Si të ndërtoni një faqe profesionale përgjegjëse?

ndërtuar-profesional-përgjegjshëm-website


Një uebfaqe është vetëm një fushë e thjeshtë që përbëhet nga faqe në internet, megjithatë është e rëndësishme për çdo biznes të themelojë veten. Të kesh një prani në internet hap mundësi dhe përfitime të reja që përndryshe nuk do të jenë të disponueshme. Një faqe në internet mund të luajë një rol kryesor në strategjitë tuaja të marketingut dhe mund t’i ofrojë biznesit tuaj një tërheqje dhe ekspozim më shumë.

Adokush mund të arrihet në një llogari në uebfaqe ose në median sociale rreth orës (24/7/365). Njerëzit nuk kanë pse të hyjnë në dyqan apo edhe të bëjnë një telefonatë, kështu që të kesh një uebfaqe siguron që ata të mund të marrin rrugën më të përshtatshme drejt teje.

Pasja e një prani në internet fuqizon gjithashtu besueshmërinë tuaj me informacionin që jepni. Konsumatorët e mundshëm do të kenë një kohë shumë më të lehtë për t’ju besuar. Ajo gjithashtu drejton shitjet tuaja sepse ju mund të shesni produktet dhe shërbimet tuaja edhe në internet. Ndonjëherë sa më mirë të duket aq më i besueshëm do t’u dukesh përdoruesve të tu.

Dizajni i uebit ka ndryshuar shumë me kalimin e viteve, ndërsa pajisjet e lëvizshme goditën tregun. Në fakt, rreth 40% e veprimtarisë në internet drejtohet nga pajisjet mobile. Prandaj është e rëndësishme që faqja juaj e internetit të jetë e optimizuar për ta, në mënyrë që të sigurohet përvoja më e mirë për përdoruesit tuaj.

Uebfaqet që janë optimizuar si për kompjuterët ashtu edhe për pajisjet e lëvizshme quhen uebfaqe të përgjegjshme. Ata kanë aftësinë të ndryshojnë paraqitjen e tyre dhe të rirregullojnë të gjithë elementët e një faqe në internet nëse ndryshon madhësia e ekranit ose madhësia e dritares në kompjuterin tuaj. Falë modeleve të përgjegjshme të uebit, ju mund të keni një uebfaqe të vetme që duket mahnitëse pa marrë parasysh se çfarë lloj pajisje përdorin njerëzit për të hyrë në të.

Sot, ne do t’ju tregojmë problemet dhe rezultatet e dizajnit të përgjegjshëm të uebit. Pse është e rëndësishme që faqja juaj e internetit të jetë e përgjegjshme dhe cilat teknologji mund të zbatoni për ta krijuar atë.

Cilat janë faqet e internetit të përgjegjshme dhe pse është e rëndësishme?

Dizajni i përgjegjshëm i uebit mundëson që një uebfaqe desktopi t’i përgjigjet sjelljes së përdoruesit, për sa i përket pajisjes dhe shfletuesit të internetit që përdorin për të parë faqen tuaj. Shtë një praktikë që zbaton paraqitjet, rrjetet dhe imazhet fleksibël së bashku me një përdorim të shkathët të CSS.

Duke përdorur një dizajn të përgjegjshëm në internet, ne nuk jemi të detyruar të krijojmë një uebfaqe të re për secilin grup përdoruesish. Ai implementon skedarët, skriptet dhe pyetjet e mediave që ndryshojnë pamjen dhe paraqitjen e një faqe në internet me lehtësi.

Pasi të keni krijuar një faqe në internet plotësisht të përgjegjshme, përdoruesit mund ta shohin atë në PC, laptop, iPad dhe tablet dhe në një gamë të gjerë pajisjesh të tjera, siç janë telefonat. Pra, në thelb, një faqe interneti e përgjegjshme do t’i përgjigjet automatikisht preferencave teknologjike të përdoruesit. Një uebfaqe si kjo do të kalojë automatikisht në rezolucionin e duhur, madhësinë e fontit dhe do të përshtatet për aftësitë e shkrimit të pajisjes. Pra, pa marrë parasysh se nga çfarë pajisje e shikon kjo faqe në internet, do të duket e mahnitshme ose të paktën mënyra sesi dëshiron krijuesi.

Koncepti kryesor është që gjithçka të jetë e rregullueshme ndaj nevojave specifike.

Rezolucion i rregullueshëm i ekranit është një nga aspektet kryesore të kësaj teknologjie, sepse siguron që uebfaqja të ndryshojë sipas pajisjes ku është parë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme, pasi një pajisje e re me një madhësi të re të ekranit del pothuajse çdo ditë. Këto pajisje të përparuara dhe smartphone kanë madje mundësinë e pamjes së peizazhit, e cila do të kërkonte një planifikim krejtësisht të ndryshëm të faqeve në vetvete. Janë këto situata, në të cilat duhet të kemi planet tona sa më fleksibël, por duke bërë kështu do të nënkuptojë që duhet të zgjedhim për qindra madhësi të ndryshme të ekranit. Kjo është thjesht shumë, por ne duhet të merremi me situatën në përputhje me rrethanat.

Zgjidhja po e bën fleksibël çdo pjesë të faqes në internet. Imagedo imazh, tekst, buton dhe secili element i faqes mund të rregullohet automatikisht. Kjo mundëson që pajisjet të ndryshojnë menjëherë nga pamja e portretit në peizazh dhe faqja në internet do të duket akoma ashtu siç duhej.

Si të ndërtoni një faqe në internet të përgjegjshme

Dizajni i përgjegjshëm i uebit është bërë një domosdoshmëri themelore për shumicën e faqeve në internet, për shkak të numrit gjithnjë në rritje të telefonave inteligjentë që përdoren. Me kalimin e viteve, shumica e teknologjive të zhvillimit të internetit kanë zbatuar dizajn të përgjegjshëm në internet dhe tani kemi disa mundësi mjaft të sofistikuara për krijimin e një siti të tillë për veten tonë.

Ne ose mund të kodojmë një uebfaqe të përgjegjshme vetë me HTML dhe CSS ose të krijojmë një me një platformë CMS ose një program ndërtues faqesh në internet. Pavarësisht nga niveli juaj i aftësive; ju keni një mënyrë për të krijuar një uebfaqe profesionale në kërkim dhe të përgjegjshme.

Përdorimi i HTML dhe CSS për të krijuar një faqe interneti të përgjegjshme

Ky është një shpjegim shumë themelor se si funksionon dizajni i përgjegjshëm në internet me përdorimin e kodit HTML dhe CSS. CSS3 ofron përdorimin e pyetjeve të mediave, i cili është gjithashtu një mënyrë e drejtë përpara për të krijuar dizajne të përgjegjshëm në internet, por nuk është jashtë qëllimit të këtij neni. Këtu, do të shihni vetëm konceptin themelor të përdorimit të HTML dhe CSS për krijimin e një siti përgjegjës.

Le të themi se do të ketë një plan urbanistik klasik të një faqe interneti me një kokë, trup, shirita anësor dhe futboll. Ne do t’i krijojmë këto pjesë me divs dhe do t’u japim atyre një emër si kështu Shtoni imazhe dhe disa tekst në faqen tuaj të internetit. Ju mund t’i referoheni këtyre në skedarët tuaj CSS. Faqja juaj duhet të krijojë skedarë të ndryshëm CSS që janë optimizuar për madhësi të ndryshme të ekranit. Kështu që, përdorimi i skedarëve si desktop.css, tablet.css, mobile.css është ose krijimi i skedarëve sipas madhësive të ekranit është një mënyrë për të vazhduar atë.

Ju do të duhet të përdorni një linjë kodesh për të zbuluar se çfarë lloj pajisje aktualisht po viziton faqen tuaj dhe të njihni madhësinë e ekranit të saj.

Vendosni gjerësinë, lartësinë, kufijtë, etj në skedarët tuaj CSS sipas madhësisë së ekranit me të cilin po punoni. Ju gjithashtu mund t’i vendosni këto atribute për fotografi dhe funksionon më mirë nëse përcaktoni gjerësinë dhe lartësinë e tyre në përqindje.

Sapo ta dini se sa e madhe do të dëshironit një figurë ose një element, mund të llogaritni sa përqindje duhet t’i atribuoni gjerësisë ose lartësisë së saj. Për shembull, nëse madhësia e faqes tuaj është 840px dhe dëshironi që imazhi juaj i zgjedhur të jetë 250px, dhe pastaj ndani 250 me 840 dhe shumëzoni rezultatin me 100. Do të merrni 29.76, që do të thotë se do të duhet të aplikoni 29.76% për imazhin tuaj.

Rezultati aktual këtu është 29.76190476190476, unë e kam rrumbullakuar vlerën për shkak të lexueshmërisë, por nuk duhet ta bëni atë kur po kodoni faqen tuaj të internetit. Kompjuterët shfaqin gjërat aq saktë sa u thuani atyre.

Ju gjithashtu mund të përdorni një pamje të përgjegjshme, e cila është e lehtë për tu kuptuar dhe menaxhuar. Shihni tutorialin W3Schools ofron për të kuptuar se si funksionon.

Përdorimi i një CMS për të krijuar një faqe interneti të përgjegjshme

Një CMS (platformë e menaxhimit të përmbajtjes) ju lejon të azhurnoni dhe menaxhoni përmbajtjen e faqes tuaj të internetit. Pavarësisht se çfarë lloji të faqes në internet po drejtoni, jeni më mirë të përdorni një CMS për të mbajtur përmbajtjen e saj të azhurnuar. Ai do të funksionojë në sfondin e internetit dhe ju mund të menaxhoni përmbajtjen dhe paraqitjen vizuale të faqes tuaj.

Shumica e platformave CMS (të paktën ato më të njohurat) u ofrojnë përdoruesve mundësinë për të krijuar faqe unike dhe profesionale në kërkim me tema të ndryshme dhe shtojca. Duke parë ata nga një këndvështrim i projektimit, ato ofrojnë mundësi të shkëlqyeshme për krijimin e përgjegjshëm të uebit. Shumica e temave që ata përdorin janë plotësisht të përgjegjshme jashtë kutisë.

Më poshtë do të japim tre platformat më të mira CMS që mund të përdoren për të krijuar faqe interneti të përgjegjshme:

WordPress

wordpressWordPress filloi si një platformë e thjeshtë për Blogging, por është zgjeruar, duke u dhënë mundësi përdoruesve të saj të krijojnë pothuajse çdo lloj uebsajti ku ata mendojnë. Ajo drejton rreth 20% të faqeve të internetit në Internet dhe ka mijëra tema plotësisht të përgjegjshme. Farëdo lloj faqe në internet që mund të mendoni të ndërtoni, do të gjeni një temë ose shabllon profesional në kërkim që do të mund të përdorni për ta bërë atë të vijë në jetë.

joomla

joomlaJoomla u bë për përdoruesit që kanë një përvojë të zhvilluesit të uebit. Shtë një CMS me burim të hapur që funksionon më së miri me faqet e internetit të eCommerce. Ka shumë tema dhe shabllone të përgjegjshme që mund të shkarkoni dhe integroni. Shtë shumë e thjeshtë të krijosh një uebfaqe unike dhe profesionale të përgjegjshme me të.

Durpal

DrupalDurpal është një sistem i menaxhimit të përmbajtjes që funksionon më së miri nën dorën e një programuesi. Highlyshtë shumë i personalizueshëm dhe mund të përdoret për të menaxhuar mijëra faqe. Ndërmarrjet e mëdha e përdorin atë për besueshmërinë dhe sigurinë e saj. Edhe Shtëpia e Bardhë ka faqen e saj të krijuar me Durpal.

Ju mund të zgjidhni nga më shumë se 25,000 shtesa dhe shumë tema për të vendosur faqen tuaj në internet ashtu si dëshironi. Durpal është shumë fleksibël dhe mund të krijojë një blog të thjeshtë ose faqe interneti interaktive për bizneset.

Përdorimi i ndërtuesve të uebfaqeve për ndërtimin e faqeve të përgjegjshme në internet

Një ndryshim i madh ndodhi në mënyrën se si po krijohen faqet e internetit, falë shumë mjeteve të reja për krijimin e faqeve në internet. Falë këtyre mjeteve të projektimit, projektuesit e uebit nuk kanë më nevojë të dinë kodimin për të krijuar faqe interneti të bukura. Sitedo sit është krijuar sipas standardeve të fundit dhe është në përputhje me platforma të shumta.

Ndërtuesit modern të faqes së internetit lejojnë që projektuesit të krijojnë kode të pastra në përputhje W3C duke përdorur karakteristika tërheqjeje dhe rënieje. Do të keni një kohë të thjeshtë duke krijuar një faqe interneti të përgjegjshme për çdo madhësi dhe platformë të ekranit. Unë do t’ju tregoj tre nga mjetet më të pasura dhe të avancuara për krijimin e faqeve të internetit që mund t’i përdorni për të krijuar dizajne të ndërlikuar dhe të mrekullueshëm në internet të përgjegjshëm.

Wix

Wix.com është një platformë udhëheqëse për krijimin e faqeve në internet me bazë cloud që e bën të lehtë për të gjithë të krijojnë faqe interneti mahnitëse, profesionale dhe të përdorshme. Përdoruesit mund të zgjedhin nga një grup i madh modelesh dhe t’i përshtatin për nevojat e tyre.

Wix është një nga platformat më të njohura dhe të krijuara të ndërtimit të faqeve në internet, që ka mbi 90 milion përdorues në të gjithë botën.

Wix është miqësor me fillestarët, duke u dhënë mundësi përdoruesve jo-teknikë të krijojnë faqet e tyre të internetit pa pasur nevojë të mësojnë ndonjë gjuhë programuese ose dizajnim të internetit. Me ndërtuesin e faqeve të tyre tërheqëse dhe tërheqëse, të gjithë mund të krijojnë uebfaqe të llojit të ndryshëm: faqe të thjeshtë biznesi, blog, dyqan online, portofol fotografie, CV në internet, ngjarje ose të tjera.

Weebly

Weebly është një përdorues i thjeshtë i drag and drop, që përmirësohet vazhdimisht dhe mbështet redaktimin e CSS / HTML gjithashtu. Shtë ideale që individët dhe bizneset e vogla të hartojnë uebfaqen e tyre pa pasur nevojë të përdorin kod ose të kenë aftësi për krijimin e faqeve në internet. Në pjesën tjetër të këtij shqyrtimi Weebly, unë do t’ju tregoj të mirat dhe të mirat e përdorimit të këtij ndërtuesi siti. Do t’ju japë disa këshilla se si ta filloni faqen tuaj shpejt dhe cilat planifikoni të zgjidhni.

DudaMobile

DudaMobile.com është një krijues kryesor i faqeve të internetit DIY që përqendrohet në ndihmën e individëve dhe profesionistëve të ndërtojnë faqe interneti me përgjegjësi vendase dhe faqe vetëm me celular. Ky mjet ndërtues i faqes në internet gjithashtu ju lejon të krijoni një uebfaqe ultra të personalizuar që ndryshon bazuar në shkaqe të tilla si koha e ditës, lloji i pajisjes dhe vendndodhja.

përfundim

Shumë mendime dhe punë janë hedhur në bërjen e dizajnit të përgjegjshëm të uebit dhe ai ka arritur në një pikë ku pothuajse çdo uebfaqe e re e integron atë në një farë mase. Shtë një përbërës kryesor i çdo dizajni në internet pasi përdoren gjithnjë e më shumë pajisje celulare.

Edhe ata përdorues që nuk kanë njohuri për kodifikimin mund ta përdorin atë, falë platformave CMS dhe mjeteve të ndryshme të projektimit në internet.

Shpresoj se ky artikull ju ndihmoi të mbështillni kokën rreth dizajnit të përgjegjshëm të uebit dhe si mund ta përdorni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map