Përmbledhje e Certifikatave të SSL të HostGator & Si ta instaloni

Hostgator-free-SSL-certifikatë


Edhe një herë, ne shohim një hap të madh për HostGator. Kompania kohët e fundit njoftoi se të gjitha paketat e tyre të përbashkëta të pritjes do të përfshijnë një SSL të Lidhjes së Lartë, duke e bërë atë një marrëveshje edhe më të mirë për klientët e tyre. Ajo u bë aq e rëndësishme për pronarët e faqeve të internetit që të kenë një SSL që ata do të blejnë paketën gjithsesi, kështu që pse të mos bashkoni atë me paketat e web hosting? HostGator e bëri atë, dhe kjo ishte një ide e shkëlqyer.

Tani duke blerë një plan të përbashkët pritjeje, ju mund të rregulloni dy probleme menjëherë. Nëse vizitoni seksionin Shared Web Hosting në faqen e tyre të internetit, mund të shihni se ata shtuan certifikatën falas SSL në listën e veçorive në secilën paketë. Kjo ishte një veprim i mençur, por megjithatë i rrezikshëm nga ana e tyre sepse ndërsa ata e bënë më të përshtatshëm që njerëzit të futen në internet, ata gjithashtu hoqën dorë nga një prej burimeve të tyre kryesore të të ardhurave.

Në fund të fundit, çdo kompani pritjeje në internet është pak më ndryshe. Ndërsa HostGator jep çertifikata SSL falas, mund të gjeni shtesa të ndryshme të përfshira në paketat e ofruesve të tjerë të pritjes. Theështja është të sigurojmë atë që njerëzit me të vërtetë kanë nevojë falas, dhe HostGator bëri zgjedhjen e duhur. Duke dhënë çertifikata falas SSL, kompania ka ndryshuar lojën aq shumë sa që shumë prej konkurrentëve të tyre duhet të përshtaten me të nëse nuk duan të humbasin një sasi të konsiderueshme klientësh.

Mësoni më shumë rreth kësaj kompanie, lexoni këtu rishikimin tonë të hollësishëm të HostGator.

Hostgator-free-SSL-ndahet-hosting-planet

Sa e mirë është Le të Encrypt SSL saktësisht?

lejon-encrypt-HostgatorIsshtë mjaft bujare nga HostGator t’u japë një Letër Encrypt SSL klientëve të tyre falas. Gjithmonë është mirë të marrësh diçka falas, apo jo? Por cilat janë përfitimet e një SSL të tillë? Ai aplikon ndryshimet e mëposhtme në faqen tuaj të internetit:

 1. Të dhënat që vizitorët tuaj dërgojnë dhe marrin ndërsa qëndrojnë jashtë në faqen tuaj të internetit do të kodohen. Kjo u lejon atyre të ndajnë informacion të ndjeshëm pa qenë nevoja të shqetësohen për ndonjë rrjedhje
 2. Certifikata SSL do të aplikohet për të gjithë nënfushat tuaja

Nuk ishte kaq shumë kohë më parë, që Let’s Encrypt vendosi të shtrinte SSL-në e tyre në të gjitha nënfushat nën të njëjtën certifikatë. Kishte një kërkesë të lartë për SSL të kartelave të egra, që është paketa që mbulon të gjitha nënfushat tuaja. Një tjetër i njohur është Auto SSL, një shembull për ato lloje të certifikatave SSL që nuk shtrihen në nënfushat.

Kompanitë që ofruan Auto SSL zakonisht krijuan certifikata shtesë SSL për secilën nënfushë nën klientin si kompensim. Sigurimi i një SSL kartelë ose një SSL Auto me certifikata shtesë është pothuajse e njëjta gjë, por është akoma më e thjeshtë të siguroni menjëherë një SSL të kartelave..

Kjo është se si Instaloni një Certifikatë të Kriptimit të Lesh

Pasi të kaloni të gjithë procesin e regjistrimit, mund të regjistroheni në llogarinë tuaj cPanel në HostGator dhe SSL i Encrypt i Le të jetë i disponueshëm atje. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të filloni instaluesin dhe ai do të jetë gati brenda dy minutash. Le t’ju tregojmë se si ta vendosni hap pas hapi!

Hapi 1: Gjeni Encrypto Le në CPanel tuaj

Hostgator-mundur-lejon-encrypt-SSL

Ky është hapi më i lehtë. Do të shihni mjaft ikona në seksione të ndryshme pasi të keni hyrë në ndërfaqen tuaj cPanel. Tani për tani, ju duhet të gjeni seksionin “Siguria” ku një pjesë e vogël mjetesh janë në dispozicion. Midis tyre, ekziston ikona “Le të Encrypt” që shfaqet si një llambadar i ndritshëm. Klikoni atë dhe vazhdoni me hapin tjetër.

Hapi 2: Aktivizoni Certifikatën e Kriptimit të Kartave Tuaja të Kriptimit

Ikona do t’ju çojë në një faqe “Menaxhoni Letertifikatat e Kriptimit”. Ajo rendit të gjitha fushat që janë aktualisht të disponueshme në llogarinë tuaj të pritjes. Nëse nuk keni ndonjë certifikatë SSL të aktivizuar në llogarinë tuaj, butoni “Merrni Wildcard” / “Nxjerrje” do të shfaqet pranë të gjitha fushave tuaja. Ky opsion është në dispozicion që nga janari i vitit 2018 kur Let’s Encrypt vendosi të shpërndajë çertifikatat Wildcard SSL në vend të atyre themelore.

Hostgator-lejon-encrypt-çështjen-certifikatë

Duke klikuar butonin, nuk do të aktivizoni vetëm SSL-në në fushën tuaj kryesore, por edhe në të gjitha nënfushat tuaja. Ju paguani për një certifikatë, por ju merrni shumë prej tyre, të cilat e bëjnë atë një marrëveshje absolute. Edhe nëse keni dhjetëra nënfusha, një çertifikatë Wildcard i mbulon të gjitha me një SSL. Tani për tani, klikoni në butonin e gjelbër pranë fushave që dëshironi të siguroni.

Pasi të klikoni në të, ju do të merrni një mesazh duke ju informuar se domeni juaj dhe nënfushat tuaja do të preken nga Wildcard. Sidoqoftë, nuk do të mbulojë fushat e shtesave tuaja. Sigurohuni që të lexoni mesazhin dhe pastaj klikoni “Konfirmo” nëse jeni dakord. Procesi i konfigurimit është mjaft i drejtpërdrejtë; ju mjaft thjesht duhet të klikoni nëpër të derisa të lejojë të gjeneroni Wildcard tuaj në fund.

Mesazhi “SSL i Instaluar me sukses” është vendi ku mund ta finalizoni konfigurimin. Nga atëherë e tutje, SSL aktivizohet në faqen tuaj dhe çdokush mund të shohë dollapin dhe skedën “Lidhje e sigurt” kur të klikojë mbi të në shfletuesin. Uebfaqja juaj tani po funksionon përmes HTTPS dhe vizitorët mund të ndajnë fjalëkalimet e tyre dhe numrat e kartave të kreditit pa ndonjë rrezik.

Hapi 3: Koha për të kaluar plotësisht në HTTPS

Për fat të keq, nuk është e mjaftueshme për të kaluar dy hapat e mëparshëm. Edhe pse njerëzit mund të vizitojnë faqen tuaj përmes HTTPS, duke aktivizuar Wildcard SSL nuk i kthen të gjitha kërkesat në HTTPS. Ende ka disa ndryshime që duhet të bëhen sepse lidhjet e prapambetjes janë akoma një çështje e madhe. Linjat lidhëse që keni në faqen tuaj do të vazhdojnë të tregojnë për versionin e mëparshëm, HTTP të tij.

Një problem tjetër është se vizitorët tuaj të rregullt ndoshta nuk do të vënë re që ju keni kaluar në HTTPS. Kur ata vendosin të vizitojnë faqen tuaj, ata do të shkruajnë në të njëjtën URL të vjetër si më parë, dhe do të hapin versionin e pasigurt HTTP të faqes tuaj. Për fat të mirë, ky problem i vogël mund të zgjidhet lehtësisht. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të siguroheni që të gjitha kërkesat HTTP të rivotohen automatikisht në protokollin e ri, HTTPS. Në këtë mënyrë, edhe nëse njerëzit gjejnë ose shkruajnë në një version HTTP të faqes tuaj, ato do të ridrejtohen menjëherë në HTTPS.

Në hapat e mëparshëm, ne kemi treguar tashmë se ku mund të gjeni shtojcën e Encrypt të Let-it në cPanel. Ju mund të përdorni të njëjtën plugin për të vendosur ridrejtimin automatik. Para se t’ju tregojmë se si ta bëni atë, duhet të siguroheni që nuk ka ndonjë rregull aktiv .htaccess. Një rregull i tillë mund të komplikojë më tej gjërat duke detyruar të gjitha kërkesat në faqen tuaj të jenë HTTP. Nëse ky rregull është aktiv dhe e vendosni HTTP-në e re > Rregullimi i rregulluar HTTPS ndërkohë, atëherë do të përfundoni në një lak të pafund të HTTP > HTTPS > HTTP.

Si rezultat, trafiku juaj nuk do të arrijë kurrë në faqen tuaj dhe do të përfundojë në këtë vend të ridrejtimit në vend. Pra, nëse nuk ka një rregull të tillë të aplikuar në faqen tuaj, atëherë mund të filloni të ridrejtoni trafikun tuaj HTTP në HTTPS. Klikoni ikonën e Encrypt të Le të përsëri në seksionin e Sigurisë dhe zgjedhni Cilësimet HTTPS nga menyja rënëse pranë domenit tuaj. Kjo menu në rënie është aktive vetëm nëse keni aktivizuar tashmë Wildcard SSL. Pastaj, do të shfaqet një skedar Menaxho HTTPS Settings ku duhet të aktivizoni opsionin HTTPS Enforce.

Uebfaqja juaj vazhdimisht bën kërkesa të jashtme, dhe ato gjithashtu duhet të jenë lidhje HTTPS. Për shembull, mund të keni një fletë stili që tregon për një burim të jashtëm CSS, por ai është i koduar në HTTP. Ju lehtë mund ta ktheni këtë në një kërkesë HTTPS në të njëjtën skedar Menaxho HTTPS. Më poshtë HTTPS Enforce, ka ndërprerësin e Lidhjeve të Jashtme të Rishkrimit. Ndizni atë ndezës dhe do të garantojë që nuk do të ketë përmbajtje të përzier në faqen tuaj në të ardhmen.

Nga atëherë e tutje, çdo lidhje e vetme dalëse do të shndërrohet në HTTPS. Mbani në mend se nëse ka ndonjë përmbajtje të përzier në faqen tuaj, atëherë do të marrë një status SSL të pavlefshëm dhe do të humbni besimin e vizitorëve tuaj menjëherë. Në rast se dëshironi të lidheni me një burim, por shtojca zbulon se nuk ka asnjë mënyrë për ta bërë atë përmes HTTPS, thjesht do të shmangë burimin. Kjo është pothuajse shumë mënyra e vetme për ta mbajtur faqen tuaj të internetit larg HTTP. Nëse doni një sit të sigurt SSL, kërkesa juaj duhet të jetë e sigurtë kërkesa HTTPS.

Hapi 4: Gjeni të gjithë përmbajtjen me lidhje HTTP

Nëse doni të lidheni me burimet që nuk kanë një URL të aktivizuar HTTPS, ne kemi një lajm të mirë për ju. Ju gjithmonë mund t’i shkarkoni këto burime dhe t’i shtoni ato në përmbajtjen tuaj në internet. Nëse është përmbajtja juaj, ju me siguri mund ta shërbeni si HTTPS, apo jo? Në rast se keni lidhje që tregojnë për atë burim të veçantë, atëherë do t’ju duhet të gjeni ato lidhje dhe të siguroheni që ato tregojnë për lokacionin e ri (serverin tuaj) të burimit përmes HTTPS.

Mund të gjeni disa tema ose shtojca që nuk mbështesin HTTPS. Këto mund të priten edhe në faqen tuaj të internetit, por shkarkimi i një përmbajtje të tillë përfundimisht do t’ju kërkojë të azhurnoni në të ardhmen kur të dalë versioni tjetër. Sa herë që ekziston një version i ri, duhet të shkarkoni dhe të filloni ta pritni atë në faqen tuaj të internetit, duke zëvendësuar atë të mëparshëm i cili është një proces i bezdisshëm. Nëse thjesht e përditësoni atë, atëherë URL-ja do të ndryshojë përsëri në HTTP të pasigurt, në mënyrë që definitivisht të mos jetë një opsion i mirë.

Një ide më e mirë është të shmangni temat dhe shtojcat e bazuara në HTTP. Ju keni mjaft prej tyre në dispozicion në treg sidoqoftë.

Nëse po ekzekutoni faqen tuaj në WordPress, nuk do të duhet të kaloni në Hapin 3 dhe Hapi 4. Vetëm instaloni Vërtetë plugin SSL i thjeshtë dhe aktivizojeni atë. Kjo shtojcë do të bëjë të gjitha rivlerësimet dhe rishkrimin e URL për ju.

A keni nevojë edhe për Mbështetjen e Kriptimit?

Fakti që ju merrni një Encrypt të Le me Paketat e hosteve të përbashkëta të HostGator falas nuk do të thotë që ju nuk mund ta aplikoni atë në ndonjë paketë tjetër të pritjes. Në fakt, ofruesi nuk ka nevojë as për të mbështetur Encrypt-in e Let dhe ju do të jeni akoma në gjendje ta instaloni.

Sidoqoftë, ne nuk po themi se është e thjeshtë ta instaloni pa mbështetje. Shtë mjaft e ndërlikuar dhe ju duhet të bëni pak studime për t’u njohur me pjesën teknike të tij përpara se ta bëni. Gjithashtu, megjithëse është e ndërlikuar, por plotësisht e mundshme, nuk është patjetër diçka që do të sugjeronim. Kur të merrni një çertifikatë të Encrypt të Letrave falas, ajo do të jetë e vlefshme vetëm për 90 ditë. Nëse e instaloni manualisht, do të duhet ta rinovoni manualisht përmes të njëjtit proces të komplikuar.

Arsyeja pse ju duhet të zgjidhni një paketë që në të vërtetë mbështet Encrypt-in e Letrave është sepse ajo do të rinovohet automatikisht sa herë që skadon. Pasi ta aktivizoni atë përmes cPanel tuaj, nuk do të duhet të shqetësoheni më për të. Askush nuk garanton që ju do të mbani mend certifikatën tuaj SSL kur 90 ditët do të përfundojnë dhe në fakt do ta rinovojnë atë në kohë. Moreshtë më se e mjaftueshme ta harroni një herë, pasi mund të përfundoni në disa situata mjaft të pakëndshme si rezultat.

Nëse nuk doni që të dhënat e ndjeshme të zbulohen nga faqja juaj, atëherë shkoni përpara dhe të gjeni një ofrues të një web hosting që mbështet certifikatat SSL.

Shikoni kuponat më të mirë të HostGator këtu!

A keni nevojë ndonjëherë të blini një Certifikatë SSL?

Pra, pse do të blini ndonjëherë një certifikatë SSL nëse mund ta merrni falas? Rezulton se në shumicën e rasteve, ju jeni me të vërtetë më mirë me një SSL falas. Ose merrni SSL Auto ose Encrypt të Le, do të ketë pak ose aspak ndryshim në fund. Shumë kompani të mbajtura në internet ishin duke fituar para të mëdha vetëm duke shitur certifikata SSL.

Por tani, pasi gjithnjë e më shumë njerëz zbulojnë se ka pako me SSL falas, këto kompani duhet të ndryshojnë planet e tyre. Një SSL vetë mund të kushtojë lehtësisht më shumë sesa një plan i përbashkët pritjeje. Kjo mund të ju befasojë pak, por ka disa raste kur ne ju rekomandojmë të paguani një SSL. Këto janë këto:

 1. Një çertifikatë SSL tashmë është një mënyrë e mirë për të fituar besimin e klientëve tuaj, por nëse ata shohin se ju e keni blerë atë veç e veç, ata do të binden edhe më shumë. Një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i bërë klientët e mundshëm të qëndrojnë
 2. Ju mund të mbroni veten kundër mashtrimit duke siguruar veten një sigurim garancie

Gjithmonë është pak më siguruese nëse ekziston ajo shirit i gjelbër SSL në të majtë të URL-së tuaj. Ka shumë kompani të njohura që e marrin barin e gjelbër shumë seriozisht. Për shembull, shikoni në faqen e internetit të PayPal. Përveç dollapit jeshil, shirita jeshil tregon edhe emrin e kompanisë të shkruar në tekstin jeshil. Ju mund të merrni të njëjtin lloj SSL për uebfaqen tuaj nëse merrni një çertifikatë të Validimit të Zgjatur (EV).

Sapo vizitorët tuaj të shohin emrin e kompanisë tuaj të shkruar me gjelbër, ata nuk do të kenë asnjë dyshim në besueshmërinë tuaj çfarëdo. Ekzistojnë gjithashtu shumë faqe në internet me emra domainash të ngjashëm në Internet. Nëse keni një çertifikatë EV, atëherë të paktën njerëzit mund të jenë të sigurt se nuk e kanë mistifikuar domainin rastësisht. Sidoqoftë, duhet të jeni ende të kujdesshëm sepse një çertifikatë EV është diçka që edhe skamuesit mund ta blejnë nëse dëshirojnë.

Jo Subsdo Filial i HostGator ofron SSL Falas

HostGator është një markë e madhe që është e ndarë në shumë kompani më të vogla. Falë këtyre vartëseve, shërbimet e HostGator janë në dispozicion në të gjithë botën. Problemi është se kompania ende nuk ofron SSL falas në disa prej vendeve ku shërbimet e tyre janë të disponueshme. Për shembull, mund të merrni të njëjtat paketa të vjetra nga HostGator nëse banoni në Indi. Mund të mbetet akoma kohë për t’i bërë filialet e tyre të kalojnë në paketat e reja dhe të sigurojnë Encrypt SSL të Le të Encrypt..

Sa herë që HostGator ndryshon diçka në paketat e tyre, kërkon ca kohë derisa çdo degë të ndërmarrë hapat e nevojshëm dhe të zbatojë të njëjtat ndryshime. Por pavarësisht kësaj, ne mund të konkludojmë se certifikatat falas SSL u vunë në dispozicion për të gjithë. Nëse dëshironi një SSL themelore, ju duhet vetëm të regjistroheni në një plan të mbajtjes në internet dhe ata do t’ju japin menjëherë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map