InMotion Hosting vs Hostinger – Welke hostingprovider is het beste?

inmotion-vs-hostinger


Hostinger en InMotion Hosting zijn de twee bedrijven die we al heel lang wilden vergelijken. Nu is het eindelijk zover en kunnen we u deze gedetailleerde beoordeling over de voor- en nadelen van de twee sturen. We zijn er echter niet om u te vertellen welk bedrijf beter is.

Omdat elke hostingprovider anders is, kunnen we hier niet duidelijk een winnaar aangeven. In plaats daarvan zijn we hier om u te helpen bepalen welke provider beter is voor uw eigen doeleinden. Aan het einde van dit artikel kunt u gemakkelijk de keuze maken op basis van de details die we gaan delen.

We zullen praten over de prijzen, uptime, klantenondersteuning, hardware en de gratis functies die u kunt krijgen door u te abonneren. Ondanks dat InMotion een kleiner bedrijf in het veld is, biedt het uitstekende klantenondersteuning en prestaties op basis van de nieuwste hardware.

Hostinger daarentegen heeft een grote reputatie in het leveren van gebruiksvriendelijke services waar onervaren gebruikers zich voor kunnen aanmelden. Hoewel ze beginnersvriendelijk zijn, zijn hun diensten ook betrouwbaar en snel in vergelijking met industriestandaarden. Laten we zonder meer op de details ingaan!

Over InMotion Hosting

Er is meestal een aanzienlijk verschil in mening van senior gebruikers en nieuwkomers als het gaat om webhostingbedrijven. Dit is zeker niet het geval met InMotion, omdat ze voor beide klantengroepen vrij overtuigende hostingpakketten bieden.

Ze waren altijd goed in het zorgvuldig onderzoeken van de behoeften van hun klanten. Het bedrijf was in het begin erg klein. In 2001 besloten twee jongens hun tijd te wijden aan het werken in een klein kantoor. Het enige wat ze hadden was een enkele dedicated server en een telefoon.

Beiden zorgden voor het onderhoud, ondersteunden hun klanten en zorgden voor het hele bedrijf. Hoewel ze in het begin maar een handvol gebruikers op de server hadden, werd het bedrijf zo populair dat duizenden gebruikers zich vandaag aanmelden voor hun hostingpakketten.

InMotion biedt uitstekende klantenservice, hoogwaardige hardware en veel handige functies in de vorm van online software en applicaties. Na bijna twee decennia in de branche zijn ze erin geslaagd om een ​​van de beste hostingbedrijven te worden. Laten we eens kijken waarom InMotion zo’n geweldige concurrent is op de webhostingmarkt.

Voors en tegens van InMotion Hosting

Voordelen van InMotion

Geen toewijding – Bij InMotion hoef je je niet meteen te committeren aan je hostingpakket. Als je het niet leuk vindt, kun je je geld terugkrijgen zolang je je abonnement binnen 90 dagen opzegt. In vergelijking met andere hostingproviders kunnen we zeggen dat hun garantie van 90 dagen een vrij genereus aanbod is. De meeste andere bedrijven geven u 60 dagen, maar garanties van 30 en 15 dagen zijn ook niet zeldzaam.

Waardevolle hostingpakketten – InMotion onderscheidt zich van de concurrentie door een aantal onbeperkte functies aan te bieden in elk van zijn pakketten. Deze omvatten onbeperkte overdracht en onbeperkte opslag. Beide functies zijn erg handig voor verschillende soorten websites.

Als gegevensoverdracht en schijfruimte bijzonder belangrijk zijn voor uw website, dan zult u zeker tevreden zijn met een InMotion-hostingplan. De provider neemt deze functies zelfs in hun meest elementaire plan op, zodat u met een beperkt budget kunt beginnen.

Handige freebies – De provider is bereid om gebruikers veel gratis te geven. Ten eerste krijgt u een gratis domeinnaam, ongeacht het hostingpakket dat u kiest. Dit domein kan worden verkregen tijdens het registratieproces of de overdracht van de site.

Dit is geweldig nieuws, aangezien uw domein de basis vormt van uw website. Ten tweede krijg je gratis credits die je kunt gebruiken om je site online te promoten. InMotion geeft u credits voor Bing, Yahoo en Google AdWords, zodat u extra verkeer via deze bronnen kunt genereren.

Maar dat is niet alles! InMotion beschermt uw gegevens ook gratis met geautomatiseerde back-ups. Als er iets misgaat, kunt u gemakkelijk teruggaan naar een oudere versie van uw websitegegevens.

Bekwame ondersteuning – Je hoeft geen expert te zijn om een ​​hostingpakket te kopen en een online merk op te bouwen. U hebt echter zeker een bekwaam klantenserviceteam nodig dat u ondersteunt. Hoewel InMotion uitstekende service biedt, kunnen dingen in de technische wereld soms behoorlijk onvoorspelbaar zijn.

Hun klantenondersteuning staat klaar om te reageren, of u nu advies nodig heeft of een snelle oplossing voor een probleem dat u bent tegengekomen. Je kunt ze bereiken via verschillende kanalen, waaronder telefoon, livechat en e-mail of door het formulier op hun website in te vullen.

InMotion is misschien kleiner dan de andere topbedrijven, maar ze weten zeker hoe ze uitstekende klantenservice kunnen bieden. Bovendien kunt u hun uitgebreide kennisbank bezoeken. Veel handige handleidingen, veelgestelde vragen, videozelfstudies en artikelen zijn beschikbaar voor gebruikers die een snelle oplossing nodig hebben.

High-end hardware – Als uw webhostingprovider de nieuwste technologie voor zijn servers gebruikt, wordt uw website zeker razendsnel geladen. InMotion is een van de bedrijven die niet schuwde om te investeren in hoogwaardige hardware.

Het draait allemaal om de snelheid van communicatie tussen de server en uw website. Er zijn nog een aantal factoren die de laadsnelheid bepalen, maar als de hardware niet krachtig genoeg is, kan niets anders de situatie helpen.

InMotion heeft slechts 2 datacenters, die misschien niet zo overtuigend klinken, maar die twee zijn tenminste volledig uitgerust en volledig betrouwbaar.

99% uptime – De servers bij InMotion werken meer dan 99% van de tijd. Dit is een cruciale factor voor bedrijven, aangezien zelfs een uur downtime voor hen een aanzienlijk omzetverlies kan opleveren. In feite zijn ‘hoge uptime’ of ‘betrouwbare uptime’ een van de meest gezochte termen wanneer bedrijven een webhostingalternatief voor hun website willen vinden.

Hun servers zijn gebaseerd op geavanceerde technologie. Ze gebruiken Dell-servers waarop het Linux-besturingssysteem draait en waarop Cisco-componenten zijn geïnstalleerd. Deze drie namen spreken voor zich, want het zou zonde zijn als deze geavanceerde technologieën de servers in de steek zouden laten.

Ondanks zo’n betrouwbare set hardware heeft InMotion ook een groep experts in dienst. Ze zorgen voor een continue looptijd voor de servers en lossen elk probleem op, mogelijk zelfs voordat ze zichtbaar worden voor de gebruiker.

Beveiligingssoftware – InMotion biedt u een spamfilter, een eenvoudige maar zeer effectieve tool die u veel tijd kan besparen. In plaats van de belangrijke e-mails handmatig te selecteren uit de overvloed aan spam, filtert de tool ze voor u uit zodat u duidelijk kunt zien wat belangrijk is in uw inbox.

Daarnaast krijg je twee zeer populaire beveiligingsplatforms, waaronder Patchman en Sucuri. Patchman houdt, zoals de naam al zegt, alles up-to-date en voorkomt zo dat uw site kwetsbaar is voor aanvallen. Het belangrijkste doel van beide software is om uw gegevens te beschermen tegen malware en DDoS-aanvallen, door elkaar in deze taken aan te vullen.

Milieuvriendelijk – Geen wonder dat datacenters veel energie nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Dit betekent meestal dat dergelijke bedrijven een aanzienlijke CO2-voetafdruk achterlaten en het milieu schaden.

De technologie van vandaag stelt ons in staat energie op te wekken uit hernieuwbare bronnen en deze dus te gebruiken voor ons dagelijks leven, terwijl we de wereld beschermen tegen vervuiling. Het werd steeds populairder onder hostingbedrijven om groene energie te gebruiken.

InMotion, als een van de meest high-tech bedrijven in de branche, begon ook groene energie te gebruiken, waardoor je de schade die op de planeet is aangericht kan verminderen door je aan te melden voor een van hun hostingplannen.

Nadelen van InMotion

Boven gemiddelde prijzen – We raden u aan om zorgvuldig toegang te krijgen tot de prijzen bij InMotion Hosting. Natuurlijk lijken hun basisplannen betaalbaar, terwijl ze geleidelijk hun prijzen opschalen naar de duurste dedicated servers. Vrijwel alle providers volgen hetzelfde schema.

Het blijkt echter dat de prijzen bij InMotion over het algemeen hoger zijn dan gemiddeld als je ze vergelijkt met vergelijkbare pakketten die door andere bedrijven worden aangeboden. Een andere teleurstellende factor is dat u niet maandelijks kunt betalen, ze willen dat u zich voor minimaal een volledig jaar vastlegt.

Hun 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie is je enige kans om het abonnement pijnloos te annuleren. De cijfers zeggen dat potentiële klanten besluiten te vertrekken na een blik op de prijzen, ondanks de genereuze garantie.

Onnodige beperkingen – Basis hostingplannen zijn behoorlijk krachtig bij InMotion Hosting, maar er zijn enkele strikte beperkingen. Het lanceringsplan geeft je de meest onaangename door het aantal websites dat je kunt hebben te beperken tot 2.

Hoewel er andere leuke functies zijn opgenomen, kunnen veel gebruikers vanwege deze beperking nog steeds niet verder groeien. InMotion dwingt hen in feite om te upgraden naar een duurder plan, dat mogelijk nog niet in overeenstemming is met hun budget. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u snel een provider kunt vinden waarmee u onbeperkte websites kunt runnen met een basispakket.

Lange setups en activering – InMotion heeft een ongebruikelijk beleid als het gaat om instellingen en websiteverificatie. Deze taken hebben onnodig veel tijd nodig om te voltooien, terwijl andere providers u veel sneller uw account en website laten activeren.

Strikt back-upbeleid – De automatische back-upservice van het bedrijf is in het begin geweldig, maar het kan een extra uitgave worden als u niet oppast. Zodra de grootte van uw websitegegevens de limiet van 10 GB overschrijdt, moet u betalen voor de back-ups in plaats van ze gratis te krijgen.

Bovendien zijn back-ups niet voor altijd beschikbaar. Vanaf het moment dat de back-up is gemaakt, is deze 4 maanden beschikbaar voordat deze wordt verwijderd. Je kunt gewoon niet verder terug in de tijd gaan.

Over Hostinger

Duizenden mensen melden zich elke dag aan bij Hostinger-abonnementen, wat neerkomt op een totaal van 29 miljoen accounts tot nu toe. De cijfers liegen niet; deze provider biedt zeker een bovengemiddelde service aan zijn doelgroep. Nu hoef je alleen maar uit te zoeken of je in die groep mensen valt of niet.

Wij kunnen u helpen door alle voor- en nadelen van de aanbieder op een rijtje te zetten. Volgens hun website krijgt u van hen een volledig gebruiksvriendelijke, snelle en betrouwbare service met eersteklas beveiliging, bekwaam klantenondersteunend personeel en veel freebies.

Klinkt goed toch? Je moet echter altijd een beetje sceptisch zijn over deze providers. Vaak zijn deze services lang niet zo goed als ze beweren te zijn. Laten we eerst enkele van de beste functies van Hostinger bekijken. Vervolgens laten we u enkele van de potentiële dealbreakers zien.

Voors en tegens van Hostinger

Voordelen van Hostinger

Krachtige servers – Als u wilt dat uw website succesvol is, moet u tegenwoordig zorgen voor snelle laadtijden van pagina’s. Als het laden van uw website meer dan een paar seconden duurt, kunt u de meeste van uw bezoekers vaarwel zeggen.

Gelukkig zorgt Hostinger voor een snelle verbinding met hun high-end servers en infrastructuur. Ze hebben datacenters opgericht in Europa, de VS en Azië, waardoor hun diensten wereldwijd beschikbaar zijn. Hun apparatuur kan de gebruikers een verbinding van 1000 Mbps garanderen.

Zelfs als u een veeleisend thema voor uw website gebruikt, duurt het waarschijnlijk niet langer dan 1 seconde om te laden. Als snelheid een van uw prioriteiten is, dan kunt u bij Hostinger niet fout gaan.

Gebruikersvriendelijk – Hostingdiensten kunnen soms behoorlijk gecompliceerd zijn, vooral voor de onervaren gebruiker. De belangrijkste focus van Hostinger is om het voor beginners minder frustrerend te maken om een ​​hostingservice te gebruiken. Ze hebben ervoor gezorgd dat het gebrek aan ervaring geen probleem is voor iedereen die zich bij hun services wil registreren.

Het bedieningspaneel bij Hostinger is een beetje anders. Het maakt gebruik van een minimalistisch, kleurrijk ontwerp met een lay-out die gemakkelijk te navigeren is. Elke optie heeft een kleine beschrijving erop geschreven voor het geval je niet meteen begrijpt wat het doet.

In dit slimme controlepaneel vind je alle tools en opties die je nodig hebt om je website en hostingaccount te beheren. Er is niets verborgen of moeilijk te vinden, je kunt alles bereiken met een paar klikken.

Beveiliging en privacy buiten SSL – Het is niet meer zo erg als een hostingprovider gratis SSL aanbiedt samen met hun plannen. Het is zo cruciaal om een ​​SSL op uw website te hebben geïnstalleerd dat u niet eens zou moeten overwegen er een zonder te starten.

Je hebt meer nodig dan een SSL om volledig veilig te zijn op internet. Hostinger zorgt ervoor dat er een aantal aanvullende beveiligingsmaatregelen in werking zijn die uw websitegegevens beschermen. Ongeacht welk abonnement u ook kiest, u krijgt een beveiligingsplatform genaamd Bitninja dat u tal van handige functies biedt.

Het beschermt je constant tegen DDoS-aanvallen, malware, brute kracht en allerlei andere aanvallen die je van hackers kunt krijgen. Bovendien krijg je SpamAssassin, een spamfilter dat e-mailberichten verwijdert die je toch naar de prullenbak zou verplaatsen. Een ander ding dat bewijst dat Hostinger beveiliging serieus neemt, is hun gratis back-upservice.

Gratis website builder – Hostinger heeft met zijn website builder een groot voordeel ten opzichte van veel andere providers. U krijgt niet alleen een betrouwbaar en krachtig webhostingplan, maar u kunt ook uw website naadloos opbouwen. Geen standaard slordig ogende website, maar een die er echt professioneel uitziet.

Het eindresultaat zal een unieke website zijn, niet een website die mensen massaal produceren met andere platforms. Er is een breed scala aan websitesjablonen om uit te kiezen met een overvloed aan aanpassingsmogelijkheden in elk van hen.

Zodra u klaar bent met uw gloednieuwe website, biedt Hostinger u de mogelijkheid om er gratis een domeinnaam voor te registreren. U moet het Business- of Premium-abonnement kiezen om het gratis domein te krijgen.

Indrukwekkende kennisbank – Hostinger staat te popelen om kennis te delen en hun gebruikers snelle oplossingen en uitleg te geven met betrekking tot websites en hosting in het algemeen. Dit is de reden waarom ze hun eigen kennisbank hebben gemaakt waar je gemakkelijk de onderwerpen kunt vinden waarin je geïnteresseerd bent door de zoekbalk te gebruiken.

Talloze video-tutorials, handleidingen en nuttige artikelen zijn daar beschikbaar voor elke gebruiker. Het is een geweldige kans voor degenen die geen ervaring hebben met webhosting om snel dingen te leren. Je kunt zelfs hun livechat gebruiken als kennisbank. Hun ondersteunend personeel is opgeleid om als docenten met klanten te communiceren.

Betaalbare plannen – Bij Hostinger kun je behoorlijk krachtige hostingplannen vinden, zelfs als je een krap budget hebt. Als je het vergelijkt met sommige van de andere tophostingproviders in het spel, blijken hun prijzen vrij laag te zijn. Bovendien krijg je veel gratis functies bij al hun plannen.

Nu zijn we ons bewust van het feit dat er een paar tactieken in actie zijn waardoor u wat meer betaalt, maar dat is vrijwel het geval bij elk bedrijf. Ze willen zo min mogelijk informatie over hun pakketten weergeven, zodat mensen zich gretiger aanmelden.

Handige e-mailtools – Dit lijkt misschien een kleine bonus, maar een pakket e-mailtools kan erg handig zijn voor online bedrijven. Elk Hostinger-abonnement, behalve het meest elementaire, geeft u onbeperkte e-mailaccounts zonder dat u extra hoeft te betalen.

Door een Hostinger-account aan te maken, kunt u inloggen en uw e-mailaccount beheren wanneer u dat bent. Als je met een team werkt, kun je ook toegang geven aan elk van de leden. U krijgt naast de e-mailaccounts zeer nuttige tools, waaronder autoresponders, spamfilter en software voor het doorsturen van e-mail.

Uitzonderlijke uptime – Een van de dingen waar een hostingprovider echt goed in moet zijn, is om uw website ononderbroken online te houden. Bij webhosting kunnen er veel dingen fout gaan, zowel in hardware als in software.

Hostinger heeft een geweldige uptime-record dankzij de hoogwaardige hardware en het vermogen om problemen te voorkomen voordat ze zichtbaar worden voor gebruikers. Ze garanderen dat uw website niet meer dan een paar uur aan downtime per maand ervaart, wat meer dan 99,9% uptime is.

Nadelen van Hostinger

Te drukke klantenondersteuning – Hostinger vereist dat u zich aanmeldt bij uw account als u via livechat verbinding wilt maken met hun klantenondersteuning. Dit kan soms behoorlijk vervelend zijn. Hun ondersteuningsteam bestaat uit experts die zeer ervaren zijn in hun vakgebied. Ze zijn ook erg goed in het oplossen van problemen en het geven van advies.

Het nadeel hier is dat je veel tijd moet wachten totdat je die hoogwaardige ondersteuning krijgt. Zodra ze eindelijk bij je zijn, kunnen ze je vragen om nog wat te wachten totdat ze een teamlid of bron vinden die volledig geschikt is voor jouw huidige situatie.

Geen cPanel – Ze wilden iets eenvoudigs, wat hen ertoe bracht om van cPanel af te komen en hun eigen controlepaneel aan te bieden. Dit kan slecht nieuws zijn voor gebruikers die al gewend zijn aan cPanel en nu opnieuw moeten leren navigeren door het nieuwe platform.

Al met al is hun versie vrij eenvoudig en spreekt het voor zich, maar toch is er een reden waarom cPanel zo populair is bij hostingproviders. Er zijn ook meer ervaren gebruikers die gewend zijn aan gecompliceerde taken en het kan vervelend zijn om met zo’n overdreven vereenvoudigd bedieningspaneel te werken.

Onaangename prijstrucs – Het is onder hostingproviders gebruikelijk om een ​​paar trucs te implementeren en klanten ervan te overtuigen dat ze goedkope prijzen hebben en uiteindelijk om meer te vragen. Hostinger is zeker geen uitzondering, dus je moet voorbereid zijn op extra kosten als je mee wilt doen.

Er zijn verlengingskosten, maar u kunt een fatsoenlijke prijs krijgen als u zich voor een volledig jaar of meer aanmeldt. De prijzen zijn immers redelijk betaalbaar als je besluit om er op lange termijn te hosten. Een ander nadeel is dat er geen maandelijkse plannen zijn.

Conclusie: Hostinger of InMotion Hosting?

InMotion is misschien wel een van de kleinere bedrijven aan de top van de ranglijst, maar het is zeker een snelgroeiende onderneming. Ze nemen elk probleem serieus en streven ernaar om hun klanten zo goed mogelijk tevreden te stellen. Deze houding is helaas niet zo gebruikelijk bij webhostingproviders. Bovendien krijg je tal van gratis dingen, ongeacht het hostingplan waarvoor je je aanmeldt.

Het bedrijf geeft u een geld-terug-garantie van 90 dagen, wat veel tijd is om hun diensten uit te proberen en te bepalen of u tevreden bent of niet. InMotion begon in de loop van de dag met het leveren van services met één dedicated server. Tegenwoordig is het een volledig onafhankelijk bedrijf dat met de dag verbetert.

Hostinger wordt sterk aanbevolen voor beginners die een online aanwezigheid willen opbouwen en een sterk merk willen opbouwen. Hun diensten zijn gebruiksvriendelijk, snel en u krijgt bij elk pakket een breed scala aan extra’s. Als u voorbereid bent op de extra kosten die u onderweg kunt tegenkomen, dan is Hostinger een uitstekende keuze. Nu is het alleen aan jou om te bepalen welke je meer waarde geeft!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map