InMotion Hosting vs BlueHost – Welke hostingprovider is het beste?

inmotion-hosting-vs-bluehost


De webhostingindustrie verandert elke dag. Nieuwe bedrijven duiken op en bieden opwindende nieuwe hostingmogelijkheden voor grote ideeënwebsites zoals degene die u van plan bent te bouwen. De sleutel om ervoor te zorgen dat u de juiste kiest, is om op de hoogte te blijven.

Er is een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar voor alle verschillende hosts en het kan moeilijk zijn om ze te doorzoeken, dus we gaan een paar hostingbedrijven bekijken en kijken hoe ze naast elkaar staan. In dit artikel vergelijken we twee van de beste hostingproviders die er zijn: InMotion en BlueHost.

Laten we beginnen met een kort overzicht van BlueHost.

BlueHost – Hosting Industry Leader

BlueHost is in 2003 opgericht door Matt Heaton en is tegenwoordig een van de grootste namen in webhosting. Samen met haar zusterbedrijven; Hostmonster, FastDomain en iPage, ze hosten in totaal meer dan 2 miljoen domeinen.

Er kan veel worden gezegd over BlueHost, ze zijn een grote vis in een levendige vijver. Dus hoe weten we of ze geschikt zijn voor ons? Laten we eens kijken naar enkele dingen die ik als voor- en nadelen beschouw bij het werken met BlueHost.

Voordelen van BlueHost

BlueHost biedt een respectabele reeks functies met bronnen met grote namen en ondersteuningsopties voor al de behoeften van hun klant:

 • Al 15 jaar heeft BlueHost een naam opgebouwd als een betrouwbare hostingservice. Ze bieden een breed scala aan kwaliteitsdiensten waar ze bekend om staan. Een grote naam hebben betekent ook dat er veel informatie is over hoe dit bedrijf in het verleden voor anderen heeft gewerkt. Bekijk wat anderen over BlueHost zeggen en kijk of u zelf niet tot een conclusie kunt komen.
 • Goede leermiddelen. Onboarding van nieuwe gebruikers is een integraal onderdeel van een goed hostingbedrijf en BlueHost heeft een lettertype van uitstekende leermiddelen om nieuwe gebruikers te laten wennen aan de service. BlueHost maakt ook gebruik van cPanel volgens de industrienorm en kan u belangrijke vaardigheden leren die u zullen helpen met uw website.
 • Speciale aanbiedingen. Zoals elk goed hostingbedrijf heeft BlueHost regelmatig speciale aanbiedingen voor kortingen op hun verschillende hostingservices. Bekijk ook hun zusterbedrijven en kijk of u geen goede deals kunt krijgen.
 • Klantenservice. Ervoor zorgen dat uw klanten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, is een van de belangrijkste factoren voor een goed webhostingbedrijf. Vooral wanneer u net begint, kunnen de ondersteuningsbronnen uw hostingervaring maken of breken. BlueHost biedt 24/7 telefonische ondersteuning en live chatondersteuning.
 • Geldteruggarantie. BlueHost biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor hun diensten. Als u uw hostingservice binnen 30 dagen annuleert, ontvangt u een volledige terugbetaling van de hostingservices. Er is echter een kleine lettertjes, dus het is een goed idee om het eens te bekijken hun website.
 • Bekende bronnen. Een van de grote jongens zijn betekent dat BlueHost over voldoende middelen beschikt om zich echt te concentreren op klanttevredenheid. Een goed webhostingbedrijf is maar zo goed als hun klanten tevreden zijn, dus dit is een belangrijke factor.
 • Zoals ik eerder zei, gebruikt BlueHost de industriestandaard cPanel-interface en biedt het een uitgebreide kennisbasis voor nieuwe gebruikers. De cPanel-interface staat algemeen bekend om zijn gebruiksgemak en deze factoren zorgen ervoor dat BlueHost zeer gebruiksvriendelijk is. Een echt aantrekkelijke kwaliteit voor nieuwere ontwikkelaars van ondernemers die online willen uitbreiden.
 • Uitstekende service. BlueHost heeft 15 jaar besteed aan het verbeteren van hun vaardigheden om u de best mogelijke webhostingservices te bieden. Er zijn onderweg wat hobbels geweest, maar hun reputatie als een van de toonaangevende webhosts klopt. Websites die bij BlueHost worden gehost, zijn erg snel en het scala aan beschikbare functies is zeer redelijk voor de prijsklasse en structuur.

Nadelen van BlueHost

Er moet duidelijk iets zijn dat BlueHost niet beter doet. Hier zijn een paar gebieden waar de concurrentie de neiging heeft om BlueHost een beetje voor te blijven:

 • Hoewel BlueHost uitstekende snelheden biedt voor hun prijsklasse en functiestructuur, presteren sommige andere services beter dan deze in deze categorie. BlueHost is echter heel eerlijk over zijn diensten en geeft transparant nauwkeurige informatie over de specificaties van al zijn servers en functies.
 • BlueHost heeft een redelijke prijsstructuur die de neiging heeft gunstig te zijn ten opzichte van zijn concurrenten, maar kan soms tekortschieten. Sommige abonnementen en uitgebreide functies zijn duurder dan vergelijkbare concessies van hun concurrentie, en het lijkt bijna alsof u betaalt voor de ondersteuning en merkherkenning, in plaats van voor de functies.
 • Beperkte opslagmogelijkheden. In tegenstelling tot de meeste andere hostingbedrijven biedt BlueHost geen onbeperkte gegevensopslag met zijn hostingplannen. Hoewel de tarieven zeer redelijk zijn, is dit een flagrant nadeel vergeleken met sommige andere hosts met onbeperkte mogelijkheden.
 • Grote problemen. Een herkenbaar merk hebben kan een groot voordeel zijn voor het bedrijf; het trekt zaken aan en schept vertrouwen in uw potentiële klanten en investeerders. Dat gezegd hebbende, zijn er ook enkele problemen verbonden aan het zijn van een groot bedrijf. Een grote naam zijn kan je een doelwit maken voor cyberaanvallen, zoals we in het verleden hebben gezien met BlueHost. Dit kan ook een enorm verschil maken in het niveau van kwaliteitscontrole en klantenservice kwaliteit.

Voor BlueHost kunnen sommige van de nadelen lijken op enorme rode vlaggen, maar over het algemeen zijn ze een solide hostingbedrijf waarvan het robuuste model en het brede scala aan bronnen en functies ze een aantrekkelijke optie maken voor een breed scala aan websites.

Dus de volgende op onze reisroute is om InMotion te bekijken.

InMotion Hosting – Stabiliteit & Schaalbaarheid

InMotion is een ander merk met een grote naam, vergelijkbaar met BlueHost. Ze hebben hun klantenbestand sinds 2001 uitgebreid naar meer dan 300.000 domeinen en ze beweren uitgebreid dat ze de beste prestaties van alle hostingbedrijven hebben.

Dat gezegd hebbende, kunnen veel van deze grote bedrijven met hun naamsbekendheid het grote gesprek voeren en vervolgens onder ernstig toezicht uiteenvallen. Laten we eens kijken wat InMotion met zich meebrengt voordat we zien hoe de twee bedrijven naast elkaar vergelijken.

Voordelen van InMotion Hosting

 • Klantenservice. InMotion legt een enorme nadruk op hun klantenondersteuning voor hun marketing. Ze bieden ondersteuning vanuit de VS via telefoon, e-mail, ticket of livechat. De meesten van ons hebben klantenservice behandeld en we weten hoe het kan lijken alsof bedrijven er niet om geven. InMotion lijkt zich echter sterk in te zetten voor het wegnemen van dit idee, en veel tevreden klanten melden graag uitstekende service vanuit hun ondersteuningslocaties.
 • InMotion heeft een gemiddelde uptime van 99,926%. Dit is aan de onderkant van de beste gemiddelden, maar het is nog steeds een zeer goed gemiddelde. Hun daadwerkelijke uptimes presteerden soms ook beter dan dit. Een andere goede standaard om te beoordelen is de Time to First Byte (TTFB). Dat wil zeggen, hoe lang het duurt voordat de server reageert nadat een bezoeker een verzoek heeft gedaan. InMotion is getest met een standaard WordPress-website op een gedeeld hostingplan van ongeveer 0,528 seconden voor TTFB.
 • InMotion biedt een geld-terug-garantie van 90 dagen, die aanzienlijk langer is dan de 30-dagen-garantie van BlueHost. Dit kan de make-or-break-factor zijn voor sommige klanten, vooral voor diegenen die de vergoeding een heel jaar in één keer willen verlagen om wat geld te besparen, zonder hun risicofactor te maximaliseren.
 • Speciale aanbiedingen. Zoals veel bedrijven in de branche, heeft InMotion een groot aantal speciale aanbiedingen en gratis functies beschikbaar. Het is altijd een goed idee om wat onderzoek te doen naar wat elk bedrijf momenteel aanbiedt, om te zien of u ergens anders geen betere deal kunt krijgen.
 • Gratis gegevensback-ups. Betrouwbare gegevensback-ups zijn een zeer belangrijk onderdeel van een goede hostingservice, omdat de meeste mensen niet al te graag al hun gegevens willen verliezen. De back-ups van InMotion zijn gratis op te halen, wat aantrekkelijk is in vergelijking met sommige andere bedrijven die kosten in rekening brengen voor het ophalen van de back-upgegevens.
 • Gratis website-migratie. Dit is een groot pluspunt voor mensen die merken dat ze vaak rondspringen of die ontevreden zijn over het gastbedrijf dat ze voor hun website hebben geselecteerd. InMotion biedt een gratis website-overdrachtservice zonder downtime voor de site terwijl ze de overdracht uitvoeren.
 • Goede ondersteuningsgemeenschap. Als een andere grote naam in de branche heeft InMotion een trouwe gemeenschap van klanten en volgers die een robuuste kennis- en ondersteuningsbasis vormen voor iedereen die aan de slag wil met InMotion. InMotion is ook een van de weinige echt onafhankelijke merken in de branche, waardoor ze zich echt kunnen concentreren op hun gemeenschap van klanten en hun klantenservicetevredenheid.
 • Net als BlueHost gebruikt InMotion het industriestandaard cPanel voor zijn interface. Het bedieningspaneel is gemakkelijk te gebruiken en er is veel informatie en literatuur over hoe u het effectief kunt gebruiken. InMotion integreert ook de cPanel-interface rechtstreeks in uw dashboard, wat betekent dat u geen aparte inlogaccounts nodig heeft voor uw cPanel en uw facturering.
 • BBB-accreditatie. In tegenstelling tot BlueHost is InMotion Hosting, Inc. sinds 2003 geaccrediteerd door het Better Business Bureau. Ze hebben een A + rating, wat betekent dat ze zeer hoog scoorden op het gebied van serviceprestaties en klanttevredenheid.

Nadelen van InMotion Hosting

 • Prijsstructuur. Het vinden van de juiste service voor de juiste prijs is de naam van het spel hier. Niemand wil meer betalen dan nodig is voor een dienst die misschien niet eens de moeite waard is. InMotion heeft zeer lage geadverteerde prijzen voor haar plannen, maar dit zijn jaarplannen waarbij u het hele jaar in één keer moet kopen. Ze hebben betaalbare plannen, maar er zijn uitgebreide beperkingen die ik hieronder verder zal bespreken.
 • Website beperkingen. Het aantal databases dat op uw website is toegestaan, bepaalt welke apps u kunt gebruiken en hoe uw website in het algemeen presteert. Het aantal websites dat u op één domein kunt hebben, is ook een belangrijk verkoopargument voor veel hostingservices. InMotion legt helaas strikte beperkingen op aan deze mogelijkheden, waardoor het aantal websites en databases wordt beperkt, zelfs met hun duurdere plannen.
 • Merkfocus. InMotion biedt een breed scala aan services die zijn gespecialiseerd voor verschillende soorten websites. Dit kan goed zijn als u iets vindt dat perfect bij uw website past, maar het kan ook vervelend zijn als u niet helemaal weet wat u wilt. Zelfs als u wel weet wat u wilt, kan de focus van het bedrijf op zoveel servicemodellen problemen opleveren voor sommige klanten die meer gespecialiseerde aandacht kunnen krijgen van een meer gefocust bedrijf.
 • Langzame verificatie. InMotion besteedt veel zorg aan de beveiliging en vereist telefonische verificatie voor alle nieuwe klanten. Er is geen optie om direct toegang te krijgen tot uw account en het kan lang duren voordat het proces van het verifiëren van uw identiteit is doorlopen. Sommige klanten hebben zelfs gemeld dat ze een foto van hun ID moeten sturen. Hoewel dit een goede zaak is voor de beveiliging, kan het voor veel potentiële klanten een afknapper zijn.
 • Grote naamproblemen. Net als bij BlueHost is InMotion een bekend bedrijf met een groot aantal gevestigde klanten. Hoewel dit een aantal duidelijke voordelen biedt, kan het bepaalde aspecten van de omgang met het bedrijf tot een ongerechtvaardigde hoofdpijn maken.

Zoals je kunt zien, is er veel te zien tussen de twee bedrijven. Beiden hebben duidelijke voor- en nadelen en hun prestaties en reputatie zijn zeer vergelijkbaar. Dus, hoe kiezen we welke het beste bij ons past?

Hoe stapelen ze zich op?

Bepalen welk hostingbedrijf beter is, kan een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende punten die moeten worden behandeld en elk bedrijf biedt een enorm verschillende reeks services en speciale deals. Het hangt echt af van wat je zoekt, maar als we het van dichterbij willen bekijken, kunnen we het in drie categorieën onderverdelen: functionaliteit, ondersteuning, en prijs.

Functionaliteit

Beide websites bieden indrukwekkende snelheids- en uptime-statistieken, onbeperkte schijfruimte, een gratis domeinnaam voor een jaar en geld-terug-garanties op hun service. De garantie van InMotion is driemaal zo lang als BlueHosts, hoewel BlueHost beschikt over toonaangevende hardware en uptime.

Over het algemeen lijkt BlueHost marginaal beter te presteren, maar het prijsverschil en de structuur is wat deze factor echt gaat maken of breken. BlueHost biedt een gratis tool voor het bouwen van sites met sjablonen, samen met gratis Cloudfare CDN en een groot aantal kortingen, afhankelijk van wie u naar de service verwijst. InMotion biedt ook een reeks gratis opties met hun kortingshostingplan, inclusief gratis bouwtools en sjablonen, gratis migraties, gratis SSD-opslag, &c.

De onbeperkte bandbreedte, zelfs voor kortingsplannen voor InMotion, maakt het aantrekkelijk in de lage prijsklasse, hoewel BlueHost aantoonbaar betere prestaties en ondersteuningsmogelijkheden biedt met hun goedkopere plannen.

InMotion begint echter vooruit te gaan als je naar de duurdere plannen kijkt, met de prestaties en functie-upgrades die de neiging hebben om BlueHost te overtreffen naarmate je in prijs stijgt.

Ondersteuning

De klantenondersteuning en leermiddelen die door een hostingbedrijf worden aangeboden, zijn voor veel klanten enkele van de belangrijkste factoren. Zelfs als u niet van plan bent ooit klantenondersteuning nodig te hebben, is het van onschatbare waarde dat u over kennis en expertise beschikt voor het geval u in de problemen komt..

Beide bedrijven hebben uitgebreide kenniscentra waar nieuwe gebruikers kunnen leren hoe ze hun hostingdiensten effectief kunnen gebruiken, en beide bedrijven bieden live chat-ondersteuning voor hun klanten. Hoewel beide bedrijven telefonische ondersteuning bieden, biedt alleen BlueHost dit 24/7 aan. Aan de andere kant biedt InMotion ook klantenondersteuning via een ticketsysteem of Skype-oproepen.

InMotion is iets kleiner dan BlueHost en dat blijkt uit hun toewijding aan klanttevredenheid. Hoewel hun functies in vergelijking misschien een beetje ontbreken, is hun reputatie op het gebied van klantenondersteuning fenomenaal. Het zou moeilijk zijn om iemand te vinden die consequent teleurgesteld was in de klantenondersteuningsopties van InMotion.

Dat gezegd hebbende, kan de 24/7 telefonische ondersteuning van BlueHost zeer nuttig zijn voor klanten die geen geautomatiseerd service- of ticketsysteem willen doorlopen om ondersteuning te krijgen, en het team van ondersteuningsexperts van BlueHost heeft ook een zeer goede reputatie voor het oplossen van problemen.

Uiteindelijk hangt dit af van hoeveel ondersteuning je nodig hebt en wat voor soort. Beide bedrijven bieden zeer betrouwbare klantenondersteuning die voldoende zou moeten zijn om u tevreden te houden met uw webhosting.

Prijs

Zoals u kunt zien, bieden beide services een breed scala aan functies en ondersteuning. Deze verschillen vertonen enkele duidelijke voor- en nadelen, een van de belangrijkste factoren voor de meeste klanten zal de zijn prijs. Hoeveel kost elke service en hoe verhouden de prijzen zich??

 • BlueHost biedt Shared hosting vanaf $ 3,95 per maand, VPS-hosting vanaf $ 19,99 per maand en Dedicated server Hosting vanaf $ 79,99 per maand. Hun scala aan opties lijkt vrij beperkt, maar hun plannen zijn zeer veelzijdig en kunnen effectief worden gebruikt met een breed scala aan websitemodellen.
  • Voor mensen die net beginnen, is hun gedeelde abonnement waarschijnlijk de beste keuze en ze beginnen bij $ 3,95 per maand (normaal $ 7,99) voor een basisabonnement met beperkte SSD-opslag, subdomeinen, e-mailopslag en geen speciale aanbiedingen of functies. Het plusplan is $ 5,95 per maand (normaal $ 10,99) en biedt onbeperkte websites, SSD-opslag, subdomeinen en e-mailopslag. Het plusplan heeft ook $ 200 aan marketingaanbiedingen beschikbaar. Het keuze pluspakket is momenteel ook $ 5,95 per maand (normaal $ 14,99) en biedt alle functies onbeperkt met alle extra pakketten en aanbiedingen.
 • In beweging biedt een extreem breed scala aan verschillend geprijsde opties, ontworpen om te worden afgestemd op wat uw website nodig heeft. Hun plannen variëren van $ 3,99 per maand voor elementaire shared business hosting tot aan hun dedicated serverplannen die beginnen bij $ 95 per maand
  • Hun gedeelde zakelijke hosting, die momenteel 50% korting heeft, wordt geleverd met gratis SSD-opslag, installatie met één klik met meer dan 400 applicaties en een gratis domein.
  • Ze hebben gespecialiseerde WordPress-hosting vanaf $ 4,99 per maand. Deze plannen zijn ontworpen om te worden geoptimaliseerd voor op WordPress gebaseerde websites en bieden uitstekende snelheden en betrouwbaarheid. Dit is wat je zoekt als je een WordPress-site wilt starten.
  • Een andere interessante optie die ze hebben is het resellerpakket, dat is gespecialiseerd voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het doorverkopen van domeinen. Deze beginnen bij $ 13,99 per maand en stellen u in staat uw eigen klanten te hosten en domeinen door te verkopen met onbeperkte websites.

Zoals we kunnen zien, zijn de prijsklassen voor beide services heel verschillend. InMotion heeft een veel veelzijdigere structuur, met gespecialiseerde plannen voor WordPress of domeinverkoop. BlueHost biedt daarentegen ongeëvenaarde prestaties en een enorme hoeveelheid middelen die hun klanten in hun voordeel kunnen gebruiken. BlueHost-plannen zijn ook een beetje goedkoper.

Uiteindelijk hangt het af van het type website dat u wilt maken. Mensen die net beginnen, zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan BlueHost vanwege de eenvoud, terwijl meer gespecialiseerde klanten waarschijnlijk zullen kiezen voor InMotion vanwege de veelzijdigheid en opties.

The Verdict: InMotion of BlueHost?

Beide hostingservices hebben tientallen jaren betrouwbare service onder hun riem en geen van beide heeft enorm grote problemen gehad in hun bedrijf. BlueHost is een grotere naam, en hoewel dit soms een slechte klantenservice en tevredenheid kan betekenen, komt BlueHost echt op het toneel als het gaat om het ondersteunen van hun klantenbestand.

De prestaties zijn ook redelijk gelijkmatig, met InMotion wordt pas echt de aantrekkelijkere optie als u op zoek bent naar een gespecialiseerd plan. Klanten die naar deze twee bedrijven kijken, zullen waarschijnlijk tevreden zijn, wat ze ook doen, maar het is altijd een goed idee om een ​​weloverwogen beslissing te nemen in plaats van een overhaaste beslissing.

Dat gezegd hebbende, het zal een verschil maken om goed na te denken over het type website dat u wilt ontwerpen en hoe u verwacht dat de verschillende functies van beide services in uw voordeel zullen werken. Mijn aanbeveling is om beide bedrijven onafhankelijk te onderzoeken, misschien zelfs met een vertegenwoordiger te praten, en te kijken of je iets niet kunt vinden dat bij je past.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map