6 bästa webbhotellleverantörer

bäst-fotografi-webbplats-värd


Fotografering innebär inte bara att ta otroliga foton eftersom du också behöver bygga och visa din portfölj. En onlineportfölj är ett solidt sätt att locka till sig nya kunder. En fotografihemsida kan börja om små och växa tillsammans med ditt hantverk. Webbplatsvärdar finns gott om, och deras plattformar är enkla att använda. Att välja rätt webbhotell kommer att maximera din online-närvaro, locka till sig många affärsmöjligheter och visa en kvalitetsportfölj.

Om du är nybörjare i att bygga en webbplats och marknadsföring online kan du välja förvaltade webbplatsbyggare som Wix och Squarespace. Vissa fotografer vill dock ha den kreativa friheten att skapa sina webbplatser och välja populära webbplatser som WordPress. Några av de bästa plattformarna att tänka på är:

1. SmugMug

smugmug-fotografi-webbplats-värd

SmugMug

Fotodelningstjänsten SmugMug är ganska populär bland professionella fotografer. Plattformen har vackert utformade mallar som gör att bilder ser otroliga ut. Mallarna är dessutom mobilkänsliga så att din portfölj ser bra ut från vilken enhet en användare loggar in med. En annan fördel med SmugMug är användarvänligheten. Du kan publicera det första galleriet på knappt en timme med standardmallarna.

Det finns också flera alternativ för e-handel för ditt arbete.

SmugMug erbjuder en kostnadsfri test på två veckor, varefter en användare måste uppgradera till ett betalt abonnemang. Det finns fyra paketnivåer med den grundläggande som erbjuds till $ 4 per månad. Det paket som har flest funktioner börjar på $ 40 varje månad, där en fotograf kan erbjuda prislistor för konst, tryck och digitala tryck. Du kan ansluta en domän du redan äger eller köpa en via plattformen. Du kan också använda ett med SmugMug-namnet som kommer att vara www.yourpreferredname.smugmug.

SmugMug drivs stolt av Amazon Web Services, en av de bästa lösningarna inom företagssektorn. Kompletterande funktioner låter dig bestämma vilka arbetsstycken du kommer att använda för allmänheten. Det utmärkta supportcentret på SmugMug är också ett vinnande drag för webbplatsen.

2. Weebly

Weebly-fotografi-webbplats-värd

Weebly

Weeblys plattform är en dra och släpp webbplatsbyggare som är lätt att använda. Genomsnittliga teman är idealiska för vanliga affärsmodeller som välgörenhetsorganisationer och hobbyer. Fotografering är dock ganska detaljerad, och du behöver något som fångar uppmärksamhet. Premiummallar är den perfekta lösningen för professionella fotografer. Du har möjlighet att designa din egen mall om du känner till kodning eller om du använder en utvecklare. Weebly ger sådana användare tillgång till sina HTML / CSS-koder för att sammanställa webbplatser som tilltalar dem. Du kan köpa en premiummall på Weebly som är designad för att se professionell och unik ut. Dessa mallar sträcker sig mellan $ 35 till $ 50 och köps en gång utan återkommande avgifter.

Weebly uppskattas för sitt enkla användargränssnitt som inte är full av funktioner. Plattformens app-butik är bland de bästa på marknaden, och de hjälper dig att skala din webbplats till dess största funktion. Fotografer dras av Weeblys obegränsade lagring som låter dem ständigt utöka sina samlingar. Det sätter inte dimensionerbegränsningar för några uppladdade bilder så att dina bilder inte ändras. Weebly har förbättrat sin design de senaste åren för att göra det mer tilltalande för fotografer.

3. Wix

Wix-fotografi-webbplats-värd

Wix

Wix har många erbjudanden för professionella fotografer som gör det till en av de främsta byggare av fotografihemsidor. Webbplatsen har en gratis plan för användare som använder underdomänet Wix. Dessa användare tillåter också Wix-annonser till de som visas på sina webbplatser. Med en premiumplan kan du använda en anpassad domän kombinerad med full funktionalitet. Webbplatsens gratisfunktioner inkluderar intäktsgenerering, support dygnet runt, sökmotoroptimering, flera språk, mobiloptimering och e-handelsbutik online. Med premiumplanen får du dessutom 500 MB lagringsutrymme, gratis värd, premiumstöd och Google Analytics.

Wix erbjuder över 500 mallar som är professionellt designade och mer än 30 av dessa är riktade till fotografer. Många gallerier sträcker sig från det minimalistiska till det kreativa och urbana. Du kan lägga till sociala medier anslutningar och kontaktformulär till din sida. En e-handelsplan eller ett VIP-paket gör det enkelt för dig att sälja dina produkter. Du kan till och med integrera plattformar som Etsy. Plattformen har praktiska redigeringsfunktioner för en snabb fix, och fotoöverföringshastigheter är på samma sätt fantastiska. Wix avslöjade en “Artificial Design Intelligence” med uppgift att hantera det mesta av det manuella arbetet med att skapa en webbplats med en algoritm.

WordPress Hosting Services för fotografer

Fotografer vill att deras bilder ska laddas snabbt på sina webbplatser, och de vill också SEO-optimering, säkerhetskopiering, uppdateringar och support. Dessa skäl gör att WordPress sticker ut från konkurrensen. Det finns tre nivåer för en WordPress-webbplats. Du kan få ett gratis WordPress-konto på WordPress.com som hanteras helt av plattformen. Du kommer att vara fri från alla förvaltningsbeslut inklusive säkerhetskopior och uppgraderingar.

Du kan välja ett självhostad WordPress-konto på en värd som inte hanteras. I det här fallet kommer du att köpa webbhotell från ett företag och konfigurera dina installationer på WordPress. Det mer idiotsäkra alternativet är självhosting på en hanterad värd. Dessa värdar hanterar olika aspekter av din webbplats, t.ex. prestandaoptimeringar och säkerhetskopiering och återställning. De bästa värdscheferna inkluderar:

4. HostGator

Hostgator-fotografi-webbplats-värd

Hostgator

HostGator är värd för miljontals webbplatser för att göra det till branschens ledande plattformar. Det är en av de billigaste webbhotellcheferna för WordPress, och du kan välja någon av deras flera planer. Det tillhandahåller gratis migrationstjänster för nya användare under den första månaden att registrera sig.

En fotograf behöver en snabb webbplats eftersom det är en viktig indikator på besökarnas tillfredsställelse. Förseningar kan minska sidvisningarna och utlösa låga SEO-rankningar. Serverns svarstid för HostGator är tillfredsställande på mindre än en sekund. Det garanterar också 99,9% drifttid vilket är imponerande pålitligt för en kreativ webbplats. HostGators support är tillgängligt dygnet runt för både livechatt och telefonstöd medan värdpanelen har en supportportal för vanliga frågor. Du kan välja den plan som tilltalar dig när du väljer HostGator.

5. BlueHost

Bluehost-fotografi-webbplats-värd

Bluehost

BlueHost har varit på den rekommenderade listan över värdleverantörer av WordPress sedan 2005. Varje värdpaket innehåller en gratis domän under ett år, automatiserade säkerhetskopior och uppdateringar, omedelbara WordPress-installationer och obegränsad bandbredd. Du kan enkelt välja teman och plugins för din webbplats för att skapa ett professionellt utseende. Det finns en mängd olika support och databaser som du kan köpa.

Webbplatsens driftstid på webbplatsen är cirka 99,9%, vilket är bland orsakerna till att WordPress-användare föredrar det. Dess serverhastigheter är också tillräckliga så att din fotograferingswebbplats laddas på några sekunder.
Den billigaste av den produkt som erbjuds av BlueHost är delad webbhotell som sträcker sig mellan $ 7.99 och $ 14.99 per månad. Det finns grundläggande, plus och val plus planer tillgängliga med det här alternativet. Det finns också ett WordPress-optimerat alternativ som börjar på $ 39.99 varje månad. Du kan välja cloud hosting till $ 9,99 per månad. En fördel med BlueHost är att det gör att du kan bygga upp din webbplats när du fortskrider i fotografering. Kostnaderna och trängselet för att byta värdleverantörer kan vara överväldigande, och det är bäst att arbeta med samma chef. En vanlig nackdel är dock att du kommer att möta prisökningar för förnyelse.

6. InMotion Hosting

Inmotion-fotografi-webbplats-värd

InMotion Hosting

InMotion är bland de största webbhotellföretagen och har förblivit oberoende sedan starten 2001. Företaget är erkänt som ett av de stabila företagen i sin storlek som inte ägs av Endurance International. Det har en genomsnittlig driftstid på 99,9% så att du inte behöver oroa dig för att din webbplats är opålitlig. InMotion rankas också högt med snabba serverhastigheter.

InMotion’s WordPress-värdplan är utformad för att erbjuda överlägsen prestanda och säkerhet. Paketet innehåller sex olika alternativ med egen prissättning. Den grundläggande är WP-1000S, perfekt för små bloggar. Det börjar på $ 8,99 per månad och innehåller en gratis domän, en enda webbplats, 40 GB SSD-lagring och obegränsad bandbredd och e-postkonton. Bloggare kan välja WP-2000S som passar 50 000 månatliga besökare och uppgraderad lagring av 80 GB lagring till $ 12,99 per månad.

WP-5000S stöder tio webbplatser till $ 74,99 per månad och är perfekt för en stor webbplats med en trafik på 600 000 besökare varje månad. Med denna plan finns också 200 GB SSD-lagring. WP-6000S börjar på $ 142.99 och stöder 20 webbplatser. Den passar för webbplatser med användare på totalt 1,2 miljoner varje månad.

Hur man väljer en webbhotell för fotografering?

Att välja en bra webbhotell är avgörande för en fotograf eftersom det är där du kommer att visa din portfölj. Inte all värd skapas dock lika, eftersom du snart kommer att lära dig. Plattformar rankas annorlunda i aspekter som lagring, säkerhet, SEO-optimering, uppdateringar och säkerhetskopior och belastningstider. Här är de bästa övervägandena för alla fotografer som är ute efter värd:

Lagring

Fotografering beror på filer och bilder med bilder. Du behöver en leverantör med tillräckligt med lagringsutrymme för alla dina klientgallerier och portföljfoton. En fotografihemsida är bildberoende vilket innebär att dina användare kommer att vara mest intresserade av denna stora del av din webbplats. Du skulle inte vilja komprimera bilder för att maximera på otillräcklig lagring och därefter erbjuda dina besökare bilder av låg kvalitet.

Innan du väljer webbhotell, fråga dig själv hur många portföljgallerier du behöver. Behöver du klientisoleringsgallerier? Hur många av dessa gallerier kommer du eventuellt att vara värd varje år? Kan du vara värd för klientgallerierna på obestämd tid på din webbplats? Många företag annonserar sig själva som erbjuder obegränsad lagring, även om de sätter lock och gasreglage. Verkligheten är att lagringsutrymme är dyrt och du kan börja med en lägre prisplan som 50 GB eller 100 GB och uppgradera över tid.

Fart & Pålitlighet

Skalbarheten är beroende av prestanda och hastighet, och du vill ha en webbplats utan nätverksproblem. Det är troligt att du inte upptäcker något problem när du ursprungligen publicerar din webbplats, men du kan stöta på tillförlitlighetsproblem när din webbplats växer. Leta efter information om drifttidsgarantier, datacentra, servar och nätverksrecensioner av användare.

Fotograferingswebbplatser är inriktade på bilder, varför du måste tänka på den webbhotell du väljer. Besökare och kunder blir frustrerade av långsamma laddningshastigheter och du kan tappa potentiella kunder på grund av detta.

Säkerhetskopiering

Du kommer troligtvis ägna mycket tid åt att bygga din webbplats, och det sista du vill göra är att återskapa den igen om data går vilse. En säkerhetskopiering och återställningsfunktion är nödvändig för en webbhotellleverantör. Vissa leverantörer behöver dig för att aktivera säkerhetskopian manuellt medan andra har automatiska inställningar. Den här funktionen kommer att ge dig sinnesfrid när du arbetar för att visa din portfölj.

Prissättning

Frågan om att bygga en gratis fotograferingswebbplats kastas mycket runt. Det kommer dock till målet, och du bör överväga varför du startar webbplatsen. Om det är ett utlopp för en hobby kommer en gratis webbhotell att göra. Ett hållbart fotograferingsföretag kommer dock att behöva extra funktioner som kommer med en betald plan. Till att börja med kan du välja ett grundpaket och skala upp när du blir mer rutin i branschen.

Stöd

De flesta fotografer är inte IT-specialister, varför det hjälper till att ha ett tekniskt supportteam. Helst bör stödet finnas tillgängligt dygnet runt, och det ska erbjudas via en rad plattformar som livechatt, telefon och biljett. Den genomsnittliga stödtiden är också en bra indikator på kvaliteten på hjälp av en viss leverantör.

Optimera dina foton för webben

Optimering av bilder för internet innebär att bilder inkluderas i rätt dimension, format och upplösning samtidigt som minsta möjliga storlek bibehålls. Bilder är vanliga syndare när det gäller långsamma laddningshastigheter. Användare överger snabbt webbplatser som tar lång tid att ladda, varför bildoptimering är nödvändig. Övningen kommer att förbättra sidhastigheten och förbättra SEO-ranking. Sökmotorer är inte heller fans av långsamma webbplatser och de värderar höga hastigheter. SEO-ranking påverkar direkt din webbplats synlighet online. Optimerade bilder förbättrar också besökarnas engagemang med webbplatser.

Det finns många bildoptimeringsverktyg som du kan använda, inklusive Adobe Photoshop, Gimp, FileOptimizer, Affinity Photo och Trimage. Plugins för bildoptimering är också tillgängliga i plattformar som WordPress. JPEG-bilder är idealiska för fotografering som innehåller människor, saker och platser. PNG-formatet har bättre kvalitet, men det har en större filstorlek. För att komprimera bilder är det bästa verktyget den avancerade förlorade bildkomprimeringen som finns i de flesta redigeringsverktyg.

Slutsats

Webbplatser är mer än kreativa butiker, eftersom de visar portföljen för en individ eller varumärke. För en fotograf är webbplatser plattformar som sticker ut från mängden och blir anställda. Webbhotell är bland de val du kommer att göra när du skapar en webbplats och det kommer att förlita sig på faktorer som support, prissättning, lagring, tillförlitlighet och skalbarhet. Fotografer måste också optimera sitt arbete för internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map