ashtu edhe planin tuaj të hostimit nga i njëjti ofrues.

2. Gjeni një host Web & Plani i Pritjes

Zgjedhja e një hosti të besueshëm në internet është një hap i rëndësishëm për krijimin e çdo faqe në internet. Duke pasur parasysh që performanca e faqes suaj të internetit ndikohet drejtpërdrejt nga web hosti që ju zgjidhni, ne ju rekomandojmë të zgjidhni atë që vjen me kohë të shkëlqyeshme, plane të shumëfishta pritëse dhe mbështetje 24/7.

Sa i përket planit të pritjes, ne ju rekomandojmë të zgjidhni një plan të optimizuar të WordPress (do të shihni më vonë në këtë artikull pse WordPress është zgjidhja më e mirë për faqen tuaj) nga BlueHost, i cili është hosti më i mirë për faqet e WordPress.

Zgjedhja e një plani të pritjes BlueHost të optimizuar për WordPress do të thotë që llogaria vjen e instaluar paraprakisht me WordPress, është e optimizuar për shpejtësinë dhe sigurinë dhe vjen me kopje rezervë automatike. Këto plane janë ndërtuar në teknologjinë VPS, e cila përkthehet në performancë më të mirë, burime të garantuara dhe siguri të plotë.

3. Përdorni WordPress si Platformën tuaj

Si një sistem i menaxhimit të përmbajtjes, WordPress është deri më tani platforma më e njohur. Shkathtësia dhe përshtatshmëria e kësaj platforme janë disa nga shumë arsye pse duhet të zgjidhni WordPress për të krijuar një faqe interneti të klasifikuar. Përparësitë e tjera të WordPress përfshijnë:

 • Shtë falas & softuer me burim të hapur – Mund ta shkarkoni falas ose ta instaloni atë në llogarinë tuaj të pritjes;
 • Shtë e lehtë për t’u përdorur – WordPress mund të jetë i gjithanshëm, por lehtë mund të mësoni se si ta përdorni;
 • Highlyshtë shumë e personalizueshme – Falë bollëkut të shtojcave dhe temave, mund të shtoni funksionalitete dhe modele të ndryshme në faqen tuaj;
 • SEOshtë miqësore SEO jashtë kutisë – WordPress është krijuar për të luajtur mirë me motorët e kërkimit, dhe një shumëllojshmëri e plugins SEO mund të përmirësojnë më tej natyrën e saj miqësore të motorit të kërkimit;
 • Shumica e hostëve në internet ofrojnë plane pritëse të optimizuara plotësisht për WordPress.

Megjithëse WordPress është platforma e lartë që ju rekomandojmë për një faqe interneti të klasifikuar të reklamave, ju mund të zgjidhni opsione të vetë-klasifikuara të faqeve të internetit të klasifikuara, të cilat ofrojnë pritje dhe ju lejojnë të filloni një faqe në internet brenda pak minutash. Sidoqoftë, nëse doni të keni kontroll të plotë mbi faqen tuaj dhe të mos keni kufizime të vendosura për ju në lidhje me fitimin e faqes në internet, ju këshillojmë të shkoni me WordPress në vend të kësaj.

4. Zgjidhni një Temë & Përshtatni Dizajnin

Tani që emri juaj i domain, plani i pritjes dhe platforma janë kujdesur të gjithë, ju mund të merrni në detaje se si dëshironi të duket faqja juaj e internetit në aspektin e dizajnit.

Për të personalizuar faqen tuaj të klasifikuar në WordPress, duhet të zgjidhni një temë WordPress, të cilën mund ta përshtatni më tej sipas dëshirës tuaj duke ndryshuar skemën e ngjyrave, duke rregulluar se si duhet të duket faqja fillestare, duke shtuar / hequr veçori, etj..

Ju mund të zgjidhni nga qindra tema premium të disponueshme në Themeforest si tema MyListing, e cila ju lejon të krijoni çdo lloj drejtori që dëshironi, pa ndonjë kodim. Ju mund të hartoni faqet tuaja në pjesën e përparme dhe të merrni një vrojtim në kohë reale të ndryshimeve që bëni në faqet tuaja.

Tema e drejtorisë MyListing është plotësisht e përgjegjshme, vjen me një tërheqës dhe ndërtues të faqes së përparme (Elementor), përmban 50+ elementë të gatshëm për të ndërtuar për faqen tuaj të internetit, dhe mbështet integrimin WooCommerce.

Kjo temë ju lejon të fitoni me lehtësi faqen tuaj duke shitur pika reklamimi dhe duke ju lejuar të fitoni para nga listat e parashtrimeve në pako të ndryshme.

Përndryshe, ju mund të përdorni temën AdForest, e cila ju lejon të krijoni me lehtësi një uebfaqe për dorëzimin e reklamave. Kjo temë ju lejon të krijoni paketa të pakufizuara për paraqitjen e reklamave, të shfaqni reklama me AdSense ose banner, të ngarkoni për reklama të paraqitura ose të ekzekutoni një faqe reklamash të klasifikuar në shumë gjuhë.

Temat Premium vijnë me udhëzues të detajuar se si t’i përdorin ato, mbështetje, arna sigurie, azhurnime, të gatshme për të përdorur modele të para-bëra, integrime të tjera të produkteve, etj. Prandaj, ne nuk ju rekomandojmë të përdorni tema falas për faqen tuaj të internetit.

Zgjidhni një temë premium të klasifikuar që është fleksibël dhe që do t’ju japë shumë mundësi për të fituar para në faqen tuaj.

Vlen gjithashtu të merrni kohën tuaj për të gjetur një temë me një dizajn të shkëlqyeshëm, sepse një sit me një dizajn të shëndetshëm ka më shumë të ngjarë të kapë vizitorët tuaj dhe ju rritni shanset që vizitorët tuaj të kujtojnë faqen tuaj.

5. Jepni disa Struktura në sitin tuaj

Tani që jeni i kënaqur me mënyrën si duket faqja juaj, tjetër, ju duhet të shtoni faqe, menu, dhe në fund, reklama për t’i dhënë një strukturë në faqen tuaj të internetit.

Tema juaj do të vijë me disa shabllone për faqe të rëndësishme që faqja juaj duhet të përmbajë, kështu që ju thjesht mund t’i editoni këto faqe me të dhënat që dëshironi të tregohen. Ose krijoni faqet tuaja.

Nëse i keni gati të gjitha faqet tuaja, mund t’i lidhni ato me menutë dhe nënmenusë që pasqyrojnë kategoritë e ndryshme të listave. Krijimi i këtyre kategorive (p.sh. punë, persona, argëtim, etj.) Mban faqen tuaj të mirëorganizuar dhe lejon përdoruesit të kërkojnë shpejt listat në kategorinë ose kategoritë për të cilat interesohen pa humbur kohë.

Faqja juaj fillestare gjithashtu duhet të ketë një lidhje me faqen që lejon përdoruesit të paraqesin reklamat e tyre të klasifikuara ose të krijojnë një llogari. Kjo zakonisht shfaqet si një buton për veprim, i cili vendoset në një vend të spikatur në faqen kryesore.

Sigurohuni që të ekspozoni në faqen tuaj në të gjitha lidhjet e rëndësishme dhe CTA për të ndihmuar përdoruesit të lundrojnë shpejt dhe lehtë faqen tuaj.

6. Shtimi i Produkteve / Shërbimeve të Klasifikuara

Nëse keni krijuar kategoritë dhe nën-kategoritë e ndryshme dhe e keni bërë të lehtë për vizitorët të kërkojnë në kategori përkatëse, mund të filloni të shtoni listat aktuale të klasifikimeve. Nëse renditni produkte, shtoni imazhe të shumëfishta me rezolucion të lartë, në mënyrë që vizitorët të mund të marrin një ide më të mirë të produkteve që po shitni.

Përveç fotove dhe përshkrimit të produktit, detaje të tjera të rëndësishme duhet të jenë çmimi, vendndodhja e produktit ose shërbimi, mënyrat për të kontaktuar shitësin e produktit ose listën e një reklame (p.sh. numrin e telefonit, adresën e emailit ose një kontakti butoni i shitësit).

Në varësi të llojit të listës, mund të shtoni informacione të tjera që mund t’i konsideroni të rëndësishme.

Si një shënim i fundit që lidhet me shtimin e reklamave të klasifikuara, sigurohuni që butoni juaj “post reklamë” thirrje për veprim të jetë dizajnuar mirë, ai është vendosur në një vend të dukshëm dhe lehtësisht të arritshëm.

Hapi 6 përmbyll pjesën që lidhet me krijimin e një faqe interneti të klasifikuar. Dy hapat e ardhshëm do të përqendrohen në fitimin e parave, marketingun dhe mirëmbajtjen e faqes tuaj të drejtorisë WordPress.

7. Këshilla se si të fitoni para nga faqja juaj e reklamave të klasifikuara

Edhe pse teknikisht mund të bëhet me krijimin e një uebsajti të listës së reklamave të klasifikuar në një kohë të shkurtër, mirëmbajtja dhe menaxhimi i përfshirë nga këto faqe mund të marrë një pjesë të konsiderueshme të kohës suaj. Prandaj, është e rëndësishme të gjesh mënyrat më të mira dhe më të lehta për të fituar para faqen tuaj, në mënyrë që të rritet në një burim të besueshëm të të ardhurave pasive.

Dy mënyrat më të lehta për të fituar para në faqen tuaj të klasifikuar është përmes banderolave ​​të reklamave dhe listave të reklamave të klasifikuara me pagë.

Banderolat e reklamave mund të vendosen kudo në faqen tuaj të internetit, por natyrisht reklamat e vendosura në faqen kryesore janë ato që do të marrin më shumë shikime. Sidoqoftë, ju mund të vendosni reklama banderolash në faqet e kategorive ose faqet e detajeve të produktit dhe të ofroni mundësi të ndryshme çmimi për to.

Temat e klasifikimit Premium si tema MyListing ose tema AdForest shpesh do të kenë një mënyrë të thjeshtë për ju që të shfaqni reklama të banderolave ​​në faqen tuaj të internetit.

Ndërsa faqja juaj e listave të reklamave është ende në fillimet e saj, ju mund të duhet të arrini vetë reklamuesit, por sa më shpejt që faqja juaj të fitojë disa terren më shumë në motorët e kërkimit dhe të marrë më shumë trafik, do të jetë shumë më e lehtë për të tërhequr reklamuesit të gatshëm për të reklamuar produktet ose shërbimet e tyre në faqen tuaj.

Një tjetër mundësi e fitimit të parave është të keni nivele të ndryshme për ata që duan të postojnë reklamat e tyre në faqen tuaj. Ju mund të keni një shtresë falas, e cila vjen me disa karakteristika standarde (p.sh. renditje falas për reklama për 15 ditë, mundësi për të shtuar fotografi të shumta me rezolucion të lartë, etj.), Por gjithashtu mund të paguani për paraqitjet e klasifikuara dhe të ofroni veçori shtesë si të promovuara ose paraqiti listat për 30 ditë, lista të shumta, etj.

Pasja e paketave të ndryshme të çmimeve është një mënyrë e shpejtë për të rritur të ardhurat tuaja nga reklama, por nëse do të zbatoni parashtresa të paguara dhe plane të ndryshme të paraqitjes, do të duhet të pranoni pagesa. Tema juaj e klasifikuar me siguri do të ketë integrim PayPal për këtë qëllim, por gjithashtu mund të mbështesë procesorë të tjerë të pagesave gjithashtu.

8. Këshilla se si të promovoni sitin tuaj të reklamave të klasifikuara

Nuk është e mjaftueshme për të nisur një faqe në internet të klasifikuar me WordPress, do të duhet ta promovoni atë dhe të drejtoni trafikun drejt tij.

Një mënyrë për të promovuar faqen tuaj do të paguheshin reklamat përmes Google AdWords. Kjo është një mënyrë e drejtpërdrejtë për të marrë më shumë vizitorë në faqen tuaj, por është e kushtueshme. E njëjta gjë vlen për reklamat me pagesë në radio ose TV.

Nëse nuk doni të investoni shumë para për të promovuar faqen tuaj të reklamave, do të duhet të investoni ca kohë dhe përpjekje. Ju mund të promovoni faqen tuaj në platformat e mediave sociale, mund të shtoni një blog në faqen tuaj dhe të filloni të shkruani artikuj interesantë në kamare tuaj, ose të krijoni një kanal YouTube dhe të synoni të shkoni viral me një video qesharake ose të mençur për faqen tuaj të klasifikuar.

Përveç promovimit të faqes tuaj, do të duhet të merrni përgjegjësinë për mirëmbajtjen e tij. Që gjërat të funksionojnë pa probleme, mbani skedat në përmbajtjen që shtohet dhe mbani faqen tuaj të azhurnuar.

Për të marrë disa statistika për vizitorët tuaj, duhet të regjistroheni në Google Analytics, i cili do t’ju ofrojë një përmbledhje të qartë të numrit të vizitorëve në faqen tuaj, nga vijnë vizitorët tuaj (trafiku organik, trafiku i paguar, media sociale, etj.) ), kështu që ju do të dini se si të rregulloni përpjekjet tuaja të marketingut.

përfundim

Hapat themelorë për të krijuar një faqe interneti të klasifikuar me WordPress ndjekin shumë të njëjtat hapa që kërkohen për të krijuar ndonjë uebfaqe tjetër të WordPress.

Nëse marrja dhe funksionimi i faqes tuaj mund të arrihet në një kohë të shkurtër, promovimi i tij dhe drejtimi i trafikut në faqen tuaj mund të kërkojë më shumë përpjekje, veçanërisht nëse jeni duke i kryer promovimet tuaja me një buxhet të këpucëve. Edhe kështu, shumica e metodave të marketingut falas që funksionojnë për faqe të tjera zakonisht funksionojnë edhe në faqet e internetit të klasifikuara.

Nëse një uebfaqe për postimin e reklamave është diçka që po e konsideroni, udhëzuesi ynë me 8 hapa mund t’ju ndihmojë të filloni uebfaqen e klasifikuar të WordPress për të cilën keni ëndërruar gjithmonë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map