Kako začeti WordPress blog na HostGatorju?

01.06.2020
Brez kategorije 'Kako začeti WordPress blog na HostGatorju?
0 15 мин.


Ustvarjanje osebnega bloga je odličen način za delitev svoje strasti in tudi odličen način za začetek zaslužka na spletu. V tem članku vam bomo pokazali, kako začeti svoj spletni dnevnik. Če želite začeti blog, se morate prijaviti tudi pri zanesljivem ponudniku spletnega gostovanja.

Razlog, zakaj je blog WordPress prek ponudnika gostovanja veliko lažje nastaviti, je v tem, da potrebujete le nekaj minut vašega časa, da v istem postopku nastavite načrt gostovanja, ime domene in WordPress blog.

Tokrat bomo izbrali HostGator, ki vas bo vodil skozi celoten postopek prijave. HostGator je trenutno eno največjih imen v industriji spletnega gostovanja in služi milijonom uporabnikov z različnimi načrti gostovanja.

Ker za osebni blog ne potrebujete toliko virov kot druge vrste spletnih mest, boste za optimalni načrt gostovanja potrebovali malo ali nič naložbe. Medtem ko vodite blog, se lahko v tem procesu veliko naučite.

Pridobili boste veliko izkušenj s stvarmi, kot so privabljanje prometa, oblikovanje dragocenih odnosov z drugimi blogerji, vodenje podjetja in upravljanje spletnih mest. Danes lahko skoraj vsakdo začne blog, ne da bi vedel niti ene stvari o gradnji spletnega mesta. Če želite ustvariti lasten blog WordPress s HostGatorjem, samo skozi ta 7 preprostih korakov:

1. korak – Izberite ponudnika gostovanja

Najprej obiščite uradno spletno mesto HostGator. Kot smo omenili, bo eden od najcenejših načrtov več kot dovolj za vaš blog WordPress. Med možnostmi, ki so na voljo v meniju, izberite spletno gostovanje in vas bo preusmerilo v svoje skupne gostovalne načrte.

Ali pa samo kliknite gumb »Začnite!«, Ki vas vodi na isto stran. Na voljo so trije različni načrti gostovanja, kot lahko vidite na spodnji sliki:

Najosnovnejši je načrt hatchlinga, ki mu sledita načrta Baby in Business. Če začetek spletnega podjetja ni vaš glavni cilj, potem morate izbrati med načrti Hatchling in Baby.

Vaša izbira bo odvisna od tega, koliko domenskih imen želite uporabiti. Medtem ko vam Hatchling načrt omogoča uporabo samo ene domene, vam Baby načrt omogoča uporabo neomejenih domen v istem računu.

Če se vam pamet zasveti z idejami, boste morda želeli začeti več spletnih mest hkrati. Ta vodič vam lahko pomaga tudi pri tem; samo izberi načrt Baby namesto Hatchlinga.

Če pa je WordPress blog edino spletno mesto, ki ga želite začeti trenutno, vam bo v redu plan Hatchling. Če ste popolni začetnik, potem vsekakor priporočamo najcenejši načrt za vas. Preden izberete močnejši načrt, se boste morali naučiti nekaj ali dve. Ko se odločite, katero izbrati, kliknite gumb »Registriraj se zdaj!« Pod spodnjim paketom.

2. korak – Dodajte svoje ime domene

Ko kliknete gumb »Registriraj se zdaj!«, Morate izpolniti nekaj prijavnih obrazcev. Prva stran čarovnika za naročila HostGator bo obrazec za registracijo domenskih imen.

Če še nimate domene, kliknite možnost »Registriraj novo domeno« in v njo vnesite privlačno domeno. URL, ki ga morajo ljudje vnesti v svoje brskalnike, da najdejo vaše spletno mesto.

Poskusite si omisliti nekaj kratkega in lahkega zapomniti.

Ljudje svoja spletna mesta običajno poimenujejo po svojem imenu, blagovni znamki ali vrsti vsebine, ki jo želijo deliti. Nato izberite priljubljeno razširitev in obrazec bo preveril razpoložljivost domene. Najbolj priljubljen je .com in tudi lažje si zapomni domeno. Očitno dva različna lastnika spletnega mesta ne morejo uporabljati istega imena domene.

Včasih je težko izmisliti še neimenovano ime, zato lahko traja nekaj časa, dokler ne najdete pravega. Imena domen se zaračunavajo vsako leto in večina stane 12,95 USD na leto. HostGator bo to ceno dodal k vsoti na koncu postopka.

POSODOBITEV: Zdaj lahko dobite ime domene, ki ga je HostGator registriral BREZPLAČNO z vsakim novim paketom gostovanja!

3. korak – Izberite gostiteljski paket

Če preidete na naslednji obrazec, boste videli nekaj spustnih menijev, kjer lahko izberete načrt HostGator in časovno obdobje svoje naročnine. Vedno lahko dobite popuste z izbiro daljšega obdobja. Odvisno je samo od tega, koliko ste pripravljeni plačati predplačilo.

36-mesečni obračunski cikel je največji, prihaja pa tudi z največjim popustom. Vendar so načrti precej dostopni, tudi če se prijavite do 1 ali 2 let.

Čeprav v meniju “Vrsta paketa” prikazuje načrt gostovanja, ki ste ga prvotno izbrali privzeto, lahko vedno preklopite na drug paket, če se premislite. Izberite načrt hatchlinga, če želite voditi en blog.

To vas bo stalo le 48 dolarjev na leto, če se naročite za 3 leta, kar je skupaj 150 USD. Če se odločite za enoletno možnost, vas bo to stalo 66 dolarjev. Dodatki niso vključeni v ceno, tako da če želite zasebnost domene ali novo ime domene, jih morate plačati posebej.

Priporočam, da si ogledate mojo stran s kuponi HostGator, saj tam najdete nekaj res dobrih kod kuponov, s katerimi lahko dosežete še nižje cene.

Kot lahko vidite, obstajata dve dodatni prazni polji za vaše uporabniško ime in varnostna koda PIN. S tem uporabniškim imenom boste lahko vstopili na nadzorno ploščo računa HostGator. Ne pozabite nekje zapisati PIN-a ali ga shraniti v dokument. Če boste pozabili svoje poverilnice, bo zagotovo prišlo prav.

4. korak – Osebni podatki za obračun

To je obrazec, v katerega morate vnesti svoje podatke za obračun. Kot pri večini podobnih obrazcev na spletu je tudi tukaj potrebno izpolniti veliko praznih polj. V prvi vrstici boste navedli osebne podatke, kot so e-pošta, ime, podjetje, telefon, lokacija in tako naprej.

V drugi vrstici lahko izberete način plačila in nato ustrezno izpolnite svojo kreditno kartico ali podatke PayPal.

5. korak – Dodatki, ki jih ponuja HostGator

Izbirate lahko med številnimi dodatki glede na vaše potrebe. To lahko izboljša nekatere vidike vašega spletnega mesta. Na vrhu seznama imate možnost zaščite zasebnosti domene za samo 9,95 USD na leto.

To je zagotovo ena izmed najbolj uporabnih funkcij, saj pomaga zaščititi svojo identiteto v spletu. Vaši osebni kontaktni podatki bodo skriti, zato jih nihče ne bo mogel preveriti prek vaše domene.

Brez zaščite domene bo v bistvu kdor koli lahko izvedel WHOIS iskanje v vašem imenu domene, ki bo razkril vaše osebne podatke. V spletu obstaja veliko spletnih mest, ki omogočajo iskanje WHOIS-a kot storitev.

Ker so domene vedno vidne, jih lahko kopirajo na katero koli od teh spletnih mest, da preverijo, kdo je določeno domeno registriral. Zaščita zasebnosti domene zagotavlja, da ti WHOIS pregledi ne vrnejo nobenih informacij o vaši identiteti.

Brez zaščite bodo ljudje lahko izvedeli tudi vaše ime, lokacijo, e-pošto in telefonsko številko. To je veliko osebnih podatkov, ki jih zagotovo ne želite deliti s celim svetom. Zaščita zasebnosti domene te podatke popolnoma spremeni, tako da nobena od njih ni povezana z lastnikom. Naj vam pokažemo primer:

Brez zaščite zasebnosti domene

Z zaščito zasebnosti domene

 • Administrator domene
 • ID # 35595, PO Box24
 • Plaža Nobby
 • AU
 • Elektronski naslov podjetja za zaščito zasebnosti
 • Telefonska številka podjetja

Druga možnost na seznamu je varnostno kopiranje strani, ki stane 19,95 USD na leto. To zagotavlja, da se vaši podatki varnostno kopirajo vsak dan s shranjevanjem v oblaku. Razlog, zakaj to priporočamo, je ta, da lahko kadar koli naletite na nepričakovano težavo, ki lahko povzroči izgubo podatkov.

Lahko je posledica nesreče, vendar se vaše spletno mesto lahko okuži tudi z zlonamerno programsko opremo. Kot pravi, je bolje varno kot žal. Z rednimi varnostnimi kopijami lahko zagotovite, da bodo podatki na vašem spletnem mestu v celoti obnovljeni. Storitev varnostnega kopiranja ponuja CodeGuard, eno najmočnejših servisnih podjetij za rezervne storitve v tem trenutku.

Tretji na seznamu je SiteLock, ki vašemu spletnemu mestu zagotavlja dodatno varnost in zagotavlja visoko učinkovitost. Ker stane le 1,67 dolarja na mesec, bi ga priporočili le na podlagi nizke cene.

Vendar pa vaše spletno mesto resnično ščiti pred vsemi vrstami zlonamerne programske opreme, medtem ko bodo obiskovalci vaše spletne strani več kot zadovoljni s hitrostjo nalaganja vaše strani. SiteLock vsak dan pregleda celotno spletno mesto s škodljivimi grožnjami in prepreči zlonamerni promet. Če povzamete vse funkcije, ki jih dobite pri SiteLock, se po HostGatorju izkaže, da za nizko mesečno naročnino dobite 99 evrov vredno varnostno programsko opremo.

In zadnja je prepoznavnost iskalnikov, s pomočjo katere lahko hitro pridete do vrha seznamov iskalnikov za 14,99 USD na leto. S tem orodjem bo veliko lažje priti na prvo stran Googla, Yahoo! ali Bing iskanje. Ne ponuja samo obilo orodij za SEO, ki jih lahko uporabljate na svojem spletnem mestu, temveč dobite tudi lepo e-knjigo, s pomočjo katere boste izvedeli več o temi.

Zdaj ne zanikamo dejstva, da lahko vse te funkcije ločeno pridobite s prenosom WordPress vtičnikov. Za vsako je na voljo nešteto drugih možnosti. Tako lahko vse dodatne funkcije pustite brez nadzora, namestite WordPress in začnete dodajati vtičnike.

Le vprašanje prednosti. Še vedno menimo, da je pridobitev vseh teh storitev pri ponudniku gostovanja najboljša možnost. Ker so vsi povezani z enim samim ponudnikom, boste veliko lažje poiskali pomoč, če se boste zataknili pri kateri koli od te programske opreme.

6. korak – Preglejte podatke o naročilu

Na tej točki ste skoraj končali s postopkom ustvarjanja računa. Edino, kar vam preostane, je, da pregledate podrobnosti svojega naročila in dodate nekaj zadnjih dotikov, če nekaj še vedno manjka. Če še niste povsem prepričani, ali je bloganje za vas, ni treba skrbeti.

To lahko smatrate kot dolgo preizkušnjo, saj HostGator ponuja 45-dnevno garancijo vračila denarja za tiste, ki ne želijo več svojih storitev. Večina drugih ponudnikov vam povrne denar le v 30 dneh.

S prijavo na enega od njihovih načrtov boste plačali za sam načrt, registracijo domene (če je še nimate) in dodatke, ki jih izberete na seznamu dodatnih storitev.

Če ste zadovoljni z rezultatom postopka prijave, si oglejte Pogoje storitve HostGator. Kot običajno je potrditveno polje “Prebral sem in se strinjam s Pogoji storitve”.

Kliknite ga in nato kliknite gumb »Naroči zdaj!«. To je vse, kar morate storiti na uradnem spletnem mestu HostGator, zdaj lahko odprete e-poštno sporočilo. E-poštna sporočila bi morala takoj priti z nekaj povezav in pomembnimi informacijami.

Najpomembnejša povezava je povezava do strani za prijavo, ki vodi do nadzorne plošče vašega skrbnika in gesla, ki ga morate uporabiti tam. Priporočamo, da hranite e-poštno sporočilo, tudi če mislite, da se boste lahko v prihodnje geslo spomnili.

Podpora strankam HostGator

Če imate kakršna koli vprašanja, se lahko obrnete na podporo za stranke HostGator prek e-pošte, klepeta v živo in telefona. Na voljo so vam neprekinjeno s hitrimi odzivnimi časi, za pomoč vam sploh ni treba doplačati.

Njihov klepet v živo se običajno odzove v nekaj minutah. Glede na preglede njihova ekipa za tehnično podporo velja za eno najboljših v panogi. Če imate težavo, ki jo je treba rešiti, se morate samo prijaviti na nadzorno ploščo gostovanja in poiskati njihovo bazo znanja.

Ker je večina vprašanj, s katerimi se lahko srečate pri ponudniku gostovanja, precej pogosta, imate veliko možnosti, da najdete članek ali video tutorial, ki bo rešil vašo težavo. Za hitrejše iskanje odgovora lahko uporabite iskanje.

V bazi znanja HostGator je na voljo skoraj 700 člankov in približno 500 video vadnic. Najbolj zanimiva stvar njihove podpore strankam je, da če imate kakršne koli težave z njihovo storitvijo, predsednik uprave HostGator Adam Farrar prevzame polno odgovornost za to.

Ko pišete svojo vozovnico, imate možnost, da ji jo pošljete naravnost in on se bo osebno odzval. Če se ne želite zanesti na njihovo bazo znanja, se lahko vedno obrnete na njihovo ekipo po enem od kanalov in tam postavite svoja vprašanja. Pripravljeni so vam dati podrobna navodila tudi o nečem tako preprostem, kot je selitev vašega WordPressa z enega gostitelja na drugega.

7. korak – Čas za namestitev WordPress-a

Kot zadnji korak vam bomo pokazali, kako namestiti WordPress z HostGatorjem. WordPress ni samo najzmogljivejši CMS trenutno, ampak je tudi najbolj priljubljena izbira za blogerje. Začelo se je kot platforma za bloganje, nato pa, ko je pridobila na priljubljenosti, so ljudje začeli razvijati nove teme in vtičnike, ki so uporabnikom omogočali izvajanje različnih vrst spletnih mest.

Zdaj je na CMS ogromno podjetij in spletnih podjetij, ki vodijo svoja spletna mesta. Obiščite glavno stran HostGatorja in na vrhu strani kliknite možnost Prijava uporabnika.

Pojavil se bo majhen okvirček, v katerem lahko izberete, kako se želite prijaviti. Ponujal bo dve možnosti: Prijava v Portal in Gatovo prijavo. Prva omogoča dostop do portala za stranke HostGator, medtem ko je slednja tu, kjer lahko uporabite njihovega ustvarjalca spletnih strani.

Trenutno potrebujete portal za stranke, kjer lahko dostopate do svojega računa. Gumb vas bo preusmeril na stran za prijavo, ki bo zahtevala vaš e-poštni naslov in geslo.

To je isti e-poštni naslov, kjer ste prejeli e-poštna sporočila HostGator. Eno od teh e-poštnih sporočil je vsebovalo tudi geslo vašega računa, kot smo omenili v prejšnjem koraku. Ko se prijavite, boste lahko preklapljali med zavihki, kot so »Moj račun«, »Gostovanje«, »Obračunavanje« in tako naprej.

Za zdaj pojdite na zavihek Gostovanje. Videli boste, da je na skrbniškem območju na voljo veliko možnosti z ikonami za vsako od njih.

Tu lahko dostopate do varnostnih kopij, orodij za SEO, teme WordPressa, SiteLock in nekaterih drugih uporabnih funkcij. Ker želimo WordPress namestiti zdaj, pritisnite ikono “Začnite z WordPressom”.

IMG

Odprl bo obrazec »Namestite WordPress« v QuickInstall, kjer lahko izpolnite nekaj bistvenih informacij za svoje novo spletno mesto. Na levi je na voljo meni s tono programske opreme, razdeljene na več različnih kategorij, ki jih lahko tudi namestite, če želite. Pod obrazcem bosta tudi kratek opis WordPressa in gumb »Namestite zdaj!«.

IMG

V razdelku »URL aplikacije« lahko nastavite ime domene za svoj spletni dnevnik. Za znakom poševnice je tudi prazno polje, vendar vam tam ni treba ničesar zapisati. Kliknite potrditveno polje »Omogoči samodejne nadgradnje«, če ne želite ročno nadgraditi WordPress. Če izide nova različica WordPress-a, je to običajno zato, ker je imela prejšnja različica težave z varnostjo.

Če omogočite samodejne nadgradnje, lahko zagotovite, da vaše spletno mesto ne bo izpostavljeno zlonamerni programski opremi. Preostali del obrazca je preprost, zato zahteva osnovne podatke, kot so vaš e-poštni naslov, naslov bloga, skrbniški uporabnik in vaše ime in priimek. Za naslov spletnega dnevnika ljudje običajno vpišejo ime domene svojega spletnega mesta, medtem ko je uporabniško ime lahko isto kot uporabniško ime vašega računa gostovanja.

Vendar pa obstaja skrbniško uporabniško ime, ki se mu morate vsekakor izogibati: “administrator”. To ljudje običajno izberejo kot uporabniško ime, hekerji pa so tudi najlažja tarča. Vsaj otežite svoje uporabniško ime. Bolj edinstveno je vaše uporabniško ime. Če je vsako polje v obrazcu ustrezno izpolnjeno, spodaj pritisnite povezavo »Namesti zdaj!«.

IMG

Prikaže se vrstica za napredek, ki prikazuje, koliko je še preostalo, dokler se vaša WordPress nastavitev ne konča. Ko doseže 100%, se prikaže sporočilo “Čestitamo!” Pokaže se povezava, ki vas vodi naravnost do prijavnega zaslona WordPress.

Tako kot po prijavi v HostGator boste prejeli e-poštno sporočilo s svojimi poverilnicami za prijavo. Te podrobnosti so vključene tudi v pozdravno sporočilo. Privzeto dobite geslo, ki je naključno ustvarjeno, vendar traja le nekaj minut, da ga spremenite.

Namestitveni program namesto vas ne namesti WordPress-a, temveč doda WP Super Cache, močan vtičnik, ki zagotavlja vrhunsko zmogljivost vašega spletnega dnevnika. Vtičnika vam sploh ni treba konfigurirati, saj bo privzeto deloval v priporočenih nastavitvah.

Kadar koli želite, lahko spremenite nastavitve ali onemogočite celoten vtičnik. Do njega lahko dostopate tako kot do katerega koli drugega vtičnika prek nadzorne plošče WordPress.

Več informacij o WP Super Cache lahko najdete na WordPress.org. URL za prijavni zaslon v WordPress bo izgledal tako: http://yourdomain.com/wp-admin. Ko dodate / wp-admin, preprosto dodate ime domene in mora delovati.

Povzetek

To je vse, kar je potrebno, da se prijavite v načrt gostovanja HostGator, registrirate domeno in ustvarite svoje spletno mesto! Če ste eden tistih ljudi, ki redno brskajo po internetu, potem to sploh ne bo problem za vas.

Dobesedno ne potrebuje izkušenj s spletnim oblikovanjem ali kakršnimi koli drugimi tehničnimi informacijami. Ko se prijavite v svoj WordPress in svoj račun za gostovanje, boste lahko odkrili na tisoče uporabnih orodij, ki vam bodo pomagala ustvariti popoln blog, ki ga bodo ljudje radi obiskali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector