BlueHost vs SiteGround – Vilken värdleverantör är bäst?

01.06.2020
Värdjämförelse 'BlueHost vs SiteGround – Vilken värdleverantör är bäst?
0 18 мин.

Bluehost-vs-Siteground


Om du bläddrar igenom alla olika webbhotell med alla deras prickiga webbplatser och specialerbjudanden kan bli tröttsamt, särskilt för personer som vill komma igång med sin första webbplats. Utan att ha speciell kunskap och undersöka varje webbhotell kan det vara svårt att få en riktigt solid uppfattning om hur de alla staplar upp sida vid sida.

Det är därför det kan vara en bra idé att bryta ner ett par webbhotell i taget för att jämföra deras starka poäng och svagheter. Genom att göra detta ger vi en fokuserad uppfattning om vad vi har att göra med och gör att vi verkligen kan komma i kontakt med vad varje företag kan erbjuda oss när vi bygger våra webbplatser.

För idag kommer vi att titta på BlueHost och SiteGround. Dessa två företag är stora namn inom webbhotellbranschen och har över 2 miljoner respektive 1,7 miljoner domäner. Varje företag går i olika längder med resurserna till sitt förfogande, och båda har sina egna styrkor och svagheter.

Om BlueHost

BlueHost grundades 2003 av Matt Heaton och är ett av de mest betrodda namnen i webbhotellbranschen idag. Deras planer erbjuder en kostnadseffektiv och effektiv inställning för nybörjare och erfarna webbdesignare, och de har också ett bra fokus på kundsupport, som kommer igenom i deras kundrecensioner..

De är ett välkopplat namn i en värld av webbhotell, och de arbetar med en mängd systerwebbplatser som Hostmonster, Fastdomain och iPage. Även om de har haft några hicka tidigare som de har expanderat som företag, har de ett väletablerat rykte för kvalitetstjänster och konkurrenskraftiga priser.

Det finns vissa saker, till exempel pris eller datagränser, som kan påverka ditt beslut, så det är viktigt att ta en bra, fokuserad titt på för- och nackdelar.

Fördelar med BlueHost

 • BlueHost har ett rykte som ett av de mest pålitliga namnen i branschen. De tjänar över 2 miljoner domäner och de har ett intresse av att upprätthålla detta rykte. Detta kommer igenom i många aspekter av deras tjänst, särskilt deras kundsupport och användbarhet. Personer som vill använda ett beprövat och sant företag går inte fel med BlueHost.
 • Lärande resurser. Även om du precis börjar har BlueHost ett omfattande bibliotek med inlärningsresurser som är utformade för att få nya användare ombord och lyckliga. Dessa resurser, i takt med BlueHosts allmänna användbarhet och utmärkta kundservice, gör det till ett utmärkt val för personer som söker enkelhet.
 • Speciella erbjudanden. Som alla bra webbhotell har BlueHost ofta erbjudanden och erbjudanden som gör att kunderna kan spara pengar på sina webbhotell. Dessa ändras hela tiden, och det kan vara svårt att hålla reda på dem och jämföra dem med alla de olika erbjudanden som andra värdar har, så det kan vara en bra idé att undersöka några av dessa erbjudanden själv.
 • Kundsupport. BlueHost erbjuder dygnet runt live kundsupport via telefon, såväl som begränsat livechatsupport. Även om endast deras telefonsupport är tillgängligt dygnet runt, har deras kundtjänstlinje utmärkta recensioner, och deras kundtjänst är redo att hjälpa dig genom vad det än kan vara som stör din upplevelse med deras service.
 • Pengar tillbaka garanti. BlueHost erbjuder en återbetalningsgaranti om du avbryter deras tjänst inom 30 dagar. Deras garanti är lite kort jämfört med vissa andra värdar, men detta är fortfarande ett plus för dem som är fläckiga att begå till en tjänst.
 • Stora företagets resurser. BlueHost är ett stort företag och de har en stor mängd resurser till sitt förfogande för att tillgodose behoven hos sina kunder. Detta gör en enorm skillnad i deras kundtjänst och allmän service kvalitet.
 • BlueHost använder industristandarden cPanel-gränssnittet och är utformad för att enkelt kunna lära sig tillsammans med de omfattande onboarding-resurser de erbjuder. Selve cPanel-gränssnittet är välkänt för sin enkelhet och användarvänlighet.
 • Utmärkt betjäning. BlueHost har varit ett erkänt namn i branschen i över 15 år, och de har ett fullbordat team av människor som är utbildade för att ge dig den bästa värdtjänsten som möjligt. Webbplatser som hostas med BlueHost har konkurrenskraftiga prestanda och funktioner som är mycket rimliga för prisklassen.

Dessa är de flesta av BlueHosts mest framstående fördelar. Det finns andra saker de har att erbjuda också, så det kan vara en bra idé att ta en titt på deras planer för dig själv.

Med det sagt är inget företag perfekt, så låt oss ta en titt på de områden där BlueHost har utrymme för förbättringar.

Nackdelar med BlueHost

 • BlueHosts prestanda är konkurrenskraftiga för sin prissättningstruktur, men det finns andra värdtjänster där ute med bättre hastighet. BlueHost har dock mycket öppenhet om detta och de publicerar specifikationerna för sina servrar direkt på sin webbplats.
 • BlueHosts prisstruktur är rimligt utformad och har många alternativ för personer som vill starta små, skala upp eller gå med något specifikt som WordPress-värd. Som sagt, många andra webbplatser med liknande funktioner och prestanda erbjuder sina planer för lägre priser.
 • BlueHost lägger mycket gränser för data och andra saker som parkerade domäner, särskilt på deras billigare planer. Detta är typiskt för de flesta värdföretag, men BlueHosts begränsningar tenderar att vara lite strängare än andra företag på alla prispunkter.
 • Stora företagsproblem. Även om BlueHosts stora namnresurser tillåter dem att ställa en hel del av dessa resurser till ditt förfogande, finns det problem med att vara ett stort företag också. Deras kundtjänstlinje kan ibland ha långa väntetider, och att vara ett stort företag gör dig till ett potentiellt mål för cyberattacker.

Som ni ser är dessa problem inte så stora och handlar främst om att jämföra BlueHost med andra företag som tar fram i specifika kategorier. Om du letar efter enkelhet, konkurrenskraftig prestanda och rimligt pris är BlueHost troligtvis ett bra alternativ för dig.

Om SiteGround

SiteGround grundades av några universitetsvänner 2004. De tjänar över 1,7 miljoner domäner över hela världen, och de har ett rykte för att vara en av de snabbaste och bäst presterande webbhotellerna på marknaden. Deras företag har för närvarande över 400 anställda.

Deras planer är strukturerade på samma sätt som BlueHost, och de är också ett stort namnföretag med ett rykte för utmärkt service som sträcker sig över nästan samma tid som BlueHost.

För att få en bra uppfattning om hur man kan jämföra dessa två företag ska vi först titta på SiteGround fördelar och nackdelar.

Fördelar med SiteGround

 • Kundsupport. Få en bra idé
 • Det finns många variabler som påverkar webbplatsens hastighet. SiteGround kan skryta med mycket kraftfull statistik för sina servrar på deras webbplats, och det verkar som om deras tjänst lever upp till hype. SiteGround är känd som en av de bättre värdarna ute när det gäller prestanda, så detta är ingen överraskning.
 • Obegränsade e-postkonton och databaser. Siteground erbjuder obegränsade databaser och e-postkonton för sina planer. Detta kan vara en mycket attraktiv funktion om du planerar att använda funktioner som kräver flera databaser, eller om du är intresserad av att ha flera e-postkonton associerade med domänen.
 • cPanel-gränssnitt. Precis som BlueHost använder SiteGround cPanel-gränssnittet. Detta kommer med alla fördelarna med enkelhet och användarvänlighet som cPanel är känt för. Detta är också en bra faktor om du planerar att använda en annan värd i framtiden, eftersom gränssnittet används i stor utsträckning.
 • Gratis PCI-överensstämmelse genom GoGeek-plan. SiteGreunds GoGeek-plan erbjuder gratis PCI-överensstämmelse samt gratis Git & iscensättningsområden. Det här är fina funktioner att ha om du är fokuserad på enkelhet, eftersom det frigör en del av din tid att fokusera på viktigare områden.
 • Genomskinlighet & gemenskap. SiteGround har ett rykte för transparens och stöder en blomstrande användare av användare som kan ge en mängd information. Att ha en stor användare med användare ger dig en hel del resurser att dra ifrån dig när du letar efter svar utanför SiteGrounds supporttjänst.

Sammantaget är SiteGrounds starkaste fördel dess prestanda. Priserna och andra funktioner är också i nivå med andra företag som BlueHost.

Med det sagt måste vi ta en titt på nackdelarna också om vi vill få en bra uppfattning om vad vi har att göra med.

Nackdelar med SiteGround

 • Även om SiteGround ofta erbjuder betydande rabatter på sina planer, är deras priser lite högre än konkurrensen om samma funktionsuppsättningar. Det här är egentligen inte så mycket när du tänker på ökningen i prestanda, men det kan fortfarande vara en faktor om priset är din största fråga.
 • Precis som BlueHost har SiteGround omfattande begränsningar för många av sina planer, särskilt de billigare. Om du börjar på ett litet sätt kanske detta inte är en stor faktor för dig, men människor som letar efter högre planer kanske tycker att detta är ett problem.
 • Utvecklarorienterad tjänst. Många av SiteGrands funktioner och specialiteter är inriktade på professionella utvecklare som bygger webbplatser professionellt. Även om detta inte i själva verket är en nackdel i sig självt, kan det påverka ditt beslut om du precis börjar. Folk som fortfarande lär sig att bygga och driva en webbplats, eller företag med minimal online-närvaro kommer fortfarande att hitta en tjänst som BlueHost att föredra.

Det är en ganska kort lista med några ganska allmänna nackdelar. På det hela taget, även om du går med en billigare plan, är funktionerna mycket jämförbara med liknande priser från andra värdar, och prestandan är värd den extra kostnaden eller några begränsningar.

Människor som vill skala upp sin online-närvaro eller utveckla webbplatser professionellt kommer att hitta SiteGround som ett bra val, medan människor som vill ha mer enkelhet och support runt om förmodligen vill gå med BlueHost.

Vi bör dock fortfarande titta sida vid sida på de två företagen och se hur deras olika funktioner jämförs specifikt. För detta kommer vi att fokusera på tre områden: Funktionalitet, stöd, och Pris.

Funktionalitet

När det gäller råkraft vinner SiteGround hand-down. BlueHost är uppdaterad om deras specifikationer, och även om deras tjänster är ganska konkurrenskraftiga kan de inte riktigt matcha hastigheterna för SiteGround. Du kommer i slutändan att betala lite extra, som vi ser på ett ögonblick, men prestandan är väl värt priset om det är vad din webbplats kräver.

Det finns också faktorn för utvecklarorienteringen. SiteGrands funktioner är till stor del skräddarsydda för professionella utvecklare, vilket innebär att deras webbhotell är välutrustad för att möta en professionell webbplatsdesigners krav. Om det här är den klienttyp du anser dig själv är SiteGround förmodligen ditt val.

Men minskningen av funktionalitet är inte så extremt att jämförelsen blir orättvis. BlueHost erbjuder som sagt en mycket konkurrenskraftig uppsättning funktioner, med många inlärningsresurser och ett väl utvärderat kundsupportsystem som kan lockas till nyare eller småanvändare.

Allt i allt kommer det förmodligen att bero på vilken typ av webbplats du vill utveckla, men vi kommer att överlämna guldet här till SiteGround baserat på dess prestanda.

Stöd

BlueHost erbjuder 24/7 live telefonstöd, med bra recensioner och ett rykte för att vara uppmärksam och hjälpsam med sina kunder. De erbjuder också livechatsupport, även om det inte är tillgängligt hela tiden. Trots att deras kundtjänst är väl granskad, gör bristen på olika supportmöjligheter, till exempel e-post eller biljett, denna fördel typ av tråkig. Support är bara verkligen viktigt om du trots allt behöver hjälp.

Det är dock fortfarande viktigt att överväga vad du kommer att behöva mest när du utvecklar din webbplats. Om du är ny inom webbutveckling, eller om din tjänst är mycket känslig för prestanda eller problem som kundsupport kan behöva engagera sig i, förblir BlueHost en mycket stark konkurrent. Detta gäller särskilt när du tar hänsyn till mängden inlärningsresurser BlueHost erbjuder för sina användare.

Med det sagt är SiteGround inte helt kastrerat i kundsupportavdelningen. Deras supporttjänst granskas också mycket väl, och även om deras tjänster är mer komplexa har de mycket bra press om sin kundsupport på nätet. Deras stöd är också tillgängligt genom olika sätt jämfört med BlueHost, till exempel ett biljettsystem. Deras chattstöd finns också dygnet runt.

Även om BlueHost totalt sett är en enklare webbplats att använda, avsakar deras brist på olika möjligheter för kundservice vågen igen mot SiteGround.

Pris

Det belopp du kommer att betala för din webbhotell är ofta en make-or-break-faktor för de flesta användare. En fantastisk uppsättning funktioner är inte särskilt användbar om du måste gå i konkurs för att ha råd med det, eller om du helt enkelt kan få en bättre affär någon annanstans.

Det är här det kan bli knepigt. Som jag sa tidigare kan det vara en enorm smärta i halsen att hålla reda på alla erbjudanden och specialerbjudanden som finns tillgängliga. Det är därför vi helt enkelt kommer att stapla upp några av BlueHosts planer sida vid sida med SiteGround för att se hur var och en av deras planer jämför i fråga om funktioner och kostnader.

Bluehost erbjuder delad värd från $ 3,95 per månad, VPS-värd från $ 19,99 per månad och dedikerad server-värd från $ 79,99 per månad. Deras utbud av alternativ är lite begränsat vid första anblicken, men planerna de erbjuder har mycket mångsidighet, och BlueHost kan användas effektivt för en mängd olika webbplatser.

 • För nybörjare är de delade planerna förmodligen en bra idé. De börjar på $ 3.95 per månad (normalt $ 7.99) för en grundläggande plan med begränsad SSD-lagring, underdomäner, e-postlagring och inga specialerbjudanden eller funktioner. Plusplanen är $ 5,95 per månad (vanligtvis $ 10,99) och erbjuder obegränsade webbplatser, SSD-lagring, underdomäner och e-postlagring. Plusplanen har också $ 200 i marknadsföring erbjudanden tillgängliga. Valet plus-paketet är också 5,95 dollar per månad för tillfället (normalt $ 14,99), och erbjuder alla funktioner obegränsat med alla extra paket och erbjudanden.
 • De erbjuder också specialiserade WordPress-värdplaner från $ 3,95 per månad för en enda webbplats med 50 GB utrymme och en gratis domän under ett år. Deras Plus-plan stöter på upp till $ 5,95 per månad och kastar in obegränsade webbplatser, obegränsat webbplatsutrymme och några viktiga funktioner. Det dyraste alternativet är Choice Plus-planen, som erbjuder obegränsade webbplatser, obegränsat webbplatsutrymme, gratis domän under ett år, 1 domänens integritet och automatiserad säkerhetskopiering för $ 5,95 per månad (normalt $ 14,99).
 • Det finns också VPS Hosting för $ 19,99 per månad med 2 kärnor, 30 GB SSD, 2 GB RAM, 1 TB bandbredd, 1 domän / adress och gratis SSL. Det förbättrade VPS-paketet för $ 29.99 ger dig 2 kärnor, 60 GB SSD, 4 GB RAM, 2 TB bandbredd, 1 domän och två adresser. Det ultimata VPS-paketet för 59,99 dollar per månad ger dig 4 kärnor, 120 GB SSD, 8 GB Ram, 3 TB bandbredd, 1 domän och 2 adresser.

Siteground erbjuder tre planer: Startup, för $ 3,95 per månad, innehåller en webbplats, 10 GB utrymme, 10 000 månadsvisa besök och alla väsentliga funktioner. Deras GrowBig-plan är 5,95 dollar per månad och erbjuder flera webbplatser, 20 GB utrymme och 25 000 besök varje månad. Denna plan innehåller också alla väsentliga funktioner och premiumfunktioner. Deras dyraste plan är GoGeek-planen för $ 11,95 per månad, som erbjuder flera webbplatser, 30 GB per månad, 100 000 månadsvisa besök, och alla viktiga, premium- och Geeky Advanced-funktioner.

Sammantaget är dessa två prisstrukturer mycket jämförbara, även om BlueHost’s erbjuder lite mer anpassning. Planerna för SiteGround är lite strömlinjeformade, men alla funktioner finns kvar. Deras rabatter gör priset mycket rimligt, även om deras ordinarie priser är mycket högre.

Det är svårt att jämföra de två tjänsterna med avseende på pris, eftersom deras funktionsuppsättningar är jämförbara och ändå olika. Som jag sa tidigare, om du behöver mer makt och är villig att betala lite mer kommer SiteGround förmodligen att vara din bästa satsning. Funktionerna som erbjuds är skräddarsydda efter högre krav, och deras prisstruktur är fortfarande mycket konkurrenskraftig jämfört med BlueHost.

Nyare användare och personer som fortfarande lär sig hittar däremot inte den extra kraften eller funktionerna som behövs. Priserna för BlueHost fungerar billigare i slutändan, så det kan vara en bra idé att gå den vägen om du inte behöver så mycket kraft.

Kundtjänst är också bra att ta hänsyn till som en del av BlueHosts priser, eftersom de i slutändan är ganska jämförbara med SiteGround. Båda webbplatserna har mycket bra kundservice, men BlueHosts fokus på nyare webbutvecklare och mindre erfarna kunder kommer i slutändan att göra deras kundtjänst mer tillförlitlig för dem som behöver det.

Domen: BlueHost eller SiteGround?

Nu när vi har uppdelat båda dessa värdar sida vid sida, kan vi se att deras tjänster är mycket jämförbara, men att SiteGround tenderar att dra framåt när det gäller prestanda. Vi har också sett hur BlueHosts omfattande inlärningsresurser, ombordprogram och allmänna användarvänlighet är mycket attraktiva för användare som fortfarande lär sig. Detta fungerar bra med de lägre specifikationerna och den fortfarande konkurrenskraftiga funktionsuppsättningen BlueHost.

SiteGrounds utvecklarorienterade natur gör det dock mycket attraktivt för en helt annan uppsättning klienter. Om du är en professionell utvecklare eller en person som kräver större hastighet och anpassning för din webbplats kommer de extra pengarna att spenderas väl för att välja SiteGround.

Båda webbplatserna har en lång historia och ett etablerat rykte med en omfattande kundbas. Det är svårt att välja en definitiv vinnare här, men eftersom vi förmodligen vill börja i det små, med mycket stöd, får BlueHost vår ultimata rekommendation. Återigen, om du har högre standarder, kommer du förmodligen att hitta SiteGround mycket attraktiv i alla fall.

Det finns många funktioner som jag inte täckte för båda företagen och en omfattande grupp av etablerade användare som kanske är villiga att dela sina egna berättelser med dig. Gör en del av din egen forskning och se om du inte kan hitta något jag har missat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector