WPEngine vs Flywheel – Vilken är den bästa hanterade WordPress-värden?

01.06.2020
Värdjämförelse 'WPEngine vs Flywheel – Vilken är den bästa hanterade WordPress-värden?
0 18 мин.

wpengine-svänghjul


Oavsett om du bara är en hobby som börjar med sin första webbplats, eller en entreprenör som ska bygga upp sin 1000: e val av webbhotell kan vara ett stort beslut. Att se till att den värd du väljer har den kraft och support du behöver för rätt pris gör det hela processen lättare.

Men hur ska vi siktas genom all marknadsföringssjargong och specialerbjudanden som strös över internet? Det finns nya värdar som dyker upp hela tiden och ger löften om deras drifttid och serverhårdvara, och nya värdar stryker också ständigt om vår uppmärksamhet.

Vad vi behöver göra är att få en bra, fokuserad titt på vad vår webbplats behöver, och hur de olika värdtjänsterna på marknaden kan uppfylla dessa behov. Ett av de bästa sätten att göra detta är att fokusera på två specifika företag och jämföra deras olika funktioner och prispunkter för att avgöra vilken som är det överlägsna valet.

Idag tittar vi på två WordPress-orienterade värdtjänster; WPEngine och svänghjul. Dessa två värdar erbjuder specialiserad hosting utformad för användning med WordPress. Medan båda dessa webbplatser är utformade för att erbjuda de bästa hastigheterna på marknaden med mångsidiga prisstrukturer utformade för att tillgodose dina behov, finns det några viktiga skillnader mellan de två som kan göra eller bryta ditt webbhotellbeslut.

För att starta oss kommer vi att titta på WPEngine, vem de är och vad de handlar om.

Vad är WPEngine?

WordPress är ett kraftfullt verktyg för webbdesigners. Det gör att de enkelt kan skapa och hantera webbplatser som kan värda och betjäna ett brett utbud av innehåll. WPEngine är bland de ledande WordPress-baserade värdarna som finns tillgängliga på värdmarknaden idag.

Enligt WPEngines egen webbplats är 30% av alla webbplatser byggda med WordPress och 27% av de bästa 10 000 webbplatserna med trafik drivs också av WordPress. Detta visar verkligen hur WordPress kan vara ett mycket effektivt verktyg för en mängd olika webbplatser.

WPEngines olika planer erbjuder ett varierat utbud av WordPress-optimerade tjänster, och de erbjuder också en expertnivå av kundsupport. Deras lättanvända gränssnitt och bibliotek med tillgänglig kunskap gör att lära sig att använda plattformen effektivt till en bris.

För att verkligen få en bra uppfattning om vad WPEngine har att erbjuda, låt oss ta en titt på några för- och nackdelar.

Fördelar med WPEngine

 • WordPress optimering. WordPress är ett kraftfullt verktyg som kan bygga mycket högpresterande webbplatser med många funktioner och möjligheter till innehållshosting. För att din WordPress-webbplats ska fungera på högsta nivå är WPEngines serverhårdvara och funktionsuppsättningar utformade för att driva även de mest plugin-tunga WordPress-installationer. Deras alternativ för både delade och VPS-baserade planer är också bra att komma ihåg, eftersom detta ger en stor mängd mångsidighet till WPEngines prisstruktur och skalförmåga.
 • StudioPress-teman. Det finns en mängd premium-teman, inklusive mobilsvariga teman, tillgängliga via StudioPress. Om du använder dessa teman med din webbplats kommer du att använda en funktionell och estetisk fördel som är lätt att applicera jämfört med andra designers som måste skapa sina egna teman eller betala extra för premiumtema genom en annan tjänst. Många av dessa StudioPress-teman har inbyggd SEO och säkerhetsfunktioner.
 • Beredskapsbedömningar. WPEngine har ett knäckt team av experter som står till sin förfogande redo att utföra utvärderingar på din webbplats för att se till att det är fartygsform innan det går live. Detta kan vara en enorm attraktion för människor som just har börjat, eller som tenderar att göra mycket experiment med sin webbplatsdesign och funktioner. Testen själva utförs genom kodkompatibilitetstestning och webbplatsuppsättning.
 • WPEngine har många innehållsfunktioner som är geografisk inriktade mot vissa geografiska områden. Detta gör att du kan anpassa hur människor i olika delar av världen engagerar sig i ditt innehåll, så att du enkelt kan nå en fantastisk mängd läsare med din webbplatsfunktionalitet.
 • Kundsupport. WPEngines support har bra kundrecensioner och är tillgängligt via support dygnet runt via telefon och livechatt. De erbjuder också ett stort bibliotek med inlärningsresurser som är utformade för att få nya webbdesigners och erfarna veteraner både anpassade till ins och outs i tjänsten.
 • Global närvaro. Med servrar baserade i USA, Europa, Mellanöstern, Asien och Afrika kan WPEngine erbjuda fantastiska hastigheter och servertillgänglighet oavsett var i världen du är baserad. Att ha denna typ av global närvaro innebär att WPEngine alltid kommer att kunna ge dig de bästa prestandorna för marknaden där du är närvarande och aktiv.
 • Brett utbud av partnerskap. WPEngine samarbetar med ett brett utbud av andra tjänster och erbjuder ett mylder av innovationer som resultat. Deras olika partners inkluderar Amazon Web Services, Google Cloud och andra. Allt deras innehåll som tillhandahålls genom partnerskap är optimerat för användning med WordPress och ger en massa extra funktioner som många konkurrenter inte kan matcha.

WPEngines funktionalitet och support är ett riktigt bra alternativ för nybörjare och erfarna webbdesignare. Deras globala närvaro och inlärningsresurser gör deras plattform mycket mångsidig och lättanvänd. De har många alternativ för människor som vill förstora sin online-närvaro också.

Utan att ta en titt på pris kan det vara svårt att få en bra uppfattning om hur dessa funktioner staplas upp mot konkurrensen, men vi kan gå igenom det på ett ögonblick. Det finns definitivt några nackdelar med dessa proffs, och det är alltid en bra idé att avsluta vår forskning innan vi bestämmer oss.

Nästa gång ska vi titta på hur WPEngine tenderar att komma till kort jämfört med tävlingen.

Nackdelar med WPEngine

 • Mindre mångsidig än vissa konkurrenter. WPEngine erbjuder ett brett utbud av planer specialiserade för användning med WordPress. Även om detta gör dem mycket mångsidiga och skalbara för WordPress-baserade webbplatser, är deras funktionalitet inte så attraktiv för webbplatser som inte använder WordPress-plattformen. Eftersom båda webbplatserna vi tittar på idag är inriktade på WordPress-optimering är detta inte så lite, men det kan ändå vara bra att tänka på framöver.
 • Eftersom WPEngine erbjuder ett så stort utbud av funktioner, ibland genom partnerskap med andra tjänster, kan vissa av deras gränssnitt och funktioner vara lite svåra att vänja sig vid. Systemet är utformat för att vara lättanvänt, men det finns fortfarande aspekter av det som kommer att ta lite tid att lära sig att använda effektivt.
 • Vissa begränsningar. För att erbjuda de bästa hastigheterna och drifttiden på marknaden sätter WPEngine några små begränsningar för de olika installationer och plugins som du kan använda för din WordPress-webbplats. Även om detta är ganska standard, och gör att WPEngine kan erbjuda den typ av förstklassiga WordPress-optimering som de är kända för, är det fortfarande typ av besvikelse när man arbetar med en så potentiell mångsidig plattform.

Som ni ser är det inget större här som verkligen skulle avskräcka rätt kund. Det är några saker du måste tänka på om du skulle gå med WPEngine, men utan att ta en titt på vad andra företag har att erbjuda, är det svårt att få en bra uppfattning om hur WPEngine staplar upp.

WPEngine verkar vara ett bra alternativ för mindre webbplatser och nybörjare, eftersom de erbjuder saker som delade planer och en kunskapsbas för att komma igång. Som sagt, de har fortfarande mycket möjlighet att skala som vi kan komma in när vi tittar på priset.

För tillfället byter vi växlar och tittar på svänghjulet.

Vad är svänghjulet?

Svänghjulet erbjuder hanterad WordPress-värd ”byggd för alla som skapar vackra webbplatser”. Deras kraftfulla WordPress-plattform lovar att ta bort många av krångelna med hosting genom att effektivisera dina processer. De startades 2012 med ett uppdrag att förbättra livet för webbdesigners överallt som använder WordPress.

De erbjuder ett brett utbud av planer utformade för strömlinjeformat och hanterat WordPress-värd. De har också några alternativ utformade för återförsäljare av webbplatser, vilket är en fin touch. De har ett gäng gratis demo- och iscenesättningsfunktioner som gör att du kan se till att din webbplats fungerar ordentligt innan den går live, vilket också är en annan trevlig liten tidbit att gå med hela paketet.

Eftersom Flywheel fokuserar mer på hanterad WordPress-värd, som effektiviserar många funktioner och uppgifter som är involverade i att underhålla en WordPress-webbplats, skiljer den sig lite från WPEngine. För att få en bra uppfattning om hur de två företagen är olika, låt oss gå igenom några av fördelarna och nackdelarna med svänghjulet.

Fördelar med svänghjulet

 • Molnbaserad infrastruktur. Svänghjulet har molnbaserad värdinfrastruktur som drivs av Google Cloud. Detta ger dig mycket kraftfull värdförmåga i en hanterad svit, som effektiviserar mycket av processen samtidigt som du ger all den kraft din webbplats behöver.
 • Närvaro över hela världen. Flywheel har servrar i Asien, Nordamerika och Europa, vilket säkerställer att de kan erbjuda dig snabba hostingtjänster baserade på var i världen du bor. Deras världsomspännande närvaro är inte riktigt så utvecklad som WPEngine, och de saknar de olika geografiska funktioner som gör det riktigt speciellt, men det är fortfarande ett attraktivt alternativ.
 • 30-dagars återbetalningsgaranti. Som alla bra värdar erbjuder Flywheel en återbetalning för köpta tjänster om du avbokar inom 30 dagar för årsplaner. Detta är en ganska standardfunktion också, men det är trevligt om du är intresserad av att minimera risken för att prova Flywheel. Det är alltid en bra idé att också kolla in sina återbetalningsregler på deras webbplats.
 • Kunskapsbas. Även om det inte är ett så varierat kunskapsbibliotek som WPEngine har att erbjuda, har Flywheel regelbundna artiklar och blogginlägg som pratar om olika funktioner och tips relaterade till deras plattform. Det jämför inte helt med ett faktiskt kunskapsbibliotek som är utformat för att anpassa nya användare till plattformen, men det är trevligt att ha lite litteratur relaterad till värdfunktionerna, hur som helst.
 • Lackcachemotor. Svänghjulshosting drivs av varnish-cache-servern och ger snabbminne baserad HTTP-acceleration, anpassad för att fungera bra med WordPress. Lackcachemotorn är en välkänd och pålitlig cachelösning som lovar att påskynda webbplatser med upp till 1000% genom att cachera webbsidor effektivt och effektivt.
 • 9% drifttid. Svänghjulet garanterar en drifttid på 99,9%, vilket är trevligt för webbplatser som är känsliga för stillestånd eller för något värd för innehåll i allmänhet. Tid är trots allt pengar. Vissa recensioner hävdar att de har haft 100% drifttid efter 9 månaders service.
 • Demosajter gratis och betala när de går live. Med Flywheels funktion för webbplatsdemo kan du demonstrera din webbplats för att se till att den fungerar ordentligt innan den går live. Du har också möjlighet att betala när webbplatsen går live, så att du kan demonstrera din webbplats gratis. Detta är trevligt för användare som gör mycket experimenterande med sitt innehåll.
 • Kloning av webbplatsen. Med svänghjulet kan du klona hela webbplatser istället för att skapa nya från grunden varje gång du vill expandera. Denna funktion har ett brett spektrum av användningar och är särskilt attraktiv för återförsäljning av webbplatser eller designers som säljer sina webbplatser efter att ha utformat dem.
 • Fri migration. Som alla bra webbhotell erbjuder Flywheel gratis migrering till sin värdplattform. Det här är bra om du har en webbplats redo att flytta över från en värd som du inte är nöjd med, men det är inte så stort om du bara börjar. Det är fortfarande ett bra alternativ att ha något sätt.
 • Webbplatsuppsättning. Flywheel tillhandahåller webbplatsuppsättningstjänster designade för att felsöka din webbplats och alla dess funktioner innan den går live. Detta är en trevlig funktion att följa med demofunktionerna ovan. Sammantaget kan dessa funktioner göra svänghjul till en mycket vänlig webbplats för nya användare och människor som experimenterar mycket med sin webbdesign.

Precis som med WPEngine, det finns mycket att gilla. Deras molnbaserade infrastruktur gör deras hosting mycket kraftfull till en mycket konkurrenskraftig prispunkt som vi kommer att gå över om ett ögonblick. För tillfället kommer vi att gå vidare och titta på några sätt på vilka svänghjul tenderar att komma till kort jämfört med tävlingen.

Nackdelar med svänghjulet

 • Inget telefonsupport. Svänghjulet erbjuder 24/7 support via livechatt och biljettsystem, men har inget alternativ för telefonstöd. Detta kan vara lite frustrerande, särskilt för nyare användare som kan behöva använda supportfunktionerna mer än andra användare.
 • Relativ brist på hårdvaraens transparens. Det här är ett typiskt klagande klagomål, men det är inte lätt att få en uppfattning om hårdvaran som driver infrastrukturen bakom Flywheels webbhotell. Eftersom infrastrukturen drivs av Google-molnet är det dock mycket troligt att det är några av de bästa hårdvarorna i branschen.
 • Brist på delade, VPS och dedikerade planer. Svänghjulet är en molnbaserad tjänst, och de har inga delade värdplaner, planer som använder VPS eller planer som erbjuder dedikerade servrar. Det här är bra för webbplatser och affärsmodeller som är byggda kring molnbaserade tjänster, men det kan vara en begränsning för mindre webbplatser eller användare som vill använda VPS.

Liksom med WPEngine är nackdelarna inte så stora, och det beror verkligen på vilken typ av webbplats du vill bygga om du ska gå med svänghjul eller inte. Bristen på telefonstöd är dock ganska fördömande och tjänar till att göra svänghjul mindre till ett attraktivt alternativ för nyare användare eller mindre företag.

Tillsammans med bristen på delade planer gör detta svänghjulet mycket begränsat vad gäller skala jämfört med WPEngine. Med det sagt kommer vi inte riktigt få en bra uppfattning om hur dessa två webbplatser staplas upp tills vi tittar på hur alla dessa funktioner jämförs sida vid sida.

Därefter undersöker vi båda dessa företag i tre kategorier: funktionalitet, support, och pris.

Funktionalitetsjämförelse

Även om Flywheel uppenbarligen har kraften i Googles molntjänster till sitt förfogande, har WPEngine en global närvaro som överträffar Flywheel och en kunskapsbas för att få nya användare anpassade till deras tjänst. Det är också viktigt att komma ihåg att svänghjulet inte erbjuder delade, VPS eller dedikerade planer.

Detta blir lättare att bedöma när vi tittar på pris, men det verkar som om WPEngine troligen slår ut svänghjulet när det gäller funktionalitet och alternativ i mindre skala. Svänghjulet har fortfarande ett brett utbud av intressanta verktyg och alternativ till sitt förfogande och är fortfarande ett kraftfullt alternativ för webbdesigners som vet vad de gör.

I slutändan beror det på vad din webbplats behöver. Därefter tittar vi på support.

Supportjämförelse

WPEngine har mycket bra kundrecensioner som talar om sin kundsupport. De erbjuder också sitt stöd genom 24-timmars livechatt och via telefon. Det finns alltid några recensioner online som visar en viss missnöje med kundservice, men WPEngine har en mycket trevlig track record.

Elefanten i rummet här är att svänghjulet inte erbjuder något telefonsupport. Detta kan vara mycket frustrerande för nyare användare eller användare som är vana att handla direkt via telefon, i allmänhet. Den uppenbara vinnaren vad gäller stöd i denna jämförelse är WPEngine, på grund av Flywheels brist på telefonsupport och WPEngines relativt goda rykte för kundsupport.

Innan vi tar vårt slutliga beslut kommer vi äntligen att ta en titt på priset.

Prisjämförelse

Detta är make-or-break-faktorn för många användare. Det finns ingen mening med att betala för de bästa tjänsterna där ute om de inte stämmer överens med din webbplats och budget. Båda dessa företag har mycket olika betalningsplaner och tillgängliga alternativ baserat på vilka funktioner du kommer att behöva.

 • WPEngine offers “startup” planer från $ 35 per månad, “tillväxt” planer från $ 115 per månad, “skala” planer från $ 290 per månad, och anpassade planer för personer som behöver ännu större skala och tillförlitlighet.
  • Priserna kan verka lite branta jämfört med Bluehosts men funktionaliteten är mycket mer mångsidig. “Startup” -planen ger dig 25 000 besök, 10 GB lagring, 50 GB i månatlig bandbredd och en webbplats. Det kastar också in Genesis Framework, StudioPress-teman och supportalternativ som jag nämnde tidigare.
  • “Tillväxt” -planen stöter upp till 100 000 besök, 20 GB lagring, 200 GB månadsbandbredd och 5 webbplatser.
  • Planen för “skala” är en enorm $ 290 per månad och inkluderar 400 000 besök, 30 GB lagring, 400 GB bandbredd och 15 webbplatser.
  • De har också en “anpassad” plan för personer som behöver mycket kraftfullare webbplatser. Detta stöter på besök i miljoner, lagring i 1TB-området, bandbredd över 400 GB per månad och upp till 25 webbplatser.
 • Svänghjul erbjuder ett brett utbud av planer för ett brett spektrum av skalor. Deras billigaste planer börjar på $ 14 per månad, och de dyraste börjar från $ 229 per månad. De har också alternativ för anpassade planer om du behöver mer kraft än vad deras förpackade planer kan erbjuda.
  • Deras Tiny plan ger dig 1 WordPress-installation, 5 000 månatliga besök, 5 GB hårddiskutrymme och 250 GB bandbredd. Den personliga planen stöter på upp till 25 000 månatliga besök, 10 GB hårddiskutrymme och 500 GB bandbredd. Professional-planen kostar $ 69 per månad och uppåt och kastar in 100 000 månatliga besök, 20 GB diskutrymme och 1 TB bandbredd.
  • För planer med lite mer kraft har de Freelance-planen. Börjar på $ 92 per månad, som inkluderar 10 installationer, 150 000 besök, 40 GB utrymme och 4 TB bandbredd. Byrån planerar stötar detta upp till 30 installationer, 600 000 besök, 120 GB utrymme och 8 TB bandbredd, för $ 229 per månad.
  • De anpassade planerna erbjuder 30+ installationer, miljoner månatliga besök, anpassat diskutrymme och bandbredd och alla andra funktioner som ingår i deras andra planer.

Prispunkterna här är mycket jämförbara, och båda webbplatserna erbjuder en kraftfull och mångsidig uppsättning funktioner som kan tillgodose behoven på ett brett utbud av webbplatser. Sammantaget förblir WPEngine frontrunner för mindre webbplatser, trots den högre prispunkten på mindre skalor. Detta beror på support- och kunskapsbasen som finns tillgänglig via WPEngine som Flywheel inte tillhandahåller.

Liksom alltid, om du har några egna tankar och känner att det är något vi har missat, låt oss veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector