Statistikat e vërteta: A do të tejkalojë tregtia elektronike në të ardhmen?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Statistikat e vërteta: A do të tejkalojë tregtia elektronike në të ardhmen?
0 12 мин.

m tregtia vs e tregtisë


Pas Kinës, India llogaritet si tregu i dytë më i madh mobil dhe vlerësohet për bazën e saj të gjerë të pajtimtarëve. Pavarësisht nga çështjet e tjera të tregut, tregu Indian po lehtëson në mënyrë agresive bizneset e tregtisë elektronike që po përpiqen të mposhtin njëri-tjetrin në këtë fushë beteje. Gjithashtu, numri i shumëfishuar i pajisjeve të zgjuara po ofrojnë mundësi të jashtëzakonshme në faqet e internetit të blerjeve në eCommerce për të arritur audiencën e tyre të synuar përmes aplikacioneve të blerjeve në internet.

Rreth M-commerce:

M-commerce është termi paraprak i cili përdoret për tregti mobile. Në të vërtetë lejon përdoruesit të blejnë produkte në internet edhe pa u ulur në kompjuterat apo laptopët e tyre. Përkundrazi, ata mund ta bëjnë këtë me lehtësi të ndodhë me ndihmën e telefonave inteligjentë. Shtë e vërtetë që më herët tregtia elektronike mobile nuk ishte aq shumë në diskutim. Por tani, ajo është bërë përparësia kryesore e shitësve në internet për të rrëmbyer klientët përmes aplikacioneve të blerjeve celular.

Shumë njerëz ende e konsiderojnë tregtinë e m-së si një qendër tregtare. Por jo! Shtë një term i avancuar i cili mbulon në mënyrë produktive gjithçka që kërkohet për të pasur një përvojë blerjeje dixhitale. Nëse bëhet fjalë për shtimin e sendeve në karrocë, renditjen e opsioneve të ofrimit dhe portat e pagesës, kur të afroheni blerje m-commerce përmes aplikacionit celular ose uebfaqes, çdo aktivitet kryhet me siguri. Shtuar më shumë në të, tregtia m-uron gjithashtu hendekun midis blerjeve brenda dyqaneve dhe blerjeve në internet pasi e-tregtia celulare siguron porta të lehta pagese me mundësi të përshtatshme pagese.

Tani, le të kalojmë në grafikun e mëposhtëm, ku mund të shihni qartë normat e rritjes së tregtisë elektronike dhe tregtisë M:

Statistikat në bazë të studimeve aktuale:

 • Sot, e-commerce e lëvizshme është në rritje dhe duke mposhtur e-commerce duke regjistruar një normë rritjeje prej 48% YoY. Në shifra, mund të vlerësohet si 8 miliard dollarë shpenzime online.
 • Kur bëhet fjalë për tregtinë e përgjithshme elektronike, përfshirë tregtinë m, raporti është rritur rreth 15.9% YoY. Në shifra, bëhet fjalë për 70.1 miliardë dollarë përmes shitjeve në internet.

Shifrat e tjera të dobishme:

vlerësojnë përdoruesit e numrit të përdoruesve të smartphone

 • Përdoruesit e lëvizshëm zakonisht vijnë duke marrë parasysh pjesën më të madhe dhe më të madhe të tortës së përgjithshme të tregtisë elektronike.
 • Isshtë llogaritur se, aktualisht, pothuajse një e katërta e popullsisë totale zotëron telefona inteligjentë mbi të cilët kalojnë rreth 55% e njerëzve kohën e tyre të plotë në faqet e internetit të blerjeve me pakicë.
 • Së bashku me atë, tregtia M është e dashur edhe nga përdoruesit, sepse ata duan ngarkim të shpejtë dhe përvojë të shpejtë në blerje, të cilën po e marrin duke instaluar aplikacione pazar në celularët e tyre.
 • Në të gjithë tregun, rreth gjysma e shitësve me pakicë po ekzekutojnë uebfaqe të lëvizshme për të siguruar përvojën e optimizuar të shfletimit për përdoruesit.
 • 1 në 2 përdorues në Amerikë është i interesuar të bëjë pazar duke përdorur kuletat e lëvizshme.
 • 1 në 5 persona bën kërkime për produkte gjatë shikimit të TV.
 • Burrat dhe gratë të dy janë të interesuar të bëjnë blerje ose me pajisje celulare ose me tablet.

Si M-commerce hap rrugën për pronarët e dyqaneve të tregtisë elektronike?

Për pronarët e e-commerce, tregtia m-nuk është subjekt i injorimit. Ata duhet ta përvetësojnë këtë teknologji dhe t’i bëjnë përdoruesit e tyre të lumtur në të gjitha mënyrat. Duke qenë pronar i një faqe interneti për blerje, nëse mendoni se është e mjaftueshme të ndërtoni një faqe zyrtare në internet për të rrëmbyer klientët. Na vjen keq! Ju nuk keni të drejtë në këtë pikë. Sepse, në këtë botë të teknologjisë së lartë, celulari është gjithçka për të gjithë. Pra, është e detyrueshme të kalosh në celular për t’i bërë klientët të lumtur dhe të kënaqur.

Ka disa fakte që mund të ofrojnë sukses për një pronar të faqes elektronike të tregtisë elektronike në tregtinë m:

 • Ekran plotësisht adaptiv
 • Dizajni i shkëlqyeshëm dhe opsionet e hyrjes
 • shpejt & navigacion i qetë
 • Qartë & konceptet informative të produktit

Roli i tregtisë M në këtë industri me rritje të shpejtë:

Sot, aplikacionet celularë pëlqejnë udhëtimin & turizmi, ushqimi, blerja, bankar, arsimi, kujdesi shëndetësor, transporti, pagesa të shpejta dhe shërbime shtëpiake po konkurrojnë në treg për të ofruar shërbimet më të mira për përdoruesit e tyre. Sipërmarrësit e biznesit po e bëjnë këtë vetëm për të tërhequr përdoruesit drejt tregtisë m. Për ta bërë këtë më interesante për përdoruesit, ata shpesh ofrojnë lehtësira për kthimin e parave të gatshme, zbritje, dhurata falas për befasi dhe shpërblime të tjera për t’i sjellë përdoruesit drejt aplikacioneve të tyre të lëvizshme dhe për ta bërë markën e tyre popullore në mënyra të shkëlqyera.

Kudo, mund të shihni një përfshirje drastike të aplikacioneve celular. Kohët e fundit, është parë një bum në industrinë e aplikacioneve celular i cili pritet të rritet në vitet e ardhshme pasi të gjithë po shkojnë drejt trajtimit të aktiviteteve të tyre të përditshme përmes telefonave inteligjentë dhe tabletave. Ky ndryshim i madh në industria e aplikacioneve celulare tregon që të gjithë shitësit me pakicë duhet të bëjnë prezencën e tyre në celularin e gjithkujt në formën e aplikacioneve ndërvepruese mobile. Kjo indirekt e çon shkallën e tregtisë m në vrull.

Duke i shtuar më shumë rolin e tregtisë m në industri, ne po përpiqemi gjithashtu të shtjellojmë rëndësinë e tregtisë m përmes m-commerce bazuar në Web dhe m-commerce të bazuar në aplikacione:

M-Commerce e bazuar në Web

Me prezantimin e m-commerce, pothuajse çdo biznes e ka bërë të detyrueshëm që të ketë një faqe interneti të përgjegjshme dhe ndërvepruese. Uebfaqet duhet të përshtaten me të gjitha madhësitë e ekranit dhe gjithashtu të lejojnë përdoruesit të marrin përvojën përfundimtare të shfletimit.

Në Mbretërinë e Bashkuar, raporti i vlerësuar i shitjeve me pakicë në internet përmes telefonave inteligjentë dhe tabletave është rreth 51%. Nga ana tjetër, shitjet përmes desktopëve dhe laptopëve janë llogaritur 49%.

Në krahasim me tregtinë e lëvizshme, m-commerce me bazë në internet është gjithashtu në bum. Mos e nënvlerësoni tregtinë në internet dhe përmirësoni atë duke prezantuar uebfaqe më të përgjegjshme.

M-Commerce bazuar në aplikacione

Aktualisht, edhe shitësit me pakicë kanë filluar përdorimin e tregtisë së lëvizshme si platformë e shitjes së produkteve të tyre. Ata gjithashtu përqendrohen në adoptimin e tregtisë mobile përmes zhvillimit të aplikacioneve të orientuara nga biznesi për të siguruar një përvojë të shkëlqyeshme dhe të bazuar në aplikacione për blerje. Këto janë mjetet e shkëlqyera që inkurajojnë përdoruesit të kenë një përvojë të jashtëzakonshme blerjeje dixhitale. Dhe nuk do të besosh që aplikacionet celulare po bëjnë vërtet të shkëlqyera në industrinë e tregtisë elektronike.

Avantazhet e tregtisë mobile:

 • Meqenëse M-commerce është një medium i qëndrueshëm për të arritur klientët masivë, ai gjithashtu ka potencialin të kthejë një kanal kryesor për blerjet në internet.
 • Ai gjithashtu ka ndryshuar zakonet e blerjeve të përdoruesve për shkak të qasjes së lehtë dhe shumëllojshmërisë së lehtësive.
 • Nga statistikat e vitit 2015, të rriturit në Sh.B.A kaluan 59% të kohës në telefonat e mençur dhe 41% në kompjuterat e tyre që rrit kërkesën e tregtisë mobile..
 • Ka shumë faktorë që kontribuojnë në arritjen e përvojës së jashtëzakonshme të blerjeve përmes celularëve, pajisjet e dobishme lëvizëse janë faktorët kryesorë midis tyre.
 • Një nga shembujt më të mirë që ndihmojnë tregtinë m-e të marrin përsipër e-tregtinë është opsionet e një pagese me një klikim që janë shumë të admiruara nga përdoruesit e celularit këto ditë.

Përfundim:

Nëse i vëzhgojmë nga afër statistikat, telefonat inteligjentë në të vërtetë po i tejkalojnë desktopët me një numër të madh. Kjo është bërë sepse sot njerëzit zakonisht preferojnë të blejnë përmes aparateve të tyre të mençur në vend që të qasen në faqet e internetit të e-commerce përmes desktopeve. Ata e bëjnë këtë për të marrë lirinë për të blerë produkte nga komoditeti i shtëpive të tyre. Shpresoj, koncepti i tregtisë M do të jetë i qartë për ju. Tani, ju mund të analizoni vetë se si fakti “A do të tejkalojë tregtia elektronike në të ardhmen në tregtinë elektronike?”Ia vlen të mbështetet.

Tom Hardy ka përvojë si një ekspert SEO. Ai aktualisht punon në Zgjidhjet Sparx IT: Shërbime SEO të Tregtisë Kompania dhe ofron shërbime të jashtëzakonshme të auditimit SEO për klientelën globale. Ai gjithmonë jep punë cilësore e cila është shumë e lavdërueshme në kompani. Duke qenë një profesionist i pasionuar i SEO, ai konsideron të ofrojë punë me kohë për klientët detyrën e tij të parë. Për më tepër, autori vazhdon të hulumtojë në treg për taktikat e marketingut në trend dhe vendos përpjekjet e tij të vështira për të hartuar përmbajtje për të dhënë njohuri të thella për lexuesit. Ai shkruan bloge informuese dhe artikuj mbi tema të larmishme të lidhura me SEO dhe i ndihmon lexuesit të dinë këshillat më të mira se si të zgjedhin një faqe në internet duke përdorur mjetet dhe teknikat e SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector