InMotion Hosting vs BlueHost – Vilken värdleverantör är bäst?

Inmotion-värd-vs-Bluehost


Webbhotellindustrin förändras varje dag. Nya företag dyker upp och erbjuder spännande nya värdmöjligheter för webbplatser med stora idéer som den du planerar att bygga. Nyckeln till att se till att du väljer rätt är att hålla dig informerad.

Det finns en enorm mängd information där ute för alla olika värdar, och det kan vara svårt att söka igenom, så vi kommer att titta på ett par värdföretag och se hur de staplar sida vid sida. I den här artikeln kommer vi att jämföra två av de bästa värdleverantörerna där ute: InMotion och BlueHost.

Låt oss börja med en snabb översikt över BlueHost.

BlueHost – värdindustriledare

BlueHost grundades 2003 av Matt Heaton, och de är ett av de största namnen inom webbhotell idag. Tillsammans med sina systerföretag; Hostmonster, FastDomain och iPage är värd för totalt över 2 miljoner domäner.

Det finns mycket som kan sägas om BlueHost, de är ett stort namn på fisk i ett livligt damm. Så hur får vi reda på om de är rätt för oss? Tja, låt oss titta på några saker som jag anser fördelar och nackdelar med att arbeta med BlueHost.

Fördelar med BlueHost

BlueHost erbjuder ett respektabelt utbud av funktioner med resurser med stora namn och supportalternativ för alla kunders behov:

 • Under 15 år har BlueHost byggt upp ett namn för sig själva som en pålitlig webbhotell. De erbjuder ett brett utbud av kvalitetstjänster som de är välkända för. Att ha ett stort namn betyder också att det finns mycket information ute om hur detta företag har fungerat för andra tidigare. Ta en titt på vad andra säger om BlueHost och se om du inte själv kan komma till en slutsats.
 • Bra inlärningsresurser. Ombord på nya användare är en integrerad del av ett bra värdföretag, och BlueHost har ett teckensnitt av utmärkta inlärningsresurser för att få nya användare anpassade till tjänsten. BlueHost använder också industristandard cPanel och kan lära dig viktiga färdigheter som hjälper dig att gå framåt med din webbplats.
 • Specialerbjudanden. Som alla bra värdföretag har BlueHost ofta specialerbjudanden för rabatter på deras olika värdtjänster. Kolla också in deras systerföretag och se om du inte kan få bra erbjudanden.
 • Kundsupport. Att se till att dina kunder har det stöd de behöver är en av de viktigaste faktorerna för ett bra webbhotellföretag. Speciellt när du precis börjar kan supportresurserna göra eller bryta din värdupplevelse. BlueHost erbjuder telefonsupport dygnet runt såväl som livechatsupport.
 • Pengar tillbaka garanti. BlueHost erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti för sina tjänster. Om du avbryter din värdtjänst inom 30 dagar får du en full återbetalning för värdtjänsterna. Det finns dock vissa fina tryck, så det är en bra idé att kolla in det deras webbplats.
 • Resurser med stora namn. Att vara en av de stora killarna betyder att BlueHost har tillräckligt med resurser för att verkligen fokusera på kundtillfredsställelse. Ett bra webbhotell är bara lika bra som deras kunder är nöjda, så detta är en viktig faktor.
 • Som jag sa tidigare använder BlueHost industristandarden cPanel-gränssnittet och erbjuder en omfattande kunskapsbas för nya användare. CPanel-gränssnittet är allmänt känt för sin användarvänlighet, och dessa faktorer kombineras för att göra BlueHost mycket användarvänlig. En riktigt attraktiv kvalitet för nyare utvecklare av företagare som vill expandera online.
 • Utmärkt betjäning. BlueHost har använt 15 år på att skärpa sina färdigheter för att ge dig bästa möjliga webbhotelltjänster. Det har varit en del ojämnheter på vägen, men deras rykte som en av de ledande webbhotellarna är riktigt. Webbplatser som hostas med BlueHost är mycket snabba och utbudet av tillgängliga funktioner är mycket rimligt för prisklassen och strukturen.

Nackdelar med BlueHost

Självklart måste det finnas något som BlueHost inte gör bättre. Här är några områden där tävlingen tenderar att dra lite före BlueHost:

 • Även om BlueHost erbjuder utmärkta hastigheter för deras prisklass och funktionsstruktur, tenderar vissa andra tjänster att överträffa dem i denna kategori. BlueHost är dock väldigt ärlig om sina tjänster och ger transparent information om specifikationerna för alla sina servrar och funktioner.
 • BlueHost har en rimlig prissättningstruktur som tenderar att staplas positivt mot sina konkurrenter, men det kan ibland komma till kort. Vissa planer och utökade funktioner är dyrare än liknande eftergifter från deras konkurrens, och det verkar nästan som om du betalar för stödet och varumärkesigenkänningen, snarare än funktionerna.
 • Begränsade lagringsplaner. Till skillnad från de flesta andra värdföretag erbjuder BlueHost inte obegränsad datalagring med sina värdplaner. Även om priserna är mycket rimliga, är detta en iögonfallande nackdel jämfört med vissa andra värdar med obegränsad kapacitet.
 • Problem med stora namn. Att ha ett igenkännligt märke kan vara en stor fördel för företaget; det lockar affärer och bygger förtroende för dina potentiella kunder och investerare. Med det sagt är det dock vissa problem med att vara ett stort företag också. Att vara ett stort namn kan göra dig till ett mål för cyberattacker, som vi tidigare sett med BlueHost. Detta kan också göra en stor skillnad i nivån på kvalitetskontroll och kundtjänstkvalitet.

För BlueHost kan några av nackdelarna verka som enorma röda flaggor, men totalt sett är de ett solid värdföretag vars robusta modell och ett brett utbud av resurser och funktioner gör dem till ett attraktivt alternativ för ett brett utbud av webbplatser.

Så nästa på vår resplan är att ta en titt på InMotion.

InMotion Hosting – Stabilitet & skalbarhet

InMotion är ett annat stort namn som kan jämföras med BlueHost. De har vuxit sin kundbas till över 300 000 domäner sedan 2001, och de gör omfattande påståenden om att ha bästa resultat av alla värdföretag.

Med det sagt kan många av dessa stora namnföretag prata storprat med sitt varumärkesigenkänning och sedan falla isär under allvarlig granskning. Låt oss titta på vad InMotion tar med sig till bordet innan vi ser hur de två företagen jämför varandra.

Fördelar med InMotion Hosting

 • Kundservice. InMotion lägger stor vikt vid deras kundsupport för sin marknadsföring. De erbjuder USA-baserat support via telefon, e-post, biljett eller livechatt. De flesta av oss har hanterat kundservice och vi vet hur det kan verka som att företag inte bryr sig. InMotion verkar dock vara hängiven för att fördriva denna idé, och många nöjda kunder rapporterar gärna utmärkt service från sina supportplatser.
 • InMotion har en genomsnittlig drifttid på 99,926%. Detta är i den lägre änden av de bästa genomsnittet, men det är fortfarande ett mycket bra medelvärde. Deras faktiska drifttid har ibland också presterat bättre än detta. En annan bra standard att bedöma efter är Time to First Byte (TTFB). Det vill säga hur lång tid det tar servern att svara efter en begäran har gjorts av en besökare. InMotion har testats med en grundläggande WordPress-webbplats på en delad värdplan runt 0,528 sekunder för TTFB.
 • InMotion erbjuder en 90-dagars återbetalningsgaranti, vilket är betydligt längre än BlueHosts 30-dagarsgaranti. Detta kan vara make-or-break-faktorn för vissa kunder, särskilt de som vill släppa avgiften för ett helt år på en gång för att spara lite pengar utan att maximera sin riskfaktor.
 • Specialerbjudanden. Liksom många företag i branschen har InMotion en mängd specialerbjudanden och gratisfunktioner tillgängliga. Det är alltid en bra idé att undersöka vad varje företag erbjuder just nu, för att se om du inte kan få en bättre affär någon annanstans.
 • Gratis säkerhetskopiering av data. Tillförlitliga säkerhetskopior av data är en mycket viktig del av en bra värdtjänst, eftersom de flesta inte är för angelägna om att förlora all sin data. Säkerhetskopiorna som görs av InMotion är gratis att hämta, vilket är attraktivt jämfört med vissa andra företag som tar ut för att hämta säkerhetskopierade data.
 • Gratis webbplatsmigrering. Detta är ett stort plus för människor som hoppar mycket runt, eller som kanske är missnöjda med värdföretaget de har valt på sin webbplats. InMotion erbjuder en gratis webbplatsöverföringstjänst med noll driftstopp för webbplatsen medan de utför överföringen.
 • Bra stödgemenskap. Som ett annat stort namn i branschen har InMotion en trogen gemenskap av klienter och följare som bildar en robust kunskap och support för alla som vill komma igång med InMotion. InMotion är också ett av de få verkligt oberoende varumärkena i branschen, vilket gör att de verkligen kan fokusera på sin kundgrupp och deras kundtjänstnöjdhet.
 • Liksom BlueHost använder InMotion industristandarden cPanel för sitt gränssnitt. Kontrollpanelen är enkel att använda och det finns gott om information och litteratur där man kan använda den effektivt. InMotion integrerar också cPanel-gränssnittet direkt i din instrumentpanel, vilket innebär att du inte behöver separata inloggningskonton för din cPanel och din fakturering..
 • BBB-ackreditering. Till skillnad från BlueHost har InMotion Hosting, Inc. ackrediterats av Better Business Bureau sedan 2003. De har en A + -betyg, vilket innebär att de fick mycket höga tjänster när det gäller serviceprestanda och kundtillfredsställelse.

Nackdelar med InMotion Hosting

 • Prisstruktur. Att hitta rätt tjänst till rätt pris är spelets namn här. Ingen vill betala mer än de behöver för en tjänst som kanske inte ens är värt det. InMotion har mycket låga annonserade priser för sina planer, men det är årsplaner där du skulle behöva köpa hela året på en gång. De har överkomliga planer, men det finns omfattande begränsningar som jag kommer att diskutera vidare nedan.
 • Webbplatsbegränsningar. Antalet tillåtna databaser på din webbplats kommer att avgöra vilka appar du kan köra och hur din webbplats i allmänhet kommer att fungera. Antalet webbplatser du kan ha på en enda domän är också en viktig försäljningsplats för många värdtjänster. InMotion lägger tyvärr stränga begränsningar för dessa funktioner, vilket begränsar antalet webbplatser och databaser även med sina dyrare planer.
 • Varumärkesfokus. InMotion erbjuder ett brett utbud av tjänster specialiserade för en mängd olika webbplatstyper. Det kan vara bra om du hittar något som passar din webbplats perfekt, men det kan också vara ont om du inte riktigt vet vad du vill. Även om du vet vad du vill, kan företaget sprida sitt fokus över så många servicemodeller att stava problem för vissa kunder som kan få mer specialiserad uppmärksamhet från ett mer fokuserat företag.
 • Långsam verifiering. InMotion tar mycket hand om sin säkerhet och kräver telefonverifiering för alla nya kunder. Det finns inget alternativ att direkt komma åt ditt konto, och det kan ta lång tid att gå igenom processen för att verifiera din identitet. Vissa kunder har till och med rapporterat att de måste skicka en bild av sitt ID. Även om detta är bra för säkerheten, kan det vara ett avslag för många potentiella kunder.
 • Stora namnproblem. Precis som med BlueHost är InMotion ett välkänt företag med ett stort antal etablerade kunder. Även om detta ger ett antal distinkta fördelar, kan det göra vissa aspekter av att hantera företaget till en orättvis huvudvärk.

Så som ni ser är det mycket att titta på mellan de två företagen. Båda har distinkta fördelar och nackdelar, och deras prestanda och rykte är mycket jämförbara. Så, hur väljer vi vilken som är rätt för oss?

Hur staplar de upp?

Att bestämma vilket värdföretag som är bättre kan vara en utmaning. Det finns många olika punkter att täcka och varje företag erbjuder ett oerhört olika utbud av tjänster och specialerbjudanden. Det beror verkligen på vad du letar efter, men om vi vill titta närmare kan e dela upp det i tre kategorier: funktionalitet, support, och pris.

Funktionalitet

Båda webbplatserna har imponerande hastighets- och drifttidsstatistik, obegränsat diskutrymme, gratis domännamn under ett år och pengarna tillbaka-garantier på deras tjänst. InMotion-garantin är tre gånger så lång som BlueHosts, även om BlueHost kan skryta med industriledande hårdvara och drifttid.

Sammantaget verkar BlueHost fungera marginellt bättre, men prisskillnaden och strukturen är vad som verkligen kommer att göra eller bryta denna faktor. BlueHost erbjuder ett gratis webbplatsbyggnadsverktyg med mallar, tillsammans med gratis Cloudfare CDN, och en myriad av rabatter beroende på vem som hänvisar dig till tjänsten. InMotion erbjuder också en rad gratisalternativ med deras rabatthotellplan, inklusive gratis byggverktyg och mallar, gratis migreringar, gratis SSD-lagring, &c.

Den obegränsade bandbredden även på rabattplaner för InMotion gör den attraktiv i det låga prisklassen, även om BlueHost utan tvekan erbjuder högre prestanda och supportfunktioner med sina billigare planer.

InMotion börjar dra framåt när du tittar på de dyrare planerna, med prestanda och funktionsuppgraderingar som tenderar att överträffa BlueHost’s när du går upp i pris.

Stöd

Kundsupport och inlärningsresurser som erbjuds av ett värdföretag är några av de viktigaste faktorerna för många kunder. Även om du inte planerar att någonsin behöva kundsupport är kunskap och expertis tillgänglig om du stöter på problem en ovärderlig tillgång.

Båda företagen har omfattande kunskapscentra där nya användare kan lära sig att använda sina värdtjänster effektivt, och båda företagen erbjuder livechatsupport för sina kunder. Medan båda företagen erbjuder telefonstöd, är det bara BlueHost som erbjuder detta dygnet runt. Å andra sidan erbjuder InMotion också kundsupport genom ett biljettsystem eller Skype-samtal.

InMotion är lite mindre än BlueHost, och det visar i deras engagemang för kundnöjdhet. Medan deras funktioner kan verka lite saknade i jämförelse, är deras kundsupport rykte fenomenalt. Du skulle vara hårt pressad för att hitta någon som konsekvent har varit besviken över InMotion: s kundsupportalternativ.

Med det sagt kan BlueHosts telefonsupport dygnet runt vara till stor hjälp för de kunder som inte vill gå igenom en automatiserad tjänst eller biljettsystem för att få support, och BlueHosts team av supportexperter har också ett mycket gott rykte för att lösa problem.

I slutändan kommer detta att bero på hur mycket stöd du behöver och vilken typ. Båda företagen erbjuder mycket tillförlitlig kundsupport som borde vara tillräckligt för att hålla dig nöjd med din webbhotell.

Pris

Som ni ser erbjuder båda tjänsterna ett brett utbud av funktioner och support. Dessa skillnader visar några uppenbara fördelar och nackdelar, en av de viktigaste faktorerna för de flesta kunder är pris. Hur mycket kostar varje tjänst och hur jämför priserna?

 • Bluehost erbjuder delad värd från $ 3,95 per månad, VPS-värd från $ 19,99 per månad och dedikerad server-värd från $ 79,99 per månad. Deras utbud av alternativ verkar ganska begränsat, men deras planer är mycket mångsidiga och kan användas effektivt med ett brett utbud av webbplatsmodeller.
  • För personer som just börjar är deras delade planer förmodligen det bästa alternativet, och de börjar på $ 3,95 per månad (normalt 7,99 $) för en grundläggande plan med begränsad SSD-lagring, underdomäner, e-postlagring och inga specialerbjudanden eller funktioner. Plusplanen är $ 5,95 per månad (vanligtvis $ 10,99) och erbjuder obegränsade webbplatser, SSD-lagring, underdomäner och e-postlagring. Plusplanen har också $ 200 i marknadsföring erbjudanden tillgängliga. Valet plus-paketet är också 5,95 dollar per månad för tillfället (normalt $ 14,99), och erbjuder alla funktioner obegränsat med alla extra paket och erbjudanden.
 • I rörelse erbjuder ett extremt brett utbud av olika prissatta alternativ, utformade för att skräddarsys efter vad din webbplats behöver. Deras planer sträcker sig från $ 3,99 per månad för grundläggande delad affärshosting, ända upp till deras dedikerade serverplaner som börjar på $ 95 per månad
  • Deras delade affärshosting, som för närvarande är 50% rabatt, kommer med gratis SSD-lagring, installation med ett klick med 400+ applikationer och en gratis domän.
  • De har specialiserat WordPress-värd från $ 4,99 per månad. Dessa planer är utformade för att vara optimerade för WordPress-baserade webbplatser och ger utmärkta hastigheter och tillförlitlighet. Det här är vad du letar efter om du vill starta en WordPress-webbplats.
  • Ett annat intressant alternativ de har är återförsäljarpaketet, som är specialiserat för dem som är intresserade av att återförsälja domäner. Dessa börjar på $ 13,99 per månad och låter dig vara värd för dina egna kunder och sälja domäner med obegränsade webbplatser.

Så som vi ser är prisintervallen för båda tjänsterna mycket olika. InMotion har en mycket mer mångsidig struktur, med specialiserade planer för WordPress eller återförsäljning av domäner. BlueHost, å andra sidan, erbjuder enastående prestanda och en enorm mängd resurser för sina kunder att använda till sin fördel. BlueHost-planerna är också lite billigare.

I slutändan kommer det att bero på vilken typ av webbplats du vill skapa. Personer som just börjar kommer förmodligen att föredra BlueHost för dess enkelhet, medan mer specialiserade kunder antagligen väljer InMotion på grund av dess mångsidighet och alternativ.

Domen: InMotion eller BlueHost?

Båda värdtjänsterna har decennier av pålitlig service under sina bälten, och varken har haft några oerhört stora hicka i sin verksamhet. BlueHost är ett större namn, och även om det ibland kan betyda otillräcklig kundtjänst och tillfredsställelse, stiger BlueHost verkligen upp till plattan när det gäller att stödja deras kundbas.

Prestanda matchas också ganska jämnt, eftersom InMotion bara blir det mer attraktiva alternativet om du letar efter en specialiserad plan. Kunder som tittar på dessa två företag kommer förmodligen att bli nöjda oavsett vad de går med, men det är alltid en bra idé att fatta ett informerat beslut snarare än ett hastigt beslut.

Med det sagt kommer det att göra en skillnad att tänka hårt på vilken typ av webbplats du vill utforma och hur du förväntar dig att de olika funktionerna i båda tjänsterna fungerar till din fördel. Min rekommendation är att undersöka båda företagen oberoende, kanske till och med prata med en representant och se om du inte kan hitta något som är rätt för dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map