BlueHost vs A2Hosting – Welke webhosting is het beste?

01.06.2020
Hostingvergelijking 'BlueHost vs A2Hosting – Welke webhosting is het beste?
0 15 мин.

bluehost-vs-a2hosting


Webhosting is een snelgroeiende branche die een enorme hoeksteen vormt van de hedendaagse zakelijke economie. Een online aanwezigheid is tegenwoordig het brood en de boter van veel bedrijfsmodellen, en zelfs buiten de zakenwereld kopen onafhankelijke hobbyisten en bloggers ook domeinen op met een recordsnelheid.

Met een gezonde markt komen gezonde opties. Er zijn een groot aantal hostingdiensten die zowel goed als slecht tot onze beschikking staan ​​als webdesigners. Hoe kunnen we de perfecte keuze maken voor onze website? Door alle verschillende kortingen en deals bladeren, kan lastig zijn, vooral voor iemand die nieuwer is.

We gaan dus gericht naar twee bedrijven naast elkaar kijken en ze rechtstreeks vergelijken. Dit zal ons helpen om een ​​nauwkeuriger beeld te krijgen van hoe de twee bedrijven zich met elkaar en hun andere concurrenten verhouden. Hopelijk krijgen we een idee welke beter geschikt is voor het hosten van onze website.

Vandaag bekijken we BlueHost en A2Hosting. Beide bedrijven zijn bekend in de branche en bieden een uitgebreide reeks concurrerende functies. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee, dus laten we er meteen in duiken en beginnen met een algemene blik op Bluehost.

Wat is BlueHost?

Bluehost is een bekend hostingbedrijf dat in 2003 is opgericht door Mike Heaton. Na hun oprichting werden ze al snel een van de meest vertrouwde namen in de branche en tegenwoordig hosten ze meer dan 2 miljoen websites samen met hun zustersites Hostmonster, FastDomain en iPage.

Over het algemeen staat Bluehost bekend om betrouwbaarheid, bruikbaarheid en uitstekende klantenservice. Sommige van hun technische specificaties of meer geavanceerde functies kunnen achterblijven in vergelijking met sommige van hun concurrenten, maar ze zijn een zeer aantrekkelijke optie voor nieuwere gebruikers of mensen die op zoek zijn naar iets op kleinere schaal.

Hun plannen zijn redelijk geprijsd, maar hebben vaak strikte beperkingen tegen de lagere prijspunten. We zullen dit in een minuut bespreken, laten we nu eens kijken naar de voor- en nadelen van Bluehost.

Voordelen van BlueHost

 • Bluehost verzorgt al meer dan 15 jaar concurrerende webhosting. Ze hebben een reputatie opgebouwd als een betrouwbare gastheer met uitstekende leermiddelen. Dit is een reputatie die ze willen beschermen. Er zijn door de jaren heen enkele minpuntjes geweest (hierover later meer) maar niets zo belangrijk dat hun naam aangetast wordt.
 • Leermiddelen. Bluehost heeft een uitstekende hoeveelheid kennis die ze tot uw beschikking stellen. Leren hoe ze hun platform kunnen gebruiken is een eitje en elke mogelijke vraag die je hebt kan worden beantwoord; ofwel door hun uitstekende onboarding- en leermiddelen, ofwel door een van hun geweldige klantenservice medewerkers.
 • Speciale aanbiedingen. Zoals elke goede webhost biedt Bluehost altijd speciale aanbiedingen en kortingen op veel van zijn functies en plannen. Dit is misschien niet zo belangrijk voor u, tenzij u vooral geïnteresseerd bent in geld besparen. Deze deals veranderen vaak, dus het is belangrijk om zelf onderzoek te doen.
 • Klantenservice. Zoals ik al eerder zei, staat Bluehost algemeen bekend om zijn uitstekende klantenserviceteam. Ze bieden 24/7 telefonische ondersteuning en ook via live chat, hoewel de chat beperkt is. Hoewel ze mogelijk minder ondersteuningsmogelijkheden hebben dan andere bedrijven, worden hun daadwerkelijke ondersteuningsteam en services zeer goed beoordeeld door klanten. Over het algemeen kan het moeilijk zijn om ondersteuning te beoordelen als u niet het soort persoon bent dat er veel van nodig heeft, maar voor mensen die graag een beetje ondersteuning aan hun kant willen hebben, is dit absoluut een zeer aantrekkelijke functie.
 • Geldteruggarantie. Bluehost biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op zijn diensten. Als je je services niet leuk vindt, kun je binnen 30 dagen annuleren voor een volledige terugbetaling. Garanties als deze zijn redelijk standaard, en Bluehost’s is eigenlijk korter dan veel van de concurrentie; maar dit is nog steeds een leuke bijkomstigheid voor diegenen die hun risico willen minimaliseren.
 • Bekende bronnen. Een groot naambedrijf zijn, biedt Bluehost een aantal speciale privileges. Ze hebben veel middelen tot hun beschikking om ervoor te zorgen dat hun klanten tevreden zijn. Gebruikers voelen zich meestal thuis bij Bluehost, en hun reputatie van grote naam komt tot uiting in hun diensten en betrouwbaarheid.
 • Bluehost is een erkende naam in bruikbaarheid voor zover webhosts gaan. Hun interface wordt aangedreven door het industriestandaard cPanel, dat bekend staat om zijn bruikbaarheid en rechtlijnigheid. Het feit dat het ook industriestandaard is, betekent dat u de vaardigheden die u erop leert, kunt gebruiken bij toekomstige inspanningen die dezelfde interface gebruiken. In combinatie met hun onboardingbronnen en klantenservice, maakt dit Bluehost een goed idee voor nieuwere gebruikers of mensen met kleinere websites.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Bluehost. Hoewel er hier niet veel is om ons te verbazen, bieden ze zeker een belofte van betrouwbaarheid en rechtlijnigheid. Over het algemeen is Bluehost een goede optie voor kleinschalige websiteprojecten of mensen die nog steeds de kneepjes van het web leren als webdesigner.

Dus nu we de pro’s van Bluehost hebben bekeken, moeten we de nadelen bekijken.

Nadelen van BlueHost

 • Hoewel Bluehost zeer competitieve mogelijkheden biedt in vergelijking met de concurrentie, zijn hun werkelijke serverspecificaties niets bijzonders in vergelijking met sommige van de snellere hosts. Uiteindelijk betekent dit slechts een kleine afname in snelheid, zolang u een relatief kleine website beheert. Gebruikers die grotere websites willen runnen of erop vertrouwen dat hun website de snelste is, willen misschien ergens anders zoeken.
 • Hoewel de prijzen van Bluehost zeer concurrerend zijn, zijn sommige van de prijspunten een beetje duur voor de functiesets die ze bieden. Dit geldt met name voor sommige van de goedkopere plannen, geloof het of niet, omdat er veel strikte beperkingen zijn voor veel van de mogelijkheden van de goedkopere plannen.
 • Zoals ik hierboven al zei, legt Bluehost veel beperkingen op aan zijn gebruikers, vooral tegen lagere prijzen. Hun goedkoopste abonnement is alleen echt handig voor een enkele, kleine website zonder speciale functies. Dit is niet zo’n groot probleem voor u als u van plan bent om met een duurder plan te gaan, of als de beperkingen geen invloed hebben op het type website dat u van plan bent te maken.
 • Grote problemen. Een erkende naam zijn in de branche kan zijn valkuilen hebben. Hoewel het klantenserviceteam van Bluehost sterk wordt aanbevolen door gebruikersrecensies, kan hun daadwerkelijke ondersteuningslijn soms lange wachttijden hebben. Een grote naam zijn maakt het bedrijf ook een doelwit voor cyberaanvallen.

Er is ook het probleem van enkele cyberveiligheidsproblemen die Bluehost in het verleden heeft gehad. Hoewel dergelijke evenementen voor sommige klanten een enorme rode vlag kunnen zijn, heeft Bluehost de afgelopen jaren bewezen een betrouwbare en concurrerende webhost te zijn en blijft het een aantrekkelijke optie voor veel gebruikers.

Dus nu we Bluehost hebben bekeken, gaan we kijken naar A2Hosting.

Wat is A2Hosting?

A2hosting is een onafhankelijk Linux hostingbedrijf dat kwaliteit en betaalbaarheid belooft. Ze bieden VPS, shared, reseller en dedicated hostingplannen, en ze beweren een van de snelst groeiende onafhankelijke hosts in de branche te zijn..

Er zijn veel dingen die direct opvallen over A2hosting; maar om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat ze voor ons kunnen doen, gaan we enkele van hun voor- en nadelen bekijken.

Voordelen van A2Hosting

 • Onbeperkte opslag. A2Hosting biedt onbeperkte opslag, zelfs met zijn goedkopere abonnementen. Dit is een enorm pluspunt vergeleken met Bluehost, dat de opslag beperkt, zelfs bij hun duurste abonnementen. Als je niet van plan bent om een ​​grote website te hebben met veel apps of andere dingen, dan is dit geen groot probleem voor je, maar het is nog steeds een enorm pluspunt in vergelijking met Bluehost.
 • Onbeperkte websites. A2Host biedt ook onbeperkte websites via zijn Swift- en Turbo-abonnementen. Dit is een geweldige functie als u meerdere websites nodig heeft, maar het zal minder belangrijk zijn als u nog maar net begint. Sommige Bluehost-abonnementen bieden ook onbeperkte websites.
 • Onbeperkte databases. Een ander groot pluspunt dat wordt aangeboden met de Swift- en Turbo-abonnementen is de onbeperkte databasesfunctie. Dit is geweldig als u veel apps of andere dingen gebruikt waarvoor veel databases nodig zijn. Nogmaals, als uw website al deze onbeperkte goedheid niet nodig heeft, is het misschien beter om met Bluehost te gaan.
 • 9% uptime. Hoewel Bluehost zeer betrouwbare statistieken heeft voor hun servers, heeft A2Host een uptime van 99,9% en heeft het de reputatie aan die benchmark te voldoen. Dit is pas echt een groot probleem als u uw website supersnel wilt hebben, maar de meeste gebruikers zullen snelheid een grote factor vinden in de prestaties van hun website.
 • 4x redundant netwerk. A2Hosting heeft een viervoudig redundant netwerk dat een ongekende betrouwbaarheid biedt. Het redundante netwerk betekent dat zelfs als de servers drie keer uitvallen, de vierde redundantie ervoor zorgt dat het blijft draaien. Dit is geweldig voor websites die erg gevoelig zijn voor mogelijke downtime.
 • cPanel-interface. Net als Bluehost gebruikt A2Hosting het industriestandaard cPanel. Dit wordt geleverd met hetzelfde gebruiksgemak en leervoordelen die u zou verwachten. De cPanel-interface staat bekend om zijn rechtlijnigheid en bruikbaarheid.
 • Als onderdeel van het ‘Perpetual Security Initiative’ van A2Hosting biedt Hackscan 24/7 malwarebescherming die gratis is inbegrepen bij uw account. Samen met enkele van de andere ‘Perpetual Security’-functies kan dit een enorm pluspunt zijn voor gebruikers die zich met beveiliging bezighouden.
 • WordPress-plannen. A2Hosting heeft geoptimaliseerde software voor het afhandelen van WordPress, Drupal of Prestashop. Dit is geweldig voor mensen die deze services gebruiken bij het bouwen van hun website. Veel hosts bieden gespecialiseerde services voor WordPress, maar A2Hosting heeft sterk geoptimaliseerde software om het gebruik van deze programma’s te integreren.
 • Website-staging inbegrepen. A2Hosting biedt een gratis testsite voor het testen van wijzigingen en functies op uw live site. Dit is een leuke bijkomstigheid omdat veel hosts extra kosten in rekening brengen voor staging-functies. Als u al een goede QA-strategie heeft, is dit misschien niet de meest essentiële functie.
 • Attracta SEO-tools. A2Hosting biedt toegang tot de krachtige SEO-tools van Attracta. Zoekmachineoptimalisatie is een groot onderdeel van het runnen van een succesvolle website voor veel niches, dus het hebben van deze optie kan een enorm voordeel zijn. Dit is vooral een goede tool als u minder bekend bent met SEO en graag wilt leren hoe u deze effectief kunt gebruiken bij het bouwen van uw website.
 • Altijd geld-terug-garantie. Zoals elke goede webhost biedt A2Hosting een geld-terug-garantie binnen 30 dagen. Ze gaan echter een beetje vooruit, inclusief een pro rata restitutie na 30 dagen ongebruikte service. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de nogal matte geld-terug-garantie van Bluehost. Hoewel hun garantie evenveel tijd beslaat, biedt de toegevoegde “altijd” -garantie een enorme kans voor risicovrije diensten.

Dat is een vrij lange lijst en veel van die voordelen zijn erg aantrekkelijk voor bepaalde soorten websites. Maar zoals we zeggen, geen enkele website is perfect en A2Hosting is geen uitzondering. Laten we eens kijken naar de nadelen om een ​​gebalanceerd beeld te krijgen van waar we mee te maken hebben.

Nadelen van A2Hosting

 • Voor sommige functies zijn Swift- of Turbo-abonnementen vereist. Hoewel veel van de hierboven genoemde functies A2Hosting tot een zeer aantrekkelijke optie maken, hebben sommigen van hen duurdere abonnementen nodig om het volledige voordeel te behalen. Deze omvatten: onbeperkte websites, onbeperkte databases en gegevensback-ups van de server terugspoelen.
 • Agressieve marketing. Hoewel je geen extra geld hoeft uit te geven aan A2Hosting, proberen ze je er zeker toe te krijgen meer dingen te kopen op hun hele website. Dit zal geen probleem zijn als je geen last hebt van agressieve upsells, maar het kan lastig zijn voor sommige gebruikers.
 • De prijs van A2Hosting is over het algemeen zeer redelijk en concurrerend, maar sommige van hun functies lijken een beetje misplaatst voor de prijspunten. Een voorbeeld hiervan zijn hogere verlengingsprijzen voor jaarplannen in vergelijking met plannen voor twee jaar. Hun goedkopere plannen zijn over het algemeen ook strikt beperkt, net zoals Bluehost’s dat zijn.
 • Onboarding-functies ontbreken. A2Host heeft simpelweg niet hetzelfde gestroomlijnde instapproces en hetzelfde lettertype van leermiddelen die Bluehost biedt. Dit is niet zo’n groot probleem als je gewend bent om zelf dingen te leren en eraan te wennen, maar voor gebruikers die wat meer ondersteuning verwachten tijdens het onboarding-proces, kan dit een groot probleem zijn.

Zoals u kunt zien, zijn veel van deze nadelen zeer specifiek of komen ze alleen voor bij bepaalde prijspunten. Ondanks deze gebreken blijft A2Hosting een aantrekkelijke en succesvolle optie. Er zijn een paar manieren waarop het Bluehost voorloopt voor duurdere hosting, maar we denken dat Bluehost waarschijnlijk de beste gok is voor kleinere webontwerpers en nieuwkomers.

Dat gezegd hebbende, de meer geavanceerde functieset en iets aantrekkelijkere prijzen maken A2Hosting een goede optie voor diegenen die niet de moeite hebben genomen om iets meer uit te geven voor een beetje meer functionaliteit. Het verschil is niet zo uitgesproken als bij sommige websitevergelijkingen, maar het is significant.

Nu we een goed idee hebben van wat beide bedrijven ons kunnen bieden, laten we ze naast elkaar stapelen en kijken hoe ze zich meten. Om een ​​gerichte vergelijking van de twee bedrijven te krijgen, verdelen we onze vergelijking in drie categorieën: Functionaliteit, ondersteuning, en Prijs.

Vergelijking van functionaliteit

Beide sites bieden een zeer concurrerende set functies. De functieset van Bluehost lijkt voornamelijk gericht te zijn op gebruiksgemak. Hoewel beide hosts zeer gebruiksvriendelijk zijn, het industriestandaard cPanel gebruiken en hun klanten garanties bieden voor een risicovrije proef van hun diensten.

De daadwerkelijke prestaties van A2Hosting zijn veel consistenter dan Bluehost. Ze bieden ook meer opties voor cyberbeveiliging, zoals Hackscan. Als u zich zorgen maakt over de beveiliging van uw website of als uw bedrijf erg gevoelig is voor downtime, zijn de toegevoegde prestaties en betrouwbaarheid van A2Host waarschijnlijk de beste keuze..

Mensen die kleinere websites runnen, vinden Bluehost misschien nog steeds de betere optie, omdat ze veel uitgebreidere leermiddelen hebben voor nieuwe gebruikers. Uiteindelijk is dit een beetje een afweging, omdat de voor- en nadelen van beide websites in deze categorie zeer goed in evenwicht zijn.

Steunvergelijking

Een andere enorme hoeksteen van een goede webhost is de klantenondersteuning. Zowel nieuwe als gevorderde gebruikers zullen het moeilijk vinden om effectief te worden met een nieuwe website als ze geen ondersteuning kunnen krijgen over hoe ze deze effectief kunnen gebruiken. Op deze afdeling is Bluehost de duidelijke winnaar, omdat ze een uitstekende reputatie hebben op het gebied van klantenservice, evenals een uitgebreide bibliotheek met onboarding- en leermiddelen om nieuwere gebruikers te helpen aan de slag te gaan met hun website.

Natuurlijk biedt A2Hosting ook goede klantenondersteuning, maar ze hebben niet de reputatie van uitstekende service die Bluehost heeft. Ze missen ook de uitgebreide bibliotheek met bronnen. Hoewel beide websites qua mogelijkheden zeer gebalanceerd zijn, is Bluehost uiteindelijk absoluut de duidelijke koploper op het gebied van klantenondersteuning.

Prijsvergelijking

Dit is voor de meeste gebruikers de grote factor. Het heeft geen zin om de meest effectieve en krachtige webhosting op de markt te pakken als het je gewoon failliet gaat. Zoals ik al eerder zei, kan het moeilijk zijn om de verschillende prijspunten en kortingen te vergelijken, maar we gaan de specifieke plannen bekijken die elk bedrijf aanbiedt, om te zien welke de betere optie qua prijs is.

 • Bluehost biedt Shared hosting vanaf $ 3,95 per maand, VPS-hosting vanaf $ 19,99 per maand en Dedicated server Hosting vanaf $ 79,99 per maand. Hun scala aan opties is op het eerste gezicht een beetje beperkt, maar de plannen die ze aanbieden hebben veel veelzijdigheid en Bluehost kan effectief worden gebruikt voor een breed scala aan verschillende websites.
  • Voor nieuwkomers zijn de gedeelde plannen waarschijnlijk een goed idee. Ze beginnen bij $ 3,95 per maand (normaal $ 7,99) voor een basisabonnement met beperkte SSD-opslag, subdomeinen, e-mailopslag en geen speciale aanbiedingen of functies. Het plusplan is $ 5,95 per maand (normaal $ 10,99) en biedt onbeperkte websites, SSD-opslag, subdomeinen en e-mailopslag. Het plusplan heeft ook $ 200 aan marketingaanbiedingen beschikbaar. Het keuze pluspakket is momenteel ook $ 5,95 per maand (normaal $ 14,99) en biedt alle functies onbeperkt met alle extra pakketten en aanbiedingen.
  • Ze bieden ook gespecialiseerde WordPress-hostingplannen vanaf $ 3,95 per maand voor een enkele website met 50 GB aan ruimte en een gratis domein voor een jaar. Hun Plus-abonnement verhoogt dit tot $ 5,95 per maand en gooit onbeperkte websites, onbeperkte website-ruimte en enkele essentiële functies in. De duurste optie is het Choice Plus-abonnement, dat onbeperkte websites, onbeperkte website-ruimte, een jaar gratis domein, 1 domeinprivacy en geautomatiseerde back-up biedt voor $ 5,95 per maand (normaal $ 14,99).
  • Er is ook VPS-hosting voor $ 19,99 per maand met 2 cores, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1 TB bandbreedte, 1 domein / adres en gratis SSL. Het Enhanced VPS-pakket voor $ 29,99 biedt 2 cores, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2 TB bandbreedte, 1 domein en twee adressen. Het ultieme VPS-pakket voor $ 59,99 per maand biedt u 4 cores, 120 GB SSD, 8 GB RAM, 3 TB bandbreedte, 1 domein en 2 adressen.
 • A2Hosting biedt gedeelde hosting vanaf $ 5,16 per maand, reseller-hosting vanaf $ 17,39 per maand, VPS-hosting vanaf $ 6,59 per maand en dedicated hosting vanaf $ 131,24 per maand.
  • De shared hosting biedt WordPress- en Drupal-optimalisatie, turboservers tot 20x de snelheid en een groot gebruiksgemak. Om een ​​aantal van de leukere functies te krijgen, moet je meer betalen dan de basisprijs.
  • Hun reseller-hosting is goed voor mensen die websites omdraaien en biedt een eenvoudige installatie voor individuele hostingaccounts, evenals een WHM-configuratiescherm van wereldklasse.
  • Voor gebruikers die meer beveiliging willen, biedt hun VPS-hosting hoge snelheid, meer isolatie en een dynamisch managementniveau. Nogmaals, je zult voor een aantal van de luxere functies een hogere prijs moeten kiezen.

Over het algemeen zijn beide bedrijven zeer redelijk geprijsd. De beperkingen op goedkopere abonnementen zijn zeer vergelijkbaar, maar het verschil in klantenondersteuning en middelen is aanzienlijk.

Dus, wat is het oordeel?

Hoewel beide bedrijven zeer vergelijkbare prijzen en functies bieden met hun goedkopere abonnementen, heeft BlueHost de neiging om beter te presteren dan A2Hosting, simpelweg vanwege zijn grotere middelen en klantenondersteuningscapaciteit. Tegen hogere prijspunten begint A2Hosting vooruit te gaan met zijn aantrekkelijkere functies en minder strenge beperkingen.

Natuurlijk kan er iets zijn dat we hebben gemist, dus ga zelf wat googlen en kijk of je iets niet kunt vinden om me ongelijk te bewijzen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector