Wix.com recensioner

01.06.2020
Webbplatsbyggare 'Wix.com recensioner
0 13 мин.

Wix.com är en ledande molnbaserad webbplatsbyggnadsplattform som gör det enkelt för alla att skapa fantastiska, professionella och användbara webbplatser. Användare kan välja mellan en stor uppsättning mallar och anpassa dem efter deras behov.


Wix grundades 2006 och är idag en av de mest populära och väletablerade webbplatsbyggnadsplattformarna med över 90 miljoner användare över hela världen.

Wix är nybörjarvänligt, vilket gör det möjligt för icke-tekniska användare att skapa sina egna webbplatser utan behov av att lära sig något programmeringsspråk eller webbdesign. Med sin drag & drop-webbplatsbyggare kan alla skapa olika typer av webbplatser: enkel affärssida, blogg, onlinebutik, fotografiportfölj, online-CV, evenemang eller annat.

I nästa del av vår Wix.com-granskning kommer jag att avslöja fördelarna och nackdelarna med Wix-webbplatsbyggaren och göra en fördjupad översikt över deras funktioner, planer och prestanda.

Vad är bra med Wix?

 • Professionella mallar: hos Wix kan du välja mellan hundratals vackra och professionella mallar. Designerna är kategoriserade för olika branscher så att du enkelt kan hitta den mall som passar ditt företag.
 • Flexibel & Kraftfull byggare: Förutom det faktum att Wixs byggare är okomplicerad och enkel att använda, kan även nybörjare skapa den layout de vill ha och flytta runt webbelementen. Det finns också massor av appar som du kan lägga till på din webbplats för att utöka funktionaliteten och funktionerna.
 • App Market: ger dig tillgång till hundratals tredjepartsappar som du kan installera på din webbplats. Appar som livechatt, Google maps, nyhetsbrev, bokningsformulär och andra marknadsförings-, analys- och bloggverktyg gör att du kan lägga till extra funktionalitet och funktioner på din webbplats.
 • Mobilredigerare: detta är en fantastisk funktion som gör att du kan anpassa mobilvyn på din webbplats. Här kan du dölja / visa vissa webbplatselement på mobila enheter utan att kompromissa med skrivbordsvyens layout.
 • värd & Domän: Alla planer inkluderar webblagring och bra bandbredd, och alla planer har ett gratis domännamn utom Connect Domain plan. Du kan också registrera dina domäner på Wix om du vill skapa mer än en webbplats så att du inte behöver använda någon tredjepartsregistrator.

Vad är dåligt med Wix?

 • Annonser på grundläggande plan: även om du betalar för den mest grundläggande planen (från $ 4.08 / mo), som gör att du kan ansluta din domän till deras system; Wix kommer fortfarande att visa sina märkesannonser på din webbplats. Din webbplats kommer att vara “annonser gratis” endast med Combo-planen (från $ 9,25 / mo).
 • Kan inte ändra mall: välj din design noggrant, för när du väljer en mall kan den inte ändras. Visst kan du redigera elementen i mallen och anpassa den efter dina behov, men det är inte möjligt att välja en ny design.
 • Webbplatsägande: Om du bygger din webbplats med Wix måste du stanna hos Wix så länge du vill behålla din webbplats. Du har inte tillgång till webbplatsfiler eller källkod, och du kan inte heller redigera koden. Du kan fortfarande lägga till anpassad HTML till din webbplats med en widget.

Detaljerad granskning av Wix.com

Du har förmodligen hört talas om Wix tidigare, eftersom det är en av ledarna inom webbplatsbyggnadsindustrin. Det är känt för sin användarvänlighet och det är anledningen till att det är så populärt bland användare över hela världen. Wix har cirka 100 miljoner användare, från mer än 190 länder.

Deras “vad du ser är vad du får” webbläsarbaserad webbplatsbyggare är ett bra koncept, och du kommer att vänja dig det på nolltid alls. Wix är inte bara enkelt, utan också mycket effektivt. Du kommer att bygga utmärkt snygga och lättanvända webbplatser på kortare tid.

Det fantastiska med Wix webbplatsbyggare är att det är gratis att börja med. För många användare räcker det här gratis alternativet. Den har alla verktyg som behövs för en framgångsrik blogg eller en liten informativ webbplats.

Och det bästa med Wix är användarvänlighet. Även de största noobs har inga problem att vänja sig vid gränssnittet. Allt är lätt att förstå, och på nolltid kommer du att starta en vacker webbplats.

Men om du tycker att det fria alternativet är otillräckligt har Wix lösningar åt dig. De erbjuder olika, betalda alternativ som ger dig mer hävstång. Och de är ganska överkomliga också!

Sammantaget är Wix ett bra alternativ, särskilt för nybörjare. Och om du är en, är det definitivt värt att överväga, eftersom det är gratis.

Låt oss gräva lite djupare. Vi kommer att visa dig mer information om denna fantastiska värdleverantör och webbplatsbyggare och några av dess fantastiska funktioner. Låt oss börja!

Planer och prissättning

Wix har 6 olika planer – 1 gratis plan och 5 skalning, betalda planer.

Vi rekommenderar att du börjar med deras gratisalternativ. Det är en fantastisk möjlighet och ett bra sätt att testa tjänsten själv utan att riskera några pengar. Och plus, det kanske kommer att visa sig tillräckligt för dina behov. Vid behov kan du alltid uppgradera senare. Att vara fri betyder inte att det inte har något värde, tvärtom. Wix gratis alternativ räcker för de flesta små webbplatser och bloggar. Det kommer att ge dig så många fantastiska verktyg, och du kommer att kunna skapa webbplatser som inte bara är vackra utan också mycket funktionella. Du kommer att njuta av att göra det, hela processen är intuitiv, enkel och rolig.

Men naturligtvis, liksom allt som är gratis, har Wix gratisplan sina begränsningar, till exempel annonser. Dessutom har den bara 1 GB bandbredd per månad och 500 MB lagring, vilket är tillräckligt bra för de flesta grundläggande webbplatser som inte lockar mycket trafik. Och om du vill åsidosätta dessa begränsningar måste du betala.

Deras billigaste betalda plan “Connect Domain” är den mest grundläggande av alla. För så lite som $ 4,50 / mo kommer du att kunna ansluta din domän, men resten kommer att vara samma som med gratisplanen (500 MB lagring, 1 GB bandbredd). Detta inkluderar Wix-annonser, som är den största nackdelen med detta. Om du vill ta bort dem måste du få något bättre.

Deras näst billigaste premiumplan är ”Combo”. Detta är den första som är annonsfri, vilket är bra eftersom du bara kan marknadsföra ditt varumärke. Dessutom fördubblar bandbredden för Free / Connect Domain-planerna till 2 GB, och det ger dig 3 GB lagringsutrymme. Det här är någonting. Du kommer också att kunna registrera en gratis domän och kunna få ett anpassat favicon, så din webbplats kommer att vara helt märkesvaror. Allt detta för $ 8,5 / mo.

Den mest populära planen är “Obegränsad”, och det kostar dig $ 12,50 / mo. Som du kanske gissat får du obegränsad bandbredd. Dessutom har du 10 GB lagringsutrymme. Ovanpå allt som “Combo” -planen har kommer du att få en Form Builder-app ($ 48-värde) och Site Booster-app ($ 60-värde). Site Booster är särskilt viktigt, eftersom det kommer att dra mer trafik till din webbplats och hjälpa ditt företag.

Om du planerar att bygga en webbutik har Wix en plan åt dig. Deras ”e-handelsplan” passar bäst för små företag. Det kostar dig $ 16,50 / mo, och dess huvudsakliga kännetecken är funktionen onlinebutik som gör att dina användare kan köpa från dig, med en lättanvänd kundvagn.

Den bästa och den dyraste Wix-planen är “VIP”, en kombination av alla de bästa funktionerna som andra Wix-planer har. Obegränsad bandbredd, 20 GB lagring, kommer du att kunna ansluta din domän och få en gratis domänregistrering. Dessutom kommer annonser att tas bort och du får ett anpassat favicon. Den har onlinebutikfunktionen, samt Site Booster och Form Builder-appar. Utöver allt detta kommer du att kunna skapa 10 e-postkampanjer varje månad, vilket kommer att öka din synlighet ytterligare och hjälpa dig att sälja dina produkter. Och körsbäret på toppen, med Professional Site Review, kommer Wix erfarna proffs att erbjuda dig en gång råd om din webbplats övergripande kvalitet och SEO. Allt detta endast för $ 24,50 / mo, det är ett fynd!

För att sammanfatta allt – erbjuder Wix-planer mycket, och de kommer att tillgodose de flesta användares behov. Deras gratis plan är tillräckligt bra och den förtjänar att prova. Du kan alltid uppgradera senare om du tycker att det saknas.

Viktig anmärkning: Om du bestämmer dig för att få en av deras premiumplaner och befinner dig missnöjd och vill avbryta ditt prenumeration eller använda din återbetalningsgaranti, oroa dig inte för att förlora data. Wix kommer bara att nedgradera din plan från betalad till gratis, och dina data kommer att bevaras.

Wix-funktioner

Naturligtvis är det största med Wix.com deras webbplatsbyggare. Detta är deras viktigaste försäljningsstället som har lagt dem på IT-kartan och den största glänsande diamanten på deras krona.

Så enkelt att använda, och även användare utan kodning / teknisk bakgrund kommer att kunna bygga fantastiska webbplatser. Allt görs i din webbläsare med hjälp av dra-och-släpp-redigeraren med redigering online och den berömda WYSIWYG-upplevelsen. Med Wix är förhandsgranskning av din webbplats separat. När du är klar ser allt ut precis som det ser ut medan du byggde det!

Det nya ADI-verktyget (Artificial Design Intelligence) låter dig skapa en webbplats utan musklick. Den guider dig genom guiden, steg för steg och försöker förstå vilken typ av webbplats du behöver. Den ställer frågor om dina personliga preferenser och behov och kommer att erbjuda dig val. I slutändan har du en skräddarsydd webbplats som passar dina behov perfekt. För de flesta användare räcker det med att starta, eftersom du kan bearbeta små saker senare.

Wix App-marknaden är något annat. Där hittar du allt du behöver för att bygga din drömwebbplats. Det finns många gratis och betalda alternativ. Du kan använda dem för att skapa registreringsformulär för dina användare, länka dina sociala medier som Instagram, skapa kommentarsektioner eller skapa och hantera händelser, etc. Du kan också skapa forum, köra eCommerce (kolla in deras eCommerce-plan i Avsnittet “planer och priser” ovan), lägg till bloggar och skapa nyhetsbrev. Du kan också optimera din webbplats för mobil användning med Wix Mobile View. Det är bra att veta att Wix också gör det mesta av SEO (med Wix SEO-guiden, ett fantastiskt verktyg) för sina användare, men det finns några mer avancerade alternativ att finjustera.

Vi har redan presenterat Wix-värdplanerna, men nu kommer vi att gå lite djupare. All Wix-värd är molnbaserad, vilket innebär att du får liknande hastigheter från var som helst i världen. Testresultaten visar detta, eftersom webbplatser som är värda på Wix tenderar att ha hastigheter som är över branschens genomsnitt. Men bristen på VPS, dedikerad och återförsäljare värd betyder att Wix inte kommer att uppfylla kraven på större webbplatser.

En av de saker som Wix.com saknar är drifttidsgaranti. Deras webbplats hävdar att de för närvarande har 99,8% drifttid, vilket är lägre än standard (99,9%). Men eftersom Wix främst riktar sig till användare med lägre behov kommer det förmodligen att vara tillräckligt bra. Gratis planer delar också denna upptid, vilket är utmärkt.

Om du är en avancerad teknisk användare som gillar djup anpassning bör du leta någon annanstans. Wix tillåter inte finjustera din webbplats källkod. På grund av det unika gränssnittet är det omöjligt att flytta Wix.com-webbplatser till en annan värd.

Kundsupport

Detta område är verkligen inte den största styrkan hos Wix.com, särskilt om du har ett gratis konto, eftersom de flesta klagomål kommer från den här användargruppen. Men det här är något förståeligt, eftersom de har så många användare, och du kan inte förvänta dig att gratiskonton får samma uppmärksamhet som premiumpremier gör.

Det finns tre metoder du kan nå support-e-post, telefon och supportbibliotek. Så ingen livechatt, vilket inte är bra. Telefonen är endast tillgänglig från måndag till fredag, 06.00 till 17.00 PST, så du får verkligen inte support 24/7.

Wix erbjuder 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti för sina premiumanvändare, vilket helt enkelt inte är tillräckligt bra jämfört med andra värdleverantörer.

Fördelar:

 • Stort gratis konto
 • Bra variation av betalda konton
 • En av de bästa webbplatsbyggarna
 • Lätt att använda, nybörjarvänligt
 • Hundratals appar och mallar

Nackdelar:

 • Inga avancerade funktioner som källkodåtkomst
 • Ingen dedicerad / VPS / återförsäljare värd
 • Support inte bra, kort 14-dagars garanti

Slutsats

Wix är verkligen fantastisk i sitt huvudsakliga arbete och det är webbplatsbyggnad och webbhotell för icke-tekniska användare. Det ger lättanvända verktyg för nybörjare, vilket gör att de kan skapa fantastiska webbplatser på nolltid. De erbjuder så mycket även om du bara har ett gratis konto.

Om du funderar på att starta din första webbplats rekommenderar vi starkt att du väljer Wix.com. Det ger dig alla nödvändiga verktyg, och gränssnittet kommer att få dig att känna dig som en professionell. Allt går smidigt och smidigt, och innan du vet ordet av det kommer din vackra webbplats att vara igång.

Och om du tycker att det gratis kontot saknas kan du uppgradera det när som helst beroende på dina behov.

Wix saknar avancerade funktioner, men den behöver verkligen inte den. Det är avsett för att skapa enkla men vackra och effektiva webbplatser, och det gör just det. Ingenting mer, inget mindre, WYSIWYG.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector