Ali je WordPress počasen na HostGatorju?

01.06.2020
Brez kategorije 'Ali je WordPress počasen na HostGatorju?
0 8 мин.

wordpress-počasen-hostgator


Ne, ni! V redu, to je kratek odgovor. Poglejmo pa, zakaj pravimo, da WordPress hitro uporablja HostGator kot ponudnika gostovanja.

V tem članku bomo govorili o HostGatorju, ki se posebej uporablja za WordPress. Videli bomo, zakaj WordPress dobro deluje s pomočjo HostGatorja, govorili pa bomo tudi o dveh orodjih, s katerimi lahko preizkusite hitrost svojega spletnega mesta.

Gostovanje WordPress spletnih mest z HostGatorjem

HostGator je med 10 najboljših ponudnikov spletnih gostovanj na svetu. Hitro so prerasli v zelo cenjenega in učinkovitega spletnega gostitelja. Kar jih tako ali tako naredi tako posebne?

Ko primerjamo HostGator z drugimi storitvami, obstaja eden glavnih razlogov: cene. Če pogledate naokoli Uradno spletno mesto HostGatorja, hitro boste opazili, da skoraj vsaka storitev gostovanja prihaja po dokaj nizki ceni. Vzemimo primer!

Ker pa govorimo o WordPressu, vam bom dal možnosti upravljanja gostovanja v oblaku Upravljani WordPress:

 1. Začetni načrt: mesečno stane 5,95 dolarja
 2. Standardni načrt: stane 7,95 USD / mesec
 3. Poslovni načrt: stane samo 9,95 USD na mesec

Kot lahko vidite od zgoraj, niti najdražji načrt ne presega 10 USD na mesec. To je odlična novica, saj bo večina drugih podjetij, ki ponujajo namensko gostovanje WP, cene načrtovala precej višje. Ampak imeti poceni načrte še ne pomeni veliko, če nimate vključenih nobenih funkcij, kajne?

No, s HostGatorjem vam ni treba skrbeti za to. Dajo vam vse, kar je potrebno za učinkovito upravljanje vašega spletnega mesta, glede na vsak načrt posebej.

To so na primer funkcije in viri, ki vam jih dajejo s standardnim načrtom (priporočajo ta):

 • 2 spletni strani za gostovanje v enem računu
 • Podpira 200.000 mesečnih obiskovalcev (to je dobro za še večja spletna mesta)
 • 2x več računalniške moči, kot jo ponuja prvi načrt
 • Brezplačna selitev 2 spletnih strani
 • 2 GB prostora za shranjevanje za samodejne varnostne kopije
 • Zlonamerna programska oprema se samodejno odstrani
 • Neomejen prostor za shranjevanje
 • 100 USD Googlovega oglaševalskega kredita
 • Brezplačno SSL potrdilo (odličen dodatek, če upoštevamo, da ga drugi zaračunajo posebej)

Zdaj smo dosegli glavno vprašanje: zaradi česar WordPress hitro deluje na HostGatorju? In zakaj bi izbrali eno od storitev gostovanja v oblaku HostGator, ki je bila ustvarjena posebej za WordPress? Za to bom navedel več razlogov (pravzaprav 5).

Kako lahko HostGator zagotovi tako veliko hitrost?

SSD pogoni

Prvi in ​​verjetno najpomembnejši vidik, ki zagotavlja hitro nalaganje spletnega mesta WordPress, je naprava za shranjevanje, ki jo uporablja podjetje. Vsak HostGator načrt gostovanja je brezplačen SSD diski za shranjevanje podatkov vašega spletnega mesta.

Zakaj je to tako pomembno? No, sodobni pogon SSD je lahko do 10 in celo 20-krat hitrejši od običajnega, tradicionalnega vrtečega pogona (HDD). Informacije se v primerjavi s trdim diskom izkažejo na uporabniškem zaslonu zelo hitro.

Pravzaprav bo SSD naredil kakršne koli načine dela na spletnem mestu hitreje kot pri uporabi starejših pogonov HDD. Kljub temu bo dejstvo, da HostGator uporablja to vrsto prostora za shranjevanje pri vsakem načrtu gostovanja, WP omogočil brezhibno delovanje, ne glede na načrt, s katerim bi šli.

Strežniki z nizko gostoto

Naslednji razlog, ki ga morate upoštevati pri izbiri gostovanja WP, ki ga upravlja HostGator, je ta: strežniki, ki delujejo na vašem spletnem mestu, imajo nizko gostoto.

Kaj to natančneje pomeni? Tu je razlaga:

Običajno en strežnik obdeluje več kot eno spletno mesto. Izjema je le, če se prijavite na namensko gostovanje strežnikov. Pri nas pa to ni tako. Zaradi tega, ker 1 strežnik gosti več spletnih mest, se bodo viri tega strežnika razdelili med uporabnike.

Na primer, če ima strežnik 100 GB prostora za shranjevanje in ga uporablja 10 spletnih strani, to pomeni, da bo vsako spletno mesto imelo 10 GB prostora za shranjevanje (ta številka lahko niha glede na velikost vsakega spletnega mesta, ki uporablja strežnik). CPU in RAM (procesorska moč) sta prav tako razdeljena med številne uporabnike. Razumete.

Strežniki, ki jih HostGator uporablja za gostovanje v oblaku WP, so z gostoto. To pomeni, da obstaja le nekaj spletnih mest, ki uporabljajo vire enega samega strežnika. Zaradi tega bo vaša spletna stran imela na voljo več virov za shranjevanje in obdelavo, zato bo delovala veliko bolj gladko kot pri drugih ponudnikih gostovanja.

Nadzorna plošča

Naslednji razlog je nadzorna plošča in enostavna uporaba platforme. Nadzorna plošča je standardna funkcija, ki je priložena skoraj vsaki različici gostovanja. Za učinkovito upravljanje WordPressa potrebujete nadzorno ploščo, ki je sposobna za vsa opravila, povezana s tem CMS-om.

Na srečo HostGator daje na voljo nadzorno ploščo, ki je bila razvita z enostavnostjo in zapletenostjo v mislih. To se lahko sprva sliši kot čudna izjava. A res ni.

Platforma je narejena tako, da jo zlahka vodijo tudi nestrokonski ljudje. Poanta je v tem, da vam ni treba zapravljati veliko časa za učenje vseh dodatkov gostovanja.

Po drugi strani sem rekel, da je platforma tudi zapletena. Res je, ker je vse, kar je povezano s spletnim gostovanjem (tudi določene funkcije WordPressa), vgrajeno na nadzorno ploščo. Na primer, lahko nastavite samodejno varnostno kopiranje glede na vaše potrebe. Če želite obnoviti spletno mesto na prejšnjo različico, morate samo 1 klik.

Platforma je odlična tudi za upravljanje vseh vaših profesionalnih e-poštnih računov na enem mestu. Ne bo vam treba odpirati veliko zavihkov, da boste spremljali vse. Za vse je poskrbljeno na preprost način.

Pro podpora strankam

Naš četrti razlog za izbiro gostovanja WP HostGatorja je podpora strankam, ki jo nudijo. Ko se prijavite za novo storitev, ne glede na vrsto, boste verjetno želeli imeti dostop do zanesljive podporne skupine.

HostGator ima prav to. Če potrebujete pomoč pri njih, se lahko obrnete na ekipo prek telefona ali klepeta v živo. Imeli boste priložnost, da se pogovorite s strokovnjaki o gostovanju WordPress-a in tehničnih zahtevah.

Upoštevajte pa, da mora podporna skupina izpolniti vsaj dva pomembna cilja: biti mora hitra in tudi učinkovita. Podpora strankam v HostGatorju je pač takšna. Odgovorili vam bodo na licu mesta, zato z vaše strani ni treba čakati.

Učinkovitost je pomembna tudi za ekipo, ki stoji za WP gostovanjem. Odgovorili vam bodo hitro, z najboljšim in najučinkovitejšim načinom reševanja določene težave. Ne glede na vašo težavo so zagotovo zajeti.

Posebne varnostne funkcije

Zadnji razlog, ki ga bom tukaj omenil, je tesno povezan s samim WordPressom. Vsak paket gostovanja v oblaku pri HostGatorju, ki je bil izdelan za obravnavo potreb WordPressa, so podprte s posebej ustvarjenimi varnostnimi funkcijami.

Z drugimi besedami, gostovanje WordPress je narejeno tako, da se upira proti vsem vrstam napadov in hekerjev, vsem WP specifičnim napadom. To je odlična novica za vsakega uporabnika WP. Vaše spletno mesto bo varno pred vsemi vrstami groženj, ki so usmerjene na spletna mesta WordPress.

Preverite hitrost svojega spletnega mesta

Zdaj ko veste, da se WP v storitvi HostGator res dobro obnese, bi morali vedeti, kako hitrost spletnega mesta preizkusiti sami. Dala vam bom 2 najboljših orodij, ki vam bodo pomagala pri tej zadevi:

Pingdom

To je spletno orodje, ki zajema vse vrste storitev, povezanih z zdravjem spletnih strani. Tisto, ki ustreza našim potrebam, je orodje za nadzor hitrosti strani. To vam bo natančno povedalo, koliko časa traja, da vaše spletno mesto naloži vsebino. Ko je bil opravljen test, bodo prikazane tudi številne druge statistike.

Tako boste lahko prepoznali določene težave, ki lahko upočasnijo vaše spletno mesto, zato se jih lahko znebite. Orodje je odlično, ko ste se že prijavili v enega od HostGatorjevih načrtov gostovanja WP. Tako boste lahko sami preizkusili, kako hiter je HostGator.

Ponujajo 14-dnevno preskusno obdobje, tako da lahko preizkusite vse lastnosti izdelka. Po preteku obdobja se lahko vsak mesec ali letno odločite za obnovo storitve in izbirate med štirimi različnimi načrti.

Uptime Robot

Uptime Robot je odlična alternativa Pingdomu. Storitev je zelo podobna, razlike so večinoma v cenah. Kaj je v primerjavi s Pingdom resnično privlačno, je dejstvo, da ponujajo popolnoma brezplačen načrt.

Seveda obstajajo nekatere omejitve, vendar vam bo za začetek spletnega mesta zagotovil vse, kar boste morda potrebovali. Na primer, vključujejo 5-minutne intervale spremljanja, 50 monitorjev in 2 meseca zapisov.

Če pa želite premium paket, se lahko odločite tudi za to. Če zaračunavate mesečno ali 4,5 USD na mesec, to stane 5,5 USD na mesec.

V primerjavi s Pingdomom so cene pri Uptime Robotu cenejše, vendar je storitev prav tako dobra.

Zaključek

Zdaj, ko smo na koncu današnjega članka, bi morali imeti dobro predstavo, zakaj WordPress hitro deluje na upravljanem strežniku gostovanja v oblaku WP v oblaku HostGator. Navedel sem vam 5 razlogov, zakaj se splača preveriti, in celo dve platformi, ki se uporabljata za spremljanje hitrosti spletnega mesta.

Ostalo je odvisno od vas. Izberite pravi načrt, ki ustreza vašemu spletnemu mestu (in žepu). Tako boste hitro imeli sodobno spletno mesto WordPress z uporabo vrhunskega ponudnika gostovanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector