HostGator vs InMotion Hosting – Vilken värdleverantör är bäst?

01.06.2020
Värdjämförelse 'HostGator vs InMotion Hosting – Vilken värdleverantör är bäst?
0 20 мин.

Hostgator-vs-Inmotion-värd


InMotion Hosting och HostGator är båda bland de främsta namnen just nu i webbhotellindustrin, vilket är det främsta skälet till att vi vill jämföra dem i den här artikeln. När allt kommer omkring måste du kunna bestämma vilken som är bäst för din webbplats. Det finns många starka leverantörer där ute, men det betyder inte nödvändigtvis att var och en av dem är perfekt.

I själva verket har varje leverantör sina egna sidoeffekter och brister. Vi är här för att avslöja dem för dig och därmed ge dig en inblick i hur det är att använda deras tjänster som klient. Det finns en anledning till att dessa företag härskar många av de bästa listorna på Internet. De vet hur de kan tjäna sin huvudpublik på ett bra sätt och ge dem exakta verktyg och funktioner de behöver för sina webbplatser.

Hur tillförlitliga är de? Passerar deras priser din budget? Vilka är de vanliga feedbacken hos deras kunder? Vi kommer att besvara dessa frågor för dig och många fler. Inledningsvis kommer vi att gå igenom de viktigaste fördelarna och nackdelarna med InMotion Hosting, och sedan kommer vi att fortsätta med HostGator.

När du kommer till slutet av vår artikel kan du bestämma vilken som fungerar bättre för dig. Vad vi kan säga dig direkt är att InMotion är mycket berömd för sin vänliga och hjälpsamma kundsupport, medan HostGator är företaget om du vill säkerställa ett brett utbud av användbara funktioner för ditt företag. Låt oss se vad annat dessa leverantörer har att erbjuda för sina kunder!

InMotion Hosting – Omarbetat webbhotellföretag

Enligt deras framsteg har detta företag fastställt några strikta mål för säkerhet. De har ett anmärkningsvärt antal användare som har använt sina tjänster i flera år och fortfarande skriver positiva recensioner om leverantören. Å andra sidan är nykomlingar också mycket nöjda. Enligt sin användarbas kan detta företag knappt göra något fel.

Vi pratar om ett företag som har en lång historia. InMotion Hosting startade sin resa tillbaka 2001, då två killar slog på sin enda server på ett litet kontor. De två var i grunden cheferna, kundservicen och underhållspersonalen i företaget i början. Vem skulle ha trott att det kommer att bli en så stor sak?

De hyrde ut servrar i många år, förbättrade ständigt sina tjänster och de betraktas fortfarande som ett snabbt växande företag. De tillhandahåller delad webbhotell för bloggare, dedikerade servrar för företag och VPS för medelstora företag. Sammantaget har de ett brett utbud av webbhotellpaket att erbjuda. Låt oss nu se deras främsta fördelar!

Fördelar & Nackdelar med InMotion Hosting

Fördelar med InMotion Hosting

 • Inget tryck – Med deras generösa 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti kommer du inte att bli pressad överhuvudtaget. Du kan avbryta ditt prenumeration när du vill och InMotion ger dig full återbetalning, inga frågor ställs. Detta är en av de längsta återbetalningsperioderna på marknaden just nu, med de flesta företag som erbjuder 15, 30 eller 60 dagars garantier. En sådan lång visar bara att leverantören är säker på kvaliteten på sina egna tjänster.
 • Bästa obegränsade alternativ – Den vanliga praxis bland värdleverantörer är att inkludera ett par obegränsade funktioner i sina paket och sedan erbjuda några andra funktioner som du behöver betala för. InMotion Hosting är inte ett undantag. Den verkliga frågan är om du verkligen kan använda de speciella obegränsade funktionerna. InMotion beslutade att välja dataöverföring och diskutrymme som deras obegränsade funktioner. Du behöver inte ens betala ett extra för att dessa ska inkluderas i paketet, eftersom du kan få dem även med den mest grundläggande planen. Om du vill köra den typ av webbplats som kräver hårddiskutrymme och dataöverföring, bör du definitivt registrera dig för en av deras planer. Annars får du inte så mycket värde för dina pengar.
 • Gratis domän, marknadsföring och backup – Med InMotion behöver du inte oroa dig för domännamnsregistrering. Du behöver inte hitta en domänregistrator, eftersom de låter dig registrera en på deras webbplats. Om du är nykomling på InMotion får du också en domän gratis. När du registrerar dig ger de dig möjlighet att välja en för din webbplats. Du kommer att kunna börja marknadsföra din webbplats direkt tack vare de gratis krediter du får med varje plan. De plattformar där du kan annonsera inkluderar Google AdWords, Yahoo och Bing. De tre webbplatserna som verkligen betyder för dem som vill marknadsföra. Och till sist, men inte minst, kommer InMotion att skapa gratis säkerhetskopior av din webbplatsinformation automatiskt. Detta kan vara mycket användbart om du får problem och vill ha dina data tillbaka i god form.
 • All-round kundsupport – Detta är en av de första saker du bör leta efter i en webbhotell. Utan bra kundsupport, vem vet vad som kommer att hända om saker och ting går fel på din webbplats. Det är leverantörens jobb att vara tekniskt kunnig och att lösa problem så snabbt som möjligt. Kundsupport är en av de starka kostymerna från InMotion Hosting. De är alltid redo att ge dig råd och att lösa alla problem som kommer upp. Du kan se företag som säger att deras supportteam är tillgängligt dygnet runt, men det är inte alltid sant. Enligt recensionerna är personalen på InMotion verkligen tillgänglig dygnet runt via livechatt, e-post, webbplatsforum och telefon. Tänk på att vi talar om ett relativt litet företag. När du jämför det med de andra stora namnen på marknaden, visar det sig att den här inte är lika stor. Det är därför det är så stort att de alltid håller på med det goda arbetet och ger professionellt stöd. För dem som inte vill kontakta supportteamet ännu, finns det en kunskapsbas som finns med massor av guider, videohandledning, vanliga frågor och artiklar. De flesta vanliga problem är dokumenterade där så att användare kan hitta en snabbkorrigering.
 • 2 högteknologiska datacentra – En av anledningarna till att människor kallar InMotion för ett litet företag är för att det bara har två datacenter, båda i USA. Deras servrar är utrustade med den senaste hårdvaran, vilket garanterar hög prestanda. Om du inte är för långt från USA kommer din webbplats säkert att ladda i blixtnedslag. Även om företaget inte har sträckt sig längre än två datacenter, undviker de definitivt inte att investera i den senaste tekniken. De vill se till att användarupplevelsen är heltäckande för alla som använder sina tjänster.
 • Servrar arbetar 99% av tiden – Förutom kundsupport är uppetid det andra du behöver kolla in innan du väljer leverantör. Uppenbarligen, ju mindre driftsstopp som en viss webbhotell har, desto bättre för ditt företag. Det är faktiskt bra för alla typer av webbplatser, eftersom tittarna hatar den när de inte kan komma åt den webbplats de vill ha. Hos InMotion är servrarna igång 99% av tiden. Deras personal övervakar ständigt dem och ser till att varje server ger maximal prestanda och också förebygger problem. De maximerar drifttiden genom att använda de mest hållbara Cisco-komponenterna, Linux-operativsystemet och Dell-servrar. Dessa namn talar för sig själva, eftersom de har en lång historia när det gäller att tillverka avancerade maskiner och komponenter.
 • Skydd mot skräppost och skadlig programvara – Med InMotion kommer det inte att finnas fler skräppostmeddelanden. Tack vare gratisprogrammet för skräppostfilter hittar du enkelt de meddelanden som betyder något. Dessutom inkluderar de välkänd säkerhetsprogramvara i sina paket: Patchman och Sucuri. Patchman hittar och tar bort skadlig programvara och ser till att allt uppdateras på servern. Sucuri är å andra sidan ansvarig för säkerhetsvarningar, säkerhetskopior, webbplatshastighet och DDoS-attacker.
 • Hosting med grön energi – Datacenter behöver mycket energi, särskilt om du vill att förstklassig hårdvara ska köras med maximal prestanda. Detta innebär vanligtvis mycket föroreningar för miljön. Detta företag genererar dock sin energi från förnybara källor, vilket säkerställer att det inte lämnar ett koldioxidavtryck som de flesta av sin konkurrens. Genom att vara värd för din webbplats på InMotion kan du minska skadorna på miljön.

Nackdelar med InMotion Hosting

 • Dyrt värd – Om du besöker den officiella webbplatsen för InMotion Hosting kan du se olika priser. Det verkar som det finns billiga planer och dyrare, precis som hos någon annan leverantör. Men om du jämför priserna på marknaden visar det sig att InMotion alls inte är billigt. Deras priser är klart över genomsnittet och de låter dig inte ens betala månad för månad. Det enda positiva med det är att de ger dig 90 dagar att avsluta prenumerationen. Du börjar planen, testa alla funktioner, testa kundsupport osv. Om du känner att du inte får tillräckligt för dina pengar kan du helt enkelt säga adjö och få tillbaka alla dina pengar; enkelt som det. Tyvärr är deras priser redan dåliga marknadsföring för tittarna på deras webbplats eftersom de flesta av dem lämnar direkt efter att ha sett dem.
 • Stora prisgap – Deras lanseringsplan är så begränsad att den tvingar dig att uppgradera till nästa plan efter en kort tid. Om du vill växa online kommer det inte att tjäna dig länge. Dess funktioner kan vara kraftfulla, men planen är begränsad till högst 2 webbplatser och 2 databaser. I det här fallet skulle uppgraderingen vara bekväm om den bara skulle kosta lite mer än din nuvarande plan. Tyvärr finns det ett ganska stort gap mellan priserna. För att uppgradera måste du redovisa en betydligt högre budget än tidigare. Andra leverantörer ger dig mycket mer frihet även med deras mest grundläggande planer.
 • Det tar lång tid att börja – InMotion är ganska grundlig när det gäller säkerhet. Det är kanske därför det tar så lång tid att skapa ett nytt konto och så småningom en webbplats. Du måste gå igenom otaliga sidor och formulär tills du når punkten när du äntligen kan starta din webbplats. Om du väljer att registrera dig, gör dig redo för en lång manuell aktiveringsprocess.
 • Säkerhetskopierade nackdelar – Gratis säkerhetskopiering på InMotion är en fantastisk gratis funktion och användare med små webbplatser är helt nöjda med det. Problemet är att när din webbplats växer kan du nå en gräns där du måste betala om du vill att de ska fortsätta säkerhetskopiera din webbplats. Om du vill ha gratis säkerhetskopiering ska du hålla storleken på din webbplats under 10 GB. Annars betraktas det som en premiumtjänst. Förvänta dig inte heller att ta tillbaka data som är äldre än fyra månader. InMotion raderar automatiskt säkerhetskopior som är äldre än så.

HostGator – Kraftfull affärshosting

HostGator är leverantören som erbjuder en av de mest olika repertoarerna för värdplaner. Deras paket är inte bara olika, utan mycket kraftfulla och billiga. De garanterar att du får ett enormt värde för priset, vilket gör deras tjänster absolut värda det för alla.

De gör konsekvent ett bra jobb med att hålla sina servrar uppe och kör 99% av tiden. Ju högre detta antal är, desto mindre är chansen för onlineföretag att förlora potentiella kunder. De betraktas som experter på många olika typer av värdpaket, inklusive delad, moln, VPS och dedikerad hosting.

Delad webbhotell används ofta av små webbplatser. Det är baserat på servrar som är uppdelade i många mindre delar. Varje del är ett konto där användaren kan vara värd för sin webbplats. Med delad hosting är kontot bundet till en enda server, medan molnhotell gör att du kan expandera genom att använda delar av mer än en server.

Dessa delar är praktiskt taget limmade ihop, vilket innebär att din webbplatsinformation lagras på många servrar samtidigt. HostGator tillhandahåller enastående värdalternativ för onlineföretag. Detta beror främst på att de inkluderar speciallösningar i sina paket som håller dem framme i tävlingen. Låt oss se vad dessa specialerbjudanden är!

Fördelar & Nackdelar med HostGator

Fördelar med HostGator

 • Billiga, fullständiga planer – HostGator har ett stort rykte just nu som en billig värdleverantör. Var och en av deras planer är helt värda pengarna. De vill inte tvinga dig att välja den dyrare planen. Titta bara på en av deras mest grundläggande planer, Baby-planen. Med denna billiga plan får du redan obegränsad bandbredd, obegränsad domäner och många installationer med ett klick. Detta är mer än tillräckligt om du vill starta en webbplats och skapa en solid online-närvaro. Om du går ett steg längre visar det sig att deras affärsplan har några premiumplaner inkluderade att andra leverantörer säljer till en mycket högre kostnad. Du måste också se upp för rabatter eftersom de regelbundet erbjuder några ganska stora. Priserna är redan tilltalande, men här är saken: nykomlingar får sitt paket för ett lägre pris för det första året av prenumerationen. HostGator ger dig frihet att betala, vilket innebär att du kommer att betala månad för månad istället för årligen.
 • Hjälpsam kundsupport – Att ställa in en webbplats på ett nytt webbhotellkonto kanske inte är så enkelt som du tror; särskilt om du gör det första gången. Du kan dock vara säker på att HostGator inte låter dig röra det. De är redo att vägleda dig genom hela processen genom att ge professionellt stöd. Naturligtvis kan du göra det själv, men det finns inget behov av det. De är mer än ivriga att hjälpa till med snabba responstider. Du kan till och med lita på dem med dina inloggningsuppgifter. När du skickar det börjar de omedelbart arbeta och ställer in hela saken åt dig. Vill du inte att kundsupporten ska vara med? Inga problem. Om du vill göra det själv, finns det användbara videohandledning på deras webbplats. Du behöver bara följa dem steg för steg och du kommer att avsluta dina uppgifter på nolltid.
 • Pålitlig drifttid – Som vi nämnde tidigare är serverupptid en av de starka kostymerna hos HostGator. Uptime är en av de viktigaste aspekterna av webbhotell, men många stora leverantörer kämpar för att hålla sin drifttid över de önskade 99%. Serverövervakning och infrastruktur är så bra på HostGator att det är ganska lätt för dem att tillfredsställa sina klienter med en bra drifttid. De minimerar risken för att deras servrar ska gå ner genom att förhindra problem innan de ens påverkar sina servrar. Med 99% drifttid är den beräknade drifttiden för dina webbplatser cirka 6 timmar per år, vilket verkligen är ingenting. Dessutom var det till och med en minskning av mängden rapporterad servernedgång under de senaste åren.
 • cPanel redo – Hostingleverantörer kan inte förneka att cPanel är den mest populära kontrollpanelen just nu. Det är användarvänligt och bekvämt för användare som byter från en leverantör till en annan. De behöver inte lära sig en ny plattform, utan kan fortsätta arbeta i samma miljö och det är en enorm fördel. cPanel ser till att du enkelt kan hantera backend på din webbplats. Tack vare dess popularitet dyker upp många användbara tutorials på Internet dag för dag, vilket ger hjälp för dem som inte har någon erfarenhet av att använda det. HostGator är alltid redo för nykomlingar som vill överföra sin webbplatsinformation från sin tidigare leverantör. När du registrerar dig är det en FTP som väntar på att du ska börja.
 • Miljöskydd – Grön energi är en populär sak just nu hos värdleverantörer, men den minskar inte ens vikten. Det är alltid bättre att registrera sig hos en leverantör som driver sina servrar med grön energi. HostGator är en av spelarna i spelet som värderar denna idé. De är enorma bidragsgivare när det gäller att skydda miljön från föroreningar. Genom att använda deras tjänst kan du också bidra till en bättre och renare miljö. I stället för traditionella datacenter, äger HostGator massor av naturliga kraftverk som genererar förnybar energi. Det är oändligt bättre att generera energi med vindkraftsparker istället för kolanläggningar.
 • Enorm kunskapsbas – Företaget välkomnar oerfarna användare och ger dem chansen att utbilda sig. De har en enorm kunskapsbas där du kan hitta självstudier om olika frågor relaterade till webbplatsbyggnad, webbhotell och online-verksamhet. Du får material av hög kvalitet som andra företag vanligtvis säljer för mycket pengar. Allt du behöver är att skapa ett HostGator-konto och du kan börja lära dig nya saker gratis.

Nackdelar med HostGator

 • Förvirrande installation – Registreringsprocessen på HostGator är ganska enkel, men det är mycket svårare att skapa din webbplats. Det är ganska förvirrande att komma till den punkt där all din webbplatsinformation finns på deras server, redo att rulla. Du kommer att ha det svårt även om du utnyttjar det användbara materialet på deras kunskapsbas.
 • Brist på säkerhet – Ja, HostGator är ganska stödjande om du behöver hjälp med migrering av webbplatser eller något annat under din installation. Men det betyder inte att du inte har problem. Faktum är att du kommer att stöta på problem ganska ofta med det här företaget som slösar ganska mycket tid. Även om deras personal löser de flesta av problemen kommer många av dem att återkomma om och om igen. Å andra sidan får du bara veckobackup i stället för den vanliga dagliga rutinen som andra leverantörer erbjuder. De söker sällan efter malwares, så dina data kommer inte att vara så skyddade som du skulle tro. Om ett virus träffar din webbplats vid rätt tidpunkt kommer det oundvikligen att orsaka skada.
 • Minsta antal freebies – De inkluderar några extra i sina värdpaket, men det finns många andra företag som ger dig mycket mer. HostGator fokuserar på att ge dig en pålitlig server och en premium värdupplevelse, men inte så mycket på att ge ytterligare hjälp. Resonemanget bakom det är förmodligen deras billiga priser. Om du vill ha prisvärd värd får du inte så många värdefulla freebies. Åtminstone ger de dig några enkla verktyg som kan öka din online-närvaro lite. Dessa inkluderar krediter för Google AdWords som du kan använda för att marknadsföra din webbplats på sökmotorn. De är generösa med pengarna-tillbaka-garanti än den vanliga värdleverantören, så att du kan få dina pengar tillbaka om du avbokar ditt prenumeration inom 45 dagar.

HostGator eller InMotion – Vilket ska du välja?

Vi kan dra slutsatsen att HostGator är en leverantör som du definitivt kan lita på om du vill ha konsekvent drifttid, högkvalitativt stöd och hög prestanda. De erbjuder prisvärda planer för bloggare och andra personer som vill driva små webbplatser, medan det finns väl skräddarsydda paket för företag i alla storlekar också. Ganska mycket alla kan hitta den plan som passar deras behov.

Anledningen till att vi rekommenderar deras planer för företag är för att det finns några kraftfulla funktioner tillgängliga i deras högre budgetplaner. Det här är funktioner som kan hjälpa dig att växa online och locka fler besökare till din webbplats på kort tid. Titta bara på listan över funktioner på deras webbplats och det kommer att vara uppenbart varför denna leverantör är så rekommenderad för företag.

Det finns massor av äldre kunder som fortfarande är nöjda med tjänsten efter att ha använt den i flera år och publicerat positiva recensioner på olika onlineforum. Låt oss nu prata om InMotion Hosting för en jämförelse. Vi rekommenderar InMotion för dig som behöver en snabbväxande, pålitlig webbhotell som ständigt investerar i att förbättra sina tjänster. Det är ett oberoende företag som har byggt upp från grunden under många år som ständigt får rykte.

Oavsett vad andra företag gör, har de en annan inställning och tar frågor mer på allvar. Du kan märka detta genom att titta på deras funktionslista. De erbjuder många freebies som hjälper dig att lösa komplexa problem på ett enkelt sätt. När allt kommer omkring vill InMotion inte att du fastnar och slösar bort din tid. Du kan istället fokusera på din online-verksamhet medan deras verktyg tar hand om resten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector