A është WordPress i ngadaltë në HostGator?

01.06.2020
Asnjë kategori 'A është WordPress i ngadaltë në HostGator?
0 13 мин.

wordpress-slow-Hostgator


Jo nuk eshte! Mirë, kjo është përgjigjja e shkurtër. Por, le të shohim pse themi se WordPress po përdor me shpejtësi HostGator si ofruesin tuaj të pritjes.

Në këtë artikull do të flasim për HostGator të përdorur posaçërisht me WordPress. Do të shohim pse WordPress shkon mirë duke përdorur HostGator, dhe do të flasim gjithashtu për 2 mjete që mund të përdorni për të provuar shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

Pritja e faqeve të WordPress me HostGator

HostGator është ndër 10 ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet në botë. Ata janë rritur shpejt në një host të mirë-konsideruar dhe efikas të uebit. Farë i bën ata kaq të veçantë gjithsesi?

Ekziston një arsye kryesore që dallohet kur krahasojmë HostGator me shërbime të tjera: çmimi. Nëse shikoni përreth Uebfaqja zyrtare e HostGator, do të vini re shpejt se pothuajse çdo shërbim pritës vjen për një çmim mjaft të ulët. Le të marrim një shembull!

Por pasi ne po flasim për WordPress, unë do t’ju jap aftësitë e menaxhimit të cloud të menaxhuar të WordPress:

 1. Plani fillestar: kushton 5.95 $ mujore
 2. Plani Standard: kushton 7,95 $ / muaj
 3. Plani i Biznesit: kushton vetëm 9,95 $ / muaj

Siç mund ta shihni nga lart, madje as plani më i shtrenjtë tejkalon 10 dollarë në muaj. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm, sepse shumica e kompanive të tjera që ofrojnë host të dedikuar WP, do t’i çmojnë planet e tyre shumë më të larta. Por të kesh plane të lira nuk do të thotë shumë nëse nuk ke veçori të përfshira, apo jo?

Epo, me HostGator nuk duhet të shqetësoheni për këtë. Ata ju japin gjithçka që ju nevojitet për të menaxhuar në mënyrë të efektshme faqen tuaj, sipas secilit plan veç e veç.

Për shembull, këto janë tiparet dhe burimet që ju japin me planin standard (ata rekomandojnë këtë):

 • 2 faqe në internet për të pritur në një llogari të vetme
 • Mbështet 200,000 vizitorë mujorë (kjo është e mirë për site edhe më të mëdha)
 • 2x më shumë fuqi llogaritëse sesa plani i parë duhet të ofrojë
 • Migrim falas i 2 faqeve të internetit
 • 2 GB ruajtje për kopje rezervë automatike ditore
 • Malware hiqet automatikisht
 • Hapësirë ​​e pakufizuar e ruajtjes
 • 100 dollarë nga kreditë e reklamimit të Google
 • Certifikatë falas SSL (shtesë e shkëlqyeshme, duke marrë parasysh që të tjerët ngarkojnë veçmas)

Tani, kemi arritur pyetjen tonë kryesore: çfarë e bën WordPress të kandidojë me shpejtësi në HostGator? Dhe pse duhet të zgjidhni një nga shërbimet e pritjes së re të HostGator të krijuar posaçërisht për WordPress? Unë do t’ju jap më shumë se një arsye për këtë (5 në të vërtetë).

Si mund të sigurojë HostGator një shpejtësi kaq të madhe?

Disqet SSD

Aspekti i parë dhe ndoshta më i rëndësishmi që siguron një ngarkim të shpejtë në faqen e WordPress, është pajisja e ruajtjes që përdoret nga kompania. Plando plan pritës nga HostGator vjen falas SSD për ruajtjen e të dhënave të faqes tuaj.

Pse është kaq e rëndësishme? Epo, një makinë moderne SSD, mund të jetë deri në 10 dhe madje 20 herë më shpejt sesa një makinë tradicionale tradicionale e rrotullimit (HDD). Informacioni gjendet dhe del në ekranin e përdoruesve shumë shpejt, krahasuar me një HDD.

Në të vërtetë, një SSD do të bëjë çdo lloj mënyre pune në internet më shpejt sesa me përdorimin e disqeve më të vjetër HDD. Pavarësisht, fakti që HostGator po përdor këtë lloj ruajtjeje me çdo plan pritës, do ta bëjë WP të funksionojë pa probleme, pa marrë parasysh planin me të cilin do të shkonit..

Serverë me densitet të ulët

Arsyeja jonë tjetër që ju duhet të merrni parasysh për zgjedhjen e hostuar WP të HostGator-it, është ky: serverët që punojnë me faqen tuaj të internetit kanë një nivel të ulët densiteti.

Whatfarë do të thotë kjo më saktë? Ja shpjegimi:

Zakonisht, një server ka më shumë se 1 faqe në internet. Përjashtimi është vetëm nëse regjistroheni në host të dedikuar për server. Por nuk është kështu me ne. Pra, për faktin se 1 server po pret shumë faqe në internet, burimet e serverit në fjalë, do të ndahen midis përdoruesve.

Për shembull, nëse një server ka 100 GB hapësirë ​​për ruajtje dhe 10 faqe në internet po e përdorin atë, kjo do të thotë, çdo faqe në internet do të ketë 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje për përdorim (ky numër mund të luhatet në varësi të madhësisë së çdo faqe në internet që përdor serverin). CPU dhe RAM (fuqia përpunuese), gjithashtu është e ndarë midis shumë përdoruesve. Ju merrni pikën.

Serverat e përdorur nga HostGator për hostimin e cloud WP, ​​janë me densitet të ulët. Kjo do të thotë që ka vetëm disa faqe në internet që përdorin burimet e një serveri të vetëm. Për shkak të kësaj, faqja juaj e internetit do të ketë më shumë burime në dispozicion për qëllime ruajtjeje dhe përpunimi, kështu që do të funksionojë shumë më mirë, sesa me ofruesit e tjerë të pritjes.

Paneli i kontrollit

Arsyeja tjetër është paneli i kontrollit dhe lehtësia e përdorimit të platformës. Një panel kontrolli është një tipar standard që vjen me pothuajse çdo version të hostimit. Për trajtimin me WordPress në mënyrë të efektshme, ju duhet një panel kontrolli i aftë për të gjitha detyrat që lidhen me këtë CMS.

Për fat të mirë, HostGator vë në dispozicion një panel kontrolli që u zhvillua me thjeshtësi dhe komplekse në mendje. Kjo mund të tingëllojë si një deklaratë e çuditshme në fillim. Por në të vërtetë nuk është ashtu.

Platforma është bërë që të trajtohet lehtësisht nga njerëz jo teknikë. Pra, çështja është që ju nuk duhet të humbni shumë kohë duke mësuar të gjitha insektet dhe shërbimet e shërbimit të pritjes.

Nga ana tjetër, thashë që platforma është gjithashtu komplekse. Shtë e vërtetë, sepse çdo gjë që lidhet me mbajtjen në internet (veçoritë specifike të WordPress), është e vendosur në panelin e kontrollit. Për shembull, mund të vendosni kopje rezervë automatike sipas nevojave tuaja. Për të rivendosur faqen e internetit në një version të mëparshëm, gjithçka që duhet të bëni është 1 klikim.

Platforma është gjithashtu e shkëlqyeshme në trajtimin e të gjitha llogarive tuaja elektronike në një vend. Ju nuk do të duhet të hapni shumë skeda, për të mbajtur në vëmendje gjithçka. Gjithçka është kujdesur në një mënyrë të thjeshtë.

Mbështetje pro klientit

Arsyeja jonë e 4-të për zgjedhjen e hostit WP të HostGator është mbështetja e klientëve që ata ofrojnë. Kur këndoni për një shërbim të ri, pavarësisht nga lloji i tij, me siguri do të dëshironi të keni akses në një ekip mbështetës të besueshëm.

HostGator ka pikërisht atë. Nëse keni nevojë për ndihmë prej tyre, mund të kontaktoni ekipin përmes telefonit ose bisedës live. Do të keni mundësinë të flisni me ekspertë në hostimin e WordPress dhe kërkesat teknike.

Por mbani në mend se një ekip mbështetës duhet të përmbushë të paktën 2 qëllime të rëndësishme: ai duhet të jetë i shpejtë dhe gjithashtu efikas. Mbështetja e klientit në HostGator është njësoj si ajo. Ata do t’ju përgjigjen në vend, kështu që nuk kërkon kohë pritjeje nga ana juaj.

Efikasiteti është gjithashtu i rëndësishëm për ekipin që qëndron pas pritjes së WP. Ata do t’ju përgjigjen shpejt, me mënyrën më të mirë dhe më të efektshme për të zgjidhur një problem të caktuar. Sido që të jetë problemi juaj, ata me siguri e kanë mbuluar.

Karakteristikat e veçanta të sigurisë

Arsyeja e fundit që do të përmend këtu, është e lidhur ngushtë me vetë WordPress. Packagedo paketë pritjeje cloud në HostGator që është ndërtuar për të trajtuar nevojat e WordPress, mbështetet nga karakteristikat e krijuara posaçërisht të sigurisë.

Me fjalë të tjera, hostimi i WordPress është krijuar për të rezistuar kundër të gjitha llojeve të sulmeve dhe hakerave, të gjitha sulmeve specifike për WP. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për çdo përdorues WP. Uebfaqja juaj do të jetë e sigurt nga të gjitha llojet e kërcënimeve që synojnë faqet e internetit të WordPress.

Kontrolloni shpejtësinë tuaj të faqes në internet

Tani që e dini se WP funksionon vërtet mirë në shërbimin e HostGator, duhet të dini se si të provoni shpejtësinë e faqes tuaj të internetit për veten tuaj. Unë do t’ju jap 2 nga mjetet më të mira që do t’ju ndihmojnë në këtë çështje:

Pingdom

Ky është një mjet në internet që mbulon të gjitha llojet e shërbimeve që lidhen me shëndetin e faqes në internet. Ai që i përshtatet nevojave tona, është mjeti i Monitorimit të Shpejtësisë së Faqe. Kjo do t’ju tregojë saktësisht se sa kohë kërkon që faqja juaj e internetit të ngarkojë përmbajtjen e saj. Shumë statistika të tjera do të shfaqen edhe kur të zhvillohet një test.

Këto do t’ju ndihmojnë të identifikoni disa probleme që mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit, kështu që të shpëtoni prej tyre. Mjeti është i shkëlqyeshëm kur tashmë jeni regjistruar në njërën prej planeve të hostimit të WP të HostGator. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të provoni vetë se sa shpejt është me të vërtetë HostGator.

Ata ofrojnë një periudhë prove 14-ditore, kështu që ju të provoni të gjitha tiparet e produktit. Pasi të mbarojë periudha, ju mund të vendosni të rinovoni shërbimin në baza mujore ose vjetore, duke zgjedhur midis 4 planeve të ndryshme.

Robot Uptime

Uptime Robot është një alternativë e shkëlqyeshme për Pingdom. Shërbimi është shumë i ngjashëm, ndryshimet janë kryesisht në çmim. Ajo që është vërtet tërheqëse për Uptime Robot në krahasim me Pingdom, është fakti që ata ofrojnë një plan plotësisht të lirë.

Sigurisht, ka disa kufizime, por për një faqe interneti fillestare, do t’ju japë gjithçka që ju nevojitet. Për shembull, ato përfshijnë interval monitorimi 5-minutësh, 50 monitorë dhe 2 muaj regjistra.

Sidoqoftë, nëse dëshironi paketën premium, mund të zgjidhni edhe atë. Kushton 5,5 dollarë në muaj, nëse faturoni çdo muaj, ose 4,5 dollarë në muaj, mbi baza vjetore.

Në krahasim me Pingdom, çmimet këtu në Uptime Robot janë më të lira, megjithëse shërbimi është po aq i mirë.

përfundim

Tani që jemi në fund të artikullit të sotëm, duhet të keni një ide mjaft të mirë pse WordPress shkon shpejt në shërbimin e menaxhimit të cloud WP të HostGator të HostGator. Ju dhashë 5 arsye, pse ia vlen të kontrolloheni, dhe madje edhe 2 platforma të përdorura për të monitoruar shpejtësinë e sitit.

Pjesa tjetër varet nga ju. Zgjidhni planin e duhur, që i përshtatet uebfaqes tuaj (dhe xhepit). Në këtë mënyrë, ju do të keni një uebfaqe moderne WordPress që funksionon shpejt duke përdorur një ofrues të lartë të pritjes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector