Ali BlueHost ponuja brezplačen dostop do spletne pošte? – Zakaj bi ga uporabljali?

01.06.2020
Brez kategorije 'Ali BlueHost ponuja brezplačen dostop do spletne pošte? – Zakaj bi ga uporabljali?
0 8 мин.

spletna pošta bluehost


BlueHost je dobro znano gostovalno podjetje, ki ponuja različne strežnike, od registracije domen preko storitve spletnega gostovanja do gostovanja po e-pošti. Če želite izvedeti več o podjetju, preberite naš podroben pregled BlueHost, kjer boste našli podatke o upodabljanju in uspešnosti, osebne izkušnje in več koristnih informacij o BlueHost.

Pogosto naletimo na isto vprašanje, zato smo to želeli razjasniti. Povprašali smo se, ali BlueHost ponuja dostop do spletne pošte. Skratka, ja! BlueHost ponuja dostop do spletne pošte prek svoje platforme.

Kaj je spletna pošta in zakaj jo morate uporabljati?

BlueHost svojim strankam ponuja ogromno funkcij, vključno z dostopom do spletne pošte. Webmail je spletna e-poštna rešitev, ki uporabniku omogoča dostop do e-poštnega računa prek spletnih brskalnikov.

V večini primerov se ljudje odločijo za pošiljanje in prejemanje e-poštnih sporočil z e-poštnim odjemalcem, kot so Microsoft Outlook, Thunderbird, Opera Mail ali drugi. Dolga in mučna naloga je vzpostaviti e-poštni račun s svojim najljubšim e-poštnim odjemalcem. Če uporabljate več naprav za delo in želite imeti dostop do svoje e-pošte v vsaki napravi, boste morali namestiti e-poštni odjemalec in nastaviti e-pošto v vsaki napravi. Spletna aplikacija vas prihrani pred vsemi težavami in vam takoj omogoči dostop do vaših e-poštnih sporočil.

S spletno pošto BlueHost boste lahko opravljali enaka opravila kot pri katerem koli odjemalcu e-pošte. Edina razlika je v tem, da boste lahko brali in pisali e-pošto iz svojega spletnega brskalnika. Za prijavo iz FireFoxa, Chroma, Opere ali najljubšega brskalnika se boste morali spomniti svojega e-poštnega naslova in gesla..

Če želite imeti dostop do svojih e-poštnih sporočil na poti, je spletna pošta vsekakor dobra rešitev za varno branje in pošiljanje e-poštnih sporočil..

Na voljo odjemalci spletne pošte na BlueHost

Ko prvič dostopate do spletne pošte BlueHost, boste morali izbrati odjemalca spletne pošte. Izbirate lahko med njimi Okrogla, Horda ali SquirelMail. Izberete lahko drugega odjemalca spletne pošte vsakič, ko se prijavite v račun, ali pa se odločite za funkcijo samodejnega nalaganja, če že imate priljubljenega.

 • Okrogla: je najbolj priljubljen odjemalec za spletno pošto, ki ga uporabljajo stranke BlueHost in ima enak videz kot vsak drugi e-poštni program z razliko, ki se izvaja v vašem spletnem brskalniku. Imenik lahko uvozite in upravljate ter lahko tudi urejate mape. Pisanje e-poštnih sporočil je preprosto, z bogatim besedilom html skladateljem in preverjanjem črkovanja. Lahko nastavite prednastavljene odgovore na e-pošto in tako prihranite še več časa.
 • Horda: je celovita rešitev za upravljanje e-poštnih sporočil, koledarjev, zapiskov in opravil. Njegova glavna značilnost pa je aplikacija za sodelovanje. To vam omogoča, da koledarje, zapiske in naloge delite s kolegi, ki morajo Horde zagotovo uporabljati tudi vi.
 • SquirelMail: je najpreprostejši odjemalec spletne pošte, ki ga boste tam našli. Za razliko od Roundcube ali Horde ima ta e-poštni odjemalec manj funkcij. Na voljo je z uporabnikom prijaznim vmesnikom in ponuja več možnosti prilagajanja kot drugi dve.

Preberite tudi: Če uporabljate Gmail za podjetja?

Kako dostopati do BlueHost Webmail?

dostop do spletne pošte bluehost

Ničesar vam ni treba nastaviti, ker je spletna pošta vsa na spletu. Do njega lahko dostopate na tri različne načine:

 • Možnost 1: s pomočjo katerega koli spletnega brskalnika pojdite na bluehost.com/webmail, vnesite e-poštni naslov in geslo in kliknite Prijava.
 • Možnost 2: prijavite se na nadzorno ploščo na spletnem mestu my.bluehost.com in kliknite na gostovanje > Meni e-pošte. Poiščite e-poštni naslov, do katerega želite dostopati, in kliknite Prikaži mapo »Prejeto«. Odprlo se bo prijavna stran, kjer boste morali vnesti svoj e-poštni naslov in geslo.
 • Možnost 3: lahko nastavite poddeno po meri za glavno domeno, ki se preusmeri na odjemalca spletne pošte. Če želite to narediti, se boste morali najprej prijaviti v svoj e-poštni naslov z enim od zgoraj omenjenih metod in kopirati URL iz brskalnika. Na nadzorni plošči boste morali nastaviti poddomeno, kot je mymail.yourdomain.com, in jo preusmeriti na pravkar kopiran URL. Ko boste naslednjič dostopili do poddomene, vas bo to vodilo neposredno na prijavno stran po e-pošti.

IMAP ali POP3 – kateri protokol izberete?

Uporaba spletne pošte je odlična možnost za dostop do vaših e-poštnih sporočil od koder koli; vendar boste morda želeli imeti na svojem glavnem računalniku e-poštnega odjemalca, ki ga največ uporabljate za svoje delo. Če želite nastaviti svoj e-poštni naslov na Thunderbird ali drugega e-poštnega odjemalca, boste morali izbrati protokol.

Ko pošljete e-pošto, bo sporočilo shranjeno na e-poštnem strežniku. E-poštno aplikacijo lahko nastavite za pridobivanje e-pošte z e-poštnih strežnikov z uporabo dveh različnih protokolov: POP3 ali IMAP. To povzroča veliko zmede med uporabniki, predvsem zato, ker se ne morejo odločiti, kateri protokol uporabiti.

 • IMAP: ta nastavitev omogoča dostop do e-pošte v več napravah. Do istega e-poštnega računa lahko dostopa tudi več uporabnikov. Če nekdo prebere, odgovori, posreduje, izbriše ali upravlja e-poštno sporočilo, se spremembe shranijo na e-poštni strežnik in bodo sinhronizirane z vsemi e-poštnimi odjemalci, ki so s tem računom povezani preko IMAP-a..
 • POP3: ta konfiguracija vam omogoča dostop do e-pošte samo v eni napravi. Večina e-poštnih odjemalcev, ki so nastavljeni s POP3, bo izbrisala sporočila s strežnika in shranjena samo v napravi, kjer je nameščen vaš e-poštni odjemalec. Tega protokola ne smete uporabljati, če želite imeti shranjeno kopijo na e-poštnem strežniku, kjer lahko dostopate do svojih e-poštnih sporočil, kadar koli jih potrebujete.

Morebitne težave z e-poštnim odjemalcem ali spletno pošto

BlueHost je zanesljiv ponudnik gostovanja in večino časa vse deluje brezhibno. Vendar pa zaradi tehničnih težav morda ne boste mogli pošiljati ali prejemati e-pošte tako od e-poštnega odjemalca kot iz spletne pošte. To lahko povzroči več stvari, kot so:

 • Največje e-poštne številke na uro: privzeto BlueHost omeji vsakega kupca, da na uro pošlje največ 150 e-poštnih sporočil. V vsakodnevnih razmerah pri pošiljanju poslovnih e-poštnih sporočil ta številka ne bo težava. Če pa pošljete e-poštno sporočilo na vaš e-poštni seznam, ki vsebuje več kot 150 prejemnikov, boste sistem prejeli, da boste presegli največjo dovoljeno količino e-poštnih sporočil. Če imate več kot 150 naročnikov po e-pošti, jih lahko razdelite na več seznamov in razporedite e-poštna sporočila v različne ure. Podobne težave lahko povzročijo tudi špediterji. Zato vedno preverite ta dva, preden se obrnete na podporo. Če želite povečati število e-poštnih sporočil, ki jih lahko pošljete na uro, se obrnite na podporo in jim povejte, zakaj potrebujete to povečanje omejitve.
 • E-pošte ni mogoče dostaviti: pri poskusu pošiljanja e-pošte lahko pride do več razlogov, zakaj boste dobili to sporočilo o napaki. Namesto tega je vaš spletni prostor poln in ne morete shraniti e-pošte na e-poštni strežnik ali e-poštni naslov, ki ga poskušate poslati, ne obstaja. V zadnjem primeru se bo e-poštno sporočilo odvrnilo kot neodstavljeno.
 • E-poštni strežnik ne deluje: zaradi tehničnih težav se lahko poslana e-poštna sporočila postavijo v čakalno vrsto na e-poštnem strežniku BlueHost. V tem primeru morate počakati nekaj ur, da se e-poštno sporočilo pošlje, preden ga poskusite znova poslati.

Zaključek

Kot se morda spomnite, BlueHost ponuja e-poštno storitev, ko gre za e-poštna sporočila. Njihova aplikacija za spletno pošto bo vsem omogočila lažji dostop do svojih e-poštnih sporočil in upravljanje njih od koder koli. Če iščete zanesljivo gostovanje, ki ponuja preprosto uporabo spletne pošte, bi moral biti BlueHost na vrhu seznama. Če ste pripravljeni kupiti BlueHost, priporočam, da si ogledate razpoložljive kode kuponov BlueHost, da prihranite nekaj denarja za nakup.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector