Bluehost vs HostGator – Welke webhosting is het beste?

01.06.2020
Hostingvergelijking 'Bluehost vs HostGator – Welke webhosting is het beste?
0 15 мин.

hostgator-vs-bluehost


De wereld van webhosting kan voor sommigen moeilijk te navigeren zijn, met elke dag nieuwe opties. Het vergelijken van alle verschillende bedrijven en alle verschillende diensten die ze aanbieden, kan een behoorlijk lastige taak zijn.

Om op de hoogte te blijven van wat het beste is voor uw website, is het een goed idee om verschillende bedrijven naast elkaar te vergelijken, zodat u een beter idee krijgt van wat hun services u kunnen bieden.

Vandaag zullen we BlueHost en HostGator bekijken, twee bedrijven met vele jaren betrouwbare service onder hun riem. We zullen enkele van hun voordelen vergelijken, hun nadelen contrasteren en een oordeel vellen over wat het beste is.

Laten we beginnen met BlueHost.

Over BlueHost

BlueHost biedt sinds de oprichting door Matt Heaton in 2003 betrouwbaar betaalbare webhostingservices aan. Sinds de overname door Endurance International Group is BlueHost uitgegroeid tot een grote naam in de hostingsector.

Over het algemeen beschikt BlueHost over veel middelen en heeft het een grote focus op klantenservice en gebruiksgemak. Hun plannen zijn eenvoudig en de prestaties die ze bieden zijn concurrerend.

Om het onszelf een beetje gemakkelijker te maken, laten we het opsplitsen in voor- en nadelen:

Voordelen van BlueHost

 • Merk reputatie. BlueHost biedt al 15 jaar betrouwbare webhosting aan. Over hun service wordt veel gerapporteerd en er is een grote hoeveelheid informatie beschikbaar over hoe hun service in het verleden voor anderen heeft gewerkt. Om nog maar te zwijgen over de middelen die ze tot hun beschikking hebben.
 • Uitstekende onboardingbronnen. BlueHost heeft een enorme schat aan kennis voor beginners die leren hun service te gebruiken. Ze gebruiken ook cPanel, wat industriestandaard is, zodat u vertrouwd kunt raken met tools die van pas kunnen komen bij toekomstige webontwerpprojecten.
 • Kortingen en speciale aanbiedingen. BlueHost biedt altijd een groot aantal speciale aanbiedingen van bundels met hun hostingservices, wat een enorm pluspunt kan zijn voor gebruikers die wat geld willen besparen, of toegang willen tot een breed scala aan functies voor een lagere prijs.
 • Klantenservice. BlueHost biedt 24/7 klantenondersteuning via de telefoon en via live chat, zodat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft wanneer u die nodig heeft.
 • Geldteruggarantie. Het is altijd fijn om een ​​terugbetaling te krijgen als er iets niet goed gaat. BlueHost biedt een geld-terug-garantie als u uw hostingservice binnen 30 dagen annuleert. U kunt de details van de garantie bekijken op hun website.
 • BlueHost is een bedrijf met een grote naam, wat betekent dat ze de middelen hebben om hun aandacht te besteden aan de tevredenheid van hun klanten. De reputatie die BlueHost voor zichzelf heeft opgebouwd als een gebruiksvriendelijk en betaalbaar platform met betrouwbare service spreekt voor zich.
 • Makkelijk te gebruiken. De industriestandaard cPanel-interface die de beheertools van BlueHost aanstuurt, is gemakkelijk te gebruiken, met veel informatie tot uw beschikking. Gecombineerd met de onboarding-middelen die beschikbaar zijn via BlueHost, kan deze factor zeer aantrekkelijk zijn voor nieuwkomers die net beginnen.
 • Uitstekende service. Hoewel BlueHost enkele van de minpuntjes heeft gehad die typisch zijn voor andere bedrijven, maakt het aanbod van hun diensten en redelijke prijzen dit meer dan goed. De prestatiestatistieken op hun hosting zijn ook niets om op te spotten. Deze factoren maken BlueHost zeer concurrerend als het gaat om kosten-voor-capaciteit.
 • Flexibele factureringsplannen. BlueHost biedt zowel jaar- als maandabonnementen, met kortingen voor langere abonnementen. Dit geeft klanten een stimulans om langer bij het bedrijf te zijn om een ​​goede verstandhouding met de hostingservice te ontwikkelen en vertrouwen op te bouwen in de betrouwbaarheid van hun website.
 • Speciale aanbiedingen. BlueHost biedt vaak speciale kortingen en deals op hun pakketten, dus het is goed om in de gaten te houden en te kijken of je wat geld kunt besparen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die minder willen uitgeven, of nieuwkomers die hun risicofactor willen minimaliseren.

Nadelen van BlueHost

Geen enkele service is zonder fouten en BlueHost is helaas niet anders. Er zijn een paar gebieden waar BlueHost de neiging heeft om achter te blijven bij de concurrentie:

 • BlueHost heeft zowel betrouwbare als concurrerende diensten, maar er zijn er enkele die beter zijn. Hoewel BlueHost misschien niet de hoogste snelheden in de stad heeft, zijn ze vooraan in dit feit en publiceren ze de specificaties voor hun servers en functies.
 • De prijsstructuur van BlueHost kan heel redelijk zijn met speciale aanbiedingen en deals, maar over het algemeen zijn hun prijzen een beetje wankel in vergelijking met de concurrentie. Dit komt grotendeels tot uiting in het feit dat veel van de plannen van BlueHost zeer beperkt zijn in termen van opslag en bepaalde andere functies.
 • Opslaglimieten. Een van de meest in het oog springende functies die veel gebruikers zullen opmerken over de serviceplannen van BlueHost is de limiet die veel van de plannen hebben voor zaken als opslag en geparkeerde domeinen. Hoewel de werkelijke prijzen en services van BlueHost zeer concurrerend zijn, is het een goed idee om op te letten en precies te weten wat u krijgt, en of het al dan niet echt past bij het plan dat u voor uw website heeft.
 • Groot bedrijf. Hoewel de middelen en merkherkenning van BlueHost het op veel manieren aantrekkelijk maken, zijn er ook veel manieren waarop een groter bedrijf tekort kan schieten. Met hun enorme focus op het informeren en bedienen van gebruikers, kunnen sommige nichemarkten worden weggelaten en kunnen sommige services worden genegeerd of vergeten. Als groot bedrijf is BlueHost ook een doelwit voor cyberaanvallen, wat een belangrijk aandachtspunt is.
 • Geen BBB-accreditatie. BlueHost is niet geaccrediteerd door het Better Business Bureau, ondanks dat het al meer dan 15 jaar een grote naam in de branche is. Dit kan een rode vlag zijn voor sommigen die gewend zijn om gerustgesteld te worden door organisaties zoals de BBB.

Sommige van deze nadelen lijken misschien behoorlijk groot, maar het is echt een kwestie van hoe BlueHost zich verhoudt tot zijn concurrenten. Er zijn veel voordelen die BlueHost biedt, waardoor veel van de nadelen die we hier hebben genoemd, gemakkelijk worden opgeheven.

Dus nu we BlueHost goed hebben bekeken, laten we eens kijken naar HostGator.

Over HostGator

HostGator is een webhostingprovider in Houston, Texas, die zich ook een beetje heeft verspreid naar Austin, Texas. Ze zijn in oktober 2002 opgericht door de toenmalige student Brent Oxley.

Het bedrijf passeerde in 2006 200.000 geregistreerde domeinen en stond in 2008 op de lijst van snelst groeiende bedrijven van Inc. Magazine. Net als BlueHost hebben ze een erkende reputatie voor kwaliteitsservice die ze gedurende een lange periode hebben opgebouwd..

Dus, wat zijn de verschillende voor- en nadelen van HostGator?

Voordelen van HostGator

 • HostGator biedt een gegarandeerde uptime van 99,9% en heeft de reputatie die garantie te behouden. Een betrouwbare host is ongelooflijk belangrijk en voor sommige websites kan een paar minuten een enorm verlies aan verkeer en inkomsten betekenen. Wetende dat uw hostingservice u steunt, is een enorm pluspunt.
 • Geldteruggarantie. HostGator biedt een geld-terug-garantie van 45 dagen op zijn diensten. Als u niet tevreden bent en binnen 45 dagen annuleert, ontvangt u een volledige terugbetaling. Het is vermeldenswaard dat deze garantie een langere periode dekt dan de 30 dagen garantie van BlueHost.
 • Makkelijk te gebruiken. HostGator is gebaseerd op het industriestandaard cPanel, dat bekend staat om zijn gemakkelijk te leren interface, evenals de Plesk-interface. De cloudgebaseerde Plesk-service en het comfortabele cPanel maken HostGator zeer vriendelijk voor zowel nieuwe als gevorderde gebruikers.
 • Linux & Windows-abonnementen. HostGator biedt zowel op Linux als op Windows gebaseerde abonnementen voor hun gedeelde en toegewijde servers. Dit kan een aantrekkelijkere functie zijn voor sommige meer geavanceerde gebruikers, maar nieuwere of minder slimme gebruikers zullen zich minder druk maken om deze factor.
 • Gratis website migratie. HostGator biedt een gratis migratiedienst om uw website naar hun hosting te verplaatsen. Dit is een enorm pluspunt voor mensen die van hostingprovider willen wisselen, of mensen die een gebruikt domein hebben gekocht en het willen opknappen op HostGator.
 • 24/7 klantenondersteuning. Net als BlueHost biedt HostGator 24/7 klantenondersteuning via de telefoon. Het is altijd belangrijk om ondersteuning te krijgen voor het geval uw service downtime ervaart of als u een vraag heeft over uw service. Het soepel houden van uw website is de naam van het spel en een goede ondersteuningslijn is een goede manier om ervoor te zorgen dat u dat doet.
 • Flexibele factureringsplannen. Net als BlueHost biedt HostGator zowel jaarlijkse als maandelijkse abonnementen, met kortingen voor langere abonnementen. HostGator biedt een veel grotere verscheidenheid aan plannen met een complexer scala aan functies, dus deze factor kan een beetje meer impact hebben in vergelijking met BlueHost.
 • Gratis SEO-consult. HostGator biedt gratis advies over zoekmachineoptimalisatie voor uw website. Dit is een enorm pluspunt voor gebruikers die hun verkeer willen maximaliseren of hun inhoud door zoveel mogelijk mensen willen laten zien. Dit is een goede manier voor mensen die net beginnen met het doden van twee vliegen in één klap, aangezien SEO een belangrijk aandachtspunt zal zijn voor veel nieuwe websites die net beginnen, en professioneel overleg kan kostbaar zijn.
 • Gespecialiseerde WordPress-hosting. Iets wat andere bedrijven consequent aanbieden dat BlueHost niet is, is gespecialiseerde WordPress-hosting. Deze service is gebouwd om de bruikbaarheid met WordPress te maximaliseren en biedt gratis migraties en andere gespecialiseerde functies.

Zoals je kunt zien, heeft HostGator een aantal indrukwekkende karbonades als het gaat om hun functies en voordelen. Sommige van hun aanbiedingen overtreffen zelfs BlueHost! Beide bedrijven zijn redelijk vergelijkbaar en we gaan dieper in op een seconde.

Laten we, voordat we dat doen, eens kijken naar enkele van de nadelen van HostGator.

Nadelen van HostGator

 • Geen gratis domeinnaam. Hostgator biedt geen gratis domeinnaam aan bij hun plannen en je zult het deeg voor een domein moeten uitzoeken. Dit is niet zo’n groot probleem voor mensen die migreren of die al voor hun eigen domein betalen, maar het kan een factor zijn voor sommige mensen die geld willen besparen.
 • Agressieve marketing. HostGator doet echt zijn best om u extra functies en duurdere abonnementen te verkopen, en ze zijn er niet verlegen voor. Hoewel hun plannen goede functies bieden tegen redelijke prijzen, is de agressieve marketing van de upsales niet het meest aantrekkelijke kenmerk van de service.
 • Geen Windows VPN-hosting. Helaas biedt HostGator geen op Windows gebaseerde VPN-hosting aan. Dit kan een groot verschil maken voor mensen die gewend zijn om op het platform te werken, maar voor de meeste mensen is het niet zo erg. Het kan echter een verschil maken voor gebruikers die meer beveiliging nodig hebben dan anderen. Beveiliging is altijd belangrijk, maar bepaalde services kunnen meer eisen en een tekortschieten in deze categorie kan een automatische game-over zijn.
 • Niet geaccrediteerd door de BBB. Net als BlueHost heeft HostGator geen BBB-accreditatie, ondanks dat het al meer dan een decennium actief is. Nogmaals, dit maakt niet echt een verschil met de website zelf, het betekent gewoon dat de betrouwbaarheid van zijn diensten en de eerlijke concurrentiepositie van zijn prijsstructuur niet is onderzocht door een vertrouwde organisatie als de BBB. Dit is eigenlijk alleen een groot probleem als een dergelijke accreditatie veel voor u betekent, maar er zijn veel andere hostingbedrijven die wel accreditatie van de BBB hebben.
 • Lange verplichtingen voor de beste kortingen. Om de beste kortingen van HostGator te krijgen, moet u zich jaren achtereen committeren, wat voor sommige mensen lastig kan zijn. Dit zal vooral een verschil maken als u uw risico wilt minimaliseren of als u twijfelt over de services van HostGator. Tenzij u verwacht binnenkort van gastheer te veranderen of echt geld moet besparen, is dit waarschijnlijk geen groot probleem.

Dus nu we hebben bekeken wat beide bedrijven te bieden hebben, laten we eens kijken hoe ze naast elkaar staan ​​om te zien welke bovenaan komt te staan.

Functionaliteit, ondersteuning en prijs

Om gericht te kunnen kijken welk bedrijf meer biedt dan het andere, verdelen we onze vergelijking in drie categorieën: functionaliteit, ondersteuning en prijs. Het vinden van een voor de hand liggende leider in deze categorieën geeft ons een definitief idee van welk bedrijf het beste is voor het hosten van uw website.

Functionaliteit

Beide websites hebben een redelijk betrouwbare garantie voor hun service. De service van BlueHost kan ook overeenkomen met die van HostGator in termen van snelheid en uptime. De geld-terug-garantie voor HostGator is langer, met 45 dagen versus 30 dagen voor de service van BlueHost.

HostGator heeft een veel breder scala aan plannen, die over het algemeen minder beperkingen hebben dan die van BlueHost. HostGator heeft gespecialiseerde WordPress-hosting die BlueHost niet heeft. Aan de onderkant van de prijsklassen komen de beperkingen op opslag en domeinen eigenlijk overeen met BlueHost, dus het is mogelijk dat we BlueHost hier vooruit zien komen.

HostGator heeft ook een ingebouwde tool voor het bouwen van websites, wat een enorme bonus kan zijn voor mensen die niet rond willen rennen om een ​​andere set software te vergelijken om te vinden wat ze zoeken. Ze kunnen eenvoudig de bouwer gebruiken die het beste werkt met hun hostingplatform.

Over het algemeen noem ik het een gelijkspel in deze categorie, omdat beide websites goed presteren en vergelijkbare functiesets hebben tegen lage prijsklassen. HostGator kan vooruitgaan voor meer ervaren gebruikers of mensen die bereid zijn iets meer geld te betalen.

Ondersteuning

Beide bedrijven bieden 24/7 klantenondersteuning via de telefoon. BlueHost biedt ondersteuning via live chat, maar HostGator doet dat ook en het is ook 24/7 beschikbaar. HostGator biedt ook ondersteuning via een ticketsysteem.

Beide bedrijven hebben een reputatie voor betrouwbare klantenondersteuning en het lijkt vrij eenvoudig om contact op te nemen met een mens om ondersteuning te krijgen, wat voor sommige mensen belangrijk kan zijn. HostGator biedt meer opties om contact op te nemen met ondersteuning, terwijl BlueHost een grotere kennisbasis biedt voor zijn gebruikers.

Over het algemeen zal ik deze ook een gelijkspel moeten noemen. Het is moeilijk om klantenondersteuning te beoordelen zonder deze daadwerkelijk te gebruiken, dus we moeten beoordelen op basis van wat er is. Beide bedrijven bieden vergelijkbare betrouwbare services, dus er is hier geen duidelijke voorloper.

Prijs

Voor veel gebruikers wordt dit het make-or-break-moment voor deze wedstrijd. De prijsstructuur bepaalt hoe effectief de functieset van een hostingservice voor u zal zijn. Als u twee keer zoveel betaalt als zou moeten, wat maakt het uit of uw website de snelste is?

BlueHost biedt Shared hosting vanaf $ 3,95 per maand, VPS-hosting vanaf $ 19,99 per maand en Dedicated server Hosting vanaf $ 79,99 per maand. Hun scala aan opties is op het eerste gezicht een beetje beperkt, maar de plannen die ze aanbieden hebben veel veelzijdigheid en BlueHost kan effectief worden gebruikt voor een breed scala aan verschillende websites.

 • Voor nieuwkomers zijn de gedeelde plannen waarschijnlijk een goed idee. Ze beginnen bij $ 3,95 per maand (normaal $ 7,99) voor een basisabonnement met beperkte SSD-opslag, subdomeinen, e-mailopslag en geen speciale aanbiedingen of functies. Het plusplan is $ 5,95 per maand (normaal $ 10,99) en biedt onbeperkte websites, SSD-opslag, subdomeinen en e-mailopslag. Het plusplan heeft ook $ 200 aan marketingaanbiedingen beschikbaar. Het keuze pluspakket is momenteel ook $ 5,95 per maand (normaal $ 14,99) en biedt alle functies onbeperkt met alle extra pakketten en aanbiedingen.
 • BlueHost biedt VPS-hosting voor $ 19,99 per maand met 2 cores, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1 TB bandbreedte, 1 domein / adres en gratis SSL. Het Enhanced VPS-pakket voor $ 29,99 biedt 2 cores, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2 TB bandbreedte, 1 domein en twee adressen. Het ultieme VPS-pakket voor $ 59,99 per maand biedt u 4 cores, 120 GB SSD, 8 GB RAM, 3 TB bandbreedte, 1 domein en 2 adressen. Over het algemeen ontbreken deze prijzen en functies in vergelijking met die van Host Gator, hoewel de prijzen vergelijkbaar zijn in de lagere bereiken.

HostGator biedt Cloud-hosting vanaf $ 4,95 per maand, gespecialiseerde WordPress-hosting vanaf $ 5,95 per maand, VPS-hosting vanaf $ 29,95 per maand en Dedicated hosting vanaf $ 119 per maand.

 • De Cloud-hosting is vergelijkbaar met het gedeelde plan van BlueHost, met het “Hatchling” -pakket dat een enkel domein, 2 GB geheugen, 2 Core CPU en gratis SSL-certificaat biedt voor $ 4,95 per maand. Dit gaat omhoog naar $ 7,95 per maand met het “Baby” -pakket, dat het geheugen en de CPU verdubbelt en onbeperkte domeinen genereert. Het duurste hier is het ‘Business’-cloudpakket, voor $ 9,95 per maand, waarmee je 6 GB geheugen, 6 core CPU, gratis upgrade naar Positive SSL, gratis Dedicated IP en gratis SEO-tools krijgt.
 • De andere plannen die het vermelden waard zijn, zijn de WordPress-hostingplannen. Voor $ 5,95 per maand krijg je 1 website, met 100.000 bezoeken per maand, 1 GB aan back-ups en een gratis SSL-certificaat. Voor $ 7,95 per maand krijg je 2 sites, 200.000 bezoeken en 2 GB back-ups. Het hoogste is $ 9,95 per maand met 3 sites, 500.000 bezoeken en back-ups van 3 GB. Dit is een vrij eenvoudige prijsstructuur, andere WordPress-hostingplannen met andere services bieden doorgaans een groter bereik, maar dit is nog steeds een zeer goede optie als u de betrouwbaarheid en andere voordelen van HostGator wilt met een op WordPress gebaseerde site.
 • De VPS-hosting van HostGator begint bij $ 29,95 per maand en biedt 2 GB RAM, 2 kernen, 120 GB ruimte en 1,5 TB bandbreedte. De optie van $ 39,95 per maand geeft u 4 GB RAM, 2 cores, 165 GB aan ruimte en 2 TB aan bandbreedte. De duurste is de optie van $ 49,95, die u 8 GB RAM, 4 cores, 240 GB ruimte en 3 TB bandbreedte geeft. Over het algemeen zijn deze abonnementen vergelijkbaar met die van BlueHost, maar HostGator biedt enorm superieure opslagopties met hun VPS-abonnementen.

Oordeel: HostGator of BlueHost?

Zoals we hebben gezien, bieden beide bedrijven een breed scala aan functionaliteit tegen concurrerende prijzen. Deze twee bedrijven komen in veel opzichten heel dicht bij elkaar en elk heeft de neiging tekort te schieten waar de ander het voordeel heeft.

Over het algemeen zal ik deze vanwege de veel sterkere prijsopties aan HostGator moeten geven. De functionaliteit die ze bieden voor de prijsklassen die ze hebben, overtreft eenvoudigweg alle andere gebieden waarop BlueHost zou kunnen voortgaan.

Maar geloof mijn woord niet, doe zelf wat onderzoek en kijk of je iets niet kunt vinden dat opvalt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector