Ueb Uebfaqe vs uebfaqeve të zhvilluara profesionalisht – Cilat të zgjidhni për biznesin tuaj?

01.06.2020
Artikuj dhe më shumë… 'Ueb Uebfaqe vs uebfaqeve të zhvilluara profesionalisht – Cilat të zgjidhni për biznesin tuaj?
0 17 мин.

uebfaqe diy vs faqet e internetit profesionale


Nëse keni menduar ndonjëherë të keni një uebfaqe, veçanërisht nëse jeni biznesmen dhe dëshironi që një faqe në internet të përfaqësojë biznesin tuaj, atëherë me siguri do të hasni në këtë dilemë: Nëse duhet të bëni një faqe në internet ose duhet të punësoni një zhvillues profesional?

Ky është një vendim i madh dhe duhet ta merrni seriozisht. Nga njëra anë, do të duhet të investoni shumë para dhe kohë nëse shkoni me profesionistë në vend të krijuesve falas të faqeve të internetit si Wix, ose WordPress. Nga ana tjetër, me të vërtetë mund të merresh me krijimin e faqes tuaj të internetit? Mund të bëni një punë cilësore? Kjo është një dilemë e ashpër, por një të cilën ju do të duhet ta zgjidhni, herët a vonë.

Cilat janë opsionet tuaja?

Gjërat e para për të cilat duhet të mendoni kur bëhet fjalë për këtë dilemë janë opsionet tuaja. Në thelb, ju keni katër zgjedhje.

 • Drag and drop ndërtuesit – Ndërtuesit e faqeve në internet si Wix ose Weebly që janë të lirë për t’u përdorur janë opsioni juaj i parë. Këto mundësi tërheqjeje janë zgjidhja më e mirë për njerëzit që nuk kanë ndonjë njohuri ose përvojë teknologjike. Ato mund të ju ndihmojnë të krijoni faqen tuaj të internetit nga faqja e sipërme, por nuk do të keni aq liri me dizajnimin siç do të bëni me opsionet e tjera.
 • templates – Mundësia juaj e dytë është të shkoni me një sistem të fuqishëm të menaxhimit të përmbajtjes, si WordPress. Këtu mund të zgjidhni shabllone ose tema mbi të cilat mund të punoni, por gjithashtu mund të krijoni gjithçka vetë. Sidoqoftë, për ta bërë këtë, duhet të keni disa njohuri themelore për programim dhe kodim, kështu që ky opsion nuk është i përshtatshëm për amatorë gjithsej. Gjithashtu, edhe pse është falas, mund t’ju kërkohet të shpenzoni ca para për të marrë veçoritë që ju pëlqejnë nga shtojcat premium, si dhe tarifat për një host në internet, gjë që është e nevojshme.
 • Dizajnuesit e pavarur – Të shkosh me një dizajn të pavarur ose zhvillues të internetit do të thotë që ke vendosur të punësosh një profesionist. Freelancer janë më të lirë se kompanitë, por ato janë gjithashtu një mundësi më e rrezikshme. Ju mund të përfundoni me një faqe interneti të krijuar dobët, ose mund të mos jeni të kënaqur me një punë për disa arsye të tjera, në këtë rast çdo para që keni kursyer nuk do të jetë e vlefshme. Sidoqoftë, nëse e dini një freelancer të besueshëm, ky opsion mund të paguhet dhe ju mund të dëshironi të merrni shanset tuaja atëherë.
 • Kompanitë profesionale të projektimit në internet – Kjo mundësi ju siguron sa më shumë mundësi dhe liri krijuese dhe nuk kërkon ndonjë njohuri të teknologjisë në emrin tuaj, por është opsioni më i shtrenjtë në këtë listë. Marrja me qira e një firme për krijimin e faqes në internet mund të kushtojë diku nga disa mijëra dollarë në më shumë se 100,000 dollarë, kështu që duhet të mendoni me kujdes përpara se të vendosni ta bëni këtë.

Typefarë lloji i faqes në internet ju nevojitet?

çfarë lloji të faqes në internet ju duhetTani që dini se cilat mundësi keni, duhet të mendoni me kujdes për atë që ju nevojitet. Madhësia e punës, koha e nevojshme, aftësitë e kërkuara; e gjithë kjo varet nga lloji i faqes në internet që doni të ndërtoni. Pra, para se të zgjidhni opsionin që ju përshtatet më së shumti, duhet të vendosni se çfarë lloji të faqes në internet dëshironi të krijoni.

Meqenëse ekzistojnë shumë lloje të faqeve të internetit të disponueshme, në këtë artikull do t’i klasifikojmë të gjitha ato tipa të internetit në dy kategori – të thjeshta dhe komplekse.

Uebfaqe të thjeshta

Nëse keni një biznes që nuk kërkon trajtimin e transaksioneve financiare ose shtimin e shumë shtojcave dhe widgets ose veçorive të tjera të veçanta, të shkoni me një uebfaqe të thjeshtë mund të jetë opsioni juaj më i mirë, në këtë rast ju me siguri do të jeni në gjendje ta krijoni atë në vet. Një faqe në internet broshurë është një nga llojet më të thjeshta të internetit dhe shërben kryesisht për të shfaqur atë që ju bëni, për çfarë biznesi juaj ka të bëjë dhe të ofrojë informacione kontakti dhe fakte të tjera themelore. Kjo faqe e internetit do t’ju japë një prani në internet dhe nuk do të kërkojë shumë përmbajtje. Disa tekst dhe imazhe do të bëjnë hile, me mbase një video të rastit. Shtë mënyra më e mirë për të paraqitur biznesin tuaj, produktet tuaja, çmimet tuaja dhe informacionin bazë të kontaktit.

Uebfaqe Komplekse

Nëse dëshironi të krijoni një faqe në internet e cila do të jetë në gjendje të trajtojë transaksione financiare, atëherë duhet të krijoni një faqe në internet për tregtinë elektronike. Ky është një faqe interneti komplekse dhe kërkon njohuri për kodifikimin. Ju gjithashtu do të duhet të jeni në gjendje të shtoni dhe hiqni produkte ose shërbime, kështu që do të duhet të keni karakteristika të veçanta të përfshira në faqen tuaj të internetit. Sidoqoftë, edhe ky lloj uebsajti mund të trajtohet me një CMS, ose me një ndërtues të faqes në internet, në disa raste.

Një shembull tjetër i faqeve të ndërlikuara të internetit janë aplikimet në internet. Ato janë interaktive dhe përfshijnë shumë karakteristika shtesë. Nëse po mendoni të krijoni një uebfaqe të aplikacionit në internet, duhet të konsideroni seriozisht marrjen në punë të një projektuesi ose zhvilluesi profesional të faqes në internet. Kjo mund t’ju ​​kushtojë të paktën 10,000 dollarë, por nëse doni të siguroheni që aplikacioni juaj në internet të funksionojë pa ndonjë hiccup, duhet të kafshoni plumbin këtu.

Konsideroni Buxhetin

Ndërtimi i faqes në internet për ndarjen e buxhetitKrijimi i një plani financiar për një faqe në internet do t’ju ndihmojë të përcaktoni se sa jeni të gatshëm të shpenzoni për faqen tuaj të internetit. Ju duhet ta merrni parasysh buxhetin tuaj kur mendoni për DIY-të kundër faqeve të internetit të zhvilluara profesionalisht.

Për uebfaqe të thjeshta, si faqja e internetit e broshurës e përmendur më parë, çmimi për një vit mund të shkojë nga 50 deri në 5,000 dollarë, në varësi të faktit nëse keni krijuar vetë një faqe në internet ose nëse keni punësuar një profesionist. Shumica e zhvilluesve profesionistë do t’ju paguajnë rreth 5,000 dollarë për të krijuar një faqe në internet që do të ketë pamje dhe dizajn të mirë dhe është përgjegjës për pajisjet e lëvizshme.

Për faqet e internetit më komplekse, si një faqe interneti për tregti elektronike, do të duhet të paguani pak më shumë. Për ta krijuar vetë, do të duhet të merrni një paketë ndërtuese në internet që përfshin veçori të tregtisë elektronike dhe që zakonisht do të marrë rreth 300 dollarë në vit nga xhepi juaj. Minimumi që do të duhet të paguani për një faqe në internet të tregtisë elektronike të zhvilluar nga një profesionist është 7.500 dollarë, por ky është vetëm çmimi për një faqe interneti shumë themelore. Nëse dëshironi të shtoni karakteristika shtesë, më komplekse, si menaxhimi i produkteve në kohë reale ose kategoritë e produkteve, prisni që kostoja të rritet ndjeshëm.

Sa i aftë jeni?

Përgjigja për këtë pyetje do të ketë ndikimin më të rëndësishëm në vendimin tuaj në faqet e internetit të dilemave kundër faqeve të internetit të zhvilluara profesionalisht. Dua të them, nëse jeni programues, atëherë nuk keni as dilema. Por për pjesën tjetër të botës, ne duhet të shqyrtojmë me kujdes se cili opsion mund t’i përshtatet nivelit më të mirë të njohurive dhe aftësive tona në botën e teknologjisë.

Pra, nëse doni të krijoni një faqe në internet më vete, ju duhet të vendosni se me cilën mundësi mund të trajtoni. Siç kemi përmendur tashmë, ndërtuesit e uebfaqeve, veçanërisht ndërtuesit e faqeve të internetit tërheqëse dhe tërheqëse, janë opsioni më i thjeshtë dhe më i lehtë. Ju praktikisht nuk duhet të dini asgjë në lidhje me kodimin ose programimin për të krijuar një faqe në internet me këto mjete. Megjithatë, ka disa pengesa këtu, natyrisht. Ata janë opsioni më i kufizuar dhe nuk do të keni mundësi të keni aq liri krijuese sa do me opsionet e tjera.

Nga ana tjetër, nëse keni disa njohuri për kodifikimin, por jo mjaftueshëm për të ndërtuar një faqe në internet nga e para, mund të dëshironi të shkoni me WordPress. Ju duhet të keni një njohuri themelore të HTML dhe web hosting në këtë rast, por akoma nuk është një sistem i vështirë për tu trajtuar. Ana e rrokullisjes është se është më fleksibël dhe mund ta përdorni për të personalizuar faqen tuaj në një masë më të madhe. Ju gjithashtu mund të përdorni bashkësinë e gjerë të WordPress për çdo informacion, për t’ju ndihmuar për çdo problem dhe për të kërkuar modele, tema, shtojca dhe pajisje shtesë për faqen tuaj të internetit..

Tani që kemi mbuluar disa nga faktorët që ju duhet të merrni parasysh kur vendosni nëse doni të krijoni faqen tuaj të internetit ose të punësoni një zhvillues profesional në internet, le t’i hedhim një vështrim më të afërt në të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e të dy opsioneve.

Avantazhet dhe disavantazhet e faqeve të internetit DIY

ndërtuesit e faqes së internetit DIY avantazhet e disavantazheve

Përparësitë

Avantazhi më i madh dhe më i dukshëm i faqeve në internet është çmimi. Dua të them, nëse keni pasur para të mjaftueshme ose nëse zhvilluesit e uebit kanë punuar falas, pse dikush do ta konsiderojë krijimin e një faqe në internet, nëse nuk janë vetë programues. Ka shumë mjete, të quajtura ndërtues të faqeve të internetit që ju lejojnë të përdorni metodën drag and drop për të krijuar një faqe në internet pa pasur nevojë të investoni para në të. Ata ju ofrojnë një temë dhe ka shumë tema të bukura, funksionale dhe interesante që mund të përdorni.

Një avantazh tjetër që vjen nga faqet e internetit të DIY është fleksibiliteti. Edhe pse fleksibiliteti juaj është i kufizuar me temën që zgjidhni kur përdorni një ndërtues të faqes në internet, nëse keni njohuri të mjaftueshme për të krijuar një faqe në internet me WordPress, atëherë opsionet tuaja janë praktikisht të pakufizuara.

Mësoni gjëra të reja është një përfitim tjetër që vjen me krijimin e një faqe në internet vetë. Nëse keni pasur njohuri themelore për HTML, për shembull, para se të filloni ndërtimin e faqes tuaj në internet me WordPress, me siguri do ta zgjeroni atë njohuri dhe do të bëheni më të aftë.

disavantazhet

Pengesë kryesore e faqeve të internetit DIY vjen nga fakti se ato janë shumë kohë, veçanërisht nëse duhet të mësoni gjëra të tilla si kodimi, mbajtja në internet, shërbimet për emrin e domain, etj. Një tjetër e metë vjen nga kjo, dhe ky është fakti që ju duhet të keni disa njohuri teknologjike nëse doni të krijoni një faqe në internet që do të duket saktësisht ashtu siç e parashikuat.

Edhe nëse vendosni të krijoni një uebfaqe vetë me një ndërtues të faqes në internet, me mungesën e fleksibilitetit vjen një problem tjetër – pamja joprofesionale e faqes tuaj. Kjo nuk mund të jetë rasti gjithmonë, por në shumë situata një faqe në internet e krijuar nga një amator i plotë do të duket, mirë, amator.

Disa krijues dhe platforma falas të faqes në internet gjithashtu e bëjnë shumë të vështirë transferimin e përmbajtjes tuaj te një ofrues tjetër nëse vendosni të bëni një ndërprerës në datën e mëvonshme.

Avantazhet dhe disavantazhet e faqeve të zhvilluara profesionalisht

avantazhet e zhvillimit profesional të faqes së internetit

Përparësitë

Kur vendosni të përdorni një programues profesional të internetit për t’ju ndihmuar të ndërtoni faqen tuaj të internetit, do të mësoni së bashku me një profesionist dhe do të merrni njohuri dhe përvojë të vlefshme për përpjekjet tuaja në të ardhmen. Do të punoni së bashku me ekspertë që mund t’ju japin këshilla për shumë gjëra, si mënyra për të rritur trafikun ose shkallën e konvertimit, që është një ndihmë e paçmuar nëse kurrë më parë nuk keni menaxhuar një faqe në internet.

Gjithashtu, do të merrni një mbështetje dhe ndihmë të vazhdueshme kur të keni nevojë më së shumti. Për shembull, ju do të keni një person për të thirrur nëse prishet diçka në faqen e internetit, ndërsa mund të përqendroheni në gjërat më të rëndësishme të biznesit tuaj. Zhvilluesi juaj mund të ju ndihmojë të zgjidhni një host të uebit dhe të regjistroni emrin e domain gjithashtu.

disavantazhet

Epo, e përmendëm kaq shumë herë, por këtu shkon përsëri – kostoja. Do të duhet të investoni një shumë të konsiderueshme fondesh nëse dëshironi që një zhvillues profesionist të trajtojë ndërtimin e faqes tuaj. Mimi do të varet nga kompleksiteti, madhësia dhe përshtatja e faqes në internet dhe këto gjëra gjithashtu do të ndikojnë në kohën e nevojshme për të përfunduar projektin.

Një pengesë tjetër mund të jetë fakti se disa veçori mund të bllokohen nga një zhvillues kur ndërtojnë uebfaqen tuaj. Për shembull, ndryshimet e lundrimit ose stilit mund të jenë të kyçura dhe të padisponueshme për të hyrë për ju. Sigurisht, teksti, imazhet dhe elementët e tjerë themelorë do të jenë gjithnjë të redaktueshëm nga ju, por nëse dëshironi të keni kontroll të plotë në faqen tuaj të internetit, duhet të flisni për të me zhvilluesin tuaj para se të filloni projektin.

përfundim

Shpresojmë që artikulli ynë të ketë ofruar njohuri dhe informacion të mjaftueshëm për ju, në mënyrë që të vazhdoni dhe të merrni vendimin më të mirë për veten tuaj. Nëse do të shkoni me një faqe në internet DIY ose do të punësoni një zhvillues profesionist në internet, varet në tërësi dhe ju duhet të peshoni me kujdes opsionet tuaja. Siç kemi thënë, ju duhet të merrni parasysh buxhetin tuaj, aftësinë tuaj të vendosur kur bëhet fjalë për hartimin e një faqe në internet, llojin e faqes së internetit që ju nevojitet dhe të gjitha gjërat e tjera që janë të rëndësishme dhe mund t’ju ndihmojnë të merrni vendimin e duhur për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector