BlueHost vs A2Hosting – Vilken webbhotell är bäst?

01.06.2020
Värdjämförelse 'BlueHost vs A2Hosting – Vilken webbhotell är bäst?
0 19 мин.

Bluehost-vs-A2Hosting


Webbhotell är en snabbt växande industri som utgör en enorm hörnsten i dagens affärsekonomi. En närvaro online är bröd och smör för många affärsmodeller i dessa dagar, och även utanför affärsvärlden köper oberoende hobbyister och bloggare också upp domäner med rekordhastighet.

Med en hälsosam marknad kommer hälsosamma alternativ. Det finns en myriad av värdtjänster både bra och dåliga till vårt förfogande som webbdesigners. Hur kan vi gå åt att välja den perfekta för vår webbplats? Att välja igenom alla olika rabatter och erbjudanden kan vara ont, särskilt för någon nyare.

Så vi kommer att ta en fokuserad titt på två företag sida vid sida och jämföra dem direkt. Detta hjälper oss att få en mer exakt bild av hur de två företagen jämför med varandra och deras andra konkurrenter. Förhoppningsvis hamnar vi med en idé om vilken som är bäst lämpad att hålla värd för vår webbplats.

Idag tittar vi på BlueHost och A2Hosting. Båda företagen är välkända i branschen och erbjuder ett expansivt utbud av konkurrenskraftiga funktioner. Med det sagt finns det några viktiga skillnader mellan de två, så låt oss dyka rätt in och börja med en allmän titt på Bluehost.

Vad är BlueHost?

Bluehost är ett välkänt värdföretag som grundades 2003 av Mike Heaton. Efter starten blev de snabbt ett av de mest pålitliga namnen i branschen, och idag är de värd för över 2 miljoner webbplatser tillsammans med sina systerwebbplatser Hostmonster, FastDomain och iPage.

Totalt sett är Bluehost känd för pålitlighet, användbarhet och utmärkt kundservice. Vissa av deras tekniska specifikationer eller mer avancerade funktioner kan ha en tendens att hålla sig bakom jämfört med några av sina konkurrenter, men de är ett mycket attraktivt alternativ för nyare användare eller personer som letar efter något i mindre skala.

Deras planer är prisvärda, men tenderar att ha strikta begränsningar vid de lägre prispunkterna. Vi kommer att gå igenom detta på en minut, för nu ska vi bara titta på Bluehosts fördelar och nackdelar.

Fördelar med BlueHost

 • Bluehost har levererat konkurrenskraftig webbhotell i över 15 år. De har byggt upp ett rykte för sig själva som en pålitlig värd med utmärkta inlärningsresurser. Detta är ett rykte de kommer att vilja skydda. Det har förekommit några hicka under åren (mer om detta senare) men inget så viktigt att plåga deras namn.
 • Lärande resurser. Bluehost har en utmärkt mängd kunskap som de ställer till ditt förfogande. Att lära sig använda sin plattform är en bris, och alla möjliga frågor du har kan besvaras; antingen genom deras utmärkta resurser ombord och inlärning, eller av en av deras förtjusande representanter för kundservicen.
 • Speciella erbjudanden. Som alla bra webbhotell erbjuder Bluehost alltid specialerbjudanden och rabatter på många av dess funktioner och planer. Det här är kanske inte så mycket för dig om du inte är intresserad av att spara pengar. Dessa erbjudanden tenderar att förändras ofta, så att göra din egen forskning är nyckeln.
 • Kundsupport. Som jag sa tidigare är Bluehost allmänt känt för att ha ett utmärkt kundsupportteam. De erbjuder support dygnet runt via telefon och även via livechatt, även om chatten är begränsad. Även om de kan ha färre supportmöjligheter än andra företag granskas deras faktiska supportteam och tjänster mycket högt av kunder. Sammantaget kan det vara svårt att bedöma stöd om du inte är den typ av person som behöver mycket av det, men för människor som gillar att ha lite stöd på sin sida är detta definitivt en mycket attraktiv funktion.
 • Pengar tillbaka garanti. Bluehost erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti på sina tjänster. Om du inte gillar dina tjänster kan du avbryta inom 30 dagar för en full återbetalning. Garantier som detta är ganska standard, och Bluehost’s är faktiskt kortare än mycket av konkurrensen; men detta är fortfarande en fin touch för de som vill minimera sin risk.
 • Resurser med stora namn. Att vara ett stort namnföretag ger Bluehost några speciella privilegier. De har många resurser till sitt förfogande att ägna åt för att se till att deras kunder är nöjda. Användare tenderar att känna sig som hemma med Bluehost, och deras stora namn rykte visar i sina tjänster och pålitlighet.
 • Bluehost är ett erkänt namn i användbarhet så långt webbhotell går. Deras gränssnitt drivs av industristandarden cPanel, som är känt för dess användbarhet och enkelhet. Det faktum att det också är industristandard innebär att du kan använda de färdigheter du lär dig om det i framtida ansträngningar som använder samma gränssnitt. Tillsammans med deras onboarding-resurser och kundservice gör detta Bluehost till en bra-brainer för nyare användare eller personer med mindre webbplatser.

Dessa är de främsta fördelarna med Bluehost. Även om det inte finns mycket här att wow oss, ger de definitivt ett löfte om tillförlitlighet och enkelhet. Totalt sett tenderar Bluehost att vara ett bra alternativ för mindre projekt på webbplatsen eller för människor som fortfarande lär sig repen som webbdesigner..

Så nu när vi har tittat på Bluehosts proffs bör vi ta en titt på nackdelarna.

Nackdelar med BlueHost

 • Även om Bluehost erbjuder mycket konkurrenskraftiga kapacitet jämfört med dess konkurrens, är deras faktiska serverspecifikationer inget för speciellt jämfört med några av de snabbare värdarna. I slutändan innebär detta bara en liten hastighetsminskning, så länge du kör en relativt liten webbplats. Användare som vill driva större webbplatser eller som litar på att deras webbplats är den snabbaste kanske vill leta någon annanstans.
 • Även om Bluehosts prissättning är mycket konkurrenskraftig är vissa av dess prispunkter lite dyra för de funktioner som de tillhandahåller. Detta gäller särskilt för några av de billigare planerna, tro det eller ej, eftersom det finns så stränga begränsningar för många kapaciteter i lägre prisplanerna.
 • Som jag har sagt ovan sätter Bluehost många begränsningar för sina användare, särskilt vid lägre prispunkter. Deras billigaste plan är bara riktigt användbar för en enda liten webbplats utan specialfunktioner. Det här kommer inte att vara så mycket viktigt för dig om du planerar att gå med en högre plan, eller om begränsningarna inte påverkar den typ av webbplats du tänker göra.
 • Problem med stora namn. Att vara ett erkänt namn i branschen kan ha sina fallgropar. Även om Bluehosts kundtjänsteam rekommenderas starkt av användarrecensioner, kan deras faktiska supportlinje ibland ha långa väntetider. Att vara ett stort namn gör också företaget ett mål för cyberattacker.

Det finns också frågan om vissa cybersäkerhetsproblem Bluehost har haft tidigare. Även om evenemang som detta kan vara en enorm röd flagga för vissa kunder, har Bluehost visat sig vara en pålitlig och konkurrenskraftig webbhotell under de senaste åren, och är fortfarande ett attraktivt alternativ för många användare.

Så nu när vi har tittat på Bluehost, låt oss titta på A2Hosting.

Vad är A2Hosting?

A2hosting är ett oberoende Linux-värdföretag som lovar kvalitet och prisvärdhet. De erbjuder VPS, delade, återförsäljare och dedikerade värdplaner, och de påstår sig vara en av de snabbast växande oberoende värdarna i branschen.

Det finns många saker som sticker ut med A2hosting strax utanför fladderträet; men för att få en fokuserad uppfattning om vad de kan göra för oss kommer vi att titta på några av deras för- och nackdelar.

Fördelar med A2Hosting

 • Obegränsad lagring. A2Hosting erbjuder obegränsad lagring, även i sina lägre prisplaner. Detta är ett stort plus jämfört med Bluehost, vilket begränsar lagring även på deras dyraste planer. Om du inte planerar att ha en stor webbplats med många appar eller andra saker kommer detta inte att vara en stor sak för dig, men det är fortfarande ett stort plus jämfört med Bluehost.
 • Obegränsade webbplatser. A2Host erbjuder också obegränsade webbplatser genom sina Swift- och Turbo-planer. Detta är en fantastisk funktion om du behöver flera webbplatser, men kommer att vara mindre viktigt om du fortfarande bara börjar. Vissa Bluehost-planer erbjuder också obegränsade webbplatser.
 • Obegränsade databaser. Ett annat stort plus som erbjuds med Swift- och Turbo-planerna är funktionen obegränsade databaser. Det här är bra om du kör en massa appar eller andra saker som kräver många databaser. Återigen, om din webbplats inte kommer att behöva all denna obegränsade godhet, kan du vara bättre på att gå med Bluehost.
 • 9% drifttid. Även om Bluehost har mycket tillförlitlig statistik för sina servrar, har A2Host en driftstid på 99,9% och har ett rykte för att uppfylla det riktmärket. Det här är egentligen bara en stor sak om du behöver att din webbplats ska vara supersnabb, men de flesta användare kommer att hitta hastighet som en enorm faktor i deras webbplatsprestanda.
 • 4x redundant nätverk. A2Hosting har ett fyrdubbla redundant nätverk som ger enastående tillförlitlighet. Det redundanta nätverket innebär att även om servrarna misslyckas upp till tre gånger kommer den fjärde redundansen att hålla den igång. Det här är bra för webbplatser som verkligen är känsliga för potentiell driftstopp.
 • cPanel-gränssnitt. Liksom Bluehost använder A2Hosting industristandarden cPanel. Detta kommer med samma användarvänlighet och inlärningsfördelar som du kan förvänta dig. CPanel-gränssnittet är välkänt för sin enkelhet och användbarhet.
 • Som en del av A2Hostings ”Perpetual Security Initiative”, är Hackscan 24-timmarsskydd för skadlig programvara som ingår gratis i ditt konto. Tillsammans med några av de andra “Perpetual Security” -funktionerna kan detta vara ett stort plus för användare med säkerhet.
 • WordPress planer. A2Hosting har optimerad mjukvara för att hantera WordPress, Drupal eller Prestashop. Det här är bra för människor som använder dessa tjänster i att bygga sin webbplats. Många värdar erbjuder specialiserade tjänster för WordPress, men A2Hosting har mycket optimerad mjukvara på plats för att integrera användningen av dessa program.
 • Webbplatsuppsättning ingår. A2Hosting tillhandahåller en gratis scenplats för att testa förändringar och funktioner på din live-webbplats. Detta är en fin touch eftersom många värdar tar extra betalt för iscensättningsfunktioner. Om du redan har en anständig QA-strategi på plats är det kanske inte den mest väsentliga funktionen.
 • Attrakta SEO-verktyg. A2Hosting ger tillgång till Attractas kraftfulla SEO-verktyg. Sökmotoroptimering är en enorm del av att driva en framgångsrik webbplats för många nischer, så att ha detta alternativ kan vara en enorm fördel. Detta är särskilt ett bra verktyg om du är mindre bekant med SEO och vill lära dig hur du använder den effektivt för att bygga din webbplats.
 • När som helst pengar-tillbaka-garanti. Som alla bra webbhotell erbjuder A2Hosting en pengar-tillbaka-garanti inom 30 dagar. De höjer dock ante lite, inklusive ett förhållandevis återbetalning efter 30 dagars oanvänd tjänst. Detta är en stor förbättring jämfört med Bluehosts ganska otillräckliga återbetalningsgaranti. Även om deras garanti täcker samma tid ger den tillagda “när som helst” -garantin en enorm möjlighet för riskfria tjänster.

Det är en ganska lång lista, och många av dessa fördelar är mycket attraktiva för vissa typer av webbplatser. Men som vi säger är ingen webbplats perfekt, och A2Hosting är inget undantag. För att få en balanserad uppfattning om vad vi har att göra med, låt oss ta en titt på nackdelarna.

Nackdelar med A2Hosting

 • Vissa funktioner kräver Swift- eller Turbo-planer. Även om många av de funktioner som listas ovan gör A2Hosting till ett mycket attraktivt alternativ, kräver vissa av dem dyrare planer för att få den fulla fördelen. Dessa inkluderar: obegränsade webbplatser, obegränsade databaser och serverbackspolning av data.
 • Aggressiv marknadsföring. Även om du inte behöver spendera några extra pengar med A2Hosting, försöker de verkligen få dig att köpa fler saker över hela deras webbplats. Detta kommer inte att vara en stor sak om du inte besväras av aggressiva uppsäljningar, men det kan vara lite ont för vissa användare.
 • A2Hostings pris är mycket rimligt och konkurrenskraftigt totalt sett, men vissa av deras funktioner verkar lite på plats för prispoäng. Ett exempel på detta skulle vara högre prissättning för förnyelser för årsplaner jämfört med tvåårsplaner. Deras billigare planer är också i allmänhet strikt begränsade, ungefär på samma sätt som Bluehost.
 • Onboarding-funktioner saknas. A2Host har helt enkelt inte samma strömlinjeformade onboardingprocess och typ av inlärningsresurser som Bluehost erbjuder. Detta kommer inte att vara för stort problem om du är van vid att lära dig och bli anpassad till saker av dig själv, men för användare som förväntar sig lite mer stöd under onboarding-processen kan det vara mycket.

Som ni ser är många av dessa nackdelar mycket specifika eller visas bara på vissa prispunkter. Trots dessa brister förblir A2Hosting ett attraktivt och framgångsrikt alternativ. Det finns några sätt på vilka det drar framför Bluehost för högre hosting, men vi tror att Bluehost förmodligen kommer att vara det bästa alternativet för mindre tid webbdesigners och nybörjare.

Med det sagt, den mer avancerade funktionsuppsättningen och lite mer attraktiva priser gör A2Hosting till ett bra alternativ för dem som inte bryr sig om att spendera lite mer för lite mer funktionalitet. Skillnaden är inte så uttalad som den är med vissa webbplatsjämförelser, men den är betydande.

Nu när vi har fått en bra uppfattning om vad båda dessa företag kan erbjuda oss, låt vi stapla dem sida vid sida och se hur de mäter sig. För att få en fokuserad jämförelse av de två företagen delar vi upp vår jämförelse i tre kategorier: Funktionalitet, stöd, och Pris.

Funktionalitetsjämförelse

Båda webbplatserna erbjuder en mycket konkurrenskraftig uppsättning funktioner. Bluehosts funktionsuppsättning verkar vara fokuserad främst på användarvänlighet. Även om båda värdarna är mycket användarvänliga, använder cPanel industristandard, och erbjuder garantier till sina kunder för en riskfri test av sina tjänster.

Den faktiska prestandan för A2Hosting är mycket mer konsekvent än Bluehost. De ger också fler cybersäkerhetsalternativ som Hackscan. Om du är orolig för säkerheten på din webbplats eller om ditt företag verkligen är känsligt för drifttid är A2Hosts extra prestanda och tillförlitlighet det bästa alternativet.

Människor som kör mindre webbplatser kan dock fortfarande hitta Bluehost som det bättre alternativet, eftersom de har mycket mer omfattande inlärningsresurser för nya användare. I slutändan är detta lite avvägning, eftersom fördelarna och nackdelarna med båda webbplatserna i denna kategori är mycket väl balanserade.

Supportjämförelse

En annan stor hörnsten i en bra webbhotell är kundsupporten. Nya användare och avancerade användare kommer att ha svårt att bli effektiva med en ny webbplats om de inte kan få något stöd för att driva den effektivt. I denna avdelning är Bluehost den tydliga vinnaren, eftersom de har ett utmärkt rykte för kundservice, liksom ett omfattande bibliotek med onboarding och lärande resurser för att hjälpa nyare användare komma igång med sin webbplats.

Naturligtvis erbjuder A2Hosting också bra kundsupport, men de har inte rykte för utmärkt service som Bluehost har. De saknar också det omfattande biblioteket med resurser. I slutändan, även om båda webbplatserna är väldigt balanserade vad gäller kapacitet, är Bluehost definitivt den tydliga främre löparen när det gäller kundsupport..

Prisjämförelse

Detta är den stora faktorn för de flesta användare. Det är inget sinne att ta tag i den mest effektiva och kraftfulla webbhotell på marknaden om den helt enkelt kommer att gå i konkurs. Som jag sa tidigare kan det vara svårt att jämföra de olika prispunkterna och rabatterna, men vi kommer att ta en titt på de specifika planerna som varje företag erbjuder, för att se exakt vilken som är det bättre alternativet vad gäller pris är.

 • Bluehost erbjuder delad värd från $ 3,95 per månad, VPS-värd från $ 19,99 per månad och dedikerad server-värd från $ 79,99 per månad. Deras utbud av alternativ är lite begränsat vid första anblicken, men planerna de erbjuder har mycket mångsidighet, och Bluehost kan användas effektivt för en mängd olika webbplatser.
  • För nybörjare är de delade planerna förmodligen en bra idé. De börjar på $ 3.95 per månad (normalt $ 7.99) för en grundläggande plan med begränsad SSD-lagring, underdomäner, e-postlagring och inga specialerbjudanden eller funktioner. Plusplanen är $ 5,95 per månad (vanligtvis $ 10,99) och erbjuder obegränsade webbplatser, SSD-lagring, underdomäner och e-postlagring. Plusplanen har också $ 200 i marknadsföring erbjudanden tillgängliga. Valet plus-paketet är också 5,95 dollar per månad för tillfället (normalt $ 14,99), och erbjuder alla funktioner obegränsat med alla extra paket och erbjudanden.
  • De erbjuder också specialiserade WordPress-värdplaner från $ 3,95 per månad för en enda webbplats med 50 GB utrymme och en gratis domän under ett år. Deras Plus-plan stöter på upp till $ 5,95 per månad och kastar in obegränsade webbplatser, obegränsat webbplatsutrymme och några viktiga funktioner. Det dyraste alternativet är Choice Plus-planen, som erbjuder obegränsade webbplatser, obegränsat webbplatsutrymme, gratis domän under ett år, 1 domänens integritet och automatiserad säkerhetskopiering för $ 5,95 per månad (normalt $ 14,99).
  • Det finns också VPS Hosting för $ 19,99 per månad med 2 kärnor, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1 TB bandbredd, 1 domän / adress och gratis SSL. Det förbättrade VPS-paketet för $ 29.99 ger dig 2 kärnor, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2 TB bandbredd, 1 domän och två adresser. Det ultimata VPS-paketet för 59,99 dollar per månad ger dig 4 kärnor, 120 GB SSD, 8 GB Ram, 3 TB bandbredd, 1 domän och 2 adresser.
 • A2Hosting erbjuder delad värd från $ 5,16 per månad, återförsäljare värd från $ 17,39 per månad, VPS värd från $ 6,59 per månad, och dedikerad värd från $ 131,24 per månad.
  • Den delade värden erbjuder WordPress- och Drupal-optimering, turboservrar för upp till 20 gånger hastigheten och stor användarvänlighet. För att få några av de trevligare funktionerna måste du betala mer än baspriset.
  • Deras återförsäljare värd är bra för människor som bläddrar webbplatser, erbjuder en enkel inställning för enskilda värdkonton, liksom en WHM-kontrollpanel i världsklass.
  • För användare som vill ha mer säkerhet erbjuder deras VPS-värd mycket snabbhet, mer isolering och en dynamisk hanteringsnivå. Återigen måste du gå med ett högre pris för några av de mer lyxiga funktionerna.

Sammantaget är båda företagen mycket prisvärda. Begränsningarna i lägre prisplaner är mycket jämförbara, men skillnaden i kundsupport och resurser är betydande.

Så vad är domen?

Även om båda företagen erbjuder mycket jämförbara priser och funktioner med sina billigare planer, tenderar BlueHost att överträffa A2Hosting helt enkelt på grund av dess större resurser och kundsupportförmåga. Vid högre prispunkter börjar A2Hosting dra framåt med sina mer attraktiva funktioner och mindre stränga begränsningar.

Naturligtvis kan det vara något vi missade, så gör dig själv med att googla och se om du inte kan hitta något för att bevisa mig fel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector