Si të presësh faqen tuaj të internetit? Udhëzuesi i fillestarit për të filluar një faqe në internet

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Si të presësh faqen tuaj të internetit? Udhëzuesi i fillestarit për të filluar një faqe në internet
0 14 мин.

prit faqen tënde të internetit


Nëse po mendoni për të pritur një faqe në internet, qoftë thjesht një person personal apo edhe një dyqan të ri të e-commerce, mund ta gjeni këtë artikull të dobishëm pasi do t’ju prezantojmë me çdo aspekt kryesor se si të presni faqen tuaj të internetit..

Nëse keni dashur të pritni faqen tuaj te internetit përsëri në ditën kur interneti po fillonte të bëhej rrjedhë, ju duhet të blini serveri në internet (makina fizike) dhe nëse nuk dëshironit që faqja juaj e internetit të bëhet offline sa herë që keni ndërprerje të energjisë ose lidhja juaj në internet prishet, duhet të vendosni serverin tuaj në një dhomë serverësh. Atëherë do t’ju kushtonte një pasuri e vogël për të pritur faqen tuaj të internetit, madje edhe një shumë të thjeshtë. Megjithatë, sot, të presësh një faqe në internet është shumë më e thjeshtë dhe më e lirë. Për shembull, me iPage.com mund të strehoni uebfaqen tuaj për vetëm 1.99 $ / muaj, ndërsa konfigurimi është i shpejtë dhe i lehtë, nuk kërkon ndonjë përvojë paraprake ose aftësi teknike.

Farë është Web Hosting?

Le të themi se keni një uebfaqe, ose të paktën një ide për një uebfaqe. Si duhet të duket, cilat funksionalitete duhet të ketë, etj Ju me siguri mund të krijoni një faqe në internet plotësisht funksionale në kompjuterin tuaj personal, por për ta bërë atë në dispozicion për të gjithë botën, do të duhet ekspozim ashtu si një pikturë, për shembull. Ju mund të pikturoni diçka në shtëpi dhe ta shikoni atë gjatë gjithë ditës, por nëse doni ta ndani atë me publikun e gjerë, zakonisht duhet ta ekspozoni atë në një muze ose një galeri arti, ku njerëzit e tjerë gjithashtu mund ta shijojnë atë. Pra, një web hosting ose thjesht host, është një shërbim i ofruar nga kompani të caktuara, të cilat në thelb e bëjnë faqen tuaj të internetit të disponueshme për publikun e gjerë.

Këto kompani pritëse kanë dhoma të sigurta serverash ku ata mbajnë të gjithë serverët e tyre, furnizime të tepërta të energjisë, lidhje të tepërta në internet, monitorim 24/7, etj për të siguruar që faqja juaj e internetit të jetë e disponueshme pa ndërprerje ose kohë joproduktive.

Llojet e hostimit në internet

Një kompani pritëse zakonisht është shumë më tepër sesa thjesht një pritje e thjeshtë. Ata ofrojnë të gjitha llojet e shërbimeve shtesë dhe ata zakonisht ofrojnë lloje të shumta të hosteve, duke përfshirë host të dedikuar, shërbime cloud, hosting VPS, hosting të përbashkët dhe ndonjëherë host të specializuar për disa lloje të faqeve të internetit si WordPress, Drupal, host specifik eCommerce, etj..

Pritja e përkushtuar

Dedikimi i hosteve zakonisht i referohet një lloj hosti ku merrni me qira një makinë të plotë fizike. Shtë lloji më i shtrenjtë i pritjes, por është gjithashtu një nga më performancat. Ju merrni të gjitha kuajt fuqitë e një serveri: CPU shumë thelbësorë, disa gigabajt RAM dhe më shumë sesa depo të mjaftueshme HDD ose SSD. Nuk është një mikpritës miqësor fillestar dhe ka shumë të ngjarë që dikush të dojë të presë një uebfaqe ose blog të thjeshtë.

Gypa VPS

VPS nënkupton Virtual Private Server, dhe zakonisht arrihet duke ndarë një server më të madh të dedikuar në disa më të vegjël. Nuk është e pazakontë që një server i dedikuar është prerë në 8-16 VPS më të vogla. Një nga përfitimet e kësaj konfigurimi është se është shumë më lirë se një server i dedikuar, por ju merrni burime të dedikuara. Mund të keni një VPS me një bazë të vetme CPU, 2 GB RAM dhe le të themi 40 GB ruajtje SSD. Këto burime janë të garantuara, në një kuptim që vetëm ju mund t’i përdorni ato.

Pritja e përbashkët

Pritja e përbashkët, siç nënkupton emri i saj, është një host, i cili ndahet nga të gjithë në server. Shtë lloji më i zakonshëm i pritjes dhe një nga më të lirë gjithashtu. Të gjitha burimet e serverit ndahen nga të gjitha faqet e internetit. Ky model zakonisht funksionon, sepse është shumë e rrallë për dikë që të ketë nevojë për një server të tërë gjatë gjithë kohës, kështu që derisa të gjithë të luajnë bukur, është një simbiozë e shkëlqyeshme, dhe në fund të fundit, të gjithë përfitojnë: është i lirë, për sasi të shkurtër e kohës ju mund të përdorni të gjithë fuqinë përpunuese të një serveri, dhe pastaj dikush tjetër e përdor atë.

Shtë zgjidhja ideale për të ardhurit, sepse është relativisht e lirë, dhe është e drejtuar për fillestarët me shumë shembuj dhe zgjidhje të gatshme si instalimet automatike të programeve kompjuterike, rezervimet automatike dhe stafi mbështetës është mësuar me pyetjet që kanë të porsaardhurit.

Me një pritje të përbashkët, shpesh do të hasni terma si ruajtje e pakufizuar, trafik i pakufizuar, etj. Kjo është çorientuese sepse të gjithë serverët janë të kufizuar në burimet e tyre. Whatfarë do të thotë në të vërtetë e pakufizuar është që kompania pritëse nuk përcakton një kapak për ruajtjen dhe burimet e trafikut nga përdorimi dhe nuk ju ngarkon bazuar në sa i përket këtyre burimeve që përdorni në një muaj të caktuar. Në vend të kësaj, ata kanë një prag të caktuar që mund të ndryshojë nga muaji në muaj, përtej të cilit do të vendosen disa kufizime nëse vazhdimisht përdorni shumë burime.

Farë është një emër domain?

Duke u rikthyer në shembullin tonë të mëparshëm me pikturën, nëse ekspozoni pikturën tuaj (në internet) në një galeri arti ose muze (host) është një gjë, por në mënyrë që njerëzit të jenë në gjendje ta shohin atë, ata do të duhet të shkojnë në galeri.

Në botën fizike, ju mund të tregoni një vend me adresën ose koordinatat e gjatësisë dhe gjatësisë. Nëse dëshironi që njerëzit të shohin pikturën tuaj, ju mund t’i dërgoni atyre koordinatat e galerisë (shumë si IP Adresa e një faqe në internet), por është shumë më e thjeshtë për ne njerëzit të mbajnë mend fjalët dhe vargjet sesa numrat. Kështu që më shumë se sa ka gjasë do t’u thuash njerëzve që të shkojnë në një adresë specifike të rrugës (si për shembull se si funksionon një Emër Domain në web hosting).

Pra, do t’ju duhet një emër domaini nën të cilin do të gjendet faqja juaj e internetit. Pothuajse të gjitha kompanitë pritëse ofrojnë shërbime të regjistrimit të emrit të domain gjithashtu. Shtë më i përshtatshëm të regjistroheni me ta, sepse ata do të trajtojnë vendosjen e serverëve të emrave dhe regjistrimet e DNS si “MX” për email, “A” për vetë hostin, etj. Shumica e kompanive pritëse madje ofrojnë një emër domain falas nëse ju regjistrohuni me ta për të paktën një vit.

Sa për atë lloj të emrit të domain duhet të merrni, ka shumë diskutime. Në përgjithësi, një emër i mirë domain duhet të jetë i shkurtër, i lehtë për t’u mbajtur mend dhe i njohur (.com, .net, .org, .info). Ka pasur një shpërthim në emrat gTLD (domain i përgjithshëm i nivelit të lartë) në të kaluarën e afërt, e cila ka çuar në një larmi të zgjerimeve të emrave të domain (p.sh. .rocks, .life, .guru, etj.). Nëse e shihni që emri juaj i dëshiruar i domain tashmë është marrë (p.sh. pinapple.com), atëherë mund ta kërkoni atë nën këto shtesa të reja të domain (p.sh. pineapple.guru)

Kur zgjedh një emër domain, ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë aspekte të tjera të tilla si privacy domain. Nëse blini një emër domain, emri juaj dhe informacioni i kontaktit do të bëhen publike për këdo që është i interesuar të kërkojë atë. Disa gTLD, lejojnë një veçori të quajtur Domain Privacy ose nganjëherë referuar si Whois Privacy. .com, .net dhe .org mbështesin këtë veçori, ndërsa .uk, .us, .ca, .de, .eu mos e bëni. Nëse doni të përdorni Domain Privacy ose WhoisGuard, atëherë mund të dëshironi të zgjidhni një shtrirje domeni që e mbështet atë. Regjistruesit e domeneve dhe kompanitë pritës që ofrojnë shërbime të regjistrimit të domain zakonisht ofrojnë shërbime të mbrojtjes së privatësisë së domenit gjithashtu.

Fillimi i një Uebfaqe me WordPress

Pasi të regjistroheni për një plan pritjeje dhe të kaloni ca kohë në zgjedhjen e emrit të duhur të domain, ju jeni gati të krijoni faqen tuaj të internetit. Nëse tashmë keni një uebfaqe plotësisht duke punuar në makinën tuaj, atëherë zakonisht thjesht e ngarkoni në llogarinë tuaj të pritjes. Kompania juaj pritëse duhet t’ju ofrojë qasje në një ndërfaqe menaxhimi, ku mund të akordoni parametrat tuaj të pritjes. Zakonisht është një ndërfaqe cPanel, Plesk ose DirectAdmin.

Ju mund të ngarkoni faqen tuaj të internetit të punës duke përdorur menaxherin e skedarëve të bazuar në internet të siguruar nga hosti juaj, por nëse faqja juaj e internetit përbëhet nga më shumë sesa disa skedarë, atëherë rekomandohet të përdorni SFTP ose FTP për të ngarkuar skedarët tuaj në server. Moreshtë më shumë se e mundshme që faqja juaj e internetit të përdor një lloj të dhënash si MySQL, PostgreSQL, MSSQL, etj. Në atë rast, do të duhet të importoni edhe atë.

Nëse, megjithatë, nuk e keni krijuar ende faqen e internetit, mund të përdorni një veçori të instalimit me një klik, të cilën shumica e kompanive pritëse e mbështesin dhe instaloni një CMS të freskët në emrin e domain. WordPress është një mundësi e shkëlqyeshme për një CMS, në fund të fundit, është CMS me zgjedhje prej 27% të faqeve të internetit në internet.

Ka shumë argumente në favor të përdorimit të WordPress, përfshirë natyrën e saj miqësore për fillestarët, sigurinë, personalizueshmërinë, komunitetin e madh të mbështetjes, dokumentacionin e gjerë dhe pajtueshmërinë me të gjitha llogaritë e pritjes.

Pasi të përfundojë instalimi me një klikim i WordPress, do të përshëndeteni nga një WordPress i instaluar rishtazi, dhe mund ta filloni dhe rregulloni atë për nevojat tuaja. Ju nuk keni nevojë të njihni HTML ose CSS, mund të blini një temë të ndërtuar para WordPress dhe mund ta rregulloni ashtu si dëshironi. Mund të instaloni shtojca që mund të shtojnë funksionalitet të ri në WordPress tuaj, për shembull mund të shtoni një sistem karrocash blerjeje ose një sistem prenotimesh për takime. Me shtojcat, mundësitë janë praktikisht të pafundme për atë që mund të arrini.

Kompanitë pritëse që synojnë shërbimet e tyre për fillestarët zakonisht do të bëjnë mjaft mbartje gjithashtu. Kjo do të thotë që ju do të jeni në gjendje të kontaktoni mbështetje me çështje me të cilat fillestarët zakonisht luftojnë dhe që përfshin probleme me të cilat hasni gjatë krijimit të faqes tuaj të internetit. Uebfaqet e tyre gjithashtu do të përmbajnë mësime hap pas hapi dhe udhëzues për të ndihmuar të porsaardhurit të shpejtohen me bazat e mbajtjes së një faqe në internet.

përfundim

Meqenëse prania e internetit është bërë kaq e kudondodhur dhe thelbësore për çdo biznes të respektueshëm, çdokush mund të mësojë se si të fillojë një faqe në internet. Shtë e rëndësishme të zgjidhni një host me reputacion të uebit për të pritur faqen tuaj të internetit pasi që hostimi mund të ndikojë në shumë aspekte të pranisë tuaj në internet duke përfshirë disponueshmërinë dhe performancën e shpejtë të faqes tuaj.

Kompanitë më të mira për të pritur në faqen tuaj

kompani
Pricemimi i Promo

1mbajtja më e mirë në internet e lirë1.99 $ / muaj
2web hosting mirë wordpress3,95 $ / muaj
3pritja më e mirë në internet e biznesit3,95 $ / muaj
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector