WPEngine vs Cloudways – Welke beheerde WordPress-host is het beste?

01.06.2020
Hostingvergelijking 'WPEngine vs Cloudways – Welke beheerde WordPress-host is het beste?
0 16 мин.

wpengine-vs-cloudways


Bij het zoeken naar webhosts kunnen we vaak overweldigd raken door alle services die er zijn. Vooral wanneer we net beginnen of voor het eerst opschalen, kan het een nachtmerrie zijn om uit te zoeken bij welk bedrijf je moet gaan voor je webhosting.

Het is belangrijk om alle flitsende marketing te verwijderen en gericht te kijken naar wat uw website nodig heeft en hoe de verschillende bedrijven die er zijn u kunnen helpen om aan die behoeften te voldoen. Daarom hebben we een goede manier nodig om de basis te doorbreken en onszelf in hapklare stukken aan het probleem te laten wennen.

Om dit soort hapklare kijk te krijgen op waar we ons op moeten concentreren, zullen we vandaag twee hostingbedrijven bekijken en bekijken hoe ze naast elkaar staan. Dit proces doorlopen met verschillende websites is een uitstekende manier om kennis te maken met de branche en echt te zien wat elk bedrijf te bieden heeft.

Voor vandaag kijken we naar twee op WordPress gerichte hostingservices; WPEngine en Cloudways. Deze twee sites bieden beide zeer goed ontvangen en bekende services, beide met een unieke benadering van deze specifieke niche. Hoewel beide sites veel te bieden hebben, vooral wat betreft WordPress-functionaliteit, hebben ze zeker allebei een aantal punten die moeten worden verbeterd,.

Om ons op weg te helpen, zullen we WPEngine bespreken, wie ze zijn en waar ze over gaan.

Wat is WPEngine?

WordPress-software ondersteunt tegenwoordig veel websites. Veel hosts hebben er daarom voor gekozen om hun services te richten op het leveren van geoptimaliseerde WordPress-hostingservices, ontworpen om perfect samen te werken met WordPress-installaties en plug-ins. WPEngine is een van de toonaangevende WordPress-gerichte hosts op de markt.

Volgens de website van WPEngine is 30% van alle websites op het hele internet gebouwd met WordPress. Bovendien wordt 27% van de top 10.000 sites met verkeer ook aangedreven door WordPress. Deze cijfers brengen de realiteit van de levensvatbaarheid van WordPress als inhoudsplatform naar huis en goed gehoste WordPress-sites kunnen een enorme zegen zijn voor bepaalde soorten websites.

De verschillende plannen van WPEngine bieden een breed scala aan WordPress-georiënteerde statistieken en services en ze bieden een deskundig niveau van klantenondersteuning en gebruiksgemak, waardoor ze een zeer aantrekkelijke optie zijn voor nieuwkomers, terwijl ze nog steeds de kracht hebben die nodig is om aan de behoeften te voldoen van grotere websites.

Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende voordelen die WPEngine te bieden heeft.

Voordelen van WPEngine

 • WordPress-optimalisatie. WordPress is een krachtige tool die zeer goed presterende websites kan bouwen met veel functies en mogelijkheden voor contenthosting. Om ervoor te zorgen dat uw WordPress-site optimaal blijft presteren, zijn de serverhardware en functiesets van WPEngine ontworpen om zelfs de meest plug-in-zware WordPress-installaties aan te sturen. Hun opties voor zowel gedeelde als op VPS gebaseerde plannen zijn een goede zaak om in gedachten te houden, aangezien dit een grote hoeveelheid veelzijdigheid toevoegt aan de prijsstructuur en het schaalvermogen van WPEngine.
 • StudioPress-thema’s. Er zijn tal van premium-thema’s, waaronder mobiel-responsieve thema’s, beschikbaar via StudioPress. Het gebruik van deze thema’s met uw site geeft u een eenvoudig toe te passen functioneel en esthetisch voordeel ten opzichte van andere ontwerpers die hun eigen thema’s moeten creëren of extra moeten betalen voor premium thema’s via een andere service. Veel van deze StudioPress-thema’s worden geleverd met ingebouwde SEO- en beveiligingsfuncties.
 • Gereedheidsbeoordelingen. WPEngine heeft een deskundig team van experts tot hun beschikking om assessments op uw site uit te voeren om er zeker van te zijn dat het de vorm heeft van een schip voordat het live gaat. Dit kan een enorme attractie zijn voor mensen die net beginnen, of die veel experimenteren met het ontwerp en de functies van hun website. De tests zelf worden uitgevoerd door middel van code-compatibiliteitstests en site-staging.
 • WPEngine heeft veel inhoudsfuncties die gericht zijn op bepaalde geografische gebieden. Hiermee kunt u de manier aanpassen waarop mensen in verschillende delen van de wereld met uw inhoud omgaan, zodat u gemakkelijk een verbazingwekkend aantal lezers kunt bereiken met uw websitefunctionaliteit.
 • Klantenservice. De ondersteuning van WPEngine heeft geweldige klantrecensies en is beschikbaar via 24/7 telefonische en live chat-ondersteuning. Ze bieden ook een grote bibliotheek met leermiddelen die zijn ontworpen om nieuwe webontwerpers en ervaren veteranen te laten wennen aan het reilen en zeilen van de service.
 • Wereldwijde aanwezigheid. Met servers in de VS, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika is WPEngine in staat geweldige snelheden en toegankelijkheid van servers te bieden, ongeacht waar ter wereld u zich bevindt. Met dit soort wereldwijde aanwezigheid kan WPEngine u altijd de beste prestaties leveren voor de markt waarin u aanwezig en actief bent.
 • Breed scala aan partnerschappen. WPEngine werkt samen met een breed scala aan andere diensten en biedt daardoor een groot aantal innovaties. Hun verschillende partners zijn onder meer Amazon Web Services, Google Cloud en anderen. Al hun inhoud die via partnerschappen wordt geleverd, is geoptimaliseerd voor gebruik met WordPress en biedt veel extra functies die veel concurrenten niet kunnen evenaren.

Er is natuurlijk veel leuk aan de services van WPEngine. Ze hebben uitstekende klantenondersteuning, onboardingbronnen en een wereldwijde aanwezigheid die in principe goede prestaties garandeert en logisch is voor uw geografische markt.

Hun prijsstructuur is ook vrij veelzijdig, maar daar komen we zo op. Er zijn natuurlijk nog andere manieren waarop WPEngine niet zo gunstig is vergeleken met de concurrentie, en het zou geen goed idee zijn om beslissingen te nemen zonder ons onderzoek af te ronden.

Laten we daarom eens kijken naar de manieren waarop WPEngine de neiging heeft om tekort te schieten.

Nadelen van WPEngine

 • Minder veelzijdig dan sommige concurrenten. WPEngine biedt een breed scala aan pakketten die gespecialiseerd zijn voor gebruik met WordPress. Dit maakt ze erg veelzijdig en schaalbaar voor op WordPress gebaseerde websites, maar hun functionaliteit is niet zo aantrekkelijk voor websites die het WordPress-platform niet gebruiken. Aangezien beide sites die we vandaag bekijken, zijn gericht op WordPress-optimalisatie, is dit niet zo’n klein probleem, maar het kan nog steeds een goede zaak zijn om in de toekomst in gedachten te houden.
 • Omdat WPEngine zo’n breed scala aan functies biedt, soms via partnerschappen met andere services, kan het moeilijk zijn om aan sommige van hun interface en functies te wennen. Hoewel het systeem zo is ontworpen dat het gemakkelijk te gebruiken is, zijn er nog steeds aspecten die wat tijd vergen om effectief te leren gebruiken.
 • Enkele beperkingen. Om de beste snelheden en uptime op de markt te bieden, plaatst WPEngine enkele kleine beperkingen op de verschillende installaties en plug-ins die u voor uw WordPress-site kunt gebruiken. Hoewel dit vrij standaard is, en WPEngine in staat stelt om het soort eersteklas WordPress-optimalisatie te bieden waar ze bekend om staan, is het nog steeds een beetje teleurstellend als je met zo’n potentieel veelzijdig platform werkt.

Voor krachtige WordPress-hosting met een wereldwijde aanwezigheid en betaalbare prijspunten, is WPEngine een zeer concurrerende optie. Of je nu nieuw bent en wilt beginnen met het gebruik van hun gedeelde plannen, of een veteraan die zijn online aanwezigheid wil uitbreiden, WPEngine heeft veel bronnen en functies die je nodig hebt om je op weg te helpen.

Ook hun nadelen zijn niet al te vernietigend. De meeste zijn redelijk standaard als het gaat om op WordPress gebaseerde hostingservices. Dat gezegd hebbende, we zullen niet echt begrijpen hoe deze voor- en nadelen zich verhouden tot de concurrentie totdat we een blik werpen op het volgende bedrijf op de lijst.

Voor onze volgende look gaan we in op Cloudways en hoe ze verschillen van andere services op de hostingmarkt.

Wat is Cloudways?

Cloudways is een gebruiksvriendelijk beheerd cloudhostingplatform. Ze bieden een beheerde console voor het hosten van websites op cloudservers. Hoewel ze een breed scala aan services bieden, hebben ze een enorme focus op WordPress-hosting. Hun unieke model geeft ze ook nog een paar andere voordelen.

Hun daadwerkelijke cloudinfrastructuur wordt geleverd door derden zoals DigitalOcean, Vultr, Amazon en Google. Ze bieden ook een gratis migratie naar hun platform om hun team van experts uw server- en beveiligingsbeheer te laten behandelen, terwijl u zich concentreert op de delen van uw site die belangrijk zijn voor uw winst.

Een ander uniek kenmerk van Cloudways is hun pay-as-you-go-prijs. Ze hebben eigenlijk uurcontracten waarmee u hun diensten tot op het uur kunt betalen, dus u betaalt nooit voor diensten die u uiteindelijk niet gebruikt. Er zijn ook enkele andere interessante prijskenmerken, maar we kunnen deze zo meteen bereiken.

Laten we voorlopig eens kijken naar de verschillende voordelen die Cloudways ons kan bieden.

Voordelen van Cloudways

 • 5 verschillende cloudhostingservices. De hosting van Cloudways wordt feitelijk verzorgd door uw keuze uit een van de vijf externe bedrijven. De bedrijven zijn onder meer DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services en Google Cloud Platform. Door services van verschillende providers aan te bieden, kan Cloudways geweldige beveiligings- en serverbeheerfuncties, gebruiksvriendelijke interfaces en uitstekende klantenondersteuning bieden op basis van de cloudservice waarmee u besluit te gaan.
 • Makkelijk te gebruiken. Naast een uitgebreide kennisbank en blog met details over de ins en outs van hun service, heeft Cloudways ook een intuïtieve en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface die gemakkelijk op te halen is, zelfs voor onervaren webontwerpers. Dit is een leuke bijkomstigheid als je nieuw of minder ervaren bent als het gaat om hostingservices.
 • Klantenservice. Cloudways biedt goed beoordeelde klantenservice via 24/7 live telefoon of chat. Hoewel deze opties vrij standaard zijn voor de meeste hostingservices die hun zout waard zijn, is het nog steeds geruststellend om te weten dat u toegang heeft tot bekwame klantenondersteuning via de weg van uw keuze.
 • Snelle servers. Omdat de feitelijke cloudhostingservices van Cloudways worden aangeboden door enkele van de toonaangevende externe cloudhostingproviders, hebben ze zeer krachtige servers beschikbaar voor hun platform. Omdat ze zich kunnen concentreren op het beheer en de gebruikersinterface van hun service, is de uitbestede cloudhosting razendsnel en doet het uitstekend om up-to-date en concurrerend te blijven.
 • Gratis SSL-certificaten. Als een vrij standaard beveiligingsfunctie biedt Cloudways gratis SSL-certificaten voor websites die op hun platform worden gehost. Dit is een leuke bijkomstigheid, ook al is het een vrij standaardfunctie. SSL-certificaten zijn essentieel voor de beveiliging van uw website en het is altijd leuk om al deze dingen op één plek te krijgen in plaats van via derden te hoeven gaan.
 • Gratis WordPress caching plug-in. Cloudways heeft een ingebouwde cacheplug-in die werkt Vernis en biedt opties voor browsercaching. Hiermee kunt u uw site in de cache opslaan zonder naar een andere derde partij te gaan voor uw caching-services. U kunt de caching-opties ook beheren vanuit het WordPress-instellingenpaneel.
 • Pay-as-you-go-abonnementen. Cloudways biedt pay-as-you-go-abonnementen die per serveruur worden gefactureerd. Dit werkt een beetje anders dan realtime facturering per uur en websites die meer bronnen gebruiken, zullen meer per uur kosten dan bij een plan met een langere verbintenis. Dit is nog steeds een goede optie voor kleinere websites en het systeem is verrassend haalbaar voor nog grotere websites die niet veel zware plug-ins gebruiken.
 • Gratis proefperiode. Cloudways biedt een gratis proefperiode van 30 dagen aan voor hun diensten. Dit is een beetje anders dan de typische 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie die de meeste bedrijven bieden, omdat u geen geld hoeft te storten en er geen kans is dat u in rekening wordt gebracht voor niet-restitueerbare services. U heeft zelfs geen creditcard nodig om u aan te melden.
 • Klantverwijzingscommissie. Cloudways biedt een partnerprogramma waarmee gebruikers commissies kunnen innen voor het doorverwijzen van nieuwe klanten naar de service. Uw tijd kan waarschijnlijk beter worden besteed aan het ontwerpen of beheren van uw website en bedrijf, maar dit is een coole kleine gimmick die opvalt.
 • Gemakkelijke automatische updates. Met Cloudways kunt u eenvoudig automatische updates van uw WordPress-software plannen. Dit is een goede functie als onderdeel van hun “managed” label voor cloudhosting en maakt het gemakkelijker om uw website up-to-date te houden.
 • Onbeperkte applicaties op elk abonnement. Alle pakketten die door Cloudways worden aangeboden, bieden onbeperkte applicaties samen met uw WordPress-installatie. Dit is geweldig voor mensen die websites willen runnen met een grote verscheidenheid aan toepassingsgebaseerde functies. Extra applicaties zullen extra middelen gebruiken, en dit is belangrijk om in gedachten te houden als u hun pay-as-you-go-structuur overweegt.
 • Gratis migratie. Zoals elke goede webhost biedt Cloudways gratis migratie van uw website naar hun hostingplatform. Dit is een andere functie die redelijk standaard is bij elk gerenommeerd hostingplan, en het is meer een marketinggimmick dan een echte functie. Toch is het leuk om te voorkomen dat u uit eigen zak betaalt voor sitemigratie als dat niet nodig is.

Er is veel te waarderen aan Cloudways en ze hebben een unieke benadering om uitstekende cloudgebaseerde services te bieden. Hun services werken geweldig voor op WordPress gebaseerde websites, maar ze zijn niet zo beperkt in die niche als een gespecialiseerde service zoals WPEngine.

Het is duidelijk dat de slimme webdesigner uitstekend gebruik kan maken van de services van Cloudways, maar het is nog steeds belangrijk om enkele van hun tekortkomingen te bespreken voordat we verder gaan met onze overwegingen. Vervolgens zullen we enkele van de nadelen bekijken die met Cloudways gepaard gaan.

Nadelen van Cloudways

 • Geen domeinregistratie. Hoewel Cloudways uitstekende beheerde cloudhostingservices biedt via verschillende externe cloudhostingbedrijven, bieden ze geen registratie voor uw domeinnamen. Je zult je domein moeten registreren via een ander bedrijf, wat lastig kan zijn als je gewend bent om deze service van je hostingbedrijf te krijgen.
 • Geen e-mailhosting. Naast het ontbreken van domeinregistratie, biedt Cloudways ook geen e-mailadres en hostingservices. Dit is allemaal logisch als je nadenkt over de manier waarop hun cloudhosting wordt afgehandeld, maar het kan nog steeds teleurstellend zijn als je gewend bent al deze services op één plek te krijgen.
 • Ondersteuning kan moeilijk te bereiken zijn. Hoewel Cloudways goed beoordeelde klantenondersteuning heeft op verschillende manieren, zijn er enkele meldingen van trage responstijden via de telefoon of via livechat. Het is jammer, maar het is een vrij veel voorkomende tekortkoming, zelfs bij bedrijven met een uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice.

Net als bij WPEngine zijn deze nadelen niet al te groot. Ze zijn echter nog steeds belangrijk om in gedachten te houden, vooral als we doorgaan naar de laatste fasen van onze beslissing.

Vervolgens zullen we deze twee bedrijven opsplitsen en kijken hoe ze specifiek in drie verschillende categorieën worden vergeleken. We gaan kijken hoe deze twee bedrijven presteren op het gebied van functionaliteit, ondersteuning, en prijs.

Vergelijking van functionaliteit

Zowel WPEngine als Cloudways bieden uitstekende ondersteuning voor op WordPress gebaseerde websites en zijn veelzijdig genoeg voor zowel kleine als grootschalige websites. De functionaliteit van WPEngine is iets beperkter, omdat het veel meer gericht is op op WordPress gebaseerde websites. De hosting van Cloudways is ook een beetje uniek, met cloud-hosting van derden.

Over het algemeen hebben beide websites een wereldwijde aanwezigheid en vergelijkbare functionaliteit als ze puur naar hun WordPress-mogelijkheden kijken. Cloudways heeft een paar extra interessante freebies, zoals hun proef- en cacheplug-in. Hoewel ze misschien niet dezelfde bibliotheek met leermiddelen hebben als WPEngine, lijkt Cloudways een zeer sterke optie te blijven voor nieuwere en kleinschalige klanten.

De functionaliteit alleen is een beetje vaag zonder naar prijs te kijken, dus we komen hierop terug en bekijken nu hoe deze twee bedrijven ondersteuning aanpakken.

Steunvergelijking

Beide bedrijven hebben de klantenondersteuning zeer goed beoordeeld. Omdat Cloudways zijn managed hosting-services via derden aanbiedt, kan het een beetje ingewikkeld zijn en kunt u vaker klantenondersteuning gebruiken. Dat gezegd hebbende, vereenvoudigt hun managed hosting-model veel van de meer technische aspecten van serverbeheer en beveiliging.

WPEngine biedt daarentegen klantenondersteuning via dezelfde wegen en heeft een zeer vergelijkbare reputatie voor de effectiviteit van hun ondersteuningsteam. Dit is nog steeds een beetje moeilijk te beoordelen, aangezien beide bedrijven uitstekend ondersteuningsteams hebben ontvangen, maar een kleine reputatie hebben vanwege de trage responstijden.

Prijsvergelijking

Dit is het make-or-break-moment voor veel klanten. Zonder naar de prijs te kijken, is het onmogelijk om echt te beoordelen hoe effectief een bepaalde hostingservice is. De prijsstructuur van Cloudways is vrij complex, omdat ze hun clouddiensten aanbieden via een reeks van externe bedrijven, maar we zullen een uitgebreid overzicht van de prijzen van beide bedrijven vergelijken, maar toch.

 • WPEngine obiedt ‘opstart’-plannen vanaf $ 35 per maand,’ groei’-plannen vanaf $ 115 per maand, ‘schaal’-plannen vanaf $ 290 per maand en aangepaste plannen voor mensen die nog meer schaal en betrouwbaarheid nodig hebben.
  • De prijzen lijken misschien een beetje hoog in vergelijking met die van Bluehost, maar de functionaliteit is veel veelzijdiger. Het “opstart” -plan biedt u 25.000 bezoeken, 10 GB opslag, 50 GB aan maandelijkse bandbreedte en 1 website. Het gooit ook het Genesis Framework, StudioPress Themes en ondersteuningsopties in die ik eerder noemde.
  • Het ‘groei’-plan brengt dit naar 100.000 bezoeken, 20 GB opslag, 200 GB maandelijkse bandbreedte en 5 sites.
  • Het ‘schaal’-plan is maar liefst $ 290 per maand en omvat 400.000 bezoeken, 30 GB opslag, 400 GB bandbreedte en 15 websites.
  • Ze hebben ook een “aangepast” plan voor mensen die veel krachtigere websites nodig hebben. Dit brengt de bezoeken in de miljoenen, de opslag in het 1 TB-gebied, de bandbreedte boven 400 GB per maand en tot 25 websites.
 • Cloudways werkt een beetje anders en heeft verschillende prijsstructuren op basis van de externe hostingservice die u uiteindelijk kiest. De bedrijven die hun cloudhosting aanbieden via Cloudways zijn onder meer DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services en Google Cloud Platform.
  • De prijsklassen en mogelijkheden van deze verschillende diensten variëren. De goedkoopste is DigitalOcean en de duurste is Amazon Web Services.
  • Voor DigitalOcean beginnen de abonnementen bij $ 10 per maand ($ 0,0139 per uur) en bevatten 1 GB RAM, 1 kernprocessor, 25 GB opslag en 1 TB bandbreedte.
  • Deze abonnementen lopen helemaal op tot $ 1035 per maand ($ 1,4375 per uur), wat je 192 GB RAM, 32 kernprocessor, 3840 GB opslagruimte en 12 TB bandbreedte oplevert.

Voor Amazon beginnen de plannen bij $ 34,91 per maand (0,0485 per uur), wat je 1,75 GB RAM, 1vCPU-processor, 4GB opslagruimte en 2GB bandbreedte oplevert.

 • Deze abonnementen lopen uiteen tot $ 3058,26 per maand ($ 2,2476 per uur), inclusief 256 GB RAM, 64vCPU-processor, 4 GB opslag en 2 GB bandbreedte.

Over het algemeen zijn de prijsklassen veel gevarieerder met Cloudways en er zijn ook enkele interessante weetjes. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de DigitalOcean-abonnementen veel betere opslag en bandbreedte bieden, maar het is belangrijk op te merken dat dit startprijzen zijn voor deze abonnementen, en dat extra ruimte of bandbreedte ook kan worden gekocht.

Het inpakken

Uiteindelijk lijkt het erop dat WPEngine waarschijnlijk de betere optie is voor nieuwkomers en kleinschalige websites, vanwege hun prijspunten en gebruiksgemak. Als je groter bent, heeft Cloudways een waanzinnig aantal opties in al zijn plannen en veel goede ondersteuningsfuncties om je te helpen je webbronnen te schalen en te beheren.

Zoals altijd, laat het ons weten als u opmerkingen heeft of iets wilt aangeven dat we hebben gemist!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector