HostGator vs InMotion Hosting – Welke hostingprovider is het beste?

01.06.2020
Hostingvergelijking 'HostGator vs InMotion Hosting – Welke hostingprovider is het beste?
0 17 мин.

hostgator-vs-inmotion-hosting


InMotion Hosting en HostGator behoren momenteel allebei tot de topnamen in de webhosting-industrie, wat de belangrijkste reden is waarom we ze in dit artikel willen vergelijken. Je moet tenslotte kunnen beslissen welke het beste is voor de behoeften van je website. Er zijn tal van sterke providers, maar dat betekent niet per se dat ze allemaal perfect zijn.

Elke provider heeft zelfs zijn eigen voordelen en gebreken. We zijn hier om ze voor u te ontdekken, zodat u inzicht krijgt in hoe het is om hun diensten als klant te gebruiken. Er is een reden waarom deze bedrijven veel van de toplijsten op internet beheersen. Ze weten hoe ze hun belangrijkste doelgroep goed kunnen bedienen door ze de exacte tools en functies te bieden die ze nodig hebben voor hun websites.

Hoe betrouwbaar zijn ze? Passen hun prijzen binnen uw budget? Wat zijn de algemene feedback van hun klanten? We gaan deze vragen voor u beantwoorden en nog veel meer. Allereerst gaan we de belangrijkste voor- en nadelen van InMotion Hosting doornemen, en dan gaan we verder met HostGator.

Zodra u aan het einde van ons artikel bent gekomen, kunt u beslissen welke het beste voor u werkt. Wat we u meteen kunnen vertellen, is dat InMotion alom wordt geprezen om zijn vriendelijke en behulpzame klantenondersteuning, terwijl HostGator het juiste bedrijf is als u een breed scala aan nuttige functies voor uw bedrijf wilt garanderen. Laten we eens kijken wat deze providers nog meer te bieden hebben voor hun klanten!

InMotion Hosting – Gereputeerd webhostingbedrijf

Volgens hun prestaties heeft dit bedrijf zeker een aantal strikte doelen gesteld. Ze hebben een opmerkelijk aantal gebruikers die hun diensten al jaren gebruiken en ze blijven positieve recensies over de provider schrijven. Aan de andere kant zijn ook nieuwkomers zeer tevreden. Volgens zijn gebruikersbestand kan dit bedrijf nauwelijks iets verkeerd doen.

We hebben het over een bedrijf met een lange geschiedenis. InMotion Hosting begon zijn reis in 2001, toen twee jongens hun enige server in een klein kantoor aanzetten. De twee waren in het begin eigenlijk de managers, de klantenservice en het onderhoudspersoneel in het bedrijf. Wie had gedacht dat het zo’n groot probleem zou worden?

Ze bleven jarenlang servers verhuren, verbeterden voortdurend hun diensten en worden nog steeds beschouwd als een snelgroeiend bedrijf. Ze bieden shared hosting voor bloggers, dedicated servers voor ondernemingen en VPS voor middelgrote bedrijven. Al met al hebben ze een breed scala aan webhostingpakketten te bieden. Laten we nu hun belangrijkste voordelen bekijken!

Voordelen & Nadelen van InMotion Hosting

Voordelen van InMotion Hosting

 • Geen druk – Met hun genereuze 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie wordt u helemaal niet onder druk gezet. Je kunt je abonnement opzeggen wanneer je maar wilt en InMotion geeft je een volledige terugbetaling, zonder vragen. Dit is een van de langste terugbetalingsperiodes die momenteel op de markt zijn, waarbij de meeste bedrijven 15, 30 of 60 dagen garanties bieden. Zo’n lange laat alleen zien dat de provider vertrouwen heeft in de kwaliteit van zijn eigen diensten.
 • Beste onbeperkte opties – De gebruikelijke praktijk onder hostingproviders is om een ​​aantal onbeperkte functies in hun pakketten op te nemen en vervolgens enkele andere functies aan te bieden waarvoor u moet betalen. InMotion Hosting is geen uitzondering. De echte vraag is of je echt gebruik kunt maken van die bepaalde onbeperkte functies. InMotion besloot om gegevensoverdracht en schijfruimte te kiezen als hun onbeperkte functies. U hoeft niet eens extra te betalen om deze in het pakket op te nemen, omdat u ze zelfs met het meest eenvoudige abonnement kunt krijgen. Als u het type website wilt uitvoeren dat zeer veel schijfruimte en gegevensoverdracht vereist, moet u zich zeker aanmelden voor een van hun plannen. Anders krijgt u niet zoveel waar voor uw geld.
 • Gratis domein, promotie en back-up – Met InMotion hoeft u zich geen zorgen te maken over de registratie van domeinnamen. U hoeft geen domeinregistreerder te vinden, omdat u deze kunt laten registreren op hun site. En als je een nieuwkomer bent bij InMotion, krijg je een gratis domein. Zodra u zich aanmeldt, geven ze u de mogelijkheid om er een te kiezen voor uw website. U kunt meteen beginnen met het promoten van uw website dankzij de gratis credits die u bij elk abonnement krijgt. De platforms waar u kunt adverteren zijn onder meer Google AdWords, Yahoo en Bing. De drie sites die er echt toe doen voor degenen die willen promoten. En ten slotte, maar niet in de laatste plaats, maakt InMotion automatisch gratis back-ups van uw websitegegevens. Dit kan erg handig zijn als u in de problemen komt en uw gegevens weer in goede staat wilt hebben.
 • Allround klantenondersteuning – Dit is een van de eerste dingen waar u op moet letten bij een hostingprovider. Wie weet wat er gaat gebeuren als er iets misgaat op uw website zonder goede klantenondersteuning. Het is de taak van de provider om technisch onderlegd te zijn en problemen zo snel mogelijk op te lossen. Klantenservice is een van de sterke punten van InMotion Hosting. Ze staan ​​altijd klaar om u advies te geven en eventuele problemen op te lossen. Je kunt bedrijven zien die aangeven dat hun ondersteuningsteam 24/7 beschikbaar is, maar dat is niet altijd waar. Volgens de beoordelingen is het personeel van InMotion inderdaad de klok rond beschikbaar via livechat, e-mails, websiteforums en telefoon. Houd er rekening mee dat we het hebben over een relatief klein bedrijf. Als je het vergelijkt met de andere grote namen op de markt, blijkt dat deze lang niet zo groot is. Daarom is het zo belangrijk dat ze te allen tijde het goede werk blijven doen en professionele ondersteuning bieden. Voor degenen die nog geen contact willen opnemen met het ondersteuningsteam, is er een kennisbank beschikbaar met tonnen gidsen, videozelfstudies, veelgestelde vragen en artikelen. De meeste veelvoorkomende problemen worden daar gedocumenteerd, zodat gebruikers een snelle oplossing kunnen vinden.
 • 2 hightech datacenters – Een van de redenen waarom mensen InMotion een klein bedrijf noemen, is omdat het maar 2 datacenters heeft, beide in de VS. Hun servers zijn uitgerust met de nieuwste hardware, wat garant staat voor hoge prestaties. Als u niet te ver van de VS bent, wordt uw website razendsnel geladen. Hoewel het bedrijf niet verder is uitgebreid dan twee datacenters, schromen ze zeker niet om te investeren in de nieuwste technologie. Ze willen zorgen voor een eersteklas gebruikerservaring voor iedereen die hun services gebruikt.
 • Servers werken 99% van de tijd – Naast klantenondersteuning is uptime het andere dat u moet uitchecken voordat u de provider kiest. Het is duidelijk dat hoe minder downtime een bepaalde hostingprovider heeft, hoe beter voor uw bedrijf. Het is zelfs goed voor elk type website, omdat kijkers er een hekel aan hebben als ze geen toegang hebben tot de site die ze willen. Bij InMotion zijn de servers 99% van de tijd actief. Hun personeel volgt ze voortdurend, zorgt ervoor dat elke server maximale prestaties levert en voorkomt problemen. Ze maximaliseren de uptime door gebruik te maken van de meest duurzame Cisco-componenten, Linux-besturingssysteem en Dell-servers. Deze namen spreken voor zich, omdat ze een lange geschiedenis hebben in het produceren van hoogwaardige machines en componenten.
 • Bescherming tegen spam en malware – Met InMotion zijn er geen spam-e-mails meer. Dankzij de gratis spamfiltersoftware vind je gemakkelijk de berichten die er toe doen. Daarnaast nemen ze bekende beveiligingssoftware op in hun pakketten: Patchman en Sucuri. Patchman vindt en verwijdert malware en zorgt er ook voor dat alles netjes wordt bijgewerkt op de server. Sucuri is daarentegen verantwoordelijk voor beveiligingswaarschuwingen, back-ups, websitesnelheid en DDoS-aanvallen.
 • Hosting met groene energie – Datacenters hebben veel energie nodig, vooral als u wilt dat eersteklas hardware op maximale prestaties draait. Dit betekent meestal veel vervuiling voor het milieu. Dit bedrijf wekt zijn energie echter op uit hernieuwbare bronnen en zorgt ervoor dat het geen ecologische voetafdruk achterlaat zoals de meeste van zijn concurrenten. Door uw website te hosten bij InMotion, kunt u de schade aan het milieu verminderen.

Nadelen van InMotion Hosting

 • Dure hosting – Als je de officiële site van InMotion Hosting bezoekt, kun je verschillende prijzen zien. Het lijkt erop dat er net als bij elke andere aanbieder goedkope en duurdere abonnementen zijn. Als je echter de prijzen op de markt vergelijkt, blijkt InMotion helemaal niet goedkoop te zijn. Hun prijzen zijn duidelijk boven het gemiddelde en ze laten je niet eens maand per maand betalen. Het enige positieve is dat ze je 90 dagen de tijd geven om het abonnement op te zeggen. U start het plan, probeert alle functies uit, test de klantenondersteuning, enz. Als u denkt dat u niet genoeg krijgt voor uw geld, kunt u gewoon afscheid nemen en al uw geld terugkrijgen; simpel als dat. Helaas zijn hun prijzen al slechte marketing voor de kijkers op hun site omdat de meesten van hen direct na het zien vertrekken.
 • Grote prijsverschillen – Hun lanceringsplan is zo beperkt dat het je dwingt om na een korte tijd te upgraden naar het volgende plan. Als je online wilt groeien, zal het je niet lang van dienst zijn. De functies zijn misschien krachtig, maar het plan is beperkt tot maximaal 2 websites en 2 databases. In dit geval zou de upgrade handig zijn als deze slechts iets meer zou kosten dan uw huidige abonnement. Helaas is er een vrij groot verschil tussen de prijzen. Om te upgraden, moet u rekening houden met een aanzienlijk hoger budget dan voorheen. Andere providers geven u veel meer vrijheid, zelfs met hun meest elementaire plannen.
 • Het duurt lang om te beginnen – InMotion is behoorlijk grondig als het gaat om beveiliging. Misschien duurt het daarom zo lang om een ​​nieuw account aan te maken en uiteindelijk een website. U moet talloze pagina’s en formulieren doorlopen totdat u het punt bereikt waarop u eindelijk uw website een kickstart kunt geven. Als u besluit u aan te melden, bereid u dan voor op een lang, handmatig activeringsproces.
 • Back-up nadelen – Gratis back-up bij InMotion is een geweldige gratis functie en gebruikers met kleine websites zijn er volledig tevreden mee. Het probleem is dat naarmate uw website groeit, u een limiet kunt bereiken waar u moet betalen als u wilt dat ze een back-up van uw website blijven maken. Als u een gratis back-up wilt, moet u de grootte van uw website onder 10 GB houden. Anders wordt het beschouwd als een premiumservice. Verwacht ook niet dat u gegevens terugbrengt die ouder zijn dan 4 maanden. InMotion verwijdert automatisch back-ups die ouder zijn dan dat.

HostGator – Krachtige zakelijke hosting

HostGator is de provider die een van de meest uiteenlopende repertoires van hostingplannen aanbiedt. Hun pakketten zijn niet alleen divers, maar ook erg krachtig en goedkoop. Ze garanderen dat u een enorme waarde krijgt voor de prijs, waardoor hun diensten absoluut de moeite waard zijn voor iedereen.

Ze doen het altijd uitstekend om hun servers 99% van de tijd draaiende te houden. Hoe hoger dit aantal, hoe kleiner de kans voor online bedrijven om potentiële klanten te verliezen. Ze worden beschouwd als experts in veel verschillende soorten hostingpakketten, waaronder shared, cloud, VPS en dedicated hosting.

Shared hosting wordt veel gebruikt door kleine websites. Het is gebaseerd op servers die zijn onderverdeeld in veel kleinere delen. Elk onderdeel is een account waar de gebruiker zijn website kan hosten. Bij shared hosting is het account gebonden aan een enkele server, terwijl je met cloudhosting kunt uitbreiden door delen van meer dan één server te gebruiken.

Deze onderdelen zijn vrijwel aan elkaar gelijmd, wat betekent dat uw websitegegevens tegelijkertijd op veel servers worden opgeslagen. HostGator biedt uitstekende hostingalternatieven voor online bedrijven. Dit komt vooral omdat ze speciale oplossingen in hun pakketten opnemen waarmee ze de concurrentie voor blijven. Laten we eens kijken wat deze speciale aanbiedingen zijn!

Voordelen & Nadelen van HostGator

Voordelen van HostGator

 • Goedkope, complete plannen – HostGator heeft momenteel een grote reputatie als goedkope hostingprovider. Elk van hun plannen is het geld absoluut waard. Ze willen je niet dwingen om het duurdere plan te kiezen. Kijk maar eens naar een van hun meest elementaire plannen, het Baby-plan. Met dit goedkope abonnement krijgt u al onbeperkte bandbreedte, onbeperkte domeinen en veel installaties met één klik. Dit is meer dan genoeg als u een website een kickstart wilt geven en een solide online aanwezigheid wilt opbouwen. Als u nog een stap verder gaat, blijkt dat hun Businessplan enkele premiumplannen bevat die andere providers tegen veel hogere kosten verkopen. Je moet ook uitkijken voor kortingen, omdat ze regelmatig een aantal behoorlijk grote aanbieden. De prijzen zijn al aantrekkelijk, maar hier is het ding: nieuwkomers krijgen hun pakket voor het eerste jaar van hun abonnement voor een lagere prijs. HostGator geeft u vrijheid in betalingen, wat betekent dat u maandelijks in plaats van jaarlijks betaalt.
 • Handige klantenondersteuning – Het opzetten van een website op een nieuw hostingaccount is misschien niet zo eenvoudig als u denkt; vooral als je het de eerste keer doet. U kunt er echter zeker van zijn dat HostGator u niet in de war zal brengen. Ze staan ​​klaar om u door het hele proces te begeleiden door professionele ondersteuning te bieden. Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar dat is niet nodig. Ze helpen u graag met snelle reactietijden. U kunt ze zelfs vertrouwen met uw inloggegevens. Zodra je het hebt verzonden, gaan ze meteen aan de slag en zetten ze alles voor je klaar. Wilt u niet dat de klantenondersteuning erbij betrokken wordt? Geen probleem. Als je het zelf wilt doen, zijn er handige video-tutorials beschikbaar op hun site. Je hoeft ze alleen maar stap voor stap te volgen en je bent in een mum van tijd klaar met je taken.
 • Betrouwbare uptime – Zoals we eerder vermeldden, is server-uptime een van de sterke punten van HostGator. Uptime is een van de belangrijkste aspecten van webhosting, maar veel grote providers worstelen om hun uptime boven de gewenste 99% te houden. Servercontrole en infrastructuur zijn zo goed bij HostGator dat het voor hen vrij eenvoudig is om hun klanten tevreden te stellen met een goede uptime-record. Ze minimaliseren de kans dat hun servers uitvallen door problemen te voorkomen voordat ze zelfs maar effect hebben op hun servers. Met een uptime van 99% is de geschatte downtime voor uw websites ongeveer 6 uur per jaar, wat eigenlijk niets is. Bovendien was er de afgelopen jaren zelfs een afname in de hoeveelheid gerapporteerde server-downtime.
 • cPanel klaar – Hostingproviders kunnen niet ontkennen dat cPanel op dit moment het populairste configuratiescherm is. Het is gebruiksvriendelijk en handig voor gebruikers die van de ene naar de andere provider overstappen. Ze hoeven geen nieuw platform te leren, maar kunnen in dezelfde omgeving blijven werken en dat is een enorm voordeel. cPanel zorgt ervoor dat u de backend van uw website gemakkelijk kunt beheren. Dankzij de populariteit verschijnen er elke dag talloze nuttige tutorials op internet, die hulp bieden aan degenen die geen ervaring hebben met het gebruik ervan. HostGator staat altijd klaar voor nieuwkomers die hun websitegegevens van hun vorige provider willen overdragen. Zodra u zich aanmeldt, wacht er een FTP op u om te starten.
 • Milieubescherming – Groene energie is op dit moment een populair iets onder hostingproviders, maar het vermindert het belang ervan niet een beetje. Het is altijd beter om je aan te melden bij een provider die zijn servers van groene stroom voorziet. HostGator is een van de spelers in het spel die dit idee op prijs stelt. Ze dragen enorm bij aan de bescherming van het milieu tegen vervuiling. Door gebruik te maken van hun service kunt u ook bijdragen aan een beter, schoner milieu. In plaats van traditionele datacenters bezit HostGator tal van natuurlijke energiecentrales die duurzame energie opwekken. Het is oneindig veel beter om energie op te wekken met windparken in plaats van kolencentrales.
 • Enorme kennisbank – Het bedrijf verwelkomt onervaren gebruikers en geeft hen de kans om zichzelf bij te scholen. Ze hebben een enorme kennisbasis waar u tutorials kunt vinden over verschillende zaken die verband houden met het bouwen van websites, hosting en online zaken. U krijgt materiaal van hoge kwaliteit dat andere bedrijven doorgaans voor veel geld verkopen. Het enige dat u nodig hebt, is een HostGator-account maken en u kunt gratis nieuwe dingen leren.

Nadelen van HostGator

 • Verwarrende opstelling – Het aanmeldingsproces bij HostGator is vrij eenvoudig, maar het is veel moeilijker om uw website op te zetten. Het is nogal verwarrend om naar het punt te gaan waar al uw websitegegevens op hun server staan, klaar om te rollen. Je zult het moeilijk hebben, zelfs als je gebruik maakt van het nuttige materiaal op hun kennisbank.
 • Gebrek aan beveiliging – Ja, HostGator is behoorlijk ondersteunend als u hulp nodig heeft bij het migreren van websites of iets anders tijdens uw installatie. Dit betekent echter niet dat u geen problemen zult hebben. Feit is dat je bij dit bedrijf vrij vaak problemen zult tegenkomen die behoorlijk wat tijd zullen verspillen. Hoewel hun personeel de meeste problemen oplost, zullen velen van hen steeds weer terugkeren. Aan de andere kant krijg je alleen wekelijkse back-ups in plaats van de gebruikelijke dagelijkse routine die andere providers bieden. Ze scannen zelden op malware, dus uw gegevens zijn niet zo beschermd als u zou denken. Als een virus op het juiste moment uw website treft, zal het onvermijdelijk schade toebrengen.
 • Kleinste aantal freebies – Ze bevatten wat extra’s in hun hostingpakketten, maar er zijn veel andere bedrijven die u veel meer geven. HostGator richt zich op het bieden van een betrouwbare server en een premium hostingervaring, maar niet zozeer op het bieden van extra hulp. De redenering is waarschijnlijk hun goedkope prijzen. Als u betaalbare hosting wilt, krijgt u niet zoveel waardevolle freebies. Ze geven je in ieder geval een paar eenvoudige tools die je online aanwezigheid een beetje kunnen versterken. Deze omvatten credits voor Google AdWords die u kunt gebruiken om uw site te promoten in de zoekmachine. Ze zijn genereuzer met de geld-terug-garantie dan de gebruikelijke hostingprovider, zodat u uw geld terugkrijgt als u uw abonnement binnen 45 dagen opzegt.

HostGator of InMotion – welke u moet kiezen?

We kunnen concluderen dat HostGator een provider is waarop u zeker kunt vertrouwen als u consistente uptime, hoogwaardige ondersteuning en hoge prestaties wilt. Ze bieden betaalbare plannen voor bloggers en andere individuen die kleine websites willen runnen, terwijl er ook goed op maat gemaakte pakketten zijn voor bedrijven van elke omvang. Vrijwel iedereen kan het plan vinden dat bij hun behoeften past.

De reden waarom we hun plannen voor bedrijven zouden aanbevelen, is omdat er enkele krachtige functies beschikbaar zijn in hun plannen met een hoger budget. Dit zijn functies die u kunnen helpen online te groeien en in korte tijd meer bezoekers naar uw site te trekken. Kijk maar eens naar de lijst met functies op hun website en het zal duidelijk zijn waarom deze provider zo wordt aanbevolen voor bedrijven.

Er zijn veel senior klanten die na jarenlang gebruik nog steeds tevreden zijn met de service en positieve recensies plaatsen op verschillende online forums. Laten we het nu hebben over InMotion Hosting voor een vergelijking. We raden InMotion aan voor diegenen die een snelgroeiende, betrouwbare hostingprovider nodig hebben die constant investeert in het verbeteren van hun services. Het is een onafhankelijk bedrijf dat zich in de loop van vele jaren van de grond af heeft opgebouwd en voortdurend een reputatie heeft opgebouwd.

Wat andere bedrijven ook doen, ze hebben een andere aanpak en nemen de zaken serieuzer. U kunt dit opmerken door hun lijst met functies te bekijken. Ze bieden tal van freebies waarmee u op een eenvoudige manier complexe problemen kunt oplossen. InMotion wil tenslotte niet dat je vastloopt en je tijd verspilt. U kunt zich in plaats daarvan concentreren op uw online bedrijf, terwijl hun tools de rest regelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector