Si të zbuloni nëse Uebfaqja po funksionon në WordPress?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Si të zbuloni nëse Uebfaqja po funksionon në WordPress?
0 14 мин.

Gjej-website-running-wordpress


WordPress është një nga Sistemet më të përdorura të menaxhimit të përmbajtjes në internet. Mbi 30% të të gjitha faqeve të internetit janë mundësuar nga ajo; kjo do të thotë se më shumë se 60 milion njerëz zgjodhën këtë softuer me kalimin e kohës.

Ju mund të zbuloni nëse një faqe në internet po funksionon apo WordPress dhe mund të keni disa arsye për të. Nëse e dini që një nga konkurrentët tuaj zgjodhi këtë CMS, atëherë mund të jeni i sigurt që për një biznes të ngjashëm WordPress gjithashtu do të jetë i mirë. Ose nëse gjeni një zgjidhje teknike në uebfaqen e një të huaji, është shumë më e lehtë ta kopjoni atë pasi të dini që është me WordPress.

Por si mund të zbuloni nëse një faqe interneti funksionon në WordPress? Ne do të mbulojmë disa mjete shumë të thjeshta dhe më të avancuara në këtë dokument, kështu që, thjesht vazhdoni të lexoni!

Metoda 1 e dytë

Mënyra më e lehtë për të zbuluar nëse një faqe në internet është e mbështetur nga WP është lëvizja poshtë në fund dhe kontrollimi i zonës së futbollit. Në shumë raste do të shihni atje një etiketë “Mundësuar me krenari nga WordPress” ose një etiketë “Mundësuar nga WordPress” që do të thotë një faqe WordPress.

website-powered-nga-wordpress

Kjo kërkon vetëm një sekondë, kështu që ia vlen të fillohet me të. Nëse nuk e shihni etiketën atje, kaloni në hapin tjetër.

Provimi i skedarëve të mirënjohur

Të gjitha faqet e WordPress janë krijuar duke përdorur të njëjtat skedarë, shumica e tyre janë fshehur nga ju dhe nuk mund t’i arrini ato për shkak të matjeve të sigurisë së serverit. Por faqja e paracaktuar e hyrjeve të WordPress është një skedar i vërtetë, wp-login.php dhe përdoret për t’u kyçur tek përdoruesit.

Mënyra më e lehtë për të arritur në faqen e hyrjes është të hapni shfletuesin tuaj të internetit dhe të shkruani emrin e skedarit pas URL-së së faqes. Për shembull: SampleSite.url / wp-login.php ose thjesht SampleSite.url / wp-admin. Të dy nënkuptojnë të njëjtën gjë dhe nëse lidhjet funksionojnë, atëherë me sukses keni gjetur një faqe WordPress.

Ky mashtrim është i njohur edhe në Internet, kështu që pronarët e robotëve spam shpesh përdorin të njëjtën metodë për të kollitur faqet e WordPress. Për t’i shmangur ato, pronarët e faqes mund të zhvendosin faqen e hyrjes në një vend të fshehtë, kështu që mashtrimi i lartpërmendur nuk do të funksionojë.

Kështu që mund të provoni edhe 2 faqe të tjera në linjën e adresës së shfletuesit, ato janë licencë.txt dhe readme.html. Kur instaloni një shembull të ri WP, këto skedarë instalohen gjithashtu në dosjen rrënjësore, në mënyrë që t’i arrini ato. Provoni përsëri SampleSite.url / licencës.txt ose SampleSite.url / readme.html dhe shikoni se çfarë ndodh. Dosja e parë tregon licencën e softverit ndërsa e dyta është një faqe “’farë është e re”. Nëse gjeni ndonjë prej tyre, atëherë është një faqe WP.

Duke parë kodin burimor të faqes

wordpress-site-source-code

Gjithmonë mund të kontrolloni kodin HTML të faqes në internet, i cili nuk mund të fshihet kurrë; megjithatë në disa raste është i deshifruar. Por 99.99% e pronarëve të sitit nuk përdorin kodim, kështu që thjesht duhet të klikoni në faqen e internetit dhe të zgjidhni Shihni Burimin ose Shihni Burimin e faqes.

Do të hapet në një skedë të re dhe do të shihni shumë etiketa HTML, lidhje dhe elemente të tjera në internet atje. Një element meta parazgjedhur i përdorur nga WP duket si ky:

Numri i versionit mund të ndryshojë, kështu që ju rekomandojmë të kopjoni vetëm pjesën e parë të kodit, si kjo:

dhe kërkoni atë në kodin HTML. Nëse e gjeni, atëherë është përsëri një faqe WP.

Shpesh pronarët e faqeve pro heqin këtë linjë kodesh, atëherë duhet të vëzhgoni kodin dhe të gjeni shenja të lidhura me WordPress. Pak shembuj:

Kjo pjesë e kodit tregon që shtesa shtesë Yoast SEO është e instaluar, kështu që gjetëm WordPress:

Këtu është një pjesë tjetër e kodit, këtë herë një imazh. Ajo tregon qartë se faqja përdor WordPress dhe gjithashtu plugin CMS shumë gjuhësor të SitePress:

Ne mund të vazhdonim mostrat deri në pafundësi, por tani ju e dini se gjetja e një shenje të WP nuk është aq e vështirë.

Përdorimi i shtesave të Shfletuesit

Shfletuesit janë një mjet i shkëlqyeshëm për të shfaqur faqet e internetit, por ata dinë shumë më tepër! Fjalë për fjalë nuk ka asnjë kufi për të përdorur një shfletues për ndonjë detyrë të veçantë; ju duhet vetëm një shtesë për të.

Ka shumë shtesa që mund t’ju ndihmojnë të identifikoni nëse një faqe në internet po funksionon në WordPress. BuiltWith Technology Profiler është një mjet i shkëlqyeshëm për Chrome për të marrë informacione rreth një uebfaqeje të vizituar. Thjesht shtojeni dhe hapni çdo faqe në internet për të gjetur shenjat e WordPress. Shtë në dispozicion këtu.

Shtesa të tilla shpesh kanë asete të përparuara gjithashtu, si gjetja e elementeve të përdorura JavaScript, tregimi i detajeve të serverit dhe zbulimi i llojeve më të zakonshëm CMS mund të bëhet me to.

Wappalyzer është një mjet tjetër i dobishëm për të krom, por nëse e përdorni Mozilla Firefox atëherë mund të provoni edhe shtesën BuiltWith.

Uebfaqet e inspektorit

Sigurisht, ka faqe në internet që ofrojnë të njëjtën zgjidhje për ju; me shumë mundësi 2 më të mirat janë isitwp dhe BuiltWith.

Në isitwp duhet të futni URL-në e faqes në internet dhe të shtypni butonin Analizoni Uebsajtin. Pas disa sekondash, do të shihni nëse faqja përdor WP dhe shumë gjëra tjera. Ju mund të merrni informacione rreth ofruesit të regjistrimit dhe ruajtjes WHOIS të faqes, temën aktive dhe temat më të rëndësishme të WordPress. Nëse ndonjë prej tyre është në dispozicion në treg, do t’ju ofrohet një lidhje për t’i shkarkuar ato.

Uebfaqja BuiltWith përdor gjithashtu një shirit kërkimi, ku ju duhet të shkruani URL-në e internetit, emrin e teknologjisë ose fjalen, dhe pastaj shtypni butonin Lookup. Pas disa sekondash do të merrni edhe detajet, por në këtë rast do të keni një përmbledhje më të detajuar të faqes së internetit të zgjedhur. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse jeni ofrues ose kërkoni këshilla të shkëlqyera nga konkurrenti juaj.

BuiltWith tregon seksione të ndryshme, duke përfshirë Analytics and Tracking, Widgets, Language, Kornizë, Rrjetin e Dorëzimit të Përmbajtjeve, Mobile, Audio / Video Media, Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes, Bibliotekat dhe Funksionet e JavaScript, Ofruesit e Hosting Email-it dhe SSL. Ju mund të merrni një përmbledhje të plotë të të gjithë infrastrukturës, uebit dhe zgjidhjeve të tjera të një faqe në internet, e cila është një gjë me të vërtetë e mahnitshme.

Si të fshehni që Uebfaqja juaj po funksionon në WordPress

Nëse jeni pronar i një faqe në internet dhe doni të fshehni faktin që faqja juaj e internetit po funksionon në WordPress, mund të bëni matje të ndryshme. Shumë prej tyre mund të bëhen me dorë, por nuk janë të sigurt se ia vlen të përpiqen, pasi siç e kemi mbuluar më lart, ka shumë mënyra për të zbuluar faqen e internetit CMS.

hide-im-wp-security-plugin

Mënyra më e lehtë është të përdorni një plugin të veçantë për këtë detyrë; Fshih WP My është në dispozicion në Envato Market.

Isshtë një shtojcë më e lartë e shitësve në treg, duke pasur mbi 25,000 shitje deri më tani me vlerësim 4,51 yje, bazuar në mbi 1600 shqyrtime. Që kur u krijua në 2013, shtojca mori shumë azhurnime dhe është plotësisht në përputhje me versionet më të fundit të WordPress, BuddyPress dhe WooCommerce.

Pse ju rekomandojmë këtë shtojcë për ju:

 • kushton vetëm 29 dollarë, kështu që është më i lirë se disa orë nga puna juaj
 • mbështetja e zgjatur mund të blihet për një vit, për vetëm 9 dollarë
 • azhurnohet vazhdimisht dhe është artikulli më i mirë i shitësit të një Autori Elite të Envato Market
 • ai ka dokumentacion super të detajuar dhe video mësimore

Fshih WP My është më shumë se një mjet për të fshehur thelbin WP pas faqes tuaj; është gjithashtu një zgjidhje e fortë e sigurisë. Pas instalimit, do të mbroheni nga goditjet dhe sulmet, përfshirë injeksionet SQL dhe forcën brutale, plus do të merrni një regjistër me emrin e përdoruesit të sulmuesve, adresën IP, datën dhe detaje të tjera.

Ajo fsheh shabllone dhe modelet tuaja të WordPress-it, login WP, fsheh ose riemëron ndërfaqen wp-admin dhe ndryshon permalink-et e njohura të autorëve, burimeve dhe të tjerëve. Fshehni WP My është gjithashtu në gjendje të heqë ose zëvendësojë çdo varg në kodin burimor të faqes tuaj, kështu që askush nuk do të gjejë shenja të lidhura me WordPress në kodin e faqes tuaj.

Këtu janë disa shembuj ku mund të shihni se sa i dobishëm është ky shtojcë:

Fshehja wp-login.php:

 • URL origjinale: yourite.com/wp-login.php
 • URL e ndryshuar: yourite.com/wp-login.php?hide_my_wp=101010,

Ndryshimi i URL-së së prapme të WordPress:

 • URL origjinale: yourite.com/wp-admin
 • URL e ndryshuar: juaji.com/special-admin

Ndryshimi i drejtorisë së temave:

 • URL origjinale: yourite.com/wp-content/themes/twentyeightteen/style.css
 • URL e ndryshuar: yourite.com/skin/mycss.css

Në këtë rast, jo vetëm URL-ja e temës dhe emri i stilit u ndryshua, por Fshih WP My hoqi informacionin e temës nga skedari CS, zëvendësoi klasat origjinale të WordPress dhe minifikoi kodin. Të gjitha ndryshimet janë bërë pas çatisë, kështu që ju nuk duhet të trajtoni asnjë prej këtyre detyrave.

Ndryshimi i drejtorisë së plugin-it dhe mohimi i hyrjes së skedarëve për përdoruesit e pa autorizuar:

 • URL origjinale: yourite.com/wp-content/plugins/seo-plugin/main.css
 • URL e ndryshuar: juaji.com/wp-content/8328fd7231/main.css

Ndryshimi i URL i dosjeve dhe skedarëve të paracaktuar të WordPress në të reja:

 • URL origjinale e drejtorisë së ngarkimit: yourite.com/wp-content/uploads/
 • URL e ndryshuar e drejtorisë së ngarkimit: yourite.com/myuploads/
 • URL origjinale e AJAX: yourite.com/ajax.php
 • URL e ndryshuar e AJAX: yourite.com/myajax.php

Ndryshimi ose paaftësimi i burimeve:

 • URL-ja origjinale e ushqimit: yourite.com/feed
 • ndryshoi URL e ushqimit: yourite.com/feedsforpartners/main.xml

Fshehja dhe çaktivizimi i skedarëve dhe arkivave të lartpërmendura të WordPress:

 • URL html: yourite.com/readme.html – nuk u gjet (e fshehur)
 • URL i txt: yourite.com/license.txt – nuk u gjet (e fshehur)
 • URL e arkivave mujore: yourite.com/2018/10 – nuk u gjet (e fshehur)
 • URL e arkivave vjetor: yourite.com/2018 – nuk u gjet (e fshehur)

Siç mund ta shihni nuk ka fjalë për fjalë asnjë kufi për atë që mund të vendosni si URL alternative. Thjesht përdorni imagjinatat tuaja, pasi nuk do t’ju duhet të kujtoni URL-të e reja, Fshih WP My do t’i ruajë ato dhe automatikisht i përdor ato kur shfaqni faqen tuaj të internetit.

Siç e përmendëm tashmë, ekziston një shërbim shtesë në këtë shtojcë. Pjesët CSS dhe kodet mund të minifikohen me këtë mjet, kështu që këto skedarë do të jenë më të vegjël dhe faqja juaj do të shfaqet më shpejt. Dërguesi i parazgjedhur i postës elektronike gjithashtu mund të ndryshohet me Fshih WP My.

Lista e plotë e veçorive të shtojcave mund të lexohet në profilin e tregut dhe duke llogaritur faktin që Hide My WP azhurnohet vazhdimisht në çdo 3-6 muaj, do të ketë veçori të reja me siguri. Kontrolloni profilin e plugin këtu.

përfundim

Ju keni mjete të ndryshme për të hetuar nëse një faqe në internet mundësohet nga WordPress apo jo. Nëse preferoni metodat e përshtatshme, ia vlen të përdorni faqet e internetit të mbuluara. Nëse ju pëlqen të shihni kodin dhe të kënaqeni duke bërë disa punë në terren, atëherë përdorni metodat e inspektimit të kodit ose lidhjen manuale të eksplorimit. Sidoqoftë, nuk ka më sekrete për ju kur bëhet fjalë për të gjetur një faqe WordPress!

Nëse dëshironi të ndërtoni faqen tuaj të internetit në WordPress dhe të kërkoni një ofrues të besueshëm të pritjes, unë sugjeroj të kontrolloni artikullin tonë, ku ne rishikojmë kompanitë më të mira të hostimit të WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector