InMotion Hosting vs SiteGround – Vilken webbhotell är bäst?

01.06.2020
Värdjämförelse 'InMotion Hosting vs SiteGround – Vilken webbhotell är bäst?
0 20 мин.

Inmotion-vs-Siteground


I den här artikeln kommer vi att jämföra två helt olika men ändå riktigt starka namn i webbhotell: InMotion Hosting och SiteGround. Först och främst kommer vi att dela några viktiga detaljer om InMotion, inklusive de viktigaste fördelarna och nackdelarna med deras tjänster. Vi kommer att undersöka det när det gäller kundsupport, tillförlitlighet, gratis verktyg och funktioner, priser och feedback från användare.

Folk berömmer ständigt InMotion för sitt starka kundstödsteam. Detta är definitivt en av deras starka kostymer med enorm kunskap och snabba responstider. Å andra sidan har vi SiteGround, som är ett ganska litet företag om du jämför det med de stora namnen i branschen just nu. Men orsaken till att den får så många positiva feedback är på grund av dess kundorienterade lösningar.

På SiteGround har du en bättre chans att hitta en värdplan som perfekt passar dina webbplatsbehov och ger ett bra värde för dina pengar. I slutet av denna artikel kommer det att vara kristallklart för dig vad du kan förvänta dig av dessa leverantörer. Detta kommer att göra det lättare för dig att bestämma vilken som fungerar bäst för dig. Utan vidare börjar vi!

Fördelar & Nackdelar med InMotion Hosting

InMotion är det företag som har hittat den perfekta balansen. Vanligtvis finns det två olika typer av kundbaser som berömmer ett företag. Det är antingen beröm av de som har anslutit sig för ett par månader sedan eller av de mer erfarna, lojala användare som har en lång historia där. InMotion är den typ av mycket populära företag som ständigt lovordas av båda sidor.

Deras många års erfarenhet av branschen bidrog starkt till deras framgång. Allt började redan 2001 med två killar, en enda server och en router. Kundtjänsten, fakturering, underhåll och alla uppgifter relaterade till verksamheten hanterades av dessa två personer. Inga investerare, ingen budget till att börja med. De började växa bit för bit och det utvecklades så småningom till ett stort företag.

Om du börjar något från grunden har du verkligen tid att förstå alla de olika delarna av det. Det är därför som de hittills vet exakt hur de kan tillgodose behoven hos många olika målgrupper som erfarna webbplatsägare, företagare, bloggare, utvecklare och mer. Idag erbjuder InMotion olika dedikerade värdplaner också. Om du anser dem för dyra finns det olika delade och VPS-planer att välja mellan.

Just nu är företaget bland de största namnen i branschen. Folk känner till det som en stabil, pålitlig och prisvärd lösning. Låt oss gå igenom de bästa funktionerna som denna leverantör har att erbjuda utan ytterligare anledning!

Fördelar med InMotion Hosting

 • 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti – InMotion Hosting har stort förtroende för sina tjänster. De erbjuder en 90-dagarsgaranti för användare som inte är nöjda med sin plan. Med en så lång tidsperiod kommer det inte bli något tryck på dig. Du kan starta din server och i stort sett prova allt som följer med deras webbhotell. Om du inte gillar det kan du helt enkelt lämna med dina pengar.
 • Generösa värdplaner – Vad du vanligtvis förväntar dig av en webbhotellleverantör är att erbjuda några obegränsade funktioner och sedan överraska dig med en oväntad avgift. Folk väljer vanligtvis leverantören baserat på om de obegränsade funktionerna i paketet passar deras webbplatsbehov. InMotion har en ganska bra affär för sina användare. Deras planer inkluderar obegränsad lagring och obegränsad dataöverföring. Du kan få dessa extra även genom att anmäla dig till deras billigaste plan. Hur bra är det? Det är särskilt bra om lagring och dataöverföring är de två funktionerna du särskilt behöver för din webbplats. Om du inte gör det kommer det inte att göra någon stor skillnad för dig.
 • Många extra ingår – InMotion ger dig ett domännamn precis utanför fladdermusan, så du behöver inte oroa dig för att hitta en domänregistrator och köpa en domän där. Du kan få det gratis bara genom att registrera dig till en av deras planer. Dessutom kan du börja marknadsföra din webbplats på de mest populära sökmotorerna inklusive Bing, Google och Yahoo med de gratis krediter som InMotion ger dig. Automatiserade säkerhetskopior ingår också i deras paket med freebies, vilket garanterar att din webbplatsinformation aldrig skadas eller går förlorad. Nuförtiden kan du inte riktigt växa en online-verksamhet utan säkerhet för säkerhetskopior.
 • Teknisk kunnig kundsupport – Webbplatser och servrar är så komplexa enheter att du oväntat kan stöta på problem när som helst. I dessa fall är det bra att ha en kundtjänst som du kan lita på. Med InMotion kan du få professionell hjälp dygnet runt; du behöver bara fråga med tillgängliga kanaler. Deras personal kan kontaktas via e-post, kontaktformulär, livechatt och telefon med snabba svarstider. När det gäller storleken betraktas InMotion fortfarande som ett av de mindre företagen i spelet. Men de är definitivt mer professionella än många av de andra, större. Detta gäller särskilt när det gäller kundsupport. Naturligtvis, om du inte behöver direkt hjälp, kan du lösa många problem bara genom att bläddra i guiderna, vanliga frågor och videohandledning på deras kunskapsbas. Många vanliga problem dokumenteras där som kan lösas på några minuter. Allt du behöver göra är att skriva nyckelorden i sökfältet och klicka på Sök.
 • Kraftfulla servrar – InMotion Hosting investerade mycket i sin hårdvara för att säkerställa blixtens hastighet för sina användare. Leverantörer kan alltid något optimera hastigheten på sina servrar med mjukvara, men detta är alltid främst baserat på de olika hårdvarudelarna som servern består av. Med den senaste hårdvaran kan de skapa en snabb och stabil anslutning mellan webbplatserna och servern. Som vi nämnde är InMotion ett något mindre företag än många av de andra stora namnen inom webbhotell. De har bara upprättat två datacenter och de är båda belägna i USA. De finns inte på någon annan kontinent, men företaget har säkert en stark närvaro i områdena runt Ashburn och Los Angeles.
 • Övertygande upptid – Deras servrar är online mer än 99% av tiden. Detta är den information webbplatsägare är mest intresserade av innan de väljer en webbhotellleverantör. Och det är meningsfullt, eftersom ingen vill besvika sina besökare (eller kunder) med en offline-webbplats. Å andra sidan kan servernedgång resultera i en betydande inkomstförlust. InMotion Hosting kör Linux på sina Dell-servrar och infrastrukturen är baserad på Cisco-komponenter. Det är en ganska stark kombination, och resultatet talar för sig själv. Du kan knappast stoppa dessa maskiner från att fungera och de övervakas hela tiden. Förutom programvara finns det också den mänskliga komponenten. Företaget har ett team av experter som inte bara kan lösa problem utan också för att förhindra dem från att få servrarna att krascha.
 • Säker värd – Leverantören innehåller några starka verktyg i sina paket för säkerhet. Du får ett skräppostfilter, vilket säkerställer att endast riktiga e-postmeddelanden accepteras i din inkorg. Oavsett vilken typ av webbplats du vill skapa, så börjar du så småningom få vanliga skräppost, så det finns verkligen inget annat sätt. Dessutom får du Sucuri och Patchman. Sucuri är en populär webbplatssäkerhetsplattform som skyddar din webbplats från skadlig programvara. Det garanterar att du kan fortsätta bygga ditt online-märke utan att behöva oroa dig för hot. Patchman, å andra sidan, ser till att allt på din webbplats är korrekt korrigerat, vilket förhindrar sårbarheter. Det gör också vanliga skanningar av skadlig programvara och tar bort dem om de upptäcks. Det är i grunden en annan livvakt för din server.
 • Miljövänlig – Eftersom det kräver mycket energi för att driva en server är datacentra extremt förorenande. Lyckligtvis kan kolavtrycket minskas kraftigt genom att använda grön energi. Webbhotellleverantörer investerar vanligtvis i vindkraft och bidrar därmed till en bättre miljö. Detta blir allt populärare bland värdföretag och till och med InMotion Hosting följer dessa fotspår. Genom att registrera dig för deras värdplaner kan du också hjälpa till att minska föroreningarna.

Nackdelar med InMotion Hosting

 • Dyrt skalning – En nackdel med InMotion Hosting är att de har dyra och billiga planer i sin repertoar, men inget däremellan. Detta kan vara ett problem om du börjar ta slut på resurserna och vill uppgradera till nästa plan, eftersom det kommer att kräva att du investerar en betydligt högre budget. Vi jämförde företaget med de andra populära inom värdbranschen och det visar sig att deras priser är högre än genomsnittet. Du måste dock ta hänsyn till att du får hög kvalitet för priset. Det enda alternativet är i princip att registrera dig för minst ett årligt kontrakt, vilket inte är praktiskt för de webbplatser som behöver tjänsten bara ett par månader. Åtminstone har de en ganska lång pengar-tillbaka-garantiperiod på 90 dagar. Inom 90 dagar kan du bestämma om det är lämpligt för dig att köra din webbplats på deras server på lång sikt. Det här är mycket tid att tänka på, men enligt recensionerna är priserna redan tillräckligt stora för att potentiella kunder kan lämna.
 • Begränsade grundläggande planer – Deras startplan kanske inte räcker för alla, eftersom den begränsar användaren till högst 2 webbplatser och 2 databaser. Du kanske måste gå uppgraderingen till nästa plan bara för att få vara värd för fler webbplatser, även om du inte behöver så många resurser än. Vad detta betyder är att planer på InMotion inte riktigt är balanserade för vardagliga användare, vilket tvingar dem att spendera på onödiga uppgraderingar. Om du vill etablera en solid närvaro på nätet kommer grundplanen säkert inte att räcka länge. Andra leverantörer erbjuder grundläggande planer där du stadigt kan bygga upp dina intäkter online till den punkt där du känner dig bekväm att uppgradera. Detta är definitivt inte fallet med InMotion Hosting.
 • Det tar för lång tid att börja – Du måste gå igenom en onödigt lång sekvens av sidor och formulär tills ditt konto och webbplats är redo att rulla. Detta kan ta bort en stor bit av din tid, medan konton hos några av de andra leverantörerna kan ställas in på några minuter. InMotion komplicerade dessa saker utan någon uppenbar anledning.
 • Gratis säkerhetskopiering är begränsad – Det är ganska generöst av leverantören att skapa regelbundna säkerhetskopior av din webbplatsinformation, även om detta också har en gräns. Och tyvärr är denna gräns ganska låg. Om du vill ha regelbundna säkerhetskopior måste du hålla storleken på din webbplats under 10 GB. Annars är det enda alternativet att börja betala för säkerhetskopiorna. Dessutom tas säkerhetskopior som är äldre än fyra månader automatiskt, så förvänta dig inte att gå tillbaka längre än i tid. Alla andra tjänster relaterade till säkerhetskopiering betraktas som extra betalda tjänster.

Fördelar & Nackdelar med SiteGround

Vad SiteGround försöker bevisa mest är att de kan tillhandahålla exakt vad de lovar på sin webbplats. Det finns dussintals webbhotell som helt enkelt inte kan uppfylla sina löften. När du registrerat din plan upptäcker du vanligtvis att det finns olika uppsägningar och oväntade avgifter som väntar på dig bakom avtalet.

På SiteGround kan du hitta alla typer av webbhotellpaket som fungerar enligt beskrivningen. Det finns också lösningar för användare av WordPress, Joomla, Magento, Drupal, PrestaShop och WooCommerce. Dessutom finns det delade, återförsäljare, moln och dedikerade värdplaner. De kan tillhandahålla allt som hjälper din webbplats att bli online och växa. Låt oss se några av de viktigaste aspekterna av det här företaget som vi anser som fördelar utan att göra något annat!

Fördelar med SiteGround

Höghastighetshotell – Det de flesta webbplatsägare letar efter i en webbhotell är snabb sidhastighet. Eftersom Internet är fullt av mycket konkurrenskraftiga webbplatser blev det snabbt obligatoriskt att säkerställa hög hastighet för alla som vill skapa en solid online-närvaro. Det finns inget annat sätt. Besökare måste kunna smidigt bläddra igenom ditt innehåll tills de hittar vad de vill ha. Om du saktar ner denna process genom att välja en långsam tjänst, kommer de helt enkelt att avgöra och hitta den någon annanstans. SiteGround är en av värdleverantörerna som håller hög standard när det gäller hastighet. Detta är främst tack vare de många datacentra som är etablerade på strategiska platser över hela världen. När du registrerar dig behöver du bara välja den närmaste platsen och du är inställd.

Massor av freebies – Förutom en stark värdplan ger SiteGround dig också ett brett utbud av gratisverktyg och funktioner som hjälper dig att växa. Till exempel tillåter de dig att skapa så många e-postkonton och databaser som du vill. Företaget håller din webbplatsinformation säker genom att skapa dagliga säkerhetskopior. Om din webbplats kraschar och du inte vet varför finns det alltid möjlighet att gå tillbaka till en tidigare version. Det faktum att SiteGround tillhandahåller en cPanel-licens framhäver bara att de vill hålla saker enkla och användarvänliga. Människor byter leverantör då och då och cPanel är den kontrollpanel de troligtvis har vant sig vid. Det kan vara en enorm fördel för dem att fortsätta använda det. Dessutom hjälper de dig att starta din webbplats genom att inkludera en gratis domän och webbplatsbyggare i paketet. Det är mycket värde för priset.

Obestridlig säkerhet – SiteGround ger inte onödiga löften när det gäller säkerhet. De gör det bara, och du har ingenting att klaga på. Din webbplats kommer att övervakas mot skadlig programvara och alla typer av hackerattacker dygnet runt. De använde de senaste säkerhetsåtgärderna på hård- och mjukvaruinfrastrukturen i alla deras datacenter på 6 olika platser. Med hög prestanda kommer säkerhet på hög nivå, inte konstigt att de har så många nöjda kunder. Deras servrar är fysiskt och praktiskt taget orörliga.

Effektivt och hjälpsamt stöd – Att driva en online-verksamhet har ansvaret för att hålla din webbplats igång 24/7. Om ett problem dyker upp mitt på natten och får det att krascha, måste du vara medveten om det och agera så snart som möjligt. Detsamma förväntas av leverantören. De måste snabbt komma till problemet och börja arbeta med det, varje minut räknas. Tack och lov erbjuder SiteGround en hög nivå av stöd med sitt team av experter. De kan lösa tekniska problem snabbt och effektivt så att du kan luta dig tillbaka och koppla av istället för att uppdatera din offline-sida om och om igen efter midnatt. När du har rapporterat problemet får du inom kort ett vänligt svar och det tar inte mycket tid förrän det har lösts. Om du har en Joomla-, Drupal- eller WordPress-baserad webbplats kan du också få hjälp för dessa plattformar.

Finns i många länder – SiteGround är ett stort företag just nu, så vem skulle ha trott att det hela började i det lilla landet Bulgarien? När deras tjänster fick popularitet gjorde de dem tillgängliga över hela världen. Eftersom deras huvudkontor ligger i Bulgarien låter det redan lovande för europeiska användare eftersom det är ganska nära alla länder där. Deras andra datacenter och kontor finns i Singapore, London, Milan, Chicago och Amsterdam. Det visar sig att de kan tillhandahålla höghastighetshotelltjänster, oavsett var du är på planeten. De låter dig även växla till den valuta som är den mest praktiska för dig att betala med. Sammantaget är SiteGround ett bekvämt alternativ för människor både geografiskt och ekonomiskt.

Optimerad för WordPress – Om du föredrar att köra dina webbplatser på WordPress kommer det att vara mycket fördelaktigt för dig att registrera dig för en SiteGround-värdplan. Du kommer att kunna installera CMS med ett enda klick och börja arbeta direkt. Ingen erfarenhet krävs överhuvudtaget, och du kan också spara mycket mer tid med ytterligare ett klick på installationsskript från SiteGround också. De har gjort WordPress och WooCommerce mycket enklare för användare på deras delade, moln och dedikerade serverpaket.

Nackdelar med SiteGround

 • Litet diskutrymme för priset – Företaget är ganska generöst med de gratis domännamn och databaser som de inkluderar i varje delad plan. De låter dig också köra flera webbplatser på varje plan och installera massor av användbar programvara. Men som det visar sig är hårddiskutrymmet de ger dig med en delad värdplan inte tillräckligt för lång sikt. De andra specifikationerna är bra, men du kan inte förvänta dig att din webbplats ska överleva länge med en grundläggande plan som ger dig bara 10 GB lagringsutrymme. Det är en strikt gräns som endast kan överträffas om du uppgraderar till nästa plan. För att inte nämna att det finns flera andra värdleverantörer som ger dig obegränsad lagring i minst en av deras grundläggande planer.
 • Priserna stiger för högt – Vi kan säga att SiteGround erbjuder några fantastiska rabatter då och då och deras normala priser heller inte är för höga. Detta gäller emellertid endast för det första prenumerationsåret. Efter att tolvmånadersabonnemanget löper ut ökar de priserna avsevärt och kräver att du investerar mycket mer i webbhotell. Deras planer är bra för den tidsperioden, och då rekommenderar vi bara att du förnyar ditt prenumeration om du verkligen är nöjd med deras tjänster. Prisökningen är ofta så smärtsam för företag och individer att det i princip tvingar dem att byta till en annan leverantör. Tack vare deras faktureringsmetod kan du möta några oväntade avgifter medan du betalar för din värdplan från månad till månad. Fördelen med fakturering från månad till månad är att du kan stoppa när du vill. Eftersom kontraktet bara varar i 30 dagar behöver du inte oroa dig för extra utgifter om saker och ting inte går bra med din webbplats. Tyvärr debiterar SiteGround $ 14,95 om du bestämmer dig för att lämna. Naturligtvis kommer du bara att ta reda på detta efter att du lämnat leverantören.
 • Gynnar främst företag – Tjänsterna som erbjuds av leverantören är mer lämpade för företag än för enskilda projekt. Trots detta faktum annonserar SiteGround sig fortfarande som en helhetslösning som rekommenderas för alla. Vi skulle säga att deras planer är ganska dyra för en bloggare eller någon som vill ha en webbplats för andra personliga ändamål. Ja, det är fullständigt och du kommer troligtvis inte ha några problem, men det finns många andra prisvärda alternativ som erbjuds av andra företag. SiteGround är inte den typ av leverantör som ger dig ett paket med funktioner och lämnar dig i fred. De är också villiga att ge dig stöd och hjälpa ditt företag att växa.

SiteGround vs InMotion – Vilken som är bättre?

Sedan InMotion grundades av två killar redan 2001 har företaget vuxit mycket. Nu betraktas det som ett av de snabbast växande företagen bland värdleverantörer. De vill inte bara expandera, de vill också förbättra. För att uppnå sitt mål tar de ett annat tillvägagångssätt och konfronterar alla komplexa element som gör deras service till en bra affär för kunderna.

Det är därför de inkluderar en så specifik och mångsidig uppsättning funktioner i alla sina planer. Dessutom är deras långa pengar-tillbaka-garanti och fullständig oberoende som företag de saker som tillgodoser människor mest. SiteGround är också en stark konkurrent när det gäller gratis verktyg och funktioner.

De är dedikerade till att erbjuda höghastighetsserver som säkerställer en enastående användarupplevelse för besökare på webbplatsen. SiteGround finns i fler regioner än InMotion, eftersom de fokuserar på att nå en bredare publik. Medan de expanderar lyckas de också erbjuda tjänster av högsta kvalitet. En bra kundservice är en annan sak du har tillgång till när du är värd för din webbplats där.

Som ni ser är både SiteGround och InMotion ganska starka alternativ när det gäller webbhotell. Vad du behöver göra här är att ta hänsyn till varje liten detalj och välja den värdplan som passar din webbplats behöver mest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector