WPEngine vs Cloudways – Vilken hanterad WordPress-värd är bäst?

wpengine-vs-cloudways


När vi letar efter webbhotell kan vi ofta bli överväldigade av alla tjänster som finns ute. Särskilt när vi bara börjar eller skalas upp för första gången kan det vara en mardröm att räkna ut vilket företag man ska gå med för din webbhotell..

Det är viktigt att bli av med all flashig marknadsföring och ta en fokuserad titt på vad din webbplats behöver, och hur de olika företagen där ute kan hjälpa dig att uppfylla dessa behov. För det ändamålet behöver vi ett bra sätt att dela upp grunderna och anpassa oss till problemet i bitar av små bitar.

För att få den här typen av bitstorlek på vad vi behöver fokusera på kommer vi idag att titta på två värdföretag och hur de staplar sida vid sida. Att gå igenom denna process med olika webbplatser är ett utmärkt sätt att bekanta dig med branschen och verkligen se vad varje företag har att erbjuda.

För idag kommer vi att titta på två WordPress-fokuserade värdtjänster; WPEngine och Cloudways. Dessa två webbplatser erbjuder båda mycket väl mottagna och välkända tjänster, båda med en unik strategi för just denna nisch. Även om båda dessa webbplatser har mycket att erbjuda, särskilt vad gäller WordPress-funktionalitet, har de definitivt båda vissa områden som behöver förbättras, liksom.

För att starta oss ska vi gå igenom WPEngine, vem de är och vad de handlar om.

Vad är WPEngine?

WordPress-programvaran driver många webbplatser i dessa dagar. Följaktligen har många värdar valt att fokusera sina tjänster på att tillhandahålla optimerade WordPress-värdstjänster, utformade för att fungera perfekt med WordPress-installationer och plugins. WPEngine är en av de ledande WordPress-fokuserade värdarna på marknaden.

Enligt WPEngines webbplats byggs 30% av alla webbplatser på hela internet med WordPress. Dessutom drivs 27% av de bästa 10 000 webbplatserna med trafik av WordPress också. Dessa nummer driver verkligen hem verkligheten för WordPress livskraft som en innehållsplattform, och väl värd WordPress-webbplatser kan vara en stor välsignelse för vissa typer av webbplatser.

WPEngines olika planer erbjuder ett brett utbud av WordPress-orienterade statistik och tjänster, och de ger en expertnivå av kundsupport och användarvänlighet, vilket gör dem till ett mycket attraktivt alternativ för nybörjare, samtidigt som de har kraften som krävs för att uppfylla behoven av större webbplatser.

Låt oss titta på några av de olika fördelarna WPEngine har att erbjuda.

Fördelar med WPEngine

 • WordPress optimering. WordPress är ett kraftfullt verktyg som kan bygga mycket högpresterande webbplatser med många funktioner och möjligheter till innehållshosting. För att din WordPress-webbplats ska fungera på högsta nivå är WPEngines serverhårdvara och funktionsuppsättningar utformade för att driva även de mest plugin-tunga WordPress-installationer. Deras alternativ för både delade och VPS-baserade planer är också bra att komma ihåg, eftersom detta ger en stor mängd mångsidighet till WPEngines prisstruktur och skalförmåga.
 • StudioPress-teman. Det finns en mängd premium-teman, inklusive mobilsvariga teman, tillgängliga via StudioPress. Om du använder dessa teman med din webbplats kommer du att använda en funktionell och estetisk fördel som är lätt att applicera jämfört med andra designers som måste skapa sina egna teman eller betala extra för premiumtema genom en annan tjänst. Många av dessa StudioPress-teman har inbyggd SEO och säkerhetsfunktioner.
 • Beredskapsbedömningar. WPEngine har ett knäckt team av experter som står till sin förfogande redo att utföra utvärderingar på din webbplats för att se till att det är fartygsform innan det går live. Detta kan vara en enorm attraktion för människor som just har börjat, eller som tenderar att göra mycket experiment med sin webbplatsdesign och funktioner. Testen själva utförs genom kodkompatibilitetstestning och webbplatsuppsättning.
 • WPEngine har många innehållsfunktioner som är geografisk inriktade mot vissa geografiska områden. Detta gör att du kan anpassa hur människor i olika delar av världen engagerar sig i ditt innehåll, så att du enkelt kan nå en fantastisk mängd läsare med din webbplatsfunktionalitet.
 • Kundsupport. WPEngines support har bra kundrecensioner och är tillgängligt via support dygnet runt via telefon och livechatt. De erbjuder också ett stort bibliotek med inlärningsresurser som är utformade för att få nya webbdesigners och erfarna veteraner både anpassade till ins och outs i tjänsten.
 • Global närvaro. Med servrar baserade i USA, Europa, Mellanöstern, Asien och Afrika kan WPEngine erbjuda fantastiska hastigheter och servertillgänglighet oavsett var i världen du är baserad. Att ha denna typ av global närvaro innebär att WPEngine alltid kommer att kunna ge dig de bästa prestandorna för marknaden där du är närvarande och aktiv.
 • Brett utbud av partnerskap. WPEngine samarbetar med ett brett utbud av andra tjänster och erbjuder ett mylder av innovationer som resultat. Deras olika partners inkluderar Amazon Web Services, Google Cloud och andra. Allt deras innehåll som tillhandahålls genom partnerskap är optimerat för användning med WordPress och ger en massa extra funktioner som många konkurrenter inte kan matcha.

Det finns uppenbarligen mycket att gilla med WPEngines tjänster. De har utmärkt kundsupport, resurser ombord och en global närvaro som i princip garanterar bra prestanda och är vettigt för din geografiska marknad.

Deras prissättningsstruktur är också ganska mångsidig, men vi kommer till det på ett ögonblick. Det finns uppenbarligen några andra sätt på vilka WPEngine inte jämför så gynnsamt med tävlingen, och det skulle inte vara en bra idé att fatta några beslut utan att avsluta vår forskning.

Låt oss därför titta på hur WPEngine tenderar att komma till kort.

Nackdelar med WPEngine

 • Mindre mångsidig än vissa konkurrenter. WPEngine erbjuder ett brett utbud av planer specialiserade för användning med WordPress. Även om detta gör dem mycket mångsidiga och skalbara för WordPress-baserade webbplatser, är deras funktionalitet inte så attraktiv för webbplatser som inte använder WordPress-plattformen. Eftersom båda webbplatserna vi tittar på idag är inriktade på WordPress-optimering är detta inte så lite, men det kan ändå vara bra att tänka på framöver.
 • Eftersom WPEngine erbjuder ett så stort utbud av funktioner, ibland genom partnerskap med andra tjänster, kan vissa av deras gränssnitt och funktioner vara lite svåra att vänja sig vid. Systemet är utformat för att vara lättanvänt, men det finns fortfarande aspekter av det som kommer att ta lite tid att lära sig att använda effektivt.
 • Vissa begränsningar. För att erbjuda de bästa hastigheterna och drifttiden på marknaden sätter WPEngine några små begränsningar för de olika installationer och plugins som du kan använda för din WordPress-webbplats. Även om detta är ganska standard, och gör att WPEngine kan erbjuda den typ av förstklassiga WordPress-optimering som de är kända för, är det fortfarande typ av besvikelse när man arbetar med en så potentiell mångsidig plattform.

För kraftfull WordPress-värd med global närvaro och prisvärda poäng är WPEngine ett mycket konkurrenskraftigt alternativ. Oavsett om du är ny och vill börja använda deras delade planer, eller en veteran som vill skala upp sin online-närvaro, har WPEngine många resurser och funktioner som du behöver för att hjälpa dig på vägen.

Deras nackdelar är också inte alltför fördömande. De flesta av dem är ganska standard när det gäller WordPress-baserade värdtjänster. Med det sagt kommer vi inte riktigt att förstå hur dessa för- och nackdelar samarbetar med tävlingen tills vi tittar på nästa företag på listan.

För vår nästa titt kommer vi att gå in i Cloudways och hur de skiljer sig från andra tjänster på värdmarknaden.

Vad är Cloudways?

Cloudways är en lättanvänd hanterad molnhotellplattform. De tillhandahåller en hanterad konsol för webbhotell på molnservrar. Även om de tillhandahåller ett brett utbud av tjänster har de ett stort fokus på WordPress-värd. Deras unika modell ger dem också några andra fördelar.

Deras faktiska molninfrastruktur tillhandahålls av tredje parter som DigitalOcean, Vultr, Amazon och Google. De erbjuder också en gratis migrering till deras plattform för att få deras team av experter som hanterar din server och säkerhetshantering, medan du fokuserar på de delar av din webbplats som betyder för din slutlinje.

En annan unik egenskap hos Cloudways är deras prissättning. De har faktiskt timkontrakt som gör att du kan betala för deras tjänster ner till timmen, så du slutar aldrig att betala för tjänster du inte slutar använda. Det finns några andra intressanta prisfunktioner också, men vi kan komma till dessa på ett ögonblick.

Låt oss börja med att titta på de olika fördelarna Cloudways kan ge oss.

Fördelar med Cloudways

 • 5 olika molntjänsttjänster. Cloudways värd tillhandahålls faktiskt genom ditt val av ett av fem tredjepartsföretag. Företagen inkluderar DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services och Google Cloud Platform. Genom att erbjuda tjänster från olika leverantörer kan Cloudways ge fantastiska säkerhets- och serverhanteringsfunktioner, lättanvända gränssnitt och utmärkt kundsupport baserat på vilken molntjänst du bestämmer dig för att gå med.
 • Lätt att använda. Förutom en omfattande kunskapsbas och blogg med detaljer om deras tjänster har Cloudways också ett intuitivt och lättanvänt användargränssnitt som är lätt att hämta även för oerfarna webbdesigners. Det här är en fin touch om du är ny eller mindre erfaren när det gäller värdtjänster.
 • Kundsupport. Cloudways tillhandahåller välgranskad kundservice via live-telefon eller chatt dygnet runt. Även om dessa alternativ är ganska standard för de flesta värdtjänster som är värda deras salt, är det fortfarande lugnande att veta att du har tillgång till kompetent kundsupport genom den väg du väljer.
 • Snabba servrar. Eftersom Cloudways faktiska molntjänsttjänster tillhandahålls av några av de ledande tredjepartsleverantörerna av molnhotell har de mycket kraftfulla servrar tillgängliga för sin plattform. Eftersom de kan fokusera på hanterings- och användargränssnittssidan av sin tjänst är den outsourcade molnvärdet snabbt och gör ett utmärkt jobb med att hålla sig uppdaterad och konkurrenskraftig.
 • Gratis SSL-certifikat. Som en ganska standard säkerhetsfunktion erbjuder Cloudways gratis SSL-certifikat för webbplatser som finns på deras plattform. Detta är en fin touch, även om det är en ganska standardfunktion. SSL-certifikat är viktiga för säkerheten på din webbplats, och det är alltid trevligt att få alla dessa saker på ett ställe istället för att behöva gå igenom tredje part.
 • Gratis WordPress-cache-plugin. Cloudways har en inbyggd cache-plugin som fungerar igenom Lack och tillhandahåller webbläsarens cache-alternativ. Detta gör att du kan cache din webbplats utan att gå till ytterligare en tredje part för dina cachingtjänster. Du kan också kontrollera cachningsalternativen från inställningspanelen för WordPress.
 • Pay-as-you-go-planer. Cloudways erbjuder betal-som-du-gå-planer som faktureras via server-timmen. Detta fungerar lite annorlunda än fakturering per timme i realtid, och webbplatser som använder mer resurser kommer att kosta mer per timme än i en längre åtagandeplan. Detta är fortfarande ett bra alternativ för mindre webbplatser, och systemet är förvånansvärt livskraftigt för ännu större skalor som inte använder många tunga plugins.
 • Gratis prov. Cloudways erbjuder en gratis 30-dagars testversion av sina tjänster. Detta skiljer sig lite från den typiska 30-dagars återbetalningsgarantin som de flesta företag erbjuder, eftersom du inte behöver lägga ner några pengar och det inte finns någon chans att faktureras för tjänster som inte kan återbetalas. Du behöver inte ens ett kreditkort för att registrera dig.
 • Kundreferensprovision. Cloudways erbjuder ett affiliate-program som gör det möjligt för användare att samla in provisioner för att hänvisa nya kunder till tjänsten. Din tid kan antagligen användas bättre på att designa eller hantera din webbplats och ditt företag, men det här är en cool liten gimmick som sticker ut.
 • Enkla auto-uppdateringar. Med Cloudways kan du enkelt schemalägga automatiska uppdateringar av din WordPress-programvara. Detta är en bra funktion som en del av deras “hanterade” molnhotellikett och gör det lättare att hålla din webbplats uppdaterad.
 • Obegränsade applikationer på alla plan. Alla planer som erbjuds av Cloudways erbjuder obegränsade applikationer tillsammans med din WordPress-installation. Det här är bra för människor som vill köra webbplatser med en mängd olika applikationsbaserade funktioner. Extra applikationer kommer att använda extra resurser, och det är viktigt att komma ihåg om du överväger deras pay-as-you-go-struktur.
 • Fri migration. Precis som alla bra webbhotell erbjuder Cloudways gratis migrering av din webbplats till deras värdplattform. Detta är en annan funktion som levereras ganska standard med alla ansedda värdplaner, och det är mer en marknadsföringsgimmick än en faktisk funktion. Ändå är det trevligt att undvika att betala ur din egen ficka för migrering av webbplatser om du inte behöver.

Det finns mycket att gilla med Cloudways, och de har en unik strategi för att tillhandahålla utmärkta molnbaserade tjänster. Deras tjänster fungerar bra för WordPress-baserade webbplatser, men de är inte så begränsade i den nischen som en specialiserad tjänst som WPEngine.

Det är uppenbart att den kunniga webbdesignern kan använda sig av Cloudways tjänster utmärkt, men det är fortfarande viktigt att gå igenom några av sina brister innan vi fortsätter med våra överväganden. Därefter ska vi titta på några av nackdelarna med Cloudways.

Nackdelar med Cloudways

 • Ingen domänregistrering. Även om Cloudways tillhandahåller utmärkta hanterade molntjänsttjänster genom olika molnhotellföretag från tredje part ger de inte registrering för dina domännamn. Du måste registrera din domän genom ett annat företag, vilket kan vara ett drag om du är van vid att få den här tjänsten från ditt webbhotell.
 • Ingen e-posthotell. Förutom att det saknar domänregistrering tillhandahåller Cloudways inte heller e-postadress och värdtjänster. Allt detta är meningsfullt när du tänker på hur deras molnhotell hanteras, men det kan fortfarande vara besvikande om du är van vid att få alla dessa tjänster på ett ställe.
 • Support kan vara svårt att nå. Även om Cloudways har väl granskad kundsupport med olika möjligheter finns det några rapporter om långsamma svarstider via telefon eller via livechatt. Det är olyckligt, men det är en ganska vanlig brist, även bland företag med ett utmärkt rykte för kundservice.

Precis som med WPEngine är dessa nackdelar inte alltför stora. De är fortfarande viktiga att komma ihåg, särskilt när vi går vidare till de sista stadierna av vårt beslut.

Därefter kommer vi att dela upp dessa två företag och titta på hur de jämför specifikt i tre olika kategorier. Vi ska titta på hur dessa två företag presterar funktionalitet, support, och pris.

Funktionalitetsjämförelse

Både WPEngine och Cloudways ger utmärkt stöd för WordPress-baserade webbplatser och är mångsidiga nog för små och stora webbplatser. WPEngines funktionalitet är lite mer begränsad eftersom den är mycket mer inriktad på WordPress-baserade webbplatser. Cloudways värd är också lite unik med sin tredje parts molnvärd.

Sammantaget har båda webbplatserna en global närvaro och jämförbar funktionalitet när de enbart tittar på sina WordPress-funktioner. Cloudways har några extra intressanta freebies som deras test- och cache-plugin. Även om de kanske inte har samma bibliotek med inlärningsresurser som WPEngine, verkar Cloudways förbli ett mycket starkt alternativ för nyare och mindre kunder.

Enbart funktionaliteten är lite nebulös utan att titta på pris, så vi kommer tillbaka till allt detta och titta nu på hur dessa två företag hanterar support.

Supportjämförelse

Båda företagen har mycket väl granskad kundsupport. Eftersom Cloudways tillhandahåller sina hanterade värdtjänster via tredje parter kan det vara lite komplicerat och du kan slutligen använda kundsupport oftare. Med det sagt är deras förvaltade webbhotell enklare mycket av de mer tekniska aspekterna av serverhantering och säkerhet.

WPEngine å andra sidan erbjuder kundsupport genom samma vägar och har ett mycket jämförbart rykte för effektiviteten i deras supportteam. Detta är fortfarande lite svårt att bedöma, eftersom båda företagen utmärkt har fått supportteam, men ett litet rykte för långsamma responstider.

Prisjämförelse

Detta är make-or-break-ögonblicket för många kunder. Utan att titta på pris är det omöjligt att bedöma hur effektiv en viss webbhotell är. Cloudways prissättningsstruktur är ganska komplex eftersom de erbjuder sina molntjänster genom ett antal tredjepartsföretag, men vi jämför ändå en omfattande sammanfattning av båda företagets prispunkter, ändå.

 • WPEngine offers “startup” planer från $ 35 per månad, “tillväxt” planer från $ 115 per månad, “skala” planer från $ 290 per månad, och anpassade planer för personer som behöver ännu större skala och tillförlitlighet.
  • Priserna kan verka lite branta jämfört med Bluehosts men funktionaliteten är mycket mer mångsidig. “Startup” -planen ger dig 25 000 besök, 10 GB lagring, 50 GB i månatlig bandbredd och en webbplats. Det kastar också in Genesis Framework, StudioPress-teman och supportalternativ som jag nämnde tidigare.
  • “Tillväxt” -planen stöter upp till 100 000 besök, 20 GB lagring, 200 GB månadsbandbredd och 5 webbplatser.
  • Planen för “skala” är en enorm $ 290 per månad och inkluderar 400 000 besök, 30 GB lagring, 400 GB bandbredd och 15 webbplatser.
  • De har också en “anpassad” plan för personer som behöver mycket kraftfullare webbplatser. Detta stöter på besök i miljoner, lagring i 1TB-området, bandbredd över 400 GB per månad och upp till 25 webbplatser.
 • Cloudways fungerar lite annorlunda och har olika prissättningsstrukturer baserade på den tredje partens webbhotell som du slutligen väljer. De företag som erbjuder sina molnhotell via Cloudways inkluderar DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon Web Services och Google Cloud Platform.
  • Priserna och kapaciteten för dessa olika tjänster varierar. Den billigaste är DigitalOcean, och den dyraste är Amazon Web Services.
  • För DigitalOcean börjar planerna på $ 10 per månad ($ 0,0139 per timme) och inkluderar 1 GB RAM, 1 kärnprocessor, 25 GB lagring och 1 TB bandbredd.
  • Dessa planer sträcker sig hela vägen upp till $ 1035 per månad ($ 1.4375 per timme), vilket köper dig 192 GB Ram, 32-kärnprocessor, 3840 GB lagringsutrymme och 12 TB bandbredd.

För Amazon börjar planerna på $ 34,91 per månad (0,0485 per timme), vilket ger dig 1,75 GB RAM, 1vCPU-processor, 4 GB lagringsutrymme och 2 GB bandbredd.

 • Dessa planer sträcker sig hela vägen upp till $ 3058,26 per månad ($ 2.2476 per timme), som inkluderar 256 GB RAM, 64vCPU-processor, 4 GB lagring och 2 GB bandbredd.

Sammantaget är prisklasserna mycket mer varierade med Cloudways, och det finns några intressanta lurar också. Du har antagligen märkt att DigitalOcean-planerna erbjuder mycket överlägsen lagring och bandbredd, men det är viktigt att notera att det här är startpriser för dessa planer, och extra utrymme eller bandbredd kan också köpas.

Packa in det

I slutändan ser det ut som att WPEngine förmodligen är det bättre alternativet för nybörjare och mindre webbplatser på grund av deras prispoäng och användarvänlighet. Om du är större, har Cloudways en galen mängd alternativ i alla sina planer och många bra supportfunktioner som hjälper dig att skala och hantera dina webbresurser.

Liksom alltid, om du har några kommentarer eller vill påpeka något vi missade!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map