WPEngine vs Flywheel – Wat is de best beheerde WordPress-host?

01.06.2020
Hostingvergelijking 'WPEngine vs Flywheel – Wat is de best beheerde WordPress-host?
0 15 мин.

wpengine-vliegwiel


Of u nu een hobbyist bent die begint met zijn eerste website of een ondernemer die opschaalt naar zijn 1000e, het kiezen van een webhost kan een belangrijke beslissing zijn. Door ervoor te zorgen dat de host die u kiest de kracht en ondersteuning heeft die u nodig heeft voor de juiste prijs, wordt het hele proces een stuk eenvoudiger.

Maar hoe kunnen we door alle marketingjargon en speciale aanbiedingen verspreid over het internet bladeren? Er duiken voortdurend nieuwe hosts op die beloften doen over hun uptime en serverhardware, en ook nieuwe hosts strijden constant om onze aandacht.

Wat we moeten doen, is goed en gericht kijken wat onze website nodig heeft en hoe de verschillende hostingdiensten op de markt in die behoeften kunnen voorzien. Een van de beste manieren om dit te doen, is door u te concentreren op twee specifieke bedrijven en hun verschillende functies en prijspunten te vergelijken om te bepalen welke de superieure keuze is.

Vandaag bekijken we twee op WordPress gerichte hostingservices; WPEngine en vliegwiel. Deze twee hosts bieden gespecialiseerde hosting aan die is ontworpen voor gebruik met WordPress. Hoewel beide sites zijn ontworpen om de beste snelheden op de markt te bieden met veelzijdige prijsstructuren die zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen, zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee die uw hostingbeslissing kunnen maken of breken.

Om ons op weg te helpen, gaan we kijken naar WPEngine, wie ze zijn en waar ze over gaan.

Wat is WPEngine?

WordPress is een krachtig hulpmiddel voor webontwerpers. Hiermee kunnen ze eenvoudig websites maken en beheren die een breed scala aan inhoud kunnen hosten en weergeven. WPEngine is een van de toonaangevende op WordPress gebaseerde hosts die momenteel op de hostingmarkt beschikbaar zijn.

Volgens de eigen website van WPEngine is 30% van alle websites gebouwd met WordPress en wordt 27% van de top 10.000 websites door verkeer aangedreven door WordPress. Dit laat echt zien hoe WordPress een zeer effectief hulpmiddel kan zijn voor een grote verscheidenheid aan websites.

De verschillende plannen van WPEngine bieden een gevarieerd aanbod van voor WordPress geoptimaliseerde services en ze bieden ook een deskundig niveau van klantenondersteuning. Hun gebruiksvriendelijke interface en bibliotheek met toegankelijke kennis maken het leren gebruiken van het platform een ​​fluitje van een cent.

Om echt een goed beeld te krijgen van wat WPEngine te bieden heeft, laten we een paar voor- en nadelen bekijken.

Voordelen van WPEngine

 • WordPress-optimalisatie. WordPress is een krachtige tool die zeer goed presterende websites kan bouwen met veel functies en mogelijkheden voor contenthosting. Om ervoor te zorgen dat uw WordPress-site optimaal blijft presteren, zijn de serverhardware en functiesets van WPEngine ontworpen om zelfs de meest plug-in-zware WordPress-installaties aan te sturen. Hun opties voor zowel gedeelde als op VPS gebaseerde plannen zijn een goede zaak om in gedachten te houden, aangezien dit een grote hoeveelheid veelzijdigheid toevoegt aan de prijsstructuur en het schaalvermogen van WPEngine.
 • StudioPress-thema’s. Er zijn tal van premium-thema’s, waaronder mobiel-responsieve thema’s, beschikbaar via StudioPress. Het gebruik van deze thema’s met uw site geeft u een eenvoudig toe te passen functioneel en esthetisch voordeel ten opzichte van andere ontwerpers die hun eigen thema’s moeten creëren of extra moeten betalen voor premium thema’s via een andere service. Veel van deze StudioPress-thema’s worden geleverd met ingebouwde SEO- en beveiligingsfuncties.
 • Gereedheidsbeoordelingen. WPEngine heeft een deskundig team van experts tot hun beschikking om assessments op uw site uit te voeren om er zeker van te zijn dat het de vorm heeft van een schip voordat het live gaat. Dit kan een enorme attractie zijn voor mensen die net beginnen, of die veel experimenteren met het ontwerp en de functies van hun website. De tests zelf worden uitgevoerd door middel van code-compatibiliteitstests en site-staging.
 • WPEngine heeft veel inhoudsfuncties die gericht zijn op bepaalde geografische gebieden. Hiermee kunt u de manier aanpassen waarop mensen in verschillende delen van de wereld met uw inhoud omgaan, zodat u gemakkelijk een verbazingwekkend aantal lezers kunt bereiken met uw websitefunctionaliteit.
 • Klantenservice. De ondersteuning van WPEngine heeft geweldige klantrecensies en is beschikbaar via 24/7 telefonische en live chat-ondersteuning. Ze bieden ook een grote bibliotheek met leermiddelen die zijn ontworpen om nieuwe webontwerpers en ervaren veteranen te laten wennen aan het reilen en zeilen van de service.
 • Wereldwijde aanwezigheid. Met servers in de VS, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika is WPEngine in staat geweldige snelheden en toegankelijkheid van servers te bieden, ongeacht waar ter wereld u zich bevindt. Met dit soort wereldwijde aanwezigheid kan WPEngine u altijd de beste prestaties leveren voor de markt waarin u aanwezig en actief bent.
 • Breed scala aan partnerschappen. WPEngine werkt samen met een breed scala aan andere diensten en biedt daardoor een groot aantal innovaties. Hun verschillende partners zijn onder meer Amazon Web Services, Google Cloud en anderen. Al hun inhoud die via partnerschappen wordt geleverd, is geoptimaliseerd voor gebruik met WordPress en biedt veel extra functies die veel concurrenten niet kunnen evenaren.

De functionaliteit en ondersteuning van WPEngine zijn echt een goede optie voor zowel nieuwkomers als ervaren webdesigners. Hun wereldwijde aanwezigheid en leermiddelen maken hun platform zeer veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Ze hebben ook veel opties voor mensen die hun online aanwezigheid willen vergroten.

Zonder de prijs te bekijken, kan het moeilijk zijn om een ​​goed idee te krijgen van hoe deze functies zich verhouden tot de concurrentie, maar we kunnen dat in een oogwenk bespreken. Er zijn zeker enkele nadelen die bij deze pro’s passen, en het is altijd een goed idee om ons onderzoek af te ronden voordat we beslissen.

Vervolgens gaan we kijken hoe WPEngine vaak tekort schiet in vergelijking met de concurrentie.

Nadelen van WPEngine

 • Minder veelzijdig dan sommige concurrenten. WPEngine biedt een breed scala aan pakketten die gespecialiseerd zijn voor gebruik met WordPress. Dit maakt ze erg veelzijdig en schaalbaar voor op WordPress gebaseerde websites, maar hun functionaliteit is niet zo aantrekkelijk voor websites die het WordPress-platform niet gebruiken. Aangezien beide sites die we vandaag bekijken, zijn gericht op WordPress-optimalisatie, is dit niet zo’n klein probleem, maar het kan nog steeds een goede zaak zijn om in de toekomst in gedachten te houden.
 • Omdat WPEngine zo’n breed scala aan functies biedt, soms via partnerschappen met andere services, kan het moeilijk zijn om aan sommige van hun interface en functies te wennen. Hoewel het systeem zo is ontworpen dat het gemakkelijk te gebruiken is, zijn er nog steeds aspecten die wat tijd vergen om effectief te leren gebruiken.
 • Enkele beperkingen. Om de beste snelheden en uptime op de markt te bieden, plaatst WPEngine enkele kleine beperkingen op de verschillende installaties en plug-ins die u voor uw WordPress-site kunt gebruiken. Hoewel dit vrij standaard is, en WPEngine in staat stelt om het soort eersteklas WordPress-optimalisatie te bieden waar ze bekend om staan, is het nog steeds een beetje teleurstellend als je met zo’n potentieel veelzijdig platform werkt.

Zoals u kunt zien, is er hier niets belangrijks dat de juiste klant echt zou afschrikken. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u met WPEngine zou gaan, maar zonder te kijken naar wat andere bedrijven te bieden hebben, is het moeilijk om een ​​goed idee te krijgen van hoe WPEngine het doet.

WPEngine lijkt een goede optie voor kleinschalige websites en nieuwkomers, omdat ze dingen bieden zoals gedeelde plannen en een kennisbank om u op weg te helpen. Dat gezegd hebbende, ze hebben nog steeds veel mogelijkheden voor schaalvergroting waar we aan kunnen beginnen zodra we de prijs hebben bekeken.

Voor nu schakelen we van versnelling en bekijken we Flywheel.

Wat is vliegwiel?

Flywheel biedt beheerde WordPress-hosting “gebouwd voor iedereen die prachtige sites maakt”. Hun krachtige WordPress-platform belooft veel van het gedoe met hosting te verwijderen door uw processen te stroomlijnen. Ze zijn in 2012 gestart met een missie om het leven van webontwerpers overal die WordPress gebruiken te verbeteren.

Ze bieden een breed scala aan pakketten die zijn ontworpen voor gestroomlijnde en beheerde WordPress-hosting. Ze hebben ook enkele opties die zijn ontworpen voor website-resellers, wat een leuke bijkomstigheid is. Ze hebben een heleboel gratis demo- en staging-functies waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw website goed werkt voordat deze live gaat, wat ook een ander leuk kleinigheidje is om mee te gaan met het hele pakket.

Omdat Flywheel meer gericht is op beheerde WordPress-hosting, die veel van de functies en taken stroomlijnt die nodig zijn voor het onderhouden van een WordPress-site, is het een beetje anders dan WPEngine. Om een ​​goed beeld te krijgen van de verschillen tussen de twee bedrijven, gaan we enkele voor- en nadelen van Flywheel bespreken.

Voordelen van vliegwiel

 • Cloudgebaseerde infrastructuur. Flywheel heeft een cloudgebaseerde hostinginfrastructuur, mogelijk gemaakt door Google Cloud. Dit geeft u zeer krachtige hostingmogelijkheden in een beheerde suite, waardoor een groot deel van het proces wordt gestroomlijnd en alle kracht wordt geleverd die uw site nodig heeft.
 • Wereldwijde aanwezigheid. Flywheel heeft servers in Azië, Noord-Amerika en Europa, zodat ze u snelle hostingservices kunnen bieden op basis van waar in de wereld u woont. Hun wereldwijde aanwezigheid is niet zo ontwikkeld als WPEngine en ze missen de verschillende geotargetingfuncties die het echt speciaal maken, maar dit is nog steeds een aantrekkelijke optie.
 • 30-dagen geld terug garantie. Zoals alle goede gastheren, biedt Flywheel een terugbetaling voor gekochte services als u binnen 30 dagen annuleert voor jaarlijkse abonnementen. Dit is ook een vrij standaardfunctie, maar het is leuk als je geïnteresseerd bent in het minimaliseren van het risico om Flywheel eens te proberen. Het is altijd een goed idee om ook hun restitutiebeleid op hun website te bekijken.
 • Kennis basis. Hoewel het een niet zo diverse kennisbibliotheek is als WPEngine te bieden heeft, heeft Flywheel regelmatig artikelen en blogposts over verschillende functies en tips met betrekking tot hun platform. Het is niet helemaal te vergelijken met een echte kennisbibliotheek die is ontworpen om nieuwe gebruikers aan het platform te laten wennen, maar het is in ieder geval leuk om wat literatuur te hebben met betrekking tot de hostingfuncties.
 • Vernis caching engine. Flywheel-hosting wordt aangedreven door de Varnish-cacheserver en biedt snelle, op geheugen gebaseerde HTTP-versnelling, aangepast om geweldig samen te werken met WordPress. De vernis caching-engine is een bekende en betrouwbare caching-oplossing die belooft websites tot 1000% te versnellen door webpagina’s efficiënt en effectief te cachen.
 • 9% uptime. Flywheel garandeert een uptime van 99,9%, wat prettig is voor websites die gevoelig zijn voor downtime of voor het hosten van content in het algemeen. Tijd is tenslotte geld. Sommige beoordelingen beweren dat ze na 9 maanden dienst 100% uptime hebben gehad.
 • Demosites gratis en betaal wanneer ze live gaan. Met de demo-functie van Flywheel kunt u uw website demonstreren om ervoor te zorgen dat deze goed werkt voordat deze live gaat. Je hebt ook de mogelijkheid om te betalen zodra de site live gaat, zodat je je site gratis kunt demonstreren. Dit is leuk voor gebruikers die veel experimenteren met hun inhoud.
 • Website klonen. Met Flywheel kun je hele websites klonen in plaats van elke keer dat je een nieuwe wilt maken, helemaal nieuwe te maken. Deze functie heeft een breed scala aan toepassingen en is met name aantrekkelijk voor website-doorverkoop of ontwerpers die hun websites verkopen nadat ze deze hebben ontworpen.
 • Gratis migratie. Zoals elke goede webhost biedt Flywheel gratis migratie naar zijn hostingplatform. Dit is geweldig als je een website klaar hebt om te migreren van een host waar je niet blij mee bent, maar het is niet zo erg als je net begint. Het is nog steeds een goede optie om beide kanten op te gaan.
 • Website enscenering. Flywheel biedt website-staging-services die zijn ontworpen om problemen met uw website en alle functies op te lossen voordat deze live gaat. Dit is een leuke functie om mee te gaan met de bovengenoemde demo-functies. Over het algemeen kunnen deze functies Flywheel een zeer vriendelijke website maken voor nieuwe gebruikers en mensen die veel experimenteren met hun website-ontwerp.

Net als bij WPEngine is er veel om van te houden. Hun cloudgebaseerde infrastructuur maakt hun hosting zeer krachtig tegen een zeer concurrerende prijs die we in een oogwenk zullen doornemen. Voor nu gaan we verder en bekijken we een paar manieren waarop Flywheel de neiging heeft om tekort te schieten in vergelijking met de concurrentie.

Nadelen van Flywheel

 • Geen telefonische ondersteuning. Flywheel biedt 24/7 ondersteuning via live chat en ticketsysteem, maar heeft geen optie voor telefonische ondersteuning. Dit kan een beetje frustrerend zijn, vooral voor nieuwere gebruikers die de ondersteuningsfuncties mogelijk meer moeten gebruiken dan andere gebruikers.
 • Relatief gebrek aan hardwaretransparantie. Dit is een beetje een kieskeurige klacht, maar het is niet eenvoudig om een ​​idee te krijgen van de hardware die de infrastructuur achter de hostingdiensten van Flywheel aandrijft. Aangezien de infrastructuur echter wordt aangedreven door Google Cloud, is het zeer waarschijnlijk dat het een van de beste hardware in de branche is.
 • Gebrek aan gedeelde, VPS en speciale plannen. Flywheel is een cloudgebaseerde service en ze hebben geen gedeelde hostingplannen, plannen die VPS gebruiken of plannen die speciale servers aanbieden. Dit is prima voor websites en bedrijfsmodellen die zijn gebouwd rond cloudgebaseerde services, maar het kan een beetje beperkend zijn voor kleinere sites of gebruikers die VPS willen gebruiken.

Net als bij WPEngine zijn de nadelen niet zo groot, en het hangt er echt van af wat voor soort website je wilt bouwen als je met Flywheel gaat of niet. Het gebrek aan telefonische ondersteuning is echter behoorlijk vernietigend en dient om Flywheel minder aantrekkelijk te maken voor nieuwere gebruikers of kleinschalige bedrijven.

In combinatie met het ontbreken van gedeelde plannen, maakt dit Flywheel qua schaal zeer beperkt in vergelijking met WPEngine. Dat gezegd hebbende, we zullen niet echt een goed idee krijgen van hoe deze twee sites zich opstapelen totdat we kijken hoe al deze functies naast elkaar worden vergeleken.

Vervolgens bekijken we beide bedrijven in drie categorieën: functionaliteit, ondersteuning, en prijs.

Vergelijking van functionaliteit

Hoewel Flywheel duidelijk over de kracht van de cloudservices van Google beschikt, is WPEngine wereldwijd aanwezig die Flywheel overtreft, en een kennisbank om nieuwe gebruikers aan hun service te laten wennen. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat Flywheel geen gedeelde, VPS- of speciale plannen biedt.

Dit zal gemakkelijker te beoordelen zijn als we naar de prijs kijken, maar het lijkt erop dat WPEngine Flywheel waarschijnlijk verslaat in termen van kleinschalige functionaliteit en opties. Flywheel heeft nog steeds een breed scala aan interessante tools en opties tot zijn beschikking en blijft een krachtige optie voor webontwerpers die weten wat ze doen.

Uiteindelijk hangt het af van wat uw website nodig heeft. Vervolgens gaan we kijken naar ondersteuning.

Steunvergelijking

WPEngine heeft zeer goede recensies van klanten over haar klantenondersteuning. Ze bieden ook hun ondersteuning via 24/7 livechat en via de telefoon. Er zijn altijd enkele recensies online die enige ontevredenheid tonen over de klantenservice, maar WPEngine heeft een heel mooi trackrecord.

De olifant in de kamer hier is dat Flywheel geen telefonische ondersteuning biedt. Dit kan erg frustrerend zijn voor nieuwere gebruikers of gebruikers die gewend zijn om rechtstreeks telefonisch te handelen, in het algemeen. De voor de hand liggende winnaar in deze vergelijking is WPEngine, vanwege het gebrek aan telefonische ondersteuning van Flywheel en de relatief goede reputatie van WPEngine op het gebied van klantenondersteuning.

Voordat we onze definitieve beslissing nemen, gaan we eindelijk naar de prijs kijken.

Prijsvergelijking

Dit is de make-or-break-factor voor veel gebruikers. Het heeft geen zin om te betalen voor de beste services die er zijn als ze niet passen bij de behoeften en het budget van uw website. Beide bedrijven hebben zeer verschillende betalingsplannen en opties zijn beschikbaar op basis van de functies die u nodig heeft.

 • WPEngine obiedt ‘opstart’-plannen vanaf $ 35 per maand,’ groei’-plannen vanaf $ 115 per maand, ‘schaal’-plannen vanaf $ 290 per maand en aangepaste plannen voor mensen die nog meer schaal en betrouwbaarheid nodig hebben.
  • De prijzen lijken misschien een beetje hoog in vergelijking met die van Bluehost, maar de functionaliteit is veel veelzijdiger. Het “opstart” -plan biedt u 25.000 bezoeken, 10 GB opslag, 50 GB aan maandelijkse bandbreedte en 1 website. Het gooit ook het Genesis Framework, StudioPress Themes en ondersteuningsopties in die ik eerder noemde.
  • Het ‘groei’-plan brengt dit naar 100.000 bezoeken, 20 GB opslag, 200 GB maandelijkse bandbreedte en 5 sites.
  • Het ‘schaal’-plan is maar liefst $ 290 per maand en omvat 400.000 bezoeken, 30 GB opslag, 400 GB bandbreedte en 15 websites.
  • Ze hebben ook een “aangepast” plan voor mensen die veel krachtigere websites nodig hebben. Dit brengt de bezoeken in de miljoenen, de opslag in het 1 TB-gebied, de bandbreedte boven 400 GB per maand en tot 25 websites.
 • Vliegwiel biedt een breed scala aan plannen voor een breed scala aan weegschalen. Hun goedkoopste plannen beginnen bij $ 14 per maand en de duurste beginnen bij $ 229 per maand. Ze hebben ook opties voor op maat gemaakte plannen als u meer stroom nodig heeft dan wat hun voorverpakte plannen kunnen bieden.
  • Hun Tiny-abonnement geeft je 1 WordPress-installatie, 5.000 maandelijkse bezoeken, 5GB schijfruimte en 250GB bandbreedte. Het persoonlijke plan verhoogt dit tot 25.000 maandelijkse bezoeken, 10 GB schijfruimte en 500 GB bandbreedte. Het Professional-abonnement kost $ 69 per maand en hoger en levert 100.000 maandelijkse bezoeken, 20 GB schijfruimte en 1 TB bandbreedte op.
  • Voor plannen met iets meer power hebben ze het Freelance plan. Vanaf $ 92 per maand, inclusief 10 installaties, 150.000 bezoeken, 40 GB aan ruimte en 4 TB aan bandbreedte. Het plan van het Agency verhoogt dit tot 30 installaties, 600.000 bezoeken, 120 GB aan ruimte en 8 TB aan bandbreedte, voor $ 229 per maand.
  • De aangepaste abonnementen bieden meer dan 30 installaties, miljoenen maandelijkse bezoeken, aangepaste schijfruimte en bandbreedte en alle andere functies die zijn opgenomen in hun andere abonnementen.

De prijzen zijn hier zeer vergelijkbaar en beide sites bieden een krachtige en diverse reeks functies die in staat zijn om aan de behoeften van een breed scala aan websites te voldoen. Over het algemeen blijft WPEngine de voorloper voor kleinere websites, ondanks de hogere prijs op kleinere schaal. Dit komt door de ondersteuning en kennisbasis die beschikbaar is via WPEngine die Flywheel niet biedt.

Zoals altijd, als je zelf een paar gedachten hebt en het gevoel hebt dat we iets hebben gemist, laat het ons dan weten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector