Si të shtoni HTTPS / SSL në uebfaqen tuaj? Pse duhet ta bësh?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Si të shtoni HTTPS / SSL në uebfaqen tuaj? Pse duhet ta bësh?
0 14 мин.

instaloni domainin e faqes ssl https


Imagjinoni të uleni në një kafene për një pije ndërsa flisni me një mik për diçka konfidenciale, si jeta juaj e dashurisë, situata financiare ose si i ruani paratë tuaja. Sshtë një skenar i përditshëm, apo jo?

Imagjinoni që ai është ulur disa tavolina larg dhe ju duhet të ngrini pak zërin për t’i thënë atij të gjitha gjërat që dëshironi. Do të keni ende një bisedë mjaft të mirë, por të tjerët do ta dëgjojnë atë me zë të lartë dhe të qartë. Por nuk do të dëshironit që të tjerët në kafene të dëgjojnë të gjitha informacionet konfidenciale që po i ndani, apo jo?

Ju nuk do të dëshironit që dikush tjetër të dijë për jetën tuaj të dashurisë ose financat tuaja, megjithatë ata e dëgjojnë atë sepse nuk përdorni një mjet të sigurt për kryerjen e bisedës tuaj.

Kjo është ajo që mund të ndodhë me një përdorues kur ata janë duke përdorur HTTP në vend të HTTPS / SSL. Trafiku i çdo shfletuesi është i dukshëm. Ajo që po lexoni tani mund të shikohet nga dikush tjetër në proces nëse nuk përdorni certifikatën SSL. Me një lidhje të rregullt të pakriptuar HTTP, komunikimi që po ndodh midis shfletuesit tuaj të internetit dhe uebfaqes që po shikoni është i dukshëm.

Farë është HTTPS?

HTTPS, i njohur gjithashtu si Hypertext Transfer Protocol Secure është një protokoll komunikimi i dizajnuar për komunikim të sigurt në një rrjet kompjuterik. Deshtë vendosur shumë në Internet. Ai nuk është një protokoll individual në vetvete. HTTPS është shtresa e HTTP mbi SSL / TLS. HTshtë HTTP me sigurinë e shtuar të protokolleve SSL / TLS. HTTPS është krijuar për të ndaluar këdo që të dëgjojë komunikimin që po ndodh midis jush dhe një server.

HTTPS përdoret kryesisht në vendet ku po transmetohet informacion i ndjeshëm dhe i klasifikuar. Për faqet e e-tregtisë, bankat, shkollat, rrjetet sociale ose ndonjë uebfaqe tjetër që merret me numrat e kartave të kreditit, informacionit personal dhe kredencialet e sigurisë HTTPS është e detyrueshme.

Ju mund ta siguroni uebfaqen tuaj me HTTPS për të mbrojtur konfidencialitetin dhe integritetin e informacionit të përdoruesve tuaj. Nëse një përdorues ju siguron të dhënat e tyre përmes një forme në faqen tuaj, përmes një blerje ose përmes pajtimit të tyre, faqja juaj do të mbrojë atë informacion dhe do të sigurojë që askush tjetër nuk po merr informacion nga ai komunikim.

Shtë e rëndësishme të theksohet se HTTPS mbron vetëm nga disa dobësi dhe siguron një zgjidhje solide vetëm kundër përgjimeve. Në thelb e bën më të vështirë për qeverinë ose hakerat të dëgjojnë ato që ju po bëni.

Mësoni më shumë rreth certifikatave SSL në artikullin e lidhur.

Pse duhet të përdorni HTTPS / SSL?

Websitedo uebfaqe që drejtoni duhet të mbrohet me HTTPS edhe nëse përdoruesit tuaj nuk po ndajnë ndonjë informacion të ndjeshëm. Uebfaqja juaj duhet të ketë të gjitha masat kritike të sigurisë të ngulitura dhe ju dhe përdoruesit tuaj duhet të mbrohen nga këdo që dëshiron të ndërhyjë me komunikimet tuaja. HTTPS gjithashtu kërkohet të përdorë shumë karakteristika të shfletuesit, aplikacione të reja dhe është gjithashtu i shkëlqyeshëm nga një perspektivë e SEO.

E bën më të sigurt rrjetet e pambrojtur

Përdorimi i HTTPS është një masë jashtëzakonisht e rëndësishme e sigurisë kur jeni duke përdorur rrjete të pambrojtur pasi çdokush mund të gërhasë rreth komunikimeve tuaja dhe të rikuperojë disa informacione të ndjeshme.

Nëse jeni duke e shërbyer përmbajtjen tuaj përmes HTTPS, askush tjetër nuk mund të ndryshojë komunikimin dhe mënyrën se si përdoruesi juaj e pranon atë përmbajtje. Nëse jeni duke bërë një dyqan në internet, kjo është veçanërisht e rëndësishme pasi ajo gjithashtu ngjall besim te përdoruesit tuaj, duke thënë se ata mund të blejnë me siguri.

HTTPS i mban të sigurt përdoruesit tuaj

Duke përdorur HTTPS, ju mbroni të gjithë përdoruesit tuaj nga këdo që do të dëgjonte pasivisht në komunikim të ndjeshëm. Një kërkesë e pambrojtur HTTP ka rrezik që të tjerët ta dëgjojnë atë.

Për shembull, shefi juaj ose organizata, lidhja në internet e së cilës po përdorni mund të njihet me informacione të ndjeshme për shëndetin tuaj, bazuar në artikullin e shëndetit që po lexoni. Ose ata mund të dinë që ju jeni duke kërkuar për një punë tjetër nëse jeni duke kërkuar në një sit të pasigurt të punës.

HTTPS është prova më e ardhshme

Shumica e aplikacioneve moderne që mbledhin të dhëna nga përdoruesi dhe i dërgojnë ato në serverë të ndryshëm, kërkojnë një leje të qartë nga përdoruesi para se ta bëjnë këtë. Aplikimet që përdorin vendndodhjen gjeo, dërgojnë fotografi ose regjistrojnë audio kanë HTTPS si një përbërës kryesor.

Ajo i jep faqes tuaj një rritje të vogël të SEO

Google u jep faqeve të internetit një përfitim të rangut të vogël që përdor HTTPS dhe përdor një certifikatë kryesore SSL 2048 bit në faqen e tyre. Isshtë një “sinjal shumë i lehtë” por ai llogaritet në algoritmin e renditjes së Google.

Si të zhvendoseni faqen tuaj te Internet nga HTTP në HTTPS

Këtu do të bëj hapat e lëvizjes së faqes suaj të internetit nga HTTP në HTTPS

Bëni gjithçka dhe të gjithë të gatshëm

Përgatitja për migracionin duhet të bëhet para së gjithash. Kontrolloni nëse hosti juaj është në të vërtetë i aftë të sigurojë një uebfaqe HTTPS. Ju mund ta bëni atë thjesht duke thirrur ekipin e tyre mbështetës.

Sigurohuni që ekipi juaj, zhvilluesit dhe shitjet të dinë për mirëmbajtjen e sitit që do të bëhet. Informoni të gjithë të përfshirë. Sigurohuni që të jeni gati, sepse është një proces i gjatë dhe kthimi i tij është shumë më shumë kohë sesa ta shtyni atë përpara. Edhe pse nuk ka asgjë që mund të bësh që nuk mund të rikuperosh.

Filloni me një Server Test

Shtë më së miri ta ruani atë të sigurt dhe nuk do të rrezikoni të vidhni ndonjë gjë në marrëveshjen e vërtetë. Shtë më mirë të provoni gjithçka përpara se ta zbatoni në kohë reale.

Shikoni përmes faqes tuaj të tanishme

Zvarritni çdo faqe të faqes tuaj në mënyrë që të mund ta krahasoni atë me versionin HTTPS pasi të jetë bërë.

Lexoni përmes disa dokumentacionit

Gjeni ndonjë dokumentacion në lidhje me serverin tuaj dhe rrjetin e shpërndarjes së përmbajtjes për HTTPS.

Bleni dhe Instaloni Certifikatën tuaj SSL

Zakonisht, hosti juaj në internet ka një dokumentacion të hollësishëm në lidhje me instalimin e certifikatave SSL. Në fakt, shumica e tyre shesin Certifikata SSL dhe do të bëjnë pjesën më të madhe të punës dhe konfigurimit për ju. E tëra çfarë duhet të dini është ndryshimi midis www.yourwebsite.com dhe yourwebsite.com sepse një certifikatë standarde SSL nuk do t’i mbulojë të dy.

Nëse ofruesi juaj aktual i pritjes nuk ofron certifikata SSL, ju mund të merrni një nga GoDaddy ose NameCheap. Në NameCheap mund të blini një çertifikatë SSL me një domen, aq i ulët sa 9,00 dollarë në vit. Nëse dëshironi të përdorni certifikatën për domene të shumëfishta, ju keni atë mundësi, gjithashtu, për pagesë shtesë.

Certifikatat më të shtrenjta SSL të tipit “Extended” do të bëjnë që emri i faqes suaj të internetit të shfaqet me jeshile në shiritin e adresave. Kjo nuk ka shumë funksion praktik por thuhet se rrit shitjet në një farë mënyre. Nëse mendoni për këtë, klientët mund të përcaktojnë nëse faqja juaj e internetit është e sigurt në shikim të parë.

Nëse keni një shërbim mjaftueshëm të mirë të pritjes, nuk është e nevojshme të konfiguroni vetë strehimin pasi ato do të kujdesen për të për ju.

Por nëse e vendosni me dorë, procesi varet plotësisht nga mjedisi juaj i pritjes. Ju mund të përdorni Mozilla SSL Config Generator për të krijuar një skedar konfigurimi të mostrës.

Pasi procesi i konfigurimit të bëhet nga hosti ose nga ju, përdorni kjo Test i serverit SSL për të përcaktuar nëse serveri është konfiguruar saktë.

Përditësoni përmbajtjen tuaj dhe ndryshoni të gjitha lidhjet tuaja në HTTPS

Duke supozuar se ju keni konfigurimin tuaj të Certifikatës SSL, një Sistem i Menaxhimit të Përmbajtjes do t’ju kursejë shumë kohë këtu, pasi bën pjesën më të madhe të punës. Përdorni gjithmonë lidhje në vend të lidhjeve të vështira për kodim! Gjithashtu nuk është e dëmshme të lexoni udhëzuesin e migracionit që vjen me CMS tuaj specifike.

Skanoni të gjithë skedarët e burimeve të faqes suaj të internetit dhe bëni si më poshtë:

 • Zëvendësoni çdo URL HTTP me URL të HTTPS në secilën lidhje në internet. Mos harroni as për skedarët JavaScriptts, Images dhe CSS.
 • Sigurohuni që çdo imazh dhe skenar i jashtëm funksionon mirë me HTTPS. Shkarkoni skedarë të tjerë dhe zëvendësojini ato me ato nëse nuk do.

Azhurnoni në referencat e përmbajtjes

Ju mund ta bëni këtë mënyrën e vjetër të modës duke përdorur kërkimin dhe zëvendësimin në bazën e të dhënave. Përditësoni çdo referencë në lidhje të brendshme për të përdorur shtigje relative ose HTTPS.

Përditësoni të gjitha modulet / shtesat / shtesat tuaja

Përditësoni gjithçka për t’u siguruar që i gjithë sistemi juaj është përshtatur me ndryshimin dhe se asgjë nuk prishet gjatë rrugës. Ju nuk dëshironi që asnjë nga funksionet e faqes tuaj të internetit të zhduket papritmas.

Përditësoni robots.txt dhe sitinap.xml

Vendosni lidhjet përkatëse HTTP në këto skedarë.

Ju mund të duhet të ndryshoni disa cilësime specifike CMS

Shumica e sistemeve CMS kanë udhëzues të detajuar të migracionit për këto.

Përfundoni atë

Zvarritje përmes URL-ve të vjetra të sitit tuaj

Shikoni nëpër çdo faqe në internet për t’u siguruar që gjithçka është në rregull dhe asgjë nuk është prishur.

Forconi HTTPS duke përdorur ridrejtimet

Kjo është e ndryshme për çdo konfigurim të serverit. Ai është i përfshirë në dokumentacionin e serverit Nginx, ISS dhe Apache.

Aktivizoni HSTS

Uebfaqja juaj do të ngarkojë shumë më shpejt sepse HSTS i thotë shfletuesit të përdorë HTTPS në çdo kohë. Në këtë mënyrë, nuk ka nevojë për një kontroll nga ana e serverit, i cili do të ngadalësonte sa shpejt ngarkon faqen tuaj të internetit.

Mos harroni për Makinat e Kërkimit

Shtoni versionin e ri HTTPS të faqes tuaj në çdo version të motorit të kërkimit të mjeteve të webmasterit që jeni duke përdorur dhe ngarkoni skedarin tuaj të krijuar rishtazi me sitinap.xml me HTTPS tek ata.

Publikoni Uebfaqen Tuaj!

Mendimet përfundimtare

Nëse nuk jeni person me teknologji, është më mirë nëse lejoni që pritësi juaj të trajtojë migracionin tuaj në HTTPS / SSL. Shumë çështje mund të shfaqen në varësi të mjedisit të pritjes në të cilin po punoni dhe duhet të kontrolloni dyfish dhe të kontrolloni trefish gjithçka për të siguruar që migracioni të shkojë pa probleme. Ka shumë burime në internet për t’ju ndihmuar kështu që të shkoni përpara dhe të përdorni sa më shumë që të keni mundësi.

Gjithashtu, qëndroni të qetë sepse humbja e lidhjeve të jashtme që tregojnë për versionin e vjetër HTTP të faqes tuaj mund të shkaktojë një ulje të përkohshme të renditjes dhe trafikut.

Shpresoj të keni kënaqur të lexoni përmes këtij artikulli dhe që keni gjetur shumë informacione të dobishme!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector