BlueHost vs SiteGround – Welke hostingprovider is het beste?

bluehost-vs-siteground


Door alle verschillende webhosts bladeren met al hun flitsende websites en speciale deals kan vervelend worden, vooral voor mensen die aan de slag willen met hun eerste website. Zonder speciale kennis te hebben en elke webhost te onderzoeken, kan het moeilijk zijn om een ​​echt solide idee te krijgen van hoe ze allemaal naast elkaar staan.

Daarom kan het een goed idee zijn om een ​​paar webhosts per keer op te splitsen, om hun sterke en zwakke punten te vergelijken. Door dit te doen, krijgen we een gericht idee van waar we mee te maken hebben, en kunnen we echt in contact komen met wat elk bedrijf ons kan bieden bij het bouwen van onze websites.

Voor vandaag gaan we BlueHost en SiteGround bekijken. Deze twee bedrijven zijn grote namen in de webhostingbranche met respectievelijk meer dan 2 miljoen en 1,7 miljoen domeinen. Elk bedrijf gaat tot het uiterste met de middelen die ze tot hun beschikking hebben, en beiden hebben hun eigen sterke en zwakke punten.

Over BlueHost

Opgericht in 2003 door Matt Heaton, is BlueHost een van de meest vertrouwde namen in de webhosting-industrie van vandaag. Hun plannen bieden een kosteneffectieve en efficiënte installatie voor zowel nieuwkomers als ervaren webontwerpers, en ze hebben ook een goede focus op klantenondersteuning, die tot uiting komt in hun klantrecensies.

Ze zijn een goed verbonden naam in de wereld van webhosts en ze werken met een groot aantal zustersites zoals Hostmonster, Fastdomain en iPage. Hoewel ze in het verleden een aantal minpunten hebben gehad omdat ze als bedrijf zijn uitgebreid, hebben ze een gevestigde reputatie op het gebied van kwaliteitsdiensten en concurrerende prijzen.

Er zijn een aantal dingen, zoals prijs of datalimieten, die uw beslissing kunnen beïnvloeden, dus het is belangrijk om goed en gericht naar de voor- en nadelen te kijken.

Voordelen van BlueHost

 • BlueHost heeft een reputatie als een van de meest vertrouwde namen in de branche. Ze bedienen meer dan 2 miljoen domeinen en ze hebben er alle belang bij die reputatie te behouden. Dit komt door in veel aspecten van hun service, vooral hun klantenondersteuning en bruikbaarheid. Mensen die een beproefd bedrijf willen gebruiken, zullen niet fout gaan met BlueHost.
 • Leermiddelen. Zelfs als je net begint, heeft BlueHost een uitgebreide bibliotheek met leermiddelen die zijn ontworpen om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen en gelukkig te maken. Deze bronnen, in combinatie met de algemene bruikbaarheid en uitstekende klantenservice van BlueHost, maken het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar eenvoud.
 • Speciale aanbiedingen. Zoals elke goede webhost heeft BlueHost frequente deals en aanbiedingen waarmee klanten geld kunnen besparen op hun hostingservices. Deze veranderen voortdurend en het kan moeilijk zijn om ze bij te houden en ze te vergelijken met alle verschillende deals die andere hosts hebben, dus het kan een goed idee zijn om een ​​aantal van deze deals zelf te onderzoeken.
 • Klantenservice. BlueHost biedt 24/7 live klantenondersteuning via de telefoon, evenals beperkte live chatondersteuning. Hoewel alleen hun telefonische ondersteuning 24/7 beschikbaar is, heeft hun klantenondersteuningslijn uitstekende recensies en staat hun klantenserviceteam klaar om u te helpen bij wat het ook is dat uw ervaring met hun service kan verstoren.
 • Geldteruggarantie. BlueHost biedt een geld-terug-garantie als u hun service binnen 30 dagen annuleert. Hun garantie is een beetje kort in vergelijking met sommige andere hosts, maar dit is nog steeds een pluspunt voor degenen die kieskeurig zijn over het plegen van een dienst.
 • Bronnen voor grote bedrijven. BlueHost is een groot bedrijf en ze hebben een grote hoeveelheid middelen tot hun beschikking om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Dit maakt een enorm verschil in hun klantenondersteuning en algemene servicekwaliteit.
 • BlueHost gebruikt de industriestandaard cPanel-interface en is ontworpen om gemakkelijk te leren, samen met de uitgebreide onboarding-bronnen die ze bieden. De cPanel-interface zelf staat bekend om zijn rechtlijnigheid en gebruiksgemak.
 • Uitstekende service. BlueHost is al meer dan 15 jaar een erkende naam in de branche en ze hebben een ervaren team van mensen die zijn opgeleid om u de best mogelijke hostingservice te bieden. Websites gehost bij BlueHost hebben concurrerende prestaties en functiesets die zeer redelijk zijn voor de prijsklasse.

Dit zijn de meest opvallende voordelen van BlueHost. Er zijn ook andere dingen die ze te bieden hebben, dus het kan een goed idee zijn om zelf hun plannen te bekijken.

Dat gezegd hebbende, geen enkel bedrijf is perfect, dus laten we eens kijken naar de gebieden waar BlueHost ruimte voor verbetering heeft.

Nadelen van BlueHost

 • De prestaties van BlueHost zijn concurrerend vanwege de prijsstructuur, maar er zijn andere hostingservices met een hogere snelheid. BlueHost heeft hier echter veel transparantie over en ze plaatsen de specificaties voor hun servers rechtstreeks op hun website.
 • De prijsstructuur van BlueHost is redelijk ontworpen en heeft veel opties voor mensen die klein willen beginnen, willen opschalen of voor iets specifieks willen gaan, zoals WordPress-hosting. Dat gezegd hebbende, bieden veel andere websites met vergelijkbare functies en prestaties hun plannen voor lagere prijzen.
 • BlueHost stelt veel limieten aan gegevens en andere zaken zoals geparkeerde domeinen, vooral voor hun goedkopere abonnementen. Dit is typerend voor de meeste hostingbedrijven, maar de beperkingen van BlueHost zijn over het algemeen wat strenger dan die van andere bedrijven.
 • Problemen met grote bedrijven. Hoewel de grote namen van BlueHost hen in staat stellen om veel van die middelen tot uw beschikking te stellen, zijn er ook problemen verbonden aan het zijn van een groot bedrijf. Hun klantenondersteuningslijn kan soms lange wachttijden hebben en als groot bedrijf bent u een potentieel doelwit voor cyberaanvallen.

Zoals u kunt zien, zijn deze problemen niet zo groot en hebben ze voornamelijk betrekking op het vergelijken van BlueHost met andere bedrijven die in specifieke categorieën vooruitgaan. Als u op zoek bent naar eenvoud, concurrerende prestaties en een redelijke prijs, dan is BlueHost waarschijnlijk nog steeds een goede optie voor u.

Over SiteGround

SiteGround is in 2004 opgericht door een paar universiteitsvrienden. Ze bedienen wereldwijd meer dan 1,7 miljoen domeinen en staan ​​bekend als een van de snelste en best presterende webhosts op de markt. Hun bedrijf heeft momenteel meer dan 400 mensen in dienst.

Hun plannen zijn op dezelfde manier gestructureerd als BlueHost, en ze zijn ook een groot naambedrijf met een reputatie voor uitstekende service die bijna dezelfde tijd bestrijkt als BlueHost.

Om een ​​goed idee te krijgen hoe we deze twee bedrijven kunnen vergelijken, zullen we eerst de voor- en nadelen van SiteGround bekijken.

Voordelen van SiteGround

 • Klantenservice. Een goed idee krijgen
 • Er zijn veel variabelen die de snelheid van een website beïnvloeden. SiteGround heeft veel krachtige statistieken voor hun servers op hun website en het lijkt erop dat hun service de hype waarmaakt. SiteGround staat bekend als een van de betere hosts die er zijn op het gebied van prestaties, dus dit is geen verrassing.
 • Onbeperkte e-mailaccounts en databases. Siteground biedt onbeperkte databases en e-mailaccounts voor hun plannen. Dit kan een zeer aantrekkelijke functie zijn als u van plan bent functies te gebruiken die meerdere databases vereisen, of als u geïnteresseerd bent in meerdere e-mailaccounts die aan het domein zijn gekoppeld.
 • cPanel-interface. Net als BlueHost gebruikt SiteGround de cPanel-interface. Dit komt met alle voordelen van eenvoud en gebruiksvriendelijkheid waar cPanel bekend om staat. Dit is ook een goede factor als u van plan bent in de toekomst een andere host te gebruiken, aangezien de interface veel wordt gebruikt.
 • Gratis PCI-compliance via het GoGeek-plan. Het GoGeek-plan van SiteGreound biedt gratis PCI-compliance en gratis Git & verzamelgebieden. Dit zijn leuke functies om te hebben als je gefocust bent op eenvoud, omdat het wat tijd vrijmaakt om je te concentreren op belangrijkere gebieden.
 • Transparantie & gemeenschap. SiteGround heeft een reputatie voor transparantie en ondersteunt een bloeiende gemeenschap van gebruikers die een schat aan informatie kunnen bieden. Het hebben van een grote gebruikersgemeenschap geeft u veel bronnen om uit te putten wanneer u op zoek bent naar antwoorden buiten de ondersteuningsdienst van SiteGround.

Over het algemeen is het grootste voordeel van SiteGround de prestaties. De prijzen en andere functies zijn ook vergelijkbaar met die van andere bedrijven zoals BlueHost.

Dat gezegd hebbende, we moeten ook naar de nadelen kijken als we een goed idee willen krijgen van waar we mee te maken hebben.

Nadelen van SiteGround

 • Hoewel SiteGround vaak aanzienlijke kortingen op zijn plannen biedt, zijn hun prijzen iets hoger dan de concurrentie voor dezelfde functiesets. Dit is niet echt een groot probleem als je kijkt naar de prestatieverhoging, maar het kan nog steeds een factor zijn als de prijs je grootste probleem is.
 • Net als BlueHost heeft SiteGround uitgebreide beperkingen op veel van zijn plannen, met name de goedkopere. Als u klein begint, is dit misschien geen grote factor voor u, maar mensen die op zoek zijn naar duurdere plannen vinden dit misschien een probleem.
 • Ontwikkelaarsgerichte service. Veel functies en specialiteiten van SiteGround zijn gericht op professionele ontwikkelaars die websites professioneel bouwen. Hoewel dit op zichzelf niet echt een nadeel is, kan het van invloed zijn op uw beslissing als u net begint. Mensen die nog leren hoe ze een website moeten bouwen en beheren, of bedrijven met een minimale online aanwezigheid, zullen nog steeds een dienst als BlueHost de voorkeur geven.

Dat is een vrij korte lijst met een aantal vrij algemene nadelen. Over het algemeen zijn de functies, zelfs als u voor een goedkoper plan kiest, zeer vergelijkbaar met plannen met vergelijkbare prijzen van andere hosts, en de prestaties zijn de extra kosten of een paar beperkingen waard.

Mensen die hun online aanwezigheid willen opschalen of websites professioneel willen ontwikkelen, zullen SiteGround een goede keuze vinden, terwijl mensen die meer eenvoud en algehele ondersteuning willen, waarschijnlijk voor BlueHost willen gaan.

We moeten echter nog steeds zij aan zij kijken naar de twee bedrijven en kijken hoe hun verschillende kenmerken specifiek met elkaar vergelijken. Hiervoor richten we ons op drie gebieden: Functionaliteit, ondersteuning, en Prijs.

Functionaliteit

In termen van brute kracht wint SiteGround zonder twijfel. BlueHost is op de hoogte van hun specificaties en hoewel hun services behoorlijk concurrerend zijn, kunnen ze de snelheden van SiteGround niet helemaal evenaren. Je zult uiteindelijk een beetje extra betalen, zoals we straks zullen zien, maar de prestaties zijn de prijs zeker waard als dat is wat je site vereist.

Er is ook de factor van de ontwikkelaar-oriëntatie. De functies van SiteGround zijn grotendeels afgestemd op professionele ontwikkelaars, wat betekent dat hun hostingservice goed is uitgerust om te voldoen aan de eisen van een professionele websiteontwerper. Als dit het type klant is dat u zichzelf beschouwt, dan is SiteGround waarschijnlijk uw keuze.

De daling in functionaliteit is echter niet zo extreem dat de vergelijking oneerlijk wordt. BlueHost biedt, zoals ik al zei, een zeer concurrerende set functies, met veel leermiddelen en een goed beoordeeld systeem voor klantenondersteuning dat mogelijk wordt aangetrokken door nieuwere of kleine gebruikers.

Al met al hangt het waarschijnlijk af van het type website dat u wilt ontwikkelen, maar we zullen het goud hier aan SiteGround overhandigen op basis van de prestaties.

Ondersteuning

BlueHost biedt 24/7 live telefonische ondersteuning, met goede recensies en de reputatie attent en behulpzaam te zijn met haar klanten. Ze bieden ook livechatondersteuning, hoewel deze niet altijd beschikbaar is. Hoewel hun klantenondersteuning goed wordt beoordeeld, maakt het gebrek aan verschillende manieren van ondersteuning, zoals e-mail of ticketsysteem, dit voordeel een beetje saai. Ondersteuning is immers pas echt belangrijk als je hulp nodig hebt.

Het is echter nog steeds belangrijk om na te denken over wat u het meest nodig heeft bij het ontwikkelen van uw website. Als u nog niet bekend bent met webontwikkeling, of als uw service erg gevoelig is voor prestaties of problemen waar klantenondersteuning mogelijk bij betrokken moeten raken, blijft BlueHost een zeer sterke concurrent. Dit geldt vooral als je kijkt naar de hoeveelheid leermiddelen die BlueHost biedt voor zijn gebruikers.

Dat gezegd hebbende, SiteGround is niet volledig gecastreerd op de afdeling klantenservice. Hun ondersteunende service wordt ook zeer goed beoordeeld en hoewel hun services complexer zijn, hebben ze veel goede pers over hun klantenondersteuning online. Hun ondersteuning is ook beschikbaar via verschillende wegen in vergelijking met BlueHost, zoals een ticketsysteem. Hun chatondersteuning is ook 24/7 beschikbaar.

Hoewel BlueHost over het algemeen een gemakkelijkere site is om te gebruiken, geeft hun gebrek aan verschillende wegen voor klantenservice de schaal weer richting SiteGround.

Prijs

Het bedrag dat u voor uw hostingservice betaalt, is voor de meeste gebruikers vaak de make-or-break-factor. Een geweldige reeks functies is niet erg handig als je jezelf moet failliet laten gaan, of als je gewoon ergens anders een betere deal kunt krijgen.

Dit is waar het lastig kan worden. Zoals ik al eerder zei, kan het bijhouden van alle beschikbare deals en speciale aanbiedingen een enorme pijn in de nek zijn. Dit is de reden waarom we enkele van de plannen van BlueHost naast SiteGround gaan stapelen om te zien hoe elk van hun plannen zich verhoudt in termen van functies en kosten.

BlueHost biedt Shared hosting vanaf $ 3,95 per maand, VPS-hosting vanaf $ 19,99 per maand en Dedicated server Hosting vanaf $ 79,99 per maand. Hun scala aan opties is op het eerste gezicht een beetje beperkt, maar de plannen die ze aanbieden hebben veel veelzijdigheid en BlueHost kan effectief worden gebruikt voor een breed scala aan verschillende websites.

 • Voor nieuwkomers zijn de gedeelde plannen waarschijnlijk een goed idee. Ze beginnen bij $ 3,95 per maand (normaal $ 7,99) voor een basisabonnement met beperkte SSD-opslag, subdomeinen, e-mailopslag en geen speciale aanbiedingen of functies. Het plusplan is $ 5,95 per maand (normaal $ 10,99) en biedt onbeperkte websites, SSD-opslag, subdomeinen en e-mailopslag. Het plusplan heeft ook $ 200 aan marketingaanbiedingen beschikbaar. Het keuze pluspakket is momenteel ook $ 5,95 per maand (normaal $ 14,99) en biedt alle functies onbeperkt met alle extra pakketten en aanbiedingen.
 • Ze bieden ook gespecialiseerde WordPress-hostingplannen vanaf $ 3,95 per maand voor een enkele website met 50 GB aan ruimte en een gratis domein voor een jaar. Hun Plus-abonnement verhoogt dit tot $ 5,95 per maand en gooit onbeperkte websites, onbeperkte website-ruimte en enkele essentiële functies in. De duurste optie is het Choice Plus-abonnement, dat onbeperkte websites, onbeperkte website-ruimte, een jaar gratis domein, 1 domeinprivacy en geautomatiseerde back-up biedt voor $ 5,95 per maand (normaal $ 14,99).
 • Er is ook VPS-hosting voor $ 19,99 per maand met 2 cores, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1 TB bandbreedte, 1 domein / adres en gratis SSL. Het Enhanced VPS-pakket voor $ 29,99 biedt 2 cores, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2 TB bandbreedte, 1 domein en twee adressen. Het ultieme VPS-pakket voor $ 59,99 per maand biedt u 4 cores, 120 GB SSD, 8 GB RAM, 3 TB bandbreedte, 1 domein en 2 adressen.

SiteGround biedt drie abonnementen: de Startup, voor $ 3,95 per maand, omvat één website, 10 GB ruimte, 10.000 maandelijkse bezoeken en alle essentiële functies. Hun GrowBig-abonnement is $ 5,95 per maand en biedt meerdere websites, 20 GB aan ruimte en 25.000 maandelijkse bezoeken. Dit plan bevat ook alle essentiële en premiumfuncties. Hun duurste abonnement is het GoGeek-abonnement, voor $ 11,95 per maand, dat meerdere websites, 30 GB per maand, 100.000 maandelijkse bezoeken en alle essentiële, premium en Geeky Advanced-functies biedt.

Over het algemeen zijn deze twee prijsstructuren zeer vergelijkbaar, hoewel BlueHost’s wat meer maatwerk biedt. De plannen voor SiteGround zijn een beetje gestroomlijnd, maar alle functies zijn er nog steeds. Hun kortingen maken de prijs zeer redelijk, hoewel hun normale prijzen veel hoger zijn.

Het is moeilijk om de twee services qua prijs te vergelijken, omdat hun functiesets vergelijkbaar en toch verschillend zijn. Zoals ik al eerder zei, als u meer stroom nodig heeft en bereid bent iets meer te betalen, is SiteGround waarschijnlijk de beste keuze. De functies die het biedt, zijn afgestemd op hogere eisen en hun prijsstructuur is nog steeds zeer concurrerend in vergelijking met BlueHost.

Nieuwere gebruikers en mensen die nog aan het leren zijn, zullen echter niet de extra kracht of functies vinden die nodig zijn. De prijzen voor BlueHost zijn uiteindelijk goedkoper, dus het kan een goed idee zijn om die route te gaan als je niet zoveel stroom nodig hebt.

De klantenondersteuning is ook een goede zaak om rekening mee te houden als onderdeel van de prijzen van BlueHost, omdat ze uiteindelijk redelijk vergelijkbaar zijn met die van SiteGround. Beide websites hebben een zeer goede klantenservice, maar BlueHost’s focus op nieuwere webontwikkelaars en minder ervaren klanten zal uiteindelijk hun klantenondersteuning betrouwbaarder maken voor degenen die het nodig hebben.

The Verdict: BlueHost of SiteGround?

Nu we beide hosts zij aan zij hebben uitgesplitst, kunnen we zien dat hun services zeer vergelijkbaar zijn, maar dat SiteGround de neiging heeft om vooruit te gaan qua prestaties. We hebben ook gezien hoe de uitgebreide leermiddelen, onboarding-programma’s en het algemene gebruiksgemak van BlueHost zeer aantrekkelijk zijn voor gebruikers die nog aan het leren zijn. Dit werkt goed met de lagere specificaties en de nog steeds concurrerende functieset van BlueHost.

Het op ontwikkelaars gerichte karakter van SiteGround maakt het echter zeer aantrekkelijk voor een geheel andere set klanten. Als u een professionele ontwikkelaar bent of een persoon die meer snelheid en maatwerk voor uw website eist, wordt het extra geld goed besteed door te kiezen voor SiteGround.

Beide websites hebben een lange geschiedenis en een gevestigde reputatie met een uitgebreid klantenbestand. Het is moeilijk om hier een definitieve winnaar te kiezen, maar aangezien we waarschijnlijk klein willen beginnen, met veel steun, krijgt BlueHost onze ultieme aanbeveling. Nogmaals, als je hogere normen hebt, zul je SiteGround waarschijnlijk toch erg aantrekkelijk vinden.

Er zijn veel functies die ik niet voor beide bedrijven heb behandeld, en een uitgebreide community van gevestigde gebruikers die mogelijk hun eigen verhalen met u willen delen. Doe wat van je eigen onderzoek en kijk of je iets niet kunt vinden dat ik heb gemist.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map