Typefarë lloji i planit të mbajtjes së faqes në internet ju duhet?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Typefarë lloji i planit të mbajtjes së faqes në internet ju duhet?
0 11 мин.

çfarë lloji të planit të mbajtjes në internet që ju nevojitet


Web hosting është një domosdoshmëri për këdo që planifikon të zotërojë një faqe në internet, por për shkak se nevojat e një hosti të një e-commerce janë shumë të ndryshme nga ajo e një blogu të vogël, industria e pritjes ofron disa mundësi të ndryshme të pritjes për të mbuluar të gjitha llojet e nevojave të pritjes që mund të lindin..

Zgjedhja e një lloji të pritjes që nuk përmbush kërkesat e faqes suaj të internetit do t’ju bëjë të luftoni me çështje të performancës, faqe të ngadalta të ngarkimit, joproduktive dhe shumë zhgënjim. Shumë varet nga lloji i planit të hostit që ju zgjidhni, kështu që është e rëndësishme të vlerësoni kërkesat tuaja, si dhe mundeni që nga fillimi. Sidoqoftë, mbivlerësimi i planit tuaj të pritjes mund të shkaktojë telashe nga një këndvështrim financiar – me shumë burime të papërdorura, në thelb do të hidhni para nga dritarja, para për të cilat lehtë mund të investoni në aspekte të tjera të biznesit tuaj në internet.

Para se të vendoseni në një plan pritjeje, merrni kohën për t’u njohur me ofertat e ndryshme të industrisë për pritje, dhe ngushtoni zgjedhjet tuaja për llojin e planit të mbajtjes së faqes në internet që ju nevojiten në të vërtetë:

Ndarja e përbashkët

Pritja e përbashkët është lloji më themelor i hostimit që gjendet në ofertat e çdo ofruesi të hostimit. Në fakt, pritja e përbashkët është kaq e zakonshme sa që disa kompani pritëse specializohen në ofrimin e planeve të përbashkëta të pritjes.

Në një llogari të përbashkët pritjeje, faqja juaj e internetit ndan burimet e një serveri të caktuar me faqet e tjera që banojnë në të njëjtin server. Kjo potencialisht mund të shkaktojë çështje të performancës së faqes në internet nëse faqet e tjera fqinje përdorin shumë burime të përbashkëta, megjithatë, ndërmarrjet e besueshme të pritjes do të monitorojnë përdorimin e burimeve dhe do të pezullojnë ose mbajnë llogari që vazhdimisht përdorin shumë burime, duke i përcaktuar ato për të përmirësuar një plan që përshtatet më mirë nevojat e faqes së tyre të internetit.

Lidhur me: Lista e 10 ofruesve të lirë të hostimit të lirë

Planet e pakufizuara ose të paplotësuara të pritjes janë standardi i ri i industrisë për kompanitë pritëse, dhe me disa përjashtime – p.sh. Një Portokalli i Vogël, ku të gjitha planet e përbashkëta janë të kufizuara – shumica e kompanive pritëse ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar në disk dhe gjerësi bandë, që do të thotë që ju nuk faturoheni bazuar në hapësirën e diskut ose bandës së gjerë që përdorni. Burimet e këtyre planeve të pakufizuara përfshihen në një prag të caktuar të konsideruar si përdorim normal nga kompania pritëse. Derisa përdorimi i faqes tuaj të mbetet nën atë prag, nuk ka të ngjarë që të hasni ndonjë problem.

Kur faqja juaj e internetit fillon të përdorë shumë memorie dhe burime të CPU, është një tregues i qartë që ju keni dalë jashtë planit tuaj të përbashkët të pritjes. Pritja e përbashkët është e përshtatshme për uebfaqe të vogla dhe të mesme me trafik të ulët dhe përdorim të ulët të CPU dhe memorie.

Pritja private virtuale

VPS-të janë guri kryesor në fushën e burimeve të dedikuara. Pritja private virtuale siguron burime të dedikuara që i janë caktuar vetëm sitit tuaj, por faqja juaj do të funksionojë krahas llogarive të tjera VPS në një server të caktuar; këto llogari mbahen të ndara nga njëra-tjetra dhe nuk kanë asnjë ndikim në punën e njëri-tjetrit.

Një plan VPS jo vetëm që do t’ju japë më shumë burime dhe fuqi, por edhe më shumë kontroll mbi serverin tuaj me qasje rrënjësore, mundësi për të ekzekutuar skriptet dhe aplikacionet e personalizuara. Planet e VPS vijnë në formë të menaxhuar dhe të pakontrolluar. Planet e menaxhuara VPS u drejtohen atyre që nuk kanë njohuri për të menaxhuar serverat, ndërsa planet e pamenaxhuara të VPS janë krijuar për ata që kanë nevojë të drejtojnë faqe të specializuara që nuk përdorin zgjidhje standarde të industrisë.

Planet e menaxhuara të VPS kushtojnë më shumë sesa planet e pakontrolluara pasi ato përfshijnë mbështetjen për sigurinë e serverit, azhurnimet, disa licenca (p.sh. licenca cPanel) dhe shumë karakteristika të tjera që nuk përfshihen me planet e pakontrolluara.

Planet VPS janë të përshtatshme për kur keni nevojë për më shumë burime sesa ajo që mund të ofrojë një plan i përbashkët pritjeje, por nuk keni nevojë të kërkoni akoma për armë të mëdha (host i dedikuar), keni nevojë për qasje rrënjësore në serverin tuaj ose faqja juaj përmban të dhëna që nuk lejohet në pritje të përbashkët.

Pritja gjysmë e përkushtuar

Pritja me gjysmë të përkushtuar nuk është aq e popullarizuar sa është hostimi i përbashkët ose ai i VPS, por është një zgjedhje e mirë për ata që kanë nevojë për pak më shumë burime sesa ato që ofrojnë planet e zakonshme të pritjes së pritjes, por nuk janë të gatshëm të paguajnë për një plan VPS.

Me një pritje gjysmë të dedikuar, ju jeni akoma në fushën e pritjes së përbashkët, megjithatë, ju keni qasje në shumë më shumë burime pasi burimet e një serveri shpërndahen në mënyrë të konsiderueshme më pak llogari.

Në qoftë se nuk ju nevojitet vërtet grusht shtesë i ofruar nga VPS ose plane të dedikuara, mund të përmirësoni një plan gjysmë të dedikuar të pritjes, dhe kështu të shijoni performancë më të mirë me një kosto të ulët.

Serverë të përkushtuar

Një server i dedikuar është plani më i performancës që industria pritëse mund të ofrojë, Grali i Shenjtë i pritjes nëse dëshiron. Siç sugjeron emri i tij, një server i dedikuar është një server i tërë i dedikuar ekskluzivisht në faqen tuaj. Nuk është për t’u çuditur që ai host i dedikuar është gjithashtu plani më i shtrenjtë i ofruar nga kompanitë pritëse.

Ju mund të keni nevojë për këtë lloj të planit të mbajtjes së faqes në internet nëse planifikoni të ekzekutoni aplikime komplekse që përdorin shumë burime, nëse keni një uebfaqe me trafik të lartë ose jeni në kërkim të pritjes së shumë siteve, nëse planifikoni të ruani të dhëna të ndjeshme të biznesit ose keni nevojë për një mjedis mjaft të sigurt për pritjen për të përpunuar një vëllim të lartë të pagesave të kartave të kreditit.

Ashtu si në rastin e mbajtjes së VPS, dikotomia e menaxhuar / e pakontrolluar vlen edhe për serverët e dedikuar, gjithashtu, me serverët e dedikuar të menaxhuar janë më të shtrenjtë se homologët e tyre të pakontrolluar.

Rezervimi në re

Cloud hosting është një lloj i ri i pritjes që nuk është i kufizuar në burimet e një serveri të vetëm, përkundrazi ai shfrytëzon fuqinë e një rrjeti të tërë të serverëve për një mjedis pritjeje të shkallëzuar dhe fleksibël që është në gjendje të vazhdojë me ritmin me ndryshimin e hostit tuaj ka nevojë. Zhdëmtimi, serverët e balancuar nga ngarkesa, siguria dhe burimet e ndryshueshme janë avantazhet kryesore të pritjes së cloud.

Ekziston një ndryshim i qartë në industrinë e pritjes drejt shërbimeve të pritjes së cloud, veçanërisht në fushën e zhvillimit të aplikacioneve, ku ofruesit e pritjes së cloud si Microsoft Azure, AWS dhe Google Cloud Platforma po vendosin tonin për zgjidhje inovative të pritjes me fuqi të mëdha informatike.

Pritja në cloud është veçanërisht e përshtatshme për bizneset që kërkojnë të ndërtojnë aplikacione komplekse të nivelit të ndërmarrjes ose kanë nevojë për një lloj shërbimi të paguar-si-ju-shkoni të shërbimit të pritjes që është i shkallëzueshëm sipas kërkesës. Shërbimet e pritjes në cloud ofrojnë një infrastrukturë pritëse të drejtuar nga performanca që minimizon shpenzimet e tepërta dhe eliminon disa nga kufizimet e modeleve tradicionale të pritjes.

Hosting i specializuar

Pritja e WordPress dhe pritja e WooCommerce janë dy shembuj të planeve të pritjes që janë optimizuar për veçantitë e platformave të caktuara.

Pritja e menaxhuar e WordPress është veçanërisht e popullarizuar në mesin e pronarëve të faqeve të internetit që po përdorin WordPress si CMS të zgjedhur për faqet e internetit ose bloget e tyre. Planet e pritura të optimizuara të WordPress të BlueHost janë standardi i artë për këdo që kërkon një mjedis të sigurt dhe performues të hostimit të WordPress.

Planet e pritura të optimizuara të WooCommerce ofrojnë veçori të nevojshme nga natyra e veçantë e faqeve të e-commerce (çertifikatat SSL, adresa IP e dedikuar, pajtueshmëria me PCI, zjarrit e aplikacioneve në internet, azhurnimet automatike, etj.).

përfundim

Vendimi juaj për të zgjedhur një nga planet e mësipërme të pritjes do të formohet nga shumë faktorë përfshirë profilin e faqes suaj të internetit (p.sh. blog / faqja e korporatave / faqja e e-commerce), burimet që faqja juaj duhet të ekzekutojë pa çështje, dhe karakteristika të tjera specifike (p.sh. cPanel, rezervë, integrim i rrjetit për shpërndarjen e përmbajtjes, qasje rrënjësore, etj) ka nevojë për sitin tuaj. Cilindo kompani pritëse që ju vendosni të shkoni me, sigurohuni që ata ofrojnë mbështetjen e nevojshme ose të plotësojnë burimet e planit tuaj ose ta bëjnë më të lehtë për ju të azhurnohet nëse bëhet e domosdoshme në të ardhmen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector