A është BlueHost një zgjedhje e mirë për WooCommerce?

Bluehost-Woocommerce


WooCommerce është platforma më e përdorur eCommerce që përdoret gjerësisht në Internet. Avantazhi i saj më i madh që ju mund ta bëni e-dyqanin tuaj vetëm në disa klikime, bazuar në programin e shkëlqyeshëm të Internetit të quajtur WordPress.

Versioni i parë WooCommerce u lançua në vitin 2011 dhe produkti u ble nga Automattic, pronari i WordPress.com në 2015. Që atëherë, WooCommerce merr më shumë zhvillim dhe burime të tjera për të qenë edhe më i dobishëm.

Nëse po pyesni nëse WooCommerce është i mirë apo jo për qëllimet tuaja, këtu janë tre numra për t’ju ndihmuar të vendosni:

 • Mbi 3.3 milion faqe në internet janë mundësuar nga WooCommerce sipas Bultwith.com
 • 4.9% e 1 milion faqeve të internetit më të larta po përdorin këtë program
 • WooCommerce u shkarkua më shumë se 51 milion herë deri më tani

Mund të jetë padyshim softveri juaj nëse doni të filloni dyqanin tuaj të ri. Gjithashtu, nëse keni nevojë për më shumë fakte të WooCommerce, ju lutemi lexoni tutorialin tonë të lidhur.

Karakteristikat kryesore të WooCommerce

Woocommerce-logo-BluehostWooCommerce ka shumë karakteristika të shkëlqyera, ose për të qenë i sinqertë, të gjitha tiparet e tij janë të shkëlqyera. Nuk ka asete të dobëta të paketuara në program, megjithatë, ka shumë të ngjarë që ju nuk do t’i përdorni të gjitha ato. Ka karakteristika kryesore ato që duhet të përmendim në WooCommerce, ato janë forca më e madhe dhe pothuajse të gjithë përdoruesit mund të përfitojnë prej tyre.

Instalimi i shpejtë dhe konfigurimi

Për shkak se WooCommerce është një plugin WordPress, mund të instalohet vetëm me disa klikime. Duke e aktivizuar atë me një tjetër klikim, ju keni plugin të gjallë.

Procesi i Konfigurimit është një Wizard, i cili ju udhëzon të bëni cilësimet themelore dhe të vendosni dyqanin tuaj online. Për shkak se ka shumë opsione personalizuese në vetë softuerin, Setup Wizard është një mjet i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar gjatë hapave të parë.

Përdorimi i përparuar i parave, taksave dhe portave të pagesave

Nëse keni trajtuar ndonjëherë mënyrat e pagesës së një dyqani online, e dini, është një nga detyrat më të vështira të jetës së një dyqani elektronik. Ne po flasim për pagesa dhe para të njerëzve, kështu që nuk ka vend për të bërë diçka të gabuar. Nga ana tjetër, ofruesit e pagesave kërkojnë metoda të standardizuara për të punuar me faqen tuaj dhe ju duhet të ndiqni kriteret.

WooCommerce ju ndihmon të shtoni portat dhe zgjidhjet tuaja të pagesave shumë më lehtë dhe të jeni të sigurt se ato do të funksionojnë. Pagesat e klientëve tuaj do të jenë të sigurta dhe i gjithë procesi do të automatizohet.

Nëse flasim për para, duhet të përmendim edhe taksat dhe monedhat. Në WooCommerce ju keni mundësinë të vendosni një numër të pakufizuar taksash, raste përdorimi dhe valutash. Ju mund të shesni vendas ose ndërkombëtar, çmimet tuaja do të jenë të sakta dhe nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për çmimet e sakta për klientë të ndryshëm.

Mbrojtja e të dhënave

Mbrojtja e të dhënave tuaja, të dhënat e dyqaneve tuaj dhe të dhënat e klientëve tuaj është edhe më e rëndësishme në ditët e sotme. Rregullat e reja të GDPR në BE, ligjet kombëtare për mbrojtjen e të dhënave në secilin vend ju detyrojnë të trajtoni të dhënat tuaja me kujdes dhe t’i ruani ato në mënyrë të sigurt.

WooCommerce përdor mbrojtje dhe matje standarde të industrisë, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për rrjedhjen e të dhënave. Ju gjithashtu mund të vendosni nëse klientët tuaj duhet të regjistrojnë një llogari të përdoruesit ose ju lejoni kontrollin e miqve. Në rastin e fundit, ju mund të merrni më shumë porosi; megjithatë, duke përdorur regjistrimin e përdoruesit mund të bëni kuponë ose zbritje të tjera për klientët tuaj që kthehen. WooCommerce mbështet edhe avantazhe të tilla të klientit.

Trajtimi i produktit

Theelësi i dyqanit tuaj online është trajtimi i produkteve, pasi ju duhet të ngarkoni artikujt tuaj dhe t’i tregoni ato tek klientët tuaj. WooCommerce ka pasuri të gjithanshme për të mbështetur këto detyra, përfshirë faqet e profileve shumë të hollësishme të produktit, metodat e përparuara të personalizimit, duke përdorur llojet e ndryshme të mjeteve të transportit, marketingut dhe mjeteve të tjera të menaxhimit, etj..

Mbështetje të profesionistëve dhe industrisë

Kur diçka është aq e madhe sa WooCommerce, një industri e plotë bazohet në të. Kështu që ju mund të gjeni lehtësisht modele falas ose premium WooCommerce për WordPress, zhvilluesit, gurusët e marketingut apo edhe punonjësit e futjes së të dhënave që e njohin këtë softuer.

WooCommerce ka Dyqanin e vet të Temave dhe Zgjatjet e Zgjatjeve ku mund të merrni shtesa zyrtare falas ose disa para. Sigurisht, ju mund të gjeni dhjetëra dyqane të njohura por të pavarur gjithashtu në të gjithë botën.

Kontributi i përdoruesit

Ju mund t’i lejoni përdoruesit tuaj të vlerësojnë dhe rishikojnë produktet dhe gjithashtu mund t’u përgjigjeni atyre. Në këtë mënyrë dyqani juaj do të duket më profesional dhe përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi nënkupton përmbajtje falas dhe më shumë shitje!

Optimizimi i motorit të kërkimit

Të gjitha faqet e përmbajtjes ose produktit mund të rriten nga SEO dhe WooCommerce absolutisht e mbështet këtë. Nëse shpenzoni përpjekje për të shkruar pjesët e SEO, dyqani juaj do të jetë më i suksesshëm dhe do të jetë i ndryshëm se një duzinë dyqane të tjera në internet.

bashkërendim

WooCommerce ju lejon të shtoni anëtarët e ekipit tuaj në dyqanin tuaj. Ju nuk duhet t’i bëni ata administratorë, por ata do të jenë në gjendje të trajtojnë raportimet ose blerjet. U përfshinë gjithashtu shumë mjete statistikore dhe analitike, kështu që ju mund të mbani sytë tuaj në qëllimet tuaja.

Kërkesat e serverëve për WooCommerce

Nëse planifikoni të përdorni WooCommerce, duhet të dini rreth kërkesave të serverit të tij për të gjetur hostin më të mirë të tij. Për shkak se është një shtojcë e WordPress, së pari duhet të dini kërkesat e serverit të këtij CMS.

Farë do t’ju duhet për WordPress:

 • PHP të paktën versioni 7.2 ose më i madh
 • MySQL të paktën versioni 5.6 ose më i madh; OSE MariaDB version 10.0 ose më i madh
 • duke mbështetur HTTPS
 • rekomandohet një Apache ose një Nginx, por mund të përdorni cilindo nga serverët në internet i cili mbështet versionet e lartpërmendura

Farë do t’ju duhet për WooCommerce:

 • burimet e lartpërmendura
 • të paktën vendosja e kufirit të kujtesës 128 MB në WordPress (wp-config.php)

Pak shërbime shtesë, si CURL ose mbështetja fsockop mund të jenë të nevojshme edhe për detyra të veçanta; ju mund të lexoni më shumë rreth tyre në Uebfaqja zyrtare e WooCommerce.

Por në thelb burimet e lartpërmendura të serverit janë të nevojshme për të drejtuar mirë WordPress dhe WooCommerce. Ju lutemi të njoftoheni se shumica e ofruesve të pritjes së programeve të pritjes së programeve të internetit ende ekzekutojnë PHP 5 në serverat e tyre, e cila nuk mbështetet në mënyrë aktive që nga 31 Dhjetori 2016, pra do të thotë më shumë prekshmëri dhe mundësi hakmarrjeje sesa PHP 7.

Për të pasur një ofrues të besueshëm dhe të performancës së mirë të mbajtjes në internet, ju rekomandojmë BlueHost. Lexoni më tej për të ditur më shumë pse ne rekomandojmë këtë kompani, dhe cilat shërbime të veçanta WooCommerce nga të cilat mund të përfitoni.

Pse të zgjidhni BlueHost për WooCommerce

BlueHost është një kompani web hosting u themelua në vitin 2003 dhe njihet gjerësisht si një nga kompanitë më të besueshme në industri. Numrat gjithashtu tregojnë të njëjtën gjë, rreth 2 milion emra domain mbahen nga BlueHost dhe kompanitë e saj motra, duke e bërë BlueHost një nga hostet më të mëdhenj të internetit në botë. Lexoni rishikimin tonë të hollësishëm të BlueHost për të mësuar më shumë rreth kësaj kompanie.

Kompania ka lloje të ndryshme të paketave të pritjes, duke përfshirë edhe nivelin e përbashkët të hyrjes në internet, si dhe hostimin më të përparuar të VPS-së ose hostin e Dedikuar të Serverit gjithashtu. Ajo gjithashtu bëri një linjë të veçantë produktesh të paketave pritëse WooCommerce, ato që janë përcaktuar për të ekzekutuar këtë softuer të tregtisë elektronike.

Bluehost-Woocommerce-plan-tipare

Përfitimet kryesore të paketave BlueHost WooCommerce:

 • Emri i domain falas: Ju mund të merrni një emër domain për faqen tuaj te internetit falas.
 • Instalimi automatik i WooCommerce: Softueri është i instaluar automatikisht i planeve të tilla, kështu që ju mund të përdorni shembullin tuaj menjëherë.
 • Kriptimi falas SSL: Faqja juaj do të marrë automatikisht mbrojtjen falas SSL, kështu që të dhënat e klientit tuaj dhe të internetit do të kodohen në Internet. Një plus i madh është që shfletuesit modernë si Chrome, Firefox dhe më shumë do t’u tregojnë klientëve tuaj që faqja juaj është e sigurt.
 • Adresa IP e dedikuar falas: Në të kundërt të IP të përbashkët, ku fqinjët tuaj në server dhe ju keni të njëjtën IP, do të keni një adresë IP unike, të dedikuar vetëm për ju. Pra, nëse njëri nga fqinjët tuaj bën gjëra të paligjshme në internet, nuk do t’ju lëndojë.
 • Kredi PPC: Ju do të merrni kredi PPC si dhuratë e cila mund të përdoret për të reklamuar faqen tuaj falas.
 • Mbështetje 24/7 e klientit: Nëse tashmë keni një uebfaqe të prishur dhe ju është dashur të prisni ndihmë sepse ish-ofruesi juaj i pritjes nuk siguroi mbështetje në mbrëmjet ose fundjavat, ju e dini pse mbështetja 7/24 është thelbësore. Mbështetja e BlueHost mund të arrihet përmes postës elektronike, telefonit, bisedës live dhe sistemit të biletave. Ekziston gjithashtu një bazë gjithëpërfshirëse e njohurive në sit, që përfshin të gjitha temat e mundshme.
 • Gjerësia e bandës së pakufizuar: Të gjitha vizitat në uebfaqe tregojnë përdorimin e gjerësisë së bandës, pasi të dhënat tuaja barten nga serveri i ofruesit tuaj të pritjes në shtëpinë e vizitorit. Pasi të arrihet kufiri i gjerësisë së bandës, faqja juaj e internetit do të jetë e padisponueshme, përveç nëse paguani më shumë. Planet WooCommerce përfshijnë një përdorim të pakufizuar të brezit, kështu që faqja juaj e internetit nuk do të fiket kurrë.
 • Politika e kthimit miqësor: BlueHost ofron një garanci 30-ditore për kthimin e parave për planet pritëse të WooCommerce. Ju lirisht mund të kërkoni rimbursimin për paketën tuaj të pritjes brenda 30 ditësh, blerjet shtesë, si emrat e domain nuk janë të kthyeshëm. Nëse keni një emër domain falas dhe ju kërkoni rimbursimin për çmimin e planit tuaj të pritjes, do t’ju faturohen 15,99 $ për emrin e domain, por ju mund të mbani domainin. Ju madje mund ta transferoni atë në një regjistrues tjetër pa pyetje, pas periudhës së regjistrimit 60-ditor.

Planet BlueHost WooCommerce

BlueHost ka 3 lloje të Planeve WooCommerce, kështu që ju mund të përdorni një nga më të përshtatshmet për qëllimet tuaja. Të gjithë ata janë zhvilluar për WooCommerce dhe ju sigurojnë një nivel të ndryshëm burimesh. Mund të filloni me planin e parë, por planet më të avancuara kanë pasuri më të fuqishme.

Bluehost-Woocommerce-hosting-planet-çmimi

Plani fillestar

Në këtë plan do të merrni 100 GB hapësirë ​​për të ruajtur të dhënat tuaja. Ju mund të shtoni 1 domain parkimi, 5 nën fusha dhe të krijoni 5 llogari emaili. Kreditë PPC përfshihen gjithashtu në vlerën 50 $.

Mimi i rregullt: 13.99 $ / muaj, çmimi special me zbritje fillon me 6,95 $ / muaj.

Kur e zgjidhni atë: për fillimin e dyqanit tuaj me çmimin më të mirë.

Plani Plus

Në këtë plan pritjeje ju do të merrni një depozitë të pakufizuar dhe gjithashtu nuk ka kufi se sa domene parkimi, nën fusha ose llogari të postës elektronike ju shtoni. Përfshihen gjithashtu një Mbrojtje Spam për 1 emër domain dhe 100 $ PPC Credits.

Mimi i rregullt: 17,99 $ / muaj, çmimi special me zbritje fillon me 8,95 $ / muaj.

Kur e zgjidhni atë: Kur dëshironi të përdorni sasinë më të madhe të Kredive PPC dhe dyqani juaj fillon të rritet.

Plani Pro

Plani më i avancuar i hostimit ju jep të gjitha tiparet që bën plani Plus, plus do të merrni edhe disa shtesa. Ato përfshijnë kopje rezervë të përditshme të faqes në internet, mjet për privatësinë e domain, Mbrojtje nga Spam për 2 emra domenesh dhe 200 dollarë në kredi PPC.

Mimi i rregullt: 31,99 $ / muaj, çmimi special me zbritje fillon me 12,95 $ / muaj.

Kur e zgjidhni atë: Nëse dyqani juaj ka një trafik të madh dhe / ose dëshironi të bëni më shumë për të shmangur spam, hacks dhe gjëra të tjera shqetësuese kundër biznesit tuaj.

Përveç planeve të lartpërmendura të WooCommerce, BlueHost ofron shumë plane të tjera për nevoja të ndryshme. Ju lutemi lexoni artikullin tonë të detajuar ku rishikojmë secilin plan pritës të ofruar nga BlueHost.

Si të filloni një dyqan WooCommerce në BlueHost

Pasi të zgjidhni planin e dëshiruar të pritjes nga ato që u përmendën më lart, mund të filloni shpejt biznesin tuaj. Vetëm ndiqni këto hapa:

 1. Klikoni në butonin SELECT jeshil në planin e Hosting që ju pëlqen më shumë.
 2. Shtoni emrin e domain tuaj të regjistruar rishtazi ose tashmë ekzistues, si hapi tjetër.
 3. Krijoni llogarinë tuaj të përdoruesit dhe siguroni informacionin tuaj të pagesës.
 4. Prisni ndërsa WooCommerce është instaluar automatikisht.
 5. Zgjidhni temën tuaj të dyqanit tuaj.
 6. Shtoni produktet, taksat dhe informacionin e pagesave.

Kjo eshte e gjitha. Faqja juaj e re mund të bëhet më lehtë se kurrë. Ju gjithashtu mund të blini shërbime shtesë, si emra domain shtesë, çertifikim premium SSL, filtrim SpamExperts për email, intimitet shtesë domain, mjete SEO dhe më shumë.

Para se të përfundojmë, ju lutemi hidhini një sy të mirat dhe të mirat e BlueHost.

përfundim

Në titullin e këtij artikulli u bë një pyetje – A është BlueHost një zgjedhje e mirë për WooCommerce? Mund të themi: patjetër PO. Paketat e veçanta të pritjes WooCommerce u përcaktuan për të drejtuar WooCommerce, kështu që thjesht zgjidhni më të përshtatshmet për ju, dhe ndiqni hapat e lartpërmendur. Vetëm në pak minuta, ju do të keni faqen tuaj të punës eCommerce live!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map