Si të përdorni të dhëna të mëdha për të përfituar biznesin tuaj të vogël?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Si të përdorni të dhëna të mëdha për të përfituar biznesin tuaj të vogël?
0 17 мин.

të dhënat e mëdha përfitojnë biznes të vogël


Me teknologjinë e sotme të tilla si cloud computing dhe softver i zgjuar që mund të përpunojnë sasi të mëdha të të dhënave brenda disa sekondave, të dhënat e mëdha nuk janë me të vërtetë shumë për të kërkuar si një biznes. Completelyshtë plotësisht e përballueshme dhe ju mund ta përdorni atë në avantazhin tuaj edhe nëse sapo keni filluar kompaninë tuaj.

Shumë prej nesh akoma mendojnë se të dhënat e mëdha janë diçka që vetëm bizneset e mëdha mund të fitojnë. Në të vërtetë mund t’ju çojë në sukses të madh nëse merrni duart në të dhëna të vlefshme, por gjithçka që duhet të bëni është vetëm të lexoni më shumë rreth saj dhe të filloni të përqendroheni në detyrat e duhura në biznesin tuaj.

Kur themi të dhëna të mëdha, ajo përfshin statistikat e fushatës suaj të postës elektronike, veprimet e klientëve tuaj në rrjetet sociale, të dhënat e blerjeve të tyre dhe shumë më tepër. Shtë thelbësore që t’i mblidhni këto dhe të filloni të merrni raporte të dobishme që mund të jenë të dobishme për biznesin tuaj.

Të dhëna të mëdha një burim i vlefshëm

Si një kompani me prani në internet, ka diçka që po ndodh në çdo moment, duke ju lënë një sasi të mirë të të dhënave për t’u marrë me çdo ditë. Sidoqoftë, kur t’i shtoni të gjitha, do të përfundoni me një sasi kaq të madhe sa që përdorimi i disa mjeteve për përpunimin e të dhënave të papërpunuara do të jetë i pashmangshëm.

Ka dhjetëra softverë të disponueshëm që mund të analizojnë dhe gjithashtu të rendisin të dhënat që keni mbledhur. Pasi t’i interpretoni ato, përmirësimi i produkteve dhe shërbimeve brenda kompanisë suaj do të jetë shumë më i drejtpërdrejtë.

Për shembull, kur do të ngarkonit produktin tuaj të ri në dyqanin tuaj online? A nuk është më optimale kur shumë njerëz janë në internet dhe ka shumë blerje që vazhdojnë? Duke përdorur Big Data, gjithmonë do të njihni ditën e saktë kur shumica e njerëzve janë duke u varur në faqen tuaj.

Dhe mund të ketë ton detaje që mund të sjellin një ndryshim pozitiv në biznesin tuaj nëse i ndryshoni ato. Le t’ju tregojmë disa sekrete të rëndësishme biznesi që funksionojnë mirë si për bizneset e vogla ashtu edhe për ato të mëdha, duke filluar nga pika tjetër.

Njihni konkurrentët tuaj

big-dhëna-di--konkurrencës tuajPërveçse të analizoni biznesin tuaj, duke marrë një vështrim të poshtër në dyqanet e konkurrentëve tuaj ose thjesht të kërkoni faqen e tyre në internet mund t’ju japin disa informacione të çmuara. Por problemi është se nuk është me të vërtetë më efektive, mund të shkoni shumë më larg se kaq.

Të shfaqurit si klient të tyre në një nga dyqanet e tyre për të kontrolluar ofertat dhe çmimet e tyre është një metodë e shkollës së vjetër. Ju drejtoheni më mirë në internet dhe filloni të nxirrni të dhënat që përmbajnë çmimet e tyre, klientët, ofertat, produktet më të njohura dhe shumë më tepër.

Për shembull, mund të filloni me Trendet e Google dhe shikoni tendencat e fundit në treg për çdo lloj produkti ose marke. Gjithashtu, pasi që shumica e bizneseve janë të disponueshme në rrjetet sociale, mund të merrni raporte të azhurnuara për popullaritetin e një marke dhe nëse ka rezultate të mira ose të këqija bazuar në vlerësimet dhe komentet e klientëve.

Mund të vërehet lehtë kur një kompani ka më shumë pëlqime, më shumë postime të përbashkëta dhe vlerësime më të mira. Kjo do të thotë se ka ndoshta disa gjëra që ju duhet të përmirësoni në mënyrë që të merrni rezultate të ngjashme. Për fat të mirë, kjo mund të analizohet lehtë dhe shpejt mund të zbuloni se çfarë është e gabuar me qasjen tuaj dhe ta rregulloni menjëherë.

Mësoni nga sjellja e klientit

sjellje të mëdha të klientit të të dhënaveNuk ka asgjë më të rëndësishme për një biznes sesa të tërheqësh sa më shumë klientë, t’i mbash të ngazëllyer për markën tënde dhe të mbledhin informacione për nevojat e tyre në çdo kohë. Kjo është një pjesë tjetër ku ju mund të përdorni të dhëna të mëdha për t’ju ndihmuar në detyrat tuaja të lidhura me klientët.

Para së gjithash, ju duhet të bëni pyetjen: makesfarë i bën klientët tuaj të interesuar për markën tuaj? Si ju gjetën? Nuk duhet të ketë diçka që i bindë ata, veçanërisht nëse ka shumë konkurrentë përreth. Big Data mund t’ju përgjigjet këtyre pyetjeve tek ju menjëherë.

Ju mund të analizoni pse klientët tuaj zgjodhën një produkt të veçantë dhe të dilni me një listë arsyesh që i bënë ata ose ta blenë atë, ose papritmas të zgjedhin një produkt të ndryshëm në vend. Për më tepër, do të ketë gjithashtu klientë që e rekomandojnë dyqanin tuaj për miqtë e tyre dhe nëse doni të filloni fushata më të mira në të ardhmen, patjetër që duhet të zbuloni pse.

Lënia e një vendi në faqen tuaj të internetit ku vizitorët mund të lënë komentet e tyre është mezi një burim i besueshëm. Ka shumë veprime të tjera që ndodhin brenda biznesit tuaj që mund të konsiderohen si reagime, siç janë të dhënat e blerjes, rrjetet sociale, shërbimi ndaj klientit dhe regjistrat e shfletuesve, të dhënat e regjistrimit etj..

Sidoqoftë, rrjetet sociale shpesh janë burimet kryesore nga vijnë informacionet e vlefshme. Ju mund të merrni statistika të qarta në lidhje me sjelljen dhe reagimet e klientit, duke mbledhur të dhëna vetëm nga këto platforma.

Thjesht zgjidhni një nga rrjetet më të njohura sociale, filloni kërkimin tuaj dhe me siguri do të jeni në gjendje të zgjidhni qëllimet e biznesit tuaj në mënyrë të saktë dhe sipas tendencave të fundit.

Duke punuar me një ekip profesionistësh

punë me të dhëna të mëdha me ekipin profesionalPër të udhëhequr një biznes të suksesshëm duhet të nënkuptojë gjithashtu se i gjithë ekipi juaj është i gatshëm të bashkëpunojë dhe të përmirësohet së bashku. Kjo përfshin të punojmë së bashku për detyra komplekse ndërsa të gjithë janë në potencialin e tyre të plotë. Nëse po punësoni, gjithmonë mund të përdorni Big Data për të gjetur disa kandidatë me grup aftësish që më së shumti i përshtaten biznesit tuaj.

Ka shumë kompani të ndryshme që janë të specializuara në rekrutimin e njerëzve dhe ju mund të gjeni më të mirët prej tyre në asnjë kohë me Big Data. Ju të dy punësoni punëtorë të rinj ose ndihmoni ata ekzistues duke u treguar atyre se si të punojnë në projektet e tyre më shpejt dhe me më pak përpjekje.

Ndërsa jeni në të, ju gjithashtu mund të mbledhni të dhënat në lidhje me detyrat që po ndodhin në kompaninë tuaj dhe të vlerësoni produktivitetin e përgjithshëm dhe shkallën e përparimit për secilin punëtor dhe të gjithë ekipin në përgjithësi. Ajo që merrni në fund është një raport gjithëpërfshirës për të drejtat dhe gabimet e stafit tuaj.

Duke ndjekur këto procese në biznesin tuaj, ju mund t’i garantoni vetes një vend pune ku të gjithë bashkëpunojnë pa probleme me njëri-tjetrin dhe në mënyrë efektive të punojnë në detyrat kryesore me përparësi.

Gjetja e Trendeve të Fundit

tendencat më të mëdha të të dhënaveSiç e përmendëm edhe më parë, ju mund të mblidhni një sasi të konsiderueshme informacionesh në lidhje me trendet më të reja vetëm duke mbledhur të dhëna nga rrjetet sociale. Kjo është gjëja e parë që duhet të mbani në mend, por le të vazhdojmë edhe më tej.

Parashikimi i së ardhmes së biznesit tuaj është gjithashtu shumë i rëndësishëm dhe ju mund ta bëni këtë duke analizuar modele të caktuara të sjelljes. Në fund të fundit, produktet tuaja duhet të tërheqin klientë të rinj jo vetëm tani por për aq kohë sa të jetë e mundur.

Prandaj, ajo që duhet të bëni është të përdorni Big Data për të kuptuar tendencat në të ardhmen dhe se si duhet ta ndryshoni markën tuaj për t’u përgatitur plotësisht për valët e rradhës. Tregu po ndryshon vazhdimisht dhe ka shumë faktorë që duhet të merren parasysh nëse nuk doni të humbni.

Koha për të harruar teknikat e shkollës së vjetër

Kishte shumë biznese në të kaluarën që zgjodhën në mënyrë intuitive trendet dhe arritën sukses të madh në planin afatgjatë, por kjo metodë është përfundimisht e vjetëruar tani. Me teknologjinë e sotme, ju mund të jeni shumë më të saktë me shumë pak përpjekje vetëm duke përfituar nga Big Data.

Ne nuk e përmendëm drejtpërdrejt Facebook ende, por është padyshim një nga platformat shumë të larta që mund të grumbullojnë shuma qesharake të të dhënave. Meqenëse është kaq i mirë në ndjekjen e interesave të njerëzve, gjithmonë mund të merrni informacion të azhurnuar në lidhje me lajmet dhe tendencat e fundit.

Uebfaqe të tjera të rekomanduara fort janë Cicëroj dhe Hunter Trendi, të dy me një bashkësi të madhe dhe shumë të dobishme. Këto grumbullojnë të dhëna që mund të përdoren nga pothuajse çdo lloj biznesi, që është edhe një arsye për të harruar metodat e vjetra si komentimi në temat e forumit, vetëm për të zbuluar se çfarë u pëlqen njerëzve.

Në të vërtetë nuk ka kufi sepse edhe gjërat më të vogla mund të analizohen. Konsumatorët ndjekin një rrugë të caktuar që nga momenti kur hyjnë në një dyqan deri sa të largohen dhe kjo sjellje mund të gjurmohet gjithashtu në faqet e internetit. Mjete si Google Analytics mund t’ju tregojnë faqet ku hyjnë vizitorët tuaj dhe ato ku vendosin të largohen.

Ju mund të zhyteni në gjendjen financiare të rajoneve të ndryshme dhe të analizoni mundësitë e biznesit tuaj duke marrë parasysh situatat aktuale politike, grupmoshat, motin dhe eksternet e tjera. Në thelb gjithçka që mund të sigurojë kënaqësinë e klientëve tuaj.

Parashikoni shitjet tuaja, optimizoni detyrat tuaja

të dhënat e mëdha parashikojnë se shitjet optimizojnë detyrënMë parë, ne folëm për Big Data për sa i përket stafit dhe performancës suaj, por ka një pamje më të madhe për të cilën duhet të jeni të vetëdijshëm. Përveç përmirësimit të biznesit tuaj si ekip, ju gjithashtu mund të filloni të punoni në të si një e tërë, duke përfshirë të gjitha funksionalitetet e tij duke përdorur të dhënat në duart tuaja.

Analizoni problemet dhe rezultatet e biznesit tuaj, progresin e fushatave dhe produkteve tuaja, shpeshtësinë e porosive të klientit dhe kështu me radhë. Ndonjëherë mund të ndjeheni sikur nuk ka shumë paramendim që kërkohet gjatë rivendosjes së produkteve tuaja ose shënjestrimit të një grupi të caktuar klientësh, por këto detyra nuk duhet të vendosen menjëherë.

Për shembull, duke përfunduar me shumë sende të shitura thjesht sepse keni bërë shpejt disa parashikime të gabuara mund t’ju çojnë vetëm në shpenzime të panevojshme që mund të ishin shmangur lehtësisht. Duke përdorur Big Data, ju mund të merrni vendimet e duhura bazuar në një sërë faktorësh të ndryshëm që mund të analizohen dhe kombinohen së bashku.

Këto ide mund të duken shumë të dukshme për ju, por administrimi i një biznesi bëhet më i vështirë me kalimin e kohës, pasi grumbullon gjithnjë e më shumë të dhëna dhe përfundimisht do t’ju duhet një ndihmë.

Kjo është kur ju mund të filloni të implementoni Big Data dhe të bëni një nga pyetjet më të rëndësishme: Si mund ta përmirësoj më tej biznesin tim? Dhe pastaj filloni të dalloni modele dhe sugjerime të ndryshme që ju çojnë drejt disa ideve të shkëlqyera.

Të dhënat e mëdha mund të merren lehtësisht

Planifikimi intuitiv i qëllimeve të biznesit tuaj dhe ecja me zorrën tuaj kur përdorni burimet tuaja mund të sjellin disa ndryshime të paparashikueshme në të ardhurat dhe popullaritetin e kompanisë tuaj në planin afatgjatë. Blerja e të dhënave thelbësore apo edhe marrja e tyre falas mund të sjellë një ndryshim të madh.

Ai mund t’i bëjë forcat lëvizëse të biznesit tuaj shumë më të qarta dhe gjithashtu t’i shtojë asaj disa siguri, duke e vendosur atë në rrugën e duhur. Facebook është një nga shembujt më të mirë, pasi kompania e tyre investoi shuma të mëdha parash për të blerë në mënyrë të fshehtë të dhënat e nevojshme për të kuptuar më mirë përdoruesit e tyre.

Të dish se çfarë dëshirojnë përdoruesit tuaj është thelbësore për një kompani që dëshiron t’u sigurojë atyre përmbajtjen më të mirë dhe të sigurojë një platformë të gjithanshme, të besueshme në çdo kohë.

Edhe pse nuk keni aq shumë burime sa një biznes i vogël, ka gjithnjë e më shumë softuer dhe shërbime falas në dispozicion që mund t’ju ndihmojnë të merrni falas me Big Data. Për të mos përmendur që ka ndoshta biznese të tjera rreth jush që mund të kenë nevojë për një ndihmë në këmbim të disa të dhënave me vlerë.

Drejtuesit e kompanive të mëdha dhe të vogla në të gjithë botën janë duke ndjekur teknikat më të reja analitike që po evoluojnë edhe kur flasim. Ekziston një oqean informacioni rreth nesh dhe ai mund të përpunohet në shumë mënyra për të gjeneruar raporte përkatëse.

Në përgjithësi, Big Data mund t’ju ndihmojë në shumë mënyra. Ju mund të monitoroni me lehtësi veprimet dhe proceset që ndodhin në biznesin tuaj, të analizoni bazën e klientit tuaj, të zbuloni mënyra të reja për të tërhequr klientë të rinj dhe shumë më tepër.

Më e rëndësishmja, nëse ka ndonjë gjë që po gabon, mund ta realizosh shpejt atë me Big Data dhe të kuptosh një mënyrë më të mirë para se të shkaktojë një dëm të vërtetë. Për sa kohë që keni një biznes të shëndetshëm, ju jeni në rrugën e duhur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector