Bluehost vs HostGator – Vilken webbhotell är bäst?

hostgator-vs-Bluehost


Världen för webbhotell kan vara svår att navigera för vissa, med nya alternativ som finns tillgängliga varje dag. Att jämföra alla olika företag och alla olika tjänster som de erbjuder kan vara en ganska skrämmande uppgift.

För att hålla dig uppdaterad om vad som är bäst för din webbplats är det en bra idé att jämföra olika företag sida vid sida för att få en mer fokuserad idé om vad deras tjänster kan erbjuda dig.

Idag tittar vi på BlueHost och HostGator, två företag med många års pålitlig service under sina bälten. Vi kommer att jämföra några av deras fördelar, liksom motverka deras nackdelar och göra några bedömningar om vilka som är bäst.

Så låt oss börja med BlueHost.

Om BlueHost

BlueHost har pålitligt erbjudit billiga webbhotelltjänster sedan grundandet av Matt Heaton 2003. Sedan deras förvärv av Endurance International Group har BlueHost blivit solidifierat som ett stort namn i värdindustrin.

Totalt sett har BlueHost mycket resurser till sitt förfogande och har ett stort fokus på kundservice och användarvänlighet. Deras planer är enkla och prestanda de erbjuder är konkurrenskraftiga.

För att göra saker lite lättare för oss själva, låt oss dela upp dem till fördelar och nackdelar:

Fördelar med BlueHost

 • Varumärkesreputation. BlueHost har erbjudit pålitlig webbhotell i 15 år. Deras tjänst rapporteras allmänt, och det finns en stor mängd information tillgänglig om hur deras tjänst har fungerat för andra tidigare. För att inte tala om de resurser de har till sitt förfogande.
 • Utmärkta resurser ombord. BlueHost har en enorm kunskap för nybörjare som lär sig att använda sin tjänst. De använder också cPanel, som är industristandard, så att du kan bekanta dig med verktyg som kan komma till nytta för framtida webbdesignprojekt.
 • Rabatter och specialerbjudanden. BlueHost erbjuder alltid en mängd specialerbjudanden med paket med sina värdtjänster, vilket kan vara ett stort plus för användare som vill spara lite pengar, eller få tillgång till ett brett utbud av funktioner till ett lägre pris.
 • Kundsupport. BlueHost erbjuder kundsupport via telefon dygnet runt, samt via livechatt, så att du kan få den support du behöver när du behöver det.
 • Pengar tillbaka garanti. Det är alltid trevligt att få en återbetalning när något inte går bra. BlueHost erbjuder en återbetalningsgaranti om du avbryter din värdtjänst inom 30 dagar. Du kan kolla in detaljerna om garantin på deras webbplats.
 • BlueHost är ett stort namnföretag, vilket innebär att de har resurser att ägna uppmärksamhet åt sina kunders tillfredsställelse. Renommén BlueHost har byggt för sig som en lättanvänd och prisvärd plattform med pålitlig service talar för sig själv.
 • Enkel användning. Det industristandarda cPanel-gränssnittet som driver BlueHosts hanteringsverktyg är enkelt att använda, med mycket information till ditt förfogande. I kombination med de onboarding-resurser som finns tillgängliga via BlueHost kan denna faktor vara mycket attraktiv för nybörjare som just börjar.
 • Utmärkt betjäning. Även om BlueHost har haft några av samma hicka som är typiska för andra företag, utgör deras tjänsteutbud och rimliga priser mer än det. Prestandastatistiken för deras värd är inte heller något att lura på. Dessa faktorer gör BlueHost mycket konkurrenskraftig när det gäller kostnad-för-kapacitet.
 • Flexibla faktureringsplaner. Bluehost erbjuder både årliga och månatliga planer, med rabatter för längre planer tillgängliga. Detta ger kunder ett incitament att vara med företaget för att längre utveckla en god relation med värdtjänsten och bygga förtroende för pålitligheten på deras webbplats.
 • Specialerbjudanden. BlueHost erbjuder ofta specialrabatter och erbjudanden på sina paket, så det är bra att hålla koll på och se om du kan spara lite pengar. Detta kan vara ett attraktivt alternativ för personer som vill spendera mindre eller nybörjare som vill minimera sin riskfaktor.

Nackdelar med BlueHost

Ingen tjänst är utan dess fel, och BlueHost är tyvärr inte annorlunda. Det finns några områden där BlueHost tenderar att hålla sig bakom tävlingen:

 • BlueHost har både pålitliga och konkurrenskraftiga tjänster, men det finns några där ute som är bättre. Även om BlueHost kanske inte har de högsta hastigheterna i stan, är de framme om detta faktum och publicerar specifikationerna för deras servrar och funktioner.
 • BlueHosts prisstruktur kan vara mycket rimlig med specialerbjudanden och erbjudanden, men totalt sett är deras priser lite vanvittiga jämfört med tävlingen. Detta återspeglas till stor del i det faktum att många av BlueHosts planer är mycket begränsade vad gäller lagring och vissa andra funktioner.
 • Lagringsgränser. En av de mest bländande funktionerna som många användare kommer att märka om BlueHosts serviceplaner är gränsen som många av planerna har för saker som lagring och parkerade domäner. Även om BlueHosts faktiska priser och tjänster är mycket konkurrenskraftiga är det en bra idé att se upp och veta exakt vad du får, och om det verkligen passar den plan du har för din webbplats eller inte.
 • Stort företag. Även om BlueHosts resurser och varumärkesigenkänning gör det attraktivt på många sätt, finns det många sätt som ett större företag också kan komma till kort. Med deras enorma fokus på att informera och serva användare kan vissa nischmarknader utelämnas och vissa tjänster kan ignoreras eller glömmas bort. Att vara ett stort företag gör BlueHost också till ett mål för cyberattacker, vilket är en viktig punkt att tänka på.
 • Ingen BBB-ackreditering. BlueHost är inte ackrediterat av Better Business Bureau, trots att det är ett stort namnföretag i branschen i över 15 år. Detta kan vara en röd flagga för vissa som är vana att lugna av organisationer som BBB.

Vissa av dessa nackdelar kan verka ganska stora, men det är verkligen en fråga om hur BlueHost staplar upp till sina konkurrenter. Det finns många fördelar som BlueHost erbjuder som enkelt avbryter många av de nackdelar vi har nämnt här.

Så nu när vi tittat på BlueHost, låt oss titta på HostGator.

Om HostGator

HostGator är en webbhotellleverantör baserad i Houston, Texas, som också har spridit sig lite till Austin, Texas. De grundades i oktober 2002 av den dåvarande studenten Brent Oxley.

Företaget passerade 200 000 registrerade domäner 2006 och var med på Inc. Magazines lista över snabbast växande företag 2008. Liksom BlueHost har de ett erkänt rykte för kvalitetstjänster som de har byggt upp under en lång tid.

Så, vad är de olika för- och nackdelarna med HostGator?

Fördelar med HostGator

 • Hostgator erbjuder en garanterad drifttid på 99,9% och har ett rykte för att upprätthålla den garantin. En pålitlig värd är oerhört viktigt, och för några webbplatser kan några minuter innebära en enorm förlust av trafik och inkomst. Att veta att din webbhotell har din rygg är ett stort plus.
 • Pengar tillbaka garanti. HostGator erbjuder en 45-dagars återbetalningsgaranti på sina tjänster. Om du inte är nöjd och avbokar inom 45 dagar får du en full återbetalning. Det är värt att notera att denna garanti täcker en längre tid än BlueHosts 30-dagarsgaranti.
 • Enkel användning. Hostgator är baserat på industristandarden cPanel, som är känd för sitt lättlästa gränssnitt samt Plesk-gränssnittet. Den molnbaserade Plesk-tjänsten och den bekväma cPanel gör HostGator mycket vänlig för både nya och avancerade användare.
 • Linux & Windows-planer. HostGator erbjuder både Linux- och Windows-baserade planer för sina delade och dedikerade servrar. Detta kan vara en mer attraktiv funktion för vissa mer avancerade användare, men nyare eller mindre kunniga användare kommer att bry sig mindre om denna faktor.
 • Gratis webbplatsmigrering. HostGator erbjuder en gratis migrationstjänst för att flytta din webbplats till deras värd. Detta är ett stort plus för personer som vill byta värdleverantörer, eller personer som skaffat en begagnad domän och vill renovera den på HostGator.
 • 24/7 kundtjänst. Precis som BlueHost erbjuder HostGator kundsupport dygnet runt via telefon. Det är alltid viktigt att kunna få tag på lite support i händelse av att din tjänst upplever driftstopp, eller om du har en fråga om din tjänst. Att hålla din webbplats fungerar smidigt är spelets namn, och en bra supportlinje är ett bra sätt att se till att du gör det.
 • Flexibla faktureringsplaner. Precis som BlueHost erbjuder HostGator både årliga och månatliga planer, med rabatter för längre planer. HostGator erbjuder ett mycket större utbud av planer med ett mer komplext utbud av funktioner, så denna faktor kan vara lite mer påverkande jämfört med BlueHost.
 • Gratis SEO-konsultation. Hostgator erbjuder gratis konsultation om sökmotoroptimering för din webbplats. Detta är ett stort plus för användare som vill maximera sin trafik eller få sitt innehåll sett av så många människor som möjligt. Detta är ett bra sätt för människor som just börjar döda två fåglar med en sten, eftersom SEO kommer att vara ett stort fokus för många nya webbplatser som just börjar, och professionella konsultationer kan vara kostsamma.
 • Specialiserad WordPress Hosting. Något andra företag erbjuder konsekvent att BlueHost inte är specialiserad WordPress-värd. Denna tjänst är byggd för att maximera användbarheten med WordPress och har gratis migrering och andra specialiserade funktioner.

Som ni ser har HostGator några imponerande kotletter när det gäller deras funktioner och fördelar. Några av deras erbjudanden överstiger även BlueHost! Båda företagen är ganska jämförbara och vi tittar mer på hur de jämför på en sekund.

Innan vi gör det, låt oss ta en titt på några av nackdelarna med HostGator.

Nackdelar med HostGator

 • Inget gratis domännamn. Hostgator erbjuder inte ett gratis domännamn med sina planer, och du måste tappa ut degen för en domän. Detta är inte en så stor fråga för personer som migrerar eller som redan betalar för sin egen domän, men det kan vara en faktor för vissa människor som vill spara pengar.
 • Aggressiv marknadsföring. Hostgator försöker verkligen hårt för att sälja extra funktioner och dyrare planer, och de är inte blyga för det. Medan deras planer erbjuder bra funktioner till rimliga priser, är den aggressiva marknadsföringen av försäljningen inte den mest attraktiva funktionen i tjänsten.
 • Ingen Windows VPN-värd. Tyvärr erbjuder HostGator inte Windows-baserad VPN-värd. Detta kan göra en stor skillnad för människor som brukade arbeta på plattformen, men det brukar inte vara en stor sak för de flesta. Det kan dock göra en skillnad för användare som behöver mer säkerhet än andra. Säkerhet är alltid viktigt, men vissa tjänster kan kräva mer, och det kan vara ett automatiskt spelöverskridande att undvika detta.
 • Inget ackrediterat av BBB. Liksom BlueHost har HostGator ingen BBB-ackreditering trots att han varit verksam i över ett decennium. Återigen gör det inte någon skillnad med själva webbplatsen, det betyder helt enkelt att tillförlitligheten i dess tjänster och konkurrenskraften i dess prisstruktur inte har granskats av en betrodd organisation som BBB. Detta är egentligen bara en stor sak om en sådan ackreditering betyder mycket för dig, men det finns många andra värdföretag som har ackreditering från BBB.
 • Långa åtaganden för bästa rabatter. För att få de bästa rabatterna från HostGator måste du förbinda dig åren åt gången, vilket kan vara besvärligt för vissa människor. Detta kommer särskilt att göra en skillnad om du vill minimera din risk eller om du har tvivel om HostGators tjänster. Såvida du inte förväntar dig att byta värd snart eller verkligen behöver spara pengarna, kommer det förmodligen inte att vara en stor sak.

Så nu när vi har tittat på vad båda företagen har att erbjuda, låt oss titta på hur de staplar sida vid sida för att se vilket som kommer ut på toppen.

Funktionalitet, support och pris

För att få en fokuserad titt på vilket företag som erbjuder mer än det andra kommer vi att dela upp vår jämförelse i tre kategorier: Funktionalitet, Support och Pris. Att hitta en uppenbar ledare inom dessa kategorier ger oss en definitiv uppfattning om vilket företag som är bäst för värd på din webbplats.

Funktionalitet

Båda webbplatserna har en ganska tillförlitlig garanti för sin tjänst. BlueHosts tjänst kan också matcha HostGators med avseende på hastighet och drifttid. Pengarna tillbaka-garanti för HostGator är längre, 45 dagar kontra 30 dagar för BlueHosts tjänst.

HostGator har ett mycket större utbud av planer, som totalt sett har färre begränsningar än BlueHosts. HostGator har specialiserat WordPress-värd som BlueHost inte gör. I den nedre delen av prisklasserna matchar begränsningarna för lagring och domäner faktiskt BlueHost, så det är möjligt att vi kan se BlueHost dra framåt här.

HostGator har också ett inbyggt webbplatsbyggnadsverktyg, som kan vara en enorm bonus för människor som inte vill springa runt och jämföra en annan uppsättning programvara för att hitta vad de letar efter. De kan helt enkelt använda den byggare som fungerar bäst integrerad med deras värdplattform.

Sammantaget kommer jag att kalla det ett slips i den här kategorin, eftersom båda webbplatserna fungerar bra och har jämförbara funktionsuppsättningar till låga prisklasser. HostGator kan dra framåt för mer erfarna användare eller personer som är villiga att gaffla över lite mer pengar.

Stöd

Båda företagen erbjuder kundsupport dygnet runt via telefon. BlueHost erbjuder support via livechatt, men HostGator gör det också, och det är också tillgängligt dygnet runt. HostGator erbjuder också support genom ett biljettsystem.

Båda företagen har ett rykte för pålitlig kundsupport, och det verkar ganska lätt att kontakta en människa för att få support, vilket kan vara viktigt för vissa människor. HostGator erbjuder fler alternativ för att kontakta support, medan BlueHost erbjuder en större kunskapsbas för sina användare.

Sammantaget måste jag också kalla den här för slips. Det är svårt att bedöma kundsupport utan att använda det faktiskt, så vi måste bedöma utifrån vad som finns där. Båda företagen erbjuder liknande pålitliga tjänster, så det finns ingen tydlig front-löpare här.

Pris

För många användare kommer detta att vara det nya ögonblicket för denna tävling. Prisstrukturen avgör hur effektiv funktionen för en webbhotell kommer att vara för dig. Om du betalar dubbelt så mycket som du borde vem bryr sig om din webbplats är den snabbaste?

Bluehost erbjuder delad värd från $ 3,95 per månad, VPS-värd från $ 19,99 per månad och dedikerad server-värd från $ 79,99 per månad. Deras utbud av alternativ är lite begränsat vid första anblicken, men planerna de erbjuder har mycket mångsidighet, och BlueHost kan användas effektivt för en mängd olika webbplatser.

 • För nybörjare är de delade planerna förmodligen en bra idé. De börjar på $ 3.95 per månad (normalt $ 7.99) för en grundläggande plan med begränsad SSD-lagring, underdomäner, e-postlagring och inga specialerbjudanden eller funktioner. Plusplanen är $ 5,95 per månad (vanligtvis $ 10,99) och erbjuder obegränsade webbplatser, SSD-lagring, underdomäner och e-postlagring. Plusplanen har också $ 200 i marknadsföring erbjudanden tillgängliga. Valet plus-paketet är också 5,95 dollar per månad för tillfället (normalt $ 14,99), och erbjuder alla funktioner obegränsat med alla extra paket och erbjudanden.
 • BlueHost erbjuder VPS Hosting för $ 19,99 per månad med 2 kärnor, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1 TB bandbredd, 1 domän / adress och gratis SSL. Det förbättrade VPS-paketet för $ 29.99 ger dig 2 kärnor, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2 TB bandbredd, 1 domän och två adresser. Det ultimata VPS-paketet för 59,99 dollar per månad ger dig 4 kärnor, 120 GB SSD, 8 GB Ram, 3 TB bandbredd, 1 domän och 2 adresser. Sammantaget saknas dessa priser och funktioner jämfört med Host Gators, även om priserna är jämförbara i de lägre intervallen.

Hostgator erbjuder molnhotell från $ 4,95 per månad, specialiserad WordPress-värd från $ 5,95 per månad, VPS-värd från $ 29,95 per månad, och dedikerad hosting från $ 119 per månad.

 • Cloud-hosting liknar BlueHosts delade plan, med paketet “Hatchling” som erbjuder en enda domän, 2 GB minne, 2 Core CPU och gratis SSL-certifikat för $ 4,95 per månad. Detta går upp till $ 7,95 per månad med “Baby” -paketet, som fördubblar minnet och CPU och kastar in obegränsade domäner. Det dyraste här är “Business” -molnpaketet, för $ 9,95 per månad, vilket ger dig 6 GB minne, 6 kärnor CPU, gratis uppgradering till Positive SSL, gratis dedikerad IP och gratis SEO-verktyg.
 • De andra planerna som är värda att notera är WordPress-värdplanerna. För $ 5,95 per månad får du en webbplats, med 100 000 besök per månad, 1 GB i säkerhetskopior och ett gratis SSL-certifikat. För $ 7,95 per månad får du två webbplatser, 200 000 besök och 2 GB säkerhetskopior. Det högsta är $ 9,95 per månad med 3 webbplatser, 500 000 besök och 3 GB säkerhetskopior. Detta är en ganska enkel prisstruktur, andra WordPress-värdplaner med andra tjänster erbjuder vanligtvis ett bredare sortiment, men detta är fortfarande ett mycket bra alternativ om du vill ha tillförlitligheten och andra fördelar med HostGator med en WordPress-baserad webbplats.
 • HostGators VPS-värd börjar på $ 29,95 per månad och erbjuder 2 GB RAM, 2 kärnor, 120 GB utrymme och 1,5 TB bandbredd. Alternativet 39,95 $ per månad ger dig 4 GB RAM, 2 kärnor, 165 GB utrymme och 2 TB bandbredd. Det dyraste är alternativet 49,95 $, vilket ger dig 8 GB RAM, 4 kärnor, 240 GB utrymme och 3 TB bandbredd. Sammantaget är dessa planer jämförbara med BlueHosts, men HostGator erbjuder mycket överlägsna lagringsalternativ med sina VPS-planer.

Bedömning: HostGator eller BlueHost?

Som vi har sett erbjuder båda företagen ett brett utbud av funktioner för konkurrenskraftiga priser. Dessa två företag kommer mycket nära i många aspekter, och var och en tenderar att komma till kort där det andra har fördelen.

På det hela taget, på grund av de mycket starkare prisalternativen, måste jag ge detta till HostGator. Den funktionalitet som de erbjuder för de prisklasser de har helt enkelt överträffar något av de andra områdena där BlueHost kan dra framåt.

Men ta inte mitt ord för det, gör en egen forskning och se om du inte kan hitta något som står dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map