InMotion Hosting vs SiteGround – Welke webhost is het beste?

inmotion-vs-siteground


In dit artikel gaan we twee totaal verschillende, maar toch echt sterke namen in de webhostingindustrie vergelijken: InMotion Hosting en SiteGround. Allereerst gaan we enkele belangrijke details over InMotion delen, inclusief de belangrijkste voor- en nadelen van hun diensten. We zullen het onderzoeken in termen van klantenondersteuning, betrouwbaarheid, gratis tools en functies, prijzen en feedback van gebruikers.

Mensen prijzen InMotion constant voor haar sterke klantenserviceteam. Dit is absoluut een van hun sterke punten met enorme kennis en snelle reactietijden. Aan de andere kant hebben we SiteGround, wat een vrij klein bedrijf is als je het nu vergelijkt met de grote namen in de branche. De reden waarom het zoveel positieve feedback krijgt, is vanwege de klantgerichte oplossingen.

Bij SiteGround heeft u een betere kans om een ​​hostingplan te vinden dat perfect aansluit bij de behoeften van uw website en waar voor uw geld biedt. Aan het einde van dit artikel is het voor u glashelder wat u van deze aanbieders kunt verwachten. Dit maakt het gemakkelijker voor u om te beslissen welke het beste bij u past. Laten we beginnen zonder verder oponthoud!

Voordelen & Nadelen van InMotion Hosting

InMotion is het bedrijf dat de perfecte balans heeft gevonden. Meestal zijn er twee verschillende soorten klanten die een bedrijf prijzen. Het wordt geprezen door degenen die zich een paar maanden geleden hebben aangemeld, of door de meer ervaren, loyale gebruikers met een lange geschiedenis als hoster daar. InMotion is het type zeer populair bedrijf dat door beide partijen voortdurend wordt geprezen.

Hun jarenlange ervaring in het vak heeft in grote mate bijgedragen aan hun succes. Het begon allemaal in 2001 met twee mannen, een enkele server en een router. De klantenservice, facturering, onderhoud en alle taken met betrekking tot het bedrijf werden door deze twee mensen afgehandeld. Geen investeerders, geen budget om mee te beginnen. Ze begonnen beetje bij beetje te groeien en het groeide uiteindelijk uit tot een enorm bedrijf.

Als je iets helemaal opnieuw begint, heb je echt de tijd om alle verschillende onderdelen ervan te begrijpen. Daarom weten ze tot nu toe precies hoe ze aan de behoeften van veel verschillende doelgroepen kunnen voldoen, zoals ervaren website-eigenaren, bedrijfseigenaren, bloggers, ontwikkelaars en meer. Tegenwoordig biedt InMotion ook verschillende speciale hostingplannen. Als je ze te duur vindt, zijn er verschillende gedeelde en VPS-plannen om uit te kiezen.

Op dit moment behoort het bedrijf tot de grootste namen in de branche. Mensen kennen het als een stabiele, betrouwbare en betaalbare oplossing. Laten we zonder verder oponthoud de beste functies bekijken die deze provider te bieden heeft!

Voordelen van InMotion Hosting

 • 90 dagen geld-terug-garantie – InMotion Hosting heeft veel vertrouwen in hun dienstverlening. Ze bieden een garantie van 90 dagen voor gebruikers die niet tevreden zijn met hun plan. Met zo’n lange periode zal er geen enkele druk op je staan. U kunt uw server starten en vrijwel alles uitproberen dat bij hun hostingservice wordt geleverd. Als je het niet leuk vindt, kun je gewoon met je geld vertrekken.
 • Royale hostingplannen – Wat u over het algemeen van een webhostingprovider zou verwachten, is om een ​​paar onbeperkte functies aan te bieden en u vervolgens te verrassen met een onverwachte vergoeding. Mensen kiezen meestal de provider op basis van het feit of de onbeperkte functies in het pakket passen bij de behoeften van hun website. InMotion heeft een redelijk goede deal voor zijn gebruikers. Hun plannen omvatten onbeperkte opslag en onbeperkte gegevensoverdracht. U kunt deze extra’s krijgen, zelfs als u zich aanmeldt voor hun goedkoopste abonnement. Hoe goed is dat? Het is vooral geweldig als opslag en gegevensoverdracht de twee functies zijn die u in het bijzonder nodig heeft voor uw website. Als u dat niet doet, maakt het voor u niet veel uit.
 • Veel extra’s inbegrepen – InMotion geeft u meteen een domeinnaam, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een domeinregistreerder en het kopen van een domein daar. Je kunt het gratis krijgen door je te registreren voor een van hun plannen. Daarnaast kun je beginnen met het adverteren van je website op de meest populaire zoekmachines, waaronder Bing, Google en Yahoo met de gratis credits die InMotion je geeft. Geautomatiseerde back-ups zijn ook opgenomen in hun gratis pakket, wat garandeert dat uw websitegegevens nooit beschadigd raken of verloren gaan. Tegenwoordig kun je niet echt een online bedrijf laten groeien zonder de veiligheid van back-ups.
 • Technisch onderlegde klantenondersteuning – Websites en servers zijn zulke complexe entiteiten dat u op elk moment onverwacht problemen kunt tegenkomen. In deze gevallen is het goed om klantenondersteuning te hebben waarop u kunt vertrouwen. Met InMotion kunt u 24/7 professionele hulp krijgen; je hoeft alleen maar te vragen via de beschikbare kanalen. Hun medewerkers zijn bereikbaar via e-mail, contactformulier, livechat en telefoon met snelle reactietijden. InMotion wordt nog steeds beschouwd als een van de kleinere bedrijven in het spel. Ze zijn echter zeker professioneler dan veel van de andere, grotere. Dit geldt vooral als het gaat om klantenondersteuning. Als je geen directe hulp nodig hebt, kun je natuurlijk veel problemen oplossen door in de handleidingen, veelgestelde vragen en videozelfstudies in hun kennisbank te bladeren. Daar worden veel voorkomende problemen gedocumenteerd die in een paar minuten kunnen worden opgelost. Het enige wat u hoeft te doen is de trefwoorden in de zoekbalk in te typen en op Zoeken te klikken.
 • Krachtige servers – InMotion Hosting heeft veel geïnvesteerd in hun hardware om hun gebruikers bliksemsnel te maken. Providers kunnen de snelheid van hun servers altijd enigszins optimaliseren met software, maar dit is altijd voornamelijk gebaseerd op de verschillende hardware-onderdelen waaruit de server bestaat. Met de nieuwste hardware kunnen ze een snelle en stabiele verbinding tot stand brengen tussen de websites en de server. Zoals we al zeiden, is InMotion een wat kleiner bedrijf dan veel van de andere grote namen in webhosting. Ze hebben slechts 2 datacenters opgericht en ze bevinden zich beide in de Verenigde Staten. Ze zijn op geen enkel ander continent verkrijgbaar, maar het bedrijf is zeker sterk aanwezig in de gebieden rond Ashburn en Los Angeles.
 • Overtuigende uptime – Hun servers zijn meer dan 99% van de tijd online. Dit is de informatie waar website-eigenaren het meest in geïnteresseerd zijn voordat ze een webhostingprovider kiezen. En logisch, want niemand wil zijn bezoekers (of klanten) teleurstellen met een offline website. Aan de andere kant kan uitval van servers leiden tot een aanzienlijk verlies aan inkomsten. InMotion Hosting draait Linux op hun Dell-servers en de infrastructuur is gebaseerd op Cisco-componenten. Het is een vrij sterke combinatie en het resultaat spreekt voor zich. Je kunt deze machines nauwelijks stoppen met werken en ze worden constant bewaakt. Naast software is er ook de menselijke component. Het bedrijf heeft een team van experts in dienst die niet alleen problemen kunnen oplossen, maar ook kunnen voorkomen dat de servers vastlopen.
 • Veilige hosting – De provider bevat een aantal sterke tools in hun pakketten voor beveiliging. Je krijgt een spamfilter, die ervoor zorgt dat alleen echte e-mails in je inbox worden geaccepteerd. Ongeacht het type website dat u wilt maken, u zult uiteindelijk regelmatig spamberichten gaan ontvangen, dus er is echt geen andere manier om dit te omzeilen. Daarnaast krijg je Sucuri en Patchman. Sucuri is een populair beveiligingsplatform voor websites dat uw site beschermt tegen malware. Het garandeert dat u uw online merk kunt blijven bouwen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bedreigingen. Patchman zorgt er daarentegen voor dat alles op uw website correct is gepatcht, waardoor kwetsbaarheden worden voorkomen. Het doet ook regelmatig malwarescans en verwijdert deze indien gedetecteerd. Het is eigenlijk een andere bodyguard voor je server.
 • Milieuvriendelijk – Omdat het veel energie kost om een ​​server te laten draaien, zijn datacenters extreem vervuilend. Gelukkig kan de CO2-voetafdruk aanzienlijk worden verminderd door groene energie te gebruiken. Webhostingproviders investeren doorgaans in windenergie en dragen daarmee bij aan een beter milieu. Dit wordt steeds populairder onder hostingbedrijven en zelfs InMotion Hosting volgt deze voetstappen. Door u aan te melden voor hun hostingplannen, kunt u ook helpen de vervuiling te verminderen.

Nadelen van InMotion Hosting

 • Dure schaalvergroting – Een nadeel van InMotion Hosting is dat ze dure en goedkope plannen in hun repertoire hebben, maar niets daartussenin. Dit kan een probleem zijn als u geen middelen meer heeft en u wilt upgraden naar het volgende plan, omdat u dan een aanzienlijk hoger budget moet investeren. We vergeleken het bedrijf met de andere populaire in de hostingindustrie en het blijkt dat hun prijzen hoger zijn dan gemiddeld. U moet er echter rekening mee houden dat u een hoge kwaliteit krijgt voor de prijs. Uw enige optie is in feite om u aan te melden voor ten minste een jaarlijks contract, wat niet handig is voor die websites die de service slechts een paar maanden nodig hebben. Ze hebben in ieder geval een vrij lange geld-terug-garantieperiode van 90 dagen. Binnen de 90 dagen kunt u beslissen of het gepast is om uw website langdurig op hun server te laten draaien. Dit is voldoende tijd om na te denken, maar volgens de beoordelingen zijn de prijzen al een afknapper genoeg voor potentiële klanten om te vertrekken.
 • Beperkte basisplannen – Hun startersplan is misschien niet genoeg voor iedereen, omdat het de gebruiker beperkt tot maximaal 2 websites en 2 databases. Mogelijk moet u upgraden naar het volgende plan om meer websites te mogen hosten, ook al heeft u nog niet zoveel bronnen nodig. Dit betekent dat de plannen bij InMotion niet echt in balans zijn voor gewone gebruikers, waardoor ze gedwongen worden om te besteden aan onnodige upgrades. Als u een solide online aanwezigheid wilt opbouwen, zal het basisplan zeker niet lang genoeg zijn. Andere providers bieden basisplannen waarmee u uw online inkomsten gestaag kunt opbouwen tot het punt waarop u zich comfortabel voelt om te upgraden. Dit is zeker niet het geval met InMotion Hosting.
 • Het duurt te lang om te beginnen – U moet een onnodig lange reeks pagina’s en formulieren doorlopen totdat uw account en website klaar zijn voor gebruik. Dit kan een groot deel van uw tijd in beslag nemen, terwijl accounts bij sommige van de andere providers binnen een paar minuten kunnen worden opgezet. InMotion heeft deze dingen zonder duidelijke reden te ingewikkeld gemaakt.
 • Gratis back-up is beperkt – Het is vrij genereus door de provider om regelmatig back-ups te maken van uw websitegegevens, hoewel dit ook een limiet heeft. En helaas is deze limiet behoorlijk laag. Als u regelmatig back-ups wilt maken, moet u de grootte van uw website onder de 10 GB houden. Anders is uw enige optie om te betalen voor de back-ups. Ook worden back-ups ouder dan 4 maanden automatisch verwijderd, dus verwacht niet dat u op tijd terug zult gaan. Alle andere services met betrekking tot back-up worden beschouwd als extra, betaalde services.

Voordelen & Nadelen van SiteGround

Wat SiteGround het meest probeert te bewijzen, is dat ze precies kunnen bieden wat ze beloven op hun website. Er zijn tientallen hostingproviders die hun beloften simpelweg niet kunnen nakomen. Zodra u zich aanmeldt voor hun plan, ontdekt u meestal dat er verschillende upsells en onverwachte kosten op u wachten achter de overeenkomst.

Bij SiteGround vindt u alle soorten webhostingpakketten die werken zoals beschreven. Er zijn ook oplossingen voor gebruikers van WordPress, Joomla, Magento, Drupal, PrestaShop en WooCommerce. Bovendien zijn er gedeelde, reseller-, cloud- en dedicated hostingplannen. Ze kunnen alles bieden waarmee uw website online kan gaan en kan groeien. Laten we zonder verder oponthoud enkele van de belangrijkste aspecten van dit bedrijf bekijken die we als voordelen beschouwen!

Voordelen van SiteGround

Snelle hosting – Waar de meeste website-eigenaren naar op zoek zijn bij een webhostingprovider, is de hoge laadsnelheid van de pagina. Omdat internet vol staat met zeer concurrerende websites, werd hoge snelheid verplicht gesteld voor iedereen die een solide online aanwezigheid wil vestigen. Er is geen andere manier omheen. Bezoekers moeten naadloos door uw inhoud kunnen bladeren totdat ze vinden wat ze zoeken. Als u dit proces vertraagt ​​door een langzame service te kiezen, zullen ze eenvoudigweg besluiten om te vertrekken en het ergens anders te vinden. SiteGround is een van de hostingproviders die een hoge standaard hanteren als het gaat om snelheid. Dit is vooral te danken aan de talrijke datacenters die zijn gevestigd op strategische locaties over de hele wereld. Zodra u zich aanmeldt, hoeft u alleen de dichtstbijzijnde locatie te kiezen en bent u klaar.

Veel freebies – Naast een sterk hostingplan biedt SiteGround u ook een breed scala aan gratis tools en functies om u te helpen groeien. Zo kunt u bijvoorbeeld zoveel e-mailaccounts en databases maken als u wilt. Het bedrijf houdt uw websitegegevens veilig door dagelijkse back-ups te maken. Als je website crasht en je weet niet waarom, dan is er altijd de mogelijkheid om terug te gaan naar een vorige versie. Het feit dat SiteGround een cPanel-licentie biedt, benadrukt alleen maar dat ze dingen eenvoudig en gebruiksvriendelijk willen houden. Mensen wisselen van tijd tot tijd van provider en cPanel is het controlepaneel waaraan ze waarschijnlijk gewend zijn geraakt. Het kan voor hen een enorm voordeel zijn om het te blijven gebruiken. Bovendien helpen ze je om je website een kickstart te geven door een gratis domein en website builder in het pakket op te nemen. Dat is veel waard voor de prijs.

Onbetwistbare beveiliging – SiteGround doet geen onnodige beloften als het gaat om beveiliging. Ze doen het gewoon en u zult niets te klagen hebben. Uw website wordt de klok rond bewaakt tegen malware en allerlei soorten hackeraanvallen. Ze pasten de nieuwste beveiligingsmaatregelen toe op de hardware- en software-infrastructuur van al hun datacenters op 6 verschillende locaties. Met hoge prestaties komt beveiliging op hoog niveau, geen wonder dat ze zoveel tevreden klanten hebben. Hun servers zijn fysiek en vrijwel onaantastbaar.

Effectieve en behulpzame ondersteuning – Het runnen van een online bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om uw website 24/7 actief te houden. Als een probleem midden in de nacht opduikt en ervoor zorgt dat het vastloopt, moet u zich hiervan bewust zijn en zo snel mogelijk handelen. Hetzelfde wordt verwacht van de provider. Ze moeten snel bij het probleem komen en eraan beginnen, elke minuut telt. Gelukkig biedt SiteGround een hoog niveau van ondersteuning met zijn team van experts. Ze kunnen technische problemen snel en effectief oplossen, zodat u achterover kunt leunen en ontspannen in plaats van uw offline site na middernacht steeds opnieuw te verversen. Zodra u het probleem meldt, krijgt u binnenkort een vriendelijk antwoord en duurt het niet lang voordat het is opgelost. Als u een op Joomla, Drupal of WordPress gebaseerde site heeft, kunt u ook hulp krijgen voor die platforms.

Beschikbaar in veel landen – SiteGround is momenteel een enorm bedrijf, dus wie had gedacht dat het allemaal begon in het kleine land Bulgarije? Naarmate hun diensten populair werden, maakten ze ze wereldwijd beschikbaar. Aangezien hun hoofdkantoor in Bulgarije is gevestigd, klinkt het al veelbelovend voor Europese gebruikers omdat het vrij dicht bij alle landen daar is. Hun andere datacenters en kantoren bevinden zich in Singapore, Londen, Milaan, Chicago en Amsterdam. Het blijkt dat ze snelle hostingservices kunnen bieden, waar ter wereld u ook bent. Ze laten u zelfs overschakelen naar de valuta die voor u het handigst is om mee te betalen. Al met al is SiteGround een handige optie voor mensen, zowel geografisch als economisch.

Geoptimaliseerd voor WordPress – Als u er de voorkeur aan geeft om uw websites op WordPress te laten draaien, dan is aanmelden voor een SiteGround-hostingplan zeer voordelig voor u. U kunt het CMS met één klik installeren en meteen aan de slag. Geen enkele ervaring vereist, en u kunt veel meer tijd besparen met de aanvullende installatiescripts met één klik die ook door SiteGround worden geleverd. Ze hebben WordPress en WooCommerce veel gemakkelijker gemaakt voor gebruikers op hun gedeelde, cloud- en dedicated serverpakketten.

Nadelen van SiteGround

 • Kleine schijfruimte voor de prijs – Het bedrijf is vrij genereus met de gratis domeinnamen en databases die ze in elk gedeeld plan opnemen. Ze stellen u ook in staat om op elk plan tal van websites te draaien en veel nuttige software te installeren. Maar het blijkt dat de schijfruimte die ze u geven met een gedeeld hostingplan niet lang genoeg is voor de lange termijn. De andere specificaties zijn goed, maar je kunt niet verwachten dat je website lang zal blijven bestaan ​​met een basisplan dat je slechts 10 GB opslagruimte geeft. Dat is een strikte limiet die alleen kan worden overschreden als je upgradet naar het volgende plan. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er verschillende andere hostingproviders zijn die u onbeperkte opslag bieden in ten minste een van hun basisplannen.
 • Prijzen stijgen te hoog – We kunnen zeggen dat SiteGround van tijd tot tijd geweldige kortingen biedt en dat hun normale prijzen ook niet te hoog zijn. Dit geldt echter alleen voor het eerste jaar van inschrijving. Nadat het abonnement van 12 maanden is verlopen, verhogen ze de prijzen aanzienlijk, waardoor u veel meer moet investeren in webhosting. Hun plannen zijn geweldig voor die periode en dan raden we je alleen aan om je abonnement te verlengen als je echt tevreden bent met hun diensten. De prijsstijging is vaak zo pijnlijk voor bedrijven en particulieren dat het hen in feite dwingt over te stappen naar een andere aanbieder. Dankzij hun factureringsmethode kunt u voor onverwachte kosten komen te staan ​​terwijl u betaalt voor uw maandelijkse hostingplan. Het voordeel van maandelijkse facturering is dat u kunt stoppen wanneer u maar wilt. Aangezien het contract slechts 30 dagen duurt, hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten als het niet goed gaat met uw website. Helaas brengt SiteGround u $ 14,95 in rekening als u besluit te vertrekken. Dit kom je natuurlijk pas na het verlaten van de provider te weten.
 • Vooral voordelen voor bedrijven – De door de aanbieder aangeboden diensten zijn geschikter voor bedrijven dan voor individuele projecten. Ondanks dit feit adverteert SiteGround zichzelf nog steeds als een allround oplossing die voor iedereen wordt aanbevolen. We zouden zeggen dat hun plannen vrij duur zijn voor een blogger of iemand die een website wil voor andere persoonlijke doeleinden. Ja, het is volledig uitgerust en u zult waarschijnlijk geen problemen hebben, maar er zijn veel andere betaalbare opties die door andere bedrijven worden aangeboden. SiteGround is niet het type provider dat u een pakket functies biedt en u met rust laat. Ze zijn ook bereid om u te ondersteunen en uw bedrijf te helpen groeien.

SiteGround vs InMotion – Welke is beter?

Sinds InMotion in 2001 door twee jongens werd opgericht, is het bedrijf enorm gegroeid. Nu wordt het beschouwd als een van de snelstgroeiende bedrijven onder hostingproviders. Ze willen niet alleen uitbreiden, ze willen ook verbeteren. Om hun doel te bereiken, nemen ze een andere aanpak en confronteren ze alle complexe elementen die hun service een goede deal maken voor de klanten.

Daarom nemen ze in al hun plannen zo’n specifieke en veelzijdige set functies op. Bovendien zijn hun lange geld-terug-garantie en volledige onafhankelijkheid als bedrijf de dingen die het meest op mensen inspelen. SiteGround is ook een sterke concurrent als het gaat om gratis tools en features.

Ze zijn toegewijd aan het leveren van supersnelle servers die een uitstekende gebruikerservaring voor websitebezoekers garanderen. SiteGround is beschikbaar in meer regio’s dan InMotion, omdat ze zich richten op het bereiken van een breder publiek. Terwijl ze uitbreiden, slagen ze er ook in om diensten van topkwaliteit aan te bieden. Een geweldige klantenservice is iets anders waar u toegang toe heeft terwijl u uw website daar host.

Zoals je kunt zien, zijn zowel SiteGround als InMotion behoorlijk sterke alternatieven als het gaat om webhosting. Wat u hier moet doen, is rekening houden met elk klein detail en het hostingplan kiezen dat het beste bij uw website past.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map