Snelste WordPress-hosting – 5 beste webhostingproviders

01.06.2020
Beste hosting 'Snelste WordPress-hosting – 5 beste webhostingproviders
0 22 мин.

snelste WordPress-hosting


Het is een goed idee om WordPress voor uw website te gebruiken, het is een snel, betrouwbaar en open source content management systeem (CMS), dat door meer dan 30% van de websites wordt gebruikt. U heeft niets anders nodig om te starten, alleen een domeinnaam en een webhost.

Maar een goede webhost hebben kan moeilijker te vinden zijn, aangezien er tienduizend hostingbedrijven op internet zijn en velen van hen agressieve marketing gebruiken om u te vangen. Het is niet zeker of u de meest betrouwbare webhosting zult vinden door op Google- of Facebook-advertenties te klikken.

Een van de belangrijkste attributen van hosting is de serversnelheid. Hoe sneller u de server vindt, hoe sneller uw website wordt geladen. Laadtijd is, naast de kwaliteit van de inhoud, de meest cruciale factor bij het optimaliseren van zoekmachines. Sitesnelheid is ook belangrijk voor Google; het beschouwt uw website beter als het sneller laadt. En betere plaatsingen op pagina’s met zoekresultaten van Google betekenen meer gratis bezoekers uit de zoekmachine.

Ook hebben uw bezoekers zeer snel inhoud nodig en heeft uw website maar een paar seconden om ze te vangen. Als uw site langzamer is, gaan uw bezoekers weg en raakt u ze kwijt. Kortom: websitesnelheid is meer dan belangrijk. Het is essentieel.

In dit artikel gaan we alle bedreigingen bespreken die uw website kunnen vertragen en enkele betrouwbare WordPress-webhostingproviders beoordelen waaruit u kunt kiezen.

5 Beste & Snelle WordPress Host beoordeeld

We hebben de beste WordPress-hostingproviders geanalyseerd en getest en dit zijn de 5 beste hostingbedrijven die uw WordPress-site de beste snelheid en prestaties geven:

Hostingbedrijf
Prijs vanaf
Snelheid

1hostgator snelste WordPress-hosting$ 2,75 / maand481 ms
2bluehost snelste WordPress-hosting$ 3,95 / maand449 ms
3inmotion snelste wordpress hosting$ 3,99 / maand476 ms
4sigeround snelste wordpress hosting$ 3,95 / maand534 ms
5a2hosting snelste wordpress hosting$ 3,92 / maand603 ms

Je kunt de beste WordPress-sjablonen gebruiken en de meest getalenteerde programmeurs vragen om je site te maken, maar zonder een goede host gaat het niet snel. Het hebben van een betrouwbare WordPress-webhost is van vitaal belang en het kan verwarrend zijn om de beste van de markt te vinden.

Zoals we al zeiden, doen de slechtste bedrijven in de meeste gevallen de meest agressieve advertenties om nieuwe klanten te werven. Om u niet voor de gek te houden, moet u ook een kort onderzoek doen en recensies lezen voordat u een pakket koopt. We hebben de lijst met de beste WordPress-webhostingbedrijven samengesteld, waarbij we de services benadrukken die essentieel zijn voor een goed werkende website.

1. HostGator

hostgator-snelste-wordpress-hosting

HostGator

HostGator is opgericht in 2002 en heeft momenteel meer dan 400.000 gebruikers en onderhoudt meer dan 9.000.000 domeinnamen.

Waarom raden we HostGator aan?

 • meer dan 16 jaar in hostingbedrijf
 • alle hostingpakketten worden geleverd met onbeperkte bandbreedte
 • u kunt onbeperkt subdomeinen, FTP-accounts en e-mailaccounts toevoegen
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • 7/24 ondersteuning

HostGator biedt 3 soorten goedkope WordPress-hostingpakketten:

 1. Hatchling Plan is het kleinste pakket van het bedrijf en ideaal voor één website. Het is beschikbaar vanaf $ 2,75 / maand.
 2. Baby Plan is het voordelige pakket waar u een onbeperkt aantal websites kunt toevoegen voor een startprijs van $ 3,95 / maand.
 3. Business Plan geeft je meer extra dan Hatchling en Baby Plans. Het kan een onbeperkt aantal websites bedienen en biedt een gratis privé-SSL & IP en een gratis speciaal IP-adres. Het is beschikbaar vanaf $ 5,95 / maand.

De hierboven opgesomde plannen zijn geschikt voor kleine WordPress-sites. Als u echter meer snelheid en betere prestaties nodig heeft, moet u kiezen voor een van de WordPress Cloud Hosting-abonnementen die worden aangeboden door HostGator:

 • Starter Plan is een goede keuze voor het hosten van een WordPress-site met maximaal 3.300 dagelijkse bezoekers (100k / mo). Deze plannen bevatten 1 GB back-upruimte en een gratis SSL-certificaat.
 • Met Standard Plan kunt u twee WordPress-sites hosten, wat een totaal aantal dagelijkse bezoeken van ongeveer 6.500 (200k / mo) oplevert. Het wordt geleverd met 2 GB back-upopslag en gratis SSL, net als het vorige plan.
 • Business Plan is vergelijkbaar met de andere twee, met het verschil dat het geschikt is voor maximaal 17.000 dagelijkse (500.000 maandelijkse) bezoekers van 3 gehoste websites.

De WordPress-cloudplannen bieden 2,5 keer meer snelheid dan de gedeelde plannen. Als u van plan bent uw website van een andere host naar HostGator te verplaatsen, zullen zij u helpen met de migratie en een gratis migratiedienst aanbieden.

2. BlueHost

bluehost-snelste-wordpress-hosting

BlueHost

BlueHost is opgericht in 2003 en ze hosten meer dan 2 miljoen websites. De eigenaren van het bedrijf zijn grote WordPress-fans en u kunt een echt professioneel ondersteuningsteam vinden voor uw vragen.

Waarom raden we BlueHost aan?

 • meer dan 15 jaar ervaring in hosting
 • supersnelle SSD-opslag in plaats van klassieke harde schijven
 • alle WordPress-pakketten bevatten een gratis domeinnaam en een IP-adres
 • geen limiet in bandbreedtegebruik
 • 24/7 ondersteuning en 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

BlueHost biedt de volgende beheerde WordPress-pakketten:

 1. WP Standard is ideaal voor het uitvoeren van maximaal 100 miljoen bezoeken per maand. Het geeft je 30 GB opslag, 2 GB geheugen en 30 GB opslag voor back-ups. Het pakket is verkrijgbaar vanaf $ 19,99 / maand.
 2. WP Enhanced kan goed zijn voor websites die tot 300 miljoen bezoeken per maand hebben. Het wordt geleverd met 60 GB webruimte, 60 GB back-upopslag en 4 GB geheugen. De startprijs is $ 29,99 per maand.
 3. WP Premium kan maandelijks tot 600 miljoen bezoeken verwerken en biedt 120 GB opslag, 120 GB back-up en 6 GB geheugen. Het is beschikbaar vanaf $ 39,99 / maand.
 4. WP Ultimate is geschikt voor u, als u onbeperkte weergaven met uw websites wilt weergeven. Het grootste pakket biedt u 240 webopslag, 240 GB back-upruimte en 8 GB geheugen. De pakketprijs begint bij $ 49,99 / maand.

BlueHost heeft ook onbeheerde WordPress-hostingplannen met de volgende specificaties:

 • Basic is geweldig voor het opstarten van je eerste WordPress-sites. Dit plan maakt het mogelijk om één website te hosten, wordt geleverd met gratis SSL-certificaat, 50 GB SSD-opslag en biedt een echt goede snelheid voor WordPress-websites. Het basisabonnement kost $ 3,95 / maand met een abonnement van 3 jaar.
 • Plus is vergelijkbaar met het basisplan, hoewel dit het mogelijk maakt om meerdere domeinen te hosten en onbeperkte SSD-opslag heeft. Qua snelheid en prestaties krijg je dezelfde resultaten als bij het vorige plan. Het Baisc-abonnement begint bij $ 5,95 met een hostingplan van 3 jaar.
 • Choice Plus is vergelijkbaar met het Plus-plan wat betreft snelheid, betrouwbaarheid en prestaties. Dit plan wordt geleverd met de basisback-up van CodeGuard, wat erg handig is om regelmatig een back-up van uw website op de automatische piloot te maken. Het Choice Plus-abonnement is niet beschikbaar tegen een gereduceerde prijs, voor slechts $ 5,95 / maand (net als het Plus-abonnement) met een contract van 3 jaar.

Voor een WordPress-site met veel verkeer moet u mogelijk kiezen voor de managed hosting-service, maar voor kleinere WordPres-sites bieden de gedeelde plannen u voldoende snelheid en prestaties om uw bezoekers tevreden te houden.

3. InMotion-hosting

inmotion-snelste-wordpress-hosting

InMotion Hosting

InMotion bestaat sinds 2001, te beginnen met shared hosting-services. Het besefte al snel dat er een grote behoefte is aan WordPress-pakketten, dus introduceerden ze ook sterk aangepaste WordPress-hostingaanbiedingen.

Waarom raden we InMotion aan?

 • al meer dan 17 jaar actief
 • alle WordPress-pakketten worden geleverd met een gratis domeinnaam
 • onbeperkt gebruik van bandbreedte
 • onbeperkt aantal toegewezen e-mailaccounts
 • supersnelle SSD-opslag
 • 90 dagen geld-terug-garantie
 • 7/24 ondersteuning

InMotion biedt 6 WordPress-hostingpakketten:

 1. WP-1000S is het kleinste pakket, dus ideaal voor een enkele website met maximaal 20.000 maandelijkse bezoekers. Het geeft je 40 GB opslagruimte voor een startprijs van $ 4,99 / maand.
 2. WP-2000S kan een thuis zijn van 2 websites, tot 50.000 totale maandelijkse bezoekers. Het pakket bevat 80 GB en een Jetpack Personal-licentie ter waarde van $ 39 / jaar. Je kunt het kopen vanaf $ 8,99 / maand.
 3. WP-3000S is ideaal voor maximaal 3 websites, met een maximum van 125.000 maandelijkse bezoekers. U krijgt 120 GB webopslag en de Jetpack Personal-licentie voor een startprijs van $ 11,99 / maand.
 4. WP-4000S is nog groter; u kunt 6 websites aan dit pakket toevoegen en tot 600.000 maandelijkse bezoekers bedienen. De opslag is 160 GB groot en de extra’s omvatten ook een gratis speciale IP. In plaats van Jetpack Personal krijg je een Jetpack Professional-licentie ter waarde van $ 299 / jaar. De pakketprijs begint bij $ 29,99 / maand.
 5. WP-5000S kan 10 websites met 600.000 bezoekers per maand maandelijks bedienen en geeft u 200 GB opslagruimte. Dit pakket bevat ook de gratis licentie voor IP en Jetpack Professional. Het is beschikbaar vanaf $ 59,99 / maand.
 6. WP-6000S is het grootste WordPress-pakket en kan een thuis zijn voor 20-websites, die tot 1.200.000 totale maandelijkse bezoekers dienen. U krijgt ook de gratis IP- en Jetpack Professional-licentie; het pakket is beschikbaar vanaf $ 114,99 / maand.

U kunt een WordPress-website opzetten op de zakelijke hostingplannen van InMotion. Deze plannen geven je ook echt goede prestaties, hoewel het geen beheerde WordPress-hostingplannen zijn:

 • Launch is het standaard webhostingplan dat wordt aangeboden door InMotion Hosting, dat wordt geleverd met een gratis domeinnaam, onbeperkte schijfruimte en bandbreedte, onbeperkte e-mails, gratis SSL en meer. Met dit plan kunnen twee websites worden gehost. Het kost $ 3,99 / maand met een contract van 2 jaar.
 • Power is hun gedeelde hostingplan van het volgende niveau. Het verschilt aanzienlijk van het Launch-plan, omdat het 6-websites kan hosten en tweemaal de prestaties biedt. De kosten zijn ook hoger, beginnend bij $ 5,99 per maand bij een abonnement van 2 jaar.
 • PRO wordt geadverteerd als het plan met de beste waarde. Het is vergelijkbaar met het Power-plan, met het verschil van 4 keer de prestaties en toegang tot Pro Level Support. Dit plan is beschikbaar tegen hogere kosten, beginnend bij $ 13,99 / maand met een abonnementsperiode van één jaar.

InMotion’s bedrijfsplannen zijn geweldig voor het hosten van kleinere WordPress-sites, waarbij een goede balans wordt gehouden tussen kosten en websiteprestaties.

4. SiteGround

siteground-snelste-wordpress-hosting

SiteGround

SiteGround werd gelanceerd in 2004 en herbergt tegenwoordig meer dan 1.600.000 domeinnamen. Het verhaal begon in een slaapzaal en werd een van de grootste leden van de industrie.

Waarom raden we SiteGround aan?

 • meer dan 14 jaar in hostingbedrijf
 • onbeperkt gebruik van bandbreedte
 • onbeperkte subdomeinen en e-mailaccounts
 • 30-dagen geld terug garantie
 • supersnelle SSD-opslag
 • boven industriestandaard 99,99% server-uptime
 • 7/24 ondersteuning

SiteGround biedt 3 WordPress webhostingpakketten:

 1. StartUp is het kleinste pakket en geschikt voor één website met maximaal 10.000 bezoeken per maand. Het wordt geleverd met 10 GB ruimte en een WordPress-servicepack voor een startprijs van $ 3,95 / maand.
 2. GrowBig is ideaal als je meer dan 1 website aan je hostingpakket wilt toevoegen. Het biedt 20 GB webopslag en kan tot 25.000 totale maandelijkse bezoekers bedienen. Het WordPress-servicepack is uitgebreid met premiumfuncties, het pakket is beschikbaar vanaf $ 5,95 / maand.
 3. GoGeek is het grootste WordPress-pakket, bedoeld voor echte nerds. Het kan ook de thuisbasis zijn van meerdere websites, met een maximum van 100.000 bezoeken per maand. De opslag van 30 GB geeft je meer ruimte en geeky WordPress-functies betekenen andere add-ons voor eerdere 2 WordPress-servicepacks. Het is beschikbaar vanaf $ 11,95 / maand.

5. A2Hosting

a2hosting-snelste-wordpress-hosting

A2Hosting

A2Hosting is opgericht in 2003 en is een grote fan van oplossingen voor milieubescherming. Het richt zich op sterke services en biedt de meest up-to-date serveromgeving, ook voor ontwikkelaars.

Waarom raden we A2Hosting aan?

 • meer dan 15 jaar actief
 • onbeperkte webruimte
 • onbeperkt gebruik van bandbreedte
 • supersnelle SSD-opslag
 • altijd geld-terug-garantie
 • 7/24 ondersteuning
 • tot 20x snellere werkomgeving voor grotere pakketten

A2Hosting heeft 4 WordPress webhostingpakketten:

 1. Lite is het kleinste pakket en ideaal voor een enkele website. U kunt tot 5 databases toevoegen en uw site bereiken via de gratis SSL-service. Het is beschikbaar vanaf $ 3,92 / maand.
 2. Het Swift-pakket is ontworpen voor het aanbieden van een onbeperkt aantal websites en er is geen limiet voor het aantal gebruikte databases. De 2 keer meer serverbronnen geven meer kracht, voor slechts een startprijs van $ 4,90.
 3. Turbo is het grootste onbeheerde WordPress-pakket en wordt geleverd met onbeperkte serverbronnen. De A2-siteversneller kan uw site tot 20 keer versnellen door gebruik te maken van site, geheugen en andere soorten caches. Het is beschikbaar vanaf $ 9,31 / maand.
 4. Beheerd pakket betekent beheerde WordPress-hosting en is beschikbaar met verschillende serviceparameters. De opslaggrootte varieert van 10 GB tot onbeperkt en extra services omvatten ook een gratis Jetpack Personal-licentie. Het belangrijkste element van dit pakket is het volledige WordPress-beheer. De startprijs is $ 12,97 / maand.

Hoe WordPress-websites te versnellen

Als u met succes uw WordPress-hostingprovider heeft gekozen, kunnen we doorgaan naar andere essentiële elementen van een snelle website.

Versnel WordPress met een Content Delivery Network

Content Delivery Network (CDN) is een technische oplossing om de weergave van uw website voor bezoekers te versnellen. Het gebruikt een enkel fysiek feit; de kortere afstanden kunnen sneller worden afgelegd.

Naarmate uw website groeit, krijgt u bezoekers over de hele wereld. Sommigen van hen zullen ver weg wonen van de fysieke locatie van uw websiteserver en de gegevens van de server hebben enige tijd nodig om bij de computer van die bezoekers te komen. Het is waar dat elektronische gegevens snel over het internet gaan, maar toch zal het enige tijd nodig hebben om op de doelcomputer aan te komen.

Dit probleem werd opgelost door gebruik te maken van netwerken voor het bezorgen van inhoud, waarbij verschillende servers op verschillende locaties in de wereld werden geplaatst. Als u een CDN gebruikt, wordt de inhoud van uw server gekopieerd naar aangesloten servers over de hele wereld en uw site of de statische delen ervan zullen in veel gevallen levend zijn. De volgende keer dat een bezoeker van veraf uw website bezoekt, zal niet uw oorspronkelijke server de gegevens weergeven, maar de CDN-server die zich het dichtst bij de locatie van de bezoeker bevindt. Als uw server zich bijvoorbeeld in Europa bevindt, zal deze uw website dienen voor Europese bezoekers. Als uw CDN een server heeft in Azië, dan zal de CDN-server uw website bedienen voor Aziatische bezoekers. Enzovoorts.

CDN is beschikbaar tegen een kleine vergoeding, dus het is de moeite waard om het te gebruiken. De meeste WordPress-webhostingproviders bieden u ook CDN-oplossingen door samen te werken met de grootste netwerken op de markt. U krijgt geen extra taken door een CDN-service aan te schaffen, omdat alles automatisch verloopt. De aangesloten servers van het Content Delivery Network synchroniseren de gegevens tussen elkaar en uw oorspronkelijke server, zodat uw bezoekers worden bediend met de up-to-date versie van uw website.

Gebruik slechts enkele, maar betrouwbare WordPress-plug-ins

WordPress is een eenarmige reus zonder plug-ins, deze code-add-ons geven die extra’s aan de originele contentmanagementsoftware die we het leukst vinden. Er zijn tienduizend plug-ins op de markt, dus het kan verwarrend zijn om de beste te kiezen.

Sommige eigenaren van WordPress-sites installeren ook tientallen plug-ins op hun sites, maar u moet dergelijk gedrag vermijden. Er zijn veel nadelen aan het gebruik van veel plug-ins zonder controle:

Plug-ins kunnen te veel bronnen gebruiken

Omdat plug-ins codestukken zijn, zijn er serverbronnen nodig om ze te verwerken en uit te voeren. De PHP-functies moeten worden geïnterpreteerd en de HTML-uitvoer ervan moet op de site worden gebruikt. U ziet deze processen niet, maar duizenden acties hebben op de achtergrond plaatsgevonden door de CPU en het geheugen van uw serverpakket.

Als u te veel plug-ins gebruikt, zullen ze meer CPU of geheugen gebruiken dan u in uw WordPress-hostingpakket hebt, en de server zal een fout veroorzaken. Het kan ervoor zorgen dat uw site niet meer werkt en uw bezoekers zien alleen een lege witte ruimte of een foutmelding.

Plug-ins kunnen met elkaar in conflict zijn

Plug-ins gebruiken hetzelfde geheugen en schijfgebieden, en de processen lezen die delen continu en schrijven wat gegevens terug. Als u te veel plug-ins gebruikt, zullen sommigen vroeg of laat hetzelfde geheugenstuk of schijfgedeelte willen gebruiken en zullen ze met elkaar in conflict komen.

In dergelijke gevallen kunnen ze een serverfout veroorzaken en een website stoppen. Het is ook mogelijk dat u uw site niet kunt herstellen zonder de technische ondersteuning van uw provider, en het heeft wat tijd nodig.

De lijst met essentiële WordPress-plug-ins

Gebruik alleen de plug-ins die cruciaal zijn om een ​​site-crash te voorkomen. Hier is een lijst met essentiële WordPress-plug-ins, gebaseerd op onze ervaring, gebruik ze als ze passen bij uw doeleinden:

 • W3 Totale cache: dit is de ultieme WordPress cache-plug-in, gebruikt door miljoenen
 • Jetpack: statistieken, beheertools en andere middelen
 • Akismet: om uw site te beschermen tegen spam
 • Contactformulier 7: u kunt met slechts een paar klikken leuke formulieren toevoegen
 • WP Smushit: deze plug-in optimaliseert automatisch de grootte en kwaliteit van uw afbeeldingen
 • Yoast SEO: voor het beheersen van uw SEO-werk

Je kunt ook galerij, gastenboek of andere speciale plug-ins toevoegen, maar de bovengenoemde 6-plug-ins zijn die, die elke WordPress-site zou moeten hebben.

Gebruik een goed lichtgewicht WordPress-thema

Een goed thema hebben is net zo belangrijk als goed presterende plug-ins. Het thema zorgt ervoor dat je bezoekers er mooi uitzien, dus het is essentieel om een ​​goede te kiezen. Maar het ontwerp is niet het enige dat wordt waargenomen, het moet ook snel en goed gecodeerd zijn.

Als u een langzaam thema kiest, wachten veel van uw bezoekers niet totdat uw website is geladen. We kunnen ook niet vaak genoeg zeggen, Google geeft straf aan trage sites, dus je riskeert de gratis bezoekers van Google met een slecht thema.

We hebben tot nu toe veel WordPress-thema’s beoordeeld en een van onze favorieten is Divi from Elegant Themes. Het is een premium-thema, volledig verpakt met extra functies en middelen, plus het reageert en supersnel. Je kunt niet fout gaan door ervoor te kiezen.

Waarom we Divi aanbevelen?

We raden Divi aan omdat het betrouwbaar werkt en het goed is – echt goed. Het bespaart u veel geld, moeite en tijd, omdat u de voortdurend opkomende problemen niet hoeft aan te pakken. U kunt zich in plaats daarvan concentreren op uw werk.

Als je nieuwsgierig bent naar welke functies in Divi zijn toegevoegd, kunnen we de belangrijkste voor je uitlichten:

Geavanceerde Visual Builder

U kunt nieuwe elementen aan uw site toevoegen door op het gewenste gebied te klikken en u zult het resultaat in realtime zien. De Divi Builder heeft zojuist een nieuwe versie gekregen, dus het is nu nog geavanceerder. U kunt het hele uiterlijk gemakkelijk aanpassen, inclusief lettertype, kleuren, ruimte tussen de elementen en meer.

Elementen importeren en exporteren

Zodra u uw perfecte lay-out heeft gemaakt, kunt u deze exporteren voor uw andere sites. U kunt ook gemakkelijk andere lay-outs importeren en u kunt uw mooie uiterlijk zelfs aan andere mensen verkopen. Natuurlijk zijn er professionele ontwerpers die hun superlay-outs al hebben gemaakt en je kunt ze met een paar klikken kopen en importeren. De ontwikkelaars hadden al 20 extra lay-outs in het thema ingepakt, dus u kunt ze ook gratis kiezen.

Inhoudselementen

In dit thema zijn 46 stukjes inhoudselementen verpakt die u voor vele doeleinden kunt gebruiken. Er zijn veel veelgebruikte, zoals blog, knop, call-to-action, contactformulier, galerij of verschillende schuifregelaars, maar je kunt er ook speciale vinden, zoals toog of accordeon. Het type elementen laat goed het multifunctionele gebruik van Divi zien, je kunt zelfs een prijstabel, een portfolio of een winkelelement toevoegen.

Ontvankelijkheid

Het spreekt voor zich dat een moderne WordPress-sjabloon volledig responsive moet zijn. Nog een speciale functie die aan deze functie kan worden gekoppeld; wanneer u uw thema bewerkt en u de wijzigingen in realtime kunt zien; ziet u ook de responsieve preview. Als een pluspunt kunt u direct mobiele breekpunten toevoegen aan uw aangepaste lay-out, midden in het bewerkingsproces.

Bovenstaande hoofdkenmerken laten goed zien waarom Divi een modern thema is. Omdat Divi een bestseller is, hebben de programmeurs al voldoende middelen om de nieuwste functies te ontdekken en te coderen. De geavanceerde bouwer, de realtime weergave tijdens het bewerken, het reactievermogen van de tools zijn iets dat niet veel andere thema’s u kunnen bieden. Voordat Divi werd gelanceerd, konden alleen programmeurs dergelijke middelen voor een groot bedrag aan uw site toevoegen.

Formaat wijzigen en afbeeldingen optimaliseren voor internet

We hebben al besproken waarom sitesnelheid belangrijk is en zal het niet herhalen. Omdat afbeeldingen een van de grootste objecten op uw site zijn, is het belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan om uw website niet te vertragen. Door te veel afbeeldingen toe te voegen die niet correct zijn geoptimaliseerd, kunt u de laadtijd van uw website volledig doden.

Nadat u een goede webhostingprovider heeft gekozen, een CDN-netwerk gebruikt, een supersnel thema installeert en alleen de must-have-plug-ins gebruikt, laat grote afbeeldingen uw website niet vertragen.

Wanneer we verwijzen naar het zorgvuldig omgaan met afbeeldingen, bedoelen we een paar basismetingen die u ook gemakkelijk kunt doen:

Kies een geschikte dimensie voor uw afbeeldingen

Moderne digitale camera’s maken zeer grote afbeeldingen, omdat kopers deze in speciale gevallen, zoals posters of billboards, nodig hebben. Maar dit betekent niet dat u ze moet gebruiken zoals ze zijn. Moderne apparaten gebruiken Full HD-resolutie breedte 1920 px breedte, dus tenzij je een artiest bent die de meesterwerken in 4K wil laten zien, is het voldoende om je afbeeldingen in maximaal 1920 pixels te tonen.

En dit betekent al de hele sitebreedte. Als u weet dat het deel van uw website met afbeeldingen nooit groter zal zijn dan de helft van de breedte, kunt u de Full HD-breedte eenvoudig tot de helft inkorten. De 1000 px brede afbeeldingen betekenen veel minder gegevens dan de 1920 px brede of grotere.

Kies een geschikt type voor uw afbeeldingen

Er zijn veel afbeeldingstypen beschikbaar op internet en ze hebben allemaal verschillende doeleinden. Als we het over webpagina’s hebben, mag u alleen .png-, .jpg- en .gif-bestanden gebruiken. In sommige gevallen kunt u ook .ico-bestanden gebruiken (bijvoorbeeld voor favicons), maar in principe moet u de genoemde 3-typen gebruiken.

 • JPG-bestanden (.jpg) zijn groter en ideaal voor het weergeven van mooie foto’s met geweldige kleuren en tinten. In principe moeten alle normale afbeeldingen op uw site in JPG staan.
 • PNG-bestanden zijn groter als je ze gebruikt in plaats van JPG, maar in sommige gevallen zijn ze de ideale keuze. Dit bestandstype kan een transparante achtergrond bevatten; JPG is niet transparant, dus wanneer u een transparante achtergrond wilt gebruiken, gebruik dan de PNG-indeling. Gebruik anders JPG.
 • GIF-bestanden kunnen bewegingselementen bevatten, dus als je animaties wilt laten zien, kies ze dan. Animatie betekent een grotere bestandsgrootte; daarom kunnen veel GIF’s uw site vertragen. Typisch goed gebruik van GIF-bestanden: geanimeerde emoticons, vlaggen of soortgelijke kleine elementen van pictogramformaat op de site.

Iets verwant onderwerp in afbeeldingstypes is CSS. We moeten vermelden dat u in veel gevallen CSS-definities kunt gebruiken in plaats van afbeeldingen. Als u een grote blauwe achtergrond op uw site wilt weergeven, kan dit een grote afbeelding of twee regels CSS-code zijn. De laatste zou 1000 keer kleiner zijn.

Optimaliseer de afbeeldingen

Zodra u uw afbeeldingen naar de perfecte dimensie hebt geknipt en het beste bestandstype voor hen hebt gekozen, moet u ook de afbeelding optimaliseren. Het gaat over de onvolmaaktheid van menselijke ogen. Onze ogen kunnen de kleine verschillen niet zien tussen een perfecte en een iets slechtere beeldkwaliteit. Optimalisatie betekent het proces waarbij we de beeldkwaliteit verlagen tot het resultaat er nog steeds hetzelfde uitziet voor de lezers. Deze geoptimaliseerde afbeeldingen zijn veel kleinere bestanden dan de originele afbeeldingen.

U kunt uw afbeeldingen één voor één optimaliseren, maar er zijn tools die dit in plaats van u in bulk kunnen doen. Bijvoorbeeld, TinyJPG is een online tool om JPG- of PNG-afbeeldingen te optimaliseren en je kunt er met een paar klikken maximaal 20 afbeeldingen toevoegen.

We hebben het al genoemd WP Smushit plug-in onder de must-have plug-ins sectie van dit artikel, het kan automatisch uw afbeeldingen op uw WordPress-site optimaliseren.

Als u de bovengenoemde drie stappen voor het verwerken van afbeeldingen met succes heeft gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat uw afbeeldingen uw website niet vertragen. Laten we naar caching gaan!

Gebruik een Caching WordPress Plugin

Naarmate uw website zich ontwikkelt, krijgt u meer en meer verkeer en moet u meer serverbronnen gebruiken. Omdat het toevoegen van nieuwere en nieuwere bronnen aan uw hostingpakket geld kost, moet u caching gebruiken om de serverbelasting te verminderen. Op deze manier kunt u uw bezoekers beter van dienst zijn en hoeft u niet meer te betalen voor hosting.

Er zijn veel caching-plug-ins op de markt, maar W3 Total Cache is een van de beste voor WordPress. Het biedt geavanceerde aanpassingsopties en maakt uw site sneller:

Paginacaching

Wanneer uw website wordt weergegeven, worden veel elementen dynamisch gegenereerd. Dit heeft wat tijd en serverbronnen nodig. W3 Total Cache genereert een statische versie van uw site en dient deze voor uw bezoekers. Het heeft minder bronnen nodig en wanneer er iets op uw site wordt gewijzigd, werkt W3 Total Cache de statische versie bij met wijzigingen.

Verkleinen

W3 Total Cache kan uw CSS-, HTML- en JavaScript-bestanden verkleinen. Het verwijdert de witruimtes en alle onnodige elementen uit de code, zodat ze sneller kunnen worden geladen.

Database caching

De plug-in kan ook de databasequery’s cachen, zodat uw site minder database-acties zal gebruiken.

Alle 3 genoemde methoden kunnen op uw website worden gebruikt; paginacaching is echter wat de meeste websites gebruiken. Code-verkleining en database-caching moeten met zorg worden toegepast en zorg ervoor dat u altijd back-ups van de bestanden en databases maakt voordat u er actie mee onderneemt.

Download W3 Total Cache

Blokkeer ongewenste bezoekers

Soms gebeurt het dat uw publiek in slechts een paar landen woont, of in ieder geval wilt u geen bezoeken van sommige delen van de wereld accepteren. Het is ook mogelijk dat uw website continu wordt aangevallen en dat de bron van aanvallen kan worden herleid tot exacte landen of IP-bereiken.

Als u ongewenste bezoekers wilt verbieden om serverbronnen te besparen of de aanvallen die uw site doden, wilt blokkeren, moet u een blokkeermethode gebruiken. Er zijn verschillende oplossingen om dit te doen, het bewerken van het .htaccess-bestand kan bijvoorbeeld een goed idee zijn. Het heeft echter serverkennis nodig en er moet op worden gelet dat ook uw doelgroep niet wordt geblokkeerd.

Omdat je WordPress gebruikt, kun je een plug-in gebruiken om de ban-lijst te maken, een van de beste middelen voor deze taak is WP-Ban. Hiermee kunt u gebruikers blokkeren op IP-adres of hele IP-bereiken, landen of doorstuurservers verbannen.

Download WP Ban

Conclusie

Als u bij het gedeelte Conclusie bent aangekomen, weet u al dat er veel dingen zijn die uw website kunnen vertragen. We hebben alle mogelijke bedreigingen besproken en u oplossingen gegeven om ze te vermijden. Zorg ervoor dat u de bovengenoemde elementen, technologieën en producten gebruikt en uw website zal altijd gezond zijn en uw bezoekers snel van dienst zijn!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector