Si të përdorni WinSCP dhe Notepad ++ për të redaktuar faqet e internetit

krijoni faqet e internetit të redaktimit me notepad winscp plus plus


Ka shumë mënyra se si mund të ndërtoni dhe rregulloni një faqe në internet. Nëse sapo filloni me programim, ky mësimdhënie do t’ju ndihmojë në faqen tuaj të parë. Në këtë artikull do t’ju prezantoj se si të përdorni WinSCP dhe Notepad ++ së bashku për të krijuar dhe ngarkuar faqen tuaj të internetit.

Farë është WinSCP?

WinSCP është një klient falas me burim të hapur FTP (protokoll transferimi skedar) për versione të shumta të Microsoft Windows: XP, Visa, 7, 8, 8.1 dhe 10 i përdorur për të menaxhuar skedarët nga host-i i internetit për të krijuar faqe interneti. Softueri u krijua nga Martin Prikryl në vitin 2000, versionet e fundit të qëndrueshme u publikuan në 4 nëntor 2015, duke qenë 5.7.6 ndërsa versionet e fundit beta: 5.8.1 beta u lëshua në 20 Janar 2016, dhe është shkruar në C ++, me vetëm 5,5 MB.

WinSCP është në dispozicion në 38 gjuhë dhe përdor funksionalitete themelore siç janë menaxheri i skedarëve, sinkronizimi i skedarëve, por edhe funksionalitet i avancuar si përputhshmëria me SSH (Secure Shell) dhe SFTP.

Ju mund të shkarkoni WinSCP nga faqja e internetit e zhvilluesit: https://winscp.net/eng/download.php ku gjithashtu mund të shihni informacione shtesë siç janë veçori si redaktori në distancë, versioni i lëvizshëm, funksionet e tërheqjes dhe rënies, skriptimi i skedarëve të grupeve, linja komanduese, redaktori i tekstit i përfshirë, mbështetja PuTTY, ndërfaqet e shumta të përdoruesve të ngjashme me Windows Explorer ose Norton Commander, seanca e dyqanit informacioni dhe aftësia për të ngarkuar dhe ruajtur skedarë.

Farë është Notepad++?

Notepad ++ është një redaktues i përparuar i tekstit, por edhe një redaktues i kodit burimor që përdoret për të krijuar ose modifikuar shumë lloje skedarësh siç janë amx ose amxx për shtojcat e serverëve të lojës, HTML, CSS, JS dhe PHP për skedarët e faqeve në internet, C, Java, C ++ për programim dhe kështu me radhë e krijuar nga Don Ho, versioni i fundit i qëndrueshëm është 6.9 nga 22 shkurt 2016 dhe mund ta shkarkoni nga https://notepad-plus-plus.org/download/v6.9.html

Notepad ++ është shkruar në C ++, ai ka 6.6 MB dhe është në dispozicion në më shumë se 50 gjuhë së bashku me qindra shtojca që janë falas dhe mbështesin redaktimin e skedave së bashku me funksionin drag and drop, clipboard të shumta, automatikisht kurseni, gjeni të avancuar dhe zëvendësoni të përdorur me shprehje të rregullta , zgjedhja katrore, kodimi i tekstit, ekrani i ndarë, kontrollues i drejtshkrimit, krahasimi i të dhënave, zmadhimi, sinteza e të folurit, shfletuesi FTP, nxjerrja në pah e sintaksave, makro dhe shumë më tepër.

Notepad ++ mbështet shumë gjuhë programimi si: Ada, Assembly, ASP, Autoit, Batch, C ++, C, C #, Cmake, COBOL, Caml, CoffeeScript, CSS, Diff, D, Flash ActionScript, Fortran, Gui4CLI, HML, Haskell , INNO, Javascript, JSP, Java, KiXtart, Lua, LISP, Matlab, MS-DOS, skedari INI, Makefile, File Normal Text, NSIS, Objective-C, Perl, PHP, Pascal, PostScript, Properties, Python, PowerShell, Dosja e burimeve, R, rubin, Skema, SQL, Shell, Smalltalk, TeX, TCL, VHDL, Visual Basic, Verilog, XML dhe YAML.

Një nga pjesët më të mira të përdorimit të Notepad ++, përveç numrit të madh të funksionaliteteve të tij, është shumë gjuhësh dhe mbështetja e gjuhëve programuese është numri i lartë i shtojcave, aktualisht janë mbi 140 ato të pajtueshme që përdoren ose për vlefshmërinë W3C për HTML dhe CSS, klasifikimin e tekstit, automatikisht kursim, përfundim automatik, shumë-shikim, faqeshënues, korrigjim automatik etj.

Si të përdorni WinSCP dhe Notepad++?

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar të dy nga faqja e internetit e zhvilluesit të tyre, thjesht duhet të filloni WinSCP nga shkurtoren e desktopit dhe të ruani informacionin në lidhje me lidhjen FTP të faqes suaj të internetit nga hosti i faqes ku keni blerë një paketë pritëse ose të krijoni një llogari pritjeje.

Pasi të keni informacionin e kërkuar, mund t’i përdorni për të hyrë në FTP të faqes suaj të internetit duke u shtypur në të majtë në butonin e sitit të ri dhe më pas në të djathtë do të shfaqet protokolli i skedarëve që zakonisht është FTP, Emri i hostit, numri i portit, emri i përdoruesit, etj. fjalëkalimin, aftësinë për të ruajtur ose vendosur parazgjedhje dhe opsionet e përparuara në lidhje me preferencat globale ose prerjet.

Ju shkruani letrat kredenciale dhe shtypni butonin Login për të filluar lidhjen FTP ku mund të shihni të gjitha skedarët në faqen tuaj të internetit, por edhe skedarët e postës në dosjen e postës, shkrimet në skedarët e shkrimeve. Në thelb, duke përdorur një klient FTP ju keni qasje në një kompjuter të largët me emrin server, ku faqet tuaja të internetit, email-et dhe skedarët e logave janë të ruajtura dhe ku mund t’i përpunoni ato duke pasur kontroll të plotë.

Për të krijuar një faqe në internet, ju zakonisht keni nevojë për bazat e të dhënave MySQL të krijuara përmes cPanel / phpMyAdmin dhe më pas përdorni kredencialet për atë bazë të dhënash për t’i futur ato në një skedar në FTP. Ju duhet të ngarkoni skedarët e faqes tuaj të internetit në public_html dosje, përndryshe faqja e internetit do të jetë e padisponueshme dhe gjithashtu ju nevojitet ose një skedar index.html ose një skedar index.php.

Duke përdorur FTP mund të ngarkoni çdo sistem të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress ku ekziston një wp-konfig-mostër.PHP ku shkruani informacionin e kërkuar në lidhje me bazën e të dhënave që përmenda më herët dhe në këtë rast për WordPress ju duhet të riemërtoni skedarin në wp-konfigurim .php pasi ta keni kopjuar atë në të njëjtin dosje.

WinSCP ka shumë karakteristika të dobishme dhe ju keni shumë ikona dhe menu, në mënyrë që të mund të rifreskoni, sinkronizoni, shihni dokumentet tuaja ose ato nga FTP, dhe të gjeni skedarë dhe shumë më tepër.

Nëse dëshironi të redaktoni një skedar, mund të përdorni ose redaktorin e tekstit të përfshirë ose mund të vendosni Notepad ++ si redaktorin e paracaktuar duke shkuar në preferencat dhe në skedën Redaktorët shtoni Notepad ++ dhe e lëvizni atë në tekstin kryesor dhe redaktorin e burimit.

Këtu në Preferencat gjithashtu keni mundësi të shumta në lidhje me mjedisin: ndërfaqen, dritaren, komandantin, eksploruesin, gjuhët; panelet: të largëta, lokale; transferimi: zvarritje dhe rënie, sfond, qëndrueshmëri, rrjet, siguri, prerje; integrim: aplikime; komandat, ruajtja dhe azhurnimet.

Për të modifikuar një skedar, ju shtypni me të djathtën klik mbi skedarin që dëshironi dhe zgjidhni redaktimin ose mund të shtypni klik të dyfishtë majtas dhe skedari do të hapet në Notepad ++ ju lejon ta modifikoni atë sipas dëshirës tuaj.

Në Notepad ++ mund të hapni një skedar të ri, të ruani ose kopjoni një ose mund të përdorni edhe veçori të përparuara, si makro, opsione sigurie dhe zmadhimi etj. Do të shihni komentet CSS dhe HTML në të gjelbër ndërsa etiketat PHP janë të kuqe, përcaktoni është blu dhe variablat janë gri ndërsa pyetjet e bazës së të dhënave janë blu të lehta. Gjithashtu, në gjuhët e tjera të programimit ngjyrat ndryshojnë, por ato janë intuitive dhe ju mund të tregoni se çfarë përfaqëson secila ngjyrë.

Me ndihmën e këtij redaktori të kodit burimor, madje mund të shihni numrin e rreshtave dhe të përdorni zbuluesin e skedarëve dhe të zëvendësoni funksionin për të gjetur dhe korrigjuar gabimet e mundshme.

Me ndihmën e shtojcave shtesë, siç janë: etiketa HTML, ImgTag, Navigate e Vendndodhjes, MIME Tools, Converter, NppExport, NppFTP madje mund të rritni shkrimin e kodit tuaj burimor dhe të përdorni Menaxherin e Plugin mund të instaloni edhe shtesa të tjera të dobishme si ActiveX Plugin, AndroidLogger, Skriptet e automatizimit, AutoSave dhe shumë më tepër.

Përmblidhe!

Në fund të fundit, kombinimi midis WinSCP dhe Notepad ++ është i përsosur sidomos për ata që kanë të paktën pak njohuri në lidhje me gjuhët e programimit të përdorura për të krijuar faqe interneti si: PHP, HTML, CSS dhe Javascript, por edhe për ato që nuk kanë këtë lloj njohuri, por dëshironi të provoni dhe eksperimentoni ose edhe të punoni me ngarkimin ose shkarkimin e skedarëve nga një server privat ku ata mbajnë të dhëna personale.

Për të publikuar faqen tuaj në internet, do t’ju duhet një shërbim i mirë për mbajtjen në internet. Unë rekomandoj shumë të provoni eHost, i cili ofron një emër domain falas dhe ju lejon të ngarkoni faqen tuaj përmes FTP. Për të mësuar më shumë rreth ofruesit e tjerë të pritjes, unë rekomandoj të kontrolloni vlerësimet tona të hostimit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map