Si të zgjidhni emrin më të mirë të domenit për blogun ose biznesin tuaj?

si të zgjidhni biznesin më të mirë të blogut për emrin e domain


Shpesh pyesim veten nëse zgjedhja e emrit të duhur të domain është me të vërtetë e rëndësishme. Ndoshta emri është ajo që ju e bëni atë. Nga ana tjetër, ajo që bëni nga blogu juaj ose biznesi, mund të varet nga emri që keni zgjedhur në radhë të parë. Zgjedhja e një emri domain është ndoshta hapi më i rëndësishëm në vendosjen e identitetit tuaj në internet.

Emri i domain-it tuaj është një përshtypje e parë për vizitorin. Një emër i keq vështirë se do t’i dërgojë vizitorët nëse përmbajtja është tërheqëse, por një e mirë dhe e fortë mund t’iu bëjë përshtypje vizitorëve dhe t’i bëjë ata të ndjehen të lidhur me blogun ose faqen tuaj të internetit..

Në këtë artikull, ne ju sjellim më të rëndësishmet në si të zgjidhni emrin më të mirë të domenit për produktin tuaj, blogun ose biznesin tuaj. Shtë një udhëzues dhe kujtesë në vetëm disa hapa.

Shtë e vështirë të thuash rendin e duhur të këtyre hapave, pasi ka shumë kryqëzime, kështu që lexo me kujdes, në mënyrë që të dalë me një emër domaini që është i përsosur për ju.

Lexoni gjithashtu: Si të menaxhoni emrat e domainit?

Zgjidh një emër të shkurtër, të lehtë për tu shtypur dhe kujtuar

Ju jeni duke kërkuar për një emër domaini që është i shkurtër, i lehtë për tu shtypur dhe i kujtuar. Statistikat tregojnë se emrat kryesorë të domain janë rreth 6 karaktere të gjatë.

Deri në vitin 2017 shumica e emrave të domain që mund të mendoni me deri në 8 karaktere, do të duket se janë marrë tashmë. Ndoshta ju duhet të shpikni fjalë të reja ose thjesht të kërkoni një emër pak më të gjatë. Sidoqoftë, do të jetë një ide e mirë për të mbajtur emrin e domain tuaj nën 15 karaktere të gjatësisë.

Fjalët e gjata dhe komplekse, edhe nëse përmbajnë fjalë kyçe, janë më të vështira për t’u mbajtur mend dhe kanë më shumë të ngjarë që ato të shkruhen ose të shkruhen gabimisht. Kjo do të rezultojë në humbjen e trafikut. Shumica e vizitorëve nuk do të shqetësonin as të përpiqeshin të kujtojnë emrin e kompleksit të domenit dhe thjesht do të kërkojnë në vend të kësaj temën, produktin ose shërbimin e lidhur. Natyrisht, rezultatet e kërkimit mund t’i çojnë ato tek konkurrentët tuaj, në varësi të optimizmit të motorit të kërkimit.

Ju duhet të shmangni përdorimin e fjalëve me drejtshkrim të shumëfishtë ose zhargon, përveç nëse audienca juaj e synuar është e njohur dhe korrespondon lehtësisht me të.

Pra, mbani mend: mbajeni emrin e domain tuaj të shkurtër dhe të thjeshtë për të shtypur!

Kryeni një hulumtim

Në epokën e emrave të markave, shumë fjalë janë të markës tregtare ose të mbrojtura nga të drejtat e autorit. Emri që ju zgjidhni për domenin tuaj mund të jetë gjithashtu, pa e ditur atë. Për të shmangur çështjet ligjore, humbjen e domenit tuaj dhe madje edhe tarifat financiare, pasi të keni një listë të shkurtër të ideve tuaja për emrin e domain, bëni një hulumtim dhe sigurohuni që asnjë prej tyre të mos tregtohet ose të ketë të drejtat e autorit..

Merrni miqtë tuaj që gjithashtu mund të jenë audienca juaj e përfshirë në procesin krijues. Ju madje mund të dëshironi të bëni një studim në një moment.

 Fjalë kyçe në domen

Kur zgjidhni një emër domain, duhet të provoni të përdorni fjalë kyçe që lehtë mund të lidhen me biznesin, produktin ose shërbimin tuaj. Fjalët kyçe mund të ndihmojnë në përmirësimin e SEO tuaj, por do të jetë shumë e vështirë për të gjetur një emër domain me fjalë kyçe të synuara që nuk janë marrë tashmë.

Ana e errët e përdorimit të fjalëve kyçe është rreziku për të zgjedhur një emër domaini që është gjenerik dhe i mungon personaliteti. Për ta bërë atë të dalë në këmbë, kërkon shumë krijimtari në ndërthurjen e fjalëve kyçe me fjalë të tjera, apo edhe të shpikni fjalë të reja.

Emri unik dhe i markës

Nameshtë emri juaj i domain që vizitorët kujtojnë, ndajnë ose përdorin për t’ju gjetur. Kjo e bën atë themelin e markës ose shërbimit tuaj.

Për t’u dalluar në një oqean të fushave, emri juaj duhet të jetë unik dhe i markës. Emrat e përgjithshëm të krijuar rreth fjalëve kyçe janë të vështira për t’u mbajtur mend pasi nuk kanë asnjë kuptim të vërtetë.

Mund të jetë një ide e mirë për të hulumtuar subjektet e tjera në vend tuaj për origjinalitetin dhe krijimtarinë e emrave të tyre të domain. Ju mund të merrni frymëzim të madh, ose të paktën shembuj të emrave të këqij të domain.

Shmangni Hyphen dhe Numrat

Ka disa arsye pse ju duhet të shmangni grumbullimet dhe numrat në emrin e domain. Le të kujtojmë se emri juaj duhet të jetë i shkurtër, i thjeshtë për t’u shqiptuar dhe shqiptuar. Epo, të dy pikat dhe numrat qëndrojnë në rrugën e kësaj pasi ato shpesh keqkuptohen.

Përdorimi i një gypi sepse emri që keni dashur është marrë tashmë është ndoshta gjëja më e keqe që mund të bëni. Do të jetë promovimi i konkurrencës suaj për të gjithë njerëzit që dështojnë ose harrojnë të shkruajnë tabelën. Ju më mirë të ktheheni në procesin e ideimit të trurit në kërkim të një emri të ri domain sesa të arrini këtë zgjidhje të shpejtë por të dëmshme.

Sa për numra, duhet të shmangni përdorimin e tyre pasi njerëzit që dëgjojnë adresën tuaj të internetit nuk do të dinë nëse përdorni fjalë (katër) ose një numër (4).

Emri i domain-it tuaj duhet të jetë i shpejtë dhe i shijshëm, dhe përdorimi i pikave dhe numrave do të bëjë të kundërtën.

Shmangni letrat e dyshimta

Fjalët me shkronja të dyfishuara nuk janë më keq se ato pa to, thjesht se fjalët me shkronja të dyfishuara kanë një prirje të keqkuptuara, duke çuar kështu në humbjen e trafikut.

Zgjatja e domenit

Besoni apo jo, .com është ende zgjatja më e mirë që mund të merrni.

Sot, ju mund të zgjidhni nga dhjetëra zgjerime domain. Ato mund të jenë të lidhura me llojin e entitetit tuaj (org, net, edu) ose vendin ku jeni i vendosur (UK, Eu, JP).

Domene të reja, më krijuese, gjenerike si .land, .cool, .guru, .rocks dhe të ngjashme mund të jenë shumë joshëse pasi ofrojnë një mundësi për të regjistruar emra që janë shumë të rëndësishëm dhe të shkurtër.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të merrni më shumë domene ose një domen me më shumë se një shtrirje. Nëse vendosni ta bëni një gjë të tillë, mbani në mend se nuk keni nevojë të ndërtoni një faqe në internet për secilën prej fushave tuaja. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ridrejtoni të gjitha fushat tuaja shtesë në faqen tuaj kryesore.

Këtu janë shtesat më të përdorura zakonisht të emrave të domain:

 • .bashkë: një shkurtim për kompaninë, tregtinë dhe komunitetin.
 • .org: organizata jo-tregtare dhe jofitimprurëse.
 • .neto: faqet teknike të infrastrukturës në internet.
 • .informacioni: faqet informuese.
 • .biz: përdorim biznesi ose tregtar, si faqet e tregtisë elektronike.
 • .mua: blogs, rinisje ose faqe personale.

Trivia: Zgjatja .me është domain i nivelit të lartë të kodit të vendit të Internetit (ccTLD) për Malin e Zi. Megjithatë, për shkak të kuptimit dhe përdorimit të saj në gjuhën angleze, lista e mundësive kur përdoret si zgjerim i emrit të domain është praktikisht i pakufizuar. Mali i Zi po fiton miliona dollarë që fitojnë çdo vit nga këto dy letra. Vetëm në vitin 2016 kishte më shumë se një milion emra domenesh të regjistruar me këtë shtrirje nga e gjithë bota.

Linja e poshtme: Shkoni për .com, nëse është në dispozicion, dhe nëse është marrë, provoni .neto, ose .org. Nëse asnjë prej këtyre nuk është në dispozicion, ju më mirë zgjidhni një emër tjetër, në vend se një nga shtesat më pak të zakonshme.

Nëse zgjatja vendosni të regjistroheni, ia vlen të merret parasysh blerja e regjistrimit të domainit privat. Kjo është e dobishme nëse doni të fshehni informacionin tuaj personal siç janë emri, adresa e postës elektronike, telefoni dhe adresa. Nëse doni të mësoni më shumë rreth Whois private dhe regjistrimit të domain-it privat, ju lutemi lexoni udhëzuesin tonë. Privatësia e domenit nuk vjen falas; në varësi të regjistruesit të domain, do të kushtojë $ 3- $ 10 në vit për domen. Në regjistruesit e domeneve siç është NameCheap, ju mund të përdorni kodet kupon për të marrë privatësi falas të domain ose për ta blerë atë me një çmim shumë të ulët (0,99 dollarë në vit).

Mendoni afatgjatë

Blog-u, produkti ose biznesi juaj mund të jenë të përcaktuara ngushtë në momentin kur filloni praninë tuaj në internet, por duhet të keni mendje të hapur dhe të mendoni për një kohë të gjatë.

Ndoshta ju jeni një dashnor i pasionuar i muzikës, kështu që ju të shkruani një blog muzikor që përfshin koncerte dhe rishikime të albumeve, intervista me muzikantë dhe përmbajtje të ngjashme. Ju lehtë mund të zgjidhni një emër domain që është i lidhur me muzikën dhe të kaloni rrugën me të; po sikur nëse në të ardhmen takoni një shok shpirti, po aq të pasionuar për filmat, apo artet dhe skulpturën. Përfshirja e këtyre temave të reja, për një blog muzikor do të ishte disi e çuditshme.

Pra, kur zgjidhni një emër domain, përpiquni të jeni një vizionar. Mendoni të mëdha dhe përpiquni të gjeni emrin që është çdo gjë e mirë për zonën tuaj të tanishme të interesit ose mbulimit siç do të jetë kur përfundimisht zgjeroheni në të ardhmen.

Kontrolloni gjeneratorët e emrave të domain-ve për të marrë ide

Nëse kërkoni në internet do të gjeni një numër gjeneruesish emrash. Gjeneruesit e emrave të domain janë programe të inteligjencës artificiale, që do të thotë se ato nuk janë perfekte. Mund të ndodhë që nuk e gjeni emrin e domain-it duke i përdorur ato, por ato mund të krijojnë kreativitet në kokën tuaj dhe të rritin procesin e stuhisë së trurit. Idetë dhe sugjerimet që merrni nga gjeneruesit e emrave të domain mund të çojnë në një çmim i parë. Pak kohë më parë ne kemi mbledhur një listë të 10 mjeteve më të sugjeruara për domain që mund t’ju ndihmojnë të filloni.

Mos hezitoni

Pasi të keni zgjedhur emrin e domain, duhet të veproni shpejt. Emrat e domainit shesin shpejt dhe ju mund të ndodhë që të humbni nëse hezitoni. Edhe nëse përmbajtja juaj nuk është e gatshme, ju duhet të regjistroni emrin (et) e domain të preferuar sa më shpejt që të jetë e mundur, pasi ato janë mjaft të lira.

Këshilla shtesë

Nëse po filloni një blog ose faqe personale, mund të jetë më e mira të përdorni emrin tuaj. Kompanitë me marka të shumta mund të vendosin të ndërtojnë faqe interneti specifike për secilën markë ose grup produkti sesa të vendosin gjithçka nën emrin e kompanisë.

Pas regjistrimit të domenit tuaj dhe blerjes së një shërbimi të mirë pritës, do t’ju duhet të tregoni domenin tuaj në llogarinë tuaj të pritjes duke ndryshuar serverin e emrit të domain në regjistrin tuaj. Në një nga udhëzuesit tanë ne sqarojmë se çfarë është një server me emrin dhe si funksionon.

përfundim

Zgjedhja e një emri domain nuk është një detyrë e lehtë. Ju duhet të demonstroni origjinalitet, kreativitet dhe vizion. Armatoseni me durim dhe jepni këtij procesi ca kohë.

Kryeni një studim midis miqve dhe kolegëve tuaj dhe lini që të qëndrojë gjatë natës. Dikur një emër që duket dhe tingëllon i përsosur në fund të një procesi të gjatë dhe rraskapitës mund të dalë i zhveshur dhe i shurdhër ditën tjetër.

Sapo të keni zgjedhur emrin e domain, kontrolloni disponueshmërinë e tij dhe sigurohuni që ai nuk është i markuar me markë tregtare ose i mbrojtur nga të drejtat e autorit, shkoni për të!

Regjistrimi FALAS i Emrit të Domainit ->

BlueHost siguron regjistrim falas të domenit me secilin plan pritës që blini. BlueHost është një kompani e besueshme dhe me reputacion në internet që ofron shërbim pritës dhe regjistrim domain që nga viti 1996. Në BlueHost gjithashtu mund të blini intimitetin e domain për të mbrojtur informacionin tuaj personal.

Merrni një Domain Falas! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map