Ali je HostGator dober za gostovanje spletnih strani WordPress?

01.06.2020
Brez kategorije 'Ali je HostGator dober za gostovanje spletnih strani WordPress?
0 10 мин.

hostgator-wordpress gostovanje


WordPress je najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebine, ki ga uporabljajo lastniki spletnih mest po vsem svetu. Danes več kot 25% vseh spletnih strani na spletu uporablja WordPress kot svojo osnovno platformo.

Zaradi njegove priljubljenosti obstaja velika možnost, da ga uporabljate tudi vi. Odkar ste prispeli na to stran, morda že imate spletno mesto WordPress ali pa ga nameravate zagnati v bližnji prihodnosti.

Ne glede na to, katera je v vašem primeru resnična, bo vaše spletno mesto potrebovalo ponudnika gostovanja, da bo lahko delovalo prek spleta. Ker pa uporabljate WordPress kot platformo spletnega mesta, morate poiskati ponudnika gostovanja, ki je upravljal z WordPress hostingom na voljo.

V tem članku bomo govorili o enem najbolj priljubljenih ponudnikov gostovanja na svetu: HostGator. Bomo videli, ali je podjetje dobro v gostovanju spletnih mest WordPress. Natančneje bom pokrival načrte gostovanja, ki ponujajo namenske storitve WordPress.

Toda preden to storimo, morate vedeti, kaj v resnici upravlja WordPress gostovanje. Poglejmo najprej to.

Kaj je upravljano WordPress gostovanje?

Kot lahko že povemo iz njegovega imena, je upravljano gostovanje WordPress storitev, posebej zasnovana za spletna mesta WordPress. V osnovi lahko z upravljanim načrtom gostovanja WP katero koli spletno mesto WP deluje hitreje in bolj učinkovito. Kako je to doseženo?

gostovanje z upravljanimi besedami

Na primer, načrt vključuje nekatere funkcije in vire, ki jih potrebuje spletno mesto WP. Veliko načrtov ponuja samodejne posodobitve WP. To pomeni, da bo gostitelj samodejno poskrbel za posodobitev sistema, ko ne pride do nove posodobitve WP. Tega vam sploh ni treba skrbeti.

Enako je v mnogih drugih pogledih. Glavna ideja je, da bi upravljani paket gostovanja WP skrbel za vse tehnične vidike delovanja WordPressa na vaši spletni strani. Podporna ekipa je vedno tam, da vam pomaga, in večina stvari jih rešuje od začetka.

Ena najpomembnejših stvari, ki jih morate vključiti v upravljani načrt gostovanja WordPressa, je možnost enostavne namestitve WordPress-a. Večina podjetij to stori tako, da vam damo funkcijo, imenovano »namestitev z enim klikom«.

S tem lahko WordPress namestite dobesedno z enim klikom. Nič drugega ni treba storiti, to je tako preprosto.

Vendar se drugi lotevajo drugačnega pristopa k tej zadevi. Obstajajo določeni načrti gostovanja, ki vključujejo WordPress v paketu, vendar brez postopka namestitve z enim klikom. Potem kako ravnajo?

V takšnem primeru se bo WordPress samodejno namestil na izbrano ime domene, ko se prijavite na gostovalni načrt. Gostitelj vas bo prosil, da registrirate novo domeno (ali pa jo preprosto izberete, če ste jih že registrirali), nato pa bo nanjo sam namestil WordPress.

V tem primeru vam ni treba storiti ničesar, da bi WordPress postal funkcionalen. Celoten postopek namestitve izvaja ekipa za podporo, ki stoji za vašim načrtom.

Zdaj, ko veste, kakšen je upravljan načrt gostovanja programa WordPress, bomo nadaljevali in govorili o storitvah gostiteljske storitve WordPress HostGator. Vsako posebej bom pokril, tako da boste lažje vedeli, kateri je najboljši za vaše osebne potrebe.

Ena stvar je prepričana: HostGator je lahko ena izmed vaših najboljših odločitev za gostovanje spletnega mesta WordPress. So svetovno znano podjetje, ki ponuja zanesljive storitve.

Gostovanje WordPress HostGator

hostgator-wordpress-cloud-hosting-načrti

HostGator

Kot verjetno že veste, je veliko gostovalnih storitev razdeljenih na več različnih načrtov, da pokrijejo vse vrste pričakovanj. Enako velja za HostGatorjevo storitev gostovanja WordPress.

1. Začetni načrt

To je najcenejši načrt, ki ga ponuja HostGator. Dobite ga lahko za mesečno 5,95 dolarja. Mnogi tekmeci cene svojih storitev gostovanja WordPress precej višje od tega. Torej, dobro je vedeti, da HostGator ponuja WP gostovanje za razumne cene.

Ta načrt vam bo omogočil gostovanje 1 WordPress spletnega mesta v vašem računu. Kot začetni načrt ne morete pričakovati več spletnih mest v enem računu. Kljub temu bodo dali vse, kar je potrebno za učinkovito upravljanje spletnega mesta WordPress.

Na primer, spletno mesto zlahka sprejme 100.000 mesečnih obiskovalcev. To je precej velika številka, kar pomeni, da bo tudi bolj uveljavljeno spletno mesto s tem načrtom delovalo v redu.

HostGator ponuja tudi 1 GB prostora za shranjevanje za redne varnostne kopije. V načrt je dodan tudi SSL certifikat. To je zelo pomembno, da bodite pozorni v katerem koli načrtu gostovanja, zlasti pri spletnih straneh WordPress.

SSL certifikat bo zagotovil, da bo vaše spletno mesto ostalo varno, medtem ko ga obiskovalec uporablja. Vsi podatki, ki jih uporabnik pošlje ali prejme, bodo šifrirani. Tako nihče med obiskovalcem in ciljnim strežnikom ne sme dostopati do teh podatkov (na primer podatki o kreditni kartici).

Za začetek načrta vam HostGator daje tudi priložnost, da na ta gostovalni načrt brezplačno prenesete že obstoječo spletno stran. Če imate spletno mesto, ki potrebuje namensko gostovanje v WordPressu, ga brez težav brezplačno prenesete v HostGator.

Prostor za shranjevanje in pasovna širina sta neomejena, zato lahko spletno mesto sestavite tako zapleteno, kot želite. Seveda je strojna oprema, ki se uporablja za shranjevanje podatkov, izdelana iz sodobnih pogonov SSD, namesto iz tradicionalnih trdih diskov. Ti novi pogoni bodo ob nalaganju v brskalniku vaše spletno mesto precej hitreje.

Moram omeniti, da HostGator vključuje tudi 100 USD brezplačnih Google Ad Credits. Te se lahko uporabljajo za trženje vašega spletnega mesta z Google Adwords. Na spletu vas bodo opazili hitreje in začeti si je ustvarjati občinstvo veliko bolj preprosto.

2. Standardni načrt

Ta načrt stane malo več kot prejšnji, in sicer 7,95 USD na mesec. Podobno je kot prej, vendar je zaradi dodatnih funkcij in virov nekaj razlik.

Na primer, zdaj lahko v enem računu gostite dve spletni strani. V bistvu se vaš delovni prostor s to funkcijo podvoji. Za gostovanje dveh spletnih mest HostGator dovoljuje prenos dveh lastnih, če želite. To je brezplačno, seveda.

Mesečni promet na mestu se poveča tudi na 200.000 obiskovalcev. Omeniti velja, da je ta številka povprečna. Torej lahko greste še višje, če to lahko storijo vaša spletna mesta.

Vsa zlonamerna programska oprema, ki jo opazi platforma ali skupina za podporo, se samodejno odstrani. Ni vam treba skrbeti, da bo vaše spletno mesto čisto pred virusi ali drugo škodljivo programsko opremo. Ta ekipa je za takšne situacije vedno na voljo.

3. Poslovni načrt

To je 3. načrt gostovanja WordPress-a. Mesečno stane 9,95 USD. Da, je najdražja, vendar je nadgradnjo resnično vredna za nekoga, ki potrebuje še več sredstev.

To je zato, ker načrt lahko z enim računom gosti 3 spletna mesta. Prenos 3 spletnega mesta v HostGator z uporabo tega načrta je brezplačen, kot ste pričakovali do zdaj.

Toda koliko obiskovalcev je dovoljenih za ta načrt? Povprečna številka je 500.000 / mesec. Da, to je pravilno: 500.000 mesečnih obiskovalcev. Torej, ne glede na to, kako veliko je vaše spletno mesto WordPress, se s tem načrtom zagotovo lahko spoprite.

V načrtu imate 3 GB prostora za shranjevanje dnevnih varnostnih kopij vseh datotek. Tako lahko tudi v najslabšem scenariju spletno mesto obnovite v prejšnjo različico z le nekaj kliki.

Vredno je opaziti, da je relativna procesna moč 5x v primerjavi s prejšnjimi načrti. To pomeni, da je vsak postopek, povezan z vašim spletnim mestom in storitvijo gostovanja, mogoče opraviti do 5 krat hitreje. Ta številka bo pozitivno vplivala tudi na hitrost nalaganja katerega koli spletnega mesta z uporabo načrta.

Zdaj, ko smo se pogovarjali o vseh 3 načrtih gostovanja WordPress, si lahko ustvarite kar dobro idejo, če bi HostGator lahko upravljal s potrebami vašega spletnega mesta. Verjeten odgovor je pritrdilen.

Tudi če imate dobro uveljavljeno spletno stran z več tisoč dnevnimi obiskovalci, lahko tretji načrt, ki smo ga pravkar objavili, brez težav obvlada.

Zakaj izbrati gostovanje WordPress HostGatorja?

Eden glavnih razlogov, zakaj bi morali HostGator za gostovanje vaših WordPress spletnih mest, je: spletna podpora.

Podporna ekipa v HostGatorju je ena najboljših v tem podjetju. Zelo hitro odgovorijo na vsako zahtevo stranke. Ponavadi vam na vprašanje ni treba čakati več kot nekaj minut. In prav tako so učinkovite, saj vam v najkrajšem času ponudijo najboljšo možno rešitev.

Njihova podporna skupina je usposobljena za obravnavanje vprašanj v zvezi z gostovanjem in WordPressom.

Ali je v HostGator WordPress gostovanje vključen e-poštni naslov?

Da, e-pošta je vključena v vsak program WordPress gostovanja pri HostGatorju. Pravzaprav lahko za svoje spletno mesto ustvarite toliko e-poštnih računov, kot je [email protected] – število e-poštnih naslovov, ki jih lahko ustvarite v HostGatorjevih načrtih gostovanja WordPress, ni omejeno..

Prednosti HostGatorjevega gostovanja WordPress v skupnih načrtih

Skupno gostovanje je odlično za male WordPress bloge in spletna mesta. Če pa vaše spletno mesto dnevno prejme veliko prometa (več kot 1.000), skupno gostovanje preprosto ne bo dovolj. Čeprav nekateri načrti v skupni rabi na HostGatorju omogočajo gostovanje na več spletnih mestih in nimajo omejitve glede pasovne širine in porabe prostora na disku, so viri zelo omejeni.

WordPress gostovalni načrti so zasnovani tako, da podpirajo več prometa. HostGator v svojih načrtih gostovanja v WordPressu uporablja tehnologijo gostovanja v oblaku, ki lahko reši velike prometne konice, tako da na boljši način dodeli strežniške vire. Čeprav boste večino prometa na spletnem mestu prejeli v kratkem času, bo vaše spletno mesto nemoteno delovalo čez cel dan. V skupnem gostovanju to ni mogoče.

Prenos spletnega mesta HostGator WordPress

Če vaš trenutni spletni strežnik že ne zadostuje za vaša spletna mesta, vendar za prenos spletnih mest nimate veliko znanja, lahko v HostGatorju zaprosite za pomoč. Ekipa HostGator bo brezplačno prenesla do 3 WordPress spletna mesta s svojega starega gostitelja na njihove strežnike.

Prenose spletnih strani bodo opravili tako profesionalno, da obiskovalci ne bodo imeli izpadov.

Ali WordPress gostovanje vredno dodatnih stroškov?

Če zaslužite na svoji spletni strani, si verjetno privoščite plačilo dodatnih stroškov za upravljano gostovanje v WordPressu. Če dohodek vašega spletnega mesta zlahka pokrije stroške gostovanja, potem je vsekakor vredno nadgraditi s skupnega na upravljani gostitelj WordPress.

Dolgoročno se bo izplačalo, saj bo vaše spletno mesto hitrejše, imelo bo boljšo varnost in čas delovanja. Gostovanje igra pomembno vlogo pri uspehu spletnega mesta. Čeprav bi morali začeti z načrti nizkega nivoja in nadgraditi, ko boste potrebovali več zmogljivosti in funkcij.

Zaključek

HostGator je vsekakor sposoben gostovati na spletnem mestu, ki temelji na WordPressu. Kot je razvidno iz zgoraj omenjenih načrtov, je celo 2. in 3. načrt enostavno gostovati na več spletnih mestih.

Ni pomembno, ali šele začnete z novim spletnim mestom ali imate že veliko in priljubljeno spletno mesto. HostGator lahko oba dobro obnese. Seveda za začetek priporočamo prvi načrt.

Če pa se nameravate pozneje razširiti ali že imate veliko spletno mesto, pojdite na drugi ali tretji načrt. Samo dobro razmislite o svojih potrebah in temu primerno izberite. S to storitvijo gostovanja WordPress ne boste razočarani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector