Udhëzues i plotë për Softaculous – Instalimi i lehtë i shkrimeve tuaja të preferuara

udhëzues i plotë për instalues ​​automatik softaculous


Softaculous është një skenar komercial i përdorur përmes cPanel që instalon skriptet automatike, menaxhimet e përmbajtjes dhe mjetet e tjera të dobishme për faqen tuaj të internetit duke përdorur një bazë të dhënash dhe hapësirë ​​në internet. Ju mund ta shihni Softaculous ose në butonin Softaculous Apps Installer ose në butonin Software dhe gjithashtu është i arritshëm përmes Plesk, H-Sphere, DirectAdmin dhe InterWorx, ndërkohë, mund të instalojë CMS të ndryshme të njohura si WordPress, Joomla, PrestaShop, phpBB, SMF, WHMCS, Magento dhe shumë më tepër.

Programe të tjerë të ngjashëm si Softaculous janë Installatron dhe Fantastico, të dy instalojnë pothuajse të njëjtat skriptete dhe CMS, automatikisht, por Softaculous është më i popullarizuari që ka më shumë se 380 mjete dhe miliona përdorues. Po ashtu, Softaculous ka një version falas që përmban 55 skenare të tilla si Open Blog, Serendipity, Dotclear, Zikula, Geeklog, SMF, PrestaShop, Moodle 2.6 dhe mjete të tjera.

Krahasimi midis Softaculous, Fantastico dhe Installatron

Softaculous ka 387 skenare që kanë vlerësime të disponueshme, vlerësime të përdoruesve dhe demonstrime për to, gjithashtu, ka skriptet PHP, Javascript, skriptet e Perl dhe aplikacione shumëgjuhëshe ndërsa Fantastico ka vetëm 50 skenare pa vlerësime, vlerësime, demos, Javascript, skriptet e Perl, dhe Installatron ka 83 shkrime të disponueshme vetëm me demo dhe shumica janë skriptet PHP ose ato Perl dhe vetëm Instatron ka gjithashtu aplikacione shumëgjuhëshe.

Me Softaculous, mund të instaloni aplikacione duke përdorur https ose IP ndërsa Fantastico nuk e ka këtë funksion dhe Instalastoni nuk e përdor instalimin IP por ka atë https. Importimi i aplikacioneve nga instaluesit e tjerë të automjeteve ose aplikacionet e instaluara manualisht janë procese të lehta dhe të shpejta me Softaculous ndërsa Fantastico nuk i lejon këto procese, ndërkohë, Instatron ju lejon të importoni aplikacione. Instalimi i aplikacionit në domenet ndërkombëtare është i disponueshëm për Softaculous dhe Installatron ndërsa Fantastico nuk ju lejon ta bëni këtë së bashku me një listë detyrash, prerje gabimesh dhe ndërfaqe të linjës së komandës dhe të krijoni dhe instaloni aplikacione me porosi, veçori që Softaculous dhe Installatron ofron për ato përdoruesit.

Grepa janë gjithashtu në dispozicion në Softaculous ndërsa të dy në Fantastico dhe Instatron ato nuk janë të disponueshme së bashku me mundësinë e krijimit të planeve për përdoruesit. Sidoqoftë, mund të çinstaloni aplikacionet në të tre programet ndërkohë që mund të bëni azhurnimin me një klik të aplikacioneve dhe rezervimin / rivendosjen e aplikacioneve vetëm në Softaculous dhe Installatron.

Opsioni i ri-markës, instalimi me një hap dhe integrimi i faturimit WHMCS janë në dispozicion për Softaculous dhe për Instatron së bashku me shtimin e skriptave ndërsa modifikimi i shablloneve të postës elektronike janë një tipar i arritshëm vetëm në Softaculous.

Paneli kontrollues i rishitësit, API-të e automatizuar, ndërfaqja shumë-gjuhëshe janë të gjitha në dispozicion në Softaculous, ndërsa në Fantastico janë të padisponueshëm dhe në Installatron vetëm panel kontrolli rishitës dhe ndërfaqja shumëgjuhëshe janë në dispozicion.

Mimi për Softaculous në vit është 24 dollarë ndërsa çmimi VPS në vit është 12 dollarë, Fantastico ka çmimet e mëposhtme 90 dhe 24 dollarë ndërsa Instatron kushton 50 dhe 25 dollarë.

Rishikim i butë

Softaculous është i disponueshëm për folësit jo-anglezë, duke qenë i arritshëm për të gjithë botën, ata mund të kryejnë funksione komplekse me një klik të vendosjes së tërë aplikacioneve të internetit në pak minuta, dhe për shembull, WordPress është instaluar në 2 minuta duke përdorur bazën e të dhënave tuaja personale, tabelën, direktori, emrin e përdoruesit, fjalëkalimin dhe administratorin.

Softaculous ka një kërkim të përfshirë ku mund të gjeni mjetet tuaja të preferuara dhe azhurnohet rregullisht të paktën çdo muaj duke ofruar dokumente të gjera për përdoruesit e rinj por edhe për ato të vjetër.

Softaculous jo vetëm që azhurnon me mjetet e reja, por gjithashtu azhurnon ato më të vjetrat duke i bërë ato më të shpejtë, më të sigurt dhe përdorues më miqësorë, gjithashtu ofron mundësinë për të importuar skriptet dhe për t’i instaluar ato shpejtë, të sigurt, të sigurt dhe të zgjuar në çdo gjuhë dhe para instalimit të tyre, ju mund të shihni vlerësime, demonstrime ose të lexoni rishikime të përdoruesve të tjerë Softaculous.

Ju mund t’i besoni Softaculous, jo vetëm sepse ekzistojnë miliona përdorues në të gjithë globin, por edhe sepse ekzistojnë mijëra ndërmarrje pritëse në internet që blejnë dhe përdorin Softaculous duke e ofruar atë edhe për përdoruesit e tyre.

Softaculous mund të përdoret falas për të provuar atë dhe më pas mund të blihet nëse jeni të kënaqur që ofroni integrim me porosi me pothuajse të gjitha panelet nëse nuk përdorni ato të zakonshme, duke pasur edhe automatizim të lehtë për WHMCS.

Softaculous ka një ndërfaqe miqësore të përdoruesit dhe visuals të shkëlqyera së bashku me një dizajn të thjeshtë dhe intuitiv duke ndihmuar përdoruesit, duke i lënë përdoruesit të vendosin logon e tyre dhe pa pasur nevojë për mirëmbajtje, por që kanë kontroll të plotë dhe gjithashtu kanë mundësinë të kenë përdorues të shumtë me leje të ndryshme.

Si të përdorni Softaculous

Pasi të keni hyrë në adresën tuaj cPanel zakonisht duke qenë diçka si shembull.com/cpanel, thjesht duhet të shkoni në Softaculous dhe të futeni në të.

skriptet më të vlerësuarat softaculous

Këtu do të shihni skriptet të renditura pas PHP, Javascriptts dhe Classes por edhe pas llojeve të tilla si bloget, mikro blogjet, portalet, CMS, forume, galeritë e imazheve, wikis, rrjetet sociale, menaxhimi i reklamave, kalendarët, lojrat, postat elektronike, sondazhet, sondazhet, menaxhimi i projektit, e-commerce, ERP, libra për mysafirë, mbështetje të klientit, korniza, arsimore, mjete DB, muzikë dhe video.

Ju mund të zgjidhni një kategori, një lloj skenari ose një nga skriptet kryesore për tu instaluar ndërsa në këmbë do të shihni azhurnimet e fundit për Softaculous. Duke shtypur butonin “Unë” do të keni qasje në skriptet e instalimit në funksionin mizë ku mund ta provoni atë live, të ndërtoni faqet e internetit më të shpejtë dhe më të mirë dhe gjithashtu të shikoni vlerësimet dhe vlerësimet.

Pasi të keni zgjedhur një skenar për të instaluar, si WordPress mund ta instaloni direkt, ose të shihni një përmbledhje ose një demonstrim me skenarin specifik, hapi tjetër është të shihni tipare, pamje të ekranit dhe komente, apo edhe të importoni nga një server i largët ose nga i njëjti ju instaloni WordPress duke përdorur një protokoll, një domain dhe një direktori opsionale.

Në skedën e përmbledhjes, mund të shihni informacione në lidhje me skenarin e zgjedhur si versionin e fundit, datën e versionit të fundit të lëshuar, përshkrimin e skenarit, hapësirën e kërkuar dhe të disponueshme, një pamje fotografike, lidhjen e faqes për mbështetjen e softuerit, instalimet aktuale dhe skriptet përkatëse.

Në instalimin aktual mund të fshini, modifikoni, kopjoni ose zhvendosni aplikacionin, ndërsa në skedën e instalimit mund të zgjidhni protokoll, zgjidhni domain, mund të shkruani drejtorinë e instalimeve dhe emrin e faqes së bashku me përshkrimin e faqes, gjithashtu mund të aktivizoni multisite ( WPMU), ju mund të zgjidhni llogarinë e administratorit: emrin e përdoruesit, fjalëkalimin dhe emailin, mund të zgjidhni gjuhën dhe të zgjidhni shtojcat.

Ekzistojnë gjithashtu mundësi të përparuara në dispozicion për instalime të tilla si emri i bazës së të dhënave, prefiksi i tabelës, kopjimi i automatizuar, rotacioni i rezervës, azhurnimi automatik, çaktivizimi i njoftimit të azhurnimit, azhurnimi automatik i shtojcave WordPress dhe azhurnimi automatik i Temave të WordPress. Gjithashtu, ju mund të zgjidhni një temë të paracaktuar dhe detajet e instalimit të postës elektronike. Pra, me Softaculous, ju nuk keni thjesht një instalues ​​të zakonshëm, madje keni një version të përparuar ku mund të rregulloni direkt versionin tuaj të instaluar të WordPress me një temë të zgjedhur të paracaktuar nga ju dhe një ose më shumë shtojca.

Në krye të Softaculous ju keni menunë të përfaqësuar nga ikona të ndryshme, ku secila prej tyre është ose mënyra për të shkuar në cPanel tuaj, faqen kryesore, faqen demo të skriptimeve, vlerësimet e skripteteve, të gjitha instalimet, listën e detyrave, ndryshoni cilësimet, rezervoni dhe rivendosni, cilësimet e postës elektronike, sinkronizoni me instaluesit e tjerë Auto, ndihmoni dhe mbështesni, ose butonin logout.

Duke i mbështetur të gjitha!

Në fund, ju mund të përdorni Softaculous për qëllime të shumta siç është testimi i një skenari ose një CMS ose krijimi i drejtpërdrejt i faqes suaj të internetit me një temë të mrekullueshme dhe menaxhim të përmbajtjes që nga fillimi duke përdorur mirëmbajtje të automatizuar siç janë kopjet rezervë të planifikuar. Ofruesit e pritjes së faqeve në internet si InMotion Hosting ose WebHostingHub janë duke përdorur Softaculous për t’u mundësuar klientëve të tyre që të instalojnë me lehtësi skriptet e tyre të preferuar në faqen e tyre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map