10 најбољих разлога због којих бисте требали одабрати ЦМС за своју веб локацију

01.06.2020
Чланци и више ... '10 најбољих разлога због којих бисте требали одабрати ЦМС за своју веб локацију
0 5 мин.

разлоге због којих бисте требали одабрати цмс за израду веб локација


Системи за управљање садржајем (ЦМС) почињу да доминирају у начину на који људи данас креирају веб странице. Традиционални начин учитавања статичких страница на сервере постаје застарио и иако се неке компаније и даље ослањају на овај метод, већина људи препознаје његова ограничења и умјесто тога се одлучује за ЦМС. Систем за управљање садржајем је низ алата, апликација и софтвера који подржавају стварање и управљање дигиталним садржајем. Израда садржаја, модификација и управљање веб локацијама могу се лако постићи чак и корисници који на пример немају огромну техничку стручност вебмастера. А ЦМС је софтвер на страни сервера, доступан путем веб прегледача, тако да нема потребе за инсталирањем клијентског софтвера.

Ако већ имате искуства са израдом веб локација, вероватно сте свесни многих предности ЦМС-а и већ га користите. Међутим, као почетник, вероватно се питате зашто бисте користили ЦМС за своју веб локацију? Да бисте видели зашто је систем за управљање садржајем најбољи избор за креирање веб странице, прочитајте првих 10 разлога због којих треба да изаберете ЦМС за своју веб локацију:

1. Предлошци за уштеду времена & Теме

Уместо да ствари креирамо испочетка, системи за управљање садржајем воле ВордПресс или Друпал долазе са шаблонима ван оквира за кутију које можете додатно прилагодити и додати функционалност да бисте креирали странице по потреби и одржавали доследност како се ваша веб локација развија. Време развоја и примене скраћују се, омогућујући да веб локација, блог, форум или веб локација за е-трговину буду у функцији ни у једном тренутку. Теме су такође предност ЦМС-а јер вам штеде време на осмишљавању дизајна за вашу веб локацију. Додајте једнаџбу додатака и више се не желите вратити традиционалним методама веб локације.

2. Једноставан за употребу

Још један разлог зашто се одлучите за ЦМС је тај што онима који немају техничку оштрину даје могућност да брзо уђу у сусрет са кнов-хов-ом повезаним са ЦМС-ом. Један од најпопуларнијих система за управљање садржајем који је у пакету са значајкама и који је најприкладнији за кориснике је ВордПресс, који исти подједнако користе и професионалци и професионалци с обзиром да управљање и одржавање ваше веб странице претвара у посао без кодирања. ВордПресс је такође опен-соурце и бесплатан софтвер, тако да свако може слободно да га користи.

3. Садржајно оријентисана

Са техничким вештинама и дизајном уклоњеним из процеса, можете се фокусирати на креирање и објављивање садржаја у лету. То вам омогућава да се фокусирате на стварање квалитетног садржаја, побољшате СЕО, повећате промет на својој веб локацији и остварите боље конверзије.

4. Подржава више уређивача

Ако вам је потребан неко ко ће управљати вашим блогом, друга особа која ће отпремати производе и описе производа, ЦМС ће вам дозволити да различитим људима дате различите дозволе за приступ одређеним деловима ваше веб странице концентрисано и ограничено, без ризика да изложите свој цела веб локација до промена које су извршили неовлашћени корисници.

5. Подржава глобалне промене

Када користите ЦМС, уношење глобалних промена на вашој веб локацији је могуће без ажурирања или промене појединачних датотека. Без обзира да ли треба да промените заглавља, логотип или друге такве аспекте, то можете учинити на целој вашој веб локацији, чиме убрзавате одржавање и ажурирање свог садржаја. Такође вам даје велику флексибилност у примени брзих измена попут замене дизајна контактног обрасца или измене неких аспеката дугмета за позив на акцију или додавања потпуно новог дизајна на вашу веб локацију. Све ово значи да можете боље одговорити на захтеве својих купаца, што даје одређену флуидност вашој веб локацији.

6. Подржава напредне функције

Употребом додатака или уграђених елемената на вашу веб локацију можете додати функционалности попут образаца или календара догађаја који ће бити тешко имплементирати ван граница ЦМС-а. Способност за имплементацију ових функција значи да на вашој веб локацији можете постићи ствари које би у супротном биле изузетно дуготрајне и немогуће створити.

7. Повећана сигурност

ЦМС окружења могу бити прилично сигурна, посебно када се користе са поузданим додацима и редовно се ажурирају. Ако одлучите да инсталирате многе додатке, коришћење ВАФ (фиревалл веб апликације) ће заштитити од рањивости које узрокују непоуздани додаци.

8. Смањени трошкови

Изванмрежна решења као што је сам ЦМС и његова проширења која долазе у облику тема и додатака смањују трошкове изградње прилагођеног ЦМС-а или израде веб локација на стари начин. С временом, како власници веб страница постају све више упућени у унутрашњи рад система за управљање садржајем, смањује се и потреба за спољном техничком помоћи, а с њом трошкови такође постају нижи.

9. Алатке за аналитику

ЦМС-ови омогућавају интеграцију независних алата за СЕО и аналитику, који вам могу дати увид у утицај вашег садржаја на ваше кориснике. Ови алати вам омогућавају да пратите перформансе садржаја заснованог на тексту, одредишних страница, контакт формулара, дугмади за позивање на радњу, видео записа и других аспеката вашег вебсајта који треба да ангажују вашу публику и изграде снажну и активну корисничку базу . Ови увиди могу вам помоћи да оптимизирате многе елементе веб локације или веб продавнице попут корисничке подршке, поступак одјаве купца, образац за контакт итд. И видите које промене ће се боље претворити.

10. Потпуна контрола

Чињеница да у кратком року можете да контролишете све аспекте ваше веб странице од дизајна до њеног садржаја можда је највећи разлог зашто бисте требали да изаберете ЦМС за своју веб локацију. ЦМС је пословни алат који вам даје моћ да доделите задатке, надгледате, проверите напредак и пружите вам сва потребна средства за креирање и управљање садржајем на најефикаснији и најједноставнији начин.

Постоји пуно других разлога зашто се ЦМС-ови користе за израду веб локација. Њихова скалабилност, прилагодљивост и прилагодљивост и непосредност су сви елементи који вам могу помоћи да будете у току са данашњим трендовима дизајна веб страница, трендовима корисничког искуства, смерницама за квалитет претраживача и смерницама индустрије. Ваш посао ће бити много лакши са ЦМС-ом, а ваше време ће се боље трошити на друге задатке неопходне за вођење продуктивнијег посла. Можете покренути веб локацију без система за управљање садржајем, али зашто бисте то урадили?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector