Si të krijoni përmbajtje të blogjeve të korporatave?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Si të krijoni përmbajtje të blogjeve të korporatave?
0 21 мин.

krijoni përmbajtje të korporatave në blog


Të kesh një uebfaqe të kompanisë, ku të ndash se kush je dhe çfarë të bësh, së bashku me informacionin e kontaktit dhe ndoshta edhe disa kampione dhe imazhe pune, thjesht nuk i shkurton në internet këto ditë. Në mënyrë që të drejtoni një prani të suksesshme dhe të fuqishme në internet, duhet të keni një faqe në internet të gjallë dhe një blog të kompanisë që prodhon përmbajtje në mënyrë të rregullt.

Asgjë nuk është më e trishtueshme për të parë, sesa një blog kompani, ku ju ftoni vizitorët tuaj të ndajnë mendimet tuaja me ta, vetëm për t’i bërë ata të shohin se nuk është azhurnuar për muajt e fundit. Ajo sjell pakënaqësi dhe kjo nuk është mirë për biznesin tuaj. Ju duhet të njoftoni vizitorët tuaj, që kompania juaj është e përbërë nga një grup i gjallë njerëzish, të cilët janë të gatshëm të ndihmojnë dhe të ndajnë informacione me ta. Besimi është faktori më i rëndësishëm i çdo marrëveshje biznesi, dhe krijimi i saj me klientët tuaj të mundshëm është thelbësor për suksesin e biznesit tuaj.

Kjo është arsyeja pse, ju keni kuptuar tashmë se ju duhet të angazhoni më mirë vizitorët e blogut tuaj dhe t’u jepni atyre diçka me vlerë para se të filloni të merreni me biznesin. Jo vetëm kaq, por të kesh një blog të azhurnuar është gjithashtu thelbësor për SEO të faqes suaj të internetit. Kështu që ju duhet të nxisni një rrjedhë të qëndrueshme të përmbajtjes me cilësi të lartë, për të marrë renditjen më të lartë të mundshme.

Për t’ju ndihmuar të vendosni blogun e kompanisë suaj në një pozitë shumë më të mirë, për të marrë atë më shumë vizitorë dhe për t’i angazhuar ata vizitorë sa më shumë që të jetë e mundur, ne kemi përpiluar listën e mëposhtme të këshillave që përdorim edhe në përmbajtjen tonë!

Pra, le të shohim se si mund të krijoni përmbajtjen më të mirë!

Krijoni përmbajtje me një qëllim specifik

Nuk duhet të të marrë tërë ditën të shkruash një pjesë të mirë të përmbajtjes, por sa më shumë vëmendje t’i kushtosh, aq më mirë do të jetë, natyrisht. Por bërja e përmbajtjes së mirë dhe të dobishme nuk duhet të jetë qëllimi juaj i vetëm. Ju keni një biznes për të drejtuar, kështu që prodhoni përmbajtje që do t’ju ndihmojë të arrini qëllimet e biznesit tuaj.

Farë është ajo që dëshironi të arrini me blogun tuaj? Merr më shumë drejtime? Ndërtoni besim me klientët tuaj? Apo thjesht krijoni një imazh pozitiv të kompanisë suaj? Shkruajeni përmbajtjen tuaj në atë mënyrë, që t’ju ndihmojë të përmbushni këtë qëllim ose ndonjë qëllim tjetër që keni caktuar për veten tuaj.

Blog-u juaj është një nga mënyrat kryesore për të komunikuar me audiencën tuaj dhe klientët tuaj potencialë dhe partnerët e biznesit, kështu që e përdorni atë në maksimum!

Bëhu burimi që u duhet lexuesve tuaj aktualisht

Blog-u i kompanisë suaj nuk është thjesht një vend ku flisni për atë që ndodh në zyrë dhe cili është hapi tjetër për biznesin tuaj. Nuk është aspak në lidhje me biznesin tuaj, bëhet fjalë për klientët tuaj dhe lexuesit tuaj. Shtë një vend ku ju shkoni për të ndarë mendimin tuaj dhe për t’u siguruar njerëzve informacion të dobishëm që i ndihmon ata të zgjidhin problemet e tyre.

Sa më shumë që përmbajtja juaj të përqendrohet në zgjidhjen e problemeve specifike të përdoruesve tuaj, aq më shumë do të tërheqë lexuesit dhe do t’ju ndihmojë të drejtoni ato në gypin tuaj të shitjeve dhe të bëni një shitje në fund.

Njihni fjalët kyçe të sakta që drejtojnë pyetjet që bëjnë vizitorët tuaj dhe ndërtoni përmbajtjen tuaj rreth tyre.

Bëni lexuesit tuaj të shkojnë në blogun tuaj, sepse ju u jepni përgjigje. Mbani në mend se funksioni kryesor i një motori kërkimi është t’u sigurojë përdoruesve përgjigje për pyetjet e tyre.

Përdorni Praktikat më të mira SEO në Faqe

Nëse jeni duke punuar me një sistem të menaxhimit të përmbajtjes, shumica e tyre tashmë janë vendosur. Por nëse ju ose ndërmarrja juaj ka një faqe në internet që është zhvilluar nga e para, atëherë është një histori ndryshe. Sido që të jetë, është mirë të njohësh dhe zbatosh praktikat më të mira të SEO, në mënyrë që kërkuesit të jenë më të lehtë të gjejnë disa nga përmbajtjet e tua të dobishme. Këto taktika nuk do t’ju çojnë drejt e në faqen e rangut të motorëve të kërkimit, por sigurisht që ndihmon punën e motorëve të kërkimit.

Përdorni sa vijon:

 • URL miqësore SEO
 • Përfshini fjalët tuaja kryesore brenda tre fjalëve të para të kreut.
 • Përfshini fjalët tuaja kryesore brenda 100 fjalëve të para.
 • Vendosni fjalët tuaja kryesore në emrin e skedarit të figurës së përdorur dhe është përshkrimi alt.
 • Shkruaj një përmbajtje të gjatë dhe të shkruar mirë (rreth 2000 fjalë) sepse Google dhe gjithashtu përdoruesve i pëlqen më shumë.

Qëllimi i origjinalitetit

Shkrimi i përmbajtjes së mirë është një nga mënyrat kryesore që vëreni në internet. Të gjithë kemi dëgjuar frazën “Përmbajtja është King” për një arsye. Motorët e kërkimit janë mjete për zbulimin e përmbajtjes dhe ata japin përparësi në faqet e internetit që kanë shumë përmbajtje përkatëse mbi faqet e internetit që kanë pak ose aspak përmbajtje për t’u treguar. Pra, të keni përmbajtje të madhe në blogun tuaj është një faktor i rëndësishëm renditje, por sigurohuni që të mos e shfrytëzoni atë, sepse do të përfundoni të penalizoheni.

Duke shfrytëzuar, dua të them zakonin e disa webmasterave që synojnë të marrin diçka atje. Ata përdorin taktika siç janë shkrimi i artikullit (ndërrimi i fjalëve të një artikulli me sinonime dhe të tilla), kopjimi i përmbajtjes, ripostimi i postimeve të personave të tjerë ose pagesa e pennies për punë skllevër dhe kanë përmbajtje me cilësi të ulët të shkruar për faqen e tyre. Thjesht harroni çdo ide të zgjuar që do t’ju ndihmojë të prodhoni në masë përmbajtje mbushëse me cilësi të ulët, sepse është e kotë dhe e dëmshme. Ju gjithashtu nuk do të merrni shumë postime të miqve nëse flisni për tema të përdorura dhe kopjoni shumë ide të njerëzve të tjerë.

Kështu që për origjinalitet, dua të them koncepte dhe ide origjinale. Shkruaj për gjithçka të dobishme dhe unike që ke në mendje. Nëse nuk keni ndonjë gjë të dobishme për t’i thënë lexuesve tuaj, nuk është e vlefshme të thuhet.

Shkruaj histori të mira

Njerëzit kanë përdorur histori për të bërë pikëpamjet e tyre që nga ajo kohë lindi gjuha. Tregimet janë një nga mënyrat kryesore për të arritur një pikë dhe ato janë gjithashtu një nga gjërat që na mbajnë më shumë mendjen.

Një histori e mirë e bën gjithçka më argëtuese që do të ngatërrojë lexuesin. Drejtojeni atë ose saj poshtë vrimës së lepurit dhe përdorni historinë tuaj për të marrë pikën tuaj. Nëse e bëni këtë mirë, lexuesit tuaj jo vetëm që do të jenë shumë më të angazhuar, por ata gjithashtu do të mësojnë shumë lehtë.

Përdorni Titujt e Fuqishëm

Titulli është gjëja e parë që njerëzit lexojnë dhe gjëja e parë që ata përdorin për të gjykuar nëse ia vlen të shikoni përmbajtjen tuaj apo jo. Titulli është po aq i rëndësishëm sa vetë përmbajtja juaj. Disa fjali më të rëndësishme që ju shkruani audiencës suaj dhe ju duhet t’i krijoni ato në një mënyrë që flet drejtpërdrejt me ta. Do të duhet të ngjallni interesin e tyre me diçka që është provokuese dhe thotë shumë në një fjali.

Mesazhi që një titull duhet të komunikojë, është “Si do të dëshmojë kjo post për ju me vlerë”. Një shembull i mirë i një titulli të mjaftueshëm provokues është, “10 Truket e Psikologjisë që Do t’i Kushdo t’i Besojë”. Shtë e shkurtër, thotë shumë për përmbajtjen dhe ngjall interes brenda lexuesit, duke pasur parasysh që po i tregoni para audiencës së duhur, natyrisht.

Pasi të keni një titull të mirë, është gjithashtu e rëndësishme të shkruani një paragraf të fuqishëm hyrje, brenda 100 fjalëve të para të postimit tuaj.

Kur një lexues ka kaluar përmes titullit, ata fillojnë të lexojnë në përmbajtje dhe vendosin brenda fjalive të para, nëse një pjesë e veçantë e përmbajtjes ia vlen të lexohet apo jo. Kështu që ju keni një kornizë të kufizuar, në të cilën ju duhet të paketoni shumë informacione, për të bindur lexuesin që ato që do të lexojnë do të dëshmojnë se kanë vlerë për ta.

Përdorni komunikimin vizual

përdorni komunikimin vizual

Një fotografi thotë një mijë fjalë. Njerëzit janë krijesa të drejtuara vizualisht dhe duke përdorur pamje vizuale në faqen tuaj, dyfishon shanset e suksesit të tij. Vetëm një pjesë e vogël e njerëzve kënaqen të lexojnë nëpër pjesë të mëdha tekstesh, për të arritur në thelbin e një teme. Pra, për të mbajtur vëmendjen e vizitorëve tanë dhe për t’i ndihmuar ata të kuptojnë koncepte të caktuara shumë më lehtë, është shumë e rëndësishme të përdorni shumë imazhe, video të ngulitura dhe infografikë.

Imazhet përkatëse janë relativisht të lehta për tu gjetur dhe bërë. Nëse ngulitni video, mund ta bëni vetë pa kosto të prodhimit. Por nuk ka pse të jetë videoja jote. Për sa kohë që është bërë mirë dhe i rëndësishëm për temën tuaj, ai do ta bëjë postimin tuaj në blog shumë më tërheqës. Shtë tashmë e qartë se videot tërheqin rreth 3 herë më shumë vizitorë dhe lidhje sesa një postim i thjeshtë, i shkruar.

Nëse përdorni pamjet dhe videot e duhura brenda përmbajtjes tuaj, do të merrni rezultate tronditëse më të mira prej tyre.

Angazhoni Komunitetin dhe Përgjigjuni Komente

Pothuajse çdokush mund të ndajnë një mendim ose të shkruaj një postim në blog, kështu që pse të mos kërkosh nga lexuesit tuaj ta bëjnë atë? Ata mund të kenë mjaft ide të mira dhe gjëra që ata duan të ndajnë. Pasi që disa prej tyre të shkruajnë një postim për ju do të jenë të dobishëm për blogun dhe lexuesit tuaj të tjerë gjithashtu.

Por edhe nëse dëshironi të prodhoni përmbajtjen tuaj gjatë gjithë rrugës, dhe dëshironi të ndërtoni blogun tuaj për të zgjidhur problemet dhe duke ndihmuar njerëzit, atëherë është e qartë se ata do të kenë më shumë pyetje për ju. Ata ose do t’i shkruajnë ato në komente ose do t’i zbulojnë informacionet tuaja të kontaktit.

Drejtimi i një blogu të suksesshëm ose ndonjë përpjekje e suksesshme në marketing bazohet në një bisedë të dyanshme. Prandaj është e rëndësishme t’i përgjigjeni vizitorëve tuaj në komente dhe t’i inkurajoni të tjerët të përfshihen në diskutim gjithashtu. Nëse gjeni pyetje që ju janë bërë shpesh, është koha e duhur për të shkruar një postim rreth tyre.

Flisni drejtpërdrejt me audiencën tuaj në një mënyrë miqësore

Mënyra më e mirë për t’i bërë njerëzit që duan të lexojnë ato që keni për të thënë, është duke biseduar drejtpërdrejt me ta, si ata janë miqtë tuaj. Do ta bëjë shkrimin tuaj shumë më të natyrshëm dhe do t’ju ndihmojë të prerë të lirë kur ndiheni sikur është e vështirë të vendosni idetë tuaja në letër. Do t’i bëjë njerëzit gjithashtu të dëgjojnë, sepse shumica prej nesh pëlqen të dëgjojë se çfarë ka për të thënë një mik.

Bëni drejt e në pikë

Asgjë nuk është më zhgënjyese kur po kërkoni përgjigje dhe personi që po kërkoni vazhdon të rrahë rreth e rrotull. Fshini të gjithë përmbajtjen e mbushësit dhe përqendrohuni në sigurimin e informacionit të vlefshëm në një mënyrë të drejtë përpara.

Do të bëjë një post shumë më të shkurtër por do të krijojë një përbërje shumë më të mirë. Shtë shumë më e vështirë të shkruash në këtë mënyrë dhe kërkon më shumë hulumtime, por do të plotësojë përmbajtjen tënde me vlera si kthim. Nuk kam pse të shpjegoj pse një pjesë më e mirë e shkruar dhe më e pasur do të tërheqë më shumë lexues në faqen tuaj.

Postimet më të gjata nuk do të performojnë domosdoshmërisht, prandaj harrojmë sasinë dhe përkundrazi dyfishoni cilësinë!

Jepni dy herë aq sa të merrni

Nëse gjithmonë përpiqeni të shesni produktet tuaja, njerëzit do të humbasin interesin për blogun tuaj mjaft shpejt. Asgjë nuk është më e bezdisshme sesa pop-up-et e vazhdueshme që ju kërkojnë të shikoni një produkt, të blini ose të shkarkoni diçka. Njerëzit janë të sëmurë dhe të lodhur nga shitja dhe dëshirojnë bashkëveprim më shumë njerëzor. Ata do të paguajnë për diçka që është e dobishme për ta, por ata do ta humbin interesin shpejt nëse e shtyni atë nën hundën e tyre.

Në vend të kësaj, punoni për t’i ndihmuar ata dhe drejtuar bisedën në një mënyrë të menduar. Shikoni t’i jepni sa më shumë që të jetë e mundur dhe vetëm atëherë kërkoni prej tyre diçka. Kërkoni të punoni në rrugën tuaj drejt udhëheqjes së mendimit me çdo pjesë të përmbajtjes që publikoni dhe shndërroni veten në një ndikues.

Ndihmoni lexuesit të ndërmarrin veprime menjëherë

Nëse e dini se çfarë pyetjesh ka zakonisht audienca juaj dhe çfarë duan të bëjnë vetë, sa më shpejt dhe sa më lehtë që të jetë e mundur, atëherë ju takon juve t’i ndihmoni. Ju mund të shkruani udhëzues, mësime dhe shumë materiale edukative mbi të cilat lexuesit tuaj mund të veprojnë.

Nëse e bëni mirë, do t’i jepni menjëherë lexuesit një kuptim se si mund t’i zbatojnë informacionet dhe të punojnë për arritjen e qëllimeve të tyre pasi të kenë përfunduar leximin.

Jini në përputhje me punën tuaj

Drejtimi i një blogu të mirë të kompanisë nuk është për të shkruar disa postime për të pasur diçka atje. Po, blogu nuk do të jetë bosh dhe mbase një postim në javë do ta bëjë atë edhe më të mirë. Por mbani në mend se sa më shpesh të publikoni përmbajtje, aq më shumë përdorues do të tërheqni dhe më shumë klientë të mundshëm që do të keni për kompaninë tuaj.

Përdorni kanale të shumta për të angazhuar audiencën tuaj

Shkrimi i postimeve në blogun tuaj nuk është mënyra e vetme për të tregtuar përmbajtjen tuaj. Në fakt, është hapi i parë. Blogjet më të suksesshëm të ndërmarrjeve përdorin audiencë të ndryshme kanalet e blerjes, sepse ata e dinë që vetëm disa njerëz do të vizitojnë blogun e tyre rregullisht.

Dy kanalet kryesore që përdorin shumica e kompanive janë marketing me email dhe media sociale. Abonuesit e postës elektronike kanë shumë më tepër gjasa të vizitojnë blogun tuaj rregullisht dhe të ndajnë postimet tuaja me të tjerët.

Nëse i lini përdoruesit me një thirrje për veprim ose një dritare të shfaqur që i ndihmon ata të regjistrohen në buletinin tuaj, ata ka gjasë ta bëjnë këtë, nëse e gjetën përmbajtjen tuaj të vlefshme.

Shtoni përmbajtje interaktive

Pasi të keni njohur interesat themelore të lexuesve tuaj, teksti, videoja dhe imazhet nuk janë llojet e vetme të përmbajtjes që mund të përdorni. Ju mund të krijoni lloje të ndryshme të përmbajtjes interaktive, të tilla si kuize, lojëra, sondazhe dhe çdo gjë tjetër që e shtyn përdoruesin të ndërmarrë veprime në faqen tuaj të internetit. Përvoja më argëtuese e përmbajtjes që mund të krijoni, aq më mirë do të angazhojë lexuesit tuaj.

Kanë autorë të ndryshëm

Mund të ftoni blogerët e tjerë të shkruajnë bloge të ftuar ose të keni autorë të shumtë nga kompania juaj.

Nëse vetëm një person shkruan për një blog, mund të bëhet i sheshtë dhe i mërzitshëm mjaft shpejt nëse dikush nuk ndryshon pak stilet e tyre. Për të ngritur paksa tonin e zërit tuaj dhe për t’u siguruar që blogu juaj të ketë një stil të freskët, shkruani autorë të ndryshëm që shkruajnë për blogun tuaj.

përfundim

Aty e keni! Mënyrat më të mira për ta bërë përmbajtjen tuaj më tërheqëse për audiencën dhe për t’i dhënë blogut tuaj që fllad i freskët i ndryshimit atë aq meriton. Jepni kompanisë tuaj një ngritje të madhe të popullaritetit duke përdorur informacione të vlefshme dhe stilin tuaj të të shkruarit personal.

Angazhimi i përdoruesit të drejtimit nuk është një rrugë e lehtë, por për sa kohë që ju e dini për kë po krijoni përmbajtje, mund ta ecni atë në vijë të drejtë.

Shpresoj që të keni kënaqur të lexoni përmes këtyre këshillave dhe që do t’ju shohim së shpejti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector